H αποτέφρωση του διαλογου
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Re: H αποτέφρωση του διαλογου
'Ενα πολυ παλιό τόπικ-ψηφοφορία των ΙΔΕΟ (που μεταφέρθηκε εδώ αλλά χάθηκε σε μια καταστροφή που είχαμε το 2008) με τίτλο "καύση ή ταφή" έβγαλε αποτέλεσμα υπέρ της καύσης με διαφορά... (θα το δείτε εδώ http://ideografhmata.14.forumer.com/vie ... =1915#1915 )
Η θέση μου παραμένει η ίδια με αυτή που είχα εκφράσει εκεί το 2006...
(ίσως θα'πρεπε να το μεταφέρουμε εκ νέου, αλλά για τη συνέχιση της ψηφοφορίας σήμερα. Την τότε, δεν μπορούμε να την αναπαράγουμε, απλα θα δώσουμε τα αποτελέσματά της)
Η θέση μου παραμένει η ίδια με αυτή που είχα εκφράσει εκεί το 2006...
(ίσως θα'πρεπε να το μεταφέρουμε εκ νέου, αλλά για τη συνέχιση της ψηφοφορίας σήμερα. Την τότε, δεν μπορούμε να την αναπαράγουμε, απλα θα δώσουμε τα αποτελέσματά της)
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- totispap
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

- Irc ψευδώνυμο: totispap
- Φύλο: Άνδρας
Τα καθαρά έσοδα της εκκλησίας προέρχονται από το κατιτίς που θα πάρει ο παπάς στην ταφή και στα τρισάγια τα οποία παρεπιπτόντωςenigma έγραψε:Βρε τότι μου με όλο το θάρρος ...κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ή πραγματικά δεν καταλαβαίνεις ;
Κάθε κηδεία έχει αρχικά άμμεσους και έμμεσους τρόπους χρηματισμού ....απο το 50άρικο το αρχικό απο τις διάφορες μιζούλες
απο τους νεκροθάφτες απο το δώσε και κανά φράγκο επειδή ανάψαμε τον πολυέλαιο κτλ
γίνονται για ψυχωφελή σκοπό,δεν γίνονται για το τζέρτζελο.
Τα υπόλοιπα έξοδα του τάφου κτλ δεν μπορεί να τα χρεώνουμε στην εκκλησία.
Η Πλάκα είναι ότι χρεώνονται πλέον, ως καταραμένα έξοδα, έθιμα που κρατάνε από πολύ πριν της ίδρυσης του Χριστιανισμού.
Έθιμα όπως τα κόλλυβα ,(μελιττούτες παλιά), τα χτιστά μνήματα,τα μοιρολόγια,ο ''καφές''στο σπίτι κτλ έχουν έρθει
σχεδόν απαράλλαχτα από τους αρχαίους προγόνους μας.
Το να μου πεις ότι δεν θέλω ταφή και παπάδες όταν πεθάνω το καταλαβαίνω,αλλά αυτή η εμμονή με το ότι
η εκκλησία εφεύρε το σύστημα ταφής για να τα αρπάζει καταντάει σχιζοφρένεια.
enigma έγραψε:Δηλαδή δεν βλέπεις τον παραλογισμό του να πεθάνει ένας ....άθεος και να τον θάβουν χριστιανικά ..εν αναμονή της ...δευτέρας
παρουσίας ;
Νομίζω ότι είπα παραπάνω όπως τη βρίσκει κανείς.Δηλαδή όπως θέλεις μπορείς να διαχειριστείς το σώμα σου .
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
εξανάλθες μοναχή.
Χα χα άθελα σου προφανώς έγραψες το να ταφέις όπως θες ....totispap έγραψε: Νομίζω ότι είπα παραπάνω όπως τη βρίσκει κανείς.Δηλαδή όπως θέλεις μπορείς να ταφείς.
εδώ δεν λέμε για ταφή .
Βασικά και να δεχτώ ότι λές όπως το λές ...άλλωστε τα κόλλυβα κτλ δεν είναι τα μόνα που είναι ενσωματωμένα στην παράδοση
πχ οι απόκριες ουδεμία σχέση με την εκκλησία έχουν .... (εννοώ τις μάσκες κτλ )
δεν αποδέχεσαι ότι ή με την ανοχή ή με την <<σιωπή >> της εκκλησίας αυτά παραμένουν ;
Αν πάει μια νύφη με ένα ντεκολτέ μέχρι τον αφαλό ή ένα μίνι μέχρι ........... ο παπάς ΛΟΓΙΚΆ αρνείτε να κάνει το μυστήριο
Γιατί λοιπόν οι τελευταίοι αφήνουν να περάσει ...έτσι το χτιστό μνήμα, τα κόλλυβα κτλ ;
Αφήνουν τα χτιστά μνήματα γύρω απο τις εκκλησίες για ποιο λόγο ...;;;;
Αλλά στο ξανά τονίζω ...... Η λύση της αποτέφρωσης ΔΕΝ επιτίθεται στην εκκλησία ...το ανάποδο συμβαίνει
Δεν βλέπω πως η εκκλησία υποστηρίζει αυτό που εσύ γράφεις
Δηλαδή όπως θέλεις μπορείς να ταφείς
Mornie utúlië
- totispap

Ναι το διόρθωσα αλλά με πρόλαβεςenigma έγραψε:Χα χα άθελα σου προφανώς έγραψες το να ταφέις όπως θες ....
εδώ δεν λέμε για ταφή .
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
εξανάλθες μοναχή.
- totispap

Έχω την εντύπωση ότι η εκκλησία πολλάκις έχει εκφραστεί αντίθετα με τα έθιμα της αποκριάς.enigma έγραψε:Βασικά και να δεχτώ ότι λές όπως το λές ...άλλωστε τα κόλλυβα κτλ δεν είναι τα μόνα που είναι ενσωματωμένα στην παράδοση
δεν αποδέχεσαι ότι ή με την ανοχή ή με την <<σιωπή >> της εκκλησίας αυτά παραμένουν ;
Και πολύ καλά κάνει,για την εκκλησία θεωρείται μυστήριο και απαιτεί σεβασμό.enigma έγραψε:Αν πάει μια νύφη με ένα ντεκολτέ μέχρι τον αφαλό ή ένα μίνι μέχρι ........... ο παπάς ΛΟΓΙΚΆ αρνείτε να κάνει το μυστήριο
Μα γιατί να μην συνεχίσει έθιμα τα οποία τιμούν τον νεκρό?enigma έγραψε:Γιατί λοιπόν οι τελευταίοι αφήνουν να περάσει ...έτσι το χτιστό μνήμα, τα κόλλυβα κτλ ;
Η Εκκλησία είναι ένας παραδοσιακός θεσμός που πέρα από το δογματικό σκέλος έχει και ένα παραδοσιακό που καλείται να διαφυλάξει.enigma έγραψε:Αλλά στο ξανά τονίζω ...... Η λύση της αποτέφρωσης ΔΕΝ επιτίθεται στην εκκλησία ...το ανάποδο συμβαίνει
Όταν λοιπόν τις τίθενται ερωτήματα τέτοιου είδους που αντιβαίνουν στην παράδοση της φυσικό είναι να μην τα βλέπει με καλό μάτι.
Ειδικά όταν τα ερωτήματα αυτά μονίμως τίθενται από,(το λιγότερο),αγνωστικιστές που το μόνο που τους νοιάζει είναι το πως
θα ''βλάψουν'' την εκκλησία και ελάχιστα το αν θα ταφούν,εξατμιστούν,καούν κτλ.
Μην έχεις την εντύπωση ότι όλες αυτές οι συζητήσεις έχουν σαν στόχο την παράδοση της εκκλησίας αλλά το δογματικό της κομμάτι.
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
εξανάλθες μοναχή.
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Μάλλον με ψιλοκλάνετε (μέχρι στιγμής) αλλά σας δικαιολογώ γιατί έχετε εμπλακεί σε άλλο διάλογο...
Ρωτώ λοιπόν. Θέλετε ψηφοφορία αντίστοιχη με την παλιά που υπέδειξα με λινκ για να δουμε πού στέκονται τώρα τα ΙΔΕΟ?
Ρωτώ λοιπόν. Θέλετε ψηφοφορία αντίστοιχη με την παλιά που υπέδειξα με λινκ για να δουμε πού στέκονται τώρα τα ΙΔΕΟ?
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- totispap

Το διάβασα όλο το παλιό νήμα,(μνήμα παραλίγο να γράψω ορέ...),και ήταν πολύ ενδιαφέρον.Ο Φώτης πάλι άλλαξε γνώμη...
Τι ψηφοφορία να κάνεις βρε,εδώ στέκω μονάχος σαν την καλαμιά στον κάμπο..
Τι ψηφοφορία να κάνεις βρε,εδώ στέκω μονάχος σαν την καλαμιά στον κάμπο..
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
εξανάλθες μοναχή.
- Τάλως
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

- Έλαβε Likes: 2 φορές
Επειδη ως χριστιανος εισαι οπως καποιοι του ειδους σου και το ποιος πρεπει να κοιταχτει ειναι φανεροtotispap έγραψε:Ακόμη δεν κατάλαβα αίνιγμα πως η εκκλησία κερδίζει λεφτά
για τον τάφο,τα κόλλυβα,το μεταξά και τα μπαλόνια στις βαπτίσεις.
Το επίπεδο μου ακολουθεί κατά πόδας την εμμονή σουΤάλως έγραψε:Στα ιδια επιπεδα με το πρωτο σχολιο σου,να το κοιτάξεις.
ξανα δες και προσεξε ποιος αρχισε την ειρωνια και μετα μιλα... αλλα τι να περιμενει κανεις....
(και μην αρχισεις παλι περι σεβασμου οπως μιλας σου μιλαω . ε) με αναλογο σεβασμο... βλεπεις τον σεβασμο δεν τον κανουν τα
γελάκια τυπου -->
αλλα ας απαντησω
ΑΠΑΝΤΗΣΗ «ΑΛΛΑΓΗΣ» ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
Για τα καλά άνοιξε το θέμα της διαχείρισης των πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ που «πιάνει» κάθε χρόνο η εκκλησία του νεκροταφείου Καλαμάτας, μετά τις βολές που εξαπέλυσε η Μητρόπολη Μεσσηνίας στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρο Μπρεδήμα, ο οποίος τονίζει ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να τα διαχειρίζεται ο Δήμος και όχι η Μητρόπολη.
(η συνεχεια εδω)
http://www.kalamatajournal.gr/index.php ... &Itemid=27
για να δουμε και λιγα πραγματα
γιατι η γραφεις παλι εχοντας αγνοια η το κανεις επιτηδες
παντως εγω δεν ξερω... Δεεεεν ξερωenigma έγραψε:Βρε τότι μου με όλο το θάρρος ...κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ή πραγματικά δεν καταλαβαίνεις ;
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..
[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]
[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]
http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
- totispap

Μια ωρίτσα δώσε μου να ταΐσω τα ζωντανά μου και έρχομαι.
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
εξανάλθες μοναχή.
- totispap

Τάλως έγραψε:Επειδη ως χριστιανος εισαι οπως καποιοι του ειδους σου και το ποιος πρεπει να κοιταχτει ειναι φανερο
ξανα δες και προσεξε ποιος αρχισε την ειρωνια και μετα μιλα... αλλα τι να περιμενει κανεις....
(και μην αρχισεις παλι περι σεβασμου οπως μιλας σου μιλαω . ε) με αναλογο σεβασμο... βλεπεις τον σεβασμο δεν τον κανουν τα
γελάκια τυπου -->![]()
πφφφ τραγοι
Εμμονή.μαυροφοροι χαραμοφαηδες
Αν και δεν μπορώ να δω το συσχετισμό με το θέμα μας θα σου πω την άποψη μου μιας και έκανες κουράγιο όντας άρρωστοςΤάλως έγραψε:ΑΠΑΝΤΗΣΗ «ΑΛΛΑΓΗΣ» ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
Για τα καλά άνοιξε το θέμα της διαχείρισης των πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ που «πιάνει» κάθε χρόνο η εκκλησία του νεκροταφείου Καλαμάτας, μετά τις βολές που εξαπέλυσε η Μητρόπολη Μεσσηνίας στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρο Μπρεδήμα, ο οποίος τονίζει ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να τα διαχειρίζεται ο Δήμος και όχι η Μητρόπολη.
(η συνεχεια εδω)
http://www.kalamatajournal.gr/index.php ... &Itemid=27
για να δουμε και λιγα πραγματα
γιατι η γραφεις παλι εχοντας αγνοια η το κανεις επιτηδες
να μου απαντήσεις.Τάλως έγραψε:![]()
Τα έσοδα είναι από το ναό-ΝΑΟ-ΝΑΟ-ΝΑΟ στο νεκροταφείο της Καλαμάτας.
Τουτέστιν από Χριστιανούς που δίνουν τον οβολό τους.Αν πάλι υπάρχει νόμος που λέει ότι σε πόλη άνω των 50000 χιλιάδων κατοίκων τα
έσοδα τα διαχειρίζεται ο δήμος ας τα πάρει ο δήμος.
Αλλά να ξέρεις ότι μάλλον κάποια στιγμή ίσως και να τα διαχειρίστηκε ο δήμος με ότι αυτό συνεπάγεται...
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
εξανάλθες μοναχή.
-
Divine Sinner
Βρηκες το μονο θεμα που δεν αλλαξα γνώμη και μου λες οτι αλλαξα γνώμη
Αλλα εδω μιλαμε για το δικαιωμα να επιλέξεις κι οχι το τι επιλεγω για μενα.
ειναι οπως το θεμα με τους γκεϋ. με ενδιαφερει να χουν το δικαιωμα να ζουν μαζι κλπ αλλα δεν ειμαι γκεϋ.
Εδω μιλαμε για το τι θελω να γινει προσωπικά με εμάνα (και πάλι τότε εννούσα ταφή χωρις τα.. σε τοπο χλωρο μπλα μπλα).EΓΩ ΘΑ ΓΟΥΣΤΑΡΑ ΝΑ ΜΕ ΘΑΨΟΥΝ 5 ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΑΣΟΣ.
ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΤΩΜΑ.
ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΝΙΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΘΑΨΟΥΝ ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ.
ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ.
Αλλα εδω μιλαμε για το δικαιωμα να επιλέξεις κι οχι το τι επιλεγω για μενα.
ειναι οπως το θεμα με τους γκεϋ. με ενδιαφερει να χουν το δικαιωμα να ζουν μαζι κλπ αλλα δεν ειμαι γκεϋ.
Βίκη μου δεν περδόμαστε στο πρόσωπο σου καλή μουtotispap έγραψε:Έχω την εντύπωση ότι η εκκλησία πολλάκις έχει εκφραστεί αντίθετα με τα έθιμα της αποκριάς.enigma έγραψε:Βασικά και να δεχτώ ότι λές όπως το λές ...άλλωστε τα κόλλυβα κτλ δεν είναι τα μόνα που είναι ενσωματωμένα στην παράδοση
Μπορεί να έχει εκφραστεί αλλά ...μόνο στην έκφραση έχει μείνει ...
Πράξη δεν έχει κάνει τίποτα , για αυτό ανέφερα την λέξη ανοχή
Και πολύ καλά κάνει,για την εκκλησία θεωρείται μυστήριο και απαιτεί σεβασμό.enigma έγραψε:Αν πάει μια νύφη με ένα ντεκολτέ μέχρι τον αφαλό ή ένα μίνι μέχρι ........... ο παπάς ΛΟΓΙΚΆ αρνείτε να κάνει το μυστήριο
Το ίδιο έγραψα και εγώ
Μα γιατί να μην συνεχίσει έθιμα τα οποία τιμούν τον νεκρό?enigma έγραψε:Γιατί λοιπόν οι τελευταίοι αφήνουν να περάσει ...έτσι το χτιστό μνήμα, τα κόλλυβα κτλ ;
Επειδή ΔΕΝ είναι χριστιανικά ίσως ;
Η Εκκλησία είναι ένας παραδοσιακός θεσμός που πέρα από το δογματικό σκέλος έχει και ένα παραδοσιακό που καλείται να διαφυλάξει.enigma έγραψε:Αλλά στο ξανά τονίζω ...... Η λύση της αποτέφρωσης ΔΕΝ επιτίθεται στην εκκλησία ...το ανάποδο συμβαίνει
Όταν λοιπόν τις τίθενται ερωτήματα τέτοιου είδους που αντιβαίνουν στην παράδοση της φυσικό είναι να μην τα βλέπει με καλό μάτι.
Ειδικά όταν τα ερωτήματα αυτά μονίμως τίθενται από,(το λιγότερο),αγνωστικιστές που το μόνο που τους νοιάζει είναι το πως
θα ''βλάψουν'' την εκκλησία και ελάχιστα το αν θα ταφούν,εξατμιστούν,καούν κτλ.
Μην έχεις την εντύπωση ότι όλες αυτές οι συζητήσεις έχουν σαν στόχο την παράδοση της εκκλησίας αλλά το δογματικό της κομμάτι.
Δηλαδή και την παράδοση πήρε εργολαβία ; ή δεν κατάλαβα τι μου έγραψες μάλλον ...
Σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ τέθηκε κανένα ερώτημα στην εκκλησία. Σε ένα ανεξίθρησκο κράτος δόθηκε η λύση διαφορετικού τρόπου
διαχειρίσεως του πτώματος σου, δεν ερωτήθηκε απλά δόθηκε η επιλογή ...
Εκεί ως πρώτη κίνηση ήταν λογική (η πρώτη κίνηση ) του να αναφέρει ότι δεν θα διαβάζει τους νεκρούς ....
Αυτό βέβαια μπορείς εύκολα να το ερμηνεύεις ως πρώτο <<χτύπημα >> μιας και είναι λογικό τον όποιο πάρει αυτή την
επιλογή να μην τον ενδιαφέρει το οποιασδήποτε μορφής διάβασμα μιας και αν τον ενδιέφερε ...δεν θα είχε κάνει αυτή την επιλογή .
Το θέμα βλαψίματος της εκκλησίας ...οκ αναφέρετο δικαίωμα της να βλέπει εχθρούς ..
Εγώ προσωπικά το θεωρώ παράλογο (το λιγότερο και τα μυαλά στα κάγκελα σε αόρατους εχθρούς )όταν το περιβάλλουν της
εκκλησίας είναι μια χώρα όπου την έχει επίσημα αναγνωρισμένη , απαγορεύει τον προσηλυτισμό απο άλλες θρησκείες
την ίδια ώρα που αυτή έχει το ελεύθερο να το κάνει άνετα ακόμη και μέσα στα σχολεία με την δικαιολογία
του μαθήματος των θρησκευτικών (δεν είναι θρησκευτικά αυτά, αυτά είναι χριστιανικά ...δεν είναι ένα μάθημα που διερευνά
τις θρησκείες απλά μαθαίνει τον μαθητή .....ας λέμε τα πράγματα με το όνομα τους το παιδί τις διδαχές του χριστιανισμού ,
σε ηλικία μάλιστα που δεν είναι σε θέση να τα διαχειριστεί ..απλά μπορεί να τα καταπιεί )
Περιβάλλεται απο μια χώρα όπου οι πολιτικοί της ορκίζονται σε αυτήν κτλ ...Σε γενικές γραμμές ....είναι καλά προστατευμένη
δεν βάλλεται ή ακόμη και αν βάλλεται ...μάλλον πετρούλες σε τάνκς είναι οι βολές που δέχεται !
Στο τελευταίο κομμάτι περί παράδοσης ή δογματισμού ....
Κοίτα δεν έχω καθόλου κάτσει να σκεφτώ να διαχωρίσω ως προς τα που πάει η <<βολή >>
Και τα 2 κομμάτια είναι εξίσου ευάλωτα θα έλεγα (όχι μόνο στην Χριστιανική θρησκεία αλλά σε όλες )
Ποιο ευάλωτο λογικά πρέπει να είναι το δογματικό μέρος μιας και στην πάροδο των αιτών σχεδόν όλα τα δόγματα όλων των
θρησκειών πέφτουν σε λάθη ...
Αν σκοτώσεις τους άπιστους θα πας στον παράδεισο λέει το Κοράνι εμφανέστατα αλιγορίκα για τους άπιστους μέσα σου ,
βάζουν βόμβες οι ταλιμπάν και σκοτώνουν δυτικούς ..... και περιμένουν τον παράδεισο !!
Στην δευτέρα παρουσία οι νεκροί θα αναστηθούν και οι καλοί θα κάτσουν δίπλα στον Χριστό ....εμφανέστατα αλιγορικό και αυτό
οι παπάδες μας θάβουν για να έχουμε το σώμα μας να πάμε δίπλα Του ...(τώρα όσοι πεθάναν απο συντριβή αεροσκάφους και δεν
έχουν μείνει ούτε τα δόντια τους .....προφανώς την πατήσατε )
Και πάει μακριά η βαλίτσα ...
Φυσικά ο διάλογος δεν γίνεται ούτε για να αλλάξει κανείς την γνώμη κανενός ούτε για να γελοιοποιηθεί τίποτα .
Το θέμα είναι ότι το να δίνεις την ελευθερία στον οποιοδήποτε να κάνει το οτιδήποτε δεν σημαίνει επίθεση .
Δηλαδή αυτό το ή είσαι μαζί μου ή εναντίον μου πρέπει να σταματήσει επιτέλους ...και δυστυχώς η εκκλησία είναι έντονος
τροφοδότης αυτού
Δεν βλέπω πάντως λόγο για αναβίωση της ψηφοφορίας ...δεν είναι θέμα ψηφοφορίας ...είναι θέμα επιλογής
Και 10.000 να είναι υπέρ της ταφής και 100 μόνο κατά θα πρέπει να έχουν αυτοί οι 100 το δικαίωμα να μην ταφούν
Mornie utúlië
- Τάλως

- Έλαβε Likes: 2 φορές
Τοτη.... Διαβασες αυτο που εστειλα???
απο το ΝΑΟ ΝΑΟ ΝΑΟ που λες?
που το ειδες?
δες παλι γιατι αληθεια δεν ξερω αν το κανεις επιτηδες
απο το ΝΑΟ ΝΑΟ ΝΑΟ που λες?
που το ειδες?
δες παλι γιατι αληθεια δεν ξερω αν το κανεις επιτηδες
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..
- totispap

Λοιπόν.Αν και μπήκα ίσα με είκοσι φορές στο φόρουμ σήμερα η αλήθεια είναι
ότι δεν ήθελα να απαντήσω γιατί δεν είναι το κεφάλι μου στα καλά του
για να ασχολούμαι με θρησκευτικές διενέξεις.Η καθημερινότητα βρίσκει
τον τρόπο απο ότι φαίνεται να σου κόβει την διαλεκτική διάθεση...
Αλλά όντας εγωιστής δεν μπορώ να αφήσω κάτι να πέφτει κάτω
αναπάντητο γιατί θα θεωρηθεί έλλειψη επιχειρημάτων μιας και είμαστε
σε φόρουμ και δεν ''μετράει'' η διάθεση της στιγμής.
Προς Τάλω.Απο το λίνκ σου.
Λογικά ο δήμος κανονίζει τα του κενοτάφιου και η εκκλησία καρπώνεται τα λεφτά των πιστών της από τρισάγια κτλ.
Δηλαδή πρέπει να βγάζει τα λειτουργικά έξοδα η εκκλησία και τα ρέστα να τα δίνει στο δήμο και τούμπαλιν όταν περισσεύουν του δήμου
να τα δίνει σε ευαγή ιδρύματα της εκκλησίας.
Εγώ σου ξαναλέω ότι αν αυτό ορίζει ο νόμος αυτό και να γίνει αλλά πολύ θα ήθελα να ξέρω τα ευαγή ιδρύματα που συντηρεί
ο δήμος και τα ευαγή ιδρύματα που συντηρεί η εκκλησία.Όσον αφορά τα βοηθήματα που δίνει ο δήμος σε άπορους πολίτες
και τα αντίστοιχα βοηθήματα που δίνει η μητρόπολη θα είχε αξία τα τα δούμε και αυτά.
Προς enigma.
Θεωρούμε ότι άλλος λαός ήταν οι αρχαίοι πριν τον Χριστό και άλλος λαός οι εκχριστιανισμένοι αρχαίοι μετά Χριστό.
Ο Χριστιανισμός έφερε μια άλλη θρησκεία που την ασπάστηκε κάποιος κόσμος που ήδη είχε ταφικά έθιμα.
Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι φτιάξανε τον Χριστιανισμό αυτό που είναι σήμερα κρατώντας και επιβάλλοντας τρόπον τινά
στην καινούργια θρησκεία τα παλιά ταφικά έθιμα.Στο δογματικό κομμάτι ο Χριστιανισμός μπορεί να έφερε το διαφορετικό,
στο τελετουργικό όμως έχει πολλά κοινά σημεία με τα αρχαία τυπικά,αυτό σημαίνει συνέχεια της παράδοσης από
έναν λαό.Η Ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τέτοια
παραδοσιακά περιστατικά.
Όσον αφορά τώρα την αλληλεπίδραση κράτους εκκλησίας και την άνετη κίνηση της εκκλησίας σε χώρους
όπως τα σχολεία κτλ,έχω να πω ότι αυτό ήθελε ο κόσμος αυτό γινόταν.
Σε μια χώρα που η συντριπτική πλειοψηφία είναι Ορθόδοξη δεν μπορώ να καταλάβω την ''πολιτικώς ορθή''
άποψη περί εκτοπισμού της εκκλησίας από τον δημόσιο βίο.
Δεν σου λέω με το στανιό να κάνει κάθε παιδί Χριστιανικά θρησκευτικά κτλ,αλλά και το 90% του πληθυσμού
έχει νομίζω το δικαίωμα να καθορίζει μεγάλο μέρος του κοινωνικού του περίγυρου.
Ξεχνάμε επίσης κάποια διαφορά που δεν νομίζω να ξεπεραστεί εύκολα.
Ο Χριστιανισμός έχει επάνω στην ζωή του Χριστιανού καταλυτική επίδραση όσων αφορά τον τρόπο
ζωής του.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να θέλει την παρουσία του Θείου σε όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού
του βίου.Από την άλλη ο αγνωστικισμός με την ''φλου'' ιδεολογία του και την μηδενική δογματική του
δεν έχει τέτοια ''κολλήματα''.
Πως θα γεφυρωθούν οι δυο απόψεις? Μάλλον με νομοθεσίες τύπου Αγγλίας που απαγορεύει σε υπαλλήλους
του κράτους να φορούν εμφανώς σταυρό κτλ..
Βίκυ ευχαριστώ για την υποστήριξη,αλλά μην νομίζει ο Τάλως ότι κρατάω και καμιά κακία
βαθιά.Αυτά τα καβγαδάκια είναι το αλατοπίπερο στις συζητήσεις και από ότι δείχνει θα
ακολουθήσουν και άλλα μιας και ούτε αυτός ούτε και εγώ θα αλλάξουμε απόψεις.
ότι δεν ήθελα να απαντήσω γιατί δεν είναι το κεφάλι μου στα καλά του
για να ασχολούμαι με θρησκευτικές διενέξεις.Η καθημερινότητα βρίσκει
τον τρόπο απο ότι φαίνεται να σου κόβει την διαλεκτική διάθεση...
Αλλά όντας εγωιστής δεν μπορώ να αφήσω κάτι να πέφτει κάτω
αναπάντητο γιατί θα θεωρηθεί έλλειψη επιχειρημάτων μιας και είμαστε
σε φόρουμ και δεν ''μετράει'' η διάθεση της στιγμής.
Προς Τάλω.Απο το λίνκ σου.
Δηλαδή έχουμε θέμα διαχείρισης των χρημάτων ενός ναού που βρίσκεται μέσα στο δημοτικό νεκροταφείο Καλαμάτας.Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, την περασμένη Δευτέρα, θέσαμε το μείζον θέμα για την κοινωνία της πόλης, της διαχείρισης των χρημάτων του ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται στο Δημοτικό Νεκροταφείο Καλαμάτας. Εκεί υποστηρίξαμε ότι δεν είναι δυνατόν τα έσοδα από τη λειτουργία του ναού, που το 2011 ανήλθαν στο ποσό των 112.235 ευρώ, αυξημένα κατά 10% και πλέον από το 2010, (εν μέσω οικονομικής κρίσης) να μην ενισχύουν πρωτίστως τις προνοιακές ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας και ειδικότερα του Δημοτικού Παντοπωλείου κ.α., το οποίο ο συνδυασμός μας, όπως είναι γνωστόν, έμπρακτα στήριξε με 4.000 ευρώ. Που κάποιοι άλλοι… δεν προσέφεραν ούτε ένα ευρώ από τους παχυλούς μισθούς τους...
Λογικά ο δήμος κανονίζει τα του κενοτάφιου και η εκκλησία καρπώνεται τα λεφτά των πιστών της από τρισάγια κτλ.
Επί της ουσίας τώρα. Σύμφωνα με το σχετικό νόμο «σε ιερούς ναούς Κοιμητηρίων ανηκόντων εις Δήμους ή Κοινότητας άνω των 50.000 κατοίκων εν περιπτώσει, καθ’ ην υπάρχουσι περισσεύματα ταύτα διατίθενται υπέρ Δημοτικών ή Εκκλησιαστικών Ευαγών Ιδρυμάτων της περιφερείας του Δήμου ή της Κοινότητας». Δηλαδή, όταν περισσεύουν από το Δήμο (Δημοτικό Παντοπωλείο, Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, βοηθήματα σε απόρους δημότες κλπ.). Τότε θα διατίθενται σε Ευαγή Ιδρύματα της Μητροπόλεως .
Δηλαδή πρέπει να βγάζει τα λειτουργικά έξοδα η εκκλησία και τα ρέστα να τα δίνει στο δήμο και τούμπαλιν όταν περισσεύουν του δήμου
να τα δίνει σε ευαγή ιδρύματα της εκκλησίας.
Εγώ σου ξαναλέω ότι αν αυτό ορίζει ο νόμος αυτό και να γίνει αλλά πολύ θα ήθελα να ξέρω τα ευαγή ιδρύματα που συντηρεί
ο δήμος και τα ευαγή ιδρύματα που συντηρεί η εκκλησία.Όσον αφορά τα βοηθήματα που δίνει ο δήμος σε άπορους πολίτες
και τα αντίστοιχα βοηθήματα που δίνει η μητρόπολη θα είχε αξία τα τα δούμε και αυτά.
Προς enigma.
Ίσως να φταίει που το καρναβάλι έχει πάρει πλέον την μορφή φιέστας και όχι την παλιά παγανιστική οπτική του.enigma έγραψε:Έχω την εντύπωση ότι η εκκλησία πολλάκις έχει εκφραστεί αντίθετα με τα έθιμα της αποκριάς.
Μπορεί να έχει εκφραστεί αλλά ...μόνο στην έκφραση έχει μείνει ...
Πράξη δεν έχει κάνει τίποτα , για αυτό ανέφερα την λέξη ανοχή
Και εδώ ακριβώς είναι μια λαθεμένη άποψη ιστορικής φύσης.Μα γιατί να μην συνεχίσει έθιμα τα οποία τιμούν τον νεκρό?
Επειδή ΔΕΝ είναι χριστιανικά ίσως ;
Θεωρούμε ότι άλλος λαός ήταν οι αρχαίοι πριν τον Χριστό και άλλος λαός οι εκχριστιανισμένοι αρχαίοι μετά Χριστό.
Ο Χριστιανισμός έφερε μια άλλη θρησκεία που την ασπάστηκε κάποιος κόσμος που ήδη είχε ταφικά έθιμα.
Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι φτιάξανε τον Χριστιανισμό αυτό που είναι σήμερα κρατώντας και επιβάλλοντας τρόπον τινά
στην καινούργια θρησκεία τα παλιά ταφικά έθιμα.Στο δογματικό κομμάτι ο Χριστιανισμός μπορεί να έφερε το διαφορετικό,
στο τελετουργικό όμως έχει πολλά κοινά σημεία με τα αρχαία τυπικά,αυτό σημαίνει συνέχεια της παράδοσης από
έναν λαό.Η Ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τέτοια
παραδοσιακά περιστατικά.
Όσον αφορά τώρα την αλληλεπίδραση κράτους εκκλησίας και την άνετη κίνηση της εκκλησίας σε χώρους
όπως τα σχολεία κτλ,έχω να πω ότι αυτό ήθελε ο κόσμος αυτό γινόταν.
Σε μια χώρα που η συντριπτική πλειοψηφία είναι Ορθόδοξη δεν μπορώ να καταλάβω την ''πολιτικώς ορθή''
άποψη περί εκτοπισμού της εκκλησίας από τον δημόσιο βίο.
Δεν σου λέω με το στανιό να κάνει κάθε παιδί Χριστιανικά θρησκευτικά κτλ,αλλά και το 90% του πληθυσμού
έχει νομίζω το δικαίωμα να καθορίζει μεγάλο μέρος του κοινωνικού του περίγυρου.
Ξεχνάμε επίσης κάποια διαφορά που δεν νομίζω να ξεπεραστεί εύκολα.
Ο Χριστιανισμός έχει επάνω στην ζωή του Χριστιανού καταλυτική επίδραση όσων αφορά τον τρόπο
ζωής του.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να θέλει την παρουσία του Θείου σε όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού
του βίου.Από την άλλη ο αγνωστικισμός με την ''φλου'' ιδεολογία του και την μηδενική δογματική του
δεν έχει τέτοια ''κολλήματα''.
Πως θα γεφυρωθούν οι δυο απόψεις? Μάλλον με νομοθεσίες τύπου Αγγλίας που απαγορεύει σε υπαλλήλους
του κράτους να φορούν εμφανώς σταυρό κτλ..
Βίκυ ευχαριστώ για την υποστήριξη,αλλά μην νομίζει ο Τάλως ότι κρατάω και καμιά κακία
βαθιά.Αυτά τα καβγαδάκια είναι το αλατοπίπερο στις συζητήσεις και από ότι δείχνει θα
ακολουθήσουν και άλλα μιας και ούτε αυτός ούτε και εγώ θα αλλάξουμε απόψεις.
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
εξανάλθες μοναχή.
-
Divine Sinner
Εγω δεν σταθηκα στο θρησκευτικο του θέματος γι αυτο και το εβαλα στην ενοτητα "ελευθερο βημα".
Ο ταλως κακως μιλησε με τετοιον τρόπο για σενα.
Το θεμα κατ εμε ειναι η σχεση της πολιτειας με το ιερατειο της καθε θρησκειας.
Το να γινουν οι θρησκειες ιδιωτικη υποθεση και να μην αφορουν το κράτος.
Αυτα που στην ευρωπη ειναι δεδομενα
Ο ταλως κακως μιλησε με τετοιον τρόπο για σενα.
Το θεμα κατ εμε ειναι η σχεση της πολιτειας με το ιερατειο της καθε θρησκειας.
Το να γινουν οι θρησκειες ιδιωτικη υποθεση και να μην αφορουν το κράτος.
Αυτα που στην ευρωπη ειναι δεδομενα
- firefightergr

- Έλαβε Likes: 6 φορές
ειρήνη αδέρφια
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
- ostrako

- Irc ψευδώνυμο: jim
Καλο ειναι το τραγουδι all we are dust in the wind ,αλλα εγω θελω την καβατζα μου.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
- totispap

Η Ευρώπη είναι μια πούλπα με θεό της το χρήμα.Δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση πλέον αλλά κακούργημα.Divine Sinner έγραψε: Αυτα που στην ευρωπη ειναι δεδομενα
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
εξανάλθες μοναχή.
-
Divine Sinner
Δεν θα σου πει τιποτα ομως αν εχεις κι αλλον θεο μαζι με το χρήμα η και χωρις το χρήμα.
- totispap

Μια κοινωνία με συνοχή δεν βασίζεται σε αυτά που την διαιρούν και στους νόμους της πάντως
Φώτη.Τέτοιες αυταπάτες δεν έχω.
Φώτη.Τέτοιες αυταπάτες δεν έχω.
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
εξανάλθες μοναχή.
- ION 4ever

- Έλαβε Likes: 1 φορά
καλά κράτα την καβάτζα σουostraka sos έγραψε:Καλο ειναι το τραγουδι all we are dust in the wind ,αλλα εγω θελω την καβατζα μου.
ααααααααχχ!!!!!!!!!!!!!!
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
- ION 4ever

Ασε μας μωρέ Κ. πολύξερε.Divine Sinner έγραψε:Δεν θα σου πει τιποτα ομως αν εχεις κι αλλον θεο μαζι με το χρήμα η και χωρις το χρήμα.
Σιγά μη κάτσει να σου πει.
Μια χαψιά θα σε κάνει και δεν θα φτύσει ούτε τα κουκούτσια.
There is a crack, a crack in everything
-
Divine Sinner
Ειναι δηλαδη τρελο να λατρευεις οποιο θεο θελεις στο σπιτι σου, και να μην πληρωνεις τον μισθο των ιερεων και τις υποδομες τηςς θρησκειας του αλλου
(οποια κι αν ειναι αυτη) μεσω της φορολογιας;
Αν αυτο δεν ειναι αυτονοητο αλλα κατι εξωγηινο ή περίεργο τοτε παω πασο...
Υποτιθεται πως το κρατος δικαιου βασιζεται στην αρχη. τα δικαιωματα σου σταματουν οπου σταματουν τα δικαιωματα του αλλου.
Οταν λοιπον οι παπαδες επικαλουνται την παραδοση για να μην προχωρησει η αποτέφρωση τοτε πολυ απλα καταπατουν τα δικαιωματα οσων δεν εχουν ιδια θρησκεια με αυτους.
Ειναι δηλαδη οι μαγκες που λενε με τον τσαμπουκα στους αλλους τι να κανουν...
Το θεμα δεν ειναι θρησκευτικο αλλα δικαιου. και ενας αθεος να ελεγε να απαγορεψουμε τις κηδειες με τελετη
θα του λεγα ο καθενας οπως γουσταρει θα ταφει λογαριασμο θα σου δωσει;
αμα δεν σου αρεσει τα μπαγκαζια σου και σε αλλη κηδεια...
Υποτιθεται πως το κρατος δικαιου βασιζεται στην αρχη. τα δικαιωματα σου σταματουν οπου σταματουν τα δικαιωματα του αλλου.
Οταν λοιπον οι παπαδες επικαλουνται την παραδοση για να μην προχωρησει η αποτέφρωση τοτε πολυ απλα καταπατουν τα δικαιωματα οσων δεν εχουν ιδια θρησκεια με αυτους.
Το θεμα δεν ειναι θρησκευτικο αλλα δικαιου. και ενας αθεος να ελεγε να απαγορεψουμε τις κηδειες με τελετη
- ILLUVATAR85
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Irc ψευδώνυμο: ILLUVATAR85
το καρκάνιασμα (ποια αποτέφρωση..:Ρ)
Είχες δεν είχες εκεί το πήγες.Divine Sinner έγραψε:Ειναι δηλαδη τρελο να λατρευεις οποιο θεο θελεις στο σπιτι σου, και να μην πληρωνεις τον μισθο των ιερεων και τις υποδομες τηςς θρησκειας του αλλου
Η δημοκρατία δεν συνίσταται σε ισότητα,συνίσταται σε ανισότητα που οφείλει να είναι δίκαιη-Σόλων
Όλοι φοβούνται ένα βρώμικο όνομα μα όχι μία βρώμικη συνείδηση-Πλίνιος
Μην σε ανησυχεί αυτό που βλέπεις, τίποτα δεν συμβαίνει μόνο του-Ρόαν
O σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ο σκοπός είναι τα μέσα-Δραγώνας
Όλοι φοβούνται ένα βρώμικο όνομα μα όχι μία βρώμικη συνείδηση-Πλίνιος
Μην σε ανησυχεί αυτό που βλέπεις, τίποτα δεν συμβαίνει μόνο του-Ρόαν
O σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ο σκοπός είναι τα μέσα-Δραγώνας
-
Divine Sinner
Ερωτηση. Αν ερχονταν η Ελληνικη νομοθεσια κι εκανε το ιδιο με τους αγγλους. αλλα αντι για σταυρο ελεγε πενταλφαα.
Ποσοι απο εσας τους χριστιανους θα εξεγειροσασταν;
ΚΑΝΕΙΣ.
και καλα κανετε απο την μια μερια γιατι δεν ειναι δουλεια σας.
ΔΕΝ ειστε ο νομοθετης. κοιταζετε την προασπιση των ΔΙΚΩΝ σας δικαιων.
Ο νομοθετης ομως οφειλη να προασπιστει και το δικαιο του απέναντι.
να παιρνει ίσες αποστάσεις.
και οχι δεν ειναι απλη δουλεια. Εχει απεναντι του διαφορετικους ανθρωπους με διαφορετικες θρησκειες τροπο σκέψεις ηθικούς κώδικες κλπ.
και ολους αυτους πρέπει να τους αποτρέψει απο το να καταπατησει ο ενας τα δικαιωματα του άλλου.
Ποσοι απο εσας τους χριστιανους θα εξεγειροσασταν;
ΚΑΝΕΙΣ.
και καλα κανετε απο την μια μερια γιατι δεν ειναι δουλεια σας.
ΔΕΝ ειστε ο νομοθετης. κοιταζετε την προασπιση των ΔΙΚΩΝ σας δικαιων.
Ο νομοθετης ομως οφειλη να προασπιστει και το δικαιο του απέναντι.
να παιρνει ίσες αποστάσεις.
και οχι δεν ειναι απλη δουλεια. Εχει απεναντι του διαφορετικους ανθρωπους με διαφορετικες θρησκειες τροπο σκέψεις ηθικούς κώδικες κλπ.
και ολους αυτους πρέπει να τους αποτρέψει απο το να καταπατησει ο ενας τα δικαιωματα του άλλου.