Αλάτι Τέλος !!!!

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
freeromios

Re: Αλάτι Τέλος !!!!

Δημοσίευση από freeromios » Τετ 28 Δεκ 2011, 16:52

taleapad έγραψε:Ἥ ἀνοησία καὶ ἡ ἄνευ προηγουμένου χειραγώγηση δὲν ἔχει ὅρια πλέον.

Δύο τινὰ συμβαίνουν, εἴτε πρόκειται νὰ ἔχουν ἐφεύρῃ ἄλλον ἕνα τρόπο νὰ δημιουργήσουν ἕνα εἶδος πολυτελείας ἀπὸ ὅπου θὰ μπορέσουν νὰ αἰσχροκερδήσουν, εἴτε βρίσκεται καὶ αὐτὸ μέσα στὴν ἀτζέντα τῆς ὑποδουλώσεως καὶ τῆς ἐπιβολῆς συνήθειας τῆς ὑπακοῆς σὲ παραλογισμοὺς, ὁπότε πλέον νὰ χαθῇ καὶ κάθε ἔννοια ἐπιθυμίας ἢ ἐλεύθερης βουλήσεως γιὰ τὴν ἐπίτευξη τὴς πλήρους ὑποταγῆς. (πανάρχαια συνταγὴ χρησιμοποιούμενη κατ᾽ἐξοχὴν ἀπὸ διάφορες θρησκεῖες ἀνὰ τὸν πλανήτη).

Τὸ ἀλάτι εἶναι ἡ βάση τῆς ζωῆς καὶ ὑπάρχει ἄφθονο, εἶναι φθηνὸ καὶ χρήσιμο γιὰ τὸν ὀργανισμὸ. Ὅμως ὐπάρχουν καὶ ὑποκατάστατα, ποὺ χρησιμοποιοῦνται εὐρέως σὲ ἄλλες χῶρες, ὅπως νὰ ποῦμε ἡ σόγια.

Οἱ ὑπεύθυνοι τοῦ ΕΦΕΤ θὰ πρέπῃ νὰ ἀντιληφθοῦμε ὁτι συγκαταλέγονται στὴν ὁμάδα προδοσίας τῆς χώρας καὶ καλὸ θὰ ἦταν νὰ βγοῦν καὶ τὰ ὀνόματά τους στὴν δημοσιότητα γιὰ τοὺς παραλογισμοὺς (προδοσίες) ποὺ σκοπεύουν νὰ ἐπιβάλλουν.

Δὲν εἶναι λοιπὸν καθόλου ἀπίθανο, σύντομα νὰ καταργηθῇ καὶ τὸ πιπέρι καὶ ὅλα τὰ ὑπόλοιπα καρυκεύματα μὲ σκοπὸ νὰ φθάσουμε καὶ στὸ μεγάλο μυστικὸ ποὺ εἶναι τὸ ἐλαιόλαδο. Ἡ χῶρα μας κατέχει ἐξέχουσα θέση στὴν παγκόσμια παραγωγὴ ἐλαιολάδου τὸ ὁποῖο σημειωτέον εἶναι πανάκριβο στὶς χῶρες τοῦ ἐξωτερικοῦ.

Ἀντικειμενικὸς σκοπὸς εἶναι ἡ ἀντικατάσταση ὅλων αὐτῶν μὲ τὴν σόγια τῆς ὁποίας τὴν παγκόσμια διακίνηση κατέχει ἡ γνωστὴ πλέον ἑταιρεία Monsanto ἡ ὁποία θέλει «τὸ καλό τοῦ πλανήτη», ἐνῷ ἐμεῖς οἱ ὑπόλοιποι τὸν καταστρέφουμε.

Τὰ σκουλήκια ἀρχίζουν καὶ διαβρώνουν πολὺ ἀργὰ τὰ θεμέλια ἑνὸς σπιτιοῦ καὶ εἶναι ἀθόρυβα καὶ ὑπομονετικά. Εἶναι καλὸ νὰ γίνῃ πεποίθησή μας πλέον, σὲ ὅ,τι σερβίρουν καὶ προωθοῦν νὰ διαβλέπουμε τὸ νόημα καὶ νὰ διακρίνουμε σὲ βάθος χρόνου τὸ ὕπουλο μήνυμα κάθε εἰδήσεως ποὺ ἐμφανίζεται ἀπὸ τὸ πουθενὰ καὶ μοιάζει τελείως ἀκίνδυνη καὶ ἀθῶα.

Πρέπει κάποτε νὰ ἀρχίσουμε νὰ βλέπουμε.
Προσπάθησα νὰ βάλῳ τὸ σχόλιο στὴν παρακάτω σελίδα ἀλλὰ δὲν τὰ κατάφερα.
http://www.maurosgatos.com/2011/12/blog-post_1520.html
Λυπάμαι που θα διαφωνήσω με τον συγγραφέα αυτού του σχολίου, αλλά επειδή ακριβώς συγκαταλέγομαι στους υπευθύνους του ΕΦΕΤ και ξέρω πόση δουλειά έπεσε ΧΩΡΙΣ χρηματοδότηση για να εκπονήσουν οι συνάδελφοί μου αυτή την τόσο σημαντική διατροφική έρευνα - μελέτη, θα ήθελα να παρατηρήσω ότι χωρίς επιστημονικά στοιχεία, χωρίς να ξέρεις πρόσωπα και πράγματα, σπιλώνεις υπολήψεις ανθρώπων, αποκαλώντας τους σκουλήκια.
Παρά τις αντιξοότητες (ήμασταν 1 μήνα και απλήρωτοι παρότι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ) παρά τη λάσπη που προέρχεται από συγκεκριμένα κέντρα, παρά τους αγώνες κατά της Mοnsanto στις Βρυξέλλες, παρά τον πόλεμο που δεχόμαστε πανταχόθεν κατά την άσκηση του ελεγκτικού ή / και του ερευνητικού μας έργου, συνεχίζουμε ένα δύσκολο και τιτάνιο έργο με το 1/2 του απαιτούμενου προσωπικού, με εξευτελιστικούς μισθούς για επιστήμονες με μεταπτυχιακά και διδακτορικά και πολλές φορές στο παρελθόν με υπουργούς που δεν έδιναν καμία απολύτως σημασία στο έργο που επιτελούμε.
Έχουμε σώσει στην κυριολεξία εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές.
Δεσμεύσαμε και καταστρέψαμε χιλιάδες καρκινογόνες ιταλικές πιπίλες, τόννους ληγμένων και ακατάλληλων τροφίμων, χιλιάδες λίτρα κρασί με σπασμένα γυαλιά, χιλιάδες τόνους ηλιελαίου επιμολυσμένο με ορυκτέλαιο και πολλά ακόμα που δεν χρειάζεται να αναφερθούν εδώ.
Αυτή την στιγμή διεξάγουμε άλλη έρευνα για συγκεκριμένα εισαγόμενα τρόφιμα που απευθύνονται στη νεολαία.
Προϊόντα πολυεθνικών εταιριών.
Όταν τελειώσει σε ένα χρόνο θα είμαι περίεργος να δω τι θα γράψεις τότε.
Όσο για το αλάτι έχουν απόλυτο δίκιο επιστημονικά οι συνάδελφοι.
Εγώ ο βλαξ που σας γράφω υποφέρω από ψαμμιάσεις και νεφρολιθιάσεις με συχνούς κολικούς εξ αιτίας αυτής της βλαβερής κακής συνήθειας.
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ.
Αυτό ισχύει και για το αλάτι που ΚΡΥΒΕΤΑΙ στα τρόφιμα.
Αλήθεια έχεις φτιάξει ποτέ μόνος σου ΨΩΜΙ στην ζωή σου?
Εάν φτιάξεις ίσως καταλάβεις τα συμπεράσματα της έρευνας του ΕΦΕΤ...
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 28 Δεκ 2011, 17:41

ΕΦΕΤ και ΕΟΦ το ίδιο πράγμα; Διευκρίνισέ το αυτό Βάγγο, για να συνεχίσω...
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 28 Δεκ 2011, 19:32

Εκει στον ΕΦΕΤ εχετε ιδεα του τι πολιτευμα εχουμε;
γιατι τετοιες μαλακιες θυμιζουν τσαουσεσκου και χότζα.
Ωραια αφου ρε καλοπαιδα βρίσκετε το αλάτι βλαβερό, βγαλτε μια ανακοινωση και προειδοποιηστε μας να κραταμε το μέτρο.
Αν ομως απαγορευετε τις αλατιερες οπως λεει το άρθρο μου στερείτε το δικαιωμα της επιλογής.
Και ναι ΑΝ θα χω λεφτα να παω σε ταβέρνα, και ερθει το γκαρσονι και τον ρωτήσω γιατι δεν υπάρχει αλάτιερα,
και μου πει. Εντολη του ΕΦΕΤ.
ΤΟΤΕ θα πω οτι ΟΠΟΙΟΣ απαγορευσε το αλατι απο το τραπεζι που πληρωνω ειναι σκουλίκι.
ΤΟΤΕ και μόνο τοτε.
Άβαταρ μέλους
ostrako
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: jim
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από ostrako » Τετ 28 Δεκ 2011, 19:40

Αλατι τελος ? :lol: :lol: :lol:Θα με διωξουν απο τη χωρα :lol: :lol: καθως ειμαι παστος. :lol: :lol:
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Τετ 28 Δεκ 2011, 19:56

Andreas έγραψε:Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους.Το κοινό επεξεργασμένο αλάτι που κυκλοφορεί είναι χημική ουσία (Χλωριούχο Νάτριο=NaCl) και είναι καταστροφικό για τον οργανισμό αντίθετα όμως το φυσικό αλάτι θαλάσσινο η ορυκτό (σε βιολογικά καταστήματα) είναι φάρμακο για πολλές ασθένειες,΄και έχει 92 θρεπτικά συστατικά μέταλλα ιχνοστοιχεία.
Αυτή είναι η μία και μοναδική αλήθεια που γνωρίζω και εγώ.
Το αλάτι του εμπορίου όλα αυτά τα ηρα καλλας
και το κακό συναπάντημα είναι πολύ επεξεργασμένα
και εμπλουτισμένα αρκετά από αυτά.
Το φυσικό και ανεπεξεργαστο αλάτι είναι πολύ χρήσιμο.
Τα 92 στοιχεία που λέει ο ανδρέας είναι κυρίως μεταλλα
πολύ χρησιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Οταν λέω ανεπεξέργαστο αλάτι δεν εννοώ απαραιτητα
το χοντρό αλάτι γιατί και εκεί παίζει απάτη.

Η επιλογή καλού αλατιού θέλει αρκετή ερευνα.

Πρίν από μερικά χρόνια ασχολήθηκα πολύ με το θέμα αλάτι
(γιατί δεν έτρωγα καθόλου) και βρήκα ένα που θεωρώ εξαιρετικό.
(δεν θυμάμαι πως το λένε γιατί πάντα το βγάζω
από την σακουλίτσα και το βαζω σε ένα βάζο).
Είναι γαλικό και το έβρισκα συνήθως στους οικολόγους
στην πανεπιστημίου, νομίζω οτι τώρα το έχω δει και αλλού.
Το χρώμα του δεν είναι κάτασπρο και η υφή του είναι ελαφρώς υγρή.
Είναι πεντανόστιμο.
Συνήθως δεν βάζω αλάτι γιατί χρησιμοποιώ άλλα που νοστιμίζουν
τα φαγητά.
Οταν όμως και όπου χρειάζεται, αυτό το αλάτι είναι τέλειο.
(όταν έρθω στην Αθήνα, μετά τις γιορτές, θα αγοράσω
και θα σας πω το ονομά του.)
enigma έγραψε: Παώ να πάρω 10 αλατιέρες τώρα ...στράβωσα :hgamer3:
οχι !! μη!!! περίμενε!!!
σε λίγο μπορεί να τις δίνουν στα εστιατόρια souvenir. :lol:
Τάλως έγραψε:καθως με αυτο το σκεπτικο σου...
μπορουμε να πουμε και το εξης:
ΔΕΝ μπορεις να αποδειξεις πως οποιος εχει ογκο στο σωμα του θα πεθανει απο αυτο 100% μπορει και να τον προλαβει το γηρας η κατι αλλο
οποτε... γιατι να τον αφαιρεσουμε?
Τάλως αυτό ακριβώς λέει και ο ιπποκράτης στο περί όγκων.
Τους αφήνουμε στην ησυχία τους.
Και αλλοι πάλι, λένε, οτι από την στιγμή που θα ενοχλήσεις
έναν όγκο λόγω βιοψίας (sick) την έβαψες.
Είναι σαν να του λές "τους ζυγούς λύσατε. Εμπρός μάρς"
Αλλα για να μην φευγουμε από το θέμα.
Οταν τρώς, αν τρώς, ντάκο με λαδάκι και ριγανούλα αλατάκι βάζεις?
ostraka sos έγραψε:Αλατι τελος ? :lol: :lol: :lol:Θα με διωξουν απο τη χωρα :lol: :lol: καθως ειμαι παστος. :lol: :lol:
α!!!χαχαχαχα
ArELa έγραψε:ΕΦΕΤ και ΕΟΦ το ίδιο πράγμα; Διευκρίνισέ το αυτό Βάγγο, για να συνεχίσω...
Αρέλα νομίζω οτι το ποστ του tale αναφέρεται στον εφετ οχι στον εοφ.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 351 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 28 Δεκ 2011, 20:52

Επειδή και εγώ είμαι υπάλληλος και ξέρω ότι όλοι προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά δεν αμφισβητώ τη δουλειά σου ως υπάλληλος Βαγγέλη.

Όσο για το αλάτι εδώ και χρόνια το έχω κόψει εντελώς.
Ξέρω ότι είναι βλαβερό και είναι επιλογή μου να το αποφεύγω.

Αλλά είμαι επίσης ενάντια σε κάθε απαγόρευση.

τσιγαροαπαγόρευση, ποτοαπαγόρευση, σουβλακοαπαγόρευση, κοκορετσοαπαγόρευση και τώρα αλατοαπαγόρευση.

Αν βάλουμε στη σειρά την τσιγαροαπαγόρευση και την αλατοαπαγόρευση μαζί με τα μέτρα που παίρνουν και τις εκλογές που αρνούνται να κάνουν και τα επιχειρήματα για να μην τις κάνουν προκύπτει ότι μας θεωρούν λαό με μυαλό ανηλίκου που χρειάζεται νταντά και κηδεμόνα. Θεωρούν τον καθέναν από μας ανίκανο να αποφασίζει και να επιλέγει.

Έχουμε ακούσει τι κακό κάνει το τσιγάρο, τι κακό κάνει το αλάτι.

Αλλά ακόμα πιό κακό κάνει η Κόκα Κόλα.
Εσύ στον ΕΦΕΤ ίσως το ξέρεις αλλά όταν η ποιότητα είναι σταθερή και το προϊόν δεν είναι αλλοιωμένο με σπασμένα γυαλιά και επικίνδυνο τότε κυκλοφορεί.

Αλλά η Κόκα κόλα είναι εξ ίσου βλαβερή και έχουμε ακούσει τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει.

Αλλά τη δίνουν ακόμα και σε 5χρονα παιδάκια και είναι το αγαπημένο ποτό των παιδιών στα πάρτυ.

Στο σπίτι μας επιτρέπεται η μπύρα και το κρασί σε πολύ μικρή ποσότητα για το παιδί αλλά κόκα κόλα δεν μπαίνει.

Αν στην κόκα κόλα βάλουμε και τα κακά που προκαλεί η μαργαρίνη, η φυτίνη ακόμα και το μπεσέλ που προβάλλεται σαν φάρμακο που ρίχνει τη χοληστερίνη ενώ πρόκειται για τρανς λιπαρά υδρογονωμένα τότε καταλαβαίνετε πόσο χαζές είναι οι απαγορεύσεις.

Και τα τηγάνια τα Τεφάλ που αν έχεις πουλί ή χάμστερ στο σπίτι και τηγανίζεις σε τέτοιο τηγανι το ζωάκι θα εγκαταλείψει το μάταιο τούτο κόσμο, κι αν προκαλούν βλάβες.

Ο κατάλογος των βλαβερών είναι πολύ μακρύς.

Δεν μπορείς να τα αποφύγεις όλα. Απλά επιλέγεις τι θα αποφύγεις και τι θα κρατήσεις με επίγνωση ότι βλάπτει.

Επιτέλους ενήλικοι είμαστε.
Αν θέλεις το φαγητό με αλάτι δεν ενοχλείς κανέναν.
Αν θέλεις να αδειάσεις όλη την αλατιέρα πάνω στο πιάτο σου δικαίωμά σου.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 28 Δεκ 2011, 21:23

Arela έγραψε:το'χα πει παλιά, δε βλάπτει να το πω κι εδώ, (αν και ανήκει στον κώδικα αλη(τη)μεντάριο)
Θυμάστε τον εκφοβισμό των τρελών αγελάδων; Τι έγινε μετά απ'αυτόν; Απαγορεύτηκαν τα εντόσθια, και τα μυαλά. Μυαλά πανέ (αγαπητό έδεσμα σε πολλές χώρες) στη Γαλλία, τέλος. Στην Ελλάδα δε μπόρεσαν να τα απαγορεύσουν τελείως, παίζουν ακόμα οι συκωταριές και τα κεφαλάκια το Πάσχα, αλλά εκεί λένε δε βαριέσαι, μόνο το Πάσχα είναι, ας πάει στο διάολο... Φυσικά κι εδώ εξαφάνισαν κάτι βασικό, γιατί αν βρείτε σπλήνα, πρέπει να'χετε το Θεό μπάρμπα στην Κορώνη, στην Αθήνα, στην Ελλάδα ολόκληρη.
Να σημειώσετε -αν δεν το ξέρετε, που μάλλον το ξέρετε- ότι ειδικά τα μυαλά και ο σπλήνας, είναι ΥΨΙΣΤΗΣ αξίας και για την εγκεφαλική λειτουργία και γενικότερα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Τυχαίο που θέλησαν να τα αφανίσουν αυτά απ'τη διατροφή μας; Δε θα το'λεγα.
Να και μια νίκη.
Παρ όλο που τα κεφαλάκια δεν θέλω να τα βλέπω ούτε ζωγραφιστά χαίρομαι που παίζουν και μάλιστα πολύ παρά την πανευρωπαϊκή απαγόρευση.

Αλλά το Becel γιατί το συστήνουν σαν φάρμακο και μάλιστα επιτρέπουν τέτοιου είδους διαφημίσεις που το πλασάρουν σαν φάρμακο ενώ είναι υδρογονωμένο έλαιο?

Ο ΕΦΕΤ και οι υπάλληλοι που δουλεύουν στην υπηρεσία αυτή είναι υποχρεωμένοι να βλέπουν αν το προϊόν τηρεί τους κανόνες και τις προδιαγραφές. Για παράδειγμα μία μαγιονέζα ή μία σως για σαλάτα ή μία έτοιμη ρωσική σαλάτα ή ένα τζατζίκι που είναι φουλ στο συντηρητικό και στο Ε κοιτάζουν αν αναγράφεται στη συσκευασία τι περιέχει. Από κει και πέρα βλέπεις και επιλέγεις αν θα το πάρεις ή όχι ή αν θα προτιμήσεις να φτιάξεις τζατζικάκι με γιουρτάκι σκόρδο και αγγουράκι στο σπίτι σου, ή αν θα φτιάξεις μαγιονέζα σπιτική (δεν κρατάει πάνω από δύο μέρες Προσοχή)

Όσο για το σουβλάκι είναι πολύ καλή τροφή. Αν η πίτα είναι αλάδωτη φυσικά και δεν έχει γίνει σαν λουκουμάς από λάδια αγνώστου προελεύσεως.

Και μια και είπα για λουκουμάδες. Άλλη φόλα ο λουκουμάς.
Εννοείται ο λουκουμάς από τα καταστήματα που φτιάχνουν λουκουμάδες σε ένα λάδι που το αλλάζουν κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα.
Εκτός αν έχεις τύχη και πετύχεις λουκουμάδες τηγανισμένους σε νέο λάδι. Στα λουκουματζήδικα η ταγγίλα σε πιάνει από τα μούτρα
Άβαταρ μέλους
freeromios

Δημοσίευση από freeromios » Τετ 28 Δεκ 2011, 23:11

ΕΦΕΤ και ΕΟΦ όχι δεν είναι το ίδιο πράγμα.
ΚΑΜΙΑ σχέση. Και όταν λέμε καμία εννοώ καμία.
Και ο νοών ΝΟΕΙΤΩ.
Και όταν λέμε ότι είναι υπό εξέταση να απαγορεύεται η αλατιέρα στο τραπέζι του εστιατορίου, εννοείται ότι όταν κάποιος πελάτης θα ζητάει να παστώσει το ΗΔΗ σερβιρισμένο φαγητό του, ο εστιάτορας και ο σερβιτόρος θα είναι υποχρεωμένοι να του φέρουν αλάτι.
Δεν θέλει κανείς να σας στερήσει την ελευθερία.
Να σας δυσχεράνει λίγο να ασκήσετε την βλαβερή σας (μας - την έχω ΚΑΙ εγώ, το παραδέχομαι και ΥΠΟΦΕΡΩ εξ αιτίας της) συνήθεια να βάζετε υπερβολική ποσότητα αλατιού στο φαγητό.
Παν μέτρον άριστο. Το αλάτι είναι ευεργετικό στις ΣΩΣΤΕΣ ποσότητες.
Όσο για τα υπόλοιπα που γράφτηκαν θα μπορούσαμε να συζητάμε για ώρες.
Ένα τόπικ για το καθένα.
Να μιλήσουμε π.χ. για την ασπαρτάμη, το κυκλαμικό οξύ, την στέβια και τον Ράμσφελντ.
Για τα ενεργειακά ποτά.
Για τα μεταλλαγμένα.
Για τις νοθείες.
Για τις πολυεθνικές.
Για τα υλικά και αντικείμενα που πρόκειται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα (από συσκευασίες τροφίμων, μέχρι σακούλες και καρότσια σούπερ μάρκετ, μέχρι κουτάλια, πιρούνια, τοστιέρες, πιπίλες, μπιμπερό, και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε το έχω ελέγξει)
Για την τραγωδία να έχουμε το καλύτερο φυτικό έλαιο που υπάρχει στην φύση (καλύτερο ΚΑΙ από το σησαμέλαιο), το ελαιόλαδο, και να καταναλώνουμε εισαγόμενα σπορέλαια και μαργαρίνες υποκατάστατα του βουτύρου γάλακτος στο οποίο ήμασταν κάποτε αυτάρκεις!!!!!
Για τις καθ' έξιν παραβατικές επιχειρήσεις που έχω ΒΑΡΕΘΕΙ να καμπανιάζω.
Για χίλια δύο θέματα.
Η δουλειά μου είναι ΠΟΛΥ ενδιαφέρουσα. Και σε μαθαίνει την πιάτσα και τον κόσμο όπως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι.
Όλη η τραγωδία της Ελλάδας έχει αποτυπωθεί στις επιχειρήσεις που ελέγχουμε. Το μεγαλύτερο τμήμα από ότι απέμεινε από την διαλυμένη παραγωγική της βάση είναι στους κλάδους αρμοδιότητάς μας (πλην οικοδομής και τα περί αυτής).
Ζω καθημερινά ένα ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ έγκλημα κατά της πατρίδας μου, των επιχειρήσεών της, των 3 παιδιών μου, των παιδιών σας, που εκτυλίσσεται οργανωμένα και μεθοδικά από το 1974 έως σήμερα.
Ίσως για αυτό είμαι οξύς και απόλυτος πολλές φορές.
Αλλά πάντα έχω καλές προθέσεις και είμαι πρόθυμος να απαντήσω σε ότι μου τεθεί, αρκεί αυτό να είναι καλοπροαίρετο.
Άβαταρ μέλους
freeromios

Δημοσίευση από freeromios » Τετ 28 Δεκ 2011, 23:11

Και σόρρυ αν μακρηγόρησα :)
Άβαταρ μέλους
ostrako
Irc ψευδώνυμο: jim

Δημοσίευση από ostrako » Τετ 28 Δεκ 2011, 23:59

Αυτες οι αγκυλωσεις που εχουν οι ελεγχοι στη χωρα μας.Η εφορια, το εμποριου ας πουμε δεν δειχνει ζηλο αν το προιον πρεπει να συνοδευεται και με υγειονομικα εγγραφα.[Στη περιπτωση των οστρακων απο οτι καταλαβαινω.]Πιο προσωπικο,πιοι μισθοι καταλαβαινω.Ευτυχως που υπαρχουν και ευσυνειδητοι Δημοσιοι λειτουργοι που ξεφευγουν απο τη νοοτροπια '' υπαλληλος''.Ετσι για τα ματια...Η υποκρισια περισευει,αναρμοδιοι παντου.Η αγορα,καταρεει.Ας γινει ο καθενας οσο πιο εντιμος μπορει.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
taleapad
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από taleapad » Πέμ 29 Δεκ 2011, 02:48

Λυπάμαι που θα διαφωνήσω με τον συγγραφέα αυτού του σχολίου, αλλά επειδή ακριβώς συγκαταλέγομαι στους υπευθύνους του ΕΦΕΤ
Freenomios φίλε μου, μία ἐξαιρετικὰ σπάνια καὶ εὐτυχὴς συγκυρία νὰ ὑπάρχῃ ἄνθρωπος ἐκ τῶν «ἔσω» σὲ κάποιο ἀπὸ τὰ θέματα ποὺ προσεγγίζονται μέσα σὲ αὐτὸ τον χῶρο. Εἶμαι εὐχαριστημένος ποὺ θὰ ἀνταλλάξουμε τὶς ἀπόψεις τοῦ θέματος, ἐσὺ ἀπὸ τὴν ἄμεση γνώση κι ἐγὼ ἀπὸ τὴν μεριὰ τοῦ «τρίτου» ποὺ θὰ ὑποστῶ τὶς συνέπειες τῶν ἀποφάσεων κάποιων ποὺ δὲν ἐπέλεξα ἢ ποὺ ἐπελέγησαν μὲ διαδικασίες στὶς ὁποῖες δὲν εἶχα τὴν δυνατότητα νὰ ἐπέμβῳ. (πῶς θὰ γινόταν ἄλλωστε;).

Φαίνεσαι εὐγενικὸς ἄνθρωπος καὶ ἀξίζει ὁ χρόνος τῆς ἀνταλλαγῆς ἀπόψεων γιατὶ προσφέρει ἐχέγγυα συνεννοήσεως καὶ κατανοήσεως.

Σὲ αὐτὴ τὴν συζήτηση εἰπώθηκαν πολλὰ στὰ ὁποῖα ἤθελα νὰ ἀπαντήσῳ ἀλλὰ θεώρησα ἂν μὴ τί ἄλλο ὑποχρέωση νὰ ἀπαντήσῳ τοὐλάχιστον στὸ δικό σου σχόλιο διότι βλέπω ὅτι ἄφησα κενὰ στὸν συλλογισμό μου.
Μιᾶς καὶ δόθηκε ἡ εὐκαιρία θὰ συνοψίσῳ ἐπιγραμματικὰ κάποιες παρατηρήσεις καὶ ἐν συνεχεῖᾳ θὰ προσπαθήσῳ νὰ αἰτιολογήσῳ τὴν θέση μου μὲ γνόμωνα τὴν ἀπάντησή σου.

Διάβασα τὶς τοποθετήσεις τῶν ἀναγνωστῶν γιὰ τὸ ἁλάτι ὡς πρὸς τὴν προτίμηση και τὶς πιθανὲς βλαβερὲς συνέπειες καὶ πόσο θὰ μποροῦσε αὐτὸ νὰ ἐπηρεάσῃ τὸν καθένα ἀτομικὰ, σχόλια τὰ ὁποῖα οὐσιαστικὰ εἶναι ἐκτὸς θέματος, διότι δὲν κρίνουμε τὴν εἴδηση ἀναλόγως μὲ τὴν ἐπίδραση ποὺ ἔχει ἐπάνω στὸν ἑαυτό μας μόνο ἢ κατὰ πόσον ἐπηρεάζει ἐμᾶς προσωπικὰ, ἀλλὰ σὲ εὐρύτερο πεδίο ἀφοῦ ἀκόμη καὶ αὐτὸς ὁ χῶρος εἶναι κατὰ κάποιον τρόπο μία κοινωνικὴ ἐκδήλωση ποὺ ἀπαρτίζεται ἀπὸ πολλὰ ἄτομα.

Ἐπιπροσθέτως, ἀκριβῶς διότι ἡ χροιά του εἶναι κοινωνικὴ, ἐνδείκνυται ἡ ἐλεύθερη ἔκφραση καὶ ἡ παρουσίαση τῆς προσωπικῆς ἐπιλογῆς καὶ ἐπιθυμίας τοῦ κάθε ἀτόμου ξεχωριστὰ, πράξη ἡ ὁποία παίζει ἐμμέσως καὶ τὸν ῥόλο τῆς γνωριμίας μεταξύ μας μὲ τὸ νὰ δίδεται ἡ εὐκαιρία νὰ ἀποκαλύπτονται οἱ ἰδιαιτερότητές μας καὶ μὲ αὐτὸν τὸν τρόπο νὰ ἐναρμονιζόμαστε σὲ αὐτὴ τὴν ἐκδήλωση.

Διάβασα γιὰ τὸ ποιός δικαιοῦται ἀσφαλίσεως, καθὼς καὶ τὸ ὅτι τὸ θέμα εἶναι πολύπλοκο, ἀλλὰ ἐπειδὴ ἔχουμε συνηθίσει νὰ σκεφτόμαστε πολύπλοκα μπερδευόμαστε μὲ τὶς ἴδιες μας τὶς σκέψεις διότι εἶναι ὁμολογουμένως πολλὲς ἀλλὰ καὶ πολύπλοκες. Θὰ ἦταν δυνατὸν νὰ ἁπλουστεύσουμε τὴν σκέψη μας λέγοντας ὅτι δικαιοῦται περιθάλψεως αὐτὸς ποὺ ἔχει φροντίσει, προνοήσει ἂν θέλεις, νὰ ἔχῃ περίθαλψη διότι κατέβαλε τὰ ἀσφάλιστρά του καὶ ἐφ᾽ὅσον ἔχει συμφωνήσει κάποιο μέρος αύτῶν νὰ συμπεριλαμβάνῃ καὶ τὶς ἄλλες κοινωνικὲς ὁμᾶδες ποὺ ἀδυνατοῦν νὰ ἔχουν ἀσφάλιση, κατὰ ποσοστὸν τὸ ὁποῖο εἶναι δίκαιο καὶ ἀναλογικό. (Ἂς μὴν πλατιάσουμε νομίζω ὅτι ὁ συλλογισμὸς εἶναι ἐπαρκὴς κατανοήσεως).

Τώρα ἐὰν τὸ «κράτος» θέλοντας νὰ παρουσιάσῃ ἕνα πρόσωπο φιαχτῆς καὶ ψεύτικης «φιλανθρωπίας καὶ εὐαισθησίας» στὸν οὐσιαστικὰ ἀδύναμο (ὡς πρὸς τὴν ἀπόφαση αὐτή), πολίτη καὶ ὑποψήφιο ψηφοφόρο του, καταχράζεται τὰ ἀσφάλιστρα, καταστρέφει τὴν προαναφερθεῖσα ἀναλογικότητα καὶ ξοδεύει ὅπως ἀνεφέρθη μερικὲς χιλιᾶδες € γιὰ νὰ σώσῃ τὸ ζευγαράκι ποὺ πῆγε στὰ χιόνια. Διαφήμιση δηλαδὴ μὲ τὰ λεφτὰ τῶν ἄλλων καὶ φυσικὰ περιστολὴ τῆς δυνατότητος περιθάλψεως τοῦ καταβάλλοντος τὰ ἀσφάλιστρα διότι τὰ χρήματα μετὰ ἀπὸ τέτοιες τακτικὲς δὲν θὰ ἐπαρκοῦν γιὰ τὴν περίθαλψη ποὺ ἀπεδέχθη (ὑποχρεώθηκε), ὁ πληρώνων.

Ἀκολούθως ἡ ἀναλογικότητα ἐξαφανίστηκε μὲ τὴν ἐφαρμογὴ τῶν «ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων» ὅταν μεταβιβάστηκαν ὅλα τὰ δικαιώματα στοὺς καλεσμένους ἐποίκους, ἀλλὰ ἂς μὴν προχωρήσουμε σὲ αὐτὸ γιατὶ ἡ συζήτηση θὰ ἐκτραπῇ.

Ἡ ἀπόφαση τοῦ τρόπου τῆς ζωῆς κάποιου ἐννοῶ ὅσον ἀφορᾷ τὰ ἐπίμαχα θέματα τῆς λεγομένης «ὑγιεινῆς» ζωῆς καὶ συγκεκριμένα τοῦ τσιγάρου καὶ τοῦ ἁλατιοῦ ἐμπίπτει στὴν ἀπόλυτη ἐπιλογὴ τοῦ ἀτόμου, τῆς ἀποφάσεως τοῦ τρόπου χρήσεως τοῦ σώματὸς του, συναρτᾶται δὲ μὲ τὸ στάδιο τῆς μοναδικῆς ἐξελίξεώς του καὶ ἀκόμη περισσότερο μὲ τὴν εὐκαιρία τῆς συναθρήσεως ἐμπειριῶν διὰ μέσου τῆς ζωῆς του, ποὺ καθορίζουν τὸν τρόπο τῆς ἀντιμετωπίσεως τῶν «προκλήσεων» (γεύση, ἱκανοποίηση), μὲ τὶς ὁποῖες θὰ ἔλθῃ ἀντιμέτωπος στὴν ζωή του.

Κατὰ τὴν προσωπική μου ἄποψη τείνω νὰ συνάδῳ μὲ τὸ λεχθὲν σχόλιο «μέτρον ἄριστον».

(Σημείωσις: ἡ ἔκφραση Πᾶν μέτρον ἄριστον συνηθίζεται ἀλλὰ δὲν εἶναι σωστή) καὶ συνοψίζω μὲ τὸ παρακάτω:
«Πάντων χρημάτων μέτρον ἐστὶν ἄνθρωπος, τῶν μὲν ὄντων ὡς ἔστιν,
τῶν δὲ μὴ ὄντων ὡς οὐκ ἔστιν».

Δηλαδὴ,
Μέτρο γιὰ ὅλα τὰ πράγματα εἶναι ὁ ἄνθρωπος, γιὰ ἐκεῖνα ποὺ ὑπάρχουν ὅτι ὑπάρχουν, γιὰ ἐκεῖνα ποὺ δὲν ὑπάρχουν ὅτι δὲν ὑπάρχουν, δηλαδὴ ἡ ἀλήθεια τοῦ κάθε πράγματος ἐξαρτᾶται ἀπὸ τὸ πῶς ὁ καθένας τὴν ἀντιλαμβάνεται.

Ἂν νομίζεις ὅτι κάτι σὲ πειράζει, τότε ναὶ θὰ σὲ πειράξῃ, ἂν πάλι ὄχι δὲν θὰ σὲ πειράξῃ. Εἶναι ὅ,τι θὰ λέγαμε: «ἐγκεφαλικό».

Ἀρκετὰ μὲ τὰ σχόλια ἂς μποῦμε στὸ θέμα τοῦ ΕΦΕΤ τὸ ὁποῖο ἰσως καὶ νὰ ἔχῳ ἀκούσει ἀλλη μία φορὰ ἰσως καμμία στὴν ζωή μου. Κατ᾽ἀρχὴν θέτω τὴν εἰλικρίνεια τῶν γραφομένων σου καὶ τὴν πλήρη ἀλήθειά τους ὡς θεμέλιο βάση τῆς ἀπαντήσεώς μου, παρομοίως τὸ ἦθος τὶς γνωστικὲς ἱκανότητες καὶ πανεπιστημιακὴ μόρφωση τῆς ὁποίας ἐγὼ δυστυχῶς δὲν εἶχα τὴν δυνατότητα νὰ ἀποκτήσῳ.

Θὰ ἀποφύγῳ τὶς παραπομπὲς γιὰ εὐκολία ἀλλὰ θὰ ἀκολουθήσῳ τὸν εἰρμό σου.

Θεωρῶ λοιπὸν ἀναμφισβήτητη τὴν μεγάλη ἐργασία ποὺ ἔγινε, τὴν δυσκολία της, τὴν ζέση των ἀτόμων ποὺ ἀπαρτίζουν τὴν ὁμάδα ἐργασίας, τὰ ξενύχτια πάνω ἀπὸ βιβλία καὶ στατιστικὲς, τὸ ὄνειρο ποὺ ἔχουμε ὅλοι μας νὰ δοῦμε κάποια στιγμὴ τὸ ἔργο μας ὁλοκληρωμένο καὶ προσεγμένο σὲ κάθε του λεπτομέρεια, μία μοναδικότητα ποὺ τὴν βλέπουμε σὰν «παιδί μας», εἶναι ἡ ἔμπρακτη ἀπόδειξη τῆς διάνοιάς μας, εἶναι ἡ χαρὰ τῆς δημιουργίας (αὐτὸ ποὺ χάνεται κατὰ κράτος στὶς ἡμέρες μας), ἡ ἀτομικὴ καὶ συλλογικὴ προσπάθεια χωρὶς πόρους, μία ἀλήθεια ποὺ θὰ γινόταν μάθημα σὲ πολλοὺς ποὺ ὅμως ἀστοχοῦν νὰ διακρίνουν τὴν οὐσία ποὺ ἀπορρέει ἀπὸ αὐτὴ τὴν ἐνέργεια· αὐτὴ τὴν προσπάθεια λοιπὸν τὴν χαιρετίζω, τὴν ἐπαινῶ καὶ θὰ τὴν διαδόσῳ γιὰ παραδειγματισμὸ στὸν κόσμο.

Ὄχι μόνο δὲν ἔχω κανένα ἐπιστημονικό στοιχεῖο μὰ καὶ νὰ τὰ ἔβλεπα δὲν θὰ ἤξερα κἂν νὰ τὰ διαβάσῳ πόσῳ μάλλον καὶ νὰ ἀποφανθῶ γιὰ τὴν ὀρθότητά τους, ἔχεις δίκαιο. Ἐπιπλέον δὲν γνωρίζω πρόσωπα, τὸ πλέον γνωστὸ σὲ μένα εἶσαι ἐσὺ καὶ αὐτὸ τὸ θεωρῶ τιμή μου νὰ σὲ γνωρίζω ἔστω καὶ μέσῳ γραπτοῦ λόγου. Καὶ ναὶ σπιλώνω ὑπολήψεις καὶ ἀποκαλῶ σκουλήκια αὐτοὺς ποὺ ἀποφάσισαν νὰ βγάλουν αὐτὴ ἢ παρόμοιες ἀποφάσεις. Ἐξηγοῦμαι:

Ἐδῶ προφανῶς βρίσκεται ἡ ὅλη παρανόηση. Ὅταν γίνεται μία μελέτη, (ἔχουνε γίνει πολλὲς γιὰ διάφορα θέματα, ἔχουν υἱοθετηθῇ, κάποιες ἀπὸ αὐτὲς παραμένουν, ἄλλες ἔχουν καταρριφθεῖ ἀπὸ νέες κ.ο.κ.), γίνεται ἀπὸ ὁμᾶδες ἐπαϊόντων καὶ ἀπαιτοῦν χιλιάδες ἐργατωρῶν καὶ ἀτομικῶν θυσιῶν διότι ἀποβλέπουν σὲ κάποια ὠφέλεια.

Ἐπιγραμματικὰ καὶ μόνον θὰ ἀναφέρῳ (τὴν δική σας μελέτη δὲν τὴν ἐξωμοιώνω μὲ τὶς παρακάτω), ὅτι ἔχουν γίνει μελέτες γιὰ τὸ φθόριο στὰ παιδιὰ γιὰ τὰ δόντια τους, στὶς ὀδοντόκρεμες, γιὰ τὴν ὑπερθέρμανση τοῦ πλανήτη, γιὰ τὴν δραστικὴ μείωση τοῦ πετρελαίου (ὑπάρχει καὶ μετρητὴς στὸ διαδίκτυο ποὺ μετράει ἀντιστροφα τὰ χρόνια μέχρι νὰ τελειώσῃ), γιὰ τὴν χοληστερήνη (ποὺ τελικὰ κλονίζεται τελευταῖα), γιὰ τὴν ἐκθετικὴ αὔξηση τοῦ πληθυσμοῦ τῆς γῆς καὶ τὴν δυνατότητα τοῦ πλανήτη νὰ φιλοξενεῖ συγκεκριμένο ἀριθμό ἀνθρώπων,

(παραθέτω ὅτι πιὸ παλιὰ ἐπειδὴ εἶχε τύχει νὰ πέσει τὸ μάτι μου σὲ μία ἀνάλογη πληροφόρηση τὴν ὁποία δυστυχῶς δὲν θυμᾶμαι πῶς νὰ ἐπαναφέρῳ στὴν μνήμη μου, ὁμιλοῦσε γιὰ τὴν δυνατότητα τῆς γῆς νὰ καλύψῃ τὶς διατροφικὲς ἀνάγκες τῶν ἀνθρώπων, ἔφθανε στὸν ἀριθμὸ τῶν 17.000.000.000 ἀνθρώπων. Ὅπως καταλαβαίνεις αὐτὴ ἡ πληροφόρηση ἐξαφανίστηκε. Ἐπιπροσθέτως ὑπάρχει καὶ μία ἄλλη τύπου στατιστικὴ ἡ ὁποία ἀποδεικνύει ὅτι ὁλόκληρος ὁ πληθυσμὸς τῆς γῆς σήμερα 7.000.000.000, θὰ μποροῦσε νὰ χωρέσῃ ἄνετα καὶ ὄχι σὲ ἐπίπεδο παραγκούπολης μόνο στὴν ἐπιφάνεια τῆς Αὐστραλίας ἀφήνοντας ἀκατοίκητο ὅλο τὸν ὑπόλοιπο πλανήτη).

μελέτες ἐπὶ μελετῶν ποὺ ἔχουν παρασύρει καὶ πολλοὺς ἐπιστήμονες ἀφοῦ αὐτὰ εῖναι ποὺ διδάσκονται στὰ πανεπιστήμια τὴν χρονικὴ περίοδο ποὺ αὐτοὶ φοιτοῦν. Ὑπενθυμίζω ὅτι δὲν συγκαταλέγω τὴν ἐργασία σας σὲ αὐτὴ τὴν κατηγορία.

Ἀπλήρωτοι, δημόσιοι ὑπάλληλοι καὶ μὲ πόλεμο ἀπὸ ἄλλα κέντρα, (ὁμοιοπαθὴς), αὐτὸ μοῦ ἀκούγεται πολὺ γνώριμο, ἐξευτελισμὸς τῆς διανόησης καὶ τῆς ἀξίας ἔναντι τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων τοῦ κατατρεγμένου ἀπὸ ἄλλη γωνιὰ τῆς γῆς· καὶ οἱ πολιτικοὶ νὰ ἀγνοοῦν τὴν προσφορά σας.

Δὲν ἀμφιβάλλω ὅτι πολλοὶ ἄνθρωποι θὰ ἔχουν ὠφεληθεῖ ἀπὸ τὴν ἐπίπονη αὐτὴ ἐργασία καὶ πόσοι ἄλλοι ἴσως δὲν ὑπέφεραν δηλητηριάσεις καὶ περίεργες ἀσθένειες λόγῳ τῆς ἔρευνας καὶ ἀποσύρσεως προϊόντων ἀπὸ τὴν ἀγορά. Εἴσαστε ἄξιοι συγχαρητηρίων καὶ πρέπει νὰ εἶστε περήφανοι ὡς ἀφανεῖς ἥρωες ἀποκομίζοντες μόνο τὴν ἰκανοποίηση τοῦ ὅτι προσφέρετε καλὸ στὴν κοινωνία μόνο ἀπὸ ἀγαθά κίνητρα. Εἶμαι μαζί σας καὶ σὲ αὐτὸ διότι ἡ ἰδέα μὲ ἐκφράζει ἀπόλυτα.

Στὴν ἐπόμενη ἀναφορὰ γιὰ τὰ εἰσαγόμενα τρόφιμα γιὰ τὴν νεολαία, δῶστε τὴν ὕστατη προσπάθεια, εἶναι ὅ,τι πιὸ σημαντικὸ διότι ἡ ἐποχὴ στοχεύει ἀκριβῶς ἐκεῖ. Θὰ μποροῦσα νὰ γράψῳ πάρα πολλὰ ἐδῶ ἀλλὰ θὰ περιοριστῶ μόνο σὲ μερικὰ ἀνάλογα δείγματα τῶν ἐπιθέσεων κατὰ τῆς νεολαῖας ποὺ ἔχουν νὰ κάνουν μὲ τὴν ἐνδυμασία, ψηλά τακούνια – σπονδυλικὴ στὴλη, τὸ ἀντίθετο, All Star καθόλου τακούνι παρομοίως, κοιλιὲς ἐκτεθειμένες – μητρικά, πολὺ στενὰ ἢ ἐντελῶς χαλαρὰ ἐσώρουχα – στείρωση ἀνδρῶν, Emo φράντζες – καταστροφὴ ὀράσεως, in στάση καμπουριασμένη (ὄψη ἠττημένου), - προβληματικὴ ἀναπνοὴ (συγκρίνετε μὲ τὴν στάση τῆν γυναικῶν σὲ Μινωϊκὲς τοιχογραφίες τὴς ὀρθῆς στάσης ποὺ προσφέρει ὑγεία), καὶ ἡ λίστα συνεχίζεται. Τώρα μὲ τὸ τί χημικὲς οὐσίες μποροῦν νὰ βάλουν μέσα καὶ τὶ ἐπιδράσεις θὰ ἔχουν στὰ παιδιὰ ἄμεσα ὴ μελλοντικὰ μόνο ἐπιστήμονες σὰν κι ἐσᾶς μπορεῖτε νὰ ἀνακαλύψετε. Καλὸ κουράγιο καὶ σ᾽αύτό.

Δὲν ξέρω τί ἐννοεῖς ἂν ἔχω φιάξει ψωμὶ μόνος μου, βέβαια καὶ ἔχω ζυμώσει καὶ φουρνίσει ἀλλὰ θὰ ἐννοεῖς μᾶλλον τὴν διαδικασία ἀπὸ σπορᾶς. Ὄχι δὲν ἔχω κάνει κάτι ἀνάλογο διότι δὲν μοῦ δόθηκε ἡ δυνατότητα καὶ τὰ μέρη ποὺ ζοῦσα. Ἐὰν ὅμως πρόκειται γιὰ κοπιαστικὴ διαδικασία οὔτε λίγο οὔτε πολὺ ὅλοι μας ἔχουμε κάποιο ἀνάλογο παράδειγμα στὴν ζωή μας.

Ἀπὸ τὴν στιγμή λοιπὸν ποὺ γίνεται μία ἔρευνα μελέτη καὶ καταλήγει σύμφωνα μὲ τὰ μέχρι τώρα γνωστὰ σὲ κάποια ἀποτελέσματα μοῦ φαίνεται πολὺ λογικὸ νὰ ὑπάρξῃ μέριμνα ἐνημερώσεως τοῦ πολίτη, ἀνθρώπου ὅπως θέλεις πές᾽το ἀφοῦ ἐνδιαφερόμαστε γιὰ τὸ καλό του, μὲ σκοπὸ νὰ μορφώσουμε κατὰ κάποιο τρόπο τὸ κοινὸ. Ἐπειδὴ ὁ τρόπος ποὺ προάγεται αὐτὴ ἡ ἔρευνα εἶναι κατ᾽ἐλάχιστον δικτατορικὴ, ἀποφασίζω καὶ διατάσσω δὲν παρέχει τὴν ἔννοια τῆς συμβουλῆς (ὅπως θὰ ἔπρεπε νὰ ἦταν, ὅπως σὲ ἑκατομμύρια παρόμοιες νουθεσίες ποὺ ἔχουμε προσλάβει ἀπὸ τὸν κρατικὸ μηχανισμό), ἀλλὰ ἐπιβολῆς διὰ νόμου, βρωμάει τοῦ θανατᾶ ὅτι κάτι δὲν πάει καλά. Σημείωσε σὲ παρακαλῶ ἐδῶ ὅτι αὐτὸ δὲν ἔχει τίποτα νὰ κάνῃ μὲ τοὺς ἐπιστήμονες καὶ τὴν ἀξιέπαινη προσπάθεια καὶ τὶς δυσκολίες τῆς διεξαγωγῆς, ἀλλὰ μὲ τὴν ἡγεσία ποὺ πῆρε αὐτὴ τὴν ἀπόφαση.

Παρομοίασέ το μὲ τὸ ἐξῆς ἁπλὸ παράδειγμα: ὑποθέτουμε ὅτι κατέληξα μετὰ ἀπὸ πολυετεῖς μελέτες καὶ ἐπίπονες προσπάθειες ποὺ μοῦ στέρησαν τὴν ζωὴ, νὰ ἀνακαλύψῳ ὅτι ὁ Χριστὸς δὲν εἶναι αὐτὸς ποὺ πιστεύει ὁ κόσμος. Πάω λοιπὸν μέσα στὴν ἐκκλησία τὴν ὧρα τῆς λειτουργίας μὲ ἕνα φιρμάνι καὶ ἑνα δίκανο καὶ λέω: αὐτὸς ὁ Ἑβραῖος ὁ ξυπόλητος πάνω στὸν σταυρὸ εἶναι μαϊμοῦ καὶ ὁ θεὸς σας εἶναι ἄλλος.

Μὲ πόση χαρὰ οἱ χριστιανοὶ θὰ ἀκούσουν πιὰ γιὰ τὴν λύτρωσή τους καὶ τὸ μυστικό ποὺ ταλάνιζε τὰ μυαλά τους χωρὶς νὰ γνωρίζουν τὴν ἀλήθεια; Θὰ μοῦ χυμήξουν; ὄχι ἔχω δίκανο. Θὰ μὲ ἀγνοήσουν; ὄχι ἔχω τὸ φιρμάνι.

Ἐγὼ ὅμως θὰ τοὺς λέω τὴν ἀλήθεια καὶ μάλιστα βασισμένη στὶς μελέτες μου ποὺ ἔκανα μὲ μία πολὺ καλή καὶ μεγάλη ὁμάδα ἐπιστημόνων. Ξέρω ὅτι τὸ παράδειγμα εἶναι χοντρὸ καὶ πρόκειται περὶ πίστεως, ὅμως δὲν εἶναι καὶ πίστις τὸ νὰ ἔχῃς τὴν ἐπιλογὴ τῆς διατροφῆς τοῦ ναοῦ τοῦ σώματός σου καὶ ἀκόμη περισσότερο τῆς ἐλεύθερης βούλησής σου;

Διότι δὲν σταματῶ στὴν χαζοεπιβολὴ ποὺ θὰ γίνῃ στὶς ταβέρνες, ἂμα θέλω δὲν πάω στὴν ταβέρνα καὶ τελείωσε ἡ ἱστορία. Εἶναι ὅμως κάποιος τόσο ἀδαὴς οὔτως ὥστε νὰ νομίζει ὅτι αὐτὸ θὰ μείνῃ στὶς ταβέρνες; ὅχι βέβαια διότι τὸ ἐπόμενο βῆμα εἶναι τὸ Super Market καὶ μετὰ ἡ αὐξηση τιμῆς ἢ ἡ ἀντικατάσταση μὲ τὴν σόγια ὅπως ἔγραψα.

Τὸ ΕΦΕΤ εἶναι ὅπως καταλαβαίνω κάτι ἀνάλογο μὲ τὸ RDA καὶ εἶμαι βέβαιος ὅτι κι ἐκεῖ ἐργάζονται δεκάδες ἀξιόλογων ἀνθρώπων καὶ ἐπιστημόνων μὲ ὄνειρα καὶ βλέψεις γιὰ ἕνα καλύτερο αὔριο καὶ μία ὑγειῆ ἀνθρωπότητα (οἱ ἐπιστήμονες), ὅμως αὐτὸς δὲν εἶναι ὁ ὀργανισμὸς ποὺ φυλάκισε τὸν Wilhelm Reich καὶ ἔκαψε ὅλα του τὰ συγγράμματα καὶ βιβλία περὶ ὀργόνης; Γιατί τί τοὺς πείραζε; Γιατὶ δὲν ἔκαψαν τὰ βιβλία τῆς Blavatsky ἢ τοῦ Elifas Levi γιὰ παράδειγμα. Αὐτὰ ὅμως δὲν τὰ ἔκαναν οὔτε ἀποφάσισαν οἱ ἐπιστήμονες.

Γιὰ νὰ μὴν μακρυγορῶ, ἔχω τὴν ἐντύπωση ὅτι ἀπλὰ ἐξέλαβες τὴν κατεύθυνση τοῦ σχολίου μου στὴν ἐργασία σου καὶ ὄχι στὴν ἐφαρμογὴ τῆς ἐπιβολῆς στὴν ὁποία ἀπευθυνόταν.

Ἐπιπλέον γιὰ νὰ ἀποδείξῳ τοῦ λόγου μου τὸ ἀληθὲς σὲ ἐρωτῶ: ἂν σοῦ ἀνέθεταν ὡς ὑπευθύνου τοῦ προγράμματος νὰ ἐφαρμόσης τὰ ἀποτελέσματα θὰ διάλεγες αὐτὸ τὸν τρόπο; ἢ θὰ σκεφτόσουν ὅτι μία ἄλλη ὁδὸς θὰ ἦταν πιὸ ἀποτελεσματικὴ σὲ βάθος χρόνου ποὺ θὰ τὴν ἀποδεχόταν ὁ κόσμος καὶ τελικὰ θὰ ἦσουν ἀκόμη μία φορὰ περήφανος γιατὶ ἔκανες καλὸ στοὺς συνανθρώπους σου.

Ἡ ἀπάντησή σου καὶ μόνο μπορεῖ νὰ σὲ κάνῃ νὰ καταλάβῃς τὸ δίκαιο τοῦ σχολίου μου καὶ τὴν καχυποψία μου.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 29 Δεκ 2011, 07:43

Ωραία συζήτηση άνοιξε.

Διάβασα σε ένα βιβλίο για τις ρήσεις του Ηράκλειτου στην καθημερινή ζωή για μια άλλη εναλλακτική χρήση της αλατιέρας από τον Τόμας Έντισον. Για τον Έντισον η αλατιέρα έπαιζε το ρόλο του ΑΣΕΠ ή της προσωπικής συνέντευξης για δουλειά.

Ο Έντισον επέλεγε τους συνεργάτες του δια μέσου της αλατιέρας.

Καλούσε σε δείπνο τον υποψήφιο συνεργάτη του.

Αν ο υποψήφιος έβαζε αλάτι στο φαγητό πριν το δοκιμάσει τον απέρριπτε.

Διότι αυτό σήμαινε ότι ο υποψήφιος δεν είχε "ανοιχτό" μυαλό και ήταν προκατειλημμένος ότι το φαγητό θα ήταν ανάλατο πριν το δοκιμάσει να δει αν είναι πράγματι έτσι.

Η αλατιέρα στο τραπέζι επιτρέπει στον ταβερνιάρη να φτιάχνει το φαγητό με λίγο αλάτι και να προσθέτει ο πελάτης αλάτι μέχρι να το φτιάξει όπως το προτιμά.

Εγώ που απεχθάνομαι το πολύ αλάτι δεν μπορώ να αφαιρέσω αλάτι από το φαγητό μου όταν αυτό είναι λύσσα για να ικανοποιήσει τα γούστα του μέσου πελάτη.

Ας μην ξεχνάμε ότι το αλάτι είναι και ένα είδος συντηρητικού.
Ο Βαγγέλης που είναι στον ΕΦΕΤ θα το ξέρει.
Πολλά τρόφιμα που παρουσιάζονται χωρίς συντηρητικά και μπορεί να είναι αλήθεια αυτό περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού και ζάχαρης και κάνουν μεγαλύτερο κακό από το αλάτι που προσθέτεις με την αλατιέρα.

Πήγαινα κάποτε συχνά για φαγητό έξω και τις περισσότερες φορές το φαγητό δεν είχε αλάτι. Οι περισσότεροι στην παρέα άδειαζαν την αλατιέρα στο πιάτο τους ενώ εμένα μου άρεσε όπως ήταν.

Αλλά εγώ προσωπικά τρώω κρέας περιστασιακά και υπό προϋποθέσεις και γενικά το αποφεύγω.
Τα φαγητά που δεν περιέχουν κρέας τρώγονται και χωρίς αλάτι και είναι πολύ νόστιμα.

Αλλά κρέας ανάλατο δεν τρώγεται με τίποτα
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 29 Δεκ 2011, 09:07

Εμένα πάλι μου αρέσει να βάζω αλάτι.
Το ΑΣΕΠ του εντισον το βρίσκω λάθος.
Εγω πχ εχω συνηθησει να μαγειρευω χωρίς αρκετο αλάτι (για να βαζει ο καθένας οσο θελει).
Αν ειναι πολυ αλατισμενο για τα γουστα του αλλου δεν μπορει να το αφαλατωσει.
αν ειναι αναλατο βάζεις αλάτι.
Το κρέας γινεται καλύτερο χωρις αλάτι γιατι το αλάτι αποροφά τα υγρά του και το κανει ξερό.
προτιμω να βαζει ο καθενας οσο αλάτι θέλει μετά το ψήσιμο.
αλλα οταν μαθαινεις να μαγειρευεις ετσι ή αν αυτος που μαγειρευει στο σπιτι σου μαγειρευει ετσι.
τοτε το να βαλεις αλατι πριν το δοκιμασεις γινεται συνήθεια.
και οι συνηθειες εχουν το κακο να γινονται αυτοματοποιημένα και ασυναίσθητα.
γι αυτο λεω πως το ΑΣΕΠ αυτο ειναι λάθος.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 85 φορές
Έλαβε Likes: 94 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Παρ 30 Δεκ 2011, 01:10

Όποτε απαγορεύουν κάτι ,μου γυρίζει το μυαλό ...δε ξέρω ,αλλά κάτι μου "μυρίζει" . Τέλος πάντων ,είχα πέντε λεπτά διάλειμα από το πόκερ..και βρήκα θεραπευτικές ιδιότητες στο αλάτι.Δε ξέρω αν έχει ήδη αναφερθεί κανείς,αλλά πρέπει να παίξω πόκερ τώρα .. :D

http://www.ftiaxno.gr/2011/07/blog-post_26.html
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
Τάλως
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Τάλως » Παρ 30 Δεκ 2011, 11:21

Οτι και αν υπαρχει στη φυση το οποιο εχει μαθει ο οργανισμος μας να το χρισημοποιει μεσα στις χιλιετηριδες της υπαρξης μας
ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ
αρκει να καταναλωνεται στο βαθμο που το εχει αναγκη
καθε υπερβολη γενικα εχει μακροπροθεσμα προβληματα

συνηθως οι αναλογιες που πρεπει να τρωμε ειναι εκεινες που υπαρχουν στη φυση μεσα απο τις τροφες που μας ορισε να τρωμε
και εκει ειμαστε σε καλα πλαισια.

οτι δεν μας ορισε να τρωμε εκει ειναι ενα παραπανω... τα προβληματα ειναι ακομα ποιο σοβαρα
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από enigma » Παρ 30 Δεκ 2011, 11:54

ΑΚΡΙΒΩΣ και η δική μου άποψη μαν :clap:
Mornie utúlië
Άβαταρ μέλους
felix+
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Έδωσε Likes: 41 φορές
Έλαβε Likes: 10 φορές

Δημοσίευση από felix+ » Πέμ 05 Ιαν 2012, 12:48

Γεια σας καλη χρονια με υγεια!
Σχετικα με το αλατι διαβασα αυτο:
http://ianisdo-anando2.blogspot.com/sea ... F%89%CE%BD
αρκετα λογικο .. εδω κι 1 μηνα εγω μονο θαλασσινο αλατι..
αρκετα ενδιαφερον μπλογκ!
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Πέμ 05 Ιαν 2012, 13:40

Πολύ ωραίο αρθρο felix.
Μεταφέρω ενδεικτικά.
Ο τίτλος:
Τα δύο πιο σημαντικά «πράγματα» που υπάρχουν και επηρεάζουν το φυσικό σώμα του ανθρώπου είναι το Νερό και το Αλάτι. Το φυσικό αλάτι αποτελείται συνολικά από 84 στοιχεία, 84 στοιχεία βρίσκουμε και στον άνθρωπο!
Βρίσκουμε λοιπόν τα ίδια 84 στοιχεία που αποτελούν το άλας (της γης, της ζωής, όπως ονομάζεται δικαίως) και στον ίδιο τον άνθρωπο!

Αυτός είναι και ο λόγος ΓΙΑΤΙ το άλας είναι τόσο πολύτιμο και πραγματικά ζωτικής σημασίας.

Το πρόβλημα που προέκυψε, με τις εύστοχες επιλογές κάποιων, ξεκίνησε όταν το άλας (με την απόλυτη γνώση τους!) έγινε αντικείμενο πειραματισμού και αλλοίωσης, κάτι που επιτεύχθηκε τέλεια με τη μέθοδο του ραφιναρίσματος. Αυτό, ενώ έδινε την ψεύτικη υπόσχεση στους ανθρώπους ενός καλύτερου, πιο καθαρού και σύγχρονου προϊόντος, κατέληξε σε μία από τις χειρότερες αιτίες ασθενειών στον κόσμο, από τις οποίες με το σύγχρονο τρόπο ζωής έχουν προσβληθεί σχεδόν όλοι οι άνθρωποι, όλων των λαών!
το σημερινό ψεύτικο αλάτι που πωλείται παντού και καταναλώνεται από σχεδόν ολόκληρη την ανθρωπότητα, στην καλύτερη περίπτωση χρησιμεύει για να ξεπαγώσετε τον επόμενο χειμώνα το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι σας, αλλά δεν έχει καμιά δουλειά στην κουζίνα σας!
Έτσι τα 82 στοιχεία που αφαιρούνται με το ραφινάρισμα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΛΑΣ!

Το άλας είναι άλας, μόνο όταν αποτελείται από 84 στοιχεία και όχι από μόνο 2 στοιχεία, συν διάφορα συνθετικά χημικά που προστίθενται στη συνέχεια και τα οποία αποτελούν αιτία για μπλοκαρίσματα σε διάφορα σημεία του σώματος και ιδιαίτερα στον εγκέφαλο του ανθρώπου.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
wolfman13
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: wolfman13

Δημοσίευση από wolfman13 » Πέμ 05 Ιαν 2012, 13:57

όλα ωραία , όλα καλά, επιχειρηματολογία , λινκς ,απαντήσεις και ερωτήσεις στο σωστό ύφος και κτλ.....
άρες μάρες κουκουνάρες!!!! :dance:
κοφτε τα ολα ρε!!
μην τρώτε,
μην πίνετε,
μην καπνίζεται ,
να μην κοιμάστε αργά ,
ο μεσημεριανός ύπνος κάνει καλό , ( βρήκα ένα καλό )
δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο τώρα.
εγω αλατι θα βαζω, οσο πρεπει ,
θα καπνίζω ,
θα κοιμάμαι αργά , θα ξυπνάω όσο πρωί μπορώ ,
θα κοιμάμαι το μεσημέρι ,
όταν δεν βαριέμαι θα πηγαίνω για κανένα περπάτημα ,
θα καπνίζω , θα πίνω ,θα μπαίνω ιντερνετ , θα καίγομαι στο batman arkam city ,
θα πηγαίνω με το 4χ4 στο βουνό και στα χιόνια να γουστάρω στη φύση ,
θα πηγαίνω με τη μηχανή με 200++ γιατί γουστάρω τη ταχύτητα
και αφού θα επιζήσω από όλα ΑΥΤΑ
θα κάνω ΕΡΩΤΑ με τη κοπελαρα μου και θα ατενίζω το μέλλον μετά.
εσείς μπορείτε να κλειστείτε τώρα σε ένα αποστειρωμένο δωμάτιο με σφραγισμένα παράθυρα και έναν ιονιστεί να σας καθαρίζει τον αέρα!
θα σας δω όταν θα κάνει σεισμό , πως θα γλυτώσετε!!!! :ups: :ups:
I have lost the will to live
Simply nothing more to give
There is nothing more for me
Need the end to set me free
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 05 Ιαν 2012, 19:40

:lol: :lol: :lol: Απίθανο άρθρο wolfman.

Έτσι πρέπει.

Και όσο για το μεσημεριανό ύπνο πράγματι κάνει καλό.

Αλλά έχουν πει και γι αυτό κάτι κακιές γλωσσάρες που το θεωρούν ένδειξη τεμπελιάς.

Ελληνική και γενικά μεσογειακή συνήθεια και επίσης λατινοαμερικάνικη.

Αλλά όπου συμφέρει κάνουν την νταντά όταν κάτι ωφέλιμο δεν συμφέρει πάνε να το κόψουν.

Να καταλάβουν όλοι οι φλεγματικοί κοκκινοκώληδες και κοκκινοτσούτσουνοι :lol: ότι δεν θα μας κάνουν σαν τα αποστειρωμένα μούτρα τους.

Σε λίγο θα μας υποχρεώσουν πριν το .......κάνουμε να πασαλειβόμαστε με πεταντίν λες και μπαίνουμε χειρουργείο
Άβαταρ μέλους
wolfman13
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από wolfman13 » Πέμ 05 Ιαν 2012, 20:04

doctormarkon έγραψε::lol: :lol: :lol: Απίθανο άρθρο wolfman.

Έτσι πρέπει.

Και όσο για το μεσημεριανό ύπνο πράγματι κάνει καλό.

Αλλά έχουν πει και γι αυτό κάτι κακιές γλωσσάρες που το θεωρούν ένδειξη τεμπελιάς.

Ελληνική και γενικά μεσογειακή συνήθεια και επίσης λατινοαμερικάνικη.

Αλλά όπου συμφέρει κάνουν την νταντά όταν κάτι ωφέλιμο δεν συμφέρει πάνε να το κόψουν.

Να καταλάβουν όλοι οι φλεγματικοί κοκκινοκώληδες και κοκκινοτσούτσουνοι :lol: ότι δεν θα μας κάνουν σαν τα αποστειρωμένα μούτρα τους.

Σε λίγο θα μας υποχρεώσουν πριν το .......κάνουμε να πασαλειβόμαστε με πεταντίν λες και μπαίνουμε χειρουργείο
Ε ΜΑ!!! πειράζει το ένα πειράζει το άλλο , το ξέρουμε κυρίες και κύριοι , ότι κάποια κάνουν κακό στην υγεία μας, αλλά τουλάχιστον προσπαθούμε να τα απολαύσουμε στο δυνατό μέτρο , αυτή είναι η φύση του ανθρώπου και γιαυτό έχουμε πάει τόσο μπροστά!
θα δώσω ένα παράδειγμα μέσα από τη ζωή και εσείς μπορείτε να το χαρακτηρίσετε όπως θέλετε!( επίσης θα είναι χύμα στο κύμα οι λέξης, πείτε με κάφρο , δεν με ενδιαφέρει)
είσαι στη τουαλέτα και προσπαθείς να ρίξεις ενα περιποιημένο χέσιμο αλλά αυτή η γαμ@@ κουράδα δεν λέει να βγει με τίποτα και τσουφ παθαίνεις καρδιακή προσβολή και έμφραγμα ( από το σφίξιμο) και μένεις στο ντοπο!δηλαδή θα πάω που θα πάω από χέσιμο να μην έχω απόλαυση αυτή την γαμη*νη μπριτζόλα
( ή εκείνο την ωραία χορτόπιτα ή σούπα λαχανικών ή μπιφτέκια απο ρεβίθια , )(για να προλάβω τους χορτοφάγους μας)
με όλα τα δέοντα!!!
:ups: :ups: :ups: :ups: :ups: :ups: :ups: :ups: :ups:
Άβαταρ μέλους
Τάλως
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Τάλως » Πέμ 05 Ιαν 2012, 21:03

Wolfman μην ειστε δογματικοι...
οτι αρεσει στον εναν και στο θεωρει θεσπεσιο δεν σημαινει πως ειναι ετσι και για τον αλλο...

το ποσο δυνατα ζει καποιος τη ζωη του δεν εχει να κανει με το τι χωνει μεσα στα πνευμονια του η ποσο και με τι γεμιζει το στομαχι του
οταν για καποιους η γαστριμαργια η η "ωραια" "φαση" στην οποια ερχομαι οταν κατεβασω ενα μπουκαλι ουισκι και ολα τα συναφη
σε συνδιασμο με τον υπνο που καποιοι χαρακτηρισαν ως ζωντανο θανατο γινονται απολαυσεις....
αυτο για καποιους ειναι μια απογοητευση

ζηστε οπως θελετε αλλα οταν στον αντιποδα τον απολαυσεων σας βαζετε φρασεις οπως αυτη:
εσείς μπορείτε να κλειστείτε τώρα σε ένα αποστειρωμένο δωμάτιο με σφραγισμένα παράθυρα και έναν ιονιστεί να σας καθαρίζει τον αέρα!
θα σας δω όταν θα κάνει σεισμό , πως θα γλυτώσετε
προφανως και πρεπει να ξανασκεφτειτε μηπως υπαρχουν και αλλες απολαυσεις που δεν εχετε καν γνωρισει ΙΣΩΣ.
γιατι σηγουρα αμα τις εχετε ζησει και απορριψει τοτε δεν θα ειχαμε τετοιου ειδους αντιλογο :wink: οπως αυτον που εδειξες :)

το αντιθετο της θεσης σου Wolfman :

-ειναι το να πας με την παρεα σου να παιξεις μπαλα και να μην κρεμονται απο το στομα σου τα συκωτια σου

-ειναι το να σηκωθεις ενα πρωι και να ανεβεις πεζοπορεια σε ενα βουνο χωρις να βγαζεις φλεματα σαν γερος 80 ετων.

-ειναι το να ασχοληθεις με ενα θαλασσιο σπορ ας πουμε

-ειναι το να βγεις να περασεις καλα χωρις να θολωσει το ματι σου απο το ποτο... αλλα να χορευεις χωρις σταματιμο ολη νυχτα αντι να καθεσαι να
παριστανεις το νεροχυτη κατεβαζοντας το αλκοολ σαν νερακι... (και με 1 ποτο μια χαρα μπορεις να διασκεδασεις..)

-ειναι το να εχεις τετοια ενεργεια που να μη βαριεσαι ποτε

-ειναι το να ανεβεις σε ενα βουνο και να πεταξεις με ενα αετο του παρα5...

ειναι τοσα πολλα που μπορω να γραφω μεχρι αυριο

κανε οτι θες δικαιωμα σου ειναι..
αλλα οπως σου ειπα πριν μην μειωνεις με ενα φτωχο ειρωνικο τροπο τις επιλογες αλλων μιλωντας για αποστειρωμενα δωματια και αλλους τετοιους τροπους :)
διοτι φαινεται οπως ειπες και εσυ σαν να λες |"άρες μάρες κουκουνάρες!!!!" :lol:
χωρις να ξερεις καν πως ζουν εκεινοι...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 05 Ιαν 2012, 22:18

Κι εγω συμφωνω με τον ταλω εδω. ο καθενας διαλεγει τον τροπο διατροφης του.
προσωπικα σκεφτομαι καποια στιγμη να το γυρισω εις το βεγκανισμ.
αλλα ειναι απλα μια σκέψη που προς το παρον δεν παιζει για διαφορους πρακτικους λογους.
οπως και να χει η διατροφη ειναι θεμα επιλογης.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 05 Ιαν 2012, 22:57

Συμφωνώ με όλους.

Γιατί όλα είναι θέμα επιλογής και όχι θέμα επιβολής.

Δεν χρειαζόμαστε Νταντάδες. Δεν είμαστε μωρά.

Και σίγουρα κάνει περισσότερο κακό η αφραγκία η ανεργία, η φτώχεια, το να σου αρπάζουν το μισθό από την τσέπη, να σε βρίζουν, να σε ξεφτιλίζουν να σε απαξιώνουν.

Είναι ωραίο να πηγαίνεις βόλτα στη φύση, να ασκείς το σώμα σου.

Αλλά όλα τα παραπάνω χρειάζονται λεφτά.

Εγώ για παράδειγμα που βρίσκομαι ακόμα σε ένα υποφερτό επίπεδο ζωής μόλις φτιάξει ο καιρός παίρνω το αμάξι και πηγαίνω για μπάνιο στον Αγιο Κοσμά. Η καλύτερη κοντινή ελεύθερη παραλία.

Αλλά πόσο καιρό θα είναι ελεύθερη?
Για πόσο καιρό θα μπορώ να έχω αυτοκίνητο?

Αν δεν έχεις αυτοκίνητο είναι κάπως δύσκολο να πάρεις δύο συγκοινωνίες να απολαύσεις τη θάλασσα και τον ήλιο.

Ασε που σε κάτι ειδήσεις του Α το περασμένο καλοκαίρι έγινε ένα κατάπτυστο ρεπορτάζ σε πλαζ στο Καλαμάκι που ο ρεπόρτερ ρωτούσε τον καθένα γιατί βρίσκεται παραλία καθημερινή και δεν δουλεύει, γιατί δεν ψάχνει για δουλειά και πάει για μπάνιο.
Ούτε λίγο ούτε πολύ το κατάπτυστο ρεπορτάζ ήθελε να δείξει πόσο καλοπερνάνε οι άνεργοι.

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι μας έχουν χειραγωγήσει να είμαστε προσνατολισμένοι στην αρρώστια.

Από πράγματα που πράγματι ωφελούν είμαστε αποκλεισμένοι.

Μικρές και μεγάλες εξουσίες βάζουν φραγμούς και απαγορεύσεις και όχι μόνο στο τσιγάρο και το αλάτι αλλά και σε άλλες απολαύσεις.

Στη θάλασσα, στις διακοπές κοντά στη φύση, στη χαλάρωση και στην κουβεντούλα, στην επικοινωνία ακόμα και στις στιγμές ηρεμίας (μας θέλουν και τελικά μας εξαναγκάζουν να τρέχουμε με άγχος) Στο τέλος δεν ζούμε.

Απλώς διεκπεραιώνουμε τη ζωή μας.

Αραγε υπάρχει ζωή ΠΡΙΝ το θάνατο?
Άβαταρ μέλους
wolfman13
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από wolfman13 » Παρ 06 Ιαν 2012, 02:15

Τάλως έγραψε:Wolfman μην ειστε δογματικοι...
οτι αρεσει στον εναν και στο θεωρει θεσπεσιο δεν σημαινει πως ειναι ετσι και για τον αλλο...

το ποσο δυνατα ζει καποιος τη ζωη του δεν εχει να κανει με το τι χωνει μεσα στα πνευμονια του η ποσο και με τι γεμιζει το στομαχι του
οταν για καποιους η γαστριμαργια η η "ωραια" "φαση" στην οποια ερχομαι οταν κατεβασω ενα μπουκαλι ουισκι και ολα τα συναφη
σε συνδιασμο με τον υπνο που καποιοι χαρακτηρισαν ως ζωντανο θανατο γινονται απολαυσεις....
αυτο για καποιους ειναι μια απογοητευση

ζηστε οπως θελετε αλλα οταν στον αντιποδα τον απολαυσεων σας βαζετε φρασεις οπως αυτη:
θα σας δω όταν θα κάνει σεισμό , πως θα γλυτώσετε
προφανως και πρεπει να ξανασκεφτειτε μηπως υπαρχουν και αλλες απολαυσεις που δεν εχετε καν γνωρισει ΙΣΩΣ.
γιατι σηγουρα αμα τις εχετε ζησει και απορριψει τοτε δεν θα ειχαμε τετοιου ειδους αντιλογο :wink: οπως αυτον που εδειξες :)

το αντιθετο της θεσης σου Wolfman :

-ειναι το να πας με την παρεα σου να παιξεις μπαλα και να μην κρεμονται απο το στομα σου τα συκωτια σου

-ειναι το να σηκωθεις ενα πρωι και να ανεβεις πεζοπορεια σε ενα βουνο χωρις να βγαζεις φλεματα σαν γερος 80 ετων.

-ειναι το να ασχοληθεις με ενα θαλασσιο σπορ ας πουμε

-ειναι το να βγεις να περασεις καλα χωρις να θολωσει το ματι σου απο το ποτο... αλλα να χορευεις χωρις σταματιμο ολη νυχτα αντι να καθεσαι να
παριστανεις το νεροχυτη κατεβαζοντας το αλκοολ σαν νερακι... (και με 1 ποτο μια χαρα μπορεις να διασκεδασεις..)

-ειναι το να εχεις τετοια ενεργεια που να μη βαριεσαι ποτε

-ειναι το να ανεβεις σε ενα βουνο και να πεταξεις με ενα αετο του παρα5...

ειναι τοσα πολλα που μπορω να γραφω μεχρι αυριο

κανε οτι θες δικαιωμα σου ειναι..
αλλα οπως σου ειπα πριν μην μειωνεις με ενα φτωχο ειρωνικο τροπο τις επιλογες αλλων μιλωντας για αποστειρωμενα δωματια και αλλους τετοιους τροπους :)
διοτι φαινεται οπως ειπες και εσυ σαν να λες |"άρες μάρες κουκουνάρες!!!!" :lol:
χωρις να ξερεις καν πως ζουν εκεινοι...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
αγορίνα ποίος έγινε δογματικός??εγώ!!!
ίσως να μιλάς με το μοναδικό άτομο που έχω κάνει σχεδόν τα πάντα απο αθλήματα , από φυσική κατάσταση και κτλ....δεν γίνομαι δογματικός απλά προσπαθώ να σατιρίσω τη κατάσταση , αμα με πιάνεις!
κανένας δεν είναι σε θέση να πει στον άλλων τι είναι καλό και τι όχι!
και χωρίς να έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, ο καθένας εδώ λέει την άποψη του , αλλά πρέπει να σατιρίζουμε που και που.
κάτι είπες περί νοσοκομείων.
θα σου πω το εξής , όσο εγώ έχω της πιθανότητες να πάω στο νοσοκομείο για μια πάθηση επειδή κάνω καθιστική ζωή , άλλο τόσο έχει κάποιος της ίδιες πιθανότητες από αυτούς που αθλούνται συστηματικά και ανεξέλεγκτα να πάει για καμένους κοιλιακούς.
η λέξη λοιπόν είναι μια.
ΜΕΤΡΟ!
και βέβαια θα κλεινό της προτάσεις σαν αυτό που έβαλες στα εισαγωγικά όταν προσπαθούν να μου πλασάρουν την δήθεν και καλά ποιοτική ζωή.
τώρα ποιος μείωσε την κατάσταση θα σου πω.
ότι μείωσες ήδη τους ανθρώπους που απλά κάνουν αυτό που γουστάρουν σε κατώτερο είδος από εσένα που δεν κάνεις καταχρήσεις.
άλλη παρατήρηση , γιατί αγόρι μου να πληρώνεις το γυμναστήριο σου; , μπορείς να αθληθείς στης αλάνες , στη παράλια με χαλαρό τρέξιμο και κτλ...
και θα γίνω και δικηγόρος του διαβόλου , άμα δηλαδή εκεί που είσαι στο διάδρομο παραπατήσεις και σπάσεις το πόδι , δεν θα πας στο νοσοκομείο; δεν θα πληρώσεις με το ασφαλιστικό σου ταμείο;την ίδια πιθανότητα έχω και εγώ να παραπατήσω και να σπάσω το πόδι μου στο δρόμο.
είναι διαφορετικό λοιπόν πράγμα το κράτος πρόνοιας και τα χρήματα που καταβάλεις στο εκάστοτε ασφαλιστικό σου ταμείο , από το που πήγαν τα λεφτά ποιοι τα έφαγαν και ποίοι άσχετη ζουν από συντάξεις που δεν αξίζουν.
το πως λειτουργεί η εισφορά θα σου δώσω ένα παράδειγμα που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.
αν παίρνεις λοιπόν 800 ευρώ μεικτά το ικα σου παίρνει τα 145 ευρώ περίπου κάθε μηνα.
πολλαπλασίασε λοιπόν αυτό το πόσο Χ12 μήνες Χ 35 χρόνια μας κάνει ένα σεβαστό πόσο.
τα ταμεία λοιπών λειτουργούν σαν μια περίπου τράπεζα ή Α.Ε εταιρία, ( έτσι θα έπρεπε να λειτουργούν)
όλοι εμείς λοιπόν που καταθέτουμε τον οβολών μας το εκάστοτε ποσό ανάλογα του μηνιαίου μας μισθού θα έπρεπε να τοκίζεται ,
όταν αυτό το σεβαστό ποσό από όλους τους ασφαλισμένους είναι κάτι δις ευρώ , θα έπρεπε κάποια από αυτά να μετατεθούν πίσω στους μετοχους-πελάτες τους, ( σε εμάς δηλαδή) , κάποια από αυτό το ποσό να υπάρχει στο ταμείο για ρευστότητα και αποθεματικό , κάποιο από αυτό το ποσό να πηγαίνει σε ''έργα'' και υπερεσιες που θα φέρουν πίσω χρήμα στο ταμείο, άρα στους μετόχους- πελάτες, εμάς!!!!!
τώρα γιατί έχει γίνει κάτι άλλο δεν χρειάζεται να το αναλύσω.
γιαυτό ταλω μου μην μειώνεις αυτούς που κάνουν καταχρήσεις με το σάπιο σύστημα.
όπως και εσύ έτσι και εγώ θα μπορούσαμε να μιλάμε με επιχειρήματα και μαλακίες για ώρες.
θέλω όμως και νομίζω ότι συμφωνούμε και η δυο ότι δεν φταίνε ούτε η ''καταχρήσεις μας'' ουτε το τσιγαρο ουτε το αλατι και δεν ξερω τι αλλο.
φταίει το ξερό μας το κεφάλι και η ηλιθιότητα μας να βλέπουμε να μας κυβερνάνε τόσα χρόνια κλέφτες και δωσίλογοι, φταίει η έλλειψη παιδιάς , που όταν την βλέπαμε μασάγαμε το ταραμά και δεν το φτύναμε αλλά τον καταπίναμε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”