Περί συζητήσεων

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Nem3sis
Φύλο: Γυναίκα
Επικοινωνία:

Re: Περί συζητήσεων

Δημοσίευση από Nemesis » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:32

Posted: Sat Dec 30, 2006 11:44 pm
--------------------------------------------------------------------------------

τώρα να ξαναπώ κι εγώ τα ίδια;

πρώτον δεν συμμετείχα κι εγώ τότε όπως και αυτός τώρα εάν πάει έτσι το θέμα ή εάν είναι θέμα παλαιότητας :)

επίσης παραπάνω αναφέρθηκε σε θέματα συγκεκριμένα (το ξαναλέω εκεί αντιδράω) όπως ο ίδιος έχει το δικαίωμα να συζητήσει ότι τραβάει η ψυχή του (και εννοείται πως εάν κάποιος διαφωνεί θα βρει αντίλογο) έτσι και κάποιοι άλλοι. Αλλά δεν θα τους κρίνω ώς αερολόγους. Αυτό θέλουν και νιώθουν αυτό θα πούνε.

ρε παιδιά δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι. που το σκάλωμα και το κόλημα με το τι συζητάει ο καθένας; δεν το καταλαβαίνω ειλικρινά
If you want to make beautiful music, you must play the black and the white notes together.
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:35

Posted: Sun Dec 31, 2006 12:05 am
--------------------------------------------------------------------------------

Εγώ έδωσα κάποιες διευκρινίσεις που ένιωσα πως όφειλα να δώσω, στα παραπάνω που έθεσες. Τώρα προκύπτουν άλλα...

Αν κάποιος διαφωνεί διαφωνεί και σεβαστό. Εκεί που στέκομαι εγώ δεν είναι στην ίδια τη διαφωνία, αλλά στον τρόπο που προβάλλεται. Δε συμφωνώ στο ν'αντικρούουμε το έρεισμα του άλλου με αφορισμούς. Προτιμώ το αντεπιχείρημα.

Πέραν αυτού ουδέν από μένα. :ignore: Αν θέλει, ας απαντήσει ο ίδιος. Από μεριάς στο φινάλε πήρε μια απάντηση με βάση το δικό μου σκεπτικό και επιχείρημα και επ'αυτής εγώ περιμένω ανταπάντησή του, αν έχει τέτοια.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:37

Posted: Sun Dec 31, 2006 12:27 am

Που αφόρησα βρε Βίκυ;;; :dunno:

δεν θέλω να ξαναπώ τα ίδια... γιατί εάν πιάσω τις αφορήσεις έτσι όπως τις εννοώ και τις καταλαβαίνω εγώ, νομίζω πως κάποιος άλλος τα ξεκίνησε. Υπερασπίζομαι το δικαίωμα των παιδιών να μιλάνε ελεύθερα ακόμα και για τις ψυχές των ζώων. Αλλά εφόσον έχει απαξιωθεί ο Βολταιρισμός μάλλον δεν είναι δεκτό αυτό το σκεπτικό... :waaa:
επομένως εάν κατηγορηθώ για αφορισμό θα σου απαντήσω ότι απαξιώθηκε η ιδεολογία μου πρώτα :D
If you want to make beautiful music, you must play the black and the white notes together.
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:38

Posted: Sun Dec 31, 2006 1:25 am

Αρέλα μην κολλάς στην Νέμεσι... :kavgas:
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Τετ 09 Μάιος 2007, 14:41

Posted: Sun Dec 31, 2006 1:28 am

αχαχαχα βρε τρελλέ είσαι απίστευτος :makia: δεν μου κολάει όμως να το ξέρεις Μάξιμε :D
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: eLia_

Δημοσίευση από elia » Τετ 09 Μάιος 2007, 14:48

Posted: Sun Dec 31, 2006 1:31 am
από Δρυΐδης

Λοιπόν,

Δημήτρη, είσαι ήδη μπλεγμένος σε μια συζήτηση χωρίς νόημα, διότι σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια αυτή η συζήτηση είναι 100% μια από αυτές που κατηγορείς. Απορώ όμως γιατί την συνεχίζεις! Ίσως γιατί κατά βάθος δεν σε νοιάζει το συμπέρασμα αλλά το να συμφωνούν οι άλλοι μαζί σου? Μου φαίνεται πως αυτό κυρίως επιδιώκεις παρά την ουσία του υγιή διαλόγου. Σε ρωτάω όμως μήπως και έχω λάθος συμπεράσματα.

Εγώ πιστεύω πως όλες οι συζήτησεις έχουν νόημα! Έχω ωριμάσει με ουσιαστικές και ανούσιες συζητήσεις. Πόσες φορές απο μια ανούσια συζήτηση παρατήρησα και άκουσα πράγματα και σκέφτηκα "Πάνο αυτό το κάνεις και εσύ...ή αυτό καλά κάνεις και δεν το κάνεις κτλ κτλ" και κατέληξα σε συμπέρασμα για τη δική μου πνευματική ανέλιξη. Κατά τη γνώμη μου "μάζευε και ας είν' και ρόγες". Απόλα μπορεί ένας άνθρωπος να κερδίσει αρκεί να έχει ανοιχτά τα "πνευματικά" του μάτια. Επομένως δεν απαξιώνω καμμία συζήτηση στην επικράτεια διότι όλες μου έχουν δώσει κάτι άμεσα ή έμμεσα. Παλιότερα χώρισα με μία γιατί πήγε με άλλον την ημέρα της επετείου μας, την ευχαρίστησα μετά από ένα μήνα διότι έπιασα τέτοιο ψυχικό πάτο με τη στεναχώρια μου που γνώρισα όμως καλύτερα τον εαυτό μου και βγήκα πιο δυνατός από το βαθύ πηγάδι. Το θεωρώ κουτό να ακυρώνει ένας άνθρωπος οτιδήποτε. Να διαφωνεί ναι, αλλά όχι να ακυρώνει. Αν πάλι θέλουμε να βγάλουμε συμπεράσματα από μια συζήτηση τότε είναι στο χέρι μας τί συνομικήτές θα επιλέξουμε και τί θέμα θα συζητήσουμε. Επομένως μην γκρινιάζεις απλά διάλεξε το θέμα και το χώρο όπου θα σε οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα.

Το ότι στο διαδίκτυο γίνονται συζητήσεις περί μεταφυσικής και καθαρά υποκειμενικών πραγμάτων..οφείλεται στην καθημερινότητα μας όπου δύσκολα βρίσκουμε άτομα να συζητήσουμε τέτοια λεπτά θέματα και εύκολα παρεξηγήσιμα από τους άλλους. Πολλοί αναρωτιόμαστε για τη μετεμψύχωση αλλά δεν το συζητάμε παραέξω μήπως και μας κοροιδέψουν. Οπότε σέβομαι απόλυτα την ανάγκη των ανθρώπων να τα συζήτανε αυτά στο διαδίκτυο. Νόημα πάντα βγαίνει. Και το καλύτερο απόλα είναι ότι μέσα από κάθε διάλογο γίνεσαι καλύτερος στο λόγο όπου λόγος=διανόηση επομένως καλύτερος εσωτερικά άνθρωπος.

Γιατί συνεχώς νομίζεις ότι οι άλλοι δεν σε καταλαβαίνουν? Αν όντως το πρόβλημα είναι ότι δεν είσαι σαφής (διότι δεν νομίζω ότι το Λενάκι μας δεν έχει το μυαλό και την κριτική σκέψη να καταλάβει) τότε αυτό σου το πρόβλημα συμβάλλει στο να οδηγηθεί μια συζήτησή, όπου συμμετέχεις, σε άτοπο (όπως εσύ εννοείς το άτοπο, διότι εγώ είπα ότι από παντού κερδίζεις).

Συμπερασματικά, όλοι κερδισμένοι είμαστε. Η Έλενα στο πρώτο μήνυμά της όντως ήταν απότομη αλλά μετά ζήτησε συγνώμη για τον τρόπο. Κατά τ'άλλα συμφωνώ απόλυτα μαζί της ότι όλα έχουν νόημα. Μην ξεχνάτε το αγαπητό στους Αμερικάνους "brainstorming"...! Και εσύ κέρδισες διότι μετά από το γολγοθά που πέρασες να απολογείσαι και να αξηγείς...στο μέλλον θα είσαι πιο σαφής στην έκφραση των απόψεών σου, Το Λενάκι θα προσέχει λίγο τον τρόπο της, Η Αρέλα να κρατάει καλύτερα τις ισορροπίες ως δημιουργός του φόρουμ, Εγώ στο να γράφω πιο γρήγορα (χαχαχαχαχα) και να μην κάνω όσα κάνατε σε αυτή τη συζήτηση και δεν μου άρεσαν.

Φιλάκια Πολλά, προχωράτε γερά...
Άβαταρ μέλους
NightLord
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Irc ψευδώνυμο: NightLord
Φύλο: Άνδρας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από NightLord » Τετ 09 Μάιος 2007, 14:49

Posted: Sun Dec 31, 2006 2:18 am

Δρυΐδη σε ευχαριστώ. Πραγματώνεις την φαντασίωση που είχα από την στιγμή που έγραψα στο φόρουμ. Με εσένα μπορώ να διαφωνήσω. Μου είπες κάποια πράγματα που άλλα ήταν σωστά και άλλα λιγότερο. Εξέφρασες μια γνώμη, μεστή, με νόημα και λογική συνέχεια. Αυτό αξιώνομαι να ζητάω να έχουν και οι άλλες συζητήσεις μου.
Αυτό που λέτε, για το ότι όλες οι συζητήσεις έχουν νόημα, με βρίσκει σύμφωνο. Σε ένα φόρουμ όμως επέτρεψε μου να πιστεύω ότι αυτά που γράφονται πρέπει να έχουν νόημα και δεν μιλώ για το νόημα των λεγομένων όσων είναι στην συζήτηση (σέβομαι πλήρως τα λεγόμενα οποιουδήποτε, ιδικά όταν μιλάμε για υποκειμενικά θέματα), άλλα η ίδια η συζήτηση να έχει ένα νόημα. Δεν διαφωνώ στο περιεχόμενο αλλά στην διαδικασία.

Συμπερασματικά, όλοι κερδισμένοι είμαστε. !!!
.:: It's only after we lost everything that we are free to do anything. ::.
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τετ 09 Μάιος 2007, 14:51

Posted: Sun Dec 31, 2006 4:56 am

Πάλι καλά που πραγμάτωσε κάποια φαντασίωσή σου ο Δρυίδης, φίλε Δημήτρη, και πέτυχε αυτό στο οποίο η Παγώνα και η αφεντιά μου, παρά την προσπάθειά μας να ξεδιπλώσουμε τη σκέψη μας, αποτύχαμε οικτρά :Ρ

άλλα η ίδια η συζήτηση να έχει ένα νόημα. Δεν διαφωνώ στο περιεχόμενο αλλά στην διαδικασία.

Τίποτα δεν πάει χαμένο όπως λέει κι η Χαρούλα σ'ένα τραγούδι της.
Για μένα ΟΛΑ έχουν νόημα, ακόμα και οι διαφωνίες, και οι ατελέσφορες και άνευ τελικού συμπεράσματος συζητήσεις. Είμαι πνευματική αλήτισσα και "μαζεύω κι ας είν'και ρόγες" που λέει κι ο Πάνος :lol:
Από κει και πέρα, το ποιος διάλογος έχει νόημα και ποιος όχι είναι ζήτημα καθαρά υποκειμενικό του καθ'ενός. Οπότε μένω στο να σου προτείνω τη μόνη κι απολύτως λογική οδό για σένα, που θα σε βγάλει κι απ'τον προβληματισμό που σ'έκανε αρχικά ν'ανοίξεις αυτό το τόπικ. 'Οποιες συζητήσεις θεωρείς ότι δεν έχουν νόημα, :sleepy: πολύ απλά δεν τις παρακολουθείς. live and let live φίλε. :beer:
"'Eτσι είναι αν έτσι νομίζετε"
Λ.Πιραντέλλο
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 09 Μάιος 2007, 15:07

Posted: Sun Dec 31, 2006 5:17 pm

Η Έλενα στο πρώτο μήνυμά της όντως ήταν απότομη αλλά μετά ζήτησε συγνώμη για τον τρόπο. Κατά τ'άλλα συμφωνώ απόλυτα μαζί της ότι όλα έχουν νόημα

Μα ΟΛΟΙ το ίδιο είπαμε, Παναγιώτη. 'Ολοι επί της ουσίας, συγκλίναμε σ'αυτό. Αν υπήρξαν διαφορές, ήταν στα εκφραστικά μέσα και τις διατυπώσεις που χρησιμποποιήθηκαν απ'τον καθένα μας ξεχωριστά. Εύγε καμάρι μας, μια και τα δικά σου προφανώς ήταν αυτά που είχαν την περισσότερη απήχηση στον Δημήτρη. χιχ :D
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τετ 09 Μάιος 2007, 15:08

Posted: Tue Jan 02, 2007 5:31 pm
από borias61:

Τελικα φιλε μου με τοσα γραφομενα και τετοια συμετοχη διαπιστωνω οτι πολεμας τον ιδιο σου τον εαυτο τελικα.
Εαν δεν θελεις ,δεν εισαι.
Τα τσατ και τα φορουμ δεν ειναι εκλογες που ΠΡΕΠΕΙ να ψηφισεις.
Αν θελεις εισαι μεσα, αν οχι ΕΞΩ.
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από NightLord » Τετ 09 Μάιος 2007, 15:09

Posted: Tue Jan 02, 2007 10:34 pm

Δρυΐδης μου λες ότι αναρωτιέμαι πολύ αν καταλαβαίνετε. Θέλω να πιστέψω ότι μερικοί δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο να πω όταν μου απαντούν έτσι `Αν θελεις εισαι μεσα, αν οχι ΕΞΩ.`.
Δηλαδή δεν είναι δυνατό να έχουμε λίγο καλύτερες συζητήσεις, σας φαντάζει αδύνατο ! Ίσως τελικά να πρέπει να είμαι ΈΞΩ.
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τετ 09 Μάιος 2007, 15:10

Posted: Wed Jan 03, 2007 12:25 am
από Δρυΐδης:

Όσον αφορά αυτό που λες Δημήτρη έχεις δίκιο! Οποιοσδήποτε σε μια συζήτηση πρέπει πάνω απ'όλα να εκφράζεται με όμορφο τρόπο. Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να συζητήσεις με κάποιον άνθρωπο...τότε προσέχεις τον τρόπο που μιλάς και εκφράζεσαι, διαφορετικά πετάς ένα "άι γαμήσου" και τέλειωσε το θέμα. Μπορούμε να βρίζουμε και με ωραίο τρόπο. Όσον αφορά αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν είναι λύση να βρίσκεται κανείς έξω από εδώ. Το θέμα είναι όλοι εμείς οι διαφορετικοί άνθρωποι να βράζουμε μέσα στο ίδιο καζάνι και να αναπλαθόμαστε μέσα από κάθε είδους συζητήσεων. Εκεί είναι η μαγεία της εξέλιξης του χαρακτήρα και εδώ και στην κοινωνία ολόκληρη.

Φιλάκια
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 09 Μάιος 2007, 15:10

Posted: Wed Jan 03, 2007 2:02 am

Eγώ θα σταθώ υπερθεματίζοντας σ'αυτό που είπε ο Πάνος εδώ:
Όσον αφορά αυτό που λες Δημήτρη έχεις δίκιο! Οποιοσδήποτε σε μια συζήτηση πρέπει πάνω απ'όλα να εκφράζεται με όμορφο τρόπο.

Μια και μιλάμε για συζητήσεις-διαλόγους, καλό είναι να σταθούμε και στο πρώτο και κύριο συστατικό που κάνουν μια κουβέντα ΔΙΑΛΟΓΟ κι όχι αθέμιτη διαλεκτική ασυδοσία.

Εφ'όσον οι συμμετέχοντες σ'ένα διάλογο είναι άνθρωποι διαφορετικοί, με τη μοναδικότητά τους, μπορεί οι αντιλήψεις τους να μη συγκλίνουν. Τότε η διαφωνία είναι θεμιτή. Κι αν γίνει ένα τόπικ παλαίστρα, το δέχομαι κι αυτό φτάνει να διεξάγεται (μεταφορικά) ρωμαϊκή πάλη -δηλαδή πάλη ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ. Προσδοκώ ΚΑΝΟΝΕΣ σεβασμού και ευπρέπειας :respect: και στη διαλεκτική σύγκρουση!. Αυτά που δε μπορώ ν'αποδεχθώ ( που αναφέρονται σαφώς και στο ΣΤΙΓΜΑ αυτού του τόπου) είναι η απαξία, η χλεύη, οι χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις. Αν παίξει έστω ΚΑΙ ΕΝΑ από αυτά σ'έναν διάλογο, τότε μιλάμε για πλάκωμα και κλωτσομπουνίδι χωρίς όρους και όρια, κάτι σαν τις γκόμενες που βλέπουμε να μαλλιοτραβιούνται σε μια παλαίστρα γεμάτη λάσπες. Και ΑΥΤΟ είναι κάτι που σε καμία περίπτωση (όσο θα ζω δηλαδή) δε θα ευδοκιμήσει στα ΙΔΕΟ. :axer:

Αυτά ως προς τους διαλόγους γενικότερα.

'Οσο για το αν θα μείνεις έξω ή μέσα Δημήτρη, ασφαλώς η τελική απόφαση είναι δική σου και σεβαστή από μένα :respect: όποια κι αν θα'ναι αυτή. Αν θες τη γνώμη μου όμως, στη ζωή πρέπει να δίνουμε τις μάχες μας σ'όλα τα πεδία, χωρίς να καταθέτουμε τα όπλα, ακόμα και σ'αυτό της διαλεκτικής που ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ορίζοντες στην τελική, ακόμα κι όταν οι διάλογοι μας φαίνονται εκείνη τη στιγμή άγονοι. Καταγράφονται όμως στο μυαλό ως λήψη ερεθισμάτων, που μπορεί μια δεδομένη στιγμή να επεξεργαστούμε με άλλον τρόπο και ν'αποδώσουν στη σκέψη μας καρπούς.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 09 Μάιος 2007, 15:11

Posted: Wed Jan 03, 2007 9:15 am

Εγώ βρε Δημήτρη, αφού διάβασα όλες τις τοποθετήσεις εδώ μέσα, θα σου πώ ένα πράγμα (θεωρώντας οτι πάνω κάτω καταλαβαίνω το σκεπτικό σου):

Τις πιο χαζές ερωτήσεις τις κάνουν οι σοφοί, και ξεκινώντας απο τέτοιες χαζές ερωτήσεις έφτασαν να δώσουν υπέροχες απαντήσεις και να προχωρήσουν την επιστήμη και την νόηση στα επόμενα επίπεδα που κάποτε φάνταζαν πολύ μακρυνά!
Πχ. ο μέγας Ντα Βίντσι, έκανε πολλές χαζές ερωτήσεις (φαντάζομαι, κρίνοντας απο όσα έπραξε), όπως μπορεί ο άνθρωπος να αναπνέει κάτω απο το νερό???? Παντελώς χαζό έτσι? Ή ένα ακόμα πιο χαζό: μπορεί ο άνθρωπος να πετάξει???? Παντελώς ηλίθιο μιλάμε!!! :P
Άσε δε, το άλλο φοβερό με το οποίο όντως ασχολήθηκαν όλοι, μα όλοι οι σοφοί της ανθρωπότητας, αυτό το οποίο τέθηκε και ως παράδειγμα εδώ, αλλά εξυπηρετώντας άλλο σκοπό: υπάρχει ψυχή??? Δεν λέω οτι επειδή ασχολήθηκαν όλοι οι σοφοί θα πρέπει να ασχοληθούμε κι εμείς, ωσάν άλλοι σοφοί, αλλά νομίζω είναι τελικά στην φύση του ανθρώπου να κάνει χαζές ερωτήσεις, και φαινομενικά ανούσιες συζητήσεις. Αν ξεκινήσεις μία συζήτηση με πρότερο στόχο να βρείς μία αμετάκλητη και επιστημονικά αποδεδειγμένη απάντηση/λύση, είναι βέβαιο οτι θα καταλήξεις στο 'είμαι δάσκαλος' που έθιξες, αλλά συνήθως ξεκινώντας με πιο παιδιάστικο και παιγνιώδη τρόπο είναι σχεδόν σίγουρο οτι κάποια αλλαγή θα γίνει μέσα σε κάποιον απο αυτούς που πήραν μέρος στην συζήτηση, και η κάθε αλλαγή στον έναν άνθρωπο, σημαίνει αλλαγή στο σύνολο της ανθρωπότητας (δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τί εννοώ...να το συζητήσουμε αν θές :) )

Αυτά...τα παιδιάστικα προς το παρόν. Τελικά αυτή η συζήτηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον :D
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τετ 09 Μάιος 2007, 15:13

Posted: Wed Jan 03, 2007 10:56 am
από veni_vidi_vici:

katarxas kalimera kai kalh xronia se olous......euxomai ugeia kai eutuxeia gia olous sas kai gia osous agapate....

kalos sas brisko se auto to forum pou einai apo ta pio aksiologa pou exo dei edo kai polu polu kairo.....

episis sugxoreste me pou grafo me greeklish.....alla einai kathara prosopikh mou epilogh gia pollous kai diaforous logous tous opoious ean theletai tha tous anaptukso kapoia allh stigmh. ean sas enoxlei apla peite to mou..

sth sunexeia tha ithela na anaptukso thn diki mou aposph epano sto thema pou ethese o NightLord...

se ena simeio les....
Αγαπημένα τους θέματα είναι τα δυσνόητα και άλυτα, πχ `Υπάρχει Θεός ;`. Όσοι άνθρωποι έχουμε ζήσει πάνω σε αυτόν τον πλανήτη έχουμε αναρωτηθεί και ο καθένας μας έχει μια διαφορετική (όχι αναγκαστικά) άποψη πάνω στο θέμα. Τρελαίνομαι όταν βλέπω ανθρώπους να συζητούν - μαλλιοτραβιούνται για ένα θέμα για το οποίο εκ των προτέρων καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει απάντηση ή αν θες κάθε απάντηση είναι σωστή. Δεν θα με πείραζε καθόλου αν το θέμα ήταν `Ποία η άποψη σου για τον Θεό ;` και ο καθένας έλεγε την θέση του, αντιθέτως θα το έβρισκα πάρα πολύ γόνιμο και υγιές. Αλλά δυστυχώς δεν γίνεται έτσι . . .

edo einai san na se peirazei o titlos tis suzitisis kai oxi i idia i suzitisi....
nomizo oti einai entelos diaforetiko pragma to "uparxei theos? " me to " poia h gnomi sas gia to theo" giati sthn 2h erotisi theoreis os de facto oti uparxei kai prepei na poume th gnomi mas....eno sthn proti erotisi i aporia einai gia thn uparksi tou theiou stoixeiou...

kai telos san mia diki mou apopsi kai san mia apopsi pou den eida na paratithetai edo apo kanena sunomiliti mas exo na po to eksis....

ola ta forum (opos kai auto edo) einai ta dhmokratikotera merh opou mporei na anaptuxthei mia suzitisi....kai auto giati o kathenas grafei thn apospi tou me thn seira tou kai den diakoptei ton eirmo tou allou. einai merh eleutheris diakinisis ideon, pragma pou simainei oti autes tha diatupononte eite einai anousies eite oxi...kai opos proeipan poloi to ousiastiko kai to anousio einai kati to entelos upokeimeniko gia ton kathena mas edo mesa...mesa sth dhmokratikothta tou forum episis einai to na epilegeis an theleis na to diabaseis kai na apanthseis i oxi....auto einai kati pou sumbainei kai sthn kathimerini sou zoi...sunanastrefese mono me eksupnous anthropous? oxi! exeis sxeseis kai me xazous...kai eisai upoxreomenos na to kaneis....eite einai afentika sou...eite einai ufistamenoi sou isos akomi na einai kai filoi sou i apla gnostoi sou... sunanastrefesai omos mazi tous kai den tous apokleieis apo to periballon sou, apla adiaforeis giautous kai tis apopseis tous...omos einai ekei kai uparxoun....

euxaristo gia to xrono sas :dead:
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 09 Μάιος 2007, 15:14

Posted: Wed Jan 03, 2007 11:22 am

Κατ'αρχάς φίλε μου (Σάκη αν θυμάμαι καλά η αλσχαιμερική...χιχ) καλωσόρισες στα ΙΔΕΟ, και ευχαριστώ ειλικιρνά για τη θετική σου προσέγγιση στη σελίδα μας:) Χαίρομαι που βλέπω ήδη την συμμεετοχή σου στους διαλόγους μας εδώ :D Θα χαρώ βέβαια ακόμα περισσότερο, αν κάνεις και έναν μικρούλη κόπο να πας κατά ΄δω μεριά... http://ideografhmata.14.forumer.com/viewforum.php?f=61 για να δώσεις ένα σαφέστερο στίγμα σου, δυο λόγια για σένα βασικά (ό,τι θέλεις κι όσα θέλεις) για να σε γνωρίσει λίγο καλύτερα η παρέα μας εδώ.

'Οσο για το γραικύλικο της γραφής (greeklish λαϊκιστί :Ρ), σέβομαι ασφαλώς την επιλογή σου εφ'όσον λες ότι είναι συνειδητή, αν και με ξένισε λιγάκι... Επειδή ο σεβασμός δεν πάει πάντα χέρι χέρι με την αποδοχή, μάλλον διαφωνώ στη λογική που θέλει να "μιλάμε" ελληνικά με ξενική αλφάβητο, αλλά αυτό είναι προσωπική μου θέση που δεν θα'θελα (και δεν πρόκειται) να επιβάλλω ως κανόνα μέσα στο φόρουμ, ακριβώς για να μην αναχαιτίσω την ελευθερία έκφρασης στον τόπο μας. (και όντως θαρρώ πως θα'πρεπε ν'ανοιχθεί ένα τόπικ γι'αυτό το θέμα τελικά )Θα σε παρακαλούσα όμως αν θες, να κάνεις μια προσπάθεια να γράφεις ελληνιστί για δυο βασικούς λόγους: α/ εξέχεις μάλλον σαν το πονεμένο δάχτυλο εδώ μέσα, αφού η γενική νοοτροπία θέλει θεμιτή τη χρήση των greeklish σε chat rooms ίσως, αλλά όχι τόσο σε μια ιστοσελίδα στην οποία συμμετέχουν και συνδιαλέγονται μονάχα 'Ελληνες που γράφουν ελληνιστί, και β/ (λίγο πιο εγωιστικό ομολογώ) παιδεύομαι αφόρητα να διαβάσω μακροσκελή κείμενα στα γραικύλικα η ίδια :D Αυτό φυσικά είναι μια φιλικότατη παρότρυνση, τουλάχιστον να το σκεφτείς να κάνεις μια μικρή εξαίρεση στην επιλογή σου.

Επί του θέματος, σε διάβασα (τα κατάφερα χιχ) και είδα πως άγγιξες παραμέτρους που δεν είχαν συζητηθεί, στις οποίες προσυπογράφω, μια κι η λογική και η νοοτροπία μου συγκλίνουν τουλάχιστον εδώ με τη δική σου.

Μπήκες με το δεξί λοιπόν στα μάτια μου! Καλή συνέχεια! :D
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos

Δημοσίευση από seliniasmenos » Τετ 09 Μάιος 2007, 15:15

Posted: Wed Jan 03, 2007 12:56 pm

Kατ'αρχας κάνω σιγα-σιγα το δυναμικό come back μου.
Ομολογώ οτι διαβασα μόνο τα πρώτα πρώτα ποστ. Το ποια είναι τα ενδιαφέροντα θέματα διαφέρει στον κάθε άνθρωπο. Δεν σ'αρέσει ένα θέμα; Μην το διαβάσεις, δεν σου βάζει κανείς το πιστόλι στον κρόταφο.
Τώρα για τα θέματα του στυλ αν υπάρχει θεος,ψυχή, κλπ. είναι ερωτήματα που έχει ο κάθε φυσιολογικός άνθρωπος. Και δεν χρειάζεται να βγάλουμε στο φορουμ ένα συμπέρασμα για όλα αυτά.ΤΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΕΝΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. Η σωστή απάντηση διαφέρει απο άνθρωπο σε άνθρωπο, όπως και η αλήθεια.
Αλλα ας κάνω μια ερώτηση: Εσυ δηλαδή περιμένεις μια έτοιμη απάντηση; Συγνώμη αλλά δεν είναι τίποτα έτοιμο σε αυτή την ζωη, πρέπει να τα επεξεργαστείς ολα μονος σου. Θα ακούσεις τις απόψεις και θα βγάλεις το δικό σου συμπέρασμα, άλλωστε ο σκοπός είναι να εξελισσόμαστε πνευματικά ως άνθρωποι. Στο κάτω-κάτω φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν όλοι συμφωνούσαν οτι η Γη είναι επίπεδη; Δεν θα είχαμε προχωρίσει ποτέ ενα βημα παραπέρα...
Το ονομα του φορουμ ειναι ιδεογραφήματα, εδώ καταθέτονται ιδέες. Γελοιες, σοβαρές, ενδιαφέροντες και αδιάφορες. You better realise it!
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 09 Μάιος 2007, 15:16

Posted: Wed Jan 03, 2007 1:02 pm

'Ετσι είναι τα δυνατά come backs!

Καλώς μας επανήλθες!
(επιτέλους, σκούριασαν τα άναρχα λέμε! :Ρ)
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 09 Μάιος 2007, 15:16

Posted: Wed Jan 03, 2007 1:23 pm

Βρε ΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΛ!
Βρε ακόμα κι εγώ που ήμουν απούσα ένιωθα την απουσία σου μιλάμε! Έλεος! :)
Καλώς ήρθες...μπαίνουμε σιγά σιγά στον ρυθμό μας. Άντε γιατί πολύ καθήσαμε. καλές οι γιορτές, αλλά έχουμε τόσα άλυτα εδω πέρα! :)
Άβαταρ μέλους
NightLord
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από NightLord » Τετ 09 Μάιος 2007, 15:17

Posted: Wed Jan 03, 2007 1:53 pm

Χαίρομαι. Θα ήθελα να παρατηρήσω κάτι πολύ όμορφο που έγινε στην συζήτηση μας.

Κοιτάξτε τι όμορφα παρουσιάζει η Pagona την άποψη της (και μάλλον των περισσοτέρων), `Τις πιο χαζές ερωτήσεις τις κάνουν οι σοφοί, και ξεκινώντας από τέτοιες χαζές ερωτήσεις έφτασαν να δώσουν υπέροχες απαντήσεις και να προχωρήσουν την επιστήμη και την νόηση στα επόμενα επίπεδα που κάποτε φάνταζαν πολύ μακρινά!`. Ήταν τόσο δύσκολο να το εκφράσει κάποιος έτσι ; Είναι καλύτερο το `όλες οι συζητήσεις είναι καλές, αν δεν θες είσαι έξω` ; Ευχαριστήθηκα που το άκουσα έτσι και μπορώ να πω ότι αυτό περίμενα. Καταλαβαίνω και καταλάβαινα το σκεπτικό σας, απλά ήθελα να το ακούσω έτσι όπως πρέπει να εκφράζεται σε ένα φόρουμ. Με το να πετάς μια απάντηση απλά για να απαντήσεις σε ένα θέμα δεν κάνεις κάτι. Η Pagona υποστήριξε αυτό που πιστεύει με επιχειρήματα, ` Πχ. ο μέγας Ντα Βίντσι, έκανε πολλές χαζές ερωτήσεις (φαντάζομαι, κρίνοντας από όσα έπραξε), όπως μπορεί ο άνθρωπος να αναπνέει κάτω από το νερό???? Παντελώς χαζό έτσι? Ή ένα ακόμα πιο χαζό: μπορεί ο άνθρωπος να πετάξει???? Παντελώς ηλίθιο μιλάμε!!!`, πώς να μην χαρώ με την απάντηση της. Μπορεί να διαφωνώ, αλλά τέτοιες απαντήσεις με κάνουν να ξανασκέφτομαι τις απόψεις μου. Θα χαρώ να έχω και άλλες τέτοιες.
Δεν θέλω πάλι να μου πει κανείς ότι λογοκρίνω τις απαντήσεις γιατί αν είδατε δεν έκρινα το θέμα, έκρινα την δομή και τα επιχειρήματα που έβαλε, θεωρώντας ότι έμμεσα απαντάω και στην Pagona.

Όσο για τον veni_vidi_vici ` edo einai san na se peirazei o titlos tis suzitisis kai oxi i idia i suzitisi....`, σαφώς Σάκη μου, δεν με ενδιαφέρει η συζήτηση αλλά το θέμα και η δομή της ` Δεν διαφωνώ στο περιεχόμενο αλλά στην διαδικασία`.
Κατανοώ ότι ανάλογα με το πώς θέτεις το θέμα αλλάζει και η απάντηση. Αυτό που θέλω να πω για την επιλογή των θεμάτων είναι να μην διαλέγουμε θέματα τα οποία δεν έχουν λύση και το ξέρουμε (ο κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα) και ζητάμε από τους άλλους απαντήσεις και όχι απόψεις. Το να ζητήσεις άποψη για τον Θεό είναι λογικό, αλλά δεν μου φαίνεται λογικό να έρθω σε αντιπαράθεση για ένα τέτοιο θέμα που ξέρω από την αρχή ότι είναι τόσο υποκειμενικό. Σε παραπέμπω σε συζητήσεις για τον Θεό στο zoo.gr.

Seliniasmene νομίζω ότι αυτοαναιρείσαι, κοίτα που. ` Δεν σ'αρέσει ένα θέμα; Μην το διαβάσεις, δεν σου βάζει κανείς το πιστόλι στον κρόταφο.`, `Το ονομα του φορουμ ειναι ιδεογραφήματα, εδώ καταθέτονται ιδέες. Γελοιες, σοβαρές, ενδιαφέροντες και αδιάφορες. You better realise it!`. Δηλαδή μου λες εδώ ότι αυτή είναι η όποια ποιότητα του φόρουμ και καλύτερα είναι να την αποδεχτώ και να συμβιβαστώ.
Παρακάτω λες ` Στο κάτω-κάτω φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν όλοι συμφωνούσαν οτι η Γη είναι επίπεδη; Δεν θα είχαμε προχωρίσει ποτέ ενα βημα παραπέρα...` άρα κάποιος διαφώνησε, ήρθε σε σύγκρουση με αυτό που πίστευαν πολλοί ως σωστό για αυτό που πίστευε.
Τι να κάνω εγώ ? Να συμβιβαστώ ή να προχωρήσω μπροστά ;
Εγώ αν αυτή είναι η ποιότητα του φόρουμ την δέχομαι αλλά θέλω να την βελτιώσω (όχι σε θεματολογία αλλά σε δομή), αν και η αλήθεια είναι ότι δεν μίλαγα συγκεκριμένα για το φόρουμ. Ακόμα θα σου έλεγα να διαβάσεις και τις άλλες σελίδες ή τουλάχιστον τις δικές μου απαντήσεις για να καταλάβεις τι λέω, η αλήθεια είναι ότι στην πρώτη μου τοποθέτηση άλλα ήθελα να πω και άλλα είπα.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 09 Μάιος 2007, 15:18

Posted: Wed Jan 03, 2007 1:58 pm
Κοιτάξτε τι όμορφα παρουσιάζει η Pagona την άποψη της (και μάλλον των περισσοτέρων), `Τις πιο χαζές ερωτήσεις τις κάνουν οι σοφοί, και ξεκινώντας από τέτοιες χαζές ερωτήσεις έφτασαν να δώσουν υπέροχες απαντήσεις και να προχωρήσουν την επιστήμη και την νόηση στα επόμενα επίπεδα που κάποτε φάνταζαν πολύ μακρινά!`Ήταν τόσο δύσκολο να το εκφράσει κάποιος έτσι ; Είναι καλύτερο το `όλες οι συζητήσεις είναι καλές, αν δεν θες είσαι έξω` ;

Σ'αυτό έχεις απόλυτο δίκιο Δημήτρη, κι αυτή τη λογική ακριβώς προσπαθώ παντιοτρόπως να προάγω στους διαλόγους! Μα η Παγώνα είναι ένα πλάσμα ξεχωριστό, όχι μόνο στην καρδιά μου αλλά και στα ΙΔΕΟ. Τους δίνει στίγμα και υφή. Με παρέπεμψε με τη λογική των "χαζών" ερωτήσεων, στη μαιευτική του Σωκράτη...

Πάντως το νήμα σου νομίζω πως πήρε την τροπή που θα'θελες σε γενικές γραμμές, και στο βαθμό που ασχολήθηκαν πολλά παιδιά μ'αυτό και μίλησαν εδώ μέσα, μπορείς εκ τους ασφαλούς να πεις ότι στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! ΜΕΣΑ λοιπόν Δημήτρη μας, χωρίς δεύτερη σκέψη :D
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Τετ 09 Μάιος 2007, 15:19

Posted: Wed Jan 03, 2007 2:10 pm

παρόλο που ορκίστηκα ότι δεν θα ξανασχοληθώ με αυτό το θέμα θα το κάνω για έναν και μοναδικό λόγο... NightLord προσπαθώ να καταλάβω πρώτον τα ενδιαφεροντά σου και από ότι βλέπω δεν έχεις "ξεχυθεί" στις υπόλοιπες ενότητες του φόρουμ τουλάχιστον εγγράφως γιατί δεν είμαι εκεί σαφώς για να γνωρίζω.

επιπλέον θέλω να θεωρώ ότι είσαι μεγάλος άντρας, γιατί το φαγητό μασημένο το έδινα στην αδερφούλα μου την μικρή όταν ήταν βρέφος και φόραγε πάμπερς.

Βρε συ παιδί μου καλό, το δικό σου το ύφος θα μπορούσες να το βελτιώσεις, γιατί τελικά δεν ήμουν η μόνη που το πήρα και το κατάλαβα κάπως... όπως έχω πει και στον Οροπίωνα σε άλλο μέρος του φόρουμ... όταν εσύ έχεις ένα πρόβλημα με κάποιον σκέψου τι πρόβλημα έχει αυτός μαζί σου. Όπως επίσης όταν υπάρχει ένα πρόβλημα ότι πάντα φταίνε και οι δύο πλευρές... δράση αντίδραση (και αυτό από ένα χαζό ερώτημα ανακαλύφθηκε), ερωτήματα που για σένα μπορεί να είναι χαζά για την παγώνα, την νέμεσις τον σελινιασμένο μπορεί να μην είναι.

και θα μου επιτρέψεις εδώ να βγάλω ένα συμπέρασμα όσο εύκολα έβγαλες εσύ για τον Σελάκο και άλλα άτομα... μήπως παιδί μου καλό άνοιξες το θέμα αυτό και περιμένεις να ακούσεις αυτό που θέλεις εσύ; Εάν όντως είναι έτσι και εμείς εδώ προσπαθούμε να λύσουμε τον γρίφο του NightLord γιατί δεν έκανες έναν ρητορικό λόγο με ερωτο-απαντήσεις να βγαίνουμε και από τον κόπο. Κάντο διήγημα... μονολογώντας όπως κάνω εγώ εκεί θα ρωτήσεις και θα ακούσεις (εξ'ιδίον) την απάντηση που θες.

γιατί επαναλαμβάνω ΔΕΝ ήσουν σαφείς εξ αρχής... και για μένα έκανες κακή αρχή όντας επικρητικός απέναντι στην δική μου ιδεολογία και αντίλληψη όχι ίσως ηθελημένα... αλλά δυστυχώς έτσι είναι και έτσι το εξέλαβα εγώ....

τώρα λοιπόν κάνω προσπάθιες πραγματικά να καταλάβω... ποιος ο λόγος; εφόσον το γνώριζες ότι από τα πιο χαζά ίσως να βγουνε μεγάλα πράγματα γιατί το ρώταγες; ήταν Διδασκαλία αυτό μήπως; ήταν παραβολή όπως του Αισώπου και περίμενες να μαντέψουμε το ηθικό δίδαγμα;

Δεν είναι επιθετικός ο τόνος μου (στο λέω γιατί δεν γίνεται να γνωρίζεις) απλά πιο πολύ είναι όλα όσα ήθελα να ρωτήσω και να γράψω τόσο καιρό που σε βλέπω να απαντάς και να το παιδεύεις το θέμα. Γιατί λίγο πολύ υπήρξαν άτομα που πάνω κάτω τα ίδια σου είπαν. Απλά περιμένω... τι περιμένω θα μου πεις... πάντως όχι το τρένο αυτό είναι σίγουρο.

Αλήθεια εφόσον όπως λες στο πρώτο σου κιολας ποστ είναι ένα φαινόμενο που το παρατηρείς στο τσατ και στα φορουμς... εσύ με πια θέματα καταπιάνεσαι αλήθεια;
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 09 Μάιος 2007, 15:20

Posted: Wed Jan 03, 2007 2:11 pm

Ευχαριστώ βρε παιδιά :oops: αλλά ας πάμε την συζήτηση ένα βήμα παραπέρα, και πές μου φίλε μου πού διαφωνείς στα όσα λέω. Ωραία που η δομή του λόγου μου είναι καλή, αλλά μ'ενδιαφέρει και η ουσία του λόγου μου, κι επειδή ουκ ολίγες φορές μου ξεφεύγουν και μερικά ανυπόστατα, ή σαλτσοειδή (πολυλογού γαρ), δώσε έναυσμα για πιο πέρα... :)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 09 Μάιος 2007, 15:21

Posted: Wed Jan 03, 2007 2:18 pm
Pagona έγραψε: Ευχαριστώ βρε παιδιά :oops: αλλά ας πάμε την συζήτηση ένα βήμα παραπέρα, και πές μου φίλε μου πού διαφωνείς στα όσα λέω. Ωραία που η δομή του λόγου μου είναι καλή, αλλά μ'ενδιαφέρει και η ουσία του λόγου μου, κι επειδή ουκ ολίγες φορές μου ξεφεύγουν και μερικά ανυπόστατα, ή σαλτσοειδή (πολυλογού γαρ), δώσε έναυσμα για πιο πέρα... :)

Θα συμφωνήσω και θα προσυπογράψω στο αίτημά σου για "πιο πέρα", δε θα συμφωνήσω που προσπερνάς αβασάνιστα τη δομή του λόγου σου. Γιατί όπως έχω πολλάκις πει, το θέμα δεν είναι αν διαφωνείς στα σημεία της τοποθέτησης του άλλου, αλλά το ΠΩΣ διαφωνείς Παγωνί μου. Κι αν θες να το επεκτείνουμε λιγάκι, μετράει και ο τρόπος που προσεγγίζεις τον άλλον. Αν είναι εκ προοιμίου αρνητικός, ακόμα και να συμφωνήσεις, μένει η γεύση του αρνητικού στον τρόπο που καταπιάνεσαι με την κατάθεση του απέναντί σου. Αν απ'την άλλη έχεις εκ προοιμίου ΘΕΤΙΚΗ προσέγγιση, όσες φορές και να διαφωνήσεις, το κλίμα στο διάλογο ή στην αλληλεπίδρασή σου με τον συγκεκριμένο συνομιλητή, αποκλείεται να χαλάσει.

Μ'εσένα για παράδειγμα, δεν έτυχε να διαφωνήσω (ακόμα τουλάχιστον) ποτέ επί της ουσίας. Με τον _XRHSTOS_ όμως, ή με τον ΧΙΟΥΙ, έχω διαφωνήσει πολλάκις, (ειδικά με τον ΧΙΟΥΙ) αλλά δεν μειώθηκε ούτε υπονομεύτηκε ποτέ η εκτίμηση και η συμπάθεια που τρέφω προς εκείνους κι εκείνοι (ευελπιστώ) προς εμένα.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
NightLord
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από NightLord » Τετ 09 Μάιος 2007, 15:22

Posted: Wed Jan 03, 2007 3:35 pm

Nemesis αν θες να με γνωρίσεις μπορούμε να το κανονίσουμε !

Απ’ ότι κατάλαβες τα θέματα που επιλέγω αλλά και οι απαντήσεις που δίνω προσπαθώ να τις ελέγχω όσο μπορώ περισσότερο, γιατί ούτε χρόνος αλλά ούτε διάθεση περισσεύει. Έχω ένα μικρό πρόβλημα στην γραφή (από ορθογραφία δεν τα πάω καλά) οπότε μου παίρνει ώρα για να γράψω κάτι που δυστυχώς στο τέλος δεν το καταλαβαίνει κανείς, φαντάσου να μην προσπαθούσα τι θα γινόταν.

Επιμένω να πιστεύω ότι δεν σε έχω θίξει πουθενά. Απλά δήλωσα και δηλώνω ότι είμαι κατά του δήθεν Βολτερικού κινήματος. Είναι άλλο να αφήνουμε να ακουστεί και να σεβόμαστε την άποψη των άλλων και άλλο να μην έχει `κανόνες` ένας διάλογος. Εγώ είμαι υπέρ των `κανόνων` και της `τάξης σε μια κουβέντα ώστε να μπορώ να καταλάβω μερικά πράγματα. Όπως έχω πει, πολλές φορές αδυνατώ καν να διαφωνήσω σε μια συζήτηση. Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μια και καλή, διαφωνώ με τους δήθεν Βολτερικούς που νομίζουν ότι ο Βολτέρος νομιμοποιεί το χάος.

Δεν διαφώνησα ποτέ ότι κάθε συζήτηση έχει κάτι να δώσει, απλά γιατί θα πρέπει να κάνω υπερπροσπάθεια για να καταλάβω κάτι όταν μπορώ απλά να ζητήσω οι συζητήσεις να είναι καλύτερες. Δεν καταλαβαίνω γιατί σας φοβίζει το καλύτερο. Δεν θίγω κανέναν απλά ζητάω όταν οι συζητήσεις είναι δημόσιες να είναι και όμορφα δομημένες.

Pagona εκεί που διακρίνω ότι διαφωνούμε είναι στο εξής.
Εγώ πιστεύω, ίσως επειδή σπουδάζω εκπαιδευτικός, ότι όταν κάνουμε τον κόπο να απαντήσουμε σε ένα θέμα πρέπει να απαντάμε `σωστά`, με επιχειρήματα, με αναφορές και γενικά να απαντάμε προσεγμένα. Θέλω να δίνω μασημένη τροφή στον άλλον, να είμαι ξεκάθαρος. Ίσως μου έχει μείνει κουσούρι απ την σχολή, που πρέπει να είμαι πολύ απλός ώστε να με καταλαβαίνουν τα παιδιά. Αυτό πιστεύω.
Εσύ πιστεύεις ότι κάθε κουβέντα είναι καλή εφόσον παίρνεις κάτι. Εκεί διαφωνώ, η παιδαγωγική δεν λέει κάνε το μάθημα και ότι πιάσουν τα παιδιά καλό είναι, αντιθέτως λέει ότι είσαι υποχρεωμένος να διδάξεις το μάθημα ώστε όχι να μάθουν οι μαθητές το περιεχόμενο αλλά να το μάθουν με τον λιγότερο κόπο. Γι αυτό πιστεύω ότι ένα φόρουμ που γίνονται συζητήσεις πρέπει να γίνονται με το σκεπτικό να βοηθήσουμε τον άλλον να δει το `σωστό` μας και όχι να τον αφήσουμε στην μοίρα του να καταλάβει ότι θέλει. Προς θεού δεν λέω να τον χειραγωγούμε εκεί που θέλουμε, απλά να του δίνουμε την ευκαιρία να μας καταλάβει. Ελπίζω να σε κάλυψα.

Nemesis αν θες να με γνωρίσεις μπορούμε να το κανονίσουμε ! :D
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”