Posted: Wed Jan 03, 2007 3:35 pm
--------------------------------------------------------------------------------
Nemesis αν θες να με γνωρίσεις μπορούμε να το κανονίσουμε !
Απ’ ότι κατάλαβες τα θέματα που επιλέγω αλλά και οι απαντήσεις που δίνω προσπαθώ να τις ελέγχω όσο μπορώ περισσότερο, γιατί ούτε χρόνος αλλά ούτε διάθεση περισσεύει. Έχω ένα μικρό πρόβλημα στην γραφή (από ορθογραφία δεν τα πάω καλά) οπότε μου παίρνει ώρα για να γράψω κάτι που δυστυχώς στο τέλος δεν το καταλαβαίνει κανείς, φαντάσου να μην προσπαθούσα τι θα γινόταν.
Επιμένω να πιστεύω ότι δεν σε έχω θίξει πουθενά. Απλά δήλωσα και δηλώνω ότι είμαι κατά του δήθεν Βολτερικού κινήματος. Είναι άλλο να αφήνουμε να ακουστεί και να σεβόμαστε την άποψη των άλλων και άλλο να μην έχει `κανόνες` ένας διάλογος. Εγώ είμαι υπέρ των `κανόνων` και της `τάξης σε μια κουβέντα ώστε να μπορώ να καταλάβω μερικά πράγματα. Όπως έχω πει, πολλές φορές αδυνατώ καν να διαφωνήσω σε μια συζήτηση. Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μια και καλή, διαφωνώ με τους δήθεν Βολτερικούς που νομίζουν ότι ο Βολτέρος νομιμοποιεί το χάος.
Δεν διαφώνησα ποτέ ότι κάθε συζήτηση έχει κάτι να δώσει, απλά γιατί θα πρέπει να κάνω υπερπροσπάθεια για να καταλάβω κάτι όταν μπορώ απλά να ζητήσω οι συζητήσεις να είναι καλύτερες. Δεν καταλαβαίνω γιατί σας φοβίζει το καλύτερο. Δεν θίγω κανέναν απλά ζητάω όταν οι συζητήσεις είναι δημόσιες να είναι και όμορφα δομημένες.
Pagona εκεί που διακρίνω ότι διαφωνούμε είναι στο εξής.
Εγώ πιστεύω, ίσως επειδή σπουδάζω εκπαιδευτικός, ότι όταν κάνουμε τον κόπο να απαντήσουμε σε ένα θέμα πρέπει να απαντάμε `σωστά`, με επιχειρήματα, με αναφορές και γενικά να απαντάμε προσεγμένα. Θέλω να δίνω μασημένη τροφή στον άλλον, να είμαι ξεκάθαρος. Ίσως μου έχει μείνει κουσούρι απ την σχολή, που πρέπει να είμαι πολύ απλός ώστε να με καταλαβαίνουν τα παιδιά. Αυτό πιστεύω.
Εσύ πιστεύεις ότι κάθε κουβέντα είναι καλή εφόσον παίρνεις κάτι. Εκεί διαφωνώ, η παιδαγωγική δεν λέει κάνε το μάθημα και ότι πιάσουν τα παιδιά καλό είναι, αντιθέτως λέει ότι είσαι υποχρεωμένος να διδάξεις το μάθημα ώστε όχι να μάθουν οι μαθητές το περιεχόμενο αλλά να το μάθουν με τον λιγότερο κόπο. Γι αυτό πιστεύω ότι ένα φόρουμ που γίνονται συζητήσεις πρέπει να γίνονται με το σκεπτικό να βοηθήσουμε τον άλλον να δει το `σωστό` μας και όχι να τον αφήσουμε στην μοίρα του να καταλάβει ότι θέλει. Προς θεού δεν λέω να τον χειραγωγούμε εκεί που θέλουμε, απλά να του δίνουμε την ευκαιρία να μας καταλάβει. Ελπίζω να σε κάλυψα.
Nemesis αν θες να με γνωρίσεις μπορούμε να το κανονίσουμε !
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
.:: It's only after we lost everything that we are free to do anything. ::.