ΛΙΒΥΗ...ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ
Re: ΛΙΒΥΗ...ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ
Μα δεν είχα σκοπό να πείσω κάποιον που πιστεύει όποια αηδία του σερβίρουν οι λιακόπουλοι της αμερικής. Και ούτε είχα την απαίτηση να σκεφτεί πέρα από τα κουτάκια που κινούνται στον άξονα συνωμοσία - νέα τάξη και όλα τα ερμηνεύουν έτσι. Στο οπτικό και στο νοητικό σου πεδίο δεν φτάνει η εικόνα του εξαθλιωμένοι άνεργου στην Αίγυπτο, στην Τυνησία, στην Λιβυή και ούτε μπορείς να φανταστείς πως μπορεί αυτός κάποτε να λειτουργήσει αυτοβούλως και πολύ περισσότερο να επαναστατήσει. Για σένα υπάρχουν μόνο ο Ομπάμα, ο Μπλερ, ο Καντάφι, η Μέρκελ και οι μεγάλοι συνωμότες πίσω από αυτούς που κινούν τα νήματα στα πάντα. Οπότε όντως σε μια συζήτηση που κινείται σε αυτά τα πλαίσια δεν έχω να συμβάλω τίποτα.
Αλήθεια γνωρίζεις ποιες θέσεις έχουν τα αριστερά κόμματα; Δεν νομίζω. Ακουσες κάποιον λιακόπουλο από το Τέξας να λέει ότι αυτές είναι οι θέσεις της αριστεράς και τον πίστεψες τυφλά.
ΥΓ. Την επόμενη φορά που αναρχικοί θα καίνε την ελληνική σημαία θα λέω ότι καίνε το βασιλικό λάβαρο.
Αλήθεια γνωρίζεις ποιες θέσεις έχουν τα αριστερά κόμματα; Δεν νομίζω. Ακουσες κάποιον λιακόπουλο από το Τέξας να λέει ότι αυτές είναι οι θέσεις της αριστεράς και τον πίστεψες τυφλά.
ΥΓ. Την επόμενη φορά που αναρχικοί θα καίνε την ελληνική σημαία θα λέω ότι καίνε το βασιλικό λάβαρο.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
- doctormarkon
- Επίτιμος
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 344 φορές
- Έλαβε Likes: 450 φορές
Όταν η πηγή είναι ο Λιακόπουλος και δεν εννοώ τον Αμερικάνο Λιακόπουλο αλλά και τον ορίτζιναλ (σηκωθείτε από καρέκλες) δεν την απορρίπτεις χωρίς δεύτερη κουβέντα επειδή μόνο και μόνο τα λέει ο Λιακόπουλος.
Οπωσδήποτε δεν θα πρέπει να κάνει κανείς ευαγγέλιο ότι γράφει κάποιος με κριτήριο πόσο "έγκυρη" είναι η πηγή.
Γιατί έγκυρη πηγή σημαίνει σε μεγάλο βαθμό "κυρίαρχη πηγή" και πληρωμένη καλά για να γράψει η να πει ότι θέλουν τα αφεντικά που πληρώνουν.
Γι αυτό όση αξιοπιστία έχει ο Λιακόπουλος αλλη τόση έχουν και οι λεγόμενες έγκυρες πηγές.
Χρειάζεται κριτική σκέψη για να φιλτράρεις τα στοιχεία με κριτήριο τα συμφραζόμενα και τον τρόπο που κολάνε η όχι στην όλη ιστορία
Ας μην ξεχνάμε ότι η πραγματική γνώση περνάει μέσα από την αμφισβήτηση της αυθεντίας, του δήθεν έγκυρου, του πιστοποιημένου.
Ο Λιακόπουλος μπορεί να λέει παράξενα πράγματα για ερπετά και νεφελίμ αλλά μπορεί και πιάνει θέματα που άλλοι κάνουν γαργάρα όπως Codex Alimentarius ή Ατζέντα 21 και τι συμφωνήθηκε στην συνδιάσκεψη του Κιότο.
Αρκεί σε αυτόν που βλέπει πηγή Λιακόπουλο να το ψάξει περεταίρω από άλλες πηγές και όχι να το πετάξει στα σκουπίδια σαν εκ προιμίου αναξιόπιστο.
Η Λιβύη το 1951 αν και ανεξαρτητοποιήθηκε η ανεξαρτησία ήταν τυπική. Τα σύνορα κόπηκαν με το χάρακα και οι παλιοί αοικιοκράτες υποδούλωσαν όλες τις χώρες της Αφρικής δια μέσου του εξωτερικού χρέους και της εκμετάλευσης του πλούτου των χωρών αυτών.
Οπωσδήποτε δεν θα πρέπει να κάνει κανείς ευαγγέλιο ότι γράφει κάποιος με κριτήριο πόσο "έγκυρη" είναι η πηγή.
Γιατί έγκυρη πηγή σημαίνει σε μεγάλο βαθμό "κυρίαρχη πηγή" και πληρωμένη καλά για να γράψει η να πει ότι θέλουν τα αφεντικά που πληρώνουν.
Γι αυτό όση αξιοπιστία έχει ο Λιακόπουλος αλλη τόση έχουν και οι λεγόμενες έγκυρες πηγές.
Χρειάζεται κριτική σκέψη για να φιλτράρεις τα στοιχεία με κριτήριο τα συμφραζόμενα και τον τρόπο που κολάνε η όχι στην όλη ιστορία
Ας μην ξεχνάμε ότι η πραγματική γνώση περνάει μέσα από την αμφισβήτηση της αυθεντίας, του δήθεν έγκυρου, του πιστοποιημένου.
Ο Λιακόπουλος μπορεί να λέει παράξενα πράγματα για ερπετά και νεφελίμ αλλά μπορεί και πιάνει θέματα που άλλοι κάνουν γαργάρα όπως Codex Alimentarius ή Ατζέντα 21 και τι συμφωνήθηκε στην συνδιάσκεψη του Κιότο.
Αρκεί σε αυτόν που βλέπει πηγή Λιακόπουλο να το ψάξει περεταίρω από άλλες πηγές και όχι να το πετάξει στα σκουπίδια σαν εκ προιμίου αναξιόπιστο.
Η Λιβύη το 1951 αν και ανεξαρτητοποιήθηκε η ανεξαρτησία ήταν τυπική. Τα σύνορα κόπηκαν με το χάρακα και οι παλιοί αοικιοκράτες υποδούλωσαν όλες τις χώρες της Αφρικής δια μέσου του εξωτερικού χρέους και της εκμετάλευσης του πλούτου των χωρών αυτών.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Βάζω και κάτι λίγα που επισήμανε στο 2ο μέρος.
Ο Αλεξ είπε ότι το παγκοσμιοποιητικό μοντέλο είναι μια μορφή γαλλικού "μερκαντιλισμού". Ο Τάρπλεϋ διαφώνησε. Είπε ότι το μοντέλο της παγκοσμιοποίησης είναι βρετανικός ιμπεριαλισμός. Ο Γαλλικός μερκαντιλισμού στο πρόσωπο του Ζαν Μπατίς Κολμπέρ- το μερκαντιλιστικό σύστημα για τη Γαλλία του Λουδοβίκου του 14ου ή 15ου, είχε και θετικά στοιχεία, αφού έκανε τη Γαλλία πιο βιομηχανική από τους Βρετανούς τότε.
Ο Αλεξ λέει ότι δεν παύει η γενική πολιτική να επικεντρώνει την εξουσία σε ένα σημείο.
Ο Τάρπλεϋ λέει ότι το σημερινό μοντέλο είναι απλά βρετανικός ιμπεριαλισμός. Στα ΜΜΕ των ΗΠΑ ακούγονται όλο και περισσότερες βρετανικές φωνές, καθώς η αμερικανική πολιτική, αρχίζει να μοιάζει ολοένα και περισσότερο με τον βρετανικό ιμπεριαλισμό στα χειρότερά του.
Bλέπουμε μια επίθεση στις ίδιες τις χώρες-έθνη (στη Μ. Ανατολή). Η ουσία της ΝΤΠ είναι μια παγκόσμια αυτοκρατορία. Είναι απλά η παλιά τάξη πραγμάτων σε πιο επιθετική και ακραία μορφή. Το ΔΝΤ με το ΝΑΤΟ για επιβολές - το οποίο ΝΑΤΟ διοικεί η Αγγλία κι η Αμερική... κυριαρχεί στον κόσμο και καταστρέφονται τα κράτη-έθνη. Κατακερματίζονται. Το Σουδάν κόπηκε στα δυο. Η Λιβύη μάλλον θα κατακερματιστεί σε τουλάχιστον δύο μέρη τώρα. Μπορεί και η Αίγυπτος να υποστεί κάτι παρόμοιο- για την "αποκόλληση" της διώρυγας του Σουέζ..
Ο κατακερματισμός αυτός λέγεται πλέον (μετά την εποχή κλίντον) "βαλκανοποίηση" .
Για δεκαετίες λέει (ο Τάρπλεϋ) ότι το σχέδιό τους είναι να κατακερματίσουν τη Μ.Ανατολή. Αν μπορέσουν να κατακερματίσουν και την Αλγερία, θα το κάνουν. Στη Β. Αφρική τους ενδιαφέρει το πετρέλαιο στην Αλγερία, τη Λιβύη και η διώρυγα του Σουέζ. Αυτά είναι πολύτιμα για τους ιμπεριαλιστές. Ηδη διέσπασαν το Σουδάν. Προχωράνε γοργά. Οπότε είμαστε σε μια ιμπεριαλιστική φρενίτιδα χωρίς προηγούμενο. Ένας "μαλακός" τρίτος παγκόσμιος. (κατά τον Αλεξ)
Το 1848 οι Βρετανοί αποσταθεροποιούσαν χώρες που ήλεγχε ο τσάρος της Ρωσίας, ο Αυστριακός αυτοκράτωρ ή ο βασιλιάς της Πρωσίας. Τώρα το κάνουν στους "φίλους και συμμάχους" τους- χώρες μαριονέτες τους. Ξέρουν ότι αν πέσει η Αίγυπτος και γίνει το ντόμινο, θα πέσουν πιο εύκολα και χώρες που δεν ελέγχουν.
Μια γερμανική εφημερίδα έγραφε ότι η Σ. Αραβία είναι καταδικασμένη. Θα πέσει σίγουρα η ηγεσία της. Η ηγεσία αυτή τους πολεμάει με παροχές στο λαό. Ο Αμπτούλα έδωσε περίπου 36 δις δολάρια στο λαό. Αν ζεις στη Σ/Αραβία, πήρες μια γερή αύξηση, πολύ καλύτερη περίθαλψη, σύνταξη κλπ. Αυτό δείχνει πως αν βγεις στους δρόμους, μπορεί να έχεις θετικά αποτελέσματα.
Κι αφού οι ιμπεριαλιστές θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τον κόσμο, θα προτεινα ο κόσμος να αποσταθεροποιήσει τον ιμπεριαλισμό...
Ο Αλεξ ρωτάει αν τους βγαίνει μέχρι στιγμής
Απαντάει ότι σίγουρα έχουν τις πρωτοβουλίες και κάποιο πλεονέκτημα. Βλέπουμε μια πίεση απ'τη Ρωσία- όταν ισχυρίζεται ότι οι αεροπορικές επιδρομές είναι το απόλυτο ψέμα...
Ο Ομπάμα δεν επιτίθεται σε χώρες με τα ίδια προσχήματα που χρησιμοποίησε ο Μπους και ο Τσέινι. Τώρα τα προσχήματα είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα...
ο Άλεξ του λέει "Τα έλεγες όταν κατέβηκε υποψήφιος. Είναι απίστευτο, σου βγάζω το καπέλο, είσαι απίστευτος, Τάρπλεϋ".
Απαντάει, το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε. Οι λαοί πρέπει να πολεμήσουν για τα οικονομικα τους δικαιώματα.
Ο αμερικανικός λαός πρέπει να επιμείνει στην άρνησή του στους πολέμους. Εχουν το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν...Τώρα θέλουν να προσθέσουν Λιβύη-Β.Αφρική;
Οι ιμπεριαλιστές είναι παρανοϊκοί τελικά. Η Χίλαρι Κλίντον και η Σούζαν Ράις, σφυρίζουν σα φίδια στον ΟΗΕ. Οι άνθρωποι είναι τρελοί. Ο κίνδυνος μ'αυτή την ορμή τους, είναι ότι μπορεί να μας φέρουν τον τρίτο παγκόσμιο.
Αυτάααααααα
Ζωγράφισε/κέντησε το άτομο
(που ο Νικολάκης αποκαλεί Λιακόπουλο.. τι να πει κανείς...)
Ο Αλεξ είπε ότι το παγκοσμιοποιητικό μοντέλο είναι μια μορφή γαλλικού "μερκαντιλισμού". Ο Τάρπλεϋ διαφώνησε. Είπε ότι το μοντέλο της παγκοσμιοποίησης είναι βρετανικός ιμπεριαλισμός. Ο Γαλλικός μερκαντιλισμού στο πρόσωπο του Ζαν Μπατίς Κολμπέρ- το μερκαντιλιστικό σύστημα για τη Γαλλία του Λουδοβίκου του 14ου ή 15ου, είχε και θετικά στοιχεία, αφού έκανε τη Γαλλία πιο βιομηχανική από τους Βρετανούς τότε.
Ο Αλεξ λέει ότι δεν παύει η γενική πολιτική να επικεντρώνει την εξουσία σε ένα σημείο.
Ο Τάρπλεϋ λέει ότι το σημερινό μοντέλο είναι απλά βρετανικός ιμπεριαλισμός. Στα ΜΜΕ των ΗΠΑ ακούγονται όλο και περισσότερες βρετανικές φωνές, καθώς η αμερικανική πολιτική, αρχίζει να μοιάζει ολοένα και περισσότερο με τον βρετανικό ιμπεριαλισμό στα χειρότερά του.
Bλέπουμε μια επίθεση στις ίδιες τις χώρες-έθνη (στη Μ. Ανατολή). Η ουσία της ΝΤΠ είναι μια παγκόσμια αυτοκρατορία. Είναι απλά η παλιά τάξη πραγμάτων σε πιο επιθετική και ακραία μορφή. Το ΔΝΤ με το ΝΑΤΟ για επιβολές - το οποίο ΝΑΤΟ διοικεί η Αγγλία κι η Αμερική... κυριαρχεί στον κόσμο και καταστρέφονται τα κράτη-έθνη. Κατακερματίζονται. Το Σουδάν κόπηκε στα δυο. Η Λιβύη μάλλον θα κατακερματιστεί σε τουλάχιστον δύο μέρη τώρα. Μπορεί και η Αίγυπτος να υποστεί κάτι παρόμοιο- για την "αποκόλληση" της διώρυγας του Σουέζ..
Ο κατακερματισμός αυτός λέγεται πλέον (μετά την εποχή κλίντον) "βαλκανοποίηση" .
Για δεκαετίες λέει (ο Τάρπλεϋ) ότι το σχέδιό τους είναι να κατακερματίσουν τη Μ.Ανατολή. Αν μπορέσουν να κατακερματίσουν και την Αλγερία, θα το κάνουν. Στη Β. Αφρική τους ενδιαφέρει το πετρέλαιο στην Αλγερία, τη Λιβύη και η διώρυγα του Σουέζ. Αυτά είναι πολύτιμα για τους ιμπεριαλιστές. Ηδη διέσπασαν το Σουδάν. Προχωράνε γοργά. Οπότε είμαστε σε μια ιμπεριαλιστική φρενίτιδα χωρίς προηγούμενο. Ένας "μαλακός" τρίτος παγκόσμιος. (κατά τον Αλεξ)
Το 1848 οι Βρετανοί αποσταθεροποιούσαν χώρες που ήλεγχε ο τσάρος της Ρωσίας, ο Αυστριακός αυτοκράτωρ ή ο βασιλιάς της Πρωσίας. Τώρα το κάνουν στους "φίλους και συμμάχους" τους- χώρες μαριονέτες τους. Ξέρουν ότι αν πέσει η Αίγυπτος και γίνει το ντόμινο, θα πέσουν πιο εύκολα και χώρες που δεν ελέγχουν.
Μια γερμανική εφημερίδα έγραφε ότι η Σ. Αραβία είναι καταδικασμένη. Θα πέσει σίγουρα η ηγεσία της. Η ηγεσία αυτή τους πολεμάει με παροχές στο λαό. Ο Αμπτούλα έδωσε περίπου 36 δις δολάρια στο λαό. Αν ζεις στη Σ/Αραβία, πήρες μια γερή αύξηση, πολύ καλύτερη περίθαλψη, σύνταξη κλπ. Αυτό δείχνει πως αν βγεις στους δρόμους, μπορεί να έχεις θετικά αποτελέσματα.
Κι αφού οι ιμπεριαλιστές θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τον κόσμο, θα προτεινα ο κόσμος να αποσταθεροποιήσει τον ιμπεριαλισμό...
Ο Αλεξ ρωτάει αν τους βγαίνει μέχρι στιγμής
Απαντάει ότι σίγουρα έχουν τις πρωτοβουλίες και κάποιο πλεονέκτημα. Βλέπουμε μια πίεση απ'τη Ρωσία- όταν ισχυρίζεται ότι οι αεροπορικές επιδρομές είναι το απόλυτο ψέμα...
Ο Ομπάμα δεν επιτίθεται σε χώρες με τα ίδια προσχήματα που χρησιμοποίησε ο Μπους και ο Τσέινι. Τώρα τα προσχήματα είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα...
ο Άλεξ του λέει "Τα έλεγες όταν κατέβηκε υποψήφιος. Είναι απίστευτο, σου βγάζω το καπέλο, είσαι απίστευτος, Τάρπλεϋ".
Απαντάει, το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε. Οι λαοί πρέπει να πολεμήσουν για τα οικονομικα τους δικαιώματα.
Ο αμερικανικός λαός πρέπει να επιμείνει στην άρνησή του στους πολέμους. Εχουν το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν...Τώρα θέλουν να προσθέσουν Λιβύη-Β.Αφρική;
Οι ιμπεριαλιστές είναι παρανοϊκοί τελικά. Η Χίλαρι Κλίντον και η Σούζαν Ράις, σφυρίζουν σα φίδια στον ΟΗΕ. Οι άνθρωποι είναι τρελοί. Ο κίνδυνος μ'αυτή την ορμή τους, είναι ότι μπορεί να μας φέρουν τον τρίτο παγκόσμιο.
Αυτάααααααα
Ζωγράφισε/κέντησε το άτομο
(που ο Νικολάκης αποκαλεί Λιακόπουλο.. τι να πει κανείς...)
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- doctormarkon
- Επίτιμος
Και να τον λέει Λιακόπουλο δεν έχει καμία σημασία.
Κρατάω ίσες αποστάσεις από τον Έλληνα Λιακόπουλο και από όλους τους άλλους που έχουν χαρακτηριστεί αυθεντίες.
Και θα μου επιτρέψει η Βασούλα μία παρένθεση που αφορά δημοσιογράφο σε κρίση ειλικρίνειας δεδομένου ότι η παραπληροφόρηση και η συσκότιση παίζουν πολύ στο θέμα Λιβύη.
Τέτοια συσκότιση και παραπληροφόρηση είχαμε να δούμε από τον Περσικό.
Εχω τη σιγουριά ότι μπορώ εγώ να κρίνω την εγκυρότητα ή τα επιμέρους λάθη από μια είδηση και να διατυπώνω τη δική μου άποψη ανάλογα με τα δεδομένα στοιχεία.
Αν έχω κάπου και σε κάποιο σημείο λάθος καλό είναι να με διορθώσει.
Αλλά δεν είναι διόρθωση το "λες μπούρδες" γιατί η πηγή είναι αμερικάνος Λιακόπουλος και δεν είναι έγκυρη.
Και προπαντός από το Νίκο που ως αναρχικός δεν πρέπει δίνει καμία σημασία σε άνωθεν πιστοποιησεις και βούλες
Κρατάω ίσες αποστάσεις από τον Έλληνα Λιακόπουλο και από όλους τους άλλους που έχουν χαρακτηριστεί αυθεντίες.
Και θα μου επιτρέψει η Βασούλα μία παρένθεση που αφορά δημοσιογράφο σε κρίση ειλικρίνειας δεδομένου ότι η παραπληροφόρηση και η συσκότιση παίζουν πολύ στο θέμα Λιβύη.
Τέτοια συσκότιση και παραπληροφόρηση είχαμε να δούμε από τον Περσικό.
Η μαγκιά είναι η προσωπική κριτική που κάνει ο καθένας από εμάς σε ότι διαβάζει και όχι αν είναι η πηγή έγκυρη με τη βούλα κάποιας αυθεντίας και με πιστοποίηση εγκυρότητας.«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί.
Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο…. Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….
Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες.»
Τζων Σουίντον
Εχω τη σιγουριά ότι μπορώ εγώ να κρίνω την εγκυρότητα ή τα επιμέρους λάθη από μια είδηση και να διατυπώνω τη δική μου άποψη ανάλογα με τα δεδομένα στοιχεία.
Αν έχω κάπου και σε κάποιο σημείο λάθος καλό είναι να με διορθώσει.
Αλλά δεν είναι διόρθωση το "λες μπούρδες" γιατί η πηγή είναι αμερικάνος Λιακόπουλος και δεν είναι έγκυρη.
Και προπαντός από το Νίκο που ως αναρχικός δεν πρέπει δίνει καμία σημασία σε άνωθεν πιστοποιησεις και βούλες
- ArELa
- Founder-Administrator
Έτσι ακριβώς είναι!
Ο celente τους λέει δημοσιογραφοπόρνες. (media prostitutes)
Ο celente τους λέει δημοσιογραφοπόρνες. (media prostitutes)
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- ArELa
- Founder-Administrator
Και επειδή γυρίζουμε σελίδες με πίπες και χάνονται τα ουσιώδη, εφιστώ την προσοχή σε όσους δεν τα είδαν, ανέβηκε και το 2ο μερος της ανάλυσης του Τάρπλεϋ εδώ, http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 36#p131836 κι οποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να την εξετάσει κι αυτήν. (το πρώτο μέρος πιο πάνω...στην προηγούμενη σελίδα...έλεος... )
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- ArELa
- Founder-Administrator
Δοκτορέσσα, με την έννοια που λέει "οι λιακόπουλοι της αμερικής" απαξιώνει συλλήβδην τους αναλυτές, αποκαλεί τις ΔΟΚΙΜΕΣ επισημάνσεις τους "αηδίες" και έξω απ'την πόρτα. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό ΕΧΕΙ σημασία -τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το πώς αντιμετωπίζει τις αναφορές/επισημάνσεις που ξεφεύγουν απ'το οπτικό του πεδίο, τα τακτοποιημένα του κουτάκια και τον ελληνοτραφή αριστερίστικο οπισθοδρομικό "προοδευτισμό" του όπως προείπα.Clash έγραψε:Μα δεν είχα σκοπό να πείσω κάποιον που πιστεύει όποια αηδία του σερβίρουν οι λιακόπουλοι της αμερικής.
Δεν υπάρχει καμιά συνωμοσία αγόρι μου. Τα κάνουν τόσο στα ίσα πια, που δεν παίζει συνωμοσία, στο βαθμό που μια συνωμοσία που σέβεται τον εαυτό της, εμπεριέχει και μια στοιχειώδη μυστικότητα.Και ούτε είχα την απαίτηση να σκεφτεί πέρα από τα κουτάκια που κινούνται στον άξονα συνωμοσία - νέα τάξη και όλα τα ερμηνεύουν έτσι.
Η εικόνα όλων ημών των εξαθλιωμένων έχει φτάσει στις ματούκλες σου ή ακόμα δεν πήρες χαμπάρι ότι είμαστε όλοι στο ίδιο γαμημένο έργο θεατές, με διαφορετικούς ηθοποιούς-κομπάρσους-διαχειριστές, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ; Γιατί δεν σηκωθήκαμε ακόμα όλοι εμείς "οργανωμένα" και "συντονισμένα"; Μήπως γιατί η ελιτίλα θέλει τον ΓΑΠ επάνω αφού δεν της χαλάει ΚΑΝΕΝΑ χατήρι (σε αντίθεση με μουμπάρακ και άλλους ηγέτες στη Β/Αφρική Μ/Ανατολή που οι "λιακόπουλοι" όπως τους λες ΚΑΤΕΔΕΙΞΑΝ ότι κλώτσαγαν σε πολλές ιμπεριαλιστικές εντολές). Μήπως γιατί δεν έχει παρεισφρύσει στις τάξεις μας οργανωμένη ομάδα τσιράκια της ελίτ, για να μας οργανώσει/ξεσηκώσει μαζικά όπως έκανε εκεί; Δεν παίζει όμως τέτοιο σενάριο εδώ, γιατί δεν το θέλει η ελίτ. Γιατί να θέλει να αποσταθεροποιήσει το έργο της εξαθλίωσής μας η ελίτ, αφού δική της εντολή είναι κι απλά ο ΓΑΠ εκτελεί; Είμαστε αρκούντως αποσταθεροποιημένοι από μόνοι μας, στο βαθμό που η ζωή μας πάει κατά διαόλου εξ αιτίας τους! Πότε θα ξυπνήσεις να μυρίσεις τα σκατά; Ή μήπως ακόμα πιστεύεις ότι πασχίζουν σαν τρελοί να μαζέψουν χρήμα για να ξεχρεώσουμε για χρέη που'βαλαν αυτοί στο σβέρκο μας; Αν ναι, παρ'το αλλιώς. Τα χρέη μπήκαν μιλημένα... και όχι για αποπληρωμή μα για ξεπούλημα πιρ παρά... Το χρήμα Νικο δε μαζεύεται παρά του μη έχοντος και ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ με συνοπτικές διαδικασίες! Αυτό το πιάνει το κεφάλι σου, ή να υποψιαστώ πως δεν το διανοείται καν, να πεθάνω ;Στο οπτικό και στο νοητικό σου πεδίο δεν φτάνει η εικόνα του εξαθλιωμένοι άνεργου στην Αίγυπτο, στην Τυνησία, στην Λιβυή και ούτε μπορείς να φανταστείς πως μπορεί αυτός κάποτε να λειτουργήσει αυτοβούλως και πολύ περισσότερο να επαναστατήσει.
Αν ποτέ ξεσηκωθούμε από μόνοι μας, θα'ναι μια άλλη διαφορετική ιστορία- αλλά πολύ δύσκολο το βλέπω να γίνει συντονισμένα να βγούμε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ έξω όλοι μαζί, χωρίς οργάνωση. Αν τώρα η οργάνωση ήταν από αλλού υποκινούμενη..... ε, ναι, ΟΠΟΙΟΣ κι αν με υποκινήσει αυτή τη στιγμή, κι εγώ θα ξεχυθώ στους δρόμους ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ μαζί με άλλα εκατομμύρια ανθρώπων.
Το θέμα που συζητάμε ΔΕΝ είναι η λαϊκή πρόθεση, ρε άνθρωπε, αλλά το τι στόχους έχουν οι υποκινητές. Κανείς δεν είπε ότι όλος ο λαός είναι "μιλημένος" κι εσύ κολλάς μονότονα σ'αυτό- Όπως κολλάς και αποκλείεις μονότονα να θέλησαν να ρίξουν το μουμπάρακ, γιατί ήταν λέει φίλος τους... Και ποιος σου είπε ρε μεγάλε ότι αυτοί έχουν μπέσα; Και γιατί αποκαλείς "αηδίες" τις αναφορές στα ζωτικής φύσης σημεία που ο Μουμπάρακ αρνήθηκε να τους κάνει τη Φιλιππινέζα κι όχι μόνο αυτός αλλά κι οι Μπαχραινίτες και άλλοι που πέφτουν τώρα ένας ένας σαν τις μύγες; Γιατί δε βολεύει να δεις και αυτή τη διάσταση, κι αφού δε σε βολεύει είναι "αηδία"; Τι μας λες... Είπες πως παραιτείσαι απ'το διάλογο εδώ μέσα αλλά συνεχίζεις. Κανένα πρόβλημα, συνέχισε, αλλά μην αναλώνουμε ποστς και χαλάμε σελίδες επειδή πρέπει να απαντήσουμε σε σκέψεις δικές σου απόλυτες, μίας κατεύθυνσης και συχνά απλοϊκές... Αμάν ρε αδερφέ, δεν την μπορώ αυτήν την χαϊβανοποίηση, και δεν είναι δυνατόν να την έχεις, απλά ΚΑΝΕΙΣ πως δεν καταλαβαίνεις, γιατί ΔΕ ΘΕΣ να πραγματευτείς αυτά που λέμε επεκτεινόμενοι πέρα απ'την καραμέλα που μας έχεις μουρλάνει να μασάς για τα "δίκια των λαών" κλπ. Κι εμείς έχουμε δίκια, αλλά συχνά εσύ και το συνάφι σου τα βγάζετε και φασιστικά και άδικα, οπότε χέσε με με τα δίκια...
Για σένα δεν υπάρχουν αυτοί ρε καψερέ; ΑΥΤΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ τις εξελίξεις στην υδρόγειο αν δεν το πήρες χαμπάρι.Για σένα υπάρχουν μόνο ο Ομπάμα, ο Μπλερ, ο Καντάφι, η Μέρκελ και οι μεγάλοι συνωμότες πίσω από αυτούς που κινούν τα νήματα στα πάντα. Οπότε όντως σε μια συζήτηση που κινείται σε αυτά τα πλαίσια δεν έχω να συμβάλω τίποτα.
Ξέρω ότι δεν αναγνωρίζουν καν την ύπαρξη της ΝΤΠ, ενώ ο ίδιος ο γερο Μπους βγήκε με επίσημο διάγγελμα και την ανακοίνωσε. Αν αυτό δεν είναι κωλοάρνηση του κερατά, δεν ξέρω τι είναι. Θες να πεις τη ΝΤΠ νεο-επιθετικότερο-ιμπεριαλισμό (όπως τη λέει ο Τάρπλεϋ); ΠΕΣ τη. χέστηκα πως θα την πεις. Το θέμα είναι ότι ΥΠΑΡΧΕΙ, μας έχει καταρημάξει, κι εσύ σφυράς αδιάφορα κοιτώντας τον ουρανό και αναφέρεσαι σε συνωμοσιολογίες, για μια ελιτίλα ΥΠΑΡΚΤΟΤΑΤΗ που έχει κάνει τη ζωή σου φιόγκο και δε μιλάς κιόλας! (πολύ αντιεξουσιαστής αγωνισταράς ρε παιδάκι μου, πρόσεξε μη σκίσεις κανά καλσόν)Αλήθεια γνωρίζεις ποιες θέσεις έχουν τα αριστερά κόμματα; Δεν νομίζω. Ακουσες κάποιον λιακόπουλο από το Τέξας να λέει ότι αυτές είναι οι θέσεις της αριστεράς και τον πίστεψες τυφλά.
Δεν θα κάτσω να σου αναλύσω τίποτα επ'αυτού, γιατί απλά βαριέμαι. Απλά θα περιοριστώ στο ...τρίχες κατσαρές.
ΥΓ: Το'σβησα και το ξανάβαλα αυτό το ποστ, για να προσθεσω κι΄αλλα που ήθελα να σου χώσω. Τα καλά του αντινιλικιού
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- doctormarkon
- Επίτιμος
Για να επανέλθουμε στο τελευταίο βίντεο.
Αλλά εδώ θα διαφωνήσω κάπως γιατί αυτό το καπιταλιστικό μοντέλο που εφαρμόζεται και επιβάλλεται σήμερα είναι η θεωρία της Σχολής του Σικάγου με "πατέρα" τον Μίλτον Φρήντμαν και τον Χαϋεκ που δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα.
Ο Καπιταλισμός είναι ένα σύσστημα που βρίσκεται στη Δύση του ή μάλλον βρώμισε το πτώμα και αυτό που επιδιώκει κυρίως είναι η καταστροφή μικρότερων κεφαλαίων για να κερδοφορήσουν τα μεγαλύτερα ή μάλλον για να κερδοφορήσουν ελάχιστα κεφάλαια τα οποία έχουν και άμεση σύνδεση με το Κράτος.
Βασίζεται στο δόγμα Ιδιωτικοποίηση κερδών με ταυτόχρονη κοινωνικοποίηση των χρεών τα οποία και πληρώνει η εγατική τάξη ή και η μεσαία. Επιδιώκει την εξαφάνιση των μικρών, μεσαίων ή και μεγάλων ακόμα μεριδίων της αγοράς προς χάριν μίας κρατικοδίαιατης δράκας επιχειρηματιών σε άμεση διαπλοκή με τους πολιτικούς. Στα πλαίσια της Παγκοσμιοποίησης αυτό δεν συμβαίνει μόνο στα πλαίσια του κράτους αλλά μπορεί και να καταληστεύεται μία χώρα για να γλυτώσει το σύστημα τους σε άλλες χώρες.
Το όλο σύστημα με πολλές από τις παραμέτρους του περιγράφεται στο Βιβλίο της Ναόμι Κλαιν "Το Δόγμα του Σοκ"
Το διαβάζω τώρα και περιέχει πάρα πολλά στοιχεία και παραμέτρους. Ενώ πρόκειται για ένα καθαρά οικονομικό-πολιτικό βιβλίο σε πολλά σημεία συγκλίνει σε αυτό που λέμε ΝΤΠ χωρίς ίχνος συνωμοσιολογίας όμως.
Ο Νίκος είπε κάτι σωστό. Και θα το ξαναβάλω σε παράθεση
Και μάλιστα το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον στις γειτονικές χώρες δίνει πολύ απαισιόδοξα μηνύματα.
Εδώ ο Τράπλευ εξηγεί με απόλυτα οικονομικούς όρους χωρίς να αναφέρεται σε κανενός είδους συνομωσία.Ο Αλεξ είπε ότι το παγκοσμιοποιητικό μοντέλο είναι μια μορφή γαλλικού "μερκαντιλισμού". Ο Τάρπλεϋ διαφώνησε. Είπε ότι το μοντέλο της παγκοσμιοποίησης είναι βρετανικός ιμπεριαλισμός. Ο Γαλλικός μερκαντιλισμού στο πρόσωπο του Ζαν Μπατίς Κολμπέρ- το μερκαντιλιστικό σύστημα για τη Γαλλία του Λουδοβίκου του 14ου ή 15ου, είχε και θετικά στοιχεία, αφού έκανε τη Γαλλία πιο βιομηχανική από τους Βρετανούς τότε.
Αλλά εδώ θα διαφωνήσω κάπως γιατί αυτό το καπιταλιστικό μοντέλο που εφαρμόζεται και επιβάλλεται σήμερα είναι η θεωρία της Σχολής του Σικάγου με "πατέρα" τον Μίλτον Φρήντμαν και τον Χαϋεκ που δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα.
Ο Καπιταλισμός είναι ένα σύσστημα που βρίσκεται στη Δύση του ή μάλλον βρώμισε το πτώμα και αυτό που επιδιώκει κυρίως είναι η καταστροφή μικρότερων κεφαλαίων για να κερδοφορήσουν τα μεγαλύτερα ή μάλλον για να κερδοφορήσουν ελάχιστα κεφάλαια τα οποία έχουν και άμεση σύνδεση με το Κράτος.
Βασίζεται στο δόγμα Ιδιωτικοποίηση κερδών με ταυτόχρονη κοινωνικοποίηση των χρεών τα οποία και πληρώνει η εγατική τάξη ή και η μεσαία. Επιδιώκει την εξαφάνιση των μικρών, μεσαίων ή και μεγάλων ακόμα μεριδίων της αγοράς προς χάριν μίας κρατικοδίαιατης δράκας επιχειρηματιών σε άμεση διαπλοκή με τους πολιτικούς. Στα πλαίσια της Παγκοσμιοποίησης αυτό δεν συμβαίνει μόνο στα πλαίσια του κράτους αλλά μπορεί και να καταληστεύεται μία χώρα για να γλυτώσει το σύστημα τους σε άλλες χώρες.
Το όλο σύστημα με πολλές από τις παραμέτρους του περιγράφεται στο Βιβλίο της Ναόμι Κλαιν "Το Δόγμα του Σοκ"
Το διαβάζω τώρα και περιέχει πάρα πολλά στοιχεία και παραμέτρους. Ενώ πρόκειται για ένα καθαρά οικονομικό-πολιτικό βιβλίο σε πολλά σημεία συγκλίνει σε αυτό που λέμε ΝΤΠ χωρίς ίχνος συνωμοσιολογίας όμως.
Ο Νίκος είπε κάτι σωστό. Και θα το ξαναβάλω σε παράθεση
Αλλά όλα τα στοιχεία οδηγούν στο πρώτο και δεν βρήκα κάτι που να δίνει έστω μια αμυδρή ελπίδα για το δεύτερο. Αν κάποιος βρεί έστω και μία αμυδρή ελπίδα ότι θα συμβεί το δεύτερο ας μας το πεί να χαρούμε και μειςΜπορεί να έχουμε παλινδρόμηση σε μια βαρβαρότητα που θα κάνει τους Καντάφι, Mπεν Αλί, να μοιάζουν μετριοπαθείς δημοκρατικές φιγούρες, μπορεί όμως η επανάσταση να προχωρήσει μέχρι το τέλος φτιάχνοντας νέες δομές κοινωνικής απελευθέρωσης.
Και μάλιστα το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον στις γειτονικές χώρες δίνει πολύ απαισιόδοξα μηνύματα.
- doctormarkon
- Επίτιμος
Θα ήθελα ένα σχολιασμό στο σημείο αυτό.
Το παράδειγμα της Ελλάδας και αυτό που επιδιώκουν δια μέσου της Πασοκικής κυβέρνησης του ΓΑΠ μας δίνει μία εικόνα γι αυτό που επιδιώκουν να επιβάλλουν σε μία παγκόσμια κλίμακα δεδομένου ότι όλα αυτά δεν επιβάλλονται μόνο στην Ελλάδα.
Η κρατικοποίηση των πετρελαίων στη Λιβύη, η ισορροπία τρόμου, το αρδευτικό έργο στην Ερημο που επετρεψε να επιβιώσει η Λιβύη μετά από 15 χρόνια εμπάργκο είναι ενδείξεις αυτονομίας ανεπιθύμητης για το διεθνές μεγάλο κεφάλαιο και βρίσκουν σε αυτές τις χώρες αρκετό "λίπος" όπως λένε και αρκετό φιλέτο για να κατασπαράξουν και όχι μόνο το πετρέλαιο.
Ως προς το πρώτο παρατηρούμε ότι οι κυβερνήσεις των αραβικών χωρών έχουν πολύ μεγάλο βαθμό αυτονομίας σε σχέση με αυτό που θα ήθελε ένα παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα όπως το περίγραψα παραπάνω.1/ εχουμε να κάνουμε με μια ιμπεριαλιστική σάρωση μεγάλης κλίμακας από ΗΠΑ και Βρετανούς. Είναι ένας νεοϊμπεριαλισμός για να πέσουν οι υπάρουσες κυβερνήσεις μαριονέτες που παραέγιναν αυτόνομες και δεν ακολουθούσαν τις εντολές όπως ήθελε ο αγγλοαμερικανικός άξονας.
2/ ξεκίνησαν με διείσδυση... μέσα από γουίκιλικς, και γενικότερα το ιντερνετ. Αυτό έριξε την σχετικά "ήπια" δικτατορία στην Τυνησία. Τώρα έχουμε το ντόμινο πτώσεων σε Μ.Ανατολή και Β. Αφρική.
3/ Η θέλουν νέες κυβερνήσεις-μαριονέτες πολύ πιο αδύναμες και υπάκουες και πιο εξαρτώμενες από ΗΠΑ και Αγγλία, ή το απόλυτο χάος-εμφύλιο-διχοτόμηση χωρών.
Το παράδειγμα της Ελλάδας και αυτό που επιδιώκουν δια μέσου της Πασοκικής κυβέρνησης του ΓΑΠ μας δίνει μία εικόνα γι αυτό που επιδιώκουν να επιβάλλουν σε μία παγκόσμια κλίμακα δεδομένου ότι όλα αυτά δεν επιβάλλονται μόνο στην Ελλάδα.
Η κρατικοποίηση των πετρελαίων στη Λιβύη, η ισορροπία τρόμου, το αρδευτικό έργο στην Ερημο που επετρεψε να επιβιώσει η Λιβύη μετά από 15 χρόνια εμπάργκο είναι ενδείξεις αυτονομίας ανεπιθύμητης για το διεθνές μεγάλο κεφάλαιο και βρίσκουν σε αυτές τις χώρες αρκετό "λίπος" όπως λένε και αρκετό φιλέτο για να κατασπαράξουν και όχι μόνο το πετρέλαιο.
- doctormarkon
- Επίτιμος
Ενα άρθρο του Γιώργου Δελαστικ έχει ενδιαφέρον γιατί βάζει πολλά καινούργια στοιχεία.
Το τοπίο ξεκαθαρίζει αλλά χρειάζεται περεταίρω διασταύρωση για το πως ξεκίνησε η ........εξέγερση.
Το τοπίο ξεκαθαρίζει αλλά χρειάζεται περεταίρω διασταύρωση για το πως ξεκίνησε η ........εξέγερση.
.του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Η κατάσταση στη Λιβύη δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τα σχέδια και τις προσδοκίες του λιβυκού κέντρου που οργάνωσε την ένοπλη εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι, σε επαφή και συνεννόηση με εξωτερικούς προς τη χώρα παράγοντες. Ο Λίβυος ηγέτης έχει ήδη χάσει τη μισή χώρα, την ανατολική περιοχή της Κυρηναϊκής με επίκεντρο τη Βεγγάζη. Απορρόφησε όμως το αρχικό σοκ από τον αιφνιδιασμό της οργανωμένης εξέγερσης και έχει αρχίσει να οργανώνει την άμυνά του στο δυτικό τμήμα της Λιβύης, την Τριπολίτιδα.
Προπύργιό του φυσικά η Τρίπολη, με κομβικά σημεία της περιοχής που ελέγχει, τη Σύρτη, η οποία κόβει στη μέση τα λιβυκά παράλια, και τη Σέμπχα, στα βάθη της Σαχάρας, η οποία διασφαλίζει τις πετρελαιοπηγές που βρίσκονται στη δυτική Λιβύη και ταυτόχρονα επιτρέπει την ενίσχυση του καθεστώτος με μαχητές από τις φυλές της Σαχάρας, την Αλγερία, τον Νίγηρα και το Τσαντ, καθώς και από οποιαδήποτε άλλη αφρικανική χώρα.
Το καθεστώς του Καντάφι δεν κατέρρευσε όσο διαρκούσε ο αιφνιδιασμός και τώρα η ένοπλη ανατροπή του είναι σαφώς πιο δύσκολη. Ο οργανωμένος χαρακτήρας της ένοπλης εξέγερσης στη Λιβύη, η φύση της οποίας δεν έχει σχέση με τις αυθόρμητες λαϊκές εξεγέρσεις άοπλων μαζών στην Τυνησία, την Αίγυπτο, το Μπαχρέιν, το Ομάν, την Ιορδανία κ.λπ., συμπεριλάμβανε και σχέδιο ψυχολογικού πολέμου, το οποίο παραπλάνησε τη διεθνή κοινή γνώμη αναφορικά με τα πραγματικά γεγονότα στα πεδία των συγκρούσεων, εμφανίζοντας τις αντικανταφικές δυνάμεις πολύ ισχυρότερες από όσο αποδεικνύονται στην πράξη.
Πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν η διαφαινόμενη το τελευταίο διήμερο έναρξη της στρατιωτικής ανασυγκρότησης του καθεστώτος στη Δυτική Λιβύη και η εκδήλωση επιθέσεων των κανταφικών δυνάμεων εναντίον πόλεων της Κυρηναϊκής που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των αντικανταφικών αποτελεί το στρατιωτικό κύκνειο άσμα του καθεστώτος ή αντιθέτως αν σηματοδοτεί σταδιακή ανάκτηση τμήματος της ισχύος του στον στρατιωτικό τομέα, οπότε είναι αυξημένες οι πιθανότητες να οδηγηθούμε σε παρατεταμένο εμφύλιο πόλεμο. Μέχρι προ τριών - τεσσάρων ημερών οι αντικανταφικές δυνάμεις τάσσονταν αποφασιστικά εναντίον της ανάληψης στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εναντίον του Καντάφι. Οι λόγοι ήταν προφανείς: αφενός επειδή δεν ήθελαν να εμφανιστούν ως ανδρείκελα των Αμερικανών και των Ευρωπαίων, οι οποίοι θα τους εγκαθιστούσαν με τα όπλα ως κυβερνήτες της Λιβύης όπως έκαναν με τον Καρζαΐ στο Αφγανιστάν και αφετέρου επειδή είχαν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και πίστευαν ότι θα μπορούσαν μόνες τους οι αντικανταφικές δυνάμεις να ανατρέψουν τον Καντάφι χωρίς ξένη στρατιωτική βοήθεια.
Από προχθές παρουσιάστηκε μια εντυπωσιακή αλλαγή. Οι ΗΠΑ και η Βρετανία έκαναν θεαματική στροφή, υποβαθμίζοντας δραστικά τις πιθανότητες ανάληψης πολεμικής δράσης εναντίον του Καντάφι, διαπιστώνοντας ενδεχομένως ότι η μερική ανασυγκρότηση της στρατιωτικής ισχύος του καθεστώτος θα την καθιστούσε αισθητά πιο πολυαίμακτη από όσο εκτιμούσαν αρχικά.
Αντιθέτως, το Εθνικό Συμβούλιο αντιπροσώπων των αντικανταφικών δυνάμεων της Κυρηναϊκής έκανε και αυτό στροφή 180 μοιρών και ζήτησε δημοσίως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να... βομβαρδίσουν τον στρατό του Καντάφι! Οπως είναι ευνόητο, η έκκληση αυτή ερμηνεύθηκε ως ομολογία των αντικανταφικών δυνάμεων ότι αμφιβάλλουν πλέον αν μπορούν μόνες τους να τον ανατρέψουν.
Σε πολιτικό επίπεδο, αυτή η ριζική στροφή του Εθνικού Συμβουλίου συνέπεσε με το γεγονός ότι επικεφαλής του ανέλαβε ο μέχρι προ δεκαημέρου υπουργός Δικαιοσύνης του καθεστώτος, Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ, για τον οποίο υπάρχουν βαρύτατες υποψίες ότι βρισκόταν σε επαφή με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Αίγυπτο πολύ πριν εκδηλωθεί η ένοπλη αντικανταφική εξέγερση.
Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να κριθεί αν η τάση χωρισμού της Λιβύης σε δύο κομμάτια θα παγιωθεί ή αν οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ, με τη μυστική βοήθεια και του Ισραήλ, θα κατορθώσουν με κάποια μυστική επιχείρηση να δολοφονήσουν τον Καντάφι ή να τον ανατρέψουν με παλατιανό πραξικόπημα, εξαγοράζοντας το στενό του περιβάλλον και τους πραιτωριανούς του.
Ούτως ή άλλως τις ΗΠΑ και την ΕΕ μόνο το πετρέλαιο της Λιβύης τους ενδιαφέρει, για τη χώρα και τον λαό της αδιαφορούν παντελώς - άρα μπορούν άνετα να αποδεχθούν και έναν παρατεταμένο αιματηρό εμφύλιο, αν σε αυτόν δεν επικρατεί ο Καντάφι.
ΕΦΙΑΛΤΗΣ
Η Σούδα ορμητήριο επίθεσης ΗΠΑ - ΝΑΤΟ
ΤΡΑΓΙΚΕΣ συνέπειες για τις σχέσεις της Ελλάδας με τους Αραβες θα είχε ενδεχόμενη εκδήλωση αμερικανικής και ΝΑΤΟϊκής επίθεσης εναντίον της Λιβύης από την Κρήτη. Χιλιάδες Αμερικανοί πεζοναύτες συρρέουν στη Σούδα. Δύο ελικοπτεροφόρα των ΗΠΑ αναμένονται σήμερα στη Σούδα με 2.000 πεζοναύτες, ενώ 500 πεζοναύτες έφθασαν ήδη από προχθές αεροπορικώς! Ενα αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο, ένα αντιτορπιλικό και τρία ακόμα πολεμικά σκάφη των ΗΠΑ αναμένονται στη Σούδα μέχρι τις 15 Μαρτίου. «Η βάση της Σούδας έχει διατεθεί για να εξυπηρετήσει τις ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες» δήλωσε ο υπουργός Αμυνας, Βαγγέλης Βενιζέλος, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση συμμετέχει στα σχέδια ενδεχόμενης επίθεσης κατά της Λιβύης.
* Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ την Παρασκευή 4 Μαρτίου
- doctormarkon
- Επίτιμος
Αν οι υποψίες γίνουν βεβαιότητα τότε αυτό ξεπερνάει και τους "λιακοπουλικούς" αμερικάνους δημοσιογράφους.Σε πολιτικό επίπεδο, αυτή η ριζική στροφή του Εθνικού Συμβουλίου συνέπεσε με το γεγονός ότι επικεφαλής του ανέλαβε ο μέχρι προ δεκαημέρου υπουργός Δικαιοσύνης του καθεστώτος, Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ, για τον οποίο υπάρχουν βαρύτατες υποψίες ότι βρισκόταν σε επαφή με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Αίγυπτο πολύ πριν εκδηλωθεί η ένοπλη αντικανταφική εξέγερση.
Και είναι πολύ λυπηρό το ότι οι ΕΛΙΤ που ελέγχουν την πληροφορία κατόρθωσαν να χτυπήσουν τα αντανακλαστικά των αριστερών.
Πάντως ο Δελαστίκ είναι από τους πιό διαβασμένους αναλυτές της Μέσης Ανατολής και του αραβικού κόσμου εν ζωή.
Οι άλλοι που θα είχαν μία σεβαστή γνώμη και πολύ σφαιρική δεν είναι πλέον στη ζωή.
Και ήταν Ο Βασίλης Ραφαηλίδης, Ο Γιώργος Κοίλιαρης και ο Μιχάλης Ράπτης γνωστός ως Πάμπλο.
Σε κάθε περίπτωση αν αληθεύει η παραπάνω υποψία δεν πρόκειται για μία αυθόρμητη εξέγερση από τα κάτω που ξεκίνησε από το Facebook και το Twitter.
Αυτή η εκδοχή μου φαίνεται κάπως τραβηγμένη έστω και αν έχουν παρυσφρίσει ξένα κέντρα.
Τουλάχιστον για τη Λιβύη γιατί εκεί δεν πρόκειται για διαδηλώσεις και εξεγέρσεις από απλούς πολίτες αοπλους και άμαχους.
Περισσότερο στέκει να έταξαν καρέκλα στον πρώην Υπουργό και να υποκίνησε αυτός μία εξέγερση μέσα από τα επαναστατικά Συμβούλια του Συστήματος Τζαμαχιρία του Καντάφι.
- ArELa
- Founder-Administrator
Τι σχολιασμό; Λέει και λες πολλά υπαρκτά...doctormarkon έγραψε:Θα ήθελα ένα σχολιασμό στο σημείο αυτό.
Ενδιαφέρον και το άρθρο του Δελαστικ που όντως δίνει κι άλλες παραμέτρους.
Εγώ θα πάω και σε μια άλλη απλούστερη κατάθεση, που μάλλον θα χαροποιήσει τον Νικολάκη και θα επιβεβαιώσει αυτό που λέμε και εδώ. Το ότι υπήρξαν δάκτυλοι και επεμβάσεις, δεν σημαίνει πως η λαϊκή εξέγερση δεν είχε έρεισμα και δεν ήταν αυθόρμητη. Και οι όποιοι "δάκτυλοι" δεν κάνουν λιγότερο μεγαλειώδη τη λαϊκή εξέγερση. (κατά τη γνώμη μου πάντα)
Λέει λοιπόν ο Μαξ Κάιζερ, σε ανταπόκριση από την Αίγυπτο στην οποία βρίσκεται τώρα:
με φόντο στο υπόβαθρο το Νείλο: Λέει εν ολοίγοις:
Η Αίγυπτος είναι μία χειροπιαστή απόδειξη ότι οι επαναστάσεις πετυχαίνουν. Υπάρχει μια ατμόσφαιρα -ένας αέρας ελευθερίας εδώ, που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ (ή και σε άλλες χώρες της ΕΕ). ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ;; Καλει άμεσα και ευθέως τους αμερικανούς πολίτες σε εξέγερση!
Δηλώνει ότι μια αυθόρμητη επαναστατική μαγεία, έδωσε το έναυσμα από το πουθενά (αυτό το πουθενά εντάξει, το συζητάμε...) να πουν, ας ρίξουμε αυτήν την κυβέρνηση. Ρώτησε λέει έναν από τους εξεγερθέντες (επαναστάτες) στην εκπομπή του, ποιος ηγείτο της επανάστασης, του απάντησε "κανένας. ήταν ένα αυθόρμητο, συλλογικό/μαζικό κίνημα". Δεν υπάρχει ηγεσία, είναι μια επανάσταση κοινωνικής δικτύωσης. Οπότε δεν μπορούσαν να καταπνίξουν την εξέγερση σκοτώνοντας κάποιον αρχηγό (της επανάστασης). Υπερτονίζει ότι η επανάσταση δεν είχε θρησκευτική ή θεοκρατική σκιά. Σήμερα (λέει ο Μαξ) δεν έχουν (ο λαός) το φόβο να εκφραστούν ελεύθερα, φόβος ο οποίος υπάρχει έντονος στις ΗΠΑ που δαιμονοποιούν και κάνουν και συλλήψεις αν δεν εκφραστείς "πολιτικώς ορθά". (βλ και το πρόσφατο...νομοθέτημα περί ρατσιστικών σχολίων κλπ του Καστανίδη)
Η αμερική (κι εμείς στην ευρώπη) βαίνει προς δικτατορία και τυραννία, η Αίγυπτος βαίνει προς δημοκρατία και ελευθερία. υπερτονίζει ο Μαξ.
Η εξουσία μετακινήθηκε. Ασχετα με τα θέλω της προσωρινής τωρινής ηγεσίας, ο λαός αντιδρά. Για παράδειγμα: (αυτό δεν το'ξερα): Προσπάθησαν να διορίσουν νέο πρωθυπουργό σήμερα, και σήμερα (στις 2/2) παραιτήθηκε, γιατί ο λαός δεν τον ενέκρινε.
Αυτά είναι τα πιο σημαντικά που είπε.
Οφειλα να βάλω και αυτή την παράμετρο εδώ.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- doctormarkon
- Επίτιμος
Δεν ξέρω αν μία εξέγερση στην Αμερική η στην Ευρώπη και προπαντός στην Ελλάδα έχει αποτέλεσμα.
Ήδη οι εξεγέρσεις στην Αμερική υποβαθμίζονται και μόνο ο Κόρμπετ μιλάει γι αυτές. Κι όμως πρόκειται για μεγάλες εξεγέρσεις.
Οι εξεγέρσεις στην Αίγυπτο και στην Τυνησία ήταν εξεγέρσεις.
Στη Λιβύη είναι εμφύλιος.
Η Λιβύη έχει χωριστεί στα δύο. Οι μεν είναι αντικαθεστωτικοί και οι δε υπέρ του Καντάφι.
Πολεμούν μεταξύ τους με κανονικά όπλα και τανκς.
Προβάλλεται η ομάδα των αντικαθεστωτικών ενώ η άλλη που ζητά να παραμείνει ο Καντάφι στην εξουσία είναι σχεδόν όλη η περιοχή της Δυτικής Λιβύης.
Και βλέπουμε τους "επαναστάτες" να εκλιπαρούν βοήθεια από το ΝΑΤΟ. Μα επαναστάτες που ζητούν βοήθεια από το ΝΑΤΟ δεν μπορούν να χαρακτηριστούν επαναστάτες.
Και στη Λιβύη δεν έχει εξεγερθεί ο Λαός αλλά μια ομάδα.
Επίσης υπάρχει και μία παράμετρος που δεν πρέπει να αγνοούμε.
Στη Λιβύη δεν μπορούμε να μιλάμε για Λυβική Εθνική Συνείδηση γιατί δεν πρόκειται για Εθνος με δική του ιστορία. Είναι ένα μωσαικό από 140 φυλές εγκλωβισμένες μέσα σε μία γεωγραφική περιοχή χωρισμένη με το χάρακα από τους αποικιοκράτες. Η κάθε μια έχει τη δική της ιστορία και μερικές από αυτές έχουν διαχωριστεί αυθαίρετα πάλι με τον αποικιοκρατικό χάρακα.
Γι αυτό και η σημαία είναι βασιλικό λάβαρο. Η εποχή του Ιντρίς ήταν μετα-αποικιοκρατική και καμία αλλαγή δεν έφερε στην καθημερινή ζωή των κατοίκων.
Μου κάνει εντύπωση που οι.................επαναστάτες δεν δέχονται την παρέμβαση του Τσάβες ενώ παρακαλάνε για επέμβαση του ΝΑΤΟ
Ήδη οι εξεγέρσεις στην Αμερική υποβαθμίζονται και μόνο ο Κόρμπετ μιλάει γι αυτές. Κι όμως πρόκειται για μεγάλες εξεγέρσεις.
Οι εξεγέρσεις στην Αίγυπτο και στην Τυνησία ήταν εξεγέρσεις.
Στη Λιβύη είναι εμφύλιος.
Η Λιβύη έχει χωριστεί στα δύο. Οι μεν είναι αντικαθεστωτικοί και οι δε υπέρ του Καντάφι.
Πολεμούν μεταξύ τους με κανονικά όπλα και τανκς.
Προβάλλεται η ομάδα των αντικαθεστωτικών ενώ η άλλη που ζητά να παραμείνει ο Καντάφι στην εξουσία είναι σχεδόν όλη η περιοχή της Δυτικής Λιβύης.
Και βλέπουμε τους "επαναστάτες" να εκλιπαρούν βοήθεια από το ΝΑΤΟ. Μα επαναστάτες που ζητούν βοήθεια από το ΝΑΤΟ δεν μπορούν να χαρακτηριστούν επαναστάτες.
Και στη Λιβύη δεν έχει εξεγερθεί ο Λαός αλλά μια ομάδα.
Επίσης υπάρχει και μία παράμετρος που δεν πρέπει να αγνοούμε.
Στη Λιβύη δεν μπορούμε να μιλάμε για Λυβική Εθνική Συνείδηση γιατί δεν πρόκειται για Εθνος με δική του ιστορία. Είναι ένα μωσαικό από 140 φυλές εγκλωβισμένες μέσα σε μία γεωγραφική περιοχή χωρισμένη με το χάρακα από τους αποικιοκράτες. Η κάθε μια έχει τη δική της ιστορία και μερικές από αυτές έχουν διαχωριστεί αυθαίρετα πάλι με τον αποικιοκρατικό χάρακα.
Γι αυτό και η σημαία είναι βασιλικό λάβαρο. Η εποχή του Ιντρίς ήταν μετα-αποικιοκρατική και καμία αλλαγή δεν έφερε στην καθημερινή ζωή των κατοίκων.
Μου κάνει εντύπωση που οι.................επαναστάτες δεν δέχονται την παρέμβαση του Τσάβες ενώ παρακαλάνε για επέμβαση του ΝΑΤΟ
- totispap
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: totispap
- Φύλο: Άνδρας
doctormarkon έγραψε:Δεν ξέρω αν μία εξέγερση στην Αμερική η στην Ευρώπη και προπαντός στην Ελλάδα έχει αποτέλεσμα.
Ήδη οι εξεγέρσεις στην Αμερική υποβαθμίζονται...
Θα το ανέβαζα αλλού αλλά....στο 1,45 λέει κάτι ο αστυνομικός που είναι πολύ όμορφο
......
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
- ArELa
- Founder-Administrator
Καλά έκανες και το'βαλες Τότη... Είναι μια είδηση που στα καθεστωτικά ΜΜΕ άλλωστε, πέρασε στα πολύ ψιλά ή στα ανύπαρκτα (δε βλέπω συχνά δελτία ειδήσεων αλλά είμαι σίγουρη)
Είναι σαφές πως την εξουσία θα παίρνει και θα κρατάει γερά εδώ, αυτός που θέλει η ελίτ. Κι έχουν έξυπνους τρόπους να "πείθουν" τα πρόβατα στα μαντριά γι'αυτό. Ακόμα και άλλους κομματικούς μηχανισμούς έχουν στη μισθοδοσία τους. Γι'αυτό λέω και ξαναλέω ότι για να γίνει ο,τιδήποτε, ΠΡΕΠΕΙ να βγει ο κόσμος απ'τα μαντριά, ΠΡΕΠΕΙ να πάψουν να ενστερνίζονται παραταξιακές αηδίες, ΠΡΕΠΕΙ να αντιληφθούν ότι όλο αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, δεν είναι για να μαζέψουν χρήματα, αφού χρήματα ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος και έχει γίνει ξεκάθαρα εμφανές ότι μας κάνουν εσκεμμένα, οργανωμένα, μεθοδευμένα και συντονισμένα, ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ. Αρα, αφού δεν επιδιώκουν να μαζέψουν χρήμα, απλά επιδιώκουν να μας εξαθλιώσουν/υποδουλώσουν. Οσο δεν το παίρνουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χαμπάρι αυτό, όσο θα τρωγόμαστε για επουσιώδεις μαλακίες που μόνο την σύγκρουση της παραταξίλας ενισχύουν, τόσο θα υλοποιούν έναν έναν τους στόχους της πλήρους αποδόμησής μας και με τις υγείες μας.
Είπα κι εγώ πιο πάνω (όταν μιλούσα στο Νίκο) πως μαζικές εξεγέρσεις εδώ δε γίνονται, όσο θα υπάρχουν τα νεοταξιτο-δουλικά που θα καταστέλλουν οποιοδήποτε κίνημα που γεννιέται με αγνά και δίκαια κίνητρα. Βλέπε πώς ερμηνεύτηκε από πολλούς η "Σπίθα" και τι έσουραν σε έναν άνθρωπο που θα'πρεπε αν μη τι άλλο να σέβονται... ντρέπομαι που το σκέφτομαι και πιο πολύ που το έζησα κι αυτό...doctormarkon έγραψε:Δεν ξέρω αν μία εξέγερση στην Αμερική η στην Ευρώπη και προπαντός στην Ελλάδα έχει αποτέλεσμα.
Είναι σαφές πως την εξουσία θα παίρνει και θα κρατάει γερά εδώ, αυτός που θέλει η ελίτ. Κι έχουν έξυπνους τρόπους να "πείθουν" τα πρόβατα στα μαντριά γι'αυτό. Ακόμα και άλλους κομματικούς μηχανισμούς έχουν στη μισθοδοσία τους. Γι'αυτό λέω και ξαναλέω ότι για να γίνει ο,τιδήποτε, ΠΡΕΠΕΙ να βγει ο κόσμος απ'τα μαντριά, ΠΡΕΠΕΙ να πάψουν να ενστερνίζονται παραταξιακές αηδίες, ΠΡΕΠΕΙ να αντιληφθούν ότι όλο αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, δεν είναι για να μαζέψουν χρήματα, αφού χρήματα ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος και έχει γίνει ξεκάθαρα εμφανές ότι μας κάνουν εσκεμμένα, οργανωμένα, μεθοδευμένα και συντονισμένα, ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ. Αρα, αφού δεν επιδιώκουν να μαζέψουν χρήμα, απλά επιδιώκουν να μας εξαθλιώσουν/υποδουλώσουν. Οσο δεν το παίρνουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χαμπάρι αυτό, όσο θα τρωγόμαστε για επουσιώδεις μαλακίες που μόνο την σύγκρουση της παραταξίλας ενισχύουν, τόσο θα υλοποιούν έναν έναν τους στόχους της πλήρους αποδόμησής μας και με τις υγείες μας.
Από 'κει να καταλάβεις πόσο "γύρισε" ο ήλιος... με "δουλειά πολλή" απ'τα ε(α)λιτόπαιδα. Αυτό κάποτε θα φάνταζε ως η απόλυτη παράνοια, σουρεάλ, περίεργο μάτριξ, παραίσθηση... σήμερα φαντάζει ...ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ!doctormarkon έγραψε:Μου κάνει εντύπωση που οι.................επαναστάτες δεν δέχονται την παρέμβαση του Τσάβες ενώ παρακαλάνε για επέμβαση του ΝΑΤΟ
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Πρώτα από όλα περαστικά στο Δελαστίκ με τα ψέματα που γράφει, ότι δήθεν οι επαναστάτες ζήτησαν από το ΝΑΤΟ να βομβαρδίσει τον Καντάφι. Για όσους δεν ξέρουν είναι ηγετικό μέλος του ΝΑΡ της Ανταρσύα, δηλαδή αριστεριστής. Αυτά ως απάντηση στην Αρέλα που νομίζει ότι βρήκε τους νέους ευαγγελιστές από τις ΗΠΑ που τα ξέρουν όλα και γνωρίζουν τι θέσεις έχουν οι αριστεροί σε όλο το κόσμο. Και ξανά περαστικά στο Δελαστίκ γιατί το σχέδιο του Καντάφι για διχοτόμηση απέτυχε, οι επαναστάτες βαδίζουν για την Σύρτη. Επίσης καλό θα ήταν να γράψει ο «αντιιμπεριαλιστής» Καντάφι που τα βρήκε τα γαλλικά μιράζ; Και αν όντως οι ΗΠΑ του έχουν πουλήσει το σύστημα επικοινωνιών;
Οσον αφορά εσένα Βασιλικούλα τότε έλεγες για πράκτορες του Σόρος και άλλες παρόμοιες μπαρούφες που αμόλαγαν οι χουντικοί, οι βασιλικοί, οι νεοναζί και κάθε καρυδιάς ακροδεξιό καρύδι.
Πρώτα από όλα να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα. Εξαθλιωμένοι με δύο και τρία ΙΧ, διαμερίσματα, εξοχικά, DVD, PC, τηλεοράσεις πλάσμα κτλ δεν υπάρχουν. Το βιωτικό επίπεδο στην Ελλάδα, ο μ.ο πάντα, είναι πολύ πιο υψηλό σε σχέση με τις χώρες της βόρειας Αφρικής. Δεύτερον οι αιτίες που προκάλεσαν τις εξεγέρσεις στην Β. Αφρική είναι οι ίδιες που προκάλεσαν και την εξέγερση του Δεκεμβρίου του 2008. O Nτομινίκ Στρος Καν είχε δηλώσει ότι ο ελληνικός Δεκέμβρης ήταν η πρώτη πολιτική έκρηξη της παρούσας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Πλέον η κρίση δεν πυροδοτεί μόνο εξεγέρσεις, αλλά και επαναστάσεις. Το ότι τότε στην Ελλάδα δεν πήρε αυτές τις διαστάσεις που έχει πάρει στην Αίγυπτο, στη Λιβυή, στην Τυνησία οφείλεται στο ότι οι μεγάλες λαϊκές μάζες δεν κινητοποιήθηκαν, δεν ανέλαβαν ενεργό ρόλο αλλά παρέμειναν θεατές. Το γιατί και πως έχει να κάνει τόσο με το βρώμικο ρόλο των κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ - μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κρατήσει πιο ουδέτερη θέση και τον κατακεραύνωσαν οι δοσίλογοι του ΚΚΕ), αλλά κυρίως με το ότι η μεγάλη πλειοψηφία δεν αμφισβήτησε το πολιτικο-οικονομικό σύστημα.Η εικόνα όλων ημών των εξαθλιωμένων έχει φτάσει στις ματούκλες σου ή ακόμα δεν πήρες χαμπάρι ότι είμαστε όλοι στο ίδιο γαμημένο έργο θεατές, με διαφορετικούς ηθοποιούς-κομπάρσους-διαχειριστές, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ; Γιατί δεν σηκωθήκαμε ακόμα όλοι εμείς "οργανωμένα" και "συντονισμένα";
Οσον αφορά εσένα Βασιλικούλα τότε έλεγες για πράκτορες του Σόρος και άλλες παρόμοιες μπαρούφες που αμόλαγαν οι χουντικοί, οι βασιλικοί, οι νεοναζί και κάθε καρυδιάς ακροδεξιό καρύδι.
Είδες που δεν έχεις ιδέα; Αλλη μια φορά το είπες και σου έβαλα 200 άρθρα από το Ριζοσπάστη που αναφέρονται στη νέα τάξη. Πες μου τώρα πόσα θέλεις από την Αυγή και από ανακοινώσεις όλων των αριστερών κομμάτων. Φυσικά γνωρίζω ότι είναι άδικος κόπος. Απαξ και οι Αμερικάνοι λιακόπουλοι είπαν ότι οι αριστεροί δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη της νέας τάξης πάει και τέλειωσε, ο λόγος τους είναι το ευαγγέλιο σου.Ξέρω ότι δεν αναγνωρίζουν καν την ύπαρξη της ΝΤΠ, ενώ ο ίδιος ο γερο Μπους βγήκε με επίσημο διάγγελμα και την ανακοίνωσε. Αν αυτό δεν είναι κωλοάρνηση του κερατά, δεν ξέρω τι είναι.
Τώρα αυτά τα συμπεράσματα μάλλον για τον εαυτό σου είναι. Γιατί όταν Βασιλικούλα υπάρχει εξέγερση, επανάσταση ή, οτιδήποτε άλλο εγώ είμαι με τους εξεγερμένους, με όσους παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο. Εσύ τους συκοφαντείς πότε λέγοντας ότι είναι πράκτορες του Σόρος και πότε υποκινούμενοι από τις ελίτ. Να μιλήσω και να λέω τέτοιες χαζομάρες όχι ευχαριστώ. Κι αν εσύ δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι περισσότερο από συνωμοσίες και υποκινούμενους , μπορώ να σε βοηθήσω. Οι μεγάλοι συνωμότες, λοιπόν και οι υποκινητές στη βόρεια Αφρική και σε όλο τον κόσμο είναι τρεις: η φτώχεια, η καταπίεση και η αδικία. Από εκεί ξεκινούν όλα.Το θέμα είναι ότι ΥΠΑΡΧΕΙ, μας έχει καταρημάξει, κι εσύ σφυράς αδιάφορα κοιτώντας τον ουρανό και αναφέρεσαι σε συνωμοσιολογίες, για μια ελιτίλα ΥΠΑΡΚΤΟΤΑΤΗ που έχει κάνει τη ζωή σου φιόγκο και δε μιλάς κιόλας!
Οπως και τρίχες κατσαρές ήταν οι ανοησίες που λέγατε για το ότι η σημαία των επαναστατών της Λιβυής είναι το βασιλικό λάβαρο. Επίσης έγραψε η Dr ότι η ανεξαρτησία της Λιβυής ήταν τυπική, γιατί υποδουλώθηκε δια μέσου του εξωτερικού χρέους. Το ίδιο όμως συμβαίνει και στην Ελλάδα, οπότε και εδώ έχουμε τυπική ανεξαρτησία.Δεν θα κάτσω να σου αναλύσω τίποτα επ'αυτού, γιατί απλά βαριέμαι. Απλά θα περιοριστώ στο ...τρίχες κατσαρές.
- doctormarkon
- Επίτιμος
Στην Αμερική γίνεται χαμός και οι αστυνομικοί έχουν πάρει το μέρος των διαδηλωτών.
Αλλά εκεί ο εχθρός είναι πολύ δυνατός και απ ότι βλέπεις δεν πέφτει με ένα φύσημα του ανέμου.
Ας μην ξεχνάμε ότι με χρήματα των Αμερικανών φορολογούμενων η αμερικανική Κυβέρνηση κάνει επιδρομές βομβαρδισμούς και έχει στρατό κατοχής στο Αφγανιστάν ή όπου αλλού.
Στην αρχή ξεσηκώθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι και ευτυχώς οι υπόλοιποι δεν τους είπαν κοπρίτες.
Ας μην ξεχνάμε ότι εκεί δεν ζουν καλύτερα από την Αιγυπτο και τη Λιβύη.
Και το χειρότερο ζούν πολύ πιό άσχημα σε σχέση με το παρελθόν.
Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν χάσει τα σπίτια τους.
Και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους από δήθεν εργατικό ατύχημα για να εισπράξει η εταιρεία την αποζημίωση από την ασφαλιστική.
Χρησιμοποιούν νόμους του προπερασμένου αιώνα για να εισπράξει η εταιρεία την αποζημίωση από την ασφάλεια ζωής.
Ετσι συμφέρει περισσότερο να βγάλουν έναν εργάτη από τη μέση παρά να τον απολύσουν (δεν υπάρχει αποζημίωση).
Όταν μιλά η Αμερικανική Κυβέρνηση για στυγνούς δικτάτορες να κοιτάει τα μούτρα της.
Και να το δουν το βίντεο οι δικοί μας αστυνομικοί που παίρνουν ψίχουλα για να καταλάβουν που είναι η θέση τους ως εργαζόμενοι
Αλλά εκεί ο εχθρός είναι πολύ δυνατός και απ ότι βλέπεις δεν πέφτει με ένα φύσημα του ανέμου.
Ας μην ξεχνάμε ότι με χρήματα των Αμερικανών φορολογούμενων η αμερικανική Κυβέρνηση κάνει επιδρομές βομβαρδισμούς και έχει στρατό κατοχής στο Αφγανιστάν ή όπου αλλού.
Στην αρχή ξεσηκώθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι και ευτυχώς οι υπόλοιποι δεν τους είπαν κοπρίτες.
Ας μην ξεχνάμε ότι εκεί δεν ζουν καλύτερα από την Αιγυπτο και τη Λιβύη.
Και το χειρότερο ζούν πολύ πιό άσχημα σε σχέση με το παρελθόν.
Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν χάσει τα σπίτια τους.
Και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους από δήθεν εργατικό ατύχημα για να εισπράξει η εταιρεία την αποζημίωση από την ασφαλιστική.
Χρησιμοποιούν νόμους του προπερασμένου αιώνα για να εισπράξει η εταιρεία την αποζημίωση από την ασφάλεια ζωής.
Ετσι συμφέρει περισσότερο να βγάλουν έναν εργάτη από τη μέση παρά να τον απολύσουν (δεν υπάρχει αποζημίωση).
Όταν μιλά η Αμερικανική Κυβέρνηση για στυγνούς δικτάτορες να κοιτάει τα μούτρα της.
Και να το δουν το βίντεο οι δικοί μας αστυνομικοί που παίρνουν ψίχουλα για να καταλάβουν που είναι η θέση τους ως εργαζόμενοι
- doctormarkon
- Επίτιμος
Που τους είδες βρε Νίκο αυτούς για να τους δω και εγώ?Εξαθλιωμένοι με δύο και τρία ΙΧ, διαμερίσματα, εξοχικά, DVD, PC, τηλεοράσεις πλάσμα κτλ δεν υπάρχουν.
Εγώ κάθε μέρα βλέπω 3-4 μαζεμένους γύρω από κάθε σκουπιδοτενεκέ να τρώνε από μέσα.
Και πολλούς άστεγους.
Και στη λαική στις 3 βλέπω πολλούς να μαζεύουν ότι πετιέται.
Και στα Σουπερ Μαρκετ στα Σκουπίδια του Σαββάτου μαζεύονται κάποιοι από εμφάνιση "καθώς πρέπει" για να πάρουν τα ληγμένα.
Τώρα αν δεις και κανέναν με αμάξι και PC να πεινάει στο σημερινό καπιταλισμό συμβαίνει αυτό.
Ας μην ξεχνάμε το αιώνιο σλόγκαν του ΠΑΣΟΚικού λαικισμού του τύπου "οι ταβέρνες είναι γεμάτες" ως άλλοθι για φορολογία και μέτρα.
Νίκο: Τι πρόβλημα έχεις με το Δελαστικ? Σίγουρα θα έχεις και με το Μπογιόπουλο επειδή είναι ΚΚΕ
Ε τότε ποιός είναι ο έγκυρος και σωστός κατά τη γνώμη σου?
Εγώ προσωπικά δεν τον πάω το χώρο της Ανταρσίας και του ΝΑΡ κυρίως από οργανωτική άποψη και δεν μου αρέσουν οι γραμμές και οι τακτικές.
Αλλά δεν θα πετάξουμε και τον Δελαστικ στα σκουπίδια επειδή είναι στέλεχος του ΝΑΡ. Οι αναλύσεις που κάνει κάθε άλλο παρά απλοικές είναι.
Μπορεί όταν διαβάζω το Δελαστίκ να μη συμφωνήσω σε κάποια σημεία. Αλλά δεν μπορείς να λες "Α ο Δελαστικ το έγραψε? Μπούρδες !" και να το πετάς αδιάβαστο στα σκουπίδια.
Εσυ Dr είσαι άστεγη; Μήπως πας στη λαϊκή στις 3 να μαζέψεις ότι έχουν πετάξει ή, μήπως τρως από τον σκουπιδοτενεκέ; Για τον μ.ο μιλάμε πάντα.
- doctormarkon
- Επίτιμος
Δεν είμαι άστεγη αλλά δεν έχω πλάσμα, έχω χαμηλό μισθό που δεν φθάνει, δεν έχω εξοχικό και έχω βιογραφικό σκάλες καλύτερο από των μισών Υπουργών του ΓΑΠ και διδακτορικό original και όχι μαιμού. Επιπλέον είμαι ήδη 40.
Πάνω από το μέσο όρο. Αλλά δεν έχω ούτε τα μισά από όσα λες για μέσο όρο. Άλλοι βρίσκονται σε πολύ χειρότερη μοίρα από μένα όταν έχουν σπίτι τους έναν άνεργο ή όταν έχουν να ζήσουν ολόκληρη οικογένεια με το μισθό που παίρνω εγώ
Πάνω από το μέσο όρο. Αλλά δεν έχω ούτε τα μισά από όσα λες για μέσο όρο. Άλλοι βρίσκονται σε πολύ χειρότερη μοίρα από μένα όταν έχουν σπίτι τους έναν άνεργο ή όταν έχουν να ζήσουν ολόκληρη οικογένεια με το μισθό που παίρνω εγώ
Είναι μαοσταλινικός. Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα. Εξηγεί και τα ψέματα που γράφει.Νίκο: Τι πρόβλημα έχεις με το Δελαστικ?
Αλλος ψεύτης και αυτός. Πριν ένα χρόνο είχε βάλει φωτογραφίες από την κατάληψη του Χημείου το 85. Σε αυτές ήταν ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Γενιά του Χάους να κουβαλάει με έναν αστυνομικό έναν τραυματία. Ο Μπογιόπουλος έγραψε ότι ήταν ασφαλίτης. Δεν έγραψε βέβαια, ότι ο «ασφαλίτης» έφαγε 2 χρόνια φυλακή.Σίγουρα θα έχεις και με το Μπογιόπουλο επειδή είναι ΚΚΕ
Οχι επειδή είναι στέλεχος του ΝΑΡ, αλλά επειδή γράφει ανοησίες και ψέματα.Αλλά δεν θα πετάξουμε και τον Δελαστικ στα σκουπίδια επειδή είναι στέλεχος του ΝΑΡ.
Και τα μισά από όσα λέω φτάνουν να μην είσαι στους εξαθλιωμένους.Πάνω από το μέσο όρο. Αλλά δεν έχω ούτε τα μισά από όσα λες για μέσο όρο.
- ArELa
- Founder-Administrator
Αυτό με ποιο... "έγκυρο" κριτήριο το κατατάσσεις στα "ψέματα";Clash έγραψε:Πρώτα από όλα περαστικά στο Δελαστίκ με τα ψέματα που γράφει, ότι δήθεν οι επαναστάτες ζήτησαν από το ΝΑΤΟ να βομβαρδίσει τον Καντάφι.
Συγνώμη που σε μια προσπάθεια ΜΗ-περιχαράκωσης στα όσα λένε οι δικοί μας "έκγριτοι", φέρνω αναλύσεις ΚΑΙ άλλων εδώ μέσα - συγνώμη επίσης που δεν περιορίζομαι στην άποψή τη δική σου, η οποία σχηματίζεται από όση πληροφόρηση (πολύ περιορισμένης έκτασης επίτρεψέ μου...) προσλαμβάνεις (και θεωρείς και τη μόνη έγκυρη εδώ είναι το γαμώτο) από τα καθεστωτικά ΜΜΕ ή συγκεκριμένες πηγές που το ιδεολογικό σου "θέλω" εγκρίνει...Clash έγραψε:Αυτά ως απάντηση στην Αρέλα που νομίζει ότι βρήκε τους νέους ευαγγελιστές από τις ΗΠΑ που τα ξέρουν όλα και γνωρίζουν τι θέσεις έχουν οι αριστεροί σε όλο το κόσμο.
Συγνώμη που δεν αναγνωρίζω κανέναν ως "ευαγγελιστή" , απλά προσπαθώ να μάθω περισσότερα και για πολιτικές της αμερικής κυρίως, για τις οποίες δεν έχουμε ακούσει τίποτα εμείς εδώ στην κοσμάρα μας, και τις οποίες μας δίνουν οι συγκεκριμένοι, ως μέρος της ανάλυσης που ξετυλίγουν για τα γκαβάδια μας. Μπορεί να μην είναι απόλυτα σωστοί σε κάθε αποστροφή τους, αλλά για μένα δίνουν κι άλλες παραμέτρους που δεν τις συνυπολογίζουμε στον δικό μας κόσμο... Το ότι παλεύω να μεταφράσω κάποια πράγματα, δε θέλω να εκτιμάται σαν μια αορίστως αλτρουιστική μου πράξη (μια και τα κάνω χωρίς να πληρώνομαι, απεναντίας τα κάνω εις βάρος της δουλειάς που κάνω και πληρώνομαι.) Θα'θελα αν εκτιμηθεί από κάποιους, να εκτιμηθεί ακριβώς σαν μια προσπάθεια να δώσω κι άλλες οπτικές έξω απ'τα δεδομένα οπτικά μας πεδία. Αν δεν μπορεί να εκτιμηθεί μ'αυτόν τον τρόπο, ή τέλος πάντων αν δεν εκτιμάται καθόλου, δεν πειράζει- καλή καρδιά. Αλλά το βρίσκω τουλάχιστον ποταπό (και ανόητο) να δέχομαι και ειρωνείες/απαξίες για αυτό που πασχίζω εδώ να κάνω στα πλαίσια της ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ- και σε καμία περίπτωση για να "προπαγανδίσω" ο,τιδήποτε...
Τώρα όποιος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ εκτενέστερη πληροφόρηση, ας μου πετάξει λιθάρια πρώτος!... έλεος...
Συγνώμη που δεν εστερνίζομαι απόλυτα ΚΑΝΕΝΑΝ αλλα παλεύω να συνθέτω πράγματα στη σκέψη μου προσλαμβάνοντας και επεξεργάζοντας όσο το δυνατον περισσότερα στοιχεία-γεγονότα-δεδομένα που ή δε γνώριζα ως τώρα ή δεν τα'χα σταχυολογήσει/αξιολογήσει σωστά.
Για το γεγονός ότι εσύ αδυνατείς ή αρνείσαι (ή και τα δυο) να μπεις σε τέτοια διαδικασία, και κλείνεις τα μάτια και τα αυτιά ΑΠΟΛΥΤΑ (κατά πως δείχνεις...) σε όποιον σου κάνει "έξω των παραταξιακών σου διαδρομών" δε θα ζητήσω εγώ συγνώμη. Μάλλον εσύ πρέπει να ζητήσεις πρώτα απ'όλα απ'τον ίδιο σου τον εαυτό που τον έχωσες ντε και καλά σε συγκεκριμένη οδό σκέψης και σε συγκεκριμένη θέση μέσα στο δίπολο αξιών, πολιτικών, και ιδεολογιων που σου πασάρισαν για να διαλέξεις.
Τι θέλεις να μας πεις; Οτι μας άφησαν ως τώρα να ζούμε "προνομιούχοι" και πρέπει να μας αφαιρεθούν κι αυτά (όσοι τα έχουν) για να λογιζόμαστε εξαθλιωμένοι για σένα; Αυτά που λες τα έχουν λίγοι, κι αυτοί τα απέκτησαν είτε με μόχθο και δουλειά και λόγω καλής οικονομικοκοινωνικής θέσης, είτε γιατί έχαψαν το τριπάκι του καταναλωτισμού (για τηλεοράσεις, ντιβιντια και τέτοια τουλάχιστον) στο οποίο τριπάκι, ΠΑΛΙ το ρημαδιασμένο σύστημα τους έβαλε, και πολλοί έπαιρναν θαλασσοδάνεια για να τ'αποκτήσουν. Όπως και να'χει πρέπει να απολογούνται που τα έχουν; Ή να τους αφαιρεθούν τώρα γιατί σαν πολλά έχουν; Δεν καταλαβαίνω πώς μας το θέτεις...Clash έγραψε:Πρώτα από όλα να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα. Εξαθλιωμένοι με δύο και τρία ΙΧ, διαμερίσματα, εξοχικά, DVD, PC, τηλεοράσεις πλάσμα κτλ δεν υπάρχουν.
Οι αφαιρέσεις δικαιωμάτων, τα άνομα νομοθετήματα που μας χώνονται καθημερινά, η αφαίμαξη μέχρι εκεί που δεν παιρνει κι ακόμα παραπέρα, δε μετράνε ΠΟΥΘΕΝΑ στη σκέψη σου εσένα; Δεν προκύπτουν, δεν τα ζεις σε κανένα επίπεδο ο ίδιος προσωπικά; Μη μας το πεις, δε θα σε πιστέψουμε. Η ατζέντα είναι σαφής και όχι συνωμοσιολογική. ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. Η αποβιομηχάνιση μεγάλου μέρος των δυτικών κοινωνιών το'χει πετύχει σε μεγάλο βαθμό αυτό. Μετά έρχονται και τα "μέτρα" του συστήματος για το καλό μας πάντα... για να'χουν να μας δίνουνε συντάξεις... και καλά.
Ναι, δεν πεινάσαμε τόσο τραγικά ακόμα, κι ίσως γι'αυτό αράζουμε στον καναπέ σαν βλαμμένοι... ο Σελεντε είπε όμως... "αν τα χάσεις όλα, χάνεις και το μυαλό σου και τον φόβο σου"... και τότε ναι, θα σηκωθούν κι οι πέτρες. Το θέμα είναι να μη φτάσουμε ΜΕΧΡΙΣ εκεί για να βάλουμε φρένο σ'αυτό που γίνεται...Clash έγραψε:Το βιωτικό επίπεδο στην Ελλάδα, ο μ.ο πάντα, είναι πολύ πιο υψηλό σε σχέση με τις χώρες της βόρειας Αφρικής
Σ'αυτό συμφωνώ. (εξαιρουμένου αυτού που λες για ΣΥΡΙΖΑ. Εχει κι αυτός την ατζένετα του κι είναι συγκεκριμένη!) Πώς γίνεται να τα λες αυτά και ταυτόχρονα να μη μπορούμε να συνεννοηθουμε, έχοντας αμφότεροι ως κεντρική βάση αυτή την οπτική, δεν καταλαβαίνω...Μόνο εσύ μπορείς να τα σκατώνεις αυτά.Clash έγραψε:Το ότι τότε στην Ελλάδα δεν πήρε αυτές τις διαστάσεις που έχει πάρει στην Αίγυπτο, στη Λιβυή, στην Τυνησία οφείλεται στο ότι οι μεγάλες λαϊκές μάζες δεν κινητοποιήθηκαν, δεν ανέλαβαν ενεργό ρόλο αλλά παρέμειναν θεατές. Το γιατί και πως έχει να κάνει τόσο με το βρώμικο ρόλο των κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ - μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κρατήσει πιο ουδέτερη θέση και τον κατακεραύνωσαν οι δοσίλογοι του ΚΚΕ), αλλά κυρίως με το ότι η μεγάλη πλειοψηφία δεν αμφισβήτησε το πολιτικο-οικονομικό σύστημα.
Αυτό δεν το πολυκατάλαβα έτσι όπως το διατύπωσες, αλλά απαντώ σε ό,τι πάσχισα να καταλάβω. Εξακολουθώ να λέω για πράκτορες του Σόρος, αλλά αυτούς τους αμόλαγε/αμολάει ο ίδιος ο Σόρος. Οι βλάκες που είναι χωμένοι σε μαντριά και εξυπηρετούν καταστάσεις, δε θα μπορούσαν να αμολύσουν κανέναν, γιατί είναι κομμάτι των "αμολυμενων" που δεν καταλαβαίνουν καν για ποιον δουλεύουν...Clash έγραψε:Οσον αφορά εσένα Βασιλικούλα τότε έλεγες για πράκτορες του Σόρος και άλλες παρόμοιες μπαρούφες που αμόλαγαν οι χουντικοί, οι βασιλικοί, οι νεοναζί και κάθε καρυδιάς ακροδεξιό καρύδι.
Clash έγραψε:Είδες που δεν έχεις ιδέα; Αλλη μια φορά το είπες και σου έβαλα 200 άρθρα από το Ριζοσπάστη που αναφέρονται στη νέα τάξη. Πες μου τώρα πόσα θέλεις από την Αυγή και από ανακοινώσεις όλων των αριστερών κομμάτων. Φυσικά γνωρίζω ότι είναι άδικος κόπος. Απαξ και οι Αμερικάνοι λιακόπουλοι είπαν ότι οι αριστεροί δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη της νέας τάξης πάει και τέλειωσε, ο λόγος τους είναι το ευαγγέλιο σου.
Δεν το είπε κανένας αμερικάνος (που δεν αναγνωρίζω ως λιακόπουλους όπως τους λες -όσους "έφερα" εδώ ν'ακούσουμε τι λένε). Μου το είπαν οι ίδιοι ελληνοτραφείς αριστεροί, και το'καναν και μπροστά στα μούτρα σου, αλλά γύρισες αλλού το βλέμμα. Πρώτον ανέφερα πολλάκις την περίπτωση μιας φίλης μου που πήγε να συμπορευτεί σε μια πορεία του ΠΑΜΕ και την έδιωξαν κακήν κακώς, γιατί κρατούσε ένα πλακάτ που έλεγε "Εξω η νέα τάξη από την Ελλάδα" και της είπαν ότι αυτό δεν τους εκφράζει επ'ουδενί. Δεύτερον, δεν έχεις παρά να πας εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 60#p126260 όπου ένας καρα-αριστερός (όπως ο ίδιος δηλώνει) το γράφει με το δικό του μελάνι:
Και εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 18#p126118 που μεταξύ των άλλων είπε:Το να τη λέμε "Νέα Τάξη" επειδή ο πρόεδρος Μπους ο πατήρ οραματιζόταν ότι ήρθε η ΝΕΑ εκεινη στιγμή του "τέλους των ιδεολογιών"
Δεν τα'πα εγώ καλό μου, ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ τα είπε!"Νέα Τάξη" δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ.
Τρώει φρίκουλα, έδωσε ένα κάρο ορολογίες, γιατί απλούστατα, για έναν ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ λόγο, βγάζει κυριολεκτικά φλύκταινες στον όρο "Νέα Τάξη", λες και τον "κατασκευάσαμε" εμείς, λες και ο πατέρας Μπους δεν τον δήλωσε Ο ΙΔΙΟΣ σαφώς , και χωρίς περιστροφές ή μισόλογα, σε ΕΠΙΣΗΜΟ διάγγελμά του μετά τον πρώτο περσικό... Iδού και το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=Rc7i0wCFf8g (τελικά πρέπει να το μεταφράσω το ρημάδι ειδικά για τους αριστερούς- έλεος...)
από εκεί (το δεύτερο λινκ ) και μετά άρχισε ένας αντιλογο-διάλογος, όπου επανειλημμένα δεν παραδεχόταν καν τον όρο, πολλώ δε μάλλον την ύπαρξη πολιτικοϊδεολογικού πολυεθνικού "μαγαζιού" που λέγεται ΝΤΠ και ασκεί/εφαρμόζει πολιτικές στην υδρόγειο. ΑΠΟ ΕΚΕΙ έχω προσλάβει αντιλήψεις, όχι από αμερικανούς "ευαγγελιστές", ούτε καν από "επίσημους" αριστερούς φορείς στην Ελλάδα, γιατί όντως δεν παρακολουθώ ούτε Αυγές ούτε Ριζοσπάστες. Τα πήρα από δείγμα γραφής ανθρώπων που δηλώνουν αριστεροί μέχρι το μεδούλι τους. Αν τότε αλλοιθώρησες σε όλον αυτόν τον διάλογο ή αν απουσίαζες (δεν ξέρω και δε θυμάμαι αν τοποθετήθηκες παρακάτω) σε συμβολεύω να πας να διαβάσεις όλη τη ρητορική του ατόμου, και τις απαντήσεις μου τουλάχιστον, και μετά να'ρθεις να μου πεις αν έχω ιδέα ή δεν έχω... Η αριστερά είναι πολύ "δυσκοίλια" στο να αναφέρει καν τον όρο ΝΕΑ ΤΑΞΗ, πολλώ δε μάλλον να τον πολεμήσει κατά μέτωπο... την παλεύει πού και που με όρους όπως καπιταλισμός και άλλες τέτοιες παπαρίτσες, αλλα και πάλι δεν παλεύει τη νεοταξίλα στο σύνολό της, μόνο σε επι μέρους πολτικές/πρακτικές που χαλάνε τη δική της μανέστρα.
Κι εγώ. Άρα παλεύουμε μαζί. Άρα γιατί αναλώνεσαι στο να παλεύεις τοποθετήσεις που εκπορεύονται από άνθρωπο που έχει το ίδιο βασικό κίνητρο, αντί να πασχίζεις να συνθέσεις; Κι αν διαφωνήσεις, γιατί δε διαφωνείς απλά σ'ένα σημείο, παρά απαξιώνεις σαρωτικά ό,τι έχει να τοποθετήσει ο άλλος με δαιμονοποιητικές/απολύτως μηδενιστικές προσεγγίσεις ΚΑΙ ταμπελοποιήσεις; Ημουνα νιά και γέρασα ΝικολάκηηηηηηηηηClash έγραψε:Τώρα αυτά τα συμπεράσματα μάλλον για τον εαυτό σου είναι. Γιατί όταν Βασιλικούλα υπάρχει εξέγερση, επανάσταση ή, οτιδήποτε άλλο εγώ είμαι με τους εξεγερμένους, με όσους παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο.
ΑΠΟ ΠΟΥ -ΤΙ-ΠΟΙΟΝ-ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΠΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ- ΠΟΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ- ΠΟΙΕΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ- εκπορεύονται όλα αυτά Νικολάκη όμως; Εκπορεύονται μόνο από έναν κακό Μουμπάρακ/ Μπεν Αλι/Καντάφι και δε συμμαζεύεται;;Clash έγραψε:Κι αν εσύ δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι περισσότερο από συνωμοσίες και υποκινούμενους , μπορώ να σε βοηθήσω. Οι μεγάλοι συνωμότες, λοιπόν και οι υποκινητές στη βόρεια Αφρική και σε όλο τον κόσμο είναι τρεις: η φτώχεια, η καταπίεση και η αδικία. Από εκεί ξεκινούν όλα.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Με το ότι είναι φαντασίωση του Δελαστίκ ότι οι επαναστάτες ζήτησαν από το ΝΑΤΟ να βομβαρδίσει τον στρατό του Καντάφι. Δεν υπάρχει καμιά τέτοια ανακοίνωση, δεν το έχει αναφέρει κανένας άλλος και δεν υπάρχει κανένα τέτοιο στοιχείο ή, πηγή που να το αποδεικνύει.Αυτό με ποιο... "έγκυρο" κριτήριο το κατατάσσεις στα "ψέματα";
Οσον αφορά τον αντιδυτικό και αντιιμπεριαλιστή Καντάφι όποιος θέλει ας πάει εδώ να δει ποιοι από την Ε.Ε του πούλαγαν όπλα
http://www.guardian.co.uk/news/datablog ... libya#data
Χρυσές δουλειές έκαναν μαζί του. Γι αυτά ο λαλίστατος και φαντασιόπληκτος Δελαστίκ έχει να πει τίποτα; Μήπως μπορεί να μας ενημερώσει τι γραμμάτιο υπέγραψε ο αντιιμπεριαλιστής Καντάφι στη ΒΡ για να εκμεταλλευτεί τα πετρέλαια στη Λυβυή και τώρα χωρίς καμία ελπίδα να κυβερνήσει ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί με αυτή την μαζική αιματοχυσία;
Την απάντηση την δίνεις εσύ η ίδια λίγο παρακάτω...Τι θέλεις να μας πεις; Οτι μας άφησαν ως τώρα να ζούμε "προνομιούχοι" και πρέπει να μας αφαιρεθούν κι αυτά (όσοι τα έχουν) για να λογιζόμαστε εξαθλιωμένοι για σένα;
Ετσι είναι. Γι' αυτό στην Αίγυπτο, στην Τυνησία, στη Λιβυή δεν άραξαν στον καναπέ τους για να βλέπουν τον δικό τους Πρετεντέρη σε πλάσμα τιβί και εξεγέρθηκαν. Γιατί με την οικονομική κρίση έφτασαν σε αυτό το σημείο που εμείς δεν έχουμε φτάσει ακόμη.Ναι, δεν πεινάσαμε τόσο τραγικά ακόμα, κι ίσως γι'αυτό αράζουμε στον καναπέ σαν βλαμμένοι... ο Σελεντε είπε όμως... "αν τα χάσεις όλα, χάνεις και το μυαλό σου και τον φόβο σου"... και τότε ναι, θα σηκωθούν κι οι πέτρες.
Είδα το διάλογο, τον οποίο τίναξε τον αέρα το σούργελο από τη Πάτρα με τις γνωστές βλακείες της Λοιπόν από ότι κατάλαβα ο τύπος θεωρεί τον όρο «νέα τάξη» ως αδόκιμο, γιατί υποστηρίζει ότι αυτή η «νέα τάξη» δεν είναι καθόλου νέα, αλλά είναι η παλιά. Προσωπικά διαφωνώ διότι ο καπιταλισμός έχει περάσει από το στάδιο του ιμπεριαλισμού στο στάδιο της παγκοσμιοποίησης την τελευταία 20ετία. Το νέο αυτό στάδιο αναφέρεται ως νέα τάξη, επειδή έτσι την είχε ονομάσει ο πατήρ Μπους. Από εκεί και πέρα υποθέτω πως καταλαβαίνεις ότι είναι αστείο να χρεώνεις το τι λέει ο καθένας στο σύνολο της αριστεράς και πολύ περισσότερο όταν και εσύ η ίδια παραδέχεσαι πως δεν γνωρίζεις τι υποστηρίζουν τα κόμματα ή, οι επίσημες εφημερίδες τους.
Από τις πολυεθνικές, τις τράπεζες και γενικά το μεγάλο κεφάλαιο. Οι διάφοροι Μουμπάρακ, Μπελ Αλίδες, Καντάφηδες, Ομπάμες, Μπερλουσκόνιδες είναι υπηρέτες τουςΑΠΟ ΠΟΥ -ΤΙ-ΠΟΙΟΝ-ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΠΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ- ΠΟΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ- ΠΟΙΕΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ- εκπορεύονται όλα αυτά Νικολάκη όμως; Εκπορεύονται μόνο από έναν κακό Μουμπάρακ/ Μπεν Αλι/Καντάφι και δε συμμαζεύεται;;
- doctormarkon
- Επίτιμος
Μπορεί να φτάνουν για να μην είσαι στους εξαθλιωμένους τώρα αλλά κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα είσαι στο μέλλον.
Και το να μιλάς ότι κάποιοι έχουν κάποια πράγματα πράγματι μπαίνεις στο ίδιο τρυπάκι της αστικής προπαγάνδας που θεωρούν πλούσιο και βολεμένο όποιον έχει ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο ή όποιον βλέπουν σε ταβέρνα.
Εχω πάει στη Λιβύη και είχα φίλους Λιβυους που σπούδαζαν με υποτροφία εδώ στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχουν εξαθλιωμένοι στη Λιβύη. Δεν υπάρχουν άστεγοι. Δεν υπάρχουν ζητιάνοι και οι υποτροφίες είναι πολύ περισσότερες απ ότι στην Ελλάδα που δίνονται με το σταγονόμετρο από το ΙΚΥ και αυτές κόπηκαν λόγω κρίσης.
Στη Λιβύη ισχύει αυτό που ίσχυε και στις χώρες του ανατολικού μπλοκ. Ένα σπίτι και ένα ελάχιστο εισόδημα είναι δεδομένα. Βρέξει Χιονίσει.
Και δεν το λέει ο Δελαστικ το ξέρω από πρώτο χέρι.
Και το να μιλάς ότι κάποιοι έχουν κάποια πράγματα πράγματι μπαίνεις στο ίδιο τρυπάκι της αστικής προπαγάνδας που θεωρούν πλούσιο και βολεμένο όποιον έχει ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο ή όποιον βλέπουν σε ταβέρνα.
Εχω πάει στη Λιβύη και είχα φίλους Λιβυους που σπούδαζαν με υποτροφία εδώ στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχουν εξαθλιωμένοι στη Λιβύη. Δεν υπάρχουν άστεγοι. Δεν υπάρχουν ζητιάνοι και οι υποτροφίες είναι πολύ περισσότερες απ ότι στην Ελλάδα που δίνονται με το σταγονόμετρο από το ΙΚΥ και αυτές κόπηκαν λόγω κρίσης.
Στη Λιβύη ισχύει αυτό που ίσχυε και στις χώρες του ανατολικού μπλοκ. Ένα σπίτι και ένα ελάχιστο εισόδημα είναι δεδομένα. Βρέξει Χιονίσει.
Και δεν το λέει ο Δελαστικ το ξέρω από πρώτο χέρι.
- ArELa
- Founder-Administrator
Νίκο:
Στο μεγαλύτερο μέρος και στην ουσία εδώ (στο τελευταίο ποστ σου) συμφωνώ. Δε θα'χα λόγους να διαφωνήσω και ποτέ δε διαφωνώ χάριν διαφωνίας ή κόντρας.
Συμπληρώνω: Σε ό,τι αφορά τον διάλογό μου με τον OMADEON εδωσα (μετέπειτα με εντιτ) και δεύτερο λινκ απ'όπου αρχίζει η "παράσταση" και το διαλεκτικό μας αλισβερίσι... πραγματικά ο άνθρωπος κολλάει στην ορολογία. Έδωσα κι ένα βίντεο πιο κάτω, όπου ο ίδιος ο πατέρας μπους "ανακοινώνει" τη ΝΤΠ επισήμως, και λίγο πριν ή αμέσως μετά, έπεσε το βερολινέζικο τείχος, εδραιώθηκε και η ο νέος ρόλος της μέχρι τότε ΕΟΚ, που μετετράπη σε ΕΕ. Και τότε άρχισαν τα πανηγύρια και να σφίγγουν οι τανάλιες απ'όλες τις πάντες. Απλά τώρα κορυφώνεται αυτή η ιστορία, δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχήματα και δείχνουν ευθέως και κανονικά τις θέσεις και τις προθέσεις τους.
Εμείς (εγώ σίγουρα) τους λέμε "νεοταξίτες" αυτοί τους λένε globalists (παγκοσμιοποιητές), οι αριστεροί καπιταλιστές. Τους ίδιους όμως εννοούμε. Τα τραπεζικά λαμόγια είναι οι κυριότεροι εκφραστές και κινούντες τα νήματα της νεοταξίλας σήμερα.
Στο μεγαλύτερο μέρος και στην ουσία εδώ (στο τελευταίο ποστ σου) συμφωνώ. Δε θα'χα λόγους να διαφωνήσω και ποτέ δε διαφωνώ χάριν διαφωνίας ή κόντρας.
Συμπληρώνω: Σε ό,τι αφορά τον διάλογό μου με τον OMADEON εδωσα (μετέπειτα με εντιτ) και δεύτερο λινκ απ'όπου αρχίζει η "παράσταση" και το διαλεκτικό μας αλισβερίσι... πραγματικά ο άνθρωπος κολλάει στην ορολογία. Έδωσα κι ένα βίντεο πιο κάτω, όπου ο ίδιος ο πατέρας μπους "ανακοινώνει" τη ΝΤΠ επισήμως, και λίγο πριν ή αμέσως μετά, έπεσε το βερολινέζικο τείχος, εδραιώθηκε και η ο νέος ρόλος της μέχρι τότε ΕΟΚ, που μετετράπη σε ΕΕ. Και τότε άρχισαν τα πανηγύρια και να σφίγγουν οι τανάλιες απ'όλες τις πάντες. Απλά τώρα κορυφώνεται αυτή η ιστορία, δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχήματα και δείχνουν ευθέως και κανονικά τις θέσεις και τις προθέσεις τους.
Ακριβώς. Νέα Τάξη και Παγκοσμιοποίηση, είναι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος. Η πρακτική εφαρμογή αυτής της πολιτικής, ξεκίνησε απ'τα τέλη του 20ου αιώνα (απ'το 90 και μετά εντατικά πλέον) και φυσικά συνεχίστηκε στον 21ο, με αγριότερες πολιτικές.Clash έγραψε:Προσωπικά διαφωνώ διότι ο καπιταλισμός έχει περάσει από το στάδιο του ιμπεριαλισμού στο στάδιο της παγκοσμιοποίησης την τελευταία 20ετία. Το νέο αυτό στάδιο αναφέρεται ως νέα τάξη, επειδή έτσι την είχε ονομάσει ο πατήρ Μπους.
Εμείς (εγώ σίγουρα) τους λέμε "νεοταξίτες" αυτοί τους λένε globalists (παγκοσμιοποιητές), οι αριστεροί καπιταλιστές. Τους ίδιους όμως εννοούμε. Τα τραπεζικά λαμόγια είναι οι κυριότεροι εκφραστές και κινούντες τα νήματα της νεοταξίλας σήμερα.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble