Eνδιαφέροντα τινά...

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
silver
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Eνδιαφέροντα τινά...

Δημοσίευση από silver » Παρ 23 Απρ 2010, 20:22

Divine Sinner έγραψε:ΔΡ. το δογμα που εκπροσωπεί ο σιλβερ επινόησε το "Ελεω θεου μονάρχης", τα ειχε κανει και πλακάκια με τη χούντα και το παλάτι.
Γιατι οχι κι "ελεω θεου αφεντικα"
Φίλε όταν τελείωνα την τελευταία τάξη της μέσης εκπαίδευσης, ο συμμαθητής μου Αναστάσιος-καλή του ώρα αν ζει-
με θερμοπαρακαλούσε να κάνω σκονάκι να του δώσω τις λύσεις των ασκήσεων των μαθηματικών.
Γιατί;
Διότι ο Βουλευτής του περίμενε το Απολυτήριο να τον διορίσει στο δημόσιο.

Τελικά έκανα το σκονάκι του έδωσα τις λύσεις. Γνώριζα ότι θα γράπωνε την δημόσια θέση "αξιοκρατικά"
και εγώ που δεν είχα μέσον, θα έφευγα για να πλύνω πιάτα στην Αμερική.

Γύρισα στην Ελλάδα για ένα διάστημα εργάστηκα 10 χρόνια. Πλήρωσα τα ένσημα. Τώρα που έκανα αίτηση για σύνταξη να
γυρίσω στην πατρίδα, δεν βρίσκουν τα ένσημα του ΙΚΑ δεν μπορώ να πάρω σύνταξη. Επομένως δεν μπορώ να γυρίσω στην Πατρίδα μου.

Δουλεύω συνολικά 40 χρόνια και βρίσκομαι στον Καναδά με την χαμηλότερη σύνταξη φτώχειας!

Δοξάζω τον Θεό που έχω και αυτήν! Υπάρχουν και χειρότερα.

Δεν είμαι υπέρ κανενός πολιτικού συστήματος. Σε όποιο πολιτικό σύστημα και αν είσαι,
πάντα μια μικρή ομάδα θα καλοπερνά εις βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας.

Θρησκεία;

Ολίγοι είναι και εκεί εκλεκτοί, υπάρχουν χριστέμποροι ουκ ολίγοι...

Αποτέλεσμα;

Όσο αναπνέω, ελπίζω!
.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 23 Απρ 2010, 20:27

Τοτη. Οι κακοι ιερείς (οσοι ειναι) μπορει εσυ κι εγω να καταλαβαινουμε οτι διαστρεβλώνουν το δόγμα αλλα παντα υπάρχουν αφελεις που λενε "για να το λεει ο παπας ετσι ειναι".
Σιγουρα οταν καποιος καθαγιαζει τα αφεντικά και ριχνει την αμαρτια στον απλό λαο, θα κριθει απο καθε λογικό ανθρωπο.

Σιλβερ. πως αφου εχεις βιώσει αυτές τις καταστάσεις, κατηγορεις αυτους που βγένουν στους δρομους κι οχι τους ΜΑΤατζιδες που κανουν την βρωμοδουλια αυτης της διευθαρμένης εξουσίας;
Οταν καποια λαμόγια καλύψαν ενω ειναι ανίκανοι ολες τις θέσεις του δημοσίου.
Οταν ολα λειτουργουν λάθος.
Οταν οι νομοι που περνούν ευνοουν τον πλουτοκράτη.
Οταν περνουν νόμους για να παραγράφονται τα αδικήματα οσων καταληστέψαν τα ταμεια του κράτους.
τοτε δεν πρεπει να βγουμε στο δρόμο;
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 347 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 23 Απρ 2010, 21:18

Ασημάκη.
Δεν θέλω να πω κάτι κακό για σένα προσωπικά.
Αλλά ένα κακό με τη θρησκεία είναι ότι οδηγεί σε μία τυφλή υπακοή του φτωχού στην εξουσία.
Φυσικά υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις των πνευματικών ανθρώπων.

Ο Γιωργάκης Μινεικο με όσα κάνει και με την επίθεση στο λαό που τον ψήφισε δεν μας πείθει ούτε για τη θρησκευτικότητα του ούτε για τον πατριωτισμό του.

Από τη μιά θέλει να σβήσει το σταυρο από παντού αλλά από την άλλη μπορεί να τον επικαλεστεί όταν τον συμφέρει.
Ετσι έκανε και ο Σαντάμ.
Εβγαλε το μισοφέγγαρο από τη σημαία αλλά μετά το επανέφερε με τη φράση "Ο Θεός είναι Μεγάλος"
Προσοχή σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τα σύμβολα σαν μάρκετιγκ.
Είναι απατεώνες.
Η υπακοή είναι κακός συμβουλος και για τη θρησκεία και για την οικογένεια και για τα παιδιά και για το λαό και για όλους μας.
Ο Μινεικο έγινε Ζόμπυ και δαγκωνει.

Εγώ αν κάνω ένα λάθος στη δουλειά θα με διώξουν.
Η ταμίας του Σούπερ Μάρκετ αν κάνει λάθος θα το πληρώσει από την τσέπη της.
Ο εργάτης αν πάει στη δουλειά με μισή ώρα καθυστέρηση θα έχει κυρώσεις.

Γιατί οι πολιτικοί όταν κλέβουν και κάνουν λάθη να υμνούνται και μάλιστα χωρίς κριτική?

Μήπως υπάρχουν δύο φυλές ανθρώπων αυτού που απολαμβάνουν τα πάντα κλέβουν και δεν τιμωρούνται ποτέ και οι άλλοι οι πληβειοι που πληρώνουν όλες τις αμαρτίες των άλλων και τιμωρούνται για ψύλλου πήδημα?

Για μένα υπάρχουν τάξεις.
Εσύ κι εγώ και ίσως όλοι εδώ ανήκουμε σε μη προονομιούχες τάξεις .
Δεν υπάρχουν ίσες ευκαιρίες....................................................
Όποιος το πει λέει ψέματα
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
silver
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από silver » Σάβ 24 Απρ 2010, 01:34

doctormarkon έγραψε:Αλλά τι σχέση έχει με όλα αυτά η Εκκλησία?
Το δέχεται αυτό?

Όταν λες Εκκλησία, γνωρίζεις τι είναι Εκκλησία;

Ούτε οι Ναοί είναι Εκκλησία, ούτε οι εκάστοτε χριστέμποροι Προκαθήμενοι
που με παρατάξεις και κομπίνες ανέρχονται στους θρόνους.

Εκκλησία είναι οι αληθινοί πιστοί (Κλήρος και λαός ), που πιστεύουν ειλικρινά
και δίνονται αγαπητικά-θυσιαστικά για όλους και για όλα.

Πάμφτωχοι, ταλαίπωροι, λοιδορούμενοι, κάθε ημέρα φέροντες τα στίγματα της αγάπης
του Αρχηγού της πίστεώς μας, Ιησού Χριστού, με την προσδοκία της μελλοντικής μακαριότητας κοντά Του.
Ποιά είναι η στάση του Ελληνα Χριστιανού?
Να κάνει υπακοή, με πίστη ότι ο Κύριος δεν θα τον εγκαταλείψει.

Τι νομίζεις ότι κάνει ο άπληστος καπιταλίστας;
Στη δίψα του για χρήμα δημιουργεί εργασίες για τον λαό.
Θα μου πεις : ναι αλλά πίνει το αίμα του λαού.
Πίνει το αίμα του λαού, όσο του επιτρέπει ο Κύριος.
Τι τελικά έγινε ο Ωνάσης; Που είναι τα δισεκατομμύρια κ.λ.π., όλα σκόνη...
Να υπερασπιστεί το λαό ή τον αφέντη που βγάζει τα λεφτά στην Ελβετία?
Βγάζει τα λεπτά στην Ελβετία, και τώρα σύντομα που θα διαλυθεί το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα
θα βρεθεί μπατίρης σαν και εμάς!
Τι θα μας πει?
Τι ρόλο θα παιξει?
Και η οικογένεια που τόσο υπερασπίζεται?
Πως θα ταίσει το παιδί του ο απολυμένος?
Η θεία Πρόνοια?
Ο Θεός?
Ναι ο Θεός! Γιατί αμφιβάλεις; Ίσως ζεις μέσα στην απιστία, γι' αυτό γράφεις αυτά που γράφεις.
Εσύ μάλλον με το Μαμμωνά είσαι νομίζω
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Ο Μαμμωνάς είναι ο θεός του πλούτου.
Τι σχέση έχω εγώ ο μπατίρης Χριστιανός, με τον Μαμμωνά;
.
Άβαταρ μέλους
silver
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από silver » Δευ 26 Απρ 2010, 12:50

Τότε και τώρα.....

Λοιπόν:
Στις 7 Φεβρουαρίου 1825 κι ενώ η επανάσταση βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη καμπή, «συνωμολογήθη εν Λονδίνω, εθνικόν δάνειον δύο εκατομμυρίων χρυσών λιρών, δια την χρηματοδότησιν του αγώνος». Ρίξτε μια ματιά στην.. κατανομή αυτού του δανείου:

- Το δάνειο συμφωνείται στο 55% της ονομαστικής του αξίας, για να καλυφθούν οι επισφάλειες των Άγγλων πιστωτών, δηλαδή αυτομάτως τα 2.000.000 γίνονται 1.100.000 λίρες(!!!). Εμείς βέβαια πληρώναμε τόκους για 2.000.000.

Από τα 1.100.000 κρατούνται προκαταβολικά:
- Τόκοι δύο χρόνων 200.000 λίρες
- Μεσιτικά 68.000 λίρες
- Εξαγορά ομολογιών δανείου 212.000 λίρες
- Συμβολαιογραφικά 13.700 λίρες
- Έξοδα Ελλήνων (!) μεσαζόντων 15.487 λίρες.

Από τα εναπομείναντα, στέλνονται στις ΗΠΑ 156.000 λίρες για την κατασκευή δύο φρεγατών. Τελικά κατασκευάστηκε μόνο μία, που ήρθε στην Ελλάδα μετά το τέλος της επανάστασης και την έκαψε ο Ανδρέας Μιαούλης με τα ίδια του τα χέρια την 1η Αυγούστου 1831 στο λιμάνι τού Πόρου, όταν επαναστάτησε κατά του Καποδίστρια και τα στρατεύματα τού Κυβερνήτη έκαναν γιουρούσι για να καταλάβουν τον εξεγερμένο στόλο. (Δεν το ξέρατε ούτε αυτό, έτσι; ).

Επίσης, 123.000 λίρες μένουν στην Αγγλία για την αγορά έξι πολεμικών πλοιαρίων. Πήραμε μόνο το «Καρτερία» μετά την επανάσταση. Συνεχίζουμε:

- Για μισθοδοσία φιλέλληνα( Κόχραν 37.000 λίρες )
- Για αποπληρωμή πολεμοφοδίων 77.200 λίρες
- Διάφοροι λογαριασμοί (;;!! ) 47.000 λίρες

Έτσι, από τα 2.000.000 χρυσές λίρες, έφθασαν τελικά στην Ελλάδα μόλις 190.000 λίρες. Αντί αυτά τα ελάχιστα που απόμειναν να πάνε στον αγώνα κατά των Τούρκων, κατασπαταλήθηκαν στον εμφύλιο που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στους Μωραϊτες και τους Ρουμελιώτες. Οι καπεταναίοι στρατολογούσαν κόσμο για να χτυπήσουν τους εσωτερικούς εχθρούς και πληρωνόντουσαν από τα λεφτά του δανείου. Άλλο πλιάτσικο κι εκεί, πέραν του γεγονότος ότι Έλληνες σκότωναν Έλληνες. Ο Γκούρας για παράδειγμα, είχε ένα σώμα εκατόν πενήντα ενόπλων, αλλά έκανε ψεύτικους καταλόγους για πεντακόσιους και τσέπωνε την μισθοδοσία και τα τροφεία τους. Το ίδιο και οι αντίπαλοι του.

Όταν λοιπόν ο Καποδίστριας ανέλαβε Κυβερνήτης, έδωσε εντολή στον Πρόεδρο της επιτροπής οικονομικών Ανδρέα Κοντόσταυλο, να κάνει μια απογραφή (να και η πρώτη απογραφή στην ιστορία μας. ) της περιουσίας του κράτους. Το κείμενο της επιτροπής ήταν λεπτομερέστατο και εξαιρετικά σύντομο. Περιείχε μία μόλις πρόταση:

«Κύριε Κυβερνήτα, εις το ταμείον του κράτους ευρέθη έν μόνο νόμισμα και αυτό κίβδηλον».

.
Άβαταρ μέλους
silver
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από silver » Δευ 03 Μάιος 2010, 05:26

Η ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ έντυπον «Χριστιανική βιβλιογραφία» αρ. φ. 46 πληροφορούμεθα:

«Ο Καρδινάλιος Μiloslav Vik, που έχει υπηρετήσει ως Αρχιεπίσκοπος της Πράγας από το 1991, προειδοποίησε σε συνέντευξή του ότι,
« εάν η Ευρώπη δεν αλλάξει τη σχέση της με τις δικές της ρίζες, θα ισλαμοποιηθεί. Η Ευρώπη έχει αρνηθεί τις χριστιανικές ρίζες της,
από τις οποίες αναπτύχθηκε και οι οποίες θα μπορούσαν να της δώσουν τη δύναμη να προστατευθεί από τον κίνδυνο να κατακτηθεί
τελικά από τους μουσουλμάνους —κάτι το οποίο στην ουσία συμβαίνει σταδιακά”, είπε.
Οι Μουσουλμάνοι εύκολα γεμίζουν τον κενό χώρο, που δημιουργείται καθώς οι ευρωπαίοι συστηματικά αδειάζουν από τη ζωή
τους κάθε τι χριστιανικό... Σήμερα, που η μάχη διεξάγεται με πνευματικά όπλα, η Ευρώπη δείχνει να υστερεί την ίδια ώρα,
που οι Μουσουλμάνοι είναι πάνοπλοι, έτσι η πτώση της Ευρώπης έχει αρχίσει να διαγράφεται. Ούτε η ελεύθερη αγορά ούτε η
ελευθερία χωρίς ευθύνη δεν είναι αρκετά ισχυρές, για να αποτελέσουν τη βάση της κοινωνίας. Ακόμη και η δημοκρατία μόνη
της δεν ἀποτελεί πανάκεια, αν δεν είναι ενσωματωμένη στο Θεό».
Και όλα τα προβλεπόμενα δεινά είναι αποτελέσματα της αποστασίας της Ευρώπης από τον Θεόν και τον Σωτήρα Χριστόν.
Όπως τότε, μήπως και τώρα ἠχήση η φωνή του Κυρίου «Ιδού, αφίεταιοὁ οίκος υμών έρημος»
Άβαταρ μέλους
silver
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από silver » Σάβ 08 Μάιος 2010, 04:42

«Ο Φιντέλ με έχει διαγράψει για πάντα από τη μνήμη του»

Η αδελφή του Κάστρο σπάει τη σιωπή της έπειτα από σαράντα χρόνια

Η μόνη οικογενειακή φωτογραφία που λείπει από το σαλόνι της Χουανίτα Κάστρο, στο σπίτι της στο Μαϊάμι, είναι του Φιντέλ. Η αδελφή του ηγέτη της κουβανέζικης επανάστασης σπάει για πρώτη φορά τη σιωπή της έπειτα από 40 χρόνια, μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό «L΄ Εxpress» για τα παιδικά της χρόνια με τον Φιντέλ, την αυταρχικότητα του Τσε Γκεβάρα, τις απειλές που δέχθηκε από τον αδελφό της Ραούλ για την «αντεπαναστατική δράση της», τη φυγή της στο Μεξικό και την εξορία της στις ΗΠΑ, τις συστάσεις της CΙΑ να σταματήσει τις δημόσιες καταγγελίες της κατά του καθεστώτος. «Με τον Φιντέλ», λέει, «δεν έχουμε ανταλλάξει ούτε μια κουβέντα από το 1963. Με έχει διαγράψει για πάντα από τη μνήμη του».

«Δεν συμπάθησα τον Τσε Γκεβάρα»

Ο ΦΙΝΤΕΛ
«Οποιος διαφωνεί με τις ιδέες του ή τα σχέδιά του γίνεται ορκισμένος εχθρός του. Αντίθετα από τον Ραούλ, ως παιδί ο Φιντέλ ήταν μοναχικός, επικεντρωμένος στον εαυτό του, εσωστρεφής. Δεν είχε την παραμικρή αίσθηση του χιούμορ σε σημείο που δυσκολεύομαι να τον θυμηθώ να γελάει. Ηταν επίσης πολύ εγωιστής. Μια μέρα, όταν ήταν φοιτητής, ο πατέρας μας του αγόρασε ένα αυτοκίνητο. Αντί να μοιραστεί τη χαρά του μαζί μας, μας απαγόρευσε να πλησιάσουμε το αυτοκίνητο. Κανένας δεν έπρεπε να το αγγίξει. Κανένας. Ούτε καν ο αδελφός μας Ραμόν που τον είχε μάθει να οδηγεί».

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
«Μια μέρα ο Φιντέλ ανακοίνωσε στην πρώτη γυναίκα του, την οποία είχε παντρευτεί το 1948, ότι θα μετακόμιζαν στο Παρίσι. Ο σκοπός του; Ηθελε να σπουδάσει στη Σορβόννη. Η Μίρτα τρελάθηκε από τη χαρά της. Αλλά ο Φιντέλ άλλαξε γνώμη: «Η μοίρα μου είναι να κάνω πολιτική στην Κούβα». Η Μίρτα άρχισε να κλαίει. Τότε, εκείνος βγήκε εκτός εαυτού. Αρπαξε δύο φωτιστικά και τα πέταξε με όλη τη δύναμή του στο πάτωμα κάνοντάς τα χίλια κομμάτια».

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
«Οταν ο Φιντέλ έμπαινε θριαμβευτικά στην Αβάνα, στις 8 Ιανουαρίου 1959, ήταν κάτι παραπάνω από αδελφός μου: ήταν ο ήρωάς μου. Υποστήριζα την επανάσταση. Κατάλαβα όμως γρήγορα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Οι περιουσίες των μικροϊδιοκτητών άρχισαν να δημεύονται χωρίς λόγο. Τα θύματα ήταν στην πλειονότητά τους έντιμοι άνθρωποι που είχαν υποστηρίξει την επανάσταση. Μέρα με τη μέρα, οι αυθαίρετες συλλήψεις και οι συνοπτικές εκτελέσεις πολλαπλασιάζονταν. Δεν μπορούσα να το πιστέψω».

Ο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ
«Τον συνάντησα για πρώτη φορά όταν ήταν διευθυντής των φυλακών της Καμπάνα στην Αβάνα, ελπίζοντας ότι θα μεσολαβούσε για κάποιους κρατουμένους. Ημουν περίεργη να γνωρίσω τον ένδοξο αργεντινό επαναστάτη. Είχε έρθει στην Αβάνα σαν ρωμαίος αυτοκράτορας. Με υποδέχθηκε με φοβερή αλαζονεία. Πριν ακόμη ανοίξω το στόμα μου και χωρίς καν να με χαιρετήσει, μου είπε γεμάτος υπεροψία: «Ελπίζω ότι δεν ήρθατε εδώ για να υπερασπιστείτε αυτά τα σκουλήκια!». Ηταν ένας από τους πιο αντιπαθητικούς και επηρμένους ανθρώπους που συνάντησα στη ζωή μου. Οσοι τον είχαν γνωρίσει ξέρουν για τι μιλάω».

Η ΦΥΓΗ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΤΟ 1964
«Μια μέρα ο Ραούλ, υπουργός Αμυνας τότε, ήρθε στο σπίτι μου με έναν τεράστιο φάκελο. Περιείχε έγγραφα για την αντεπαναστατική δράση μου που είχε συγκεντρώσει η G-2, η υπηρεσία πληροφοριών. «Προτιμώ να μην ανοίξω τον φάκελο. Αλλά εάν όλα αυτά είναι αλήθεια, τότε η στάση μας θα αλλάξει», μου είπε ο Ραούλ. Του πρότεινα να πάω για λίγο στο Μεξικό, στην αδελφή μας Ενμα, για να ξεκουραστώ». Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ CΙΑ
«Στο Μεξικό έριξα τη βόμβα: κατήγγειλα το αληθινό πρόσωπο της επανάστασης. Συνέχισα την εκστρατεία σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ωσπου μια μέρα, το 1969, ήρθαν στο σπίτι μου στο Μαϊάμι πράκτορες της CΙΑ και μου ζήτησαν να σταματήσω. Υποθέτω ότι αυτό έγινε επειδή ο Νίξον ήθελε να ευχαριστήσει τον Μπρέζνιεφ».

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
«Η επανάσταση είναι μια καταστροφή.
Ο Φιντέλ και ο Ραούλ δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα.
Η κατάσταση σήμερα είναι χειρότερη σε σχέση με το 1959.
Η επανάσταση πρόδωσε τα δημοκρατικά ιδεώδη της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης για τα οποία είχαν παλέψει οι Κουβανοί.
Εκανα αυτό που πίστευα χωρίς να πουλήσω την ψυχή μου για μια χούφτα δολάρια».

.
Άβαταρ μέλους
silver
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από silver » Κυρ 09 Μάιος 2010, 17:36

Nομίζω το κείμενο της Ελληνοκαναδικής Αδελφότητας θέλει προσοχή :

Αδελφοί, την 31ην Οκτωβρίου αρκετά παιδιά μας θα λάβουν μέρος στην ειδωλολατρική εορτή του Halloween.
Το Halloween είναι μια δεισιδαιμονία που ανεπτύχθη στην Ευρώπη από τους Κέλτες πριν τη γέννηση του Χριστού μας.
Η θρησκεία τους ήτο η λατρεία του Σατανά.
Οι Σατανικές αυτές εορτές καταργήθηκαν στην Ευρώπη με την εξάπλωση του Χριστιανισμού.
Δυστυχώς εν όψει της ελεύσεως του Αντιχρίστου, η Σατανική αυτή λατρεία γίνεται και πάλι σε μερικές πόλεις της Β. Αμερικής.
Οχι, λοιπόν συμμετοχή των παιδιών μας στο Halloween.
Είναι καθήκον μας να κρατήσουμε τα παιδιά μας κοντά στην Εκκλησία μας, κοντά στις Ελληνορθόδοξες παραδόσεις.
Η «Ορθόδοξη Φωνή» ξεκινώντας από την διαπίστωση γενικής αποδοχής ότι η Ελληνορθοδοξία μας,
συνιστά κύριο χαρακτηριστικό ιδίωμά μας, βλέπουμε με ανησυχία την ανάμειξή μας στα τοπικά ήθη και έθιμα
(γιορτή της μητέρας των Προτεσταντών τον Μαϊο και όχι Ορθοδόξως τον Φεβρουάριο, γιορτή του πατέρα, του παππού της γιαγιάς, του……),
με συνέπεια την σταδιακή αλλοίωσή μας.
Καιρός λοιπόν να υπερβούμε τις αδυναμίες, τις ιδιοτέλειες και αδιαφορίες μας.
Νυν υπέρ πάντων ο αγών.

«ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΦΩΝΗ»
ΜΟΝΤΡΕΑΛ-ΚΑΝΑΔΑ

.
Άβαταρ μέλους
karipis
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Κυρ 09 Μάιος 2010, 18:22

Χμ...
Κακώς, κάκιστα δεν παρακολουθώ αυτήν την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανάρτηση.
Σίλβερ εκτιμώ την προσεκτική επιλεκτικότητα στα θέματα των αναρτήσεων που κάνεις εδώ (καθώς και την υπομονή σου στα κακοπροαίρετα σχόλια) και ομολογώ πως είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Μόλις προστέθηκε στα "αγαπημένα μου".

Χριστός Ανέστη
Άβαταρ μέλους
silver
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από silver » Πέμ 13 Μάιος 2010, 21:29

.
Παρακολουθώ την διεθνή επικαιρότητα και βλέπω συνεχώς
άσχημα νέα για την Ταϋλάνδη.

Είπα εν τη καρδία μου, ας κοιτάξω από το Β.Β.C. την γενική εικόνα της χώρας (country profile ),
ίσως καταλάβω το γιατί.

Ιδού λοιπόν η αιτία:

The large-scale sex industry which flourishes there...
(Η σε μεγάλο βαθμό βιομηχανία σεξ που ανθεί εκεί (στη Ταϋλάνδη )...
http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific ... 237845.stm

Δηλαδή με απλά λόγια : Σόδομα και Γόμορρα, πορνεία, παιδεραστία, εκφυλισμός...

Το 2004 ο Κύριος τους προειδοποίησε με το τσουνάμι αλλά αυτοί "αγρόν αγόρασαν"...
Εικόνα

«Οι μακρύνοντες εαυτούς από σου (Κύριε ) απολούνται»

(Ψαλμ. 72,27).
.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 13 Μάιος 2010, 21:45

Les malakies...
Άβαταρ μέλους
silver
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από silver » Πέμ 13 Μάιος 2010, 22:15

Εδώ αι αξίαι περιφρονούνται και χλευάζονται.

Ο σύγχρονος ψευδοπροοδευτισμός με τα καταλυτικά συνθήματά του κάνει το παν για να κλονίση
τα θεμέλια του ιερού θεσμού του γάμου και της οικογενείας. Δεν θέλουν να αντιληφθούν μερικοὶ πως
η κρίση του θεσμού της οικογενείας, που επιδιώκουν, έχει ως αποτέλεσμα πλήθος κοινωνικά δεινά,
από την άνοδο της εγκληματικότητος μέχρι την αύξηση των ψυχικών νοσημάτων και των αυτοκτονιών.
Γιʼ αυτό —και είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό— οι πολιτικοί, όταν στη Μ. Βρετανία προτάθηκε ο
εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας περί διαζυγίου, άρχισαν να προβάλουν τη διάλυση της οικογενείας
ως μείζονα κοινωνική απειλή. Και αυτά στη Μ. Βρετανία. Εδώ μόλις προτάθηκε το αίτημα για τη
δημιουργία υπουργείου Οικογενείας, αντιμετωπίστηκε από δημοσιογράφο της “Καθημερινής” με τρόπο
ειρωνικό. Αγνοούσε προφανώς πως το υπουργείο Οικογενείας δεν είναι εφεύρημα ενός πολιτικού.
Υπάρχει και λειτουργεί σε πολλές χώρες, που θεωρούν την οικογένεια ως θεσμό απαραίτητο για την
Ομαλή λειτουργία μιας κοινωνίας. Στον Καναδά, όπως και στη Γερμανία, το υπουργείο αυτό φροντίζει
για την ανάπτυξη των παιδιών και πολλά άλλα αξιόλογα προγράμματα..
Εις την χώραν μας αι μεγάλαι αξίαι της ζωής περιφρονούνται και χλευάζονται. Οι μισοί γάμοι
διαλύονται, οι .προοδευτικοί. δεν έχουν συζύγους, αλλά .φίλους. ή.συντρόφους., ο πατριωτισμός
θεωρείται οπισθοδρόμησις, η δε θρησκεία .όπιον του λαού., κατά τον .μέγα. Μάρξ!
Εδώ επιπλέουν οι .κουλτουριάρηδες.!

Πηγή: Ο.Τ.
.
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Πέμ 13 Μάιος 2010, 22:44

Φώτη, ρώτησε κάποιον που έχει πάει για "διακοπές" ή έστω για δουλειές στην Ταϋλάνδη να σου 'πεί τι είδε εκεί.
(δεν μπορείς να φανταστείς τι γίνεται σ' αυτήν την χώρα... :( )
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 13 Μάιος 2010, 23:48

Εχω πάει Ταυλάνδη.
Είναι ένας τόπος σεξουαλικού τουρισμού και παιδικής πορνείας.
Στα μέρη που ανθίζει το φαινόμενο είναι μέρη όπου κάποια κοινωνικά στρώματα είναι πολύ φτωχά.
Είναι καπιταλιστικό φαινόμενο εμπορευματοποίησης και εκμετάλλευσης.
Πιθανότατα σε τέτοια μέρη να ανθίζει και το εμπόριο οργάνων.
Παρόμοια κατάσταση υπάρχει και στη Βραζιλία.
Παρ όλο που είναι ένα μέρος με ορυκτό πλούτο, βιομηχανία και ανάπτυξη υπάρχουν παιδιά που ζούν σε απόλυτη φτώχια και εξαθλίωση.
Υπάρχει κι εκεί σεξουαλικός τουρισμός και παιδική πορνεία.
Κάποια παιδιά αποβάλονται από το εκπαιδευτικό σύστημα από δευτέρα δημοτικού επειδή το κράτος δεν έχει λεφτά για την παιδεία. Τα παιδιά αυτά εκδίδονται από 6-7 χρονών για να αποφύγουν να κοιμούνται στη λάσπη ή να πεθάνουν από την πείνα.

Ελπίζω να μη μας κάνουν και μας έτσι μία μέρα γιατί αυτό επιδιώκουν με την εξαθλίωση.
Η παιδική πορνεία γίνεται για κάποιους μία επικερδής βιομηχανία.
Βλέπεις λεφτά δεν βγάζει κάποιος μόνο παράγοντας χρήσιμα πράγματα αλλά και με τέτοιες δραστηριότητες.

Στο κανάλι μου στο youtube έχω πολλά βιντεο αφιερωμένα στον Αyrton Senna όχι μόνο σαν πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 αλλά κυρίως επειδή χρησιμοποίησε τη δόξα, τα χρήματα και τη φήμη του για να σώσει 9,5 εκατομύρια παιδιά από την εξαθλίωση και από τον κακό δρόμο της παιδικής πορνείας φτιάχνοντας με δικά του έξοδα ένα εκπαιδευτικό σύστημα για να δίνει ευκαιρίες στα παιδιά που δεν είχαν καμμία.

Δώστε προσοχή στο σημεί 6.36 όπου δείχνει ένα σκελετωμένο παιδάκι που τλικά σώθηκε.
Τέτοιες σκηνές είναι ντροπή για μία χώρα όπως ντροπή είναι και η παιδική πορνεία. Αυτά τα δύο πάνε χέρι χέρι δυστυχώς

Ο Senna ήταν υπερβολικά θρησκευόμενος αλλά από τους λίγους θρησκευόμενους που θέλησε να κάνει πράξη ότι η θρησκεία δίδασκει για την αγάπη στον πλησίον δηλαδή. (Ίσως να ήταν αυτό η αιτία του θανάτου του).
Ενας άνθρωπος έκανε αυτό που ένα κράτος δεν μπορεί να κάνει.
Αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά εύκολο να εξασφαλίσει ένα κράτος ένα επίπεδο ζωής αξιοτρεπές και ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να δίνει ευκαιρίες.
Ό λόγος που δεν το κάνει είναι ότι η εξαθλίωση φέρνει κέρδος................................................$$$$$$$$$$$$$$
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 14 Μάιος 2010, 00:00

Να πω και κάτι ανατριχιαστικό που συμβαίνει στην Ταιλάνδη που δεν ήθελα να το δώ και ευτυχώς γιατί όσοι το είδαν εφριξαν.
Υπάρχουν κάποια καταγώγια όπου οκτάχρονα κοριτσάκια κάνουν νούμερα σεξουαλικού περιεχομένου.
Τα ελληνικά γκρούπ πάνε τους τουρίστες εκεί συστημένους σαν να ήταν κάτι αξιοθέατο.
Αυτό που τελίκα είδαν όσοι πήγαν ήταν το απίσιο θέαμα κοριτσιών πληγωμένων από το ξύλο με τσιρότα και πρησμένα μάτια από το κλάμα που έκαναν κάτι ακατονόμαστα σόου.
Ακόμα και ο πιό ανώμαλος θα έκλαιγε βλέποντας τέτοιο θέαμα

Προστυχιά ή ακραία εκμετάλευση??????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Παρ 14 Μάιος 2010, 00:06

karipis έγραψε:Φώτη, ρώτησε κάποιον που έχει πάει για "διακοπές" ή έστω για δουλειές στην Ταϋλάνδη να σου 'πεί τι είδε εκεί.
(δεν μπορείς να φανταστείς τι γίνεται σ' αυτήν την χώρα... :( )
Αυτό δεν νομίζω ότι το αμφισβητεί κάποιος.

Αλλά από αυτό μέχρι το να ισχυρίζεται κάποιος ότι πρόκειται για "θεία τιμωρία" υπάρχει τεράσια απόσταση.

Η εικόνα του "τιμωρού Θεού" είναι δυτικής εμπνεύσεως, ξένη και απολύτως ασύμβατη προς το ανατολικό ορθόδοξο δόγμα, παρεμπιπτόντως.
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Παρ 14 Μάιος 2010, 00:28

Ο Σίλβερ άγγιξε την θρησκευτική διάσταση του ζητήματος και όχι την κοινωνιολογική. Σ' αυτό το επίπεδο μπορεί να το κάνει, όπως και οποιοσδήποτε άλλωστε, οπότε δεν είναι εκτός ζητήματος.
Από 'κεί και πέρα, στην Ορθόδοξη Θρησκεία αυτό που λένε κάποιοι "Θεός τιμωρός" το βρίσκεις (πάρα πολύ συχνά) μέσα σε φράσεις του τύπου "ο Θεός επέτρεψε να γίνει". Δεν είναι καθόλου "ξένο" προς την θρησκεία μας αλλά έχει εντελώς διαφορετική θεολογική προσέγγιση από την απλουστευμένη κοινωνική "τιμωρία".
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 14 Μάιος 2010, 00:28

Δεν μπορείς να φανταστείς το γίνεται σε αυτές τις χώρες.

Ασύληπτη είναι και η διαφορά μεταξύ προκλητικής χλιδής και φρικτής φτώχιας και βρωμιάς.
Από τη μιά υπάρχουν άνθρωποι που ζούν σε ένα ποτάμι βρώμικο σαν βόθρο και πίνουν από αυτό το νερό. Όλοι κουρελιασμένοι πρόωρα γερασμένοι με μέσο όρο ζωής που δεν ξεπερνά τα 40
Από την άλλη κάτι ξενοδοχεία που δεν μπορεί να τα συλλάβει ανθρώπου νους.

Τα πρακτορεία τα ελληνικά πηγαίνουν τους τουρίστες σε ξενοδοχεία κατηγορίας "τουριστικής" δηλαδή τελευταίας κατηγορίας.
Τα ξενοδοχεία αυτά είναι πολύ καλύτερα από το Χίλτον η το Ιντερκοντινέταλ.
Τα άλλα με τα αστέρια 4-5 αστέρων πως είναι?
Ήθελα να μάθω. Είχα περιέργεια.
Ήταν κάτι συγκροτήματα με βίλες 300 τμ με ιδιωτική πισίνα και ιδιωτική παραλία ανα δωμάτιο, με προσωπική υπηρέτρια και μασέρ μακρυα από την πόλη και τον κόσμο, μακρυά από τη μιζέρια. Εντελώς απομονωμένα.
Οι μεγιστάνες πρέπει να ζούν στον κόσμο τους να μην ανακατεύονται με την .........πλέμπα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 14 Μάιος 2010, 00:33

Αν το πάρουμε από τη θρησκευτική αποψη ο θεός στο Πούκετ τιμώρησε τους μεγιστάνες που ζούσαν στους οικισμούς μέσα στους κολπίσκους με τις ιδιωτικές παραλίες. Ευτυχώς που οι Ελληνες που έμεναν στο παρακατιανό ξενοδοχείο σώθηκαν όλοι γιατί βρισκόταν κάπως μακρυα από την παραλία.
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Παρ 14 Μάιος 2010, 00:55

karipis έγραψε:Από 'κεί και πέρα, στην Ορθόδοξη Θρησκεία αυτό που λένε κάποιοι "Θεός τιμωρός" το βρίσκεις (πάρα πολύ συχνά) μέσα σε φράσεις του τύπου "ο Θεός επέτρεψε να γίνει". Δεν είναι καθόλου "ξένο" προς την θρησκεία μας αλλά έχει εντελώς διαφορετική θεολογική προσέγγιση από την απλουστευμένη κοινωνική "τιμωρία".
Είναι τελείως διαφορατικά πράγματα το "ο Θεός τιμωρεί" από το "ο Θεός επιτρέπει να γίνει".

Με βάση το Ορθόδοξο δόγμα, τα πάντα υπάρχουν επειδή ο Θεός το επέτρεψε. Ο Θεός όμως ουδέποτε τιμωρεί, είναι σοβαρότατο δογματικό σφάλμα να χρησιμοποιούνται τέτοιες ανθρωποπαθείς εκφράσεις για τον Ύψιστο.

Στην ΟΟΔΕ έχει πολλά σχετικά θέματα, ενδεικτικά αυτό: http://oodegr.com/oode/swthria/timwria_theou_1.htm
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Παρ 14 Μάιος 2010, 01:03

Δεν έχεις άδικο σ' αυτό που λες ότι ο Θεός δεν τιμωρεί αλλά αυτό που είπα το μετέφρασα ακριβώς ως ανθρωποπαθή έκφραση (στα πλαίσια της απλής, ανθρώπινης κοινωνίας και καθημερινής γλώσσας).
Η μόνη και μεγαλύτερη "τιμωρία" του Θεού προς τον άνθρωπο είναι όταν ο άνθρωπος προσπαθεί να καταστραφεί και ο Θεός του το επιτρέπει. Αυτό είπε (αν κατάλαβα καλώς) ο Σίλβερ αυτό προσπάθησα να εξηγήσω και εγώ.

Σ' ευχαριστώ και συγνώμη αν δεν το έδωσα ολοκληρωμένα να το καταλάβεις.
Άβαταρ μέλους
totispap
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Παρ 14 Μάιος 2010, 02:02

Σ' ευχαριστώ και συγνώμη αν δεν το έδωσα ολοκληρωμένα να το καταλάβεις.
Κουραγιο...οι διαφορες ειναι ψιλες αλλα καιριες Τασο μου...

(skype)
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
silver
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από silver » Παρ 14 Μάιος 2010, 15:49

exiled έγραψε:
Η εικόνα του "τιμωρού Θεού" είναι δυτικής εμπνεύσεως, ξένη και απολύτως ασύμβατη προς το ανατολικό ορθόδοξο δόγμα, παρεμπιπτόντως.
Mήπως η καλοσύνη σου θα μπορούσε να μου εξηγήσει πως λέγεται αυτό εδώ
μιας και είσαι γνώστης του ανατολικού ορθοδόξου δόγματος ;

και Κύριος έβρεξεν επί Σόδομα και Γόμορρα θείον, και πυρ παρά Κυρίου εξ ουρανού και κατέστρεψε τας πόλεις ταύτας
και πάσαν την περίχωρον και πάντας τους κατοικούντας εν ταις πόλεσι και τα ανατέλλοντα εκ της γης.
(Γέν. 19 ).

και πόλεις Σοδόμων και Γομόρρας τεφρώσας καταστροφή κατέκρινεν, υπόδειγμα μελλόντων ασεβείν τεθεικώς
(Β' Πέτρου 2:6 ).

.
Άβαταρ μέλους
ILLUVATAR85
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: ILLUVATAR85

Δημοσίευση από ILLUVATAR85 » Παρ 14 Μάιος 2010, 16:59

doctormarkon έγραψε:Δεν μπορείς να φανταστείς το γίνεται σε αυτές τις χώρες.

Ασύληπτη είναι και η διαφορά μεταξύ προκλητικής χλιδής και φρικτής φτώχιας και βρωμιάς.
Από τη μιά υπάρχουν άνθρωποι που ζούν σε ένα ποτάμι βρώμικο σαν βόθρο και πίνουν από αυτό το νερό. Όλοι κουρελιασμένοι πρόωρα γερασμένοι με μέσο όρο ζωής που δεν ξεπερνά τα 40
Από την άλλη κάτι ξενοδοχεία που δεν μπορεί να τα συλλάβει ανθρώπου νους.

Τα πρακτορεία τα ελληνικά πηγαίνουν τους τουρίστες σε ξενοδοχεία κατηγορίας "τουριστικής" δηλαδή τελευταίας κατηγορίας.
Τα ξενοδοχεία αυτά είναι πολύ καλύτερα από το Χίλτον η το Ιντερκοντινέταλ.
Τα άλλα με τα αστέρια 4-5 αστέρων πως είναι?
Ήθελα να μάθω. Είχα περιέργεια.
Ήταν κάτι συγκροτήματα με βίλες 300 τμ με ιδιωτική πισίνα και ιδιωτική παραλία ανα δωμάτιο, με προσωπική υπηρέτρια και μασέρ μακρυα από την πόλη και τον κόσμο, μακρυά από τη μιζέρια. Εντελώς απομονωμένα.
Οι μεγιστάνες πρέπει να ζούν στον κόσμο τους να μην ανακατεύονται με την .........πλέμπα
Άσε έχουν πάει μερικοί φίλοι μου που είναι στην σχολή Εμπορικού Ναυτικού, Ταϋλανδη, Βραζιλία,Βολιβία,Άγιος Μαυρίκιος και Δομινικανή Δημοκρατία είναι ΤΙΓΚΑ στην παιδική εκμευτάλευση και πορνογραφία.
Σε αυτά τα μέρη πάς σε ένα σπίτι που υπάρχει για αυτήν την δουλεία και ο πατέρας του σπιτιού σου λέει.
"Από εδώ η γυναίκα μου και από εδώ η κόρη μου, 5 δολλάρια έκαστη, δίαλεξε".
Ο φίλος μου με αυτά που είδε έφριξε και πήγε να κάνει εμετό, πουλιούνται άνθρωποι σαν ένα κομμάτι κρέας για ένα κομμάτι κρέας στην κυριολεξία..... ανθρωπιζμός σου λέει μετά. :swear:
Η δημοκρατία δεν συνίσταται σε ισότητα,συνίσταται σε ανισότητα που οφείλει να είναι δίκαιη-Σόλων

Όλοι φοβούνται ένα βρώμικο όνομα μα όχι μία βρώμικη συνείδηση-Πλίνιος

Μην σε ανησυχεί αυτό που βλέπεις, τίποτα δεν συμβαίνει μόνο του-Ρόαν

O σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ο σκοπός είναι τα μέσα-Δραγώνας
Άβαταρ μέλους
Nightrider
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Nightrider » Παρ 14 Μάιος 2010, 17:42

Αυτό συμβαίνει σε όλοκληρο τον "τρίτο κόσμο", νομίζετε ότι οι Φιλιππίνες ή το Μπαλί είναι καλλίτερα (Βέβαια στο Μπαλί υπάρχει μια σχετική "αναστολή" λόγω Ισλάμ αλλά όπου υπάρχει φτώχια γίνονται τα ίδια).
Και για να μην πηγαίνουμε και μακριά, στη "γειτονιά" μας γίνονται παρόμοια πράγματα, για κοιτάξτε τι γίνεται στην Ρουμανία και στην Ουκρανία!
Η λέξη "χριστιανισμός" περιέχει κάποια παρεξήγηση γιατί ουσιαστικά υπήρχε μόνο ένας χριστιανός, αλλά κι εκείνος πέθανε πάνω στο σταυρό. -Νίτσε-
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”