Η ανεξιθρησκεία τελειώνει όταν απειλούνται η ελευθερία, η εθνική κυριαρχία, ο πολιτισμός και τα ανθρώπινα δικαιώματα...
H ανεξιθρησκεία είναι μέρος των ανθρώπινων δικαιωματων. Πολύ βολικό να αφαιρούμε ένα όταν δε μας βολεύει, ε;
και με το έτσι θέλω, και για ποιόν λόγο; Για να τους χαρίσουμε ένα τζαμί. Με το έτσι γουστάρω.
Εχμ, είχαν άδεια για την προσευχή από το κράτος. Επίσης, για το τζαμί παλεύουν εδώ και αρκετά χρόνια. Να βάζουμε τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις, τουλάχιστον. Ναι, μεν, υπάρχει και γραμμή από αλλού. Αλλά οι περισσότεροι απλά θέλουν να μπορούν να προσεύχονται, όπως ήθελαν οι χριστιανοί στην Αλβανία κάποτε και τη Σοβιετική Ένωση!!!
Η Ελληνίδα που θα υποστεί βία κάπου έχει να πάει για βοήθεια.
Η μουσουλμάνα έτσι και ζητήσει βοήθεια την έβαψε......Δεν είναι το ίδιο πράγμα.
Ακόμα και στην Τουρκία που υποτίθεται ότι ακολουθεί τα δυτικά πρότυπα, αυτό ισχύει για ένα μικρό ποσοστό
Συμφωνώ, μόνο που δεν καθορίζονται από τα ιερά κείμενα αυτές οι πρακτικές! Αν δεις την Αγία Γραφή των χριστιανών θα φρίξεις από το τη θέση στην οποία έχουν τη γυναίκα. Η κάθε θρησκεία εφαρμόζεται ανάλογα με τον λαό που την εφαρμόζει και τον ήδη υπάρχων πολιτισμό της. Πχ, στο Αφγανιστάν πριν έρθουν οι Ταλιμπαν, και πάλι μουσουλμάνοι ήταν και οι γυναίκες τους ήταν οι πιο φιλελεύθερες του μουσουλμανικού κόσμου και όχι μόνο!!! Στο Ιράν το ίδιο. Ήξερα Ιρανή, που δεν καταλάβαινε αρχές του '90 γιατί δεν υπήρχαν περισσότερες γυναίκες οδηγοί, και γιατί τους φέρονται άσχημα οι σύζυγοι και τις μουτζώνουν ας πούμε όταν οδηγούν και τους λένε να πάνε στην κουζίνα τους!!! Κουφό;
Παρεμπιμπόντως, αν και πολύ καλή οδηγός, καλύτερη από πολλούς άνδρες που ξέρω, ένας μαλακάκος "άντρας" επειδή έβγαλα αλάρμ για να παρκάρω, μου φώναξε σαν γνήσιος έλληνας να πάω στην κουζίνα μου... Και ήταν και 40άρης... Νέα γενιά! Αυτό πριν 2-3 χρονια, έτσι; Ένα μικρό δείγμα των ελλήνων αντρών χριστιανών.
Στην Τουρκία φαίνεται πιο καλά αυτό το παράδειγμα. Εϊνια όλοι μουσουλμάνοι, αλλά στη πόλη που είναι πιο φιλελεύθερα τα πράγματα, δεν ξεχωρίζεις τους ανθρώπους από οποιαδήποτε ευρωπαική χώρα. Και παρόλο που υπάρχουν γυναίκες με μπούργκες, υπάρχει αποδοχή και της μίας κατάστασης και της άλλης.
Το θέμα ε΄χεις πολλές πλευρές και διαστάσεις. Θεοκρατούμενα κράτη πάντα οδηγούνται στην υπερβολή, όποια θρησεία κι αν ακολουθούν!