ΨΟΦΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΩΝ ΜΜΜ

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 421 φορές
Έλαβε Likes: 327 φορές

Re: ΨΟΦΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΩΝ ΜΜΜ

Δημοσίευση από OTTO » Σάβ 17 Αύγ 2013, 18:42

ArELa έγραψε:
Πολύ σημαντική (και τραγική) μαρτυρία!!!

Αλλά βέβαια, η ελληνική αστυνομία δεν είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί ως υπερασπιστής του διαβόλου, και το λέω με τεράστια λύπη.

Αφού υπάρχει η μαρτυρία ότι ο οδηγός (ποιος άλλος;) άνοιξε την πόρτα ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ, δεν πρέπει να γίνει ΣΟΒΑΡΗ ΕΡΕΥΝΑ;;; Και μάλιστα τη στιγμή που δίπλα στην πόρτα δύο άτομα ήταν πιασμένα στα χέρια;;;

Όσο για την αθλιότητα του να μην πληρώνουν οι συνεπιβάτες το εισιτήριο... τι να πουμε... Δηλαδή αν ένας συνεπιβάτης είχε δώσει εισιτήριο πολύ πριν μπουν στο όχημα;; Είναι κακό;;; Και στην τελική εξετάζουμε τον καθένα που έχει εισιτήριο που το βρήκε;;;

Εγώ νομίζω ότι φταίει ο νεαρός... επειδή δεν είχε πιάσει γερά από τα ρούχα τον ελεγκτή...
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
Άβαταρ μέλους
Τάλως
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Τάλως » Σάβ 17 Αύγ 2013, 20:29

Divine Sinner έγραψε:Εγω απλα σε ρωτησα αν και αυτοι οι «εθελοντές ελεγκτές» συμπεριλαμβανονται στους ανθρωπους που απλα κανουν την δουλεια τους.
Δεν ειπα οτι το ειπες. σε ρωτησα να δω πως το βλεπεις.
Δεν γινεται να δινεις σε δημοσιο υπαλληλο η γενικα σε ελεγκτη υπαλληλο καθε ειδους
χρημα επι των προστιμων και να μην εχεις φαινομενα που
ο υπαλληλος θα το θεωρησει επιχειρηση του
ειτε ειναι "εθελοντης" ειτε μονιμος ειτε ορισμενου χρονου. γενικα οταν καποιος εχει την δυνατοτητα να βαζει προστιμο και να εισπρατει ποσοστο ειναι
λογικο να εχεις ατομα που θα δελεαστουν .

ομως απο οτι ειδες απο τις μαρτυριες υπαρχουν ελεγκτες που αν και παιρνουν μπονους κανουν τα "στραβα ματια" και δεν κοβουν
προτιμο . η ακομα πληρωνουν και το εισητηριο σε ατομα που δεν εχουν .

οποτε δεν ειναι ολοι κακοι .
Ομως το σιγουρο ειναι οτι με αυτο τον τροπο του ποσοστου λες και ειναι μετοχος σε επιχειρηση
καποιοι θα γινουν ανηθικοι και θα εκμεταλευτουν το μετρο για να βγαλουν χρημα χωρις αναστολες

και το μετρο αυτο πρεπει να αλλαξει
αλλα τωρα που εχουν καλομαθει εκει να δεις αγωνες που θα κανουν για να μην αλλαξει :lol:
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
kostas
Συντονιστής Ενότητας
Συντονιστής Ενότητας

Δημοσίευση από kostas » Σάβ 17 Αύγ 2013, 21:56

ναι ετσι πρεπει κατα τη γνωμη μου .

αλλα εσυ με αυτο που λες εδω
"Αν ο ελεχτης ηταν το ιδιο ευγενικός με τον νεαρό και απλά επέβαλε ένα προστιμο, θα ειχαν αποφευγθει τα πάντα".
εχεις ηδη δικασει και αποφανθει

γιατι ουσιαστικα λες πως επειδη ηταν αγενης ο ελεγκτης ο νεαρος πηδηξε εξω.
ασχετο το ενα με το αλλο .
Οχι.
Αυτό που έγραψα ήταν πως αν ο ελεγκτής ήταν όσο ευγενικός θα έπρεπε να ειναι με τον εκάστοτε παραβάτη, και απλά επέβαλε ένα προστιμο χωρίς να φθάσει στο σημείο να τον εξευτελίσει (πάγια συνήθεια πολλών που παίρνουν εξουσία), πιθανότατα δε θα είχαμε τέτοιο συμβάν.

Να στο πω και διαφορετικά, αν εγώ, ξέχναγα (άνθρωπος είμαι), να χτυπήσω το εισιτήριο μου και ερχόταν ένας τυπος τσαμπουκαλεμένος να με εξεφτελίσει, αντι απλά να μου κόψει προστιμο, το πιθανότερο θα ήταν, να χειροδικούσα.
Το θέμα δεν ειναι το αν κάποιος ειναι παράνομος. Ειναι η συμπεριφορά του ελεγκτικου οργάνου.

Ο υποφαινόμενος έχει πιαστεί στα χέρια με αστυνομικό όργανο, επειδή δεν σεβάστηκε την οικογένεια μου κατά τη διάρκεια ελέγχου (δεν ειχε τιποτε να μου προσάψει παρεμπιπτόντως...τυπικος έλεγχος με άθλια συμπεριφορά). Το θέμα έληξε επειδή ο αξιωματικός που ήταν δίπλα αντιλήφθηκε γρήγορα οτι το όργανο ήτο ηλίθιος και τον απομάκρυνε ζητώντας συγνώμη εκ μέρους του "Ξέρετε...δεν είμαστε όλοι απο σχολή".
Η ευτυχία στηρίζεται στην ελευθερία, η δε ελευθερία στην γενναιότητα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 17 Αύγ 2013, 23:42

Η ουσία είναι ότι ελεγκτής (και οδηγός σιγοντάροντας) θέλησε να σύρει το παιδί σαν εγκληματία, θέλησε να ρίξει οπωσδήποτε πρόστιμο , η πόρτα άνοιξε ενώ τον είχε αρπάξει απ'τη μπλούζα, οι επιβάτες φώναζαν να του δώσουν εισιτήριο μην αντέχοντας αυτόν τον εξευτελισμό, ο ελεγκτής ανένδοτος για τα ποσοστούλια, τα ρεπό και για να νιώσει "εξουσία", η πόρτα άνοιξε (ή την άνοιξε ο οδηγός) το παιδί έπεσε, χτύπησε και σκοτώθηκε.

Φταίει το σύστημα που γίνεται όλο και πιο απάνθρωπο μέρα με τη μέρα, φταίνε οι άντρακλες που όχι μόνο συναινούν αλλά και δουλεύουν για λογαριασμό αυτού του συστήματος, φταίμε κι εμείς στην τελική που όχι μόνο τα ανεχόμαστε ακόμα όλα αυτά, αλλά μερικοί από μας ψάχνουμε και τρόπους -με τους τύπους, με τους νόμους και με άλλα κουραφέξαλα- να δικαιολογήσουμε τα αδικαιλόγητα κιόλας...

αυτά και ο νοών νοείτω.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 18 Αύγ 2013, 00:13

ArELa έγραψε:Η ουσία είναι ότι ελεγκτής (και οδηγός σιγοντάροντας) θέλησε να σύρει το παιδί σαν εγκληματία, θέλησε να ρίξει οπωσδήποτε πρόστιμο , η πόρτα άνοιξε ενώ τον είχε αρπάξει απ'τη μπλούζα, οι επιβάτες φώναζαν να του δώσουν εισιτήριο μην αντέχοντας αυτόν τον εξευτελισμό, ο ελεγκτής ανένδοτος για τα ποσοστούλια, τα ρεπό και για να νιώσει "εξουσία", η πόρτα άνοιξε (ή την άνοιξε ο οδηγός) το παιδί έπεσε, χτύπησε και σκοτώθηκε.

Φταίει το σύστημα που γίνεται όλο και πιο απάνθρωπο μέρα με τη μέρα, φταίνε οι άντρακλες που όχι μόνο συναινούν αλλά και δουλεύουν για λογαριασμό αυτού του συστήματος, φταίμε κι εμείς στην τελική που όχι μόνο τα ανεχόμαστε ακόμα όλα αυτά, αλλά μερικοί από μας ψάχνουμε και τρόπους -με τους τύπους, με τους νόμους και με άλλα κουραφέξαλα- να δικαιολογήσουμε τα αδικαιλόγητα κιόλας...

αυτά και ο νοών νοείτω.
Αυτο!
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Κυρ 18 Αύγ 2013, 00:21

ArELa έγραψε:Η ουσία είναι ότι ελεγκτής (και οδηγός σιγοντάροντας) θέλησε να σύρει το παιδί σαν εγκληματία, θέλησε να ρίξει οπωσδήποτε πρόστιμο , η πόρτα άνοιξε ενώ τον είχε αρπάξει απ'τη μπλούζα, οι επιβάτες φώναζαν να του δώσουν εισιτήριο μην αντέχοντας αυτόν τον εξευτελισμό, ο ελεγκτής ανένδοτος για τα ποσοστούλια, τα ρεπό και για να νιώσει "εξουσία", η πόρτα άνοιξε (ή την άνοιξε ο οδηγός) το παιδί έπεσε, χτύπησε και σκοτώθηκε.
Ανοιξε η πορτα με το ραβδι της τινγκερ μπελ η την ανοιξε ο οδηγος .
δεν παιζει να ανοιξε με το κουμπακι ασφαλειας
οκ

Ειτε σας αρεσει ειτε οχι ειχαμε μια λαθος συμπεριφορα ενος ελεγκτη
και μια απερισκεπτη ενεργεια ενος παιδιου

ο οδηγος δεν εχει κανενα λογο να ανοιξει μια πορτα με το τρολευ εν κινησει καθως αυτο ξερει πως μπορει να αποβει μοιραιο
εκτος και αν θελετε να μας πεισετε οτι ηθελαν να σκοτωσουν το παιδι
γιατι με αυτη την παρανοια που διαβαζω αυτο θελετε .

και επειδη η τιγκερμπελ δεν υπαρχει αλλα το κουμπι στην πορτα υπαρχει και μαζι με το κουμπι και ενας νεαρος που ηθελε παση θυσια να
αποφυγει το προστιμο επειδη ηταν φτωχος(η δεν ξερω για ποιο αλλο λογο) νομιζω οτι υπαρχει πολυ απλη εξηγηση

εχουμε εναν ελεγκτη ισως ευρω-δουλο ισως εναν που δεν ξερει να κανει τη δουλεια του .
αλλα φονια δεν εχουμε
δεν θα καταλυσουμε καθε κανονα λογικης εδω περα
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Κυρ 18 Αύγ 2013, 00:23

kostas έγραψε: Ο υποφαινόμενος έχει πιαστεί στα χέρια με αστυνομικό όργανο, επειδή δεν σεβάστηκε την οικογένεια μου κατά τη διάρκεια ελέγχου (δεν ειχε τιποτε να μου προσάψει παρεμπιπτόντως...τυπικος έλεγχος με άθλια συμπεριφορά). Το θέμα έληξε επειδή ο αξιωματικός που ήταν δίπλα αντιλήφθηκε γρήγορα οτι το όργανο ήτο ηλίθιος και τον απομάκρυνε ζητώντας συγνώμη εκ μέρους του "Ξέρετε...δεν είμαστε όλοι απο σχολή".
Αρα υπογραφεις την ανακοινωση των εγαζομενων που ανεβασα χθες

και αυτο σε συνδιασμο με τα ποσοστα ειναι αρκετο για να μας δωσει τετοιες συμπεριφορες

Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 421 φορές
Έλαβε Likes: 327 φορές

Δημοσίευση από OTTO » Κυρ 18 Αύγ 2013, 00:24

Κάποιοι που ήταν απόντες, καταργούν και τους μάρτυρες...
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 18 Αύγ 2013, 01:00

Αν ειναι φονος σιγουρα ειναι εξ αμελιας.
ενδεχεται νομικα να μην ειναι καν φονος ομως ηθικα τον φαγανε λαχανο. οχι ο ελεγκτης αλλα το συστημα. αυτο θελουν. να μας σπασουν την μαγκια. ε αυτουνου την σπασαν παραπανω απο οσο αντεχε. Προφανως αν ημουν στην θεση του ουτε ατυχημα θα παθαινα ουτε θα σηκωνα πολλα πολλα. αυτο εχει να κανει με τον χαρακτηρα του καθενως. κοινως. εσπασε ο πιο αδυναμος κρικος.
θελουμε ομως ενα συστημα που προσπαθει να μας σπασει;;;
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Κυρ 18 Αύγ 2013, 08:00

Divine Sinner έγραψε:Αν ειναι φονος σιγουρα ειναι εξ αμελιας.
Φωτη... κανενας δεν εσπρωξε εξω το παιδι

δεν βλεπεις οτι ο καημενος στην προσπαθεια του να αποφυγει το προστιμο
ανοιξε την πορτα να γλυτωσει και εχασε τη ζωη του ?

δεν υπαρχει φονος πουθενα

εγω απο την πραγματογνωμοσυνη και τις αντικρουομενες μαρτυριες
που ειχαμε απο την πρωτη μερα αυτο καταλαβα

Άβαταρ μέλους
kostas
Συντονιστής Ενότητας
Συντονιστής Ενότητας

Δημοσίευση από kostas » Κυρ 18 Αύγ 2013, 11:50

Δεν κάναμε αναφορά σε φόνο. Δοξα το Θεό, διατηρήσαμε εξ αρχής τη ψυχραιμία μας στο ζήτημα, περιμένοντας το πόρισμα.
Κάναμε αναφορά στην άθλια συμπεριφορά του υπαλλήλου που τον κατηγορώ ως ηθικό αυτουργό.
Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να προχωρανε με σκυμμένα τα κεφάλια και να τους φτύνουν κατά την άποψή μου, για τα επόμενα 1-2 χρόνια, μπας και καταλάβουν οτι το να είσαι ελεγκτικό όργανο, δε σημαίνει οτι έχεις πιάσει τον παπά απ τα @@.

Οσο για την ανακοίνωση των εργαζομένων, δε θυμάμαι τι έλεγε, αλλά ειναι δεδομένο πως όλοι οι εργαζόμενοι δεν ειναι ίδιοι και πως υπάρχουν "βλάχοι"( με τη κακή εννοια της λέξης) σε κάθε επάγγελμα και κάθε πτυχή της ζωής μας.
Η ευτυχία στηρίζεται στην ελευθερία, η δε ελευθερία στην γενναιότητα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 347 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 18 Αύγ 2013, 12:31

Κανείς δεν γεννιέται "βλαχος", γίδι ή παλιοχαρακτήρας.

Μάθαμε ότι παίρνουν το 10% επί των προστίμων ή ακόμα και το 40% επί των προστίμων.

Κάποιοι με αυτό το κίνητρο γίνονται γίδια. Εξαρτάται από το πόσο φραγκοφονιάς είναι κάποιος και πως επιδιώκει να βγάλει από τη μύγα ξύγκι πατώντας επί πτωμάτων.

Υπάρχουν και κάποιοι που δεν είναι.
Και είναι πολλοί αυτοί. Σιγά μην χάσω την αξιοπρέπειά μου για 20-30 Ευρώ για να κυνηγάω την κάθε γριούλα και να τσακώνομαι μαζί της. Αι σιχτίρ απ κει. Θα της δώσω ένα εισιτήριο της γριάς ή του νεαρού και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Και άλλη φορά δεν ξαναβγαίνω για έλεγχο........!!!!!!!!!!!! Έτσι θα σκεφτεί ο νοήμων άνθρωπος. Ας φάω φασόλια και φακές.........θα πει.

Αλλά για φαντάσου τι θα γίνει αν μπουν τίποτα δείκτες παραγωγικότητας και "στόχοι" και κρίνεσαι σαν υπάλληλος από τα πρόστιμα που μαζεύεις αλλιώς απολύεσαι.............!!!!!!!!!!!!!!!!
Ωχ εκεί θα γίνει της π@@τάνας.

Γι αυτό όταν μπαίνουν κάτι πονηρά τέτοια στο τραπέζι βγάζω νύχια.
Δεν θα περάσουν.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 18 Αύγ 2013, 14:29

Divine Sinner έγραψε:Αν ειναι φονος σιγουρα ειναι εξ αμελιας.
ενδεχεται νομικα να μην ειναι καν φονος ομως ηθικα τον φαγανε λαχανο. οχι ο ελεγκτης αλλα το συστημα. αυτο θελουν. να μας σπασουν την μαγκια. ε αυτουνου την σπασαν παραπανω απο οσο αντεχε. Προφανως αν ημουν στην θεση του ουτε ατυχημα θα παθαινα ουτε θα σηκωνα πολλα πολλα. αυτο εχει να κανει με τον χαρακτηρα του καθενως. κοινως. εσπασε ο πιο αδυναμος κρικος.
θελουμε ομως ενα συστημα που προσπαθει να μας σπασει;;;
+1000 :clap:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Κυρ 18 Αύγ 2013, 14:54

Παρακολουθώ εξ αρχής όλη την κουβέντα που γίνεται επι του θέματος. Βλέποντας όλα αυτά και σκεπτόμενος πόσες φορές μπήκα χωρίς να κόψω εισητήριο, έχω να πω ότι είναι πολύ άδικο και πολύ κρίμα να χάσει κάποιος την ζωή του για ένα εισητήριο. Είναι πολύ άδικο να εξαντλεί το κράτος την αυστηρότητα του σε κάτι τόσο ασήμαντο, με ένα κόστος που δεν μετριέται.

Τι προάλλες διάβασα ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Skai δεν έχει πληρώσει το χαράτσι και κανείς κρατικός φορέας δεν έχει κινηθεί νομικά για αυτό. Με λίγα λόγια κάνουν την παλαβή. Η δημοκρατια προϋποθέτει ισονομία και πρέπει και οι πολίτες να την απαιτούν αυτή την ισονομία. Με τον ίδιο τρόπο που θα δικάσει εμένα το κράτος, με τον ίδιο τρόπο θέλω να δικάσει τον πλουσιότερο. Επίσης, η νομοθεσία -επειδή αναφέρθηκε αρκετά- δεν είναι κάτι ψυχρό και νεκρό. Είναι κάτι που πρωτίστως σχετίζεται με τον αλτρουισμό και το αίσθημα δικαίου. Η νομοθεσία δεν είναι το σφυρί που αντιλαμβάνεται όλα τα προβήματα σαν καρφιά για τον απλούστατο λόγο ότι οι ανθρώπινη κοινωνία, ψυχοσύνθεση κλπ δεν είναι ένα κομπιούτερ με προκαθορισμένη και ξεκάθαρη λειτουργία. Η άνθρωπινη φύση και κοινωνική δομή είναι πολλά περισσότερα και ο άνθρωπος-νομοθέτης-κρατικός λειτουργός, ωφείλει να το γνωρίζει.

Όταν επί χρόνια, με μέθοδο, το ίδιο το κράτος απαξιώνει τις μεταφορές ενώ ταυτόχρονα οδηγεί τον λαό στην εξαθλίωση, είναι λογικό και επόμενο να αρχίζουν να δημιουργούνται τέτοια φαινόμενα στα ΜΜΜ. Μάλιστα σε μία τόσο πολύπλοκη και πολυπαραγοντική δομή όπως η ανθρώπινη κοινωνία δεν μπορεί κάποιος να εξετάζει αυτά τα φαινόμενα μέσα από ένα ψυχρό νομοθετικό πρίσμα. Την ίδια την στιγμή που ο νομοθέτης θα αφουγκραστεί τις νέες ανάγκες της κοινωνίας, ταυτόχρονα άλλες ανάγκες θα δημιουργηθούν που θα έχουν πάντα ως κοινό παρονομαστή τον άνθρωπο και την φύση αυτού. Πόσο μάλλον τώρα που ο νομοθέτης είναι το κράτος και ότι αυτό συνεπάγεται με την σημερινή μορφή του.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 18 Αύγ 2013, 15:37

Kωστάκη :urock:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Eva Luna
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Eva Luna » Δευ 19 Αύγ 2013, 09:50

Γιατι αμα εισαι μαεστρος του λογου, ολα μπορεις να τα φερεις στα μετρα σου.
Ή θα ηθελες τελοσπαντων.
Η απαντηση της Διβανη για οσους της επιτεθηκαν λεκτικα (ψόφα κλπ) για το περιφημο tweetαρισμα.
Το καλυτερο κομματι πιθανολογω οτι εξακολουθει να ειναι τα σχολια αναγνωστων, κι ας μην τα εχω διαβασει ακομα.

"Λένα Διβάνη: Αν ήξερα ότι το παιδί ήταν νεκρό, δε θα έγραφα ποτέ"

από το Πρώτο Θέμα:
Η απάντηση σε όσα ακολούθησαν μετά το tweet της για τον 19χρονο Θανάση Καναούτη.
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ο χαρακτηρισμός «τζαμπατζής» -μέσω Twitter- της Λένας Διβάνη προς τον 19χρονο Θανάση Καναούτη.
«Συμπέρασμα: οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει έξω από το όχημα. Λογικό» έγραψε η Λένα Διβάνη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου προκαλώντας πλήθος αρνητικών σχολίων και λεκτικών επιθέσεων εναντίον της, τόσο στο προφίλ της στο Τwitter όσο και γενικότερα στο χώρο της κοινωνικής δικτύωσης.
Η συγγραφέας με ένα κείμενό της και μέσω του protagon.gr δίνει την απάντησή της για το σάλο που προκλήθηκε με αφορμή το σχόλιο της ενώ σημειώνει ότι όταν το έγραψε δε γνώριζε ότι το παιδί ήταν νεκρό.
Διαβάστε παρακάτω το κείμενο:

Ξύπνησα πρωί με δυσκολία. Χτες έγραφα μέχρι αργά. Ξανάπιασα το βουνό με τις φωτοτυπίες. Το δωμάτιο του σπιτιού που με φιλοξενούσε μικρό, δεν μπορούσα να τις απλώσω στο πάτωμα. Έχει θάλασσα όμως εδώ και την έχω ανάγκη μετά από ένα μήνα εγκλεισμού στα αρχεία του Ερυθρού Σταυρού στη Γενεύη όπου έκανα την έρευνα. Δούλεψα λίγο αλλά δεν έβγαινε. Είπα να βγω να κάνω μια βουτιά. Με ξυπνάει το νερό. Στο δρόμο άνοιξα το τουίτερ να δω τι γίνεται στον έξω κόσμο. Η είδηση μόλις έχει κυκλοφορήσει. «Ένα παιδί χωρίς εισιτήριο πήδηξε έξω από το τρόλεϊ για να αποφύγει τον ελεγκτή και τραυματίστηκε». Τίποτα άλλο.

Πάγωσα. Γιατί να πηδήξει; Δεν είχε εισιτήριο, ε και; Αφού δεν μπορούσε να του κάνει τίποτα ο ελεγκτής, όλοι το ξέρουν αυτό. Δίνεις τα στοιχεία σου, τα γράφει, τέλος. Είσαι και μικρό παιδί, τι να σου κάνει; Ξαναγύρισα στην εποχή που πηγαίναμε σχολείο και μπουκάραμε στα λεωφορεία τζαμπατζήδες άλλοι για πλάκα κι άλλοι γιατί είχαν φάει τη δραχμούλα του εισιτηρίου στην καντίνα. Βάζαμε στοιχήματα ποιος θα δει πρώτος τον ελεγκτή να κατεβούμε άπιαστοι. Μια λάθος παρόρμηση και το κακό θα 'χε γίνει. Ευτυχώς για τους γονείς μας δεν την είχαμε. Δυστυχώς για τους γονείς του την είχε.

Κανείς όμως δεν έγραφε ακόμα τι ακριβώς έπαθε το παιδί, ούτε τι διαδραματίστηκε στο λεωφορείο. Το πρώτο κύμα στοχοποιούσε μανιασμένα τους εισπράκτορες, τους έλεγαν Ες Ες, μοχλούς του συστήματος και χαφιέδες. Ανατρίχιασα. Έχω συναντήσει πολλούς αγενείς - ειδικά με τους μετανάστες πολύ σκληρούς. Αλλά μου φάνηκε παράλογο να στοχοποιούνται ΟΛΟΙ οι ελεγκτές, άνθρωποι που κάνουν τη δουλειά τους για το μεροκάματο (άλλωστε κανείς δεν ήξερε πώς ακριβώς την έκανε τη δουλειά του ο ελεγκτής του δράματος, αν ήταν βίαιος ή υβριστικός, ακόμα και τώρα που γράφω δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση). Αυτό είναι παράλογο. Κάθε μέρα παίρνω το Α7 για να πάω δουλειά και κάθε μέρα τα βλέπω τα πιτσιρίκια, φτωχά και πλούσια, να παίζουν κρυφτό με τους ελεγκτές. Τίποτα δεν μπορούν να τους κάνουν. Το ξέρουν αυτό και παίζουν όπως παίζαμε κι εμείς. Τα παιδιά των ελεγκτών όμως δεν είναι παιδιά; Γιατί να βλέπουν στα σόσιαλ μίντια τον πατέρα τους ναζί και δολοφόνο;

Το κύμα μίσους συνεχίζεται. Τους αποκαλούν λακέδες του συστήματος, στριμώχνουν τους άνεργους, οι γονείς του παιδιού που χάθηκε ήταν άνεργοι, λένε κάποιοι. Μα πού το ξέρουν αυτοί, αφού κανείς δεν ξέρει τίποτα ακόμα, αν είναι πράγματι άνεργοι το κράτος οφείλει να βρει έναν τρόπο να ταξιδεύουν δωρεάν αλλά αυτοί εδώ δεν λένε αυτό, αυτοί αναρωτιούνται γιατί να πληρώνουμε όλοι εισιτήρια, γιατί να γίνεται έλεγχος. Γιατί δεν θα 'χουμε συγκοινωνίες, λέω από μέσα μου, γιατί δεν γίνεται να διαλυθούν τα πάντα. Πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, τη νομιμότητα, να μη στοχοποιούμε ανθρώπους, ούτε ολόκληρους κλάδους. Πώς τα κατάφεραν να μας κάνουν να στρεφόμαστε παράλογα ο ένας εναντίον του άλλου αντί να ξαναφτιάξουμε τη χώρα μας μαζί; Ελεγκτές υπάρχουν σε όλες τις χώρες, κανείς δεν σκέφτηκε να αποκαλέσει ναζί δολοφόνο έναν μεροκαματιάρη.

Και τότε σταματάω στην άκρη του δρόμου και γράφω τη φράση που αν ήξερα ότι το παιδί ήταν ήδη νεκρό, αν μπορούσα να υποψιαστώ τον αρρωστημένο οχετό που θα εξαπέλυε, ποτέ δεν θα έγραφα. «Συμπέρασμα: οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους επειδή κάποιος τζαμπατζής θα μπορούσε να πηδήξει έξω από το όχημα;». Δηλαδή, θα έφταιγε ο ελεγκτής αν εγώ, η τζαμπατζού του 1975, έκανα έναν σάλτο έξω για να μην πιαστώ;

Κλείνω το τηλέφωνο και κάνω τη βουτιά. Έκατσα ένα-δυο λεπτά και ξαναβγήκα. Η δουλειά με περίμενε πιεστική. Ανοίγω το τουίτερ να δω τι έγινε το παιδί, αν υπάρχουν άλλες πληροφορίες. Το παιδί πέθανε. Απίστευτο. Η κακιά η ώρα η μαύρη. Σκρολάρω και πια δεν πιστεύω αυτό που βλέπω. Δεκάδες άγνωστοι, άνθρωποι που δεν μου είχαν πει ποτέ μια καλημέρα, που δεν διάβασαν ποτέ ούτε ένα βιβλίο μου, ούτε ένα άρθρο μου, με έβριζαν και με καταριόταν με όση χολή μπορεί να βγει από στόμα ανθρώπου. Τι ανθρώπου; αδύνατον να εκστομίζονται από ανθρώπους αυτά που διαβάζω. «ΨΟΦΑ!», «Μιλάνε οι πλούσιοι», «(1.400 ευρώ μετά από 30 χρόνια στο πανεπιστήμιο παίρνω η πλούσια) «Ο καρκίνος να φάει βασανιστικά τα σπλάχνα σου, τα παιδιά σου, σκρόφα, να λιώσουν σαν το κερί»; Γιατί με καταριούνται; Γιατί έγραψα ότι δεν μπορεί να καταριόμαστε όλους τους ελεγκτές επειδή κάνουν τη δουλειά τους; Λέξη δεν είπα για το παιδί. Πού την είδαν την ασέβεια στον νεκρό; Ούτε που ξέραμε τότε ότι ήταν νεκρός. Και κανείς δε ρώτησε τίποτα. Άνοιξαν απλώς τα σαγόνια και κατασπάραζαν.

Πήγα και κάθισα στο πιο κοντινό καφενείο. Διάβαζα και διάβαζα και σταματημό δεν είχα. Ήθελα να το δω όλο το πρόσωπο της αρρώστιας που κατατρώει την πατρίδα μου, να τη χωνέψω και να την ξεράσω. Κατάπια αργά όλη την πικρότατη χολή που πριν από μένα είχε εκτοξευτεί εναντίον της Σώτης Τριανταφύλλου, του Χωμενίδη, της Έρσης Σωτηροπούλου, του Κουμανταρέα, του Τατσόπουλου, της Δημουλά, εναντίον όλων των διανοούμενων, των καθηγητών, όλων. Δεν είναι ότι διαφωνούν με αυτά που λέμε, η διαφωνία είναι η πηγή που ποτίζει τον διάλογο, είναι που τον μισούν τον διάλογο. Το ΨΟΦΑ δεν είναι λέξη, είναι όπλο. Γιατί μιλάτε, ουρλιάζει η έξαλλη μειονότητα -γιατί μειονότητα είναι, απλώς φωνάζει πολύ και παρασύρει τους ανθρώπους τους μαυρισμένους απ´ τα προβλήματα- που λίγο πριν ούρλιαζε «γιατί δε μιλάτε;». Αυτοί φυσικά δεν θέλουν να μιλάς, θέλουν να χαϊδεύεις τα αυτιά τους. Αυτοί δεν σκέφτονται, μισούν. Δεν μιλάνε, ξερνάνε όξος.

Συνέχισα να διαβάζω ενώ ήξερα πως έπρεπε να σταματήσω. Με ρωτούσαν πόσα έπαιρνα από το ΔΣ της ΕΡΤ και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου ενώ όλοι ξέρουν ότι είναι άμισθες θέσεις. Ποτέ δεν πήρα ούτε ένα ευρώ από πουθενά. Τον χρόνο μου και ό,τι γνώσεις έχω, προσφέρω στη χώρα μου όπως οφείλω, αλλά αυτό προφανώς οι έξαλλοι εισαγγελείς δεν μπορούν ούτε να το διανοηθούν. Δεν δίνουν του αγγέλου τους νερό, το κράτος οφείλει να του δώσει νερό. Αυτοί μόνο δικαιούνται, δεν οφείλουν τίποτα. Δεν είναι χτίστες, είναι χαλαστές.

Σε κανά-δυο ώρες άρχισαν να εμφανίζονται μαχητικά οι συναγωνιστές στο σκληρό πεδίο του ελεύθερου διαλόγου, οι φίλοι, οι αναγνώστες και οι φοιτητές μου, οι άνθρωποι που πιστεύουν στον άνθρωπο, στη δημοκρατία και τη λογική. Εμφύλιος για μια φράση;

Συνέχισα να διαβάζω όλη αυτή τη μαύρη μέρα. Αδύνατον να κάνω, να σκεφτώ οτιδήποτε άλλο. Ακολούθησε η γνωστή βρώμα του ημικίτρινου Τύπου, τα ανεκδιήγητα μπλογκς, τα νούμερα που έβγαιναν σε τηλεριάλιτι και τώρα κατακεραυνώνουν το σύμπαν, καλλιτέχνες του θεάματος που χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλά τους στο ΙΚΑ, την εφορία και στους εργαζόμενους αλλά τώρα «αγωνίζονται» στο πλευρό του λαού και φυσικά οι Ρομπέν των βλακών. Όλοι -ευτυχώς όχι όλοι, σχεδόν όλοι - είπαν να μη χάσουν το τρένο της πελατείας τους που θα ήθελε να κατασπαράξει λίγη σάρκα και ανακάτεψαν τη λάσπη αναμεταδίδοντας τη χολή. Εκτός από τους γονείς του παιδιού. Αυτοί περιμένουν αξιοπρεπείς μέσα στο βαρύ πένθος τους να μάθουν την αλήθεια που ακόμα τώρα που γράφω, δυο μέρες μετά, κανείς δεν ξέρει ακριβώς.

Η ώρα πήγε 12, 2, 4. Διάβαζα για να καταλάβω πλην ματαίως. Εγώ που πάντα στηριζόμουν στο αύριο, τώρα αδυνατούσα. Αυτή η κρίση θα μας οδηγήσει κάποτε σε ξέφωτο ή θα χαθούμε αλληλοσπαραγμένοι στη ζούγκλα; Θα αγκαλιάσουμε όλοι μαζί τους άνεργους, τους απελπισμένους, τους αδύναμους, θα εγκαλέσουμε τους ασύδοτους, τα φωνασκούντα λαμόγια, θα γεννήσουμε κάτι άλλο μέσα από το σάπιο σύστημα, θα στηριχτούμε στη λογική και στη νομιμότητα, θα αλλάξει το αίτημα της κοινωνίας, θα γίνουμε ποτέ χτίστες αντί για χαλαστές;

Κοιμήθηκα εξαντλημένη στις 5. Με ξύπνησε στις 7 ο ήχος του μηνύματος. Είπα να μην το ανοίξω. Κι άλλη χολή; Άλλαξα γνώμη όταν είδα τον αποστολέα. Ήταν του Θοδωρή Γ., περσινού φοιτητή μου αγαπημένου.

«Κυρία Διβάνη, τώρα σας θέλω μπετόν. Θυμάστε τι μας λέγατε στο αμφιθέατρο; Ζούμε σε δύσκολους καιρούς. Ετοιμαστείτε. Αυτό μας λέγατε. Με το στόμα τους αυτοί θα δαγκώνουν αλλά εμείς θα μιλάμε. Μέχρι να φυτρώσουν καινούρια αυτιά για να μας ακούσουν και καινούρια στόματα για να μας απαντήσουν».

Μακάρι, Θοδωρή μου. Να το ξέρεις: Σε σένα στηριζόμαστε.
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
Eva Luna

Δημοσίευση από Eva Luna » Δευ 19 Αύγ 2013, 10:10

Δεν θελω προς το παρον να σχολιασω πολλα εκτος απο το να παρατηρησω οτι αναφερεται σε και γραφει με αφορμη
εναν εφηβο, τον Θαναση Καναουτη και τελειωνει επισης με εναν εφηβο, αλλον αυτην την φορα, περσυνο φοιτητη της.
Ξεκιναει απο ενα νεαρο αγορη, κλεινει με ενα νεαρο αγορι.
Καθολου πρωτοτυπη, ομως;
Και ποσο ευκολα μπορω να μυρισω τον φοβο της μεσα απο τις γραμμες της, ιδεα μου να ειναι;
(Να πω οτι εχω αγορασει και διαβασει δυο ή τρια βιβλια της).
Ποσο φτηνη δικαιολογια ομως: "δεν ειχα ιδεα οτι το παιδι ηταν νεκρο", "τα καναμε κι εμεις αυτα στα νιατα μας";
Δλδ υποβιβαζει τον εαυτο της προκειμενου να φανει προσιτη στα ματια της κοινης γνωμης.
Αν και για το λεωφορειο που παιρνει την πιστευω, το εχει αναφερει κατα καιρους σε διαφορα σχολια της στο facebook.
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Δευ 19 Αύγ 2013, 10:42

Kostakis έγραψε: Η δημοκρατια προϋποθέτει ισονομία και πρέπει και οι πολίτες να την απαιτούν αυτή την ισονομία. Με τον ίδιο τρόπο που θα δικάσει εμένα το κράτος, με τον ίδιο τρόπο θέλω να δικάσει τον πλουσιότερο.
Για αυτο ακριβως καποιοι φωναζουμε οτι δεν εχουμε δημοκρατια αλλα αναρχια

και αν υποθεσουμε πως θελουμε την πραγματικη δημοκρατια με την εννοια του κοινου δικαιου
οπως ειπες ποιο πανω τι πρεπει να κανουμε ?

να πουμε : αφου δεν πληρωνει αυτος δεν πληρωνω ουτε εγω! και να διογκοσουμε το προβλημα της αναρχιας στη χωρα ?

η να πουμε : αφου δεν πληρωνει αυτος και το συστημα ειναι ετσι
εγω θα ριξω το συστημα θα πληρωσει ο κλεφτης που δεν πληρωνε τοσα χρονια γιατι ηταν καναλαρχης η δεν ξερω και εγω τι
και εγω σαν σωστος πολιτης πληρωνω οσα μου αναλογουν .

Εγω διαλεγω το 2ο .
και οχι το πρωτο που θα πει καποιος στην αγανακτηση του

Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Δευ 19 Αύγ 2013, 10:46

kostas έγραψε:Δεν κάναμε αναφορά σε φόνο. Δοξα το Θεό, διατηρήσαμε εξ αρχής τη ψυχραιμία μας στο ζήτημα, περιμένοντας το πόρισμα.
Κάναμε αναφορά στην άθλια συμπεριφορά του υπαλλήλου που τον κατηγορώ ως ηθικό αυτουργό.
ουτε και με αυτο οσυμφωνω
και δεν ειδα πουθενα μα πουθενα ψυχραιμια απο τον τιτλο μεχρι τις διατυπωσεις και δεν ειδα κανεναν να λεει:
"ας δουμε ρε παιδια τι εχει να πουν και οι αρμοδιοι που ασχολουνται με τετοιες υποθεσεις "
μια και μιλαμε για 2 πολιτες οποτε ειναι καπως δυσκολο να παει για κουκουλωμα

και οταν το ειπα εγω αυτο ειδα τι απαντησεις ειχαμε :lol:

αντιθετα ειδα λαικα δικαστηρια και υβρεις και εκει αντιταχθηκα
γιατι εχω δει πολλες φορες στη ζωη μου ανθρωπους να κατηγορουνται αδικα

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 19 Αύγ 2013, 12:02

"Λένα Διβάνη: Αν ήξερα ότι το παιδί ήταν νεκρό, δε θα έγραφα ποτέ"
Σιγά μην δεν ήξερε ότι το παιδί ήταν νεκρό όταν το έγραψε αυτό το βδέλυγμα...
Το έμαθε όλη η Ελλάδα αστραπιαία.
Απλά συνειδητοποίησε τι αηδία προκάλεσε στην κοινή γνώμη,
και πήγε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και να τα μπαλώσει όσο μπορούσε καλύτερα...

Όποιος πιστεύει και μόνο αυτή τη φράση της (χωρίς να διαβάσει τα παρακάτω εννοώ- που προσωπικά δεν χάλασα τα ματάκια μου να τα διαβάσω), είναι κάτι χειρότερο από αφελής...
συγνώμη κιόλας...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 19 Αύγ 2013, 15:19

Τάλως έγραψε:
Kostakis έγραψε: Η δημοκρατια προϋποθέτει ισονομία και πρέπει και οι πολίτες να την απαιτούν αυτή την ισονομία. Με τον ίδιο τρόπο που θα δικάσει εμένα το κράτος, με τον ίδιο τρόπο θέλω να δικάσει τον πλουσιότερο.
Για αυτο ακριβως καποιοι φωναζουμε οτι δεν εχουμε δημοκρατια αλλα αναρχια

και αν υποθεσουμε πως θελουμε την πραγματικη δημοκρατια με την εννοια του κοινου δικαιου

να πουμε : αφου δεν πληρωνει αυτος δεν πληρωνω ουτε εγω! και να διογκοσουμε το προβλημα της αναρχιας στη χωρα ?

η να πουμε : αφου δεν πληρωνει αυτος και το συστημα ειναι ετσι
εγω θα ριξω το συστημα θα πληρωσει ο κλεφτης που δεν πληρωνε τοσα χρονια γιατι ηταν καναλαρχης η δεν ξερω και εγω τι

Εγω διαλεγω το 2ο .
και οχι το πρωτο που θα πει καποιος στην αγανακτηση του
Δεν εχουμε αναρχια. εχουμε αρχες και εχουμε και κράτος. και νόμους εχουμε. μονο που αυτοι ειναι κομενοι και ραμενοι στα μετρα των πλουσιων το ίδιο και το δικαστικό σύστημα και η ποινική δικονομία και οι πιθανότητες αθώωσης ανάλογα με το ποσο μάγκα και καλοπληρωμένο δικηγόρο έχεις.
Δεν ειναι αναρχια δεν εγινε κατα λάθος, δεν συμβαινει επειδη υπαρχει καποια δυσλειτουργία.
Αντιθέτως το συστημα δουλευει πολύ καλα. Σχεδιαστηκε να κανει μια συγκεκριμενη δουλεια, δηλαδη να διαιωνίζει την εκμεταλεύεση του φτωχου πολίτη και το κάνει μια χαρά.
Οπότε ναι μπορω να πω οτι δεν πληρώνω για να αυξήσω την εντροπία του συστήματος.
Δεν πληρώνω τον μπάτσο που με κυνηγάει αν κατεβάζω τόρεντ, δεν τον πληρώνω να με κυνηγάει με τον μισθο που του δίνω για λογαριασμό μιας εβραιο-δισκογραφικης, δεν τον πληρώνω για να προστατευει τον κοκαλη, δεν πληρώνω τους ενστολους σωματοφύλακες του γεωργιάδη και του τριανταφυλόπουλου, δεν πληρωνω τον εφοριακο που με κυνηγάει με σκοπό να γονατίσει το εμπόριο για να ετοιμάσει το έδαφος για την πολυεθνική, δεν πληρώνω τον μπάτσο του ίντερνετ που κυνηγάει τους μπλόγκερ αν πούν κάτι που θα ξεβρακώσει εναν μπάσταρδο πολιτικό, δεν πληρωνω ολο το συστημα που υπαρχει να με καταδυναστευει. Δεν χτιζω πλεόν την φυλακή που με κρατάει δέσμιο. θελω να γκρεμιστεί οχι να κάνω πιο μάγκα τον δεσμοφύλακα. Δεν με νοιαζει αν η φυλακη αυτη θα εχει ωραίο προαύλιο και δεν θελω με τα λεφτά μου να αποκτήσει περισσότερους πύργους με ελεύθερους σκοπευτές.
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Δευ 19 Αύγ 2013, 16:46

Τάλως έγραψε:Για αυτο ακριβως καποιοι φωναζουμε οτι δεν εχουμε δημοκρατια αλλα αναρχια
Στο κάτα πόσο έχουμε αναρχία θα συμφωνίσω με τα όσα έγραψε ο Φώτης.
Τάλως έγραψε:και αν υποθεσουμε πως θελουμε την πραγματικη δημοκρατια με την εννοια του κοινου δικαιου

Άμα δεν πληρώσεις, ουσιαστικά γκρεμίζεις ένα σύστημα που αυτοαναιρείται έτσι και αλλιώς. Γιατί ουσιαστικά αυτοαναιρείσαι ως κράτος όταν δουλεύεις σε δύο ταχύτητες. Στην μία είσαι αυστηρός γιατί σε παίρνει και στην άλλη είσαι χαλαρός γιατί δεν σε παίρνει. Τώρα όσον αφορά το πρόβλημα αναρχίας που ανέφερες, αυτό νομίζω ότι υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει εις βάρος τον πολιτών.

Μίλησα για ισονομία. Μίλησα για ένα κράτος που θα αντιμετωπίζει τους πάντες ως ίσους και δεν μπορώ να σταθώ στον "νόμο" γιατί πρωτίστως είναι κάτι στατικό που δεν αντανακλά τις εκάστοτε ανάγκες τις κοινωνίας και των πολιτών και δευτερευόντως ο ίδιος ο νομοθέτης είναι αυτός που εθελοτυφλεί απέναντυ στην ουσία των προβλημάτων. Επίσης ο ίδιος ο νομοθέτης κόβει και ράβει τους νόμους ανάλογα με τις ανάγκες του και αυτό έχει αποδειχτεί. Συνεπως, το να εκλάβω τον "νόμο" ως κάτι μεταφυσικό και υπεράνω κριτικής δεν το κρίνω απαραίτητο ειδικά στην παρούσα φάση.
Τάλως έγραψε:η να πουμε : αφου δεν πληρωνει αυτος και το συστημα ειναι ετσι
Θεωρώ πως την μέρα που θα πληρώσει ο εκάστοτε καναλάρχης αυτά που πρέπει να πληρώσει, την ίδια μέρα όλοι οι άνθρωποι με μεγαλύτερη ευκολία θα κόβουν εισητηρία. Επίσης, θα κόβουν εισητήρια σε ΜΜΜ τα οποία λειτουργούν φυσιολογικά και με κόστος μεταφοράς ανάλογο της οικονομικής κατάστασης του λαου, την ανεργία και το κατά κεφαλήν εισόδημα. Μετά δεν θα υπάρχει δικαιολογία για αυτούς που δεν κόβουν εισήτηρια.
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Δευ 19 Αύγ 2013, 17:02

Divine Sinner έγραψε: Δεν εχουμε αναρχια. εχουμε αρχες και εχουμε και κράτος. και νόμους εχουμε. μονο που αυτοι ειναι κομενοι και ραμενοι στα μετρα των πλουσιων το ίδιο και το δικαστικό σύστημα και η ποινική δικονομία και οι πιθανότητες αθώωσης ανάλογα με το ποσο μάγκα και καλοπληρωμένο δικηγόρο έχεις.
Δεν ειναι αναρχια δεν εγινε κατα λάθος, δεν συμβαινει επειδη υπαρχει καποια δυσλειτουργία.
Αντιθέτως το συστημα δουλευει πολύ καλα. Σχεδιαστηκε να κανει μια συγκεκριμενη δουλεια, δηλαδη να διαιωνίζει την εκμεταλεύεση του φτωχου πολίτη και το κάνει μια χαρά.
Οπότε ναι μπορω να πω οτι δεν πληρώνω για να αυξήσω την εντροπία του συστήματος.
Αυτο ειναι πολυ γενικο
αλλα οταν μιλας με τα μετρα της δημοκρατιας εστω και της κοινοβουλευτικης
δεν παει ετσι οπως το θετεις

ο νομος εχει σκοπο να εξυπηρετει το κοινο καλο
οχι το καλο λιγων
ο νομος πρεπει να γινεται αποδεκτος αποτον λαο . οταν θελει ο λαος να σου σπασει τα μουτρα για τους νομους που περνας
αυτο δεν ειναι νομος δημοκρατικος αλλα μια κινηση αναρχιας.
γιατι ο νομος πρεπει να ωφελει το συνολο
και ετσι κρινονται οι νομοι
απο το αν ωφελουν τον λαο η οχι .

αν ξανα ερθει ποτε ο Τσεγκις Χαν και θεσπισει νομους με βαση τα οσα ηθελε να κανει αυτο δεν θα πει πως υπαρχει ευνομουμενο κρατος στα μετρα της δημοκρατιας αλλα στα μετρα της αναρχιας

οποτε αν το συστημα σχεδιαστικε να σε εχει δουλο αυτοματα θα πει πως δεν ειναι δημοκρατικο
αρα δεν εχουμε δημοκρατια

οταν οι 300 περνανε οτι νομο θελουν αυτο ειναι η ουσια της αναρχιας
το να κανεις οτι γουσταρεις
και απλα επειδη το συστημα εχει πολλα τσιρακια ακομα και εκτος βουλης να τα βγαλεις θα ερθουν αλλα
οποτε το συστημα θα διαιωνιστει

αν του κανεις πολεμο με τον τροπο που προτεινεις
τοτε αυτο θα φερει σκληροτερα μετρα
και τελικα θα καταλιξει ειτε σε οδομαχιες ειτε σε αναρχες συμπλοκες
κατι πολυ ασχημο δηλα δη τα ειδαμε σε βραζιλια και αιγυπτο

για αυτο θελω να παει ο κομος να κλεισει τη βουλη και να κανει δημοψηφισμα υπο εναν αντικειμενικο ρυθμιστικο παραγοντα
οπως ειχε γινει στην πρωτη χρεοκοπια της χωρας .

Υ.Γ νομιζω οτι η απαντηση σε γενικες γραμμες ισως καλυπτει και τον kostakis

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 19 Αύγ 2013, 19:49

Τάλως έγραψε:οποτε αν το συστημα σχεδιαστικε να σε εχει δουλο αυτοματα θα πει πως δεν ειναι δημοκρατικο
To σύστημα αναπροσαρμόζεται ραγδαία, τις τελευταίες 4 δεκαετίες τουλάχιστον (πιο πριν ήμουν πολύ μικρό για να κρίνω)... Αλλιώς λειτουργούσε το 70, αλλιώς το 80, αλλιώς το 90 και ΠΟΛΥ ΑΛΛΙΩΣ σήμερα.

Αν αισθάνεσαι ότι σήμερα λειτουργεί η δημοκρατία και η ισονομία, πραγματικά έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες οπτικές.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Δευ 19 Αύγ 2013, 19:59

ArELa έγραψε:
Τάλως έγραψε:οποτε αν το συστημα σχεδιαστικε να σε εχει δουλο αυτοματα θα πει πως δεν ειναι δημοκρατικο
To σύστημα αναπροσαρμόζεται ραγδαία, τις τελευταίες 4 δεκαετίες τουλάχιστον (πιο πριν ήμουν πολύ μικρό για να κρίνω)... Αλλιώς λειτουργούσε το 70, αλλιώς το 80, αλλιώς το 90 και ΠΟΛΥ ΑΛΛΙΩΣ σήμερα.

Αν αισθάνεσαι ότι σήμερα λειτουργεί η δημοκρατία και η ισονομία, πραγματικά έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες οπτικές.
:dunno: δεν εγραψα αυτο που συμπερανες

το ακριβως αντιθετο ειπα
οτι σημερα εχουμε αναρχια

Ο Φωτης ειπε για κρατος και αρχες και νομους
Δεν εχουμε αναρχια. εχουμε αρχες και εχουμε και κράτος. και νόμους εχουμε. μονο που αυτοι ειναι κομενοι και ραμενοι στα μετρα των πλουσιων το ίδιο και το δικαστικό σύστημα και η ποινική δικονομία και οι πιθανότητες αθώωσης ανάλογα με το ποσο μάγκα και καλοπληρωμένο δικηγόρο έχεις.
και ο kostakis συμφωνει με τον Φωτη

Συγκεκριμενα ειχα πει
Τάλως έγραψε: Για αυτο ακριβως καποιοι φωναζουμε οτι δεν εχουμε δημοκρατια αλλα αναρχια

μηπως μπερδευτικες?

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”