Δημοσίευση
από ArELa » Σάβ 09 Φεβ 2013, 00:34
To ξύριζα είναι τόσο "αριστερό", που συνεννοείται με ΗΠΑ... χρειάζεται να πούμε κι άλλα; Απλά θέλει νεοταξίλα αμερικάνικης κοπής, έναντι των άλλων που τη θέλουν γερμανικής κοπής. Στην ουσία όμως, όλοι στο άρμα της νεοταξίλας έχουν γαντζωθεί.
Η ΔΗΜΑΡ (ή "ρημαδ" όπως τη λέει πολύ εύστοχα η δοκτορέσσα) δεν ξέρω τι σόι "αριστερά" είναι, πάντως με κάποια κυρία που ξανάγραψε την ιστορία μας στους κόλπους του, σίγουρα εκτελεί το δικό της μερτικό απ'την ατζεντάρα της αποεθνοποίησης των χωρών , που αν τώρα, με την τριμερή κυβέρνηση-που σημαίνει ενωμένο μέτωπο αυτών που κάποτε εκπροσωπούσαν (δήθεν) αντίπαλες παρατάξεις, δεν μπορεί να δει κανείς ότι είναι όλοι στο ίδιο κολπάκι, ότι δούλευαν αισχρά τον πληθυσμό για να μαζέψουν τους πάντες στα μαντριά τους, ότι είναι ίδιοι στην ουσία τους, απλά με διαφορετικές ταμπελίτσες και χρώματα ο καθένας, ε, δε θα το δει ποτέ.
Το ΚΚΕ έχει όντως πει πολλά σωστά, αυτό θα του το αναγνωρίσω, και τα'χει πει πολύ σωστότερα απ'οποιαδήποτε άλλη παράταξη.
Ωστόσο οι συλλογιστική εκπορεύεται πάντα από την περιχαρακωμένη ταξική οπτική του εργάτη-βέρσους-καπιταλισμού, πράγματα που έχουν πλέον αλλοιωθεί κι έχουν ξεφύγει απ'τα δεδομένα του 60-70... Τότε όντως έπαιζε καπιταλισμός, σήμερα παίζει ανομία, ορνεα-κερδοσκόποι χωρίς προηγούμενο ούτε επί καπιταλιστικής εποχής ΤΕΤΟΙΟ αίσχος, (υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας που τώρα έχουν καταργηθεί), κι είναι μάλλον κολλεκτιβισμός, στο βαθμό που συγκεκριμένοι κερδοσκόποι και συγκεκριμένες ομάδες της ελίτ ΣΥΛΛΕΓΟΥΝ (collect-κολλεκτίβα) τον παγκόσμιο πλούτο με τρόπο εγκληματικά παράλογο, και έξω από κάθε λογική και κανόνα. Δεν μπορείς ΑΥΤΟ(τωρινό και δίχως προηγούμενο φαινόμενο) να το πολεμάς με βάση τα παλιά δεδομένα. Το κκε, είτε εσκεμμένα είτε από μαλακία του, δεν "συνοριάζει" μ'αυτές τις πραγματικότητες...
Το άλλο που καταδεικνύει ότι και το κκε, είναι μια άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, είναι ο αυτισμός του στους αγώνες και καλά... Ποιούς αγώνες και πώς γίνονται; Οι αγώνες πρέπει να είναι λαϊκοί όχι κατ'επίφασιν αλλά επί της ουσίας. Όταν διαχωρίζεις εαυτόν απ'τους υπόλοιπους, το παίζεις αφ'υψηλού και κάνεις πορείες τύπου πασαρέλας, να τον βράσω τέτοιον "αγώνα", αφού στο λεξιλόγιό του, δεν έχει ούτε για πλάκα την έννοια της "ενότητας", και καλά κρατεί στα μέτωπα του "διαχωρισμού". Επίσης, πρέπει να ενημερωθεί και για τα βασικά. Τη ΝΤΠ την ανακοίνωσε ο πατέρας μπους επίσημα, και το κκε ή κάνει πως δεν έχει ιδέα...η συνοριάζει με αυτήν στο βαθμό που παγκοσμιοποίηση και διεθνισμός έχουν ισως διαφορές, αλλά σαν λογικές γεννήθηκαν απ'την ίδια μαγιά, τον ίδιο σπόρο...
Δε θα ξεχάσω ποτέ μια φίλη μου την Άσπα, που έχοντας την ανάγκη (το '10) να βγει να πάει σε μια πορεία, και έτυχε να συναντήσει πορεία του ΠΑΜΕ, στην οποία μπήκε (αδιαφορώντας σε ποια παράταξη ήταν, απλά ήθελε να συμμετάσχει σε αντιμνημονιακή πορεία), όταν σήκωσε το πλακάτ που είχε φτιάξει και που έγραφε "Κάτω η ΝΤΠ", την πλησίασε ένας υπεύθυνος της ομάδας περιφρούρησης, και της ζήτησε ή να κατεβάσει το πλακάτ, ή να βγει απ'την πορεία τους. Η Άσπα έμεινε χαζή. Τους είπε "συγνώμη, τη νέα τάξη δεν αντιπαλεύετε;" της απάντησε ο... αγωνισταράς, ότι αντιπαλεύουν τον καπιταλισμό, ότι δεν υπάρχει νέα τάξη, κι ότι αυτά τα λένε παρατάξεις φασιστικές όπως το ΛΑΟΣ...
Το'χω ξαναπεί αυτό, και το σχολίασα τότε με δριμύτητα.Σήμερα μου φαίνεται ανούσια ακόμα κι η δριμύτητα εναντίον τους. Κι αν τώρα αφιέρωσα πάλι μεγαλύτερη παράγραφο γι'αυτή την παράταξη, είναι γιατί κάποτε στήριζα κάποιες ελπίδες αγωνιστικότητας εκεί... πραγματικού και ΕΝΩΜΕΝΟΥ αγώνα, εννοώ... Σήμερα απλά μ'αφήνουν αδιάφορη, (όπως ολοι άλλωστε) στο βαθμό που δεν μπορώ να δω "αγώνα" σε τόσο ελλειματικές λογικές... Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Όσο για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χρειάζεται να πει κανείς κάτι γι'αυτές τις δύο παρατάξεις αλήθεια; Δε νομίζω. Αν έχουν στοιχειώδη λογική οι οπαδοί τους, και δη αυτοί που έμπαιναν σε λογικές αντιπαλότητας μεταξύ των δύο (υποτίθεται) διαφορετικών ιδεολογιών και παρατάξεων (τρομάρα τους) τώρα θα πρέπεινα αυτομουντζώνονται.
Για τη ΧΑ απλά αρνούμαι να σχολιάσω. Νιώθω πως εκτρέφω ό,τι αρνητικότερο όταν ενδίδω σε ενασχόληση μ'αυτήν την... παραταξάρα.
Έχω έντονη την αίσθηση πως αυτό το πολιτικό σύστημα των ιδεολογιών και παρατάξεων, είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Αν επιβιώνει ακόμα, γίνεται με τεχνικά μέσα συντήρησης ζωής, με προπαγάνδες, με τρικλοποδιές, με παρακρατικές "τρομοκρατικές" ενέργειες, με όλα εκείνα τα βρώμικα κόλπα που επιδιώκουν να κρατάνε σε συσκότιση το κομμάτι εκείνο του πληθυσμού που ακόμα πιστεύει ή αναζητεί σωτήρες, ηγεσίες, παρατάξεις, ιδεολογίες κλπ. Σε τίποτα απ'αυτά δεν πιστεύω πια. Κι αν παλιότερα συμπαρασυρόμουν ενίοτε σε λογικές ανάλυσης ή αντιπαράθεσης, σήμερα δεν το κάνω. Το θεωρώ ανούσιο έως αρνητικό να το κάνω. Δεν είμαι πρόθυμη να αντιπαρατεθώ με ΚΑΝΕΝΑΝ για την παράταξη που υποστηρίζει, ούτε θέλω να προσβάλλω κανέναν που εξακολουθεί να θέλει να υποστηρίζει την οποιαδήποτε παράταξη. Και σέβομαι τα θέλω που έχει ο άλλος και το θεωρώ χάσιμο χρόνου και ενέργειας για μένα. Μάλλον κύκνεια άσματα μου'ρθε να βγάλω, για την παραταξίλα που πάντα απέρριπτα και σήμερα απλά απεχθάνομαι οριστικά και αμετάκλητα.