Βασικό Εισόδημα...Καταβολή Σε Όλους ;;;

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων

Είστε υπέρ ή κατά της καταβολής σε όλους,Βασικού Εισοδήματος ;;;

Ναί[Υπέρ]
6
50%
Όχι[Κατά]
6
50%

Σύνολο ψήφων: 12
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Βασικό Εισόδημα...Καταβολή Σε Όλους ;;;

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 07 Μάιος 2013, 11:41

Δοκτορεσα. χωρις να θελω να φυγει η κουβεντα. ποια δειγματα σου εδωσε η χρυση αυγη οτι
Α) ειναι καπιταλιστικη.
Β) θα στραφει εναντιων Ελληνων
Γ) ειναι ταξικη;
Εννοω κατι χειροπιαστο.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Τρί 07 Μάιος 2013, 12:23

Ντοκτορεσσα έχεις απόλυτο δίκιο για την "γκρίζα οικονομία".

Παλιότερα οι φτωχότερες γυναίκες που ήταν και χρυσοχέρες
κένταγαν και έφτιαχναν ολόκληρες προίκες για άλλους.
έβγαζαν κάποια χρήματα και βοηθούσαν την οικογένεια.
Φυσικά δεν ήταν μια μόνιμη απασχόληση
καθώς δεν υπήρχε αυτή η ανάγκη σε συνεχές επίπεδο
άλλα όπως και να το κάνεις ήταν ένα βοήθημα για την οικογένεια όποτε συνέβαινε.
σήμερα αυτές οι γυναίκες θα ήταν παράνομες.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 07 Μάιος 2013, 12:29

και τοτε βαση νομου παρανομες ηταν. απλα το κρατος δεν ασχολουνταν. επισης εγω με γκριζα οικονομια ζω και προς το παρον δεν με κυνηγησε κανεις. αντιθετως αν παω στην επιθεωρηση εργασιας, ο εργοδοτης μου την εκατσε, εγω δεν θα παθω και τιποτα.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Τρί 07 Μάιος 2013, 12:40

αυτό που καταλαβαίνω εγώ από αυτό που γράφεις είναι μαύρη οικονομία.
δηλαδή πρόσληψη χωρίς να είσαι δηλωμένος σε ικα κλπ.
Γκρίζα οικονομία είναι όπως είπε και η ντοκτορ εργασίες
για χαρτζιλίκι και συμπλήρωμα εισοδήματος
χωρίς μόνιμη χροιά.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Τρί 07 Μάιος 2013, 12:48

Γενικά θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το να υπάρχει φορολογία στην εργασία ενός ανθρώπου
όπου ως γνωστόν ο άνθρωπος εργάζεται για να μπορεί να ζει και να καλύπτει τις υποχρεώσεις του.
Ίσως να το έχουμε συνηθίσει και να μας φαίνεται και νορμάλ
αλλά είναι το κατεξοχήν άδικο μέτρο
και το μέτρο που αν το καλοσκεφτείτε
σε έχει και επισήμως καταστήσει Δούλο,
καθώς ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό
από προσωπική εργασία, μόχθο και αγώνα κατακρατείται ως φορολόγηση.

Αν θα χρειαζόταν η φορολογία τότε θα έπρεπε να φορολογείται
η κερδοσκοπία και το κέρδος.
Όχι το μεροκάματο.
Άβαταρ μέλους
ostrako
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: jim
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από ostrako » Τρί 07 Μάιος 2013, 14:07

ION 4ever έγραψε:Γενικά θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το να υπάρχει φορολογία στην εργασία ενός ανθρώπου
όπου ως γνωστόν ο άνθρωπος εργάζεται για να μπορεί να ζει και να καλύπτει τις υποχρεώσεις του.
Ίσως να το έχουμε συνηθίσει και να μας φαίνεται και νορμάλ
αλλά είναι το κατεξοχήν άδικο μέτρο
και το μέτρο που αν το καλοσκεφτείτε
σε έχει και επισήμως καταστήσει Δούλο,
καθώς ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό
από προσωπική εργασία, μόχθο και αγώνα κατακρατείται ως φορολόγηση.

Αν θα χρειαζόταν η φορολογία τότε θα έπρεπε να φορολογείται
η κερδοσκοπία και το κέρδος.
Όχι το μεροκάματο.
:clap: :clap:
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 347 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 07 Μάιος 2013, 20:49

Δεν είναι γκρίζα οικονομία Φώτη. Μαύρη σαν καλιακούδα είναι.

Επειδή δουλεύεις χωρίς ένσημα και χωρίς να σε δηλώνουν.

Γκρίζα οικονομία είναι οποιαδήποτε δουλειά κάνεις για τον εαυτό σου και με δική σου πρωτοβουλία χωρίς αφεντικά.

Η Θάτσερ είχε θεωρήσει οικονομικά ασύμφορο να κυνηγάει αυτού του είδους δραστηριότητες.
Γιατί λιγότερο κράτος δεν σημαίνει λιγότερους υπαλλήλους μόνο αλλά και λιγότερη κρατική παρέμβαση σε δραστηριότητες σαν αυτές που για να τις ελέγξει απαιτείται δαπανηρό σύστημα ελέγχου.
Με αυτό τον τρόπο προσπάθησε να απαλύνει τη δυσαρέσκεια που είχε προκληθεί από την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Ακραία για την εποχή εκείνη......Παρ όλα αυτά δεν δέχτηκε να εφαρμόσει το σύστημα Πινοσετ στη Βρετανία.

Το σύστημα Πινοσετ είναι αυτό που εφαρμόζεται σήμερα στην Ελλάδα.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Τάλως
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Τάλως » Τρί 07 Μάιος 2013, 20:55

doctormarkon έγραψε:Τάλως.

Οι αριθμοί δεν είναι 3 το λάδι 3 το ξύδι.

Ακόμα και αν δεν είναι ψέματα (που είναι αλλά λέμε αν) έχουν μία παπατζήδικη λογική.

Για παράδειγμα: Χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ. Αν αυξηθεί το ΑΕΠ και το χρέος μείνει ίδιο τότε το ποσοστό μειώνεται. Αν το ΑΕΠ μειωθεί και το χρέος μείνει ίδιο τότε το ποσοστό αυξάνεται.

Οι πολιτικές οδηγούν σε μείωση του ΑΕΠ και μάλιστα σκόπιμα και αυτό έχει σαν συνέπεια την αύξηση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Ναι συμφωνοι. οντως αυτοι βλεπουν και γραφει 10 στο χαρτι και διαβαζουν πως γραφει 25
αλλα παλι ερχομαστε στο οτι βαζουμε ασχετους και δολιους να μας κυβερνανε και ακομα ποιο ασχετους και συνενοχους στην αντιπολιτευση
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τρί 07 Μάιος 2013, 21:14

doctormarkon έγραψε: Απαγορεύεται να έχεις εισόδημα αν είσαι άνεργος.
Απαγορεύεται να κάνεις οτιδήποτε για να εξασφαλίσεις τα προς το ζεις πέρα από την επίσημη εργασία.

Άρα ζεις παράνομα θα πει μια μέρα η εξουσία.
Πως ζεις αφού δεν έχεις εισόδημα?
Άρα με κλέβεις!!!!!!!!!!!!!

Και η Χρυσή Αυγή που τώρα κυνηγάει τους λαθρο-μετανάστες αύριο θα κυνηγάει τους λαθρο-βιους
Αυτούς που ζουν "παράνομα"
Ε καλα τωρα αυτο το εχεις τραβηξει απο τα μαλια.

Η αληθεια ειναι ομως πως οι ποιο πολλοι απο αυτους που εχουν την εξουσια την απληστια τους την εχουν και παντα θελουν λιγη εξουσια παραπανω .

Σε οτι αφορα την χρυση αυγη πιστευω πως οντως εχει κανει πραξεις που δεν θα επρεπε και κακως τις εκανε.
αλλα αυτο το οποιο λες ειναι δικο σου συμπερασμα και ειναι λιγο προπαγανδιστικο . (σε αυτο μιλας σαν βαμενη κοκκινη :ups: )
Αλλα ναμου πεις ετσι μιλανε και αυτοι για το κκε :loco:
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τρί 07 Μάιος 2013, 21:17

Θα ηθελα να μου πειτε... για ποιο λογο ανακαλυψαμε τη φορολογια
δεν ειναι σταλμενη απο κανενα θεο
δικη μας εφευρεση ειναι

γιατι ομως? του κεφαλαιου ηταν? (γιατι την δεχτικε ο λαος?)
η μηπως ηταν του λαου εφευρεση?

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 08 Μάιος 2013, 00:39

Για τη Χρυσή Αυγή έχω αυτή τη γνώμη γιατί κατά καιρούς έχει κάνει δηλώσεις για ευθανασία στους ανάπηρους, για στείρωση σε άτομα που έχουν πρόβλημα υγείας και για επαναφορά της θανατικής ποινής.

Δεν έχω εμπιστοσύνη σε αυτό το κόμμα όπως δεν έχω εμπιστοσύνη ούτε στον ΨΥΡΙΖΑ για τη στάση που κρατά στον αραβικό παγετώνα που ονομάζει Άνοιξη και στους ισλαμοφασίστες που αποκαλεί επαναστάτες.

Και οι δύο είναι ύποπτοι και εφεδρείες του βρώμικου συστήματος που χρειάζεται ρεζέρβες αφού τα παλιά και δοκιμασμένα μας τελείωσαν.

Το ΚΚΕ δεν παριστάνει το σωτήρα. Αν δεν αγωνιστείς για τα δικαιώματά σου ούτε το ΚΚΕ θα σε σώσει ούτε ο Άγιος Σώστης.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 08 Μάιος 2013, 00:46

Τη φορολογία δεν τη δέχτηκε ο λαός του την επιβάλλανε.

Νομίζεις ότι είσαι ελεύθερος? Δεν είσαι!!!!!!!!!!!!!

Η δυνατότητα να διαλέγεις αφέντες κάθε 4 χρόνια δεν εξαλείφει ούτε τους αφέντες ούτε τους δούλους.

Και φταίνε αυτοί που τους ψηφίζουν?

Με τι κριτήρια?

Τη φάτσα τους?

Και τι φάτσες ούτε στο Μάπετ Σόου.

Και το στούρνο ποιός τον ψήφισε?
Κανείς!!!!!!!

Μας τον φόρεσαν για σωτήρα.

Αλλά και εκείνοι που ψηφίσαμε αν έλεγαν το πρόγραμμά τους δεν θα έβρισκαν ούτε την ψήφο τους.

Εξαπατούν με υποσχέσεις αλλά και καλό μάρκετιγκ για να αρπάξουν την ψήφο.
Γι αυτό έχω την συγκεκριμένη γνώμη και υποψίες για τον ΜΥΡΙΖΑ και τα Χρυσά Αυγά.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 08 Μάιος 2013, 01:24

Συμφωνώ απόλυτα με το ποστ της ΙΟΝ που χειροκρότησε και το οστρακόπαιδο.
Συμφωνώ και με τη δοκτορέσσα σ'όλη τη συλλογιστική της.
Το θέμα είναι ότι μας κατσικώθηκαν και μοιάζει να μην υπάρχει τρόπος να ξεκατσικωθούν. Το ψέμα έχει γίνει νόρμα, όπως τα ποσοστά που τους δίνουν και οι δημοσκοπήσεις. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να έχουν τέτοια ποσοστά! Σε ποιους κάνουν τις ερωτήσεις; σε εσκιμώους; Και να'ρθει ο Τσίριζα, μια απ'τα ίδια θα'ναι με προβειά αριστεράς περιστεράς αυτή τη φορά. Σήμερα άκουγα την συριζαία Καφαντάρη (νομίζω) να λέει ότι δε χρειάζεται κτηματολόγιο, αλλά και γενικό περιουσιολόγιο, συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων στις τράπεζες. Να μην ξεφεύγει ανάσα! Αν δηλαδή ο κάθε πικραμένος έχει καταφέρει με το μόχθο του να κρατήσει ένα κομπόδεμα με χίλιες δυο στερήσεις, ένα κομπόδεμα για το οποίο έχει ήδη φορολογηθεί, το κράτος πρέπει να το ξέρει. Γιατί; Μα διότι (σύμφωνα με τη συριζαία πάντα), "έτσι δε θα μπορεί να διαφύγει χρήμα έξω"... Μα το χρήμα γλυκιά μου, βγαίνει έξω μέσω της Τραπέζης Ελλάδος, δεν το μεταφέρουν απ'τα σύνορα με βαλιτσάκια. Γιατί δεν προτείνετε πλήρη και απόλυτο έλεγχο της Τράπεζας Ελλάδος, που δε μπορεί να ελεγχθεί από το κράτος, και προτείνετε "περιουσιολόγιο"; Φτου κακά να αγγίξουμε τις τράπεζες, ε? Και δη αυτές που ανήκουν σε μεγάλα...καμάρια...και μόνο "εθνικές" ή "της Ελλάδος" δεν είναι.

Εγώ μια απορία έχω και δεν έχω καταφέρει να τη λύσω ή να μου λυθεί από άλλον ακομα: Αφού ακούμε ΜΟΝΙΜΩΣ ΨΕΜΑΤΑ από τους πολιτικούς ταγούς-σωτήρες-οδοστρωτήρες, γιατί διάολε συνεχίζουμε να τους ακούμε, και να περιμένουμε τις "επίσημες" δηλώσεις τους; Γιατί τα κανάλια συνεχίζουν να λένε "μα αφού το είπε ο υπουργός" (ή ο πρωθυπουργός)...Τι είπε ρε ηλίθιοι; Τι είπε ρε ζώα; Τι είπε ρε παπαγάλοι; Τώρα είπε, σε λίγο ξείπε! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΘΕΙ ΑΥΤΟ, από τη στιγμή που το διαπιστώνει μια ξανθιά σαν και του λόγου μου;; Θα'ναι το πρώτο βήμα, για την αρχή του τέλους καθώς και την αρχή μιας νέας αρχής.

Μιας αρχής που θα λέει "δημοκρατία" και δε θα εννοεί χουντοφασιστική φαυλοκρατία. Θα λέει εντιμότητα-ακεραιότητα και δε θα εννοεί καταλήστευση των πολιτών. Θα λέει "αξιοποίηση" και δε θα εννοεί ξεπούλημα, θα λέει "κοινωνική πρόνοια" και δε θα εννοεί κοινωνική κατακραυγή, αγανάκτηση και διάλυση. Θα λέει "πατρίδα" και δε θα εννοεί την ελίτ της παγκοσμιοποιησης, θα λέει "μεταρρυθμίσεις" και δε θα εννοεί καταπάτηση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας, θα λέει "ανάπτυξη" και δε θα εννοεί σκάβουμε τον τάφο σας.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τετ 08 Μάιος 2013, 09:51

doctormarkon έγραψε:Τη φορολογία δεν τη δέχτηκε ο λαός του την επιβάλλανε.

Νομίζεις ότι είσαι ελεύθερος? Δεν είσαι!!!!!!!!!!!!!
Μαλιστα. επιβολη λοιπον .

Οχι φορους λοιπον . δεν ειναι σωστο να φορολογειται ο εργαζομενος.

Εγω θα πω 2 πραγματα γιατι εμενα στα ματακια μου αυτο δεν ειναι επιβολη. και ο καθε ενας ας συμπερανει οτι θελει.

οταν δεν ειχαμε φορους ο καθε ενας οντως ειχε ολα οσα εβγαζε δικα του
αλλα δεν ειχε :
1. στρατο στα "συνορα" του (τα οποια ουσιαστικα δεν υπηρχαν)
2. Ιατροφαρμακευτικη περιλαθψη (περαν απο μαγεια και τετοια)
3.δουλευε μεχρι τον θανατο του και δεν ηλπιζε σε παροχες απο ΠΟΥΘΕΝΑ
4. αν εσπαγε σοβαρα ενα ποδι πιχι ηταν καταδικασμενος μαλλον να πεθανει
5. δεν ειχε καμια προσβαση στη μορφωση και σε σχολεια μονο οι πλουσιοι μπορουσαν να πληρωσουν παιδαγωγο στα παιδια τους
6.Ακομα και εντος "συνορων" της περιοχης απο οπου επαιρνε τα προς το ζειν ηταν ερμαιο επιδρομων και της αναρχιας.
7.Δεν ειχε το δικαιωμα να σκεφτει πως θα μπορουσε να κανει μια δουλεια που δεν θα του αφηνε κουσουρια οπως ειχα ακουσει πριν 2-3 μερες στο θεμα αυτο.
8.Δεν θα ειχαμε ΤΙΠΟΤΑ απο αυτα που σημερα αποκαλουμε εφευρεσεις της συχρονης κοινωνιας . (ρευμα πλυντηρια , αυτοκινητα καραβια αεροπλανα και λοιπα)
9. η λεξη συνταξη δεν υπηρχε.

αυτος ο καταλογος δεν εχει τελειωμο και δεν ειναι αναγκη να γραψω αλλα.

Κανενας δεν επεβαλε φορολογια στον ανθρωπο . ειχε αναγκες και οταν εγινε η συληψη αυτης της ιδεας ο κοσμος την αγκαλιασε
και καλα εκανε διοτι τον προφυλασε απο μεγαλα κακα.
προφανως μεσα στην αμετροεπεια που μας δερνει σημερα μπορουμε να πουμε "εγω θελω να ζω χωρις αυτα ελευθερος στη φυση"
αλλα το λεμε αυτο χωρις ποτε να εχουμε κανει αυτη τη ζωη και αυτοι που δεχτικαν τους φορους ειχαν πολυ σοβαρους λογους να το κανουν και ηταν πολυ σοβαροι .
Αν και οποιος θελει μπορει να το κανει. να παει να ζησει στη φυση . πολλοι το λενε αλλα λιγοι το κανουν γιατι απλα θελει θυσιες
ποιο μεγαλες απο αυτες που κανουμε μεσα στην κοινωνια που ζουμε .

γιατι θελει ιδρωτα που δεν ειμαστε ολοι σε θεση να χυσουμε και γιατι ισως απλα καποιοι αρεσκονται στο να λενε λογια που ποτε δεν κανουν πραξη
Εκεινοι που δεχτικαν τους φορους καταλαβαν κατι που μαλλον εμεις μεσα στην φαντασια μας και τη βολεψη της εποχης μας που καποια πραγματα τα θεωρουμε δεδομενα δεν μπορουμε να κατανοησουμε καν ! Οτι οι νομοι (και οι φοροι νομος ειναι) δεν εχουν σκοπο να μας προσφερουν την ιδεατη παραδεισενια ζωη καθως μας στερουν καποιες ελευθεριες, ομως το κανουν αυτο για να μας γλυτωσουν απο πολυ χειροτερες καταστασεις που απλα εμεις σημερα δεν εχουμε ζησει ακομα ωστε να μπορουμε να εκτιμησουμε την αξια της κοινης φορολογιας ας πουμε.

ειναι αλλο πραγμα το οτι εφησυχαστηκαμε και επιτρεψαμε να παρουν ελεγχο που δεν επρεπε οι κυβερνωντες
(αυτο ειναι καθαρα δικο μας σφαλμα που πρεπει να διορθωσουμε )
και αλλο να λεμε πως δεν πρεπει να φορολογουμε το εισοδημα .
αυτη η φορολογια και οι νομοι μας εχουν επιτρεψει να εχουμε εισοδημα σημερα με λιγοτερο μοχθο
και εχουν ανεβασει το προσδοκιμο ζωης
(το οτι χασαμε τον ελεγχο και πηραν παραπανω εξουσια ειναι αιτια να ξανα πεσει βεβαια. και αν δεν πεσει τοτε απο τα 50 και μετα θα ζουμε αρρωστοι με ολες αυτες τις σαβουρες που μας ταιζουν) ομως οπως εμεις τους επιτρεπψαμε να παρουν παραπανω εξουσια απο οση επρεπε ετσι πρεπει να τους παρουμε πισω την παραπανω δυναμη αυτη.

Για εμενα ειναι υπερτατη αχαριστια το να μην σεβομαστε αυτο που η φορολογια και οι νομοι μας προσεφεραν :thumbsdown:

Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τετ 08 Μάιος 2013, 09:57

ArELa έγραψε: Γιατί τα κανάλια συνεχίζουν να λένε "μα αφού το είπε ο υπουργός" (ή ο πρωθυπουργός)...
Μη ρωτας πραγματα που ηδη γνωριζεις :lol:
Εγώ μια απορία έχω και δεν έχω καταφέρει να τη λύσω ή να μου λυθεί από άλλον ακομα: Αφού ακούμε ΜΟΝΙΜΩΣ ΨΕΜΑΤΑ από τους πολιτικούς ταγούς-σωτήρες-οδοστρωτήρες, γιατί διάολε συνεχίζουμε να τους ακούμε, και να περιμένουμε τις "επίσημες" δηλώσεις τους;
Ε εγω που κανω συνεχως τον κακο ξερεις καλα στην λογικη του βολεμενου που πιστευω και στην αρπαχτη του ακαματη
και που αποδιδω το ολο θεμα :loco:

Μια αλλη αιτια ειναι οτι ειμαστε θυματα :lol:

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 08 Μάιος 2013, 10:45

Tάλε:
Τάλως έγραψε:Εγω θα πω 2 πραγματα γιατι εμενα στα ματακια μου αυτο δεν ειναι επιβολη. και ο καθε ενας ας συμπερανει οτι θελει.
Εδώ θα επικαλεστώ την ηλικία όχι επειδή ο μεγαλύτερος είναι σοφότερος (καμία σχέση), αλλά επειδή εκ των πραγμάτων, τα ματάκια του μεγαλύτερου έχουν δει περισσότερα και ο ηλικιακά μεγαλύτερος έχει εξ ορισμού βιώσει περισσότερα και σε εποχές που δεν είχες γεννηθεί για να τις έχεις ζήσει από μόνος σου (μόνο ό,τι έχεις ακούσει μπορείς να έχεις σαν σημείο αναφοράς)
Τάλως έγραψε:οταν δεν ειχαμε φορους ο καθε ενας οντως ειχε ολα οσα εβγαζε δικα του
αλλα δεν ειχε :
Θα σε πάω στο 75, που εγώ μεν ήμουν ξενητεμένη και πιτσιρίκα, ο καλός μου (που ξέρω κάθε βήμα της επαγγελματικής του πορείας) ζούσε στην Ελλάδα και είχε ήδη φύγει από το μεροκάματο και δούλευε με δικό του μαγαζί. (καθαριστήριο)
Ήταν 23 και τα'χε καταφέρει, όπως πολλοί στη γενιά/ηλικία του τότε. Βρες μου σήμερα έναν 23χρονο που μπορεί να τα καταφέρει έτσι με ένα απλό μαγαζάκι, ξεκινώντας απ'το μηδέν και με ελάχιστα χρήματα... δεν υπάρχει. Ο γιος μου είναι 23 και είναι σε μεροκάματο του τρόμου, στο οποίο μπήκε μέσα απ'τη σχολή που φοιτεί...η ανεργία στους νέους έφτασε το 60% σήμερα, τότε ήταν ΜΗΔΕΝΙΚΗ.
Τότε ΔΕΝ πλήρωνε ΦΠΑ, ΦΚΕ (φόρο κύκλου εργασιών), οι εισφορές του στο ΤΕΒΕ ήταν μικρές και λογικές (όχι 800Ε το δίμηνο όπως τώρα) και είχε μόνο μια στοιχειώδη μικρή φορολόγηση που εκτιμάτο από το μέγεθος και το είδος του μαγαζιού (κι όχι με λεπτομερειακές φορολογικές δηλώσεις- αυτές ΑΝ υπήρχαν, υπήρχαν για την ολιγαρχία των πλουσίων)
Τα σύνορα έπαψαν να υπάρχουν από τότε που μπήκαμε στην ΕΕ. Πριν, υπήρχαν και βάσταγαν γερά.
Τότε ΥΠΗΡΧΕ στρατός που φύλαγε θερμοπύλες (σύνορα κλπ) και ο ίδιος (ο σύζυγός μου) θα σου το υπέγραφε με αίμα αυτό (έχοντας υπηρετήσει σαν ΟΥΚάς). Πηγαίνοντας από τον πατέρα στο γιο (ο οποίος πρόσφατα απολύθηκε, έχοντας υπηρετήσει στο πυροβολικό σε στρατόπεδο της Χίου-ΑΠΕΝΑΝΤΙ απ'την Τουρκία) θα σου πω ότι σήμερα και σε σχέση με το τότε, ο στρατός είναι γενικότερα ξεβράκωτος, με τραγικά λιγότερες μονάδες και λιγότερη (σε ποιότητα) εκπαίδευση και στοιχειώδη συντήρηση των μονάδων αυτών, και βεβαίως με ανύπαρκτο σχέδιο ετοιμότητας. Έτσι, αυτό που σήμερα αποκαλούμε "ελληνικό στρατό" δεν είναι τίποτ'άλλο παρά ένα νατοϊκό μόρφωμα της συμφοράς.
υπήρχε ασφαλώς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δη ΧΩΡΙΣ συμβολή του πολίτη στα φάρμακα και τις εξετάσεις όπως υπάρχει τώρα κι είναι της τάξεως του 23 ή 25%. Όταν κάποιος δεν ήταν ασφαλισμένος, υπήρχε η κοινωνική πρόνοια που τον κάλυπτε σε πολλά. Σήμερα υπάρχουν πεζοδρόμια, στοές, γωνιές των δρόμων, που κατοχυρώνουν οι άστεγοι για να περάσουν τη νύχτα στο αγιάζι και το χιονιά, και να ξυπνήσουν ζωντανοί την άλλη μέρα... Σε ό,τι αφορά τους ασφαλισμένους, και τα φάρμακα: δεν υπήρχαν γενόσημα ούτε είδη φαρμάκων που απαγορευόταν να γράψει ο γιατρός. Σήμερα οι καρκινοπαθείς δεινοπαθούν γιατί δεν γράφουν φάρμακα για την ΕΠΙΒΙΩΣΗ τους "επειδή είναι ακριβά". Για τις εξετάσεις- τότε, μπορούσες να κάνεις απεριόριστα όποιες εξετάσεις έκρινε ο γιατρός σου σε αντίθεση με το σήμερα, που άπαξ και κάνεις μια φορά μια συγκεκριμένη εξέταση, απαγορεύεται να την ξανακάνεις πριν την παρέλευση εξαμήνου.

Στα υπόλοιπα δεν έχω χρόνο να απαντήσω, αλλά θα μπορούσα...
Είπα τα βασικά, γιατί τα ξέρω καλά, και διότι ως εργαζόμενη (μισθωτή) κι εγώ στην Ελλάδα (από το '83 και μετά) τα έζησα η ίδια και είχα ΑΠΕΙΡΩΣ περισσότερες παροχές (και καλύτερες συγκριτικά με το κόστος διαβίωσης αποδοχές) από αυτές που έχουν οι νέοι σήμερα...

Δεν είναι έτσι όπως τα σκέφτεσαι, πίστεψέ με.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ισχύει το "κάθε πέρσι και καλύτερα", σε όλον τον πλανήτη ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ στην Ελλάδα, και αυτό δεν έχει να κάνει με τη φορολόγηση, αφού η φορολόγηση είναι σήμερα στο εκατονταπλάσιο από αυτό που ήταν τότε. Σ'αυτήν ισχύει το κάθε πέρσι και λιγότερα δηλαδή. Αργά, αλλά σταθερά και εξελικτικά μας έφεραν ως εδώ, με "λιτότητες", αύξηση εισφορών κλπ., και κάθε φορά που προστίθετο άλλο ένα τέτοιο "μέτρο", εμείς (οι παλιότεροι) το δεχόμασταν και αναπροσαρμοζόμασταν στις νέες πραγματικότητες... ελάχιστες οι αντιδράσεις και αυτές που γίνονταν για τα μάτια, έπεφταν στο κενό, γιατί οι εξουσιαστές ήξεραν τα κόλπα της διάσπασης και της πειθούς...Τα δελτία δεν ήταν ειδήσεων, αλλά πλύσης εγκεφάλου, (όπως σήμερα) κι αφηνόμασταν στη μπουγάδα κάθε φορά...Το παίζαμε υποψιασμένοι και δεν υποψιαζόμασταν την τύφλα μας... μόνο στη θεωρία ξέραμε τις μεγαλοστομίες...Ουσιαστικά, επιλέγαμε (έστω και ασυνείδητα) αυτό που μας έκαναν, αφού το δεχόμασταν...Και ΑΥΤΟ φίλε μου, είναι κάτι που δε συγχωρώ απ'τη γενιά μου (κι από μένα την ίδια φυσικά).
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 08 Μάιος 2013, 10:50

η χαμηλη φορολογια φερνει περισσοτερα εσοδα στο κράτος. επειδη ο κοσμος εχει να καταναλωσει (και εχει και την απαιτουμενη ψυχολογια να καταναλωσει) οπότε ναι μεν πληρωνει πχ χαμηλο φπα σε αυτο που αγοραζει αλλα το αγοραζει. ενω ετσι και δεν θα αγορασει και δεν θα πληρωσει τους φορους που του επιβαλονται. και οταν καποιος αρχισει να μην πληρωνει, δεν πληρωνει σχεδον καθολου. σου λεει. ετσι κι αλλιως δεν μπορω να ανταπεξελθω. θα κοιταξω εξ ολοκληρου την επιβιωση μου. οποτε ζει παλι αφορολογιτα και στα @@ του το κρατος. και καλα κανει.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Τετ 08 Μάιος 2013, 11:46

Συμφωνώ με τα παραπάνω στης Αρελα.
Είναι έτσι ακριβώς.

Η φορολόγηση της προσωπικής εργασίας είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

το κράτος εισπράττει αρκετά από την φορολόγηση των ειδών
για να καλύπτει τις ανάγκες του και τις παροχές.
Μονο την βενζίνη τα τσιγάρα και τα ποτά να υπολογίσεις αρκεί.

Παρόλο που είμαι και εναντίον του φπα
(αυτά που περιγράφει η Αρελα είναι προ Φπα)
Να πω ότι μέχρι να φθάσει στο πιάτο μας μια φέτα μπεικον πχ
έχει αποδοθεί τόσο πολύ φπα
που σχεδόν αυτή η μια φέτα έχει πληρωθεί στο κράτος
όσο ολόκληρο το γουρούνι.
υπολογίστε και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που παράγονται
από ένα μόνο γουρούνι και θα καταλάβετε.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 08 Μάιος 2013, 12:06

Θα δώσω και το ρητορικό ερώτημα του Τζόνι (πρόσφατα) πάνω σ'αυτό ακριβώς το θέμα...
"Τότε, όχι μόνο ταμειακές για να αποδίδουν το ΦΠΑ δεν απαιτούνταν, αλλά ούτε και βιβλία δεν κρατάγαμε. Δεν υπήρχε ΣΔΟΕ, και γενικά δεν υπήρχε ο απόλυτος έλεγχος που θέλουν να ασκούν σήμερα, που θα φτάσει μέχρι το ζύγιασμα της κουράδας μας για να δούνε πόσο φάγαμε και να βάλουν τεκμήριο...
ΠΩΣ ΕΒΓΑΙΝΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΤΕ και χωρίς τους απίστευτους δανεισμούς, και πώς υπήρχε υπερεπάρκεια αγαθών με ΝΤΟΠΙΑ παραγωγή (που τώρα είναι ανύπαρκτη) χωρίς να στερείται των στοιχειωδων κανένας πολίτης, και τώρα που έχουμε εξελιχθεί και καλά, τώρα που απομυζούν τα απίστευτα ποσά απ'τους πολίτες, υπάρχουν παιδιά που λιποθυμάνε από την πείνα στα σχολεία, και πεθαίνουν ένα σωρό άνθρωποι από τη φρίκη της... γενικότερης "ευημερίας" που επιβάλλουν;"

Νομίζω πως τα είπε όλα ο άνθρωπός μου...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Τετ 08 Μάιος 2013, 12:20

ArELa έγραψε:Νομίζω πως τα είπε όλα ο άνθρωπός μου...
Να μου τον φιλήσεις. :makia:

Αν αναλογιστεί ο κάθε ενός από εμάς
και ειδικά οι γενιές που έζησαν αυτό που περιγράφει ο τζονυ,
τότε υπάρχει ενδεχόμενο μιας ξαφνικής αφύπνισης στον Έλληνα
ως προς τα πολιτικά και κοινωνικά θέματα του παρόντος.

Αυτό το μικρό κείμενο του τζονυ πρέπει να πάει προτεινόμενα πάραυτα
με μεγάλα bold κυλιόμενα γράμματα.
...και σε όποιον αρέσει...
:giverose:
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τετ 08 Μάιος 2013, 13:21

ArELa έγραψε:Tάλε:
Τάλως έγραψε:Εγω θα πω 2 πραγματα γιατι εμενα στα ματακια μου αυτο δεν ειναι επιβολη. και ο καθε ενας ας συμπερανει οτι θελει.
Εδώ θα επικαλεστώ την ηλικία όχι επειδή ο μεγαλύτερος είναι σοφότερος (καμία σχέση), αλλά επειδή εκ των πραγμάτων, τα ματάκια του μεγαλύτερου έχουν δει περισσότερα και ο ηλικιακά μεγαλύτερος έχει εξ ορισμού βιώσει περισσότερα και σε εποχές που δεν είχες γεννηθεί για να τις έχεις ζήσει από μόνος σου (μόνο ό,τι έχεις ακούσει μπορείς να έχεις σαν σημείο αναφοράς)
Μαλιστα. οποτε θα πως του παππου μου να υπογραψει τα οσα λεω αφου εκ των πραγματων εχει δει ποιο πολλα απο εσενα
οταν απο τα 13 εργαζομενος χωρις καν παπουτσια να βαλει απο τσιρακι μετα υπαλληλος και μετα εχοντας φτιαξει δικη του δουλεια
και εργαζεται μεχρι σημερα στα 80 του οποτε εχειδει ποιο πολλα απο εσενα.
Προφανως πολλα απο οσα λεω μου τα εχει πει ο ιδιος που τα εζησε . αλλα αφου για εσενα πρεπει να τα εχεις ζησει ο ιδιος μιλα μας για οσα εχεις ζησει ως τωρα. πριν απο αυτο αστο καλλιτερα :lol:

λογικη του παραλογου δλδ με τα λογια σου κανω συνταξη αυτη τη στιγμη οπως καταλαβες

Τάλως έγραψε:οταν δεν ειχαμε φορους ο καθε ενας οντως ειχε ολα οσα εβγαζε δικα του
αλλα δεν ειχε :
Θα σε πάω στο 75, που εγώ μεν ήμουν ξενητεμένη και πιτσιρίκα, ο καλός μου (που ξέρω κάθε βήμα της επαγγελματικής του πορείας) ζούσε στην Ελλάδα και είχε ήδη φύγει από το μεροκάματο και δούλευε με δικό του μαγαζί. (καθαριστήριο)
Ήταν 23 και τα'χε καταφέρει, όπως πολλοί στη γενιά/ηλικία του τότε. Βρες μου σήμερα έναν 23χρονο που μπορεί να τα καταφέρει έτσι με ένα απλό μαγαζάκι, ξεκινώντας απ'το μηδέν και με ελάχιστα χρήματα... δεν υπάρχει.
16 αυγουστου μετα την αργια της 15ης ανοιξα 1995 ανοιξα το μαγαζι μου πρωτη φορα
και μεχρι τοτε εργαζομουν 1-2 δουλεις ανα ημερα εκανε ωστε τοτε ξεκινωντας απο τα 18 μου.
ειμαι του 1982. υπολογισε ποτε ανοιξα τη δουλεια μου
οποτε αμεσως αμεσως σου βρηκα εναν που το εκανε.
(μου κοστισε βεβαια καπου. αλλα κερδισα αλλου)

Τα σύνορα έπαψαν να υπάρχουν από τότε που μπήκαμε στην ΕΕ. Πριν, υπήρχαν και βάσταγαν γερά.
κανεις ενα λαθος .
δεν μιλαω για αυτες τις εποχες. αλλα πολλα πολλα χρονια πριν οταν μπηκαν για πρωτη φορα οι φοροι στην ζωη του ανθρωπου.
υπήρχε ασφαλώς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δη ΧΩΡΙΣ συμβολή του πολίτη στα φάρμακα και τις εξετάσεις όπως υπάρχει τώρα κι είναι της τάξεως του 23 ή 25%. Όταν κάποιος δεν ήταν ασφαλισμένος, υπήρχε η κοινωνική πρόνοια που τον κάλυπτε σε πολλά.
Λες τωρα κατι διαφορετικο απο οσα ειπα??
και αυτη την ατιμη την προνοια που θα βρουμε χρηματα θα την στηριζουμε???
απο φορους???? η οχι? μεσα στην περιθαλψη γενικα ειναι και η προνοια!
Δεν είναι έτσι όπως τα σκέφτεσαι, πίστεψέ με.
[/quote] οχι γιατι
1ον με βαση τη λογικη σου υπαρχουν προσωπα που εχουν δει ποιο πολλα απο εσενα κοντα μου
και λενε αλλα απο αυτα που λες εσυ :loco:
2ον. σε καποια απο οσα ειπες απο δικη μου εμπειρια κανεις λαθος . οποτε δεν νομιζω πως πρεπει να λαβω την συγκεκριμενη θεση σου ως σωστη .
αν οσοι ειχαν δει ποιο πολλα τα ματια τους ηξεραν και το σωστο δεν θα ημασταν εδω που ειμαστε σημερα .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Τάλως την Τετ 08 Μάιος 2013, 13:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 08 Μάιος 2013, 13:25

παιδια τι συζηταμε. αν μπορει να υπαρξει κρατος χωρις φορολογια;;
μηπως να φτιαξουμε και κανα χρηματοδεντρο, να βγαζει ντολαρς κιολας να μην ειναι πληθωριστικο το νομισμα μας.
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τετ 08 Μάιος 2013, 13:27

Divine Sinner έγραψε:η χαμηλη φορολογια φερνει περισσοτερα εσοδα στο κράτος. επειδη ο κοσμος εχει να καταναλωσει (και εχει και την απαιτουμενη ψυχολογια να καταναλωσει) οπότε ναι μεν πληρωνει πχ χαμηλο φπα σε αυτο που αγοραζει αλλα το αγοραζει. ενω ετσι και δεν θα αγορασει και δεν θα πληρωσει τους φορους που του επιβαλονται. και οταν καποιος αρχισει να μην πληρωνει, δεν πληρωνει σχεδον καθολου. σου λεει. ετσι κι αλλιως δεν μπορω να ανταπεξελθω. θα κοιταξω εξ ολοκληρου την επιβιωση μου. οποτε ζει παλι αφορολογιτα και στα @@ του το κρατος. και καλα κανει.
προφανως!
απολυτα σωστο.
κανεις δεν λεει πως πρεπει να υπαρχουν φοροι που σε γονατιζουν
αλλο ειναι να λεμε χαμηλος φορος οπου με σωστη διαχειρηση φερνουμε τα οικονομικα της κοινωνιας μας σε σωστη βαση

και αλλο ΟΧΙ φορους λες και δεν σου προσφερει τιποτα το κρατος..(αυτο ειναι αχαριστια για μενα)
και μιλαω για το υγιες κρατος . στο σημειο δηλα δη που πρεπει να φερουμε το δικο μας κρατος

Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τετ 08 Μάιος 2013, 13:29

Divine Sinner έγραψε:παιδια τι συζηταμε. αν μπορει να υπαρξει κρατος χωρις φορολογια;;
μηπως να φτιαξουμε και κανα χρηματοδεντρο, να βγαζει ντολαρς κιολας να μην ειναι πληθωριστικο το νομισμα μας.
τι λες ρε απαραδεκτε???? δεν ντρεπεσαι?
και να μπαινουμε στον κοπο να παμε στην τραπεζα για συναλαγμα?

το ευχοδεντρο να φτιαξουμε - το πεσε πιτα να σε φαω

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 08 Μάιος 2013, 13:30

ε οχι δεν μπορει να υπαρξει. την εποχη που ειχαμε γαϊδουρια δεν ειχαμε ρευμα και τηλεφωνο κλπ και ειχαμε νερο απο το πηγαδι και η τουαλετα ηταν μια γουρνα που την λεγαμε ποχορτηριο (εκ του αποχωρητηριο) και στο κεντρο υγειας πηγαιναμε με γαϊδουρι, λογικο να μην υπηρχε σχεδον καμια φορολογια γιατι ηταν τετοια η χαλαρη δομη του κρατους. στην εποχη της τεχνολογιας ειναι αδυνατο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”