Δικαίωμα στο θάνατο

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Re: Δικαίωμα στο θάνατο

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Πέμ 16 Ιούλ 2009, 18:15

Χτες που το συζητούσαμε με την Ελένη και μού είπε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, έμεινα άφωνος. Και πώς να μην μείνω, όταν πραγματικά εμπορευματοποιείται ακόμη κι ο θάνατος. Από αυτήν την ζωή δεν έχεις καμμιά ελπίδα. Μέχρις εσχάτων η αξιοπρέπεια θα τίθεται εν αμφιβόλωι. Ποιο δικαίωμα στο θάνατο όταν και κει ακόμη καλείσαι να πληρώσεις εφ' όσον φυσικά δεχθείς να σου αφαιρεθεί η ζωή. Και ερωτώ: Αν κάποιος θελει να αφήσει τον μάταιο τουτο κόσμον δι' αυτοχειρίας, και κεινος μπορεί να παει στην Ελβετία για να αυτοκτονήσει.
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ

...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από SeirioAstro » Πέμ 16 Ιούλ 2009, 19:27

Θέτετε όλοι σας εξαιρετικά σοβαρούς προβληματισμούς.

Δεν μπορώ να τους απαντήσω, τα ερωτήματα είναι δύσκολα και οι περιπτώσεις ποικίλλουν. Πιστεύω οτι μόνο με τον χρόνο και με ιστορικό περιπτώσεων μπορούν σιγά σιγά να τεθούν κανόνες. Σίγουρα κάποιοι θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν απο τα πάντα, αλλά το τι σημαίνει αρρώστια, ανυπόφορος πόνος, μία ψυχή παγιδευμένη σε ένα τερματισμένο, σπασμένο σώμα, είναι κάτι που εύχομαι κανένας μας να μην το ζήσει ποτέ. Εγώ που το έχω δει πάντως, δεν το εύχομαι σε κανέναν και αν αφορούσε εμένα, θα ήθελα να φύγω με συνοπτικές διαδικασίες, ήρεμα και όμορφα. Απο εκει και πέρα ο γολγοθάς δεν ξεκινά γι αυτόν που φεύγει αλλά γι αυτούς που καλούνται να πάρουν μία τέτοια απόφαση και μένουν πίσω. Μεγάλη κατάρα και αυτή, επίσης δεν το εύχομαι σε κανέναν ποτέ. Αλλά όταν αγαπάμε κάτι και νιώθουμε οτι βασανίζεται, έχουμε καθήκον να κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και να πράξουμε αυτό που πιστεύουμε οτι πρέπει να πράξουμε, όποιο και αν είναι αυτό. Δεν καθορίζεται, αυτό το ξέρει ο καθένας μέσα του.

Επίσης γνώμη μου είναι οτι όλοι κάποια στιγμή καλό θα είναι να έχουμε κάνει μία κουβέντα με τις οικογένειες μας αν ω μη γένοιτο συμβεί ποτέ κάτι, ωστε να έχουμε ξεκαθαρίσει τις επιθυμιες μας. Λίγο μακάβριο, αλλά δεν βλάπτει να τα συζητάμε πότε πότε.
[img]http://i366.photobucket.com/albums/oo10 ... 2wr0-1.jpg[/img]

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
panta
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 4 φορές
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από panta » Δευ 20 Ιούλ 2009, 13:56

Πώς να τιμωρθεί ένας αυτόχειρας; Μετά θάνατο, θα περιμένει ο νομοθέτης ή ο εκτελεστής του νόμου να γεννηθεί σε άλλο σώμα; Κι αν το σώμα δεν είναι ανθρώπινο αλλά σκουληκιού των ωκεανών; τί γίνεται τότε;

Και τί σημαίνει αυτοδιάθεση; Ο νεκρός πώς αυτοδιατίθεται, αφού είναι τέζα;

Η αγαπημένη μου φράση για το θέμα:
"Δεν με νοιάζει ο θάνατος. Όσο ζώ, λείπει. Κι όταν θάρθει, δεν θάμαι εδώ".
Διογένης [αναρχο-μοναχ(ικ)ός].
όποιος μου πειράξει πατρίδα και θρησκεία και θα μιλήσω και θα πράξω και ας μου κάνει ό,τι καταλαβαίνει.

ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕ
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 20 Ιούλ 2009, 17:02

Πώς να τιμωρθεί ένας αυτόχειρας; Μετά θάνατο, θα περιμένει ο νομοθέτης ή ο εκτελεστής του νόμου να γεννηθεί σε άλλο σώμα;

μπορει αν μετα την δευτερα παρουσια βρει το μεταταρσιο του και τα λοιπα κοκκαλα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”