ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
- karipis
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Άνδρας
- Επικοινωνία:
Re: ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Και να ξέρεις επίσης γκαρντάσι πως και ο Αλέξανδρος ήταν γιατρός (και πολύ καλός μάλιστα).
Πιο καραμελοφερεφονοκασετοφωνίστικο, όσο και ηλίθιο μου κάνει το "Εκπολίτιζε, δεν κατακτούσε"ΑρΕλα έγραψε:ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Επειδή μιλάς σαν φερεφωνάκι-επαναλαμβάνοντας μονότονα (σαν κασετοφωνάκι)Ψήφισε ως μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών ένα σφαγέα..
τη μπούρδα των Σορος και
Μπούρδα για μπούρδα που λέμε.
λοιπής παρεούλας κομπλεξικών ανθελληναριών
Τον Αλέξανδρο απεχθάνομαι. Όχι την Ελλάδα ή τους Έλληνες γενικότερα. Και γενικός για να απαλαγείς από την καραμέλα του "Είσαι ανθέλληνας", σου προτείνω το παρακάτω βίντεο που δημιούργησα για να μη χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι σε χρίζουσες ψυχολογική υποστήριξη περιπτώσεις σαν και του λόγου σου:
κι επειδή τέλος πάντων καταφαίνεσαι ως κάθετα επηρεασμένος και προφανώς με παντελή έλλειψη ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ σκέπτεσθαι, συνιστώ (φιλικότατα) τα κάτωθι:
α/ καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για θέματα που άπτονται του Ελληνισμού και της ιστορίας του (φύσει και θέσει είσαι ο πλέον ακατάλληλος- κι αυτό αν θες στο εξηγώ, αλλά όχι εδώ, στο στίγμα σου)
Έχω μασήσει ολόκληρη τη σχολική προπαγάνδα περί Ελληνικότητας της Μακεδονίας, και αγιότητας του "Μεγάλου" Αλεξάνδρου, την έφτυσα. Εσύ την κατάπιες ή προσπαθείς να την καταπιείς. Εν τέλη αυτή είναι η διαφορά μας.
β/ Eίναι εύκολο να μισούμε και να λασπολογούμε πάνω σ'αυτόν που δεν μπορούμε να φτάσουμε ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι, αλλά είναι και δείγμα ποταπότητας και μικροψυχιάς.
Πράγματι, δε μπορώ να φτάσω τον Αλέξανδρο σε επίπεδο βαρβαρότητας.
Γι'αυτό θα σου συνιστούσα να μη μιλάς για τέτοιες ιστορικές φυσιογνωμίες, ή αν δεν αντέχεις και πρέπει οπωσδήποτε να πεις κάτι, τουλάχιστον φρόντισε να'ναι δικό σου και πριν μιλήσεις για τον συγκεκριμένο, καλύτερα να πλένεις το στοματάκι σου ή τα χεράκια σου (όταν πληκτρολογείς) με χλωρίνη και aqua forte μαζί. (θανατηφόρος συνδυασμός βαθύτατου καθαρισμού μιλάμε).
Ότι είπα ήταν δικό μου. Αν μου ζητάς να φιλτράρω το λόγο μου με καθωσπρεπισμό και φινίρισμα Ελληναρά υποκριτή, ξέχασε το.
Ακριβώς αυτό είσαστε οι υποστηρικτές του.TEUTAMOS έγραψε:Ο ανιστόρητος ή επιλεκτικά "ιστορημένος" Giant κάνει και πάλι το θαύμα του. Η χιλιοπαιγμένη κασέτα περί σφαγέως έχει πια ξεπεράσει κάθε όρ(γ)ιο θολοκουλτούρας και διεθνισμού.GiaNt έγραψε:Ο Ελληνικός λαός για ακόμη μια φορά απέδειξε την μαλακία που τον δέρνει.. Ψήφισε ως μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών ένα σφαγέα.. Είναι βέβαια και λίγο trendy ο Αλέξανδρος μετά την αναγνώριση της Σλαβομακεδονίας ως Μακεδονία, από της ΗΠΑ.
Αυτό κατ' εσάς.Κατά τον Γιγαντα ο Μέγας Αλέξανδρος έκανε ενδεχομένως κοινωνικό τουρισμό στην Μέση Ανατολή και μοίραζε γαρδένιες σε όποιον τοπικό άρχοντα συναντούσε στο διάβα του. Αν ήθελε να κάνει "καμπάνια" πασιφισμού, φίλτατε Γίγα, θα είχε σίγουρα χρησιμοποιήσει άλλους πιο ευδόκιμους τρόπους για να το επιτύχει. Εγώ για μια στιγμή θα ασπαστώ την άποψη του Γίγαντος και των συν αυτωι, ότι δηλαδή ο Μέγας Αλέξανδρος ήτο σφαγεύς των εθνών.
Και τον Χίτλερ θυμούνται. Και τον Μαρκήσιος Ντε Σαντ. Δεν είναι επιχείρημα αυτό.Πώς εξηγείς λοιπόν το γεγονός ότι αυτός ο σφαγεύς των εθνών έχει προβληθεί τόσο πολύ, από την αρχαιότητα κιόλας; Πώς γίνεται να μιλάνε γι' αυτόν (για τον "Ισκεντερ") ακόμη και να τον ενθυμούνται;
Υπάρχει πολιτισμένος βίαιος εκπολιτισμός; Αντιφατικό μου ακούγεται.Το ό,τι εν πολλοίς τον εδέχθησαν καλώς, σήμαινε πως πριν δεν περνούσαν και τόσο καλά υπό την δεσποτεία των Περσών. Εστιάζοντας μόνον στις σφαγές, χάνεις την ουσία του οράματος του Μ. Αλεξάνδρου, που δεν ήτο άλλο από τον εκπολιτισμό όλης της Ανατολής. Και το ότι μιλάμε περί εκπολιτιστικής εκστρατείας αυτό το συνάγουμε από το ό,τι στην εκστρατεία αυτή συμμετείχαν και πολλοί επιστήμονες, φιλόσοφοι, μηχανικοί, γλύπτες κοκ.
Ποιοι πολλοί τον εδέχθησαν καλώς; Οι Περσεπολίτες;
Δεν άλλαξαν και πολλά. Οικονομικά οφέλη και δημιουργία αυτοκρατοριών. Τα υπόλοιπα δεν ισχύουν.Ίσως για τις ΗΠΑ, που πολύ θα ήθελαν να κατακτούσαν την Μέση Ανατολή, ειδαν στο πρόσωπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου έναν "Δούρειο Ίππο" της δικής τους ιδεολογίας που είναι η αμερικανοποίηση και η αφάνιση των εθνών, κάτι που πολύ καλά θα ήξερες αν διάβαζες ιστορία δεν έπραξε ο Αλέξανδρος, γιατί διατήρησε τους υπάρχοντες θεσμούς και μερικώς τους αφομοίωσε.
Στην τελευταία δεκάδα ψήφισα μόνο...karipis έγραψε:GiaNt έγραψε:Ντροπή
Αλήθεια φίλε μου, εσύ ποιόν ψήφισες ως τον μεγαλύτερο Έλληνα;;
Αν θυμάμαι καλά Παπανικολάου, Πλάτωνα και Σωκράτη..
Α.. Και ψήφισα 1 φορά.. Όχι σαν τον "Μακεδονομάχο" φίλο μου, που ψήφισε 3 φορές τον Μ.Αλέξανδρο.
- Mantam Froufrou
- Φύλο: Γυναίκα
Γλυκυτάτη μου, αυτό που περιγράφεις ειναι το ΙΔΑΝΙΚΟ, και η πρακτική που ακολουθεί ένας Άνθρωπος όταν έχει όντως φωτιστεί. Στην προκειμένη όμως:Το περιγραφει κι ο Πλατωνας στο σπήλαιο. Μολις δεις το φως πρεπει να κατεβεις να λυσεις κι αλλους.
1. Δεν έχουμε να κάνουμε με φωτισμένους Πλάτωνες, αλλά με λάτρεις, και εμπόρους του χρήματος (τί φώτιση να πάρεις άλλη απο δαύτους;;;)
2. Ξέρω οτι ασχολείσαι με παιδιά, έχω ασχοληθεί κι εγώ με παιδιά, μεγάλωσα με μία μάνα που έφαγε τα χρόνια της στους παιδικούς σταθμούς, και τώρα χρησιμοποιώ και την δι΄πη της εμπειρία και την δική μου για να μεγαλώσω το δικό μου παιδί, και το κάνω παρατηρώντας συνεχώς τις αντιδράσεις της στις πράξεις μου. Δεν μπορεί να μην έχεις αντιληφθεί λοιπόν πως όταν λέμε "να κατέβεις στο επίπεδο του άλλου, για να σε καταλάβει" ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ να γίνεις ίδιος μ'αυτούς... Αν γινόσουν ίδιος, τότέ όντως δεν θα σε χλεύαζε κανείς. Ένα μικρό παράδειγμα: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΤΑ ΜΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΝ ΜΩΡΟ!!!! Το ξέρεις αυτό έτσι; Γιατί τότε, δεν τα βοηθάς να ωριμάσουν, και το χειρότερο ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!
ΥΠάρχουην κι άλλα παραδείγματα, αλλά θα ξεφύγουμε απ'το θέμα μας... Τέλος πάντων, καταλαβαίνω πώς νιώθεις, όταν έχουμε φάει το σκοτάδι της εξαφάνισης οτιδήποτε ελληνικού, και μόνο στο άκουσμα ενός ελληνικού ονόματος αναπηδά η καρδιά σου απο χαρά... στην αρχή κι εγώ αυτό έπαθα, και μετά παρακολούθησα το 'σόου' και αηδίασα, γιατί κρύβονται ΠΟΛΛΕΣ ΑΤΖΕΝΤΕΣ απο πίσω, όχι μία...δυστυχώς...
κατά τ'άλλα, για τον Μ.Αλέξανδρο θα συμφωνήσω και με τους Βίκυ, Τεύταμο, και με τον Giant. H Αλήθεια είναι κάπου στην μέση, θέλουμε δεν θέλουμε! Ήταν μεγάλος στρατηλάτης, και γι'αυτό όλοι θέλουν να ανήκουν στο 'αίμα' του, αλλά κι άλλοι λαοί είναι περήφανοι που είχαν μεγάλους στρατηλατες΄, και μάλιστα πραγματικούς σφαγείς (ομολογουμένως δηλαδή όχι τόσο 'πολιτισμένους' όσο τον Αλέξανδρο)...
Όσο για το τι οφείλει να κάνει ο Έλληνας, αν υποθέσουμε οτι ο ΈΛληνας είναι αυτός που φέρει το Φως, τότε μόνο εκπολιτισμό με το ζόρι δεν του ταιριάζει να κάνει! Δεν τον θεωρώ σφαγέα μεν, σε σχέση με άλλους, αλλά η τάση μας να τον θεοποιούμε ξεπερνάει λίγο τα όρια...
Γνώμη μου, εννοείται!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- Spirit oF Fire
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire
επιτέλους.... μπράβο ρε συ Giant, μπράβο, σε χάρηκα τώρα =) μ άρεσε το βίντεό σου. Βέβαια και διαφωνώ σε κάποια σημεία, αλλά δεν είναι της παρούσης. Βρίσκω την απάντησή σου πολύ καλή και μ αρέσει που αφήνεις ανοικτό το ενδεχόμενο διαλόγου =Ρ.
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Όταν, Γίγα, μου βάζεις στο ίδιο σακκί τον Χίτλερ και τον Μέγα Αλέξανδρο ως αντεπιχείρημα στο δικό μου επιχείρημα, τότε παίζεις με τις λέξεις. Οπότε ή απατάσαι ή απατάς. Εδώ φθάνει τούτο το απλό να σου πω, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος αναφέρεται ακόμη και στο Κοράνι ως Δίκερως (Δουλ'Καρνέιν στα Αραβικά). Οι Μουσουλμάνοι εβάσισαν την νέα τους θρησκεία στην οικουμενικότητα που εδημιούργησε ο Μέγας Αλέξανδρος.
Όσο για τον βίαιο εκπολιτισμό που ισχυρίζεσαι πως δεν υπάρχει, δεν νόμίζω να χρειάζεται κάτι να προσθέσω επιπλέον από αυτά που έχω ήδη γράψει. Κανείς δεν ηρνήθη την μη χρήση βίας από τον Αλέξανδρο αλλά τηρουμένων των αναλογιών δεν συγκρίνεται με τον Εβραιοκτόνο Χίτλερ, τον οποίο έβαλες όπως είπα στο ίδιο σακκί με τον Μ. Αλέξανδρο, ούτε συγκρίνεται με τον θεμελιωτή της μεγαλυτέρας σε έκταση αυτοκρατορίας Τζεγκίς Χαν, που΄είναι γνωστό τοις πάσι νομίζω τι "πολιτισμό" έφερε από την Άπω Ανατολή.
Όσο για τον βίαιο εκπολιτισμό που ισχυρίζεσαι πως δεν υπάρχει, δεν νόμίζω να χρειάζεται κάτι να προσθέσω επιπλέον από αυτά που έχω ήδη γράψει. Κανείς δεν ηρνήθη την μη χρήση βίας από τον Αλέξανδρο αλλά τηρουμένων των αναλογιών δεν συγκρίνεται με τον Εβραιοκτόνο Χίτλερ, τον οποίο έβαλες όπως είπα στο ίδιο σακκί με τον Μ. Αλέξανδρο, ούτε συγκρίνεται με τον θεμελιωτή της μεγαλυτέρας σε έκταση αυτοκρατορίας Τζεγκίς Χαν, που΄είναι γνωστό τοις πάσι νομίζω τι "πολιτισμό" έφερε από την Άπω Ανατολή.
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ
...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Συγκρίνεται στο ότι πάντοτε ο εκπολιτισμός και η απελευθέρωση, χρησιμοποιούνταν ως προφάσεις.TEUTAMOS έγραψε:Όταν, Γίγα, μου βάζεις στο ίδιο σακκί τον Χίτλερ και τον Μέγα Αλέξανδρο ως αντεπιχείρημα στο δικό μου επιχείρημα, τότε παίζεις με τις λέξεις. Οπότε ή απατάσαι ή απατάς. Εδώ φθάνει τούτο το απλό να σου πω, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος αναφέρεται ακόμη και στο Κοράνι ως Δίκερως (Δουλ'Καρνέιν στα Αραβικά). Οι Μουσουλμάνοι εβάσισαν την νέα τους θρησκεία στην οικουμενικότητα που εδημιούργησε ο Μέγας Αλέξανδρος.
Αν ήθελε να εξαλείψει πλήρως το υπάρχον στοιχείο, τότε θα μιλούσαμε για προφάσεις. Δεν συνέβη όμως κάτι τέτοιο. Μίλησα παραπάνω για τους όρους που υπηγόρευσαν τον εκπολιτιστικό χαρακτήρα της εκστρατείας. Κατα κύριο λόγο ήτο μια εκστρατεία κατά των προαιωνίων εχθρών των Ελλήνων, των Περσών. Το ρίσκο να χάσει δεν ήτο μικρό, καθώς τα έβαζε με την μεγαλυτέρα τότε οικουμενική δύναμη. Είχε περισσότερο στρατό και οι μάχες θα εδίνοντο επί ξένου και ανοικείου εδάφους. Ενίκησε όμως ο Μ. Αλέξανδρος και ξαφνικά βρέθηκε να κυβερνά μια απέραντη αυτοκρατορία.Οι όροι ήταν: ηττάσαι και φεύγεις, νικάς και μένεις.GiaNt έγραψε:Συγκρίνεται στο ότι πάντοτε ο εκπολιτισμός και η απελευθέρωση, χρησιμοποιούνταν ως προφάσεις.
- karipis
- Επικοινωνία:
Σέβομαι την γνώμη σου αλλά θέλω να σκεφθείς το εξής.GiaNt έγραψε:Συγκρίνεται στο ότι πάντοτε ο εκπολιτισμός και η απελευθέρωση, χρησιμοποιούνταν ως προφάσεις.
Το να λες και να ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο για τον Αλέξανδρο (και τον χ Αλέξανδρο) την στιγμή που εκατομύρια ανθρώπων στην Ανατολή -θυμάτων για 'σένα- θέλουν να λένε πως είναι απόγονοί του και διάφορα τέτοια, είναι σαν να τους αποκαλείς καθυστερημένους ή ανιστόρητους!!
Μα... τόσα εκατομύρια ηλίθιοι και επί τόσες χιλιάδες χρόνια, δεν νομίζεις πως είναι λιγάκι υπερβολή;;
- Lykaina
- Κολλημένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: Lykaina
Φοβάμαι ότι εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου Καρίπη.karipis έγραψε: Το να λες και να ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο για τον Αλέξανδρο[/color] (και τον χ Αλέξανδρο) την στιγμή που εκατομύρια ανθρώπων στην Ανατολή -θυμάτων για 'σένα- θέλουν να λένε πως είναι απόγονοί του και διάφορα τέτοια, είναι σαν να τους αποκαλείς καθυστερημένους ή ανιστόρητους!!
Δεν έχουν και τόσο καλή ιδέα στην Ανατολή για τον Αλέξανδρο. Κι αυτό κυρίως λόγω της αναφοράς που υπάρχει στο κοράνι, όπως ανεφέρθει πιο πάνω. Αποκαλείται Δίκερως, φέρει δηλαδή δύο κέρατα, και είναι η προσωποποίηση του σατανά γι αυτούς.
Θέλοντας να απαντήσω γενικότερα και ειδικότερα στον Γίγαντα να πώ ότι...
Ως σφαγέας, δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένος.
Ισοπέδωσε δύο πόλεις, δεν λέω, έχτισε όμως 33, με πρώτη και μεγαλύτερη την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, χάρη στην οποία διεσώθει ο Ελληνικός πολιτισμός.
Η καλή γνώμη που έχουν για τους Έλληνες στην Ανατολή, πηγάζει από την αρμονική συμβίωση των ελληνικών κοινοτήτων με τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς.
Άλλωστε, ονομάστηκε Μέγας όχι από Έλληνες, αλλά από ξένους μελετητές της ιστορίας.
Κι αυτό επειδή ήταν στρατιωτική ιδιοφυία.
Ο Αλέξανδρος δεν ξεκίνησε να εκπολιτήσει την Ασία. Είχε τον δικό της πολιτισμό, ο οποίος μάλιστα είχε και αρκετές Ελληνικές επιρροές. Όπως και ο δικός μας είχε επηρρεαστεί από την ανατολική κουλτούρα.
Πόλεμο εναντίον της επεκτατικής διάθεσης των Περσών έκανε.
Και γιατί να μην κάνει;
Οι Πέρσες είχαν διεισδύσει οικονομικά στην Ελλάδα και την είχαν διαλύσει.
Άλλωστε, δεν μπορούμε να κρίνουμε με τα σημερινά μέτρα εκείνη την εποχή.
Έχει γίνει καταγραφή των γεγονότων, κι εμείς απλά τα διαβάζουμε για να μαθαίνουμε.
Η σύγκριση δε με τον Χίτλερ, είναι εξαιρετικά ατυχής.
Τα περισσότερα "θύματα" του Αλέξανδρου ήταν στο πεδίο της μάχης, όχι σε θαλάμους αερίων.
Άλλο πράγμα να μην τον δέχεται κανείς ως "τον μέγιστο των Ελλήνων", κι άλλο να παραποιεί την ιστορία.
Aποκαλειτε και για καποιον αλλο λογο δικερως.Αποκαλείται Δίκερως, φέρει δηλαδή δύο κέρατα, και είναι η προσωποποίηση του σατανά γι αυτούς.
αρκει να παρατηρησει κανεις προσεκτικα ενα παλιο μεταλικο εκατοσταρικο.
Δεν ειναι ακριβως ετσι. οι ταλιμπαν ειχαν αρκετες φορες απειλησει την κοινωνια των καλας.Η καλή γνώμη που έχουν για τους Έλληνες στην Ανατολή, πηγάζει από την αρμονική συμβίωση των ελληνικών κοινοτήτων με τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς.
Ο αλεξανδρος δεν πιστευω οτι μπορει να χαρακτηριστει ως μεγιστος των Ελληνων. Κανενας μεγιστος δεν επιθυμει διακαως να τον πουνε οι αλλοι θεο.
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Προσωπικά, ειλικρινά το λέω, δεν τον θεοποιώ και δεν έχω πει ποτέ εκφράσεις του τύπου "μέγιστος" κλπ. Θεωρώ πως ήταν ένας χαρισματικός άντρας, εξαιρετικός στρατηλάτης, σημαντική προσωπικότητα στο βαθμό που άφησε δυνατό αχνάρι στην ιστορία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ήταν τέλειος. Κανείς δεν είναι. Άνθρωπος ήταν κι είχε και τις αδυναμίες του.
Τον αγαπώ όμως, τον τιμώ, και τον σέβομαι. Αυτά τα συναισθήματά μου δεν γεννήθηκαν μόνο από τη γνώση που μου'δωσε η ιστορία για εκείνον, αλλά ΚΑΙ από το σεβασμό που είδα ΞΕΝΟΥΣ να αποδίδουν στο πρόσωπό του. Και πιστέψτε με, έχω γνωρίσει/ακούσει πολλούς ξένους. Γι'αυτό το βρίσκω εξωφρενικό, απίστευτο και συχνά εξοργιστικό να τον τρασάρουμε εμείς οι ίδιοι οι Ελληνες Πρέπει να'μαστε ο μόνος λαός στον πλανήτη που μπορεί να τρασάρει κάτι δικό του το οποίο όλοι οι υπόλοιποι βρίσκουν εντυπωσιακό και άξιο σεβασμού.
Στο σχολείο (εκτός Ελλάδος πάντα μιλάω-για αγγλόφωνο σχολείο) τον εκθείαζαν πολύ περισσότερο απ'ό,τι εμείς.
Ευχάριστη για μένα διαπίστωση ειναι οτι συμφωνώ σε πολλά σημεία με τη λύκαινα. Αλλά και να διαφωνούσα, πάλι θα εκτιμούσα τον τρόπο με τον πραγματεύτηκε διαλεκτικά το θέμα.
Χαίρομαι που αποφάσισες να δείξεις τελικά το θετικό και αξιόλογο κομμάτι της διαδρομής σου.
Τον αγαπώ όμως, τον τιμώ, και τον σέβομαι. Αυτά τα συναισθήματά μου δεν γεννήθηκαν μόνο από τη γνώση που μου'δωσε η ιστορία για εκείνον, αλλά ΚΑΙ από το σεβασμό που είδα ΞΕΝΟΥΣ να αποδίδουν στο πρόσωπό του. Και πιστέψτε με, έχω γνωρίσει/ακούσει πολλούς ξένους. Γι'αυτό το βρίσκω εξωφρενικό, απίστευτο και συχνά εξοργιστικό να τον τρασάρουμε εμείς οι ίδιοι οι Ελληνες Πρέπει να'μαστε ο μόνος λαός στον πλανήτη που μπορεί να τρασάρει κάτι δικό του το οποίο όλοι οι υπόλοιποι βρίσκουν εντυπωσιακό και άξιο σεβασμού.
Στο σχολείο (εκτός Ελλάδος πάντα μιλάω-για αγγλόφωνο σχολείο) τον εκθείαζαν πολύ περισσότερο απ'ό,τι εμείς.
Ευχάριστη για μένα διαπίστωση ειναι οτι συμφωνώ σε πολλά σημεία με τη λύκαινα. Αλλά και να διαφωνούσα, πάλι θα εκτιμούσα τον τρόπο με τον πραγματεύτηκε διαλεκτικά το θέμα.
Χαίρομαι που αποφάσισες να δείξεις τελικά το θετικό και αξιόλογο κομμάτι της διαδρομής σου.
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Yperboreios
Εγω εχω καταλάβει οτι οι σημερινοί Έλληνες εχουν να λενε για τους αρχαίους οπως για τον Μέγα Αλέξανδρο για παράδειγμα καλά λόγια αλλα μονο και μονο για να εχουν να τα λενε στους ξένους για το τί ισχυρές προσωπικότητες ειχε η Ελλάδα κάποτε.Αλλα η αλήθεια ειναι οσο και αν δεν θέλουν να το δεχτούν μερικοί οτι αν ζούσε σημερα ο Σωκράτης ή ο Πλάτωνας ή ο Μέγας Αλέξανδρος τοτε οι νεοέλληνες θα τους ειχαν διώξει απο την Ελλάδα ή θα τους ειχαν καταδικάσει σε φυλάκιση ή ακομα και σε θάνατο για 2 και μοναδικούς λόγους.Ο πρώτος ειναι επειδη δεν ηταν χριστιανοί και ο δεύτερος λόγος επειδη ηταν ενάντια στην δημοκρατία.Εγω θα πώ οπως και θα λέω πάντα στους χριστιανούς νεοέλληνες ενα πράγμα.ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ!
- karipis
- Επικοινωνία:
Αυτό που λες Yperboreios το έκαναν πάντοτε οι Έλληνες πολύ πριν την εμφάνιση οποιασδήποτε άλλης θρησκείας.Yperboreios έγραψε:αν ζούσε σημερα ο Σωκράτης ή ο Πλάτωνας ή ο Μέγας Αλέξανδρος τοτε οι νεοέλληνες θα τους ειχαν διώξει απο την Ελλάδα ή θα τους ειχαν καταδικάσει σε φυλάκιση ή ακομα και σε θάνατο για 2 και μοναδικούς λόγους.Ο πρώτος ειναι επειδη δεν ηταν χριστιανοί και ο δεύτερος λόγος επειδη ηταν ενάντια στην δημοκρατία.
Π.χ. ο Σωκράτης και ο Αλέξανδρος που είπες (στην πρώτη περίπτωση μάλιστα η κατηγορία είχε να κάνει με θρησκευτικούς λόγους).
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Mάκη, δε θα μπω καν στον κόπο να σχολιάσω ή να αντιπαρατεθώ σ'αυτά που λες, γιατί και να το κάνω, τζάμπα κόπος θα είναι κι εγώ την ενέργειά μου δε θέλω να τη σπαταλάω πια.
Μόνο ένα θα πω:
κάτι τέτοιες στιγμές αισθάνομαι πως καλύτερα να μασάς, ή να τραγουδάς τέλος πάντων, παρά να μιλάς.
Μόνο ένα θα πω:
κάτι τέτοιες στιγμές αισθάνομαι πως καλύτερα να μασάς, ή να τραγουδάς τέλος πάντων, παρά να μιλάς.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Είναι κακό να είσαι υπερήφανος για τους προγόνους σου; Και οι ιδιοι οι αρχαίοι ήσαν υπερήφανοι για τους δικούς τους προγόνους. Κι όχι μόνον ήσαν υπερήφανοι, αλλά εγκαθιδρύθη για μια εποχή προγονολατρεία, κάθε φυλή και γένος και φατρία προέβαλε τους δικούς του προγόνους. Επίσης έκαστον εκ των ελληνικών φύλων είχε τον επώνυμο πρόγονό του.Yperboreios έγραψε:Εγω εχω καταλάβει οτι οι σημερινοί Έλληνες εχουν να λενε για τους αρχαίους οπως για τον Μέγα Αλέξανδρο για παράδειγμα καλά λόγια αλλα μονο και μονο για να εχουν να τα λενε στους ξένους για το τί ισχυρές προσωπικότητες ειχε η Ελλάδα κάποτε
Οι ίδιοι οι αρχαίοι μας πρόγονοι, οι συνδημότες του Σωκράτους, κατεδίκασαν τον μέγαν φιλόσοφο. Και χωρίς να υπάρχει θρησκεία ενιαία εννουμένη ως δόγμα κατεδίκασαν τον Σωκράτη για εισαγωγή καινών δαιμονίων.Yperboreios έγραψε:Αλλα η αλήθεια ειναι οσο και αν δεν θέλουν να το δεχτούν μερικοί οτι αν ζούσε σημερα ο Σωκράτης ή ο Πλάτωνας ή ο Μέγας Αλέξανδρος τοτε οι νεοέλληνες θα τους ειχαν διώξει απο την Ελλάδα ή θα τους ειχαν καταδικάσει σε φυλάκιση ή ακομα και σε θάνατο για 2 και μοναδικούς λόγους.
προσδιώρισέ μας για ποια περίοδο της αρχαίας ελληνικής ιστορίας μας μιλάς πρώτα και μετά συνεχίζουμε...Yperboreios έγραψε:Ο πρώτος ειναι επειδη δεν ηταν χριστιανοί και ο δεύτερος λόγος επειδη ηταν ενάντια στην δημοκρατία
Αυτος ο ορος θα μποροσε να αποτελει καινουριο τοπικ.καινών δαιμονίων.
τι να σημαινει αραγε; καινο δαιμονιο μπορει να ειναι μια νεα θεοτητα; η ενα νεο εθος;
- karipis
- Επικοινωνία:
Θεότητα.τι να σημαινει αραγε; καινο δαιμονιο μπορει να ειναι μια νεα θεοτητα; η ενα νεο εθος;
Πηγαίνει κατά το Αγαθοδαίμων, συν δαίμονι κ.λπ. -σπανιότερα ενν. την μοίρα ή την τύχη.
κανονικα θα επρεπε κι ο μαρκος αυρηλιος να ειναι στην λιστα των μεγαλων Ελληνων
- ILLUVATAR85
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: ILLUVATAR85
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Δεν ήταν Έλληνας όμως ήταν φιλέληνας .Divine Sinner έγραψε:κανονικα θα επρεπε κι ο μαρκος αυρηλιος να ειναι στην λιστα των μεγαλων Ελληνων
Και ο Αλέξανδρος είναι μι σταθερή αξία που μας αρέσει δεν μας αρέσει η ίδια ιστορία τον έχει κρίνει.
Και εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να επεμβαίνουμε στο ιστορικό γίγνεσθαι.
Συμφωνώ σχεδόν σε όλα με την πρώτη δεκάδα αλλά θα ήθελα στην θέση του Καραμανλή να ήταν ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος-Δραγάσης .
Η δημοκρατία δεν συνίσταται σε ισότητα,συνίσταται σε ανισότητα που οφείλει να είναι δίκαιη-Σόλων
Όλοι φοβούνται ένα βρώμικο όνομα μα όχι μία βρώμικη συνείδηση-Πλίνιος
Μην σε ανησυχεί αυτό που βλέπεις, τίποτα δεν συμβαίνει μόνο του-Ρόαν
O σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ο σκοπός είναι τα μέσα-Δραγώνας
Περιμενα υπομονετικα να τσιμπισει καποιος.
Πως λεμε οτι το βυζαντιο ηταν Ελληνικο κι οχι ή ρώμη;
Το βυζαντιο απο τη ρωμη προηλθε. και η ρωμη που μοιραζονταν κοινες θεοτητες και τροπο οπτικης των πραγματων (παγανιστικο) με τους Ελληνες δεν θεωρειτε Ελληνικη;
Εξαλου η ιστορικη επιστημη μιλαει για Ελληνο-ρωμαϊκο πολιτισμο.
Πως λεμε οτι το βυζαντιο ηταν Ελληνικο κι οχι ή ρώμη;
Το βυζαντιο απο τη ρωμη προηλθε. και η ρωμη που μοιραζονταν κοινες θεοτητες και τροπο οπτικης των πραγματων (παγανιστικο) με τους Ελληνες δεν θεωρειτε Ελληνικη;
Εξαλου η ιστορικη επιστημη μιλαει για Ελληνο-ρωμαϊκο πολιτισμο.
- Yperboreios
Φιλε ΤΕΥΤΑΜΟΣ
ΤΕΥΤΑΜΟΣ ποτε θα καταλάβεις οτι οι παγανιστής και χριστιανός δεν γίνεται να εισαι ταυτόχρονα?Ο παγανιστής μισεί τους χριστιανούς και ο χριστιανός μισεί τους παγανιστές ειτε σου αρέσει αυτο ειτε όχι.Απλα επειδη εσυ και μερικοί άλλοι εδω μεσα βάζετε πρώτα την Ελλάδα και μετα όλα τα άλλα στο μυαλό σας σκέφτεστε με εναν τρόπο Ελληνικό να ναι και οτι να ναι.Αυτο ομως να ξερεις οτι ειναι προσβολή γιατι ασχολήστε με τους αρχαίους μονο και μονο επειδη ηταν Έλληνες και επειδη ειστε και εσεις Έλληνες και οχι επειδη ειχαν πολιτισμό και θρησκεία και επιστήμες.Ειστε πατριώτες και εθνικιστές κατι που ο Σωκράτης και πολλοί άλλοι αρχαίοι οχι μονο δεν ηταν αλλα μισούσαν καθε τι που ειχε σχεση με φανατικό πατριωτισμό.Ο Σωκράτης ελεγε οτι φιλοσόφους θα βρεις και στους βάρβαρους λαούς ενω εσεις λετε οτι φιλόσοφους ειχε μονο η Ελλάδα.Ο Στράβωνας οπως και πολλοί άλλοι Έλληνες πιστευαν οτι ανήκουν στην ίδια φυλή με τους Ιταλούς και τους Κέλτες ενω εσεις πιστεύετε οτι η Ελληνική φυλή ειναι μονο εδω στην Ελλάδα και σε όσους εχουν ρίζες απο εδω απο την Ελλάδα.Αυτα που πιστεύετε δεν εχουν καμιά σχεση με τις ιδέες των αρχαίων και μπορώ να σας πω παρα πολλές ακομα διαφορές που εχετε εσεις οι εθνικιστές Ελληναράδες απο τους αρχαίους Έλληνες.Είναι κακό να είσαι υπερήφανος για τους προγόνους σου; Και οι ιδιοι οι αρχαίοι ήσαν υπερήφανοι για τους δικούς τους προγόνους. Κι όχι μόνον ήσαν υπερήφανοι, αλλά εγκαθιδρύθη για μια εποχή προγονολατρεία, κάθε φυλή και γένος και φατρία προέβαλε τους δικούς του προγόνους. Επίσης έκαστον εκ των ελληνικών φύλων είχε τον επώνυμο πρόγονό του.
Δεν ειπα οτι δεν τον καταδίκασαν οι αρχαίοι αλλα λέω οτι τον καταδίκασαν δημοκράτες δηλαδη άνθρωποι ίδιοι με τους σημερινούς Έλληνες στις πολιτικές απόψεις.Και για τον λόγο που σημερα αν πεις οτι εισαι ενάντια στην δημοκρατία σε λενε φασίστα και ναζί για τον ίδιο λόγο καταδίκασαν και τον Σωκράτη τοτε και όχι για την θρησκεία οπως σας εχουν κανει να πιστεύετε.Διαβάστε τι έκαναν οχι μονο στον Σωκράτη οι δημοκράτες στην Αρχαία Ελλάδα αλλα και στον Πυθαγόρα και στον Πλάτωνα.Οι λόγοι ηταν καθαρά πολιτικοί.Όπως έλεγε και ο Σωκράτης αν η βασιλεία και η ολιγαρχία ειναι ενάντια στους πολλούς τοτε και η δημοκρατία ειναι εναντια στους λίγους και σωστούς.Οι ίδιοι οι αρχαίοι μας πρόγονοι, οι συνδημότες του Σωκράτους, κατεδίκασαν τον μέγαν φιλόσοφο. Και χωρίς να υπάρχει θρησκεία ενιαία εννουμένη ως δόγμα κατεδίκασαν τον Σωκράτη για εισαγωγή καινών δαιμονίων.
- ILLUVATAR85
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: ILLUVATAR85
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Εδώ είναι θέμα βιολογικό η Ρώμη δεν ξεκίνησε ώς πολυφυλετική αυτοκρατορία όπως το Βυζάντιο και ο όρος Έλληνας στα Ρωμαικά χρόνια είναι περισσότερο πολιτιστικός (συνήθως μας ονόμαζαν ή Γραικούς ή ακόμα χειρότερα Γραικύλους)ILLUVATAR85 έγραψε:Δεν ήταν Έλληνας όμως ήταν φιλέληνας .Divine Sinner έγραψε:κανονικα θα επρεπε κι ο μαρκος αυρηλιος να ειναι στην λιστα των μεγαλων Ελληνων
Και ο Αλέξανδρος είναι μι σταθερή αξία που μας αρέσει δεν μας αρέσει η ίδια ιστορία τον έχει κρίνει.
Και εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να επεμβαίνουμε στο ιστορικό γίγνεσθαι.
Συμφωνώ σχεδόν σε όλα με την πρώτη δεκάδα αλλά θα ήθελα στην θέση του Καραμανλή να ήταν ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος-Δραγάσης .
Η δημοκρατία δεν συνίσταται σε ισότητα,συνίσταται σε ανισότητα που οφείλει να είναι δίκαιη-Σόλων
- Dhmellhn
- Επίτιμος
- Έδωσε Likes: 27 φορές
- Έλαβε Likes: 71 φορές
Όταν ανάμεσα στους 100 βρίσκεται η καρικατούρα του γύφτου-χαζόπουλου, του δήθεν νέου Αριστοφάνη τα σχόλια περιττεύουν.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)