Θα θέλανε πολύ να είχαν φωτο Λίζα, που να τον δείχνει με ζαρντιέρα και τα υπόλοιπα, για να στηρίξουν και τις αισχρές συκοφαντίες που εκτόξευσαν εις βάρος του , αλλά τι να κάνουμε, δεν τους βγαίνει. Σ’αυτά αναγκαστικά περιορίστηκαν σε εικοτολογίες και λόγια της δεκάρας , που μάλλιστα τα μετέφερε στο τόπικ «αφίσες ευαισθησίας» μια ψυχή που δεν διακρίθηκε για την εξυπνάδα της εκει, για να «δικαιολογήσει» τις επαίσχυντες αφίσσες. Οπότε βρήκαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να του κολλήσουν χλαπάτσα. Τόσο απλό!
Συγνώμη ρε Γίγα που κάποιοι ήταν ενεργοί πολίτες, πολιτικοί ή ιεράρχες ΚΑΙ επί χούντας. Συγνώμη που κάποιοι ζούσαν και αναπνέανε δηλαδή εκείνη την εποχή!
Είχα έρθει στην Ελλάδα ένα φεγγάρι το '72 (για διακοπές) και παραβρέθηκα σε παρέλαση για το ΟΧΙ. Αν τη βρεις κι αυτή, συγνώμη που μπορεί να σε χαλάει η μη φωτογενής και μπιμπικιασμένη εφηβική μούρη μου να ατενίζει την παρέλαση εκεί, συγνώμη που ανάπνεα κι εγώ δηλαδή τότε κι έκανα το διπλό έγκλημα να πάω αφ'ενός σε παρέλαση που ειναι φτου κακά στις θολοκουλτουριάζουσες μέρες μας και αφ'ετέρου να στέκομαι απέναντι βλέποντας και τις φάτσες των χουντικών μπροστά μου. Φυσικά θα σου φανεί αδιανόητο αν σου πω πως το ότι ήμουνα εκεί δε σημαίνει ότι έστηνα οπίσθια στη χούντα ή την έγλειφα.
Δε με χαιρετάτε λέω εγώ με τα "φωτογραφικά ντοκουμέντα" της πλάκας που δεν αποδεικνύουν ουσιαστικά τίποτα!
Οποιος φέρει αγάπη για την Ελλάδα μέσα του,
ασχέτως θρησκευτικής/ή/και/ιδεολογικής θέσης, , όποιος θέλει να προασπίζονται τα εθνικά μας δίκια και δεν δέχεται/ανέχεται πια την παράλογη και εξόφθαλμη κατακρεούργηση αυτής της πατρίδας ποικιλοτρόπως και παντιοτρόπως, δεν είναι δυνατόν εκ των πραγμάτων να βγάζει χολή
για τις εκπεφρασμένες θέσεις του Χριστόδουλου όπως τις δήλωνε δημόσια, για τις λαμογές και τις αντεθνικές διαδρομές των πολιτικάντηδων που στηλίτευε με πύρινο λόγο, για την απροκάλυπτη αντίθεσή του με τη νεοταξίλα, ασχέτως του τι μπορεί να νιώθει παραπλεύρως για τον ίδιο ή αυτά που εκπροσωπούσε το αξίωμά του. Τελεία και παύλα.