Αν ήμουν δημοσιογράφος

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dr. Jeckyl
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα
Irc ψευδώνυμο: Dr.Jeckyl
Φύλο: Άνδρας

Αν ήμουν δημοσιογράφος

Δημοσίευση από Dr. Jeckyl » Τρί 20 Ιαν 2009, 18:36

Πολλές φορές έχω έρθει σ'αυτήν την κατάσταση και είμαι σίγουρος πως κι εσείς το ίδιο, να σκεφτώ: "άν ήμουν δημοσιογράφος αυτή τη στιγμή, άν είχα ένα μικρόφωνο μπροστά μου, άν ήμουν μπροστά σε μια κάμερα, θα φώναζα...." :swear:

....Για τί οι Έλληνες οδηγοί είμαστε τόσο απαίδευτοι? Γιατί όλοι θέλουν να βρίσκονται στην αριστερή λωρίδα, ενώ στο εξωτερικό, αυτή η λωρίδα είναι μόνο για προσπέραση και το σέβονται όλοι?? :conf:
Γιατί μας αρέσει να παρκάρουμε όπου βρούμε, αδιαφορώντας για τον συμπολίτη μας, τον οποίο έχουμε κλείσει, ή του δυσκολεύουμε την ζωή? :conf:
Γιατί παρκάρουν μερικοί ασυνείδητοι μπροστά στον εμφανή ιδιωτικό μου χώρο στάθμευσης, στον οποίο υπάρχει και πινακίδα "μην σταθμεύετε, ιδιωτικός χώρος" και όταν φωνάξω την τροχαία, γίνομαι "κακός"?? :conf:
Γιατί ενώ εγώ δεν ενοχλώ κανέναν, ο γείτονας επαγγελματίας με καταδικάζει σε βασανιστική αϋπνία, αρνούμενος να συμμορφωθεί με τους κανόνες της πολυκατοικίας? :conf:
Γιατί πρέπει να πληρώσω στο ταχυδρομείο 10Ε, για παραλαβή δέματος "πόρτα-πόρτα", ενώ το δέμα δεν έφτασε ποτέ στην πόρτα μου και το παρέλαβα ο ίδιος από το ταχυδρομείο με 5 ημέρες καθυστέρηση? :conf: .....

Απ'ότι αντιλαμβάνεστε, τα ερωτήματά μου είναι πολλά (και έχω πολύ περισσότερα), αλλά δυστυχώς μάλλον δεν θα πάρω ποτέ απάντηση!!! :banghead: :banghead:
Όμως θα τα βγάζω τουλάχιστον από μέσα μου, μοιραζόμενός τα μαζί σας!!

Ελπίζω κι εσείς να κάνετε το ίδιο...σας περιμένω!! :thumb: :thumb: :thumb:
Κοινότητα Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων
http://www.epnm.gr/
http://s3.gladiatus.gr/game/c.php?uid=18563
Άβαταρ μέλους
e-to3iko
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα

Re: Αν ήμουν δημοσιογράφος

Δημοσίευση από e-to3iko » Τρί 20 Ιαν 2009, 19:59

Επειδή οι περισσότεροι Έλληνες είναι λαμόγια.-
Άβαταρ μέλους
Acid{RFE}
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Acid{RFE}
Έδωσε Likes: 3 φορές
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από Acid{RFE} » Τρί 20 Ιαν 2009, 20:05

Dr. Jeckyl έγραψε:Πολλές φορές έχω έρθει σ'αυτήν την κατάσταση και είμαι σίγουρος πως κι εσείς το ίδιο, να σκεφτώ: "άν ήμουν δημοσιογράφος αυτή τη στιγμή, άν είχα ένα μικρόφωνο μπροστά μου, άν ήμουν μπροστά σε μια κάμερα, θα φώναζα...." :swear:

....Για τί οι Έλληνες οδηγοί είμαστε τόσο απαίδευτοι? Γιατί όλοι θέλουν να βρίσκονται στην αριστερή λωρίδα, ενώ στο εξωτερικό, αυτή η λωρίδα είναι μόνο για προσπέραση και το σέβονται όλοι?? :conf:
Γιατί μας αρέσει να παρκάρουμε όπου βρούμε, αδιαφορώντας για τον συμπολίτη μας, τον οποίο έχουμε κλείσει, ή του δυσκολεύουμε την ζωή? :conf:
Γιατί παρκάρουν μερικοί ασυνείδητοι μπροστά στον εμφανή ιδιωτικό μου χώρο στάθμευσης, στον οποίο υπάρχει και πινακίδα "μην σταθμεύετε, ιδιωτικός χώρος" και όταν φωνάξω την τροχαία, γίνομαι "κακός"?? :conf:
Γιατί ενώ εγώ δεν ενοχλώ κανέναν, ο γείτονας επαγγελματίας με καταδικάζει σε βασανιστική αϋπνία, αρνούμενος να συμμορφωθεί με τους κανόνες της πολυκατοικίας? :conf:
Γιατί πρέπει να πληρώσω στο ταχυδρομείο 10Ε, για παραλαβή δέματος "πόρτα-πόρτα", ενώ το δέμα δεν έφτασε ποτέ στην πόρτα μου και το παρέλαβα ο ίδιος από το ταχυδρομείο με 5 ημέρες καθυστέρηση? :conf: .....

Απ'ότι αντιλαμβάνεστε, τα ερωτήματά μου είναι πολλά (και έχω πολύ περισσότερα), αλλά δυστυχώς μάλλον δεν θα πάρω ποτέ απάντηση!!! :banghead: :banghead:
Όμως θα τα βγάζω τουλάχιστον από μέσα μου, μοιραζόμενός τα μαζί σας!!

Ελπίζω κι εσείς να κάνετε το ίδιο...σας περιμένω!! :thumb: :thumb: :thumb:

Γιατί οι Έλληνες στην πλειοψηφεία μας είμαστε μπουνταλάδες κ καλοθρεμένοι, κ ανθρώποι δίχως σωστή παιδεία, κ ολίγον ωχαδερφιστές οχ μωρε αδερφέ κ τί έγινε.
Κ εγώ έτσι είμαι δεν βάζω τον εαυτό μου πίσω.
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Τετ 21 Ιαν 2009, 12:12

Αν ήσουν δημοσιογράφος θα προβληματιζόσουν το ίδιο με αυτά που προβληματίζεσαι και τώρα. Όμως δεν θα έβγαινες μπροστά από την κάμερα να τα πεις, δεν θα το έκανες θέμα ή αν έκανες ρεπορτάζ σχετικά θα σου έβγαζαν την πίστη (συγνώμη στους πιστούς του φόρουμ) για να το δημοσιεύσουν.
Αν ήσουν δημοσιογράφος, θα γινόσουν νευρικός για να προλάβεις τα ρεπορτάζ, να είσαι παντού, να δέχεσαι μπινελάκια επειδή κάνεις σωστά τη δουλειά σου, να δέχεσαι μπινελίκια επειδή δεν κάνεις σωστά τη δουλειά σου =Ρ. Θα έβγαινες στην αριστερή λωρίδα, θα κόρναρες ασταμάτητα, θα πατούσες πεζούς και ηλικιωμένους για να προλάβεις την είδηση =Ρ.
Άσε την δημοσιογραφία.... έχεις ένα θέμα. Μπορείς να εκτονωθείς επειδή το γράφεις εδώ ή το λες σε κάποιον.. μπορείς όμως και να κάνεις κάτι γι' αυτό. Ψάξε, ενημερώσου, οργανώσου βρες συλλόγους που ασχολούνται με αυτό το θέμα. Διαμαρτυρήσου. Κάνε κάτι =Ρ και στην τελική.. πάρε τα κανάλια =Ρ (αν έρθουν) μπορεί να βγει άκρη =Ρ.

(ΠΡΟΣΟΧΗ μη πάρεις στον ΣΚΑΙ η Ελληνοφρένεια κάνει φάρσες =Ρ )
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Τετ 21 Ιαν 2009, 12:28

Υπάρχουν και άλλοι σαν και σένα!!! Δες στο Facebook το group "Η ορθολογική μειονότητα της Ελλάδος"

http://www.facebook.com/group.php?gid=43674003275

Είναι δύσκολο να τα αντέξει όλα ένας άνθρωπος...
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
Γκροτέσκος
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Γκροτέσκος » Παρ 23 Ιαν 2009, 09:33

Παίδες, το σύστημα δεν την παλεύει κάστανο.
Γι αυτό ένα έχω μόνο να πω. 11 8 80

Όσο για σένα dotore, σου απαντώ σε όλα σου
τα ερωτήματα αμέσως χωρίς περικοπές και
μακρυγορίσεις:
Γιατί παρκάρουν μερικοί ασυνείδητοι μπροστά στον εμφανή ιδιωτικό μου χώρο στάθμευσης, στον οποίο υπάρχει και πινακίδα "μην σταθμεύετε, ιδιωτικός χώρος" και όταν φωνάξω την τροχαία, γίνομαι "κακός"??
Γιατί ενώ εγώ δεν ενοχλώ κανέναν, ο γείτονας επαγγελματίας με καταδικάζει σε βασανιστική αϋπνία, αρνούμενος να συμμορφωθεί με τους κανόνες της πολυκατοικίας?
Γιατί πρέπει να πληρώσω στο ταχυδρομείο 10Ε, για παραλαβή δέματος "πόρτα-πόρτα", ενώ το δέμα δεν έφτασε ποτέ στην πόρτα μου και το παρέλαβα ο ίδιος από το ταχυδρομείο με 5 ημέρες καθυστέρηση?
Γιατί είμαστε Έλληνες Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 23 Ιαν 2009, 13:48

Γιατρέ τώρα είδα πως άνοιξες τόπικ!
Χμ… Πρέπει να το τιμήσω με την παρουσία μου, έτσι δεν είναι?
Χαχα, προβλέπεται πολυλογία, γι’αυτό οπλίσου με υπομονή. Μην την πεις φλυαρία όμως, σε σκότωσα!

Για τα περί οδικής συμπεριφοράς καλά και άγια τα λες, αλλά μπροστά σε άλλα που καταλογίζω εγώ στους δημοσιογράφους, αυτό είναι σίγουρα το τελευταίο! Είναι από τα πράγματα για τα οποία επιρρίπτω ευθύνη πρώτα και κύρια σ’εμάς τους ίδιους κι έπειτα σε δημοσιογράφους ή φορείς ή κράτος! Κι αν σκεφτούμε μάλιστα πως εμείς οι Ελληνες είμαστε απόγονοι των φορέων και μεταλαμπαδευτών του πολιτισμού στον πλανήτη, η ατομική μας ευθύνη γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Τι να σου κάνει ο δημοσιογράφος, η πολιτεία (αν έκανε σποτάκια που δεν κάνει) όταν η ατομική μας παιδεία και καλλιέργεια είναι τέτοια, που μας οδηγεί στην ξεφτίλα που λέγεται σπρωξίδι σε μια στάση λεωφορείου απαιτώντας να μπούμε όλοι ταυτόχρονα στο όχημα μέσα από μια πόρτα περιορισμένου πλάτους! Τι να σου πει ο τροχονόμος όταν θέλοντας να στρίψεις αριστερά σ’ένα φανάρι που έχει τόξο και μια εξτρά λωρίδα αναμονής μέχρι να στρίψεις, όταν ο άλλος ο εξυπνάκιας μπαίνει μαγκιόρικα μπροστά από τη δεξιά λωρίδα, και κάθεται μπροστά μπροστά στην αναμονή, ενώ οι άλλοι νιώθουν ηλίθιοι περιμένοντας υπομονετικά στην επιπρόσθετη λωρίδα για να στρίψουν.

Όμως ο τίτλος του τόπικ σου φίλε είναι «αν ήμουν δημοσιογράφος…»
Το θέμα «δημοσιογράφος» και «δημοσιογραφία» είναι πολύ ευρύτερο και πολυσύνθετο για να στεκόμαστε μόνο στο τι κάνουν για την οδική αγωγή μας…

Κι ας πάρουμε το καθεαυτό υποθετικό έτσι όπως το θέτεις. Αν ήμουν δημοσιογράφος… Θα μπορούσες να ήσουν αλήθεια; Σε ό,τι με αφορά, πω πως για να είμαι δημοσιογράφος με τα δεδομένα όπως τα ξέρουμε στην εποχή μας, θα πρέπει να είμαι το λιγότερο παράφρων. Γιατί; Γιατί αν είσαι δημοσιογράφος, δύο τινά παίζουν. Ή πετάς τη συνείδηση και τα πιστεύω σου στα σκουπίδια, και είσαι προσκυνημένος στα γρανάζια του συστήματος (το λέω ευγενικά για να μην το πω «πουλημένος»), οπότε η ελευθερία να παρουσιάσεις έρευνες πάει περίπατο αφού προϋποθέτει αυτή η δουλειά να παρουσιάζεις τα «επιτρέπεται» όπως βολεύουν τους κινούντες τα νήματα, ή είσαι ευσυνείδητος, και τρως τις σόλες σου στο πεζοδρόμιο κάνοντας ρεπορτάζ με μισθό πείνας, με την απειροελάχιστη ως ανύπαρκτη πιθανότητα να σου ανατεθεί και κυρίως να δημοσιευθεί μια έρευνα σημαντική που θα ξεσκέπαζε φαυλότητες και ατασθαλίες, ή να σου δοθεί η δυνατότητα να εκφράσεις πραγματικά και αληθινά τα πράγματα που ταλανίζουν τον κοσμάκη.

Οπότε και στις δύο περιπτώσεις είσαι σε μια lose-lose κατάσταση.

Στην εποχή μου βλέπω να κυριαρχεί μια προκατάληψη για διάφορες μερίδες ανθρώπων… τους αστυνομικούς ας πούμε… Αν θα’χα εγώ μια ανάλογη προκατάληψη, θα’ταν για τους δημοσιογράφους…
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Παρ 23 Ιαν 2009, 15:23

ευχαριστώ Βίκυ για τα καλά σου λόγια =Ρ κι εγώ σ' αγαπώ =Ρ
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 23 Ιαν 2009, 15:34

Αχαχαχαχ! Ρε Λίζάκι μου, εσύ ήσουν ο τελευταίος άνθρωπος που σκεφτόμουν όταν τα έγραφα αυτά. Έγραφα ορμώμενη κυρίως από αυτούς που έχουν γίνει καρεκλοκένταυροι στα ΜΜΕ κι έχουν καταχωρηθεί στη σκέψη του κόσμου ως "έγκριτοι".

Για μένα σίγουρα υπάγεσαι στους ευσυνείδητους, για τους οποίους ασφαλώς δε θα μπορούσα να τρέφω καμιά προκατάληψη, αλλά ξέρω ότι κάποια στιγμή θα ματώσουν, να τους πονέσει αυτός ο δρόμος που διάλεξαν... Και για τους άλλους ακόμα που στηλιτεύω, δεν τρέφω ουσιαστικά προκατάληψη. Αν πρόσεξες, είπα "Αν θα’χα εγώ μια ανάλογη προκατάληψη, θα’ταν για τους δημοσιογράφους… Με κυρίαρχη λέξη-κλειδί το "Αν"
Δεν έχω, γιατί και απ'τους "έγκριτους" ακόμα ξεχωρίζω και εκτιμώ τα σωστά που ενίοτε εκφράζουν. Απλά θα'θελα να μπορούσαν να το κάνουν πιο συχνά.

Ίσως θα'πρεπε να διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά το προηγούμενο ποστ μου, και σίγουρα έξω από σένα προσωπικά. Τότε ίσως... λέω ίσως... να έβρισκες ότι συμφωνείς μαζί μου σε κάποια ουσιώδη σημεία. :wink:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Παρ 23 Ιαν 2009, 15:41

καλέ ναι, κι εγώ πλάκα κάνω έτσι κι αλλιώς θα αλλάξω ειδικότητα =Ρ
Άβαταρ μέλους
Dr. Jeckyl
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα
Irc ψευδώνυμο: Dr.Jeckyl

Δημοσίευση από Dr. Jeckyl » Παρ 23 Ιαν 2009, 17:56

Ευχαριστώ πολύ και τις δυο ευγενέστατες κυρίες που τίμησαν και ομόρφιναν το topic μου με την παρουσία τους και φυσικά την γνώμη τους!!! :)

Όμως σας παρακαλώ πολύ, η ιδέα μου όταν το άνοιξα, δεν ήταν ακριβώς αυτή!!! Δεν θέλω να κρίνω, να επικρίνω, να σχολιάσω, να κατακρίνω, να επαινέσω ή να χειροκροτήσω ενδεχομένως την δουλειά, ή ακόμα καλύτερα, το λειτούργημα του δημοσιογράφου.... Γνωρίζω πολύ καλά επίσης, πως υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθεί ένας δημοσιογράφος από αυτά που ανέφερα... Και τέλος, φυσικά και γνωρίζω, πως είναι ίδιον των Ελλήνων να είμαστε ανυπόμονοι, καλοπερασάκηδες, ωχαδερφιστές και εξυπνάκηδες!!

Εγώ όμως σαν απλός πολίτης, που όλα αυτά γύρω μου "μου την δίνουν" και που υποβιβάζουν την νοημοσύνη μου και με κάνουν να νιώθω δεύτερης κατηγορίας πολίτης της ενωμένης Ευρώπης, μη έχοντας κάποιο άλλο βήμα για να εκφράσω ατην δυσαρέσκειά μου προς όλα αυτά, αποφάσισα να καταγράφω αυτά που με ενοχλούν καθημερινά δίπλα μου. Και όχι μόνον εγώ, αλλά και όλοι εσείς που συμμετέχετε σε αυτό το forum, με την (αφελή ίσως) ελπίδα, να πέσουν και στα μάτια κάποιων που μπορούν να τα κάνουν ευρύτερα γνωστά, να τα καυτηριάσουν και γιατί όχι, άν έχουν έστω και την ελάχιστη δύναμη στα χέρια τους, να βοηθήσουν να διορθωθούν!!

Σίγουρα κάποιοι θα με θεωρήσουν υπερβολικά ρομαντικό, ίσως και αφελή, αλλά πραγματικά αυτό δεν με πειράζει!! Ο ρομαντισμός και η αφέλεια σήμερα πια, έχουν γίνει ιδιότητες προς απόσυρση και δεν με πειράζει καθόλου να είμαι ο τελευταίος που θα κρατώ την σημαία τους, σαν ιππότης της στρογγυλής τραπέζης! :D

Σας παρακαλώ λοιπόν, γράψτε κι εσείς, τι είναι αυτό που σας ενοχλεί γύρω σας, στους δίπλα σας, στη δουλειά σας, στο δρόμο, στα μέσα μαζικής μεταφοράς κ.ο.κ. :thumb: :thumb: :thumb:
Κοινότητα Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων
http://www.epnm.gr/
http://s3.gladiatus.gr/game/c.php?uid=18563
Άβαταρ μέλους
Γκροτέσκος
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Γκροτέσκος » Παρ 23 Ιαν 2009, 18:57

Να είμαστε ανυπόμονοι,
καλοπερασάκηδες,
ωχαδερφιστές
και εξυπνάκηδες
ωραίο τετράστοιχο γιατρέ.

Μου την σπάει όταν ο γιατρός κάνει τετράστοιχα
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 3 φορές

Δημοσίευση από ICAROS » Παρ 23 Ιαν 2009, 19:24

Oι πολλοί δημοσιογράφοι είναι δούλοι και με υφάκι ''καθωσπρεπείστικο'' του ''καλού παιδιού (φλώρου) με χωρίστρα'' και πιστεύουν ότι δεν πρέπει να εκφράζουν άποψη αλλά να καταγράφουν απλώς όσα λένε οι άλλοι ασχολίαστα.

Ε, αυτό εγώ δεν μπορώ να το κάνω, τα παίρνω όταν τυγχάνει να γνωρίζω ένα θέμα και ο άλλος προσπαθεί να εμφανίσει ''τα πράγματα'' αντίθετα από ό,τι μου έχουν αποδειχθεί -όταν και όπου τυγχάνει να έχω ήδη ακλόνητη βεβαιότητα για το συμπέρασμά μου-. Σε μία σχετική περίπτωση υπήρξε αψιμαχία με έναν εμπειρότατο δημοσιογράφο που κάνει τον διδάσκοντα σε μία από τις σχολές που πήγαινα, επειδή θεώρησε ότι φάνηκε έντονα η δυσαρέσκειά μου εξ αιτίας λεγομένων ενός φίλου του τον οποίο είχε καλέσει για ''ομιλία'' :loco:
~ Ακραίο Επικοινωνιακό Φαινόμενο ~
Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
http://www.facebook.com/lpaliginis
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”