Αντιαμερικανισμός (από ΧΙΟΥΙ)

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: eLia_
Φύλο: Γυναίκα

Αντιαμερικανισμός (από ΧΙΟΥΙ)

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:38

Posted: Wed Oct 25, 2006 10:01 pm Post subject: Αντιαμερικανισμός
--------------------------------------------------------------------------------
από ΧΙΟΥΙ:

Υπάρχει μια σύγχυση γύρω από το θέμα.Ο όρος αντιαμερικανισμός είναι για μένα άτοπος.Το σωστό είναι αντιεβραισμός διότι ο εβραισμός εκμεταλεύεται την Αμερική δεν ταυτίζεται μαζί της.
Το γεγονός πως υπάρχουν δύο Ελλάδες σήμερα μια εντός των τειχών και μια εκτός είναι γεγονός.Περίπου 10 εκ Έλληνες εντός και 5 εκ. εκτός κατά προσέγγιση.
Κάτι που μου ήρθε τώρα.Τις πιο ανθελληνικές θέσεις τις έχουν οι Έλληνες ακαδημαικοί εντός των τειχών (αν είναι δυνατόν) ενώ τις καλύτερες τοποθετήσεις ακούμε από τους Έλληνες ακαδημαικούς στο εξωτερικό.Πώς γίνεται αυτό;Γίνεται διότι εδώ έχει μείνει όλη η πλέμπα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των άξιων Ελλήνων φύγανε άρον άρον από την πατρίδα τους.Τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αμερικής μιας και μιλάμε συγκεκριμένα,ερευνητικά κέντρα,Νάσα,Πανεπιστήμια είναι ΓΕΜΑΤΑ Έλληνες.Το γεγονός πως εκμεταλλεύονται οι ξένοι αυτό το έμψυχο δυναμικό οφείλεται στις προδοσίες των κυβερνώντων μας.

Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας.Δεν είμαι όμως περήφανος για την σημερινή Ελλάδα.Εάν σπούδαζα στο εξωτερικό για παράδειγμα στην Αμερική ας πούμε που έτσι αλλιώς κακή ψυχρή ηλίθια κουτή κλπ. δεν νομίζω να είχε καμία σχέση με το Τεί που τελείωσα στην Ελλάδα,το μεγαλύτερο μάλιστα.
Πραγματικές ώρες ούτε τις μισές κάθε εξάμηνο.Απεργίες των καθηγητών.Καταλήψεις.Πολλές φορές οι καθηγητές δεν έρχονταν.Άλλες δεν υπήρχαν σημειώσεις (για βιβλία δεν λέμε βέβαια παρά μόνο στα αστεία).Η γραμματεία ελεεινή ανοικτή μόνο πέντε έξι ώρες την εβδομάδα.Βαθμολόγηση;Κατά το δοκούν με πολύ φαντασία.Διακοπές;Διαρκείς.Κλείνουμε για τα Χριστούγεννα από την 28η Οκτωβρίου,για το Πάσχα από την Καθαρά Δευτέρα βάλτε και τους Τρείς Ιεράρχες τις Απόκριες την 25η Μαρτίου την γενική συνέλευση των φοιτητών την γενική συνέλευση των καθηγητών τις καταλήψεις των εκτάκτων τις απεργίες των μονίμων τις αδικαιολόγητες απουσίες των καθηγητών την δικαιολογημένη βαρεμάρα των φοιτητών που πάνε για καφέ,ε αυτό είναι η Σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα.
Τι να κάνουμε κάποιοι έχουν την λόξα να σπουδάσουν σε πραγματικά πανεπιστήμια.Ας βρίζουμε λοιπόν και ας κατηγορούμε την Αμερική που έχει Γέηλ και Χάρβαρντ και ας επαίρουμε εαυτούς που έχουμε τις καλύτερες καφετέριες πέριξ των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων διεθνώς (και τις περισσότερες).
Να κατηγορούμε τους Εβραίους όχι τους Αμερικανούς.Μακάρι η Ελλάδα να έμοιαζε στην Αμερική όσον αφορά την οικονομία την παιδεία την οργάνωση διότι φυσικά δεν είναι τέλεια η Αμερική αλλά σε σχέση με τα καθημάς θα την έλεγα θεική.
Αφήστε την παιδεία.Πάρτε το Λός Άντζελες.Έχετε δεί ποτέ φωτογραφία;Τι κάνανε οι άνθρπωποι;Αντί να χωρέσουνε το εμπορικό κέντρο σε 500 δεκαώροφα το χωρέσανε σε δέκα ουρανοξύστες.Και όλη η υπόλοιπη πόλη είναι με σπίτια πνιγμένα στο πράσινο.Τα φωνάζει χρόνια ο Σοφιανόπουλος πως έτσι θα δημιουργήσουμε ελεύθερους χώρους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δεν τον ακούει κανείς βέβαια είναι τρελός αυτός δεν ασχολούμαστε..
Θέλετε να μιλήσουμε για βιβλιοθήκες;Τι γίνεται σε μάς που έχουμε την τιμή να είμεθα οι πρώτοι διδάξαντες πολιτισμό στον κόσμο;Και τι γίνεται στην Αμερική;Θα γελάσει κάθε πικραμένος και μάλιστα με..μαύρο δάκρυ!!Αφήστε το πάλι...
Για δρόμους;από σεβασμό στους χιλιάδες νεκρούς μας στην άσφαλτο ούτε για αυτό θα πώ κατι παραπάνω.

Αυτά σαν χώρα άσχετα ομιλώντας περί πολυπολιτισμού εξωτερικής πολιτικής διεθνούς ρόλου κ.ο.κ Αν δεν θέλετε Αμερική έστω πάρτε Καναδά Αυστραλία και μετά μπορούμε να πιάσουμε και Ευρώπη.

Εντάξει και σαν Ελλάδα μας έχουμε τα δικά μας.Τα ούζα μας την θάλασσά μας τα γλέντια μας τους δικούς μας ρυθμούς το στύλ μας τα εξοχικά μας τα οικόπεδά μας και τις πατρικές μας περιουσίες τις ελιές μας τα νησιά μας δεν λέω.(Δεν ξέρω βέβαια πόσοι τα απολαμβάνουν πια λένε πως κάθε χρόνο όλο και λιγότεροι δεν ξέρω..) Και στο κάτω κάτω αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα ο καθείς ας κάνει τις επιλογές του.Όποιος θέλει ας φύγει όποιος θέλει ας κάτσει.Αλλά μην μου συγκρίνετε τώρα τα ασύγκριτα...Μέχρι και η Παπαρήγα που σαν μάνα δεν θέλει να δεί το παιδί της αμόρφωτο το έστειλε στο ιδιωτικό..

Δεν ωραιοποιώ καμία κατάσταση.Και η ΑΜερική έχει τα ποροβλήματά της.Να φάνηκε τώρα και με αυτά που έγιναν στην Ορλεάνη.Αλλά παιδιά μην ξεγελιόμαστε τώρα σοβαρά να μιλάμε.Η Αμερική είναι σοβαρή χώρα.Η Ελλάδα έχει 700 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους οι ΗΠΑ το ίδιο στο σύνολο των πολιτειών της...!!! Απλά μαθηματικά απλή λογική. Όσοι διαφωνούν τέλος ας κάνουν ένα ταξίδι μέχρι εκεί..Εγώ δεν έχω κάνει ακόμα αλλά διαβάζω επισκέπτομαι ιστοσελίδες συζητώ με ανθρώπους που ζήσανε εκεί σαν τον πατέρα μου και έχω άποψη. Αν τα καταφέρω να επισκεφτώ είμαι σχεδόν σίγουρος πως δεν θα αλλάξω γνώμη ως προς αυτά που είπα.Για άλλα που δεν είπα...βλέπουμε :P

[img]http://img143.imageshack.us/img143/34/laiu9.jpg[/img]

TO LOS ANGELES όπως βλέπετε δίπλα στο κέντρο είναι πνιγμένο στο πράσινο._________________
"Αναρχίας δε μείζον ουκ έστι κακόν" ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: eLia_
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 11:38

Posted: Wed Oct 25, 2006 10:04 pm
--------------------------------------------------------------------------------
από ΧΙΟΥΙ:

Μιλώ όπως καταλάβατε για πρακτικά πράγματα οικονομία εκπαίδευση ευημερία διαβίωση ελπίζω να έγινα κατανοητός..Όπως και να έχει όποια χάλια και να έχει η Ελλάδα μας τι να γίνει από την καρδιά μου δεν βγαίνει.Αλλά διαθέτουμε και λογική και μπορούμε να βλέπουμε την πραγματικότητα έτσι δεν είναι;

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”