![Εικόνα](https://i.postimg.cc/1RDtnznQ/image.jpg)
Αγαπητοί (όσοι υπάρχουν ακόμα) συμφορουμίτες θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα σχετικά με την πορεία των πραγμάτων και την ανεξέλεκτη
καταβαράθρωση των πάντων γύρω μας. Πιστεύετε ότι υπάρχει πιθανότητα αυτός ο κόσμος που όλοι βιώνουμε να αλλάξει προς το καλύτερο?
Υπάρχει το υλικό εκείνο που θα σχηματίσει καινούργιες αξίες και να δώσει ελπίδα στους νέους ανθρώπους που το μέλλον είναι δικό τους? Ρωτώ εσάς, γιατί εγώ από όποια πλευρά και να το δω καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πλέον η κατάσταση στην οποία μας επιβάλουν να ζούμε είναι μη αναστρέψιμη.. Οσα χρόνια υπάρχω σε αυτόν τον κόσμο, ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε συγκεντωμένη τόση βρωμιά, ηθικός ξεπεσμός, έλλειψη ανθρωπιάς και στασιμότητα. Πάντα υπέβοσκε η εγκληματικότητα, η παραβατικότητα και η βρωμιά αλλά υπήρχαν και πράγματα
που μας κάνανε να αγαπάμε αυτή την ζωή και εκτιμούσαμε αξίες όπως η φιλία, η ελευθερία , η φύση , που τώρα είναι δύσκολο πια να τα βρείς..
Προσωπικά, έχω την αίσθηση ότι από το 2010-2012 και μετά είναι σαν μια μαύρη δύναμη να εισχώρησε στον κόσμο μας και μέσα σε πολύ γρήγορο
ρυθμό άρχισε η ασχήμια να φανερώνεται σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Πλέον ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα , οι μέρες, οι μήνες , τα χρόνια τρέχουν.
Νιώθετε το ίδιο? Θα ήθελα να ξέρω αν το βιώνετε και εσείς. Αισθάνεστε ότι κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί εύκολα με λόγια πως πλανάται τα τελευταία χρόνια πάνω και γύρω μας και είναι απόκοσμο και σκοτεινό? Οι καθημερινές σχεδόν ανθρωποκτονίες, οι βασανισμοί, οι βιασμοί ανηλίκων, ο πανπουστισμός και η κάθε είδους ασχήμια είναι πανταχού παρών. Δεν το πάω συνομωσιολογικά, απλά προσπαθω να βρω άκρη με το τι φταίει που ζούμε μέσα σε αυτό. Κάποιοι θα πουν ότι φταίνε τα μνημόνια, και η διάφορες ανθελληνικές κυβερνήσεις που δηλητηρίασαν το σώμα αυτού του τόπου.. Είναι όμως μόνο αυτό? Πάντα υπήρχε ανέχεια και φτώχεια. Πάντα ο λαός ήταν διχασμένος και πάντα υπήρχαν οι φτωχοί και οι πλούσιοι. Τώρα όμως έχουμε αλλάξει πίστα ένα πράγμα..
Προσπαθείστε να βρείτε κάτι θετικό γύρω σας από τα νέα της τηλεόρασης, απο τον περίγυρό σας, τους συγγενείς σας και παντού. Σας πληροφορώ ότι θα δυσκολευτείτε πολύ..
Βιώνουμε τέτοια μαυρίλα και τέτοιο ξεπεσμό όσο ποτέ άλλοτε. Και το θλιβερό είναι ότι δεν υπάρχουν και σημεία αντίστασης. Ολοι σε βαθύ ύπνο χαμένος ο καθένας στον δικό του μικρόκοσμο. Μήπως είναι αυτός ο τρόπος που πρέπει να γίνουν τα πράγματα ώστε να πιάσουμε τέτοιον πάτο μέχρι που να μην πάει άλλο, ώστε να έρθει και να διαδεχθεί την κατάσταση που βιώνουμε κάτι άλλο πιο ελπιδοφόρο και καινούργιο? Δεν ξέρω..Ισως..
Μήπως πάλι βλέπουμε από άλλο πρίσμα τα πράγματα επειδή μεγαλώνουμε και ότι εμπειρίες ήταν να συλλέξουμε τις συλλέξαμε οπότε και τώρα γίναμε πιό απαιτητικοί και επιλεκτικοί? Η έχει να κάνει όλο αυτό με το πετσόκομα των ελευθεριών μας, και την απελευθέρωση μιάς αφύσικης νοοτροπίας όπου ότι ξέραμε μέχρι χθες ως μαύρο τώρα καλούμαστε να το δούμε ως άσπρο? Φοβάμαι φίλοι μου ότι τίποτα πια δεν μπορεί να μας επιστρέψει στην κατάσταση που γνωρίζαμε. Απλώς πλέουμε ακυβέρνητοι στον βαθύ ωκεανό και μέχρι να πέσουμε στο παγόβουνο ακούμε την ορχήστρα να παίζει αμέριμνα..