Αν είσαι σε σχέση, και κάνεις νέα γνωριμία, δηλώνεις ελεύθερος;

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση

Αν παραμένουμε σε σχέση που ενδεχομένως κάτι δεν πάει καλά, και γνωρίσουμε έναν νέο πιθανό σύντροφο:

1. Δικαιούμαστε να του πούμε ότι είμαστε ελεύθεροι, ενώ είμαστε ακόμα σε σχέση με άλλο άτομο.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
2. Δεν δικαιούμαστε να δηλώσουμε ελεύθεροι, διότι έτσι τον εξαπατούμε, αφού είμαστε ακόμα σε σχέση με άλλο άτομο.
1
100%

Σύνολο ψήφων: 1
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 412 φορές
Έλαβε Likes: 315 φορές

Αν είσαι σε σχέση, και κάνεις νέα γνωριμία, δηλώνεις ελεύθερος;

Δημοσίευση από OTTO » Δευ 18 Νοέμ 2024, 19:49

Συχνά τελευταία συναντώ παραστάσεις τύπου dating, ειδικά τα αποσπάσματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από την εκπομπή first dates, και διαπιστώνω ότι στα περισσότερα dates ρωτούν για την τελευταία σου σχέση. Επίσης γνωρίζω ότι πάντα ο άλλος ρωτάει αν είσαι ελεύθερος, είναι το βασικό ερώτημα

Αν λοιπόν είσαι ακόμα εντός σχέσης, και τύχει να κάνεις μια νέα ενδιαφέρουσα γνωριμία, τί δηλώνεις; Υπάρχει περίπτωση να δηλώσεις ελεύθερος, ενώ είσαι ακόμα σε σχέση; Είναι σωστό αυτό; Είναι εξαπάτηση;
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
------------------------------------
~ ένα σκουπίδι που απλώς ονειροπολεί ~
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 379 φορές
Έλαβε Likes: 336 φορές

Re: Αν είσαι σε σχέση, και κάνεις νέα γνωριμία, δηλώνεις ελεύθερος;

Δημοσίευση από kat_woman » Τρί 19 Νοέμ 2024, 13:08

Αρχικά να σου πω ευχαριστώ που έστω και με αυτό το poll, ζωντανεύουν λιιιιγο τα ΙΔΕΟ και μακάρι να έχει αρκετή επισκεψιμότητα το thread αυτό, έτσι ώστε να το δουν και να ψηφίσουν αρκετοί.

Θα ψηφίσω και εγώ και θα καταλάβεις τι, γιατί μάλλον θα είμαι η πρώτη (και ελπίζω όχι η τελευταια... :loco: )

ΑΛΛΑ: Θα σου πω τη γνώμη μου πάνω σε αυτό, αν και σου την έχω ξαναπεί.

Έτσι όπως το θέτεις, ασπρόμαυρο και απόλυτο, δυσκολεύομαι ακόμα και εγώ να ψηφίσω. Και αυτό διότι, οι αποχρώσεις (οχι του γκρι... :loco: ) είναι πολλές. Ναι, οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τον άλλο και να μην τον εξαπατούμε. Δες όμως τι λες στο poll: Αν παραμένουμε σε σχέση που ενδεχομένως κάτι δεν πάει καλά, και γνωρίσουμε έναν νέο πιθανό σύντροφο
Οι λέξεις κλειδιά είναι νέος και πιθανός. Στην αρχή λοιπόν μιας σχέσης, όλα είναι νέα και, κυρίως, ΠΙΘΑΝΑ και όχι ΣΙΓΟΥΡΑ. Που σημαίνει, πολύ απλά, οτι αν κάποιος/α έχει ένα βαθμό ανασφάλειας (και υπάρχουν παααααρα πολλοί εκεί έξω με ανασφάλεια), θα προτιμήσουν ενδεχομένως να κρατήσουν για ένα διάστημα, παράλληλα τη μία σχέση με την άλλη, μέχρι το ΠΙΘΑΝΟ να γίνει, όσο μπορεί, πιο ΣΙΓΟΥΡΟ.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν ξέρω αν μπορεί να θεωρηθεί ξεκάθαρα εξαπάτηση.

Βέβαια, αν τελικά το άτομο κάνει την επιλογή του, μείνει με την νέα σχέση και δεν παραδεχτεί οτι για ένα διάστημα το έπαιζε σε δύο ταμπλό, έστω και με τη δικαιολογία που προανέφερα, τότε κάτι δεν πάει καλά....

Βλέπεις λοιπόν οτι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το poll σου, και το γράφω αυτό ακριβώς επειδή ξέρω πόσο υπεραναλυτικός είσαι και πόσο γουστάρεις να υπάρχει επιστημονικό υπόβαθρο σε αυτά που γράφεις. Το poll αυτό είναι συνεπώς ολίγον υπεραπλουστευμένο.... :giverose:
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
dim
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έδωσε Likes: 169 φορές
Έλαβε Likes: 216 φορές

Δημοσίευση από dim » Τρί 19 Νοέμ 2024, 17:54

Για μένα είναι πολύ απλά τα πράγματα και θα εξηγήσω γιατί παρακάτω. Οφείλω όμως να επισημάνω ότι το επίμαχο ερώτημα του poll δεν έχει αποσαφηνιστεί καθαρά καθώς περικλείει μέσα του παράπλευρες συνθήκες που μπορούν να αλλάξουν όλη την συλλογιστική. Επομένως συμφωνώ με την οπτική της Κατερίνας. Αλλωστε βλέπω καθαρά την αγωνία του θεματοθέτη να ζητά απο τον ερωτώμενο σε ένα πολύ σφιχτό πλαίσιο να απαντήσει με ένα ναι ή όχι ενώ στην απάντηση υπάρχει και η ενδιάμεση απάντηση που εξαρτάται πάντα από τις παράπλευρες συνθήκες που είπα παραπάνω.
Η απάντηση λοιπόν στο άν θα προχωρήσει κάποιος σε νέα γνωριμία όντας δεσμευμένος και σε σχέση κρύβοντας για λίγο την αλήθεια ,είναι ότι Ισως ναί και ίσως όχι. Ο καταλύτης που θα γύρει την ζυγαριά στο Ναι η Οχι είναι το κατα πόσο υγιής είναι η σχέση του ζευγαριού και κατά πόσο συμπεριλαμβάνει πραγματικά, δυνατά , ζωντανά αισθήματα αγάπης. Αν ολα αυτά συνυπάρχουν στην σχέση και το ζευγάρι ανατροφοδοτείται με πραγματική αγάπη και όχι επιδερμική και να είχαμε να λέγαμε, τότε δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να ξεκινήσει ταυτόχρονα και μία δεύτερη σχέση γιατί δεν του λείπει κάποιο κενό για να γεμίσει. Στην αντίθετη τώρα περίπτωση, άν η σχέση δύο ανθρώπων δεν περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω και η σχέση βασίζεται σε ρηχά κίνητρα ( ίσως και συμφέροντα εκατέρωθεν) που σημαίνει ότι κάπου νιώθεις πως η σχέση είίναι πιθανόν να βουλιάξει, τότε είναι πάνω από 1000% σίγουράκι ότι θα συμβεί η ταυτόχρονη γνωριμία ενδεχομένως και η άλλη σχέση θα κρατηθεί μυστική. Μέχρι να δει το άτομο ότι έχει βρεί κάτι καλύτερο από αυτό πού έχει εκείνη την στιγμή και πιό κοντά στην καρδιά του. Και αυτό δεν έχει να κάνει με άντρες ή γυναίκες αλλά με την ποιότητα της σχέσης.
Είμαι ένα σκεπτόμενο άτομο που έχει βγάλει το σανό απο την διατροφή του... :thumb:
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Τρί 19 Νοέμ 2024, 18:13

kat_woman έγραψε:
Τρί 19 Νοέμ 2024, 13:08
Βέβαια, αν τελικά το άτομο κάνει την επιλογή του, μείνει με την νέα σχέση και δεν παραδεχτεί οτι για ένα διάστημα το έπαιζε σε δύο ταμπλό, έστω και με τη δικαιολογία που προανέφερα, τότε κάτι δεν πάει καλά....
Κι αν διαιωνίζει το μυστικό; Κι αν το καταλάβει ο άλλος, αλλά συνεχίζει να αρνείται και να επινοεί νέα ψέματα προκειμένου να κρύψει το αρχικό ψέμα, σε βαθμό που να ξεφτιλίζει τη στοιχειώδη λογική του άλλου; Και αν παράλληλα αντεπιτίθεται σε βαθμό να τον βγάζει τρελό, και να του λέει ότι πρέπει να πηγαίνει σε ψυχίατρο και να παίρνει αγωγή; Αν αδιαφορεί που τον βάζει να αμφισβητεί τον εαυτό του, και να τον πείθει να πηγαίνει σε ψυχίατρους και να διερευνεί την ψυχική του υγεία; Αν αδιαφορεί που τον στεναχωρεί;
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Τρί 19 Νοέμ 2024, 18:24

kat_woman έγραψε:
Άρα, αν κάποιος δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να τα φτιάξει με μία που ήταν ακόμα εντός σχέσης, αλλά η εικόνα που είχε αποκομίσει αρχικά τον έκανε να αποκλείσει τέτοιο ενδεχόμενο, οπότε και τα έφτιαξε μαζί της...

ε αυτός τώρα πρέπει να πιει μπόλικο ξιδάκι, γιατί έκανε την μαλακία να πιαστεί κοροϊδάρα, έκανε την μαλακία να εμπιστευτεί μία ψεύτρα, και περαστικά του.

Σωστά;
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Τρί 19 Νοέμ 2024, 18:59

Δηλαδή ρε παιδιά για να καταλάβω,

εγώ χαζός είμαι, καθυστερημένος είμαι, που ακόμα και που η σχέση μου δεν πάει καλά, ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ να ψάχνω για κάτι άλλο, κι ένας βασικός λόγος είναι κι αυτός, το ότι δεν θέλω να εξαπατήσω κανέναν και να έχω καθαρά τα χέρια μου και την τιμή μου;

Και βεβαίως ΑΝ ΕΡΩΤΗΘΩ για το status μου, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΩ να δηλώσω ελεύθερος...

χαζός είμαι και όλοι οι άλλοι είναι οι έξυπνοι;;;;;;;;;;;
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin

Δημοσίευση από kat_woman » Τετ 20 Νοέμ 2024, 10:33

OTTO έγραψε:
Τρί 19 Νοέμ 2024, 18:13
kat_woman έγραψε:
Κι αν διαιωνίζει το μυστικό; Κι αν το καταλάβει ο άλλος, αλλά συνεχίζει να αρνείται και να επινοεί νέα ψέματα προκειμένου να κρύψει το αρχικό ψέμα, σε βαθμό που να ξεφτιλίζει τη στοιχειώδη λογική του άλλου; Και αν παράλληλα αντεπιτίθεται σε βαθμό να τον βγάζει τρελό, και να του λέει ότι πρέπει να πηγαίνει σε ψυχίατρο και να παίρνει αγωγή; Αν αδιαφορεί που τον βάζει να αμφισβητεί τον εαυτό του, και να τον πείθει να πηγαίνει σε ψυχίατρους και να διερευνεί την ψυχική του υγεία; Αν αδιαφορεί που τον στεναχωρεί;
Νομίζω οτι έχω απαντήσει σε αυτό, ακριβώς στο quote μου που έβαλες εδώ: "τότε κάτι δεν πάει καλά", υπό την έννοια οτι κακώς το άλλο άτομο αποσιωπεί και κρύβει το παρελθόν του από την παρούσα σχέση. ΕΚΤΟΣ αν φοβάται οτι, αν παραδεχτεί οτι για ένα διάστημα είχε παράλληλη σχέση, η τωρινή σχέση θα την κάνει με ελαφρά...
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin

Δημοσίευση από kat_woman » Τετ 20 Νοέμ 2024, 10:35

OTTO έγραψε:
Τρί 19 Νοέμ 2024, 18:24
kat_woman έγραψε:
Άρα, αν κάποιος δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να τα φτιάξει με μία που ήταν ακόμα εντός σχέσης, αλλά η εικόνα που είχε αποκομίσει αρχικά τον έκανε να αποκλείσει τέτοιο ενδεχόμενο, οπότε και τα έφτιαξε μαζί της...

ε αυτός τώρα πρέπει να πιει μπόλικο ξιδάκι, γιατί έκανε την μαλακία να πιαστεί κοροϊδάρα, έκανε την μαλακία να εμπιστευτεί μία ψεύτρα, και περαστικά του.

Σωστά;
Σωστά. Εκτός αν έχει τα balls, μιας και δεν το αντέχει, να διαλύσει τη σχέση που θεωρεί οτι τον εξαπάτησε. Σε αντίθετη περίπτωση, ναι, να πιεί ξυδάκι.
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin

Δημοσίευση από kat_woman » Τετ 20 Νοέμ 2024, 10:38

OTTO έγραψε:
Τρί 19 Νοέμ 2024, 18:59
Δηλαδή ρε παιδιά για να καταλάβω,

εγώ χαζός είμαι, καθυστερημένος είμαι, που ακόμα και που η σχέση μου δεν πάει καλά, ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ να ψάχνω για κάτι άλλο, κι ένας βασικός λόγος είναι κι αυτός, το ότι δεν θέλω να εξαπατήσω κανέναν και να έχω καθαρά τα χέρια μου και την τιμή μου;

Και βεβαίως ΑΝ ΕΡΩΤΗΘΩ για το status μου, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΩ να δηλώσω ελεύθερος...

χαζός είμαι και όλοι οι άλλοι είναι οι έξυπνοι;;;;;;;;;;;
Χαζός δεν είσαι, έχεις τις συγκεκριμένες ηθικές αρχές, και καλά κάνεις. Αρα, ή μένεις και πίνεις ξυδάκι (δες προηγούμενο μου ποστ) ή το διαλύεις και πας για άλλα, όντας πλέον ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. Απλά τα πράγματα.
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
Fallen
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Έδωσε Likes: 66 φορές
Έλαβε Likes: 82 φορές

Δημοσίευση από Fallen » Τετ 20 Νοέμ 2024, 11:20

θυμαμαι τα χρονια της αγριας νιοτης... τοτε που λεγαμε οτι ολες οι καλες ειναι πιασμενες... οποτε ή συμβιβαζοσουν με κατι που δεν σου αρεζε απολυτα... ή διεκδικουσες αυτο που ηθελες... οπως και εκανα αρκετες φορες... αν με πειραζε που φλερταραμε και τις διεκδικουσα ενω ηταν με αλλους? καθολου... το αντιθετο μαλιστα... η ηθικη ικανοποιηση ηταν μεγαλη... απλα ημουν καλυτερος... αν δεν το ηξερα? που ειναι και το θεμα εδω... ουτε θα με ενοιαζε... ουτε θα ρωτουσα
και τοτε ειδα μεσα απο την ''κλειδαροτρυπα'' εναν τοπο λουσμενο στο φως... εναν τοπο τοσο γνωριμο και οικειο!!!
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Τετ 20 Νοέμ 2024, 12:37

kat_woman έγραψε:
Τετ 20 Νοέμ 2024, 10:38
Χαζός δεν είσαι, έχεις τις συγκεκριμένες ηθικές αρχές, και καλά κάνεις.
Απλά μια διόρθωση.

Ναι μεν έχω συγκεκριμένες ηθικές "προτιμήσεις" αν θέλετε

Αλλά κάποια πράγματα δεν είναι μόνο θέμα ηθικής του καθενός. Είναι και θέμα γούστου.

Δηλαδή για μένα το σενάριο του να έμπαινα σαν τρίτο πρόσωπο ανάμεσα σε μια σχέση, από μόνο του και χωρίς καμία συσχέτιση με ηθική, μου είναι ήδη αποκρουστικό. Αηδιαστικό.

Ακόμα κι αν το θεωρήσω ηθικά ουδέτερο, χωρίς κανένα πρόβλημα ηθικής, παραμένει κάτι που με αηδιάζει.

Όπως επίσης με αηδιάζει και το να είναι η άλλη φρεσκοχωρισμένη, δηλαδή να χωρισε πριν ένα με δυο μήνες. Για βδομάδες ή μερες δεν το συζητάμε.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 22 Νοέμ 2024, 05:48

Δεν ψήφισα ακόμα αλλά εξαρτάται από ποια οπτική θα το δεις.
Με τη δική σου οπτική και στην κατάσταση που βρίσκεσαι και επειδή πιστεύεις ότι σε εξαπάτησε μπορείς να ακολουθήσεις το δεύτερο δρόμο και σου πάει γάντι.
Όλοι ακολουθούν το δεύτερο μονοπάτι Άντρες και γυναίκες.
Όταν στην υπάρχουσα σχέση κάτι δεν πάει καλά.

Και να δεις που αυτός που είναι σε σχέση έχει άλλο αέρα και είναι πιο ελκυστικός.
Ούτε ο ίδιος ούτε οι άλλοι το καταλαβαίνουν.
Λες και πάει γούρι.
Αν δεις κάτι στον ορίζοντα προχώρα το παράλληλα.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”