Υπάρχουν πολλοί που ψηφίζουν χωρίς αντάλλαγμα και εναλλάσονται μεταξύ δύο κομμάτων ή όποιων προβάλλονται.Μπορεί εσύ να μην έχεις την ευθύνη αλλά αυτός που πράττει με την λογική του ψηφίζω-μεβολεύεις-σε ξαναψηφίζω κ.ο.κ την έχει. Συμβαίνει από ίδρυσης του Ελ.Κράτους.
Να θέσω ως ορόσημο την είσοδο μας στο ευρώ και να πω ότι από τότε αυτή η νοοτροπία κυριάρχησε πιο έντονα (άσχετα που και στη Χούντα τα ίδια κάνανε τέλος πάντων). Να φάνε όλοι μαζί γνωστοί,συγγενείς ! Δε μπορώ να σου πω αν είναι πολλοί ή λίγοι αυτοί που πράττουν έτσι.
Οπουδήποτε έχω κοιτάξει πάντως βλέπω αυτό το πράγμα...αυτή την κατάσταση να εξακολουθεί να διαιωνίζεται...!
Εσύ και γω δεν έχεις ευθύνη για αυτό και προφανώς αν το τσουβάλιασμα περιλαμβάνει άπαντες είναι άδικο και το έχω διατυπώσει ήδη στο άλλο θέμα στη συζήτηση στα προτεινόμενα.
Δηλαδή ψηφίζουν με λογική marketing και διαφήμισης.
Αυτοί είναι και οι περισσότεροι.
Όπως και αυτοί που ψηφίζουν "στρατευμένα" όπως πολύ σωστά επισήμανε ο Αντώνης.
Ο πατέρας μου ψήφιζε στρατευμένα Παπάγο ΕΡΕ και μετά Ν.Δ
Κανέναν μπάρμπα δεν είχε και σε κανένα βόλεμα δεν στόχευε.
Πελοποννήσιος σε καταγωγή το είχαν παράδοση έτσι απλά.
Ήρθαμε σε κόντρα για το θέμα.
Οι άλλοι που ψηφίζουν τους συγκεκριμένους το κάνουν για "βόλεμα" και το βόλεμα των άλλων είναι κλειστή πόρτα για εμάς.
Η οικογένεια από την πλευρά της μητέρας μου από ΚΚΕ μαντρώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ χωρίς και πάλι να έχουν πάτρωνες και να επιδιώκουν κάποιες απολαβές.
Όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα των εκλογώ ακόμα και στα μεγάλα κόμματα που κυριαρχούσαν η ψήφος ήταν στρατευμένη και κατά παράδοση από κάποιους.
Από άλλους ήτααν για το βόλεμα όντως και ξέρω αρκετούς από αυτούς.
Υπήρχαν πάντα και εκείνοι που ψήφιζαν τον ένα για να μη βγει ο άλλος και το αντίστροφο. Ψήφος τιμωρίας.
Δεν είμασταν οικογένεια με πάτρωνες και μπαρμπάδες. Πτωχεύσαμε. Χάσαμε σπίτια και περιουσίες.
Οι νόμοι ίσχυσαν για εμάς μέχρι κεραίας και στην μέγιστη αυστηρότητα με την εσχάτη των ποινών κατά περίπτωση.
Από τα δύο μεγάλα κόμματα που η οικογένεια ψήφιζε "παραδοσιακά" χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα ή έστω επιείκια.
Και μάλιστα την εποχή που υποτίθεται ότι γινόταν το μεγάλο φαγοπότι.
Την εποχή του μαζί τα φάγαμε.
Γι αυτό με προσβάλει βάναυσα η αναφορά σε κωλοέλληνες βολεμένους καλοπερασάκηδες τεμπέληδες.
Είτε πρόκειται για μας σαν οικογένεια είτε για άλλους γιατί δεν ξέρουμε ο καθένας τι περνάει και τι περνούσε. Πως τα έβγαζε και πως τα βγάζει πέρα σήμερα.
Και μη μου πει κανείς ότι είμαι βολεμένη επειδή δουλεύω στο δημόσιο.
Έδινα εξετάσεις παντού έστελνα βιογραφικά παντού και έκατσε πρώτη η Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.
Είχα καλή επιτυχία αλλά μέχρι εκεί γιατί δεν έκανα τη σπουδαία καριέρα ούτε ανέβηκα ιεραρχικά.
Η δική μας γενιά είχε περισσότερη τύχη και ευκαιρίες και αυτό είναι το μόνο που μπορώ να παραδεχτώ.
Ένα πράγμα που με εκνευρίζει είναι η κακία κάποιων ανθρώπων γι αυτούς που ακόμα δουλεύουν που φθάνει στα όρια της επίθεσης.
Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.
Τσουβαλιάζουν τους πάντες σαν βολεμένους όσους δουλεύουμε.
Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να έχουμε κακομοιριά και να την κάνουμε σημαία.
Αρνητισμός διάχυτος που δεν υπήρχε στη γενιά των γονέων μας.
Και αυξήθηκε η ροπή προς ρουφιανιά.
Μην το πάρει κανείς προσωπικά γιατί αφορά ιστορίες που θα γράψω σε κλειστή ενότητα και είναι για γέλια και για κλάμματα.
Κακό σημάδι. Πολύ κακό.
Αλλά και πάλι κανένα τσουβάλιασμα.
Ροπή προς ρουφιανιά με ότι αυτό συνεπάγεται.
Άλλο Ροπή και άλλο τσουβάλιασμα ατόμων.
Και ότι ανέφερε ο Κάσσανδρος είναι κάποιες ροπές που όμως δεν αφορούν όλους τους Έλληνες τσουβαληδόν