Φυσιολογικό κορίτσι! (από elia)

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: eLia_
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από elia » Πέμ 19 Απρ 2007, 15:29

Posted: Sat Sep 16, 2006 10:31 am
--------------------------------------------------------------------------------
από Arela:

Νέκρο, μπορεί να μη συγκλίνω σ'όλα τα σημεία της διαδρομής σου, πάντως σε γενικές γραμμές μου άρεσε και την επικροτώ

Κόρτο λες:
κορίτσια νομίζω ότι μπερδεύετε τη φιλοσοφία, με τη... μεγάλη αρκάνα...

Επειδή γενικολογείς με την προσφώνηση "κορίτσια" και προφανώς συμπεριλαμβάνεται κι η αφεντιά μου σ'αυτήν, θέτω το εύλογο ερώτημα:

θαρρείς πως επειδή έχεις διαβάσει μερικά ποστ/τοποθετήσεις μου γνωρίζεις πραγματικά πώς σκέφτομαι, τι μπερδεύω και τι ξεμπέρδεψα?
Κι αν ναι, με ποια κριτήρια, και με πόσα μέτρα και σταθμά? Με δύο ίσως?
Αυτό επι προσωπικού ας πούμε.

Κι ένα ερώτημα επί το γενικότερον:
Αποκλείεις την προοπτική/πιθανότητα να μάθεις ποτέ εσύ κάτι από άτομο γένους θηλυκού- επειδή είναι γένους θηλυκού?

Η μαγκιά είναι να σέβεσαι τον άνθρωπο ΚΑΙ όταν δεν αποδέχεσαι κάποια άποψή του. Σεβασμός δε σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή...

http://ideografhmata.14.forumer.com/vie ... ?p=343#343
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Πέμ 19 Απρ 2007, 15:33

Posted: Sat Sep 16, 2006 10:45 am
--------------------------------------------------------------------------------
από Corto:
Επειδή γενικολογείς με την προσφώνηση "κορίτσια" και προφανώς συμπεριλαμβάνεται κι η αφεντιά μου σ'αυτήν, θέτω το εύλογο ερώτημα:

θαρρείς πως επειδή έχεις διαβάσει μερικά ποστ/τοποθετήσεις μου γνωρίζεις πραγματικά πώς σκέφτομαι, τι μπερδεύω και τι ξεμπέρδεψα?
Κι αν ναι, με ποια κριτήρια, και με πόσα μέτρα και σταθμά? Με δύο ίσως?
Αυτό επι προσωπικού ας πούμε

ε ναι κρίνω από τα ποστ που έχω διαβάσει.. νομίζω, ότι το ενδιαφέρον σου δεν είναι ακριβώς η φιλοσοφία αλλά η θρησκειολογία, ψυχολογία ή ένας συνδυασμό τους που σήμερα ονομάζεται "εσωτερική αναζήτηση"..

Κι ένα ερώτημα επί το γενικότερον:
Αποκλείεις την προοπτική/πιθανότητα να μάθεις ποτέ εσύ κάτι από άτομο γένους θηλυκού- επειδή είναι γένους θηλυκού?

όχι δεν αποκλείω τίποτα..
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Πέμ 19 Απρ 2007, 15:37

Posted: Sat Sep 16, 2006 10:53 am
από Arela:
ναι κρίνω από τα ποστ που έχω διαβάσει.. νομίζω, ότι το ενδιαφέρον σου δεν είναι ακριβώς η φιλοσοφία αλλά η θρησκειολογία, ψυχολογία ή ένας συνδυασμό τους που σήμερα ονομάζεται \\"εσωτερική αναζήτηση\\"..

Δεκτή η κρίση από τα ποστς που έχεις διαβάσει, για τις συγκεκριμένες απόψεις που έχω τοποθετήσει όμως. 'Οχι για όλη την έκταση του σκεπτικού μου, γιατί θεωρώ ανθρωπίνως αδύνατο να καταγράψει οποιιοσδήποτε άνθρωπος όλες τις νοητικές διαδρομές του, και ειδικά μέσα σε μερικά ποστς.

Και αν μου επιτρέπεται να τοποθετηθώ η ίδια για τα ενδιαφέροντά μου, θα σου πω ότι τα συμπεράσματά σου δεν είναι ακριβή και σφαιρικά. Έχω ήδη δηλώσει "πνευματικός αλήτης", με την έννοια ότι αναζητώ ψήγματα αληθειών σε κάθε είδους συλλογιστική (αυτή που με ξενίζει την ερευνώ τουλάχιστον) σε όλες τις φιλοσοφίες/θρησκείες/κοσμοθεωρίες. Αυτό δε σημαίνει ότι εστιάζω αποκλειστικά σε θρησκειολογία ή ψυχολογία.
Δε μ'αρέσει να "μαντρώνομαι" πουθενά. Αυτά.

Η μαγκιά είναι να σέβεσαι τον άνθρωπο ΚΑΙ όταν δεν αποδέχεσαι κάποια άποψή του. Σεβασμός δε σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή...

Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Πέμ 19 Απρ 2007, 15:38

Posted: Wed Sep 20, 2006 10:57 am
από elia:

Αυτά μου είχαν ξεφύγει.

elia.. αν υπάρχουν κρυφές και άγνωστες πτυχές στην 'επίσημη' ιστορία λογικό δε θα ήταν να μην τις ξέρω (αφού είναι άγνωστες); εσύ, όμως, πώς τα ανακάλυψες όλα αυτά; ποιος σου έμαθε για αυτές;.. θέλεις να τις μάθεις και σε μένα; με ποιο τρόπο;

Μήπως φάσκεις και αντιφάσκεις;
Όταν λίγο πιο πάνω προσφέρθηκα να σου δώσω πληροφορίες, μήπως απάντησες;:
δλδ αν δε μάθεις το τίτλο του βιβλίου δε θα διευρύνω τους ορίζοντες των σκέψεών μου;...

δε χρειάζεται να θυμηθείς κάτι εξειδικευμένο.. πιάσε οποιαδήποτε "εισαγωγή στη φιλοσοφία" ή "ιστορία της φιλοσοφίας"

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
"'Eτσι είναι αν έτσι νομίζετε"
Λ.Πιραντέλλο
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Πέμ 19 Απρ 2007, 15:40

Posted: Thu Sep 21, 2006 2:28 pm
από Corto:

αν ισχυρίζεσαι ότι με την ανάγνωση αυτού του βιβλίου που εγώ τη χαρακτήρισα μάλλον μη ουσιαστική, θα αποκτούσα τη "άγνωστη γνώση" έχεις δίκιο ότι φάσκω και αντιφάσκω.. γιατί δεν κατάλαβα ότι θεωρούσες την ανάγνωση αυτού του βιβλίου τόσο κρίσιμη...

κι εγώ θα μπορούσα, όμως, να ισχυριστώ ότι αυτά που λέω βασίζονται μόνο στη γνωστή "επίσημη" ιστορία και όχι στην "άγνωστη" ιστορία που λογικό είναι να μη γνωρίζω..πιστέυω, όμως, ότι δεν υπάρχει μια καθιερωμένη άποψη για την ιστορία ή και για την ιστορία της φιλοσοφίας.. υπάρχουν πάρα πολλές..και όταν λέω "πιάσε όποιο βιβλίο ιστορίας της φιλοσοφίας θέλεις.. συμπεριέλαβα πάρα πολύ μεγάλη γκάμα διαφορετικών απόψεων επί του θέματος"
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Πέμ 19 Απρ 2007, 15:41

Posted: Thu Sep 21, 2006 2:57 pm
από elia:

Ποιές ακριβώς είναι οι "πολλές απόψεις" γύρω από την ιστορία της φιλοσοφίας;

Η άγνωστη ιστορία ή τα άγνωστα κομμάτια της ιστορίας, παραμένουν άγνωστα μέχρι να αρχίσει να γράφεται κάτι γι' αυτά. Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεπηδήσει απ' το πουθενά μία μαζική βιβλιογραφία. Έτσι λοιπόν, ξεκινώντας με μία μελέτη στην αρχή, θα ακολουθήσει και μία δεύτερη στη συνέχεια, μέχρι το σημείο που θα υπάρχει πια μία σημαντική βιβλιογραφία κάποιου όγκου. Καλώς ή κακώς, ικανοποιεί ή δεν ικανοποιεί, αυτή είναι η εξέλιξη των πραγμάτων. Οπότε στην αρχή κάθε σταδίου, ναι, ακόμα και ΜΙΑ πηγή είναι κρίσιμη στο να ανοίξει μικρές διόδους στα σταγανά της ως τώρα οριοθετημένης γνώσης.

Εσύ μπορείς να περιμένεις μερικές δεκαετίες, ίσως και αιώνες αν έχεις τον καιρό, μέχρι να συμπεριληφθεί το θέμα στην "επίσημη" ιστορία και τότε με το καλό να διαβάσεις κάτι σχετικά. Είναι δική σου η επιλογή και αφορά μόνο εσένα.

Ωστόσο, είναι να αναρωτιέται κανείς για το βάθος των γνώσεών σου, ώστε να μπορείς να κρίνεις αβλεπί μία έρευνα ως "μη ουσιαστική".
Λ.Πιραντέλλο
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Πέμ 19 Απρ 2007, 15:43

Posted: Thu Sep 21, 2006 6:26 pm
από Corto:

εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει 'επίσημη' άποψη για την ιστορία όπως και, φυσικά, για την φιλοσοφία.. κάθε συγγραφέας που γράφει ένα βιβλίο περί ιστορίας της φιλοσοφίας δε μπορεί παρά να παραθέτει τις σημαντικότερες απόψεις της φιλοσοφίας όπως αυτός νομίζει και σύμφωνα με τη δική του οπτική..

χαρακτήρισα μη ουσιαστική την ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου, όχι γιατί μπορει το συγκεκριμένο βιβλίο να μην είναι σπουδαίο, αλλά γιατί πιθανότατα δε μπορεί να προσφέρει κάτι επί του θέματός μας... δηλαδή, τι να μας πει ένα ακόμη βιβλίο όταν όλοι ξέρουμε ότι δεν υπήρχαν και πολλές γυναίκες αξιόλογοι φιλόσοφοι, ανά τους αιώνες.. δε χρειάζεται να διαβάσουμε άλλα βιβλία.. είναι πασίγνωστο ως βεβαιότητα.. 8)
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Πέμ 19 Απρ 2007, 15:45

Posted: Fri Sep 22, 2006 9:13 am
από elia:
ότι δεν υπήρχαν και πολλές γυναίκες αξιόλογοι φιλόσοφοι, ανά τους αιώνες.. δε χρειάζεται να διαβάσουμε άλλα βιβλία.. είναι πασίγνωστο ως βεβαιότητα..

Oκ, ότι πεις.....

-----------------------------------------------------------------------------------
Για όσους τώρα δεν έχουν "κλείσει" ως ερευνητές,

"ΠΕΡΙΚΤΙΟΝΗ (5ος π.Χ. αιώνας). Πυθαγόρεια φιλόσοφος, συγγραφέας και μαθηματικός. Διάφορες πηγές την ταυτίζουν με την Περικτιόνη την μητέρα του Πλάτωνος και κόρη του Κριτίου. Ο μαθηματικός Πλάτων, όπως και ο φιλόσοφος Πλάτων, οφείλει την πρώτη γνωριμία του με τα μαθηματικά και την φιλοσοφία στην Περικτιόνη. Ο Πλάτων δεν αναφέρει το παραμικρό για την μητέρα του. Ήταν βαθιά χολωμένος μαζί της επειδή αυτή μετά από τον θάνατο του Αρίστωνος (του πατέρα του Πλάτωνος) παντρεύτηκε με κάποιον Αθηναίο, με το όνομα Πυριλάμπης στον οποίο αφοσιώθηκε. Στο γεγονός αυτό ίσως οφείλεται και ο “μισογυνισμός” του μεγάλου φιλοσόφου, που παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του άγαμος. Ο Στοβαίος στο “Ανθολόγιο” του, γράφει για την Περικτιόνη ότι κατείχε τα της γεωμετρίας και της αριθμητικής : “…ΓΑΜΕΤΡΙΑ ΜΕΝ ΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΛΛΑ ΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΤΙΝΑ ΤΩΝ ΕΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΟΛΕΟΝΤΑΙ , Α ΔΕ ΣΟΦΙΑ ΠΕΡΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΕΝΗ ΤΩΝ ΕΟΝΤΩΝ, ΟΥΤΩΣ ΓΑΡ ΕΧΕΙ ΣΟΦΙΑ ΠΕΡΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΕΝΗ ΤΩΝ ΕΟΝΤΩΝ”. "

ένα μικρό δείγμα πληροφορίων που ίσως τους ενδιαφέρουν. Υπάρχουν πολλές εκεί έξω.
Το "ύφασμα" έχει πολλές πτυχές και όσο ξεδιπλώνεται τόσο αλλάζει η εικόνα....
Λ.Πιραντέλλο
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Πέμ 19 Απρ 2007, 15:49

Posted: Sat Sep 23, 2006 11:32 am
από Arela:

Ηθικό δίδαγμα:

Τα "φυσιολογικά κορίτσια" πρέπει να το παίζουν χαζοβιόλες, αβασάνιστες, περιορισμένων νοητικών διαδρομών και σίγουρα σε καμία περίπτωση βαθυστόχαστες, για να μη χαλάσουν την σαπουνόφουσκα των αρσενικών και μας προσάψουν κι άλλα "ευνουχιστικά".

Σε μια προσωρινή κρίση σκέπτεσθαι (για την οποία ζητά συγνώμη), αυτά ναι, τα'γραψε η Βίκυ, αλλιώς γκαγκα ξανθιά, χαρά γεμάτη. _crazy_ _lol_

Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Πέμ 19 Απρ 2007, 15:52

Posted: Mon Sep 25, 2006 8:16 am
από elia:
Φυσικά υπάρχει και η Υπατία.. η πρώτη των πρώτων.. οι λίγες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν το κανόνα που διατίπωσα..

"η πρώτη των πρώτων...;"

Τσπ, είπαμε, οκ ότι πεις!

Όσο για τον κανόνα που "διατύπωσες": "οι γυναίκες δεν πρέπει να φιλοσοφούν γιατί δεν είναι στη φύση τους", θα προσθέσω κάτι για όσους έχουν ελπίδες ακόμα.

Φιλο-σοφία= σύνθετη λέξη, κατανοητή σε όλους ελπίζω.
Σοφία, λέξη γένους θηλυκού, και το σημαντικότερο, το σύμβολο αυτής στην αρχαία Ελλάδα, η ΘεΑ Αθηνά!
Ο νοών νοείτω, οι υπόλοιποι ας βαυκαλίζονται με ότι τους αρέσει.
Σε μια προσωρινή κρίση σκέπτεσθαι (για την οποία ζητά συγνώμη), αυτά ναι, τα'γραψε η Βίκυ, αλλιώς γκαγκα ξανθιά, χαρά γεμάτη.

ΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Πότε πια θα γίνεις ένα φυσιολογικό κορίτσι;!!!
Λ.Πιραντέλλο
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Πέμ 19 Απρ 2007, 15:56

Posted: Mon Sep 25, 2006 11:03 am
από The_Saboteur:

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΝ ΠΑΡΑ ΑΝΤΡΕΣ.
ΣΥΝΑΝΤΙΣΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΝΙΤΣΕ.
ΒΡΗΚΑ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ ΜΟΥ.
ΧΕΧΕ
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Πέμ 19 Απρ 2007, 15:59

Posted: Mon Sep 25, 2006 11:16 am
από Arela:
Φιλο-σοφία= σύνθετη λέξη, κατανοητή σε όλους ελπίζω.
Σοφία, λέξη γένους θηλυκού, και το σημαντικότερο, το σύμβολο αυτής στην αρχαία Ελλάδα, η ΘεΑ Αθηνά!
Ο νοών νοείτω, οι υπόλοιποι ας βαυκαλίζονται με ότι τους αρέσει.

Μα χρυσή μου, ισχύει μόνο το "φίλος της σοφίας" το "φίλη"? Απαπαπαπα! Είσαι σοβαρή τώρα?
ΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Πότε πια θα γίνεις ένα φυσιολογικό κορίτσι;!!!

Το πιθανότερο είναι καλή μου, να παραμείνω στα μονοπάτια της "αφύσικης" αλλοκοτιάς που με χαρακτηρίζει, γιατί έτσι μου αρέσει. _biglaugh_

Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Πέμ 19 Απρ 2007, 16:00

Posted: Mon Sep 25, 2006 11:37 am
από elia:

Μα χρυσή μου, ισχύει μόνο το "φίλος της σοφίας" το "φίλη"?

Χαχα καλό....!, δεν το είχα σκεφτεί...., αλλά που να φτάσει εκεί το μικρό μυαλό μου....
Λ.Πιραντέλλο
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Πέμ 19 Απρ 2007, 16:03

Posted: Mon Sep 25, 2006 11:42 am
από Arela:

Φυσιολογικό κορίτσι μου εσύ! _hug_

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”