Για ένα "σπάνιο" POKEMON

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Re: Για ένα "σπάνιο" POKEMON

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 22 Ιούλ 2016, 07:50

Ένα παιχνίδι γίνεται μόδα και το παίζουν όλες οι ηλικίες από 5 μέχρι 105 χρονών. Μετά ξαφνικά το απαγορεύουν. Για λόγους που δεν στέκουν.
Ίσως τα πόκεμον να έχουν την ίδια τύχη και να απαγορευτούν σε λίγες μέρες.

Οι λόγοι που απαγορεύονται τα παιχνίδια που γίνονται μόδα και υστερία δεν είναι αυτοί που ισχυρίζονται αυτοί που θέλουν να τα απαγορέψουν.
Το τάκα τάκα απαγορεύτηκε επειδή έκανε σαματά. Δεν το πιστεύω με τίποτα.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin
Έδωσε Likes: 383 φορές
Έλαβε Likes: 338 φορές

Δημοσίευση από kat_woman » Παρ 22 Ιούλ 2016, 09:59

Έτσι έλεγαν για το τάκα-τάκα. Δεν νομίζω να κρυβόταν τίποτα άλλο πίσω από την απαγόρευσή του, ας μην ξεχνάμε, δε, οτι έγινε επι χούντας και δεν τους έχω τους χουνταίους να ήταν και ιδιαίτερα έξυπνοι.
Θεωρώ πως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις και το ίδιο ισχύει και εδώ: το παιχνίδι, το κάθε παιχνίδι, πρώτο στόχο έχει την ψυχαγωγία και την χαλάρωση και μέχρι εδώ ουδέν το μεμπτον. Ωστόσο, οτιδήποτε γίνεται καθ' υπερβολήν μπορεί και να έχει άσχημα αποτελέσματα, όσο κοινότοπο κι αν ακούγεται. Έχω φάει και εγώ κόλλημα με παιχνίδια στο παρελθόν, σε σημείο να περπατάω στον δρόμο και να βλέπω...γραφικά. Το ίδιο έπαθα πριν λίγο καιρό, όταν παρακολουθούσα μετά μανίας το Walking Dead. Έφτασα στο σημείο να βλέπω τους νυσταγμένους επιβάτες στον ηλεκτρικό πρωι πρωι και το μυαλό μου να τους ερμηνεύει στιγμιαία ως...ζόμπι. Όσο διατηρείς, όμως, την ευθυκρισία σου και την λογική σου, μπορείς απλά να γελάσεις με αυτό, να βάλεις και λίγο φρένο (δεν έβλεπα, πια, πέντε επεισόδια την ημέρα πχ :loco: ) και να πας παρακάτω.
Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα, μέχρι ενός σημείου. Όταν γίνεται κατάχρηση είναι επικίνδυνο, απλά πράγματα. Και από το σημείο αυτό (της κατάχρησης και της υπερβολής) και πέρα, φυσικά θα μπει και η συνομωσιολογία: ποιούς εξυπηρετεί η υπερβολή αυτή? Δεν είναι πολύ βολικό μαζικά να ασχολούμαστε με το πόσα πόκεμον θα πιάσουμε, αντι να αντιδράσουμε στα όσα (κοσμογονικά και πρωτόγνωρα) γίνονται γύρω μας? Φυσικά και είναι. :wink:
Τελειώνοντας, να πω πως είμαι αντίθετη με την απαγόρευση του παιχνιδιού και του κάθε παιχνιδιού. Δεν χρειάζεται, νομίζω, να αναλύσω το γιατί.Με αυτή τη λογική, ας απαγορεύσουμε το ίντερνετ και τα smartphones και ας πάμε να ζήσουμε στην Τουρκία του Ερντογάν.
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
_Divine_Sinner_
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 6 φορές
Έλαβε Likes: 61 φορές

Δημοσίευση από _Divine_Sinner_ » Παρ 22 Ιούλ 2016, 10:09

Συμφωνώ με την γάτα. Η νομοθεσία είναι επαρκήΣ. Προκαλεις ατύχημα τιμωρεισαι. Ασχέτως ποκεμον.
-
Άβαταρ μέλους
delfini05
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: delfini05
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από delfini05 » Παρ 22 Ιούλ 2016, 10:25

Η μάζα ανέκαθεν είναι διαχειρίσιμη.
Ανάλογα πως θέλει να τη χρησιμοποιήσει ο καθένας.
Το δένδρο είναι ίδιο, η πλευρά θέασης είναι διαφορετική...
Άβαταρ μέλους
BRS
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: B★RS
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από BRS » Παρ 22 Ιούλ 2016, 12:37

Μόδα = Χειραγώγηση.

Θα ήθελα να το στοιχειοθετήσω, ξεκινώντας με την Selfie, μια "μόδα" η οποία δείχνει να υπάρχει αναλλοίωτη στην καθημερινότητα μας και είναι άρρηκτα δεμένη με την εικόνα μας προς τα έξω. Την ανάγκη να δείχνουμε όμορφοι, καλοντυμένοι, οικονομικά ανεξάρτητοι, παράλληλα αποδεκτοί από το σύνολο. Άραγε, πόσο σημαντική για εμάς, είναι η προσοχή που τόσο χρειαζόμαστε από τους γύρω μας; Να αναφέρω ένα παράδειγμα, το οποίο έπεσε στην προσοχή μου και αφορά την Essena O’Neill και πως έφτασε να μεταμορφώνεται σε ένα πλάσμα, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα, μόνο και μόνο για να είναι αρεστή, από το κοινωνικό σύνολο η απλά για να αποκτήσει φήμη, δόξα, από τους 600.000 περίπου Followers στο Instagram. Το αποτέλεσμα ήταν να καταρρεύσει, μπροστά σε ένα θλιβερό βίντεο στο YT και να προσπαθεί ακόμα και τώρα, να ζει στον απόηχο του προσώπου, του χαρακτήρα, που εκείνη εφηύρε .

Να αναφέρω κάτι εντελώς νέο, το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα συζητηθεί πολύ σύντομα, προκαλώντας αίσθηση, ως προς την υποτιθέμενη ελευθερία της έκφρασης, πόσο μάλλον την σοκαριστική απουσία της όποιας ηθικής, με την οποία όλοι έχουμε ενδυθεί. Είπα ενδυθεί, γιατί αυτή η “μόδα” αποτελεί την αποβολή των ρούχων σε πανάκριβα εστιατόρια, δίνοντας έμφαση μόνο στα της γαστρονομίας, στην εικόνα και γεύση του φαγητού.

Να τελειώσω με τα του Pokemon Go, σαν το απόλυτο όπλο στα χέρια πολύ ικανών ανθρώπων, οι οποίοι λάνσαραν την εν λόγο εφαρμογή, λίγο μετά την παρουσίαση της εφαρμογές, το υποσχόμενο μέλλον, της εικονικής πραγματικότητας σε όλο, για όλο τον κόσμο! Δεν θα μπορούσε κάτι τέτοιο, να είναι ποτέ τυχαίο.
Τελειώνοντας, αλλά για να δώσω μια πολύ σαφή εικόνα του όλου προβλήματος, να αναφερθώ στα μέτρα τα οποία πήρε η πόλη του Augsburg στην Γερμανία, τοποθετώντας φανάρια, στο κάτω μέρος του δρόμου ειδοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τους κυριολεκτικά κολλημένους στην οθόνη χρήστες των smartphone, για την διέλευση αυτοκίνητων η και μέσων μαζικής μεταφοράς.

Αναλογιστείτε λοιπόν το μέγεθος της κοινωνικής έκρηξης, αν όλα αυτά χαθούν για μια στιγμή, υπό προϋποθέσεις. Ποιο μπορεί να είναι το τίμημα, για να έχουμε όλα όσα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας πίσω, είτε πόσο επώδυνη θα πρέπει να είναι η αποτοξίνωση μας από όλα αυτά, αφού η πληρωμή του τιμήματος, θα είναι σε ένα εντελώς διαφορετικό νόμισμα. Η επαγρύπνηση σε πράγματα που άλλοτε δείχνουν αθώα, ίσως φυσιολογικά, για τον κοινωνικό ιστό πρέπει να είναι επιτακτική.
Άβαταρ μέλους
_Divine_Sinner_
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από _Divine_Sinner_ » Παρ 22 Ιούλ 2016, 14:51

Δεν είμαστε ολοι έτσι πχ αυτοί που παίζουν ποκεμον είναι μειοψηφεια και όσοι πωρωνονται είναι υπό-μειοψηφία. Οι περισσότεροι που τραβάμε σελφι δεν έχουμε καμία εμμονή. Οκ είνα. Φυσιολογικό να αρεσουμε στους φίλους και συγγενείς μας αλλά μέχρι εκεί.
-
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 413 φορές
Έλαβε Likes: 317 φορές

Δημοσίευση από OTTO » Παρ 22 Ιούλ 2016, 17:56

Two-Spirited έγραψε:Η νομοθεσία είναι επαρκήΣ. Προκαλεις ατύχημα τιμωρεισαι. Ασχέτως ποκεμον.
Βασικά τώρα που το λες, δεν έχεις κι άδικο. Δεν το σκέφτηκα από αυτήν την πλευρά. Μάλλον λίγο υπερέβαλλα.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
------------------------------------
~ ένα σκουπίδι που απλώς ονειροπολεί ~
Άβαταρ μέλους
BRS
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από BRS » Παρ 22 Ιούλ 2016, 18:23

Two-Spirited έγραψε:Δεν είμαστε ολοι έτσι πχ αυτοί που παίζουν ποκεμον είναι μειοψηφεια και όσοι πωρωνονται είναι υπό-μειοψηφία. Οι περισσότεροι που τραβάμε σελφι δεν έχουμε καμία εμμονή. Οκ είνα. Φυσιολογικό να αρεσουμε στους φίλους και συγγενείς μας αλλά μέχρι εκεί.
Ποτέ δεν αναφέρομαι σε εθνικό επίπεδο (ίσως θα έπρεπε να το σημειώσω) μα πάντα σε παγκόσμιο! Η Ελλάδα μας δόξα το Θεό σπάνια υιοθετεί σε υπερμεγέθη βαθμό την ακραία συμπεριφορά της άλλης μεριάς του Ατλαντικού!
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 554 φορές
Έλαβε Likes: 768 φορές

Δημοσίευση από Jackal » Παρ 22 Ιούλ 2016, 20:09

Χάρτης του πότε κυκλοφόρησε το pokemon go σε κάθε χώρα (πηγή wikipedia)
Εικόνα

Και η τιμή των μετοχών της nintedo που μετά την κυκλοφορία του pokemon go σε ΗΠΑ,Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία στις 6 Ιουλίου και στην συνέχεια σε τόσες άλλες έχει φτάσει στον ουρανό!

Εικόνα
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εικόνα

https://www.youtube.com/watch?v=mrNe_4B43HY

+ Citigroup: Πώς το Pokemon Go μπορεί να απειλήσει την οικονομία

Όλα τα "κουφά" για αυτό το παιχνίδι θα τα ακούσουμε..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 23 Ιούλ 2016, 00:20

Μπορείς να πληρώσεις την εφορεία με ένα "σπάνιο πόκεμον"
Δεν έχω λεφτά αλλά έχω μαζέψει πολλά πόκεμον.
Πάρτε ένα πόκεμον που αξίζει πολλά

Κατασχέσεις πόκεμον. Πλειστηριασμοί πόκεμον.

Το πόκεμον μπορεί να γίνει παράλληλο νόμισμα ή ακόμα και εθνικό νόμισμα.
Εμείς θα έχουμε π.χ τον Πίκατσου.
Αλλά υπάρχουν και πιο σπάνια και λιγότερο δημοφιλή π.χ Τυφλόζιον Γκουιλάβα Τσικορίτα.
Τα πολύ σπάνια δεν τα ξέρω.

Χα χα χα χα χα χα
Άβαταρ μέλους
_Divine_Sinner_
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από _Divine_Sinner_ » Σάβ 23 Ιούλ 2016, 00:31

Αν σκεφτείς ότι σΕ ελληνίδα φίλη μου στο Κατάρ πρότειναΝ να μαζεύει ποκεμον γιΑ αμοιβή. Κάποιοι θα πληρώσουν πραγματικό χρήμα για ένα σπάνιο ποκεμον.
-
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 23 Ιούλ 2016, 07:16

Χα χα χα τι καλά.
Κάτι σαν μπιτ κόιν θα γίνουν τα πόκεμον
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 124 φορές
Έλαβε Likes: 197 φορές

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Σάβ 23 Ιούλ 2016, 08:03

Έτσι. Διακανονισμός στην εφορία με Πόκεμον. Αντί για 100 δόσεις θα πληρώσεις με 100 Πόκεμον. Και αν πληρώσεις έγκαιρα τα πρώτα 10 Πόκεμον, -10 Πόκεμον έκπτωση.
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 124 φορές
Έλαβε Likes: 197 φορές

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Σάβ 23 Ιούλ 2016, 08:52

Τo Pokemon Go κι ο αληθινός κόσμος

Όντας πλούσιος και διάσημος ξεκίνησα να δουλεύω σ’ ένα καφέ για να δω πώς ζουν οι “Common People”. Παλιά μου τέχνη κόσκινο.

Τις προάλλες έκατσε ένα δωδεκάχρονο κοριτσάκι με τον πατέρα του. Ήπιαν από μια γρανίτα μηχανής κι ύστερα έφυγαν με το κινητό στο χέρι, για να πιάσουν ένα Πόκεμον που ήταν εκεί κοντά.

Χθες ήρθε ένας εικοσάχρονος, ο Αποστόλης, για εκπαίδευση, προκειμένου να δουλέψει στο μαγαζί. Ο Αποστόλης είναι φοιτητής και δεν έχει ξαναπιάσει δίσκο στα χέρια του ούτε ξέρει τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα στον εσπρέσο και στον καπουτσίνο -όσον αφορά την κατασκευή τους.

Καθώς μάθαινε του είπα ότι η συγκεκριμένη δουλειά είναι πολύ χρήσιμη για έναν εικοσάχρονο, αφού αν την μάθεις μπορείς να πας το καλοκαίρι σε όποιο νησί θες να πας, να δουλεύεις και να κάνεις διακοπές, να γνωρίσεις κόσμο, κορίτσια αλλόθροα και απόκοσμα κι εξωτικά, με τα λεφτά (τα δικά σου λεφτά) που θα βγάλεις να ταξιδέψεις, ίσως να δουλέψεις και σε ξένα μέρη, καλοκαίρι και διακοπές έμμισθες, να μην περάσεις όλη σου τη ζωή στην Καλαμαριά.

Εκείνος μου απάντησε ότι δεν είναι Καλαμαριώτης. Μεγάλωσε στη Τούμπα, αλλά μετακόμισε στη Θέρμη (προάστιο της Θεσσαλονίκης), κι ότι σπουδάζει στη Κοζάνη.
“Ο κόσμος είναι λίγο μεγαλύτερος απ’ τη Μακεδονία”, του είπα.
Ενώ μαθαίνει πώς σερβίρουν ένα ποτήρι νερό -έχει κι αυτό τους κανόνες του, κι ίσως να μάθει πώς φτιάχνουν μια golden margarita, αποφάσισα να μάθω κι εγώ από εκείνον. Γιατί μπορεί να γηράσκω, αλλά γηράσκω αεί διδασκόμενος.

Τον είδα χωμένο μέσα στο smartphone και τον ρώτησα περισσότερα για το Pokemon Go.

~~

Ας ξεκαθαρίσω ότι για λόγους ιδιοσυγκρασίας δεν έχω έξυπνο τηλέφωνο. Έχω ένα μικρό κινητό των 20 ευρώ, που μετά βίας δέχεται κλήσεις. Ακόμα κι η αποστολή μηνυμάτων είναι δυσλειτουργική μ’ αυτό το κινητό. Αλλά δεν με νοιάζει. Το τηλέφωνο είναι ένα εργαλείο και πιο πολύ ως ρολόι το χρησιμοποιώ και ως ξυπνητήρι. Και ως φακό.

Δεν μ’ ενδιαφέρει να τραβώ φωτογραφίες μ’ αυτό, αφού κάποιος φίλος με leica μου έμαθε να σέβομαι την τέχνη της φωτογραφίας. Οπισθοδρομικά και συντηρητικά, ρομαντικά προτιμώ να λέω, σαν τον Κουντέλκα και τον Ρόμπερτ Φρανκ (αν δεν ξέρετε ποιοι είναι αυτοί, μάλλον χρειάζεστε μαθήματα ιστορίας της τέχνης).

Ούτε να μπαίνω στο ίντερνετ θέλω -απ’ το κινητό μου. Όταν βρίσκομαι στο διαδίκτυο γράφω. Και για να γράψω χρειάζομαι πληκτρολόγιο. (Μέχρι το 2005 έγραφα σε γραφομηχανή, αυτές με την ταινία μελάνης). Αν δεν έχω πρόσβαση στο διαδίκτυο θα γράψω με τον good old fashioned way: Με στυλό στο τετράδιο μου.
Είμαι ρομαντικός (παλιοχρονίτης αν θέλετε), αλλά δεν είμαι λουδίτης (ψάξτε στο διαδίκτυο για την έννοια αυτής της λέξης).

Έτσι ρώτησα τον Αποστόλη αν ξέρει το Pokemon Go, και πώς παίζεται. Μου έδειξε.
Περίμενα κάτι πιο εντυπωσιακό, κάτι που να θυμίζει τα βιβλία του Γκίμπσον. Δεν γνωρίζετε τον Γκίμπσον; Αυτός ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έγραψε τη λέξη cyberspace. Ανάμεσα στις άλλες λέξεις των πρέπει-να-διαβάσεις βιβλίων του.

~~

Καταρχήν και καταρχάς, όταν του ζήτησα να μπούμε στην εφαρμογή Pokemon Go, στο κινητό του, είχε πέσει ο server. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτοί που το κατασκεύασαν είχαν ως target group τους Αμερικάνους (των ΗΠΑ) και τους Αυστραλούς. Η Ευρώπη δεν ήταν στο παιχνίδι. Μόλις μπήκε κι αυτή το σύστημα λίγο δυσκολεύτηκε να τα βγάλει πέρα. Μάλλον θα το αναβαθμίσουν πριν μπουν κι οι Κινέζοι στη μανία -αν δεν έχει συμβεί ήδη.
Λοιπόν, ορίστε κάποιες πληροφορίες για τους γεροντότερους, όπως εκείνον τον παππού που με ρώτησε τι είναι αυτό το Pokemon (είχε την εγγονή του μαζί).

Αφού φτιάξεις έναν “χαρακτήρα” στη συγκεκριμένη εφαρμογή μπορείς να δεις πόσα Pokemon είναι κοντά σου. Το παιχνίδι βασίζεται στους χάρτες του Google, οπότε σου δείχνει (σαν GPS, όχι σαν virtual reality) που είναι τα πιο κοντινά Pokemon (αυτά είναι καρτουνίστικες φιγούρες πλασμάτων που μοιάζουν με ζώα από άλλο πλανήτη).

Κυνηγάς τα Pokemon σύμφωνα με τις οδηγίες του κινητού (όπως οδηγείς το αυτοκίνητο σου με το GPS). Τα “πιάνεις” και βελτιώνεις τα στατιστικά σου, ειδικά αν τα πιάσεις πρώτος. Δεν εξαφανίζονται όταν τα πιάσεις, δεν είναι μοναδικά, αλλά καλύτερα να είσαι εσύ ο πρώτος που θα τα πιάσει.

Και τι γίνεται όταν τα πιάσεις; Τίποτα απολύτως, πέρα απ’ την ικανοποίηση που ένιωσες επειδή τα έπιασες, όπως ακριβώς νιώθεις επειδή έλυσες ένα σταυρόλεξο, ένα sudoku ή επειδή πήρες δέκα like για το meme που κοινοποίησες.

Όμως δεν είναι τόσο μοναχική απασχόληση όσο τα σταυρόλεξα.

Ένα απόγευμα, μου έλεγε ο Αποστόλης, βγήκε πίσω απ’ την εκκλησία της Καλαμαριάς για να κυνηγήσει pokemon. Κι ήταν εκεί πλήθος κόσμου, νέοι άνθρωποι, που δεν είχε ξαναδεί. Όλοι μαζί ξεκίνησαν το κυνήγι.

Μια άλλη μέρα πήγε στην πλατεία Αριστοτέλους για κυνήγι. Κι ένα βράδυ περπατούσε με την κοπελιά του μέχρι αργά τα μεσάνυχτα για να βρουν κάποιο “θήραμα”.
– Εντάξει, μαλακίες είναι, αλλά αν δεν έχεις τι να κάνεις…

– Αν δεν έχεις τι να κάνεις μπορείς να διαβάσεις ένα βιβλίο, του είπα.
Ο Αποστόλης με κοίταξε σαν να ήμουν κάτι πολύ πιο παράξενο απ’ τον Πίκατσου. Μάλλον δεν διαβάζει πολλά βιβλία, πέρα από εκείνα που χρειάζεται για τη σχολή.

~~{}~~

Δεν θα προσπαθήσω να το παίξω “μοντέρνος”, να δικαιολογήσω τη μανία του Pokemon Go για να φανώ αρεστός στους νεότερους. Ποτέ δεν ένιωσα έλξη για οτιδήποτε γίνεται μόδα, είτε είναι παιχνίδια είτε βιβλία είτε είναι το χίπστερ μούσι που ξαφνικά αποφάσισαν ν’ αφήσουν όλοι. Ας μη μιλήσουμε για τα τατουάζ, που κάποτε ήταν σημάδι των παραβατικών και των φυλακόβιων και τώρα έχει γίνει condition sine qua non της μαγειρικής -και όχι μόνο.

Ενώ όμως το facebook, το twitter και κάθε social media έχει και θετικές πλευρές, το Pokemon Go μοιάζει να είναι μια γελοιότητα άνευ σημασίας. Μοιάζει να είναι; Μάλλον είναι.
Και γιατί έγινε μανία; Ακριβώς επειδή είναι μια γελοιότητα άνευ σημασίας (όπως για παράδειγμα η Eurovision). Όποιος το παίζει δεν χρειάζεται να αναρωτιέται γιατί υπάρχει οικονομική ανισότητα, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που λιμοκτονούν, γιατί και οι ίδιοι οι παίκτες θα τελειώσουν τη σχολή τους και θα είναι άνεργοι ή θα δουλεύουν για 490 ευρώ το μήνα (και πολλά λέω).

Δεν έχει την αξία κάθε τέχνης, όπου ζεις πολλές ζωές όταν είσαι ο δέκτης, κι ακόμα περισσότερες όταν την κάνεις.
Δεν είναι αθλητισμός, όπου πρέπει να μάθεις να ξεπερνάς τα όρια σου, να συνεργάζεσαι, να τηρείς κάποιο πρόγραμμα προπονήσεων.

Δεν είναι επιστήμη, όπου πρέπει να είσαι μεθοδικός και ευφάνταστος.
Δεν είναι καν θρησκεία, ένα δόγμα που ακολουθείς.
Είναι, το Pokemon Go κι ό,τι παρόμοιο προηγήθηκε, όπως η μανία του Χούλα Χουπ κάποτε, κι ό,τι θ’ ακολουθήσει, είναι η απόδειξη ότι οι άνθρωποι λατρεύουν την κενότητα και την ευκολία.

Κι όπως ο Φέστινγκερ κατέδειξε με τη γνωστική ασυμφωνία, οι συμμετέχοντες βρίσκουν χιλιάδες επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν την ασημαντότητα της πράξης τους. Και τα media κολακεύουν τα αυτιά, τα μάτια, των πελατών τους, παρουσιάζοντας αυτή την κενή πράξη ως κάτι σημαντικό.

“Οι γεροντότεροι δεν μπορούν να καταλάβουν”, θα γράψουν.

Κι έπειτα βλέπεις.
Βλέπεις τις “φωτογραφίες” του νεκρού Πίκατσου στην Παλαιστίνη, στην ερειπωμένη Παλαιστίνη -εις το όνομα του Κράτους.
Βλέπεις στη Συρία να αποκεφαλίζουν δωδεκάχρονα -εις το όνομα του Αλλάχ.
Βλέπεις γέρους να κλαίνε έξω απ’ τις τράπεζες -εις το όνομα του νεοφιλελευθερισμού.
Βλέπεις gay άντρες να δολοφονούνται και γυναίκες να βιάζονται -εις το όνομα της πατριαρχίας.

Βλέπεις παιδιά να δουλεύουν στα ορυχεία -εις το όνομα των πολυεθνικών.
Βλέπεις τους μαύρους σκοτωμένους -εις το όνομα της λευκής Αμερικής.
Βλέπεις τους πρόσφυγες να πνίγονται -εις το όνομα της Περιφραγμένης Ευρώπης.
Βλέπεις ομοιοπαθητικές “θεραπείες”, hoaxes για τους ψεκασμούς και αστρολογικές προβλέψεις -εις το όνομα του Σύμπαντος-που-συνομωτεί.

Βλέπεις θάνατο, μίσος, εκμετάλλευση, πόλεμο, διακρίσεις, κατασχέσεις, ανεξέλεγκτες-διεφθαρμένες ιδιωτικοποιήσεις, βλέπεις απληστία, βλακεία, εκλογές όπου πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στην απατημένη γυναίκα του Κλίνγκον και στον δισεκατομυριούχο μεσίτη, ψεύτικα πραξικοπήματα και αριστερές κυβερνήσεις δωσίλογων, βλέπεις πρεζέμπορους που γίνονται ολυμπιακά δημόσια πρόσωπα, βλέπεις τους χείριστους να έσονται πρώτοι και τους μέτριους να αποφασίζουν για σένα, βλέπεις τους φίλους σου να μεταναστεύουν σ’ άλλη χώρα για να επιβιώσουν, βλέπεις έναν παράλογο κόσμο όπου όλα μοιάζουν να οδηγούν στο τέλος του ανθρώπινου είδους -κι αυτό το αποκαλείς καλύτερο-δυνατό-κόσμο.

Κι αντί ν’ αντισταθείς, αντί να πολεμήσεις, αντί να σκεφτείς, αντί να αμυνθείς, αντί να υπερασπιστείς τα δικαιώματα σου, τη ζωή σου, τη ζωή των άλλων, κυνηγάς Pokemon -ή πορώνεσαι με το Game of Thrones, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το NBA, τα τούρκικα σίριαλ, το πρωτάθλημα (τόσα πρωταθλήματα υπάρχουν).

Μη στεναχωριέσαι, η ζωή που επέλεξαν για σένα είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσες να έχεις.
Νομίζεις ότι κυνηγάς, ότι είσαι θύτης. Αλλά είσαι ένα καλόβολο θύμα.

Πηγή:sanejoker.info

Σε κάποια θέματα όπως αυτό των ψεκασμών που τα χαρακτηρίζει hoaxes ή με τους gay διαφωνώ. Κατά τα άλλα, για τα pokemon συμφωνώ 100%.
Άβαταρ μέλους
Dreamworks
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Dreamworks » Σάβ 23 Ιούλ 2016, 10:21

Καλημέρα σε όλους!
Διάβασα αυτό στα κατοχικά χτες και δε μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου,.
Ένα δυνατό κείμενο, που προσωπικά με άγγιξε πολύ

http://katohika.gr/ellada/neo-paixnidi- ... to-sverko/
Μη κάνεις παρέα με φίδια, θα σε μάθουν να σέρνεσαι.
Κάνε παρέα με αετούς, θα σε μάθουν να πετάς.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 23 Ιούλ 2016, 10:35

'Οντως δυνατό.
Κάτι τέτοια κάνει ο Νίκος και με "στέλνει". :urock:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
BRS
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από BRS » Σάβ 23 Ιούλ 2016, 13:38

Ευτυχώς κάποιος έδωσε την πραγματική διάσταση ενός "παιχνιδιού" που πρέπει να παίζουμε καθημερινά, προσφέροντας υπέρμετρη ικανοποίηση στον εαυτό μας, αφού μια τέτοια κίνηση θα αναδείξει την πραγματική σημασία που έχουμε για τους άλλους, από να είμαστε η να είναι νιώθουν αόρατοι…
Άβαταρ μέλους
delfini05
Irc ψευδώνυμο: delfini05
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από delfini05 » Κυρ 24 Ιούλ 2016, 23:39

Η μαντινάδα που έγραψε συνταξιούχος δάσκαλος από τη Σητεία.

«Η τρέλα δεν πάει στα βουνά»

«Ίντά ‘ναι η τρέλα που ‘πιασε τώρα όλο τον κόσμο
να κυνηγούν σαν τους τρελούς τα ΠΟΚΕΜΟΝ στο δρόμο;
Άλλη δουλειά δεν έχουνε που κάτι να προσφέρει
μόνο να ψάχνουν ΠΟΚΕΜΟΝ σ’ όλα της γης τα μέρη;
Σαν ο Μεγάλος Αδελφός γυρνά το κουρδιστήρι
όλοι στο δρόμο βρίσκονται κι αρχίζει «πανηγύρι»!
Μόνο πραγματικότητα εικονική θα ζούνε
όσοι στους δρόμους βγαίνουνε τα ΠΟΚΕΜΟΝ να βρούνε.
Σαν άβουλους τους σέρνουνε στ’ άγνωστα σχέδιά τους
πιόνια σκακιέρας γίνονται, πού ‘ναι η προσωπικότητά τους;
Πολύ μεγάλο το κακό, μου φέρνει μόνο λύπη, σαν άβουλους να μας τραβούν με το χαλκά απ’ τη μύτη!
Κίνδυνοι ελοχεύουνε σε τούτο το παιγνίδι
όταν σε μέρη απόμερα θα πας μέσ’ το σκοτίδι.
Πάντοτε τρόπους βρίσκανε να μας ε-κατευθύνουν
για να καταναλώνομε ό,τι αυτοί σερβίρουν!
Πρέπει όλοι να προσέχομε, να μη μας "πιάνουν κώτσους"
κρίση και σκέψη πρέπουνε σε γνωστικούς ανθρώπους!!»
Το δένδρο είναι ίδιο, η πλευρά θέασης είναι διαφορετική...
Άβαταρ μέλους
_Divine_Sinner_
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από _Divine_Sinner_ » Δευ 25 Ιούλ 2016, 15:04

Πάντως προτιμώ να βλέπω νέους να κυνηγούν ποκεμον παρά την γενιά μου που πλακωνονταν η και κάποιοι πλακώνονται ακόμα στα γήπεδα. Που ακουγΑ στΟ ράδιο έναν της ηλικίας μου να λέει, είμαι σε Ταμειό ανεργίας αλλά θα δώσω το μηνιάτικο για διάρκειας να στηρίξω την ομάδα. Τι λες ρε αχρηστε με πατέντα.
-
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 554 φορές
Έλαβε Likes: 768 φορές

Δημοσίευση από Jackal » Δευ 25 Ιούλ 2016, 15:28

Two-Spirited έγραψε:Πάντως προτιμώ να βλέπω νέους να κυνηγούν ποκεμον παρά την γενιά μου που πλακωνονταν η και κάποιοι πλακώνονται ακόμα στα γήπεδα. Που ακουγΑ στΟ ράδιο έναν της ηλικίας μου να λέει, είμαι σε Ταμειό ανεργίας αλλά θα δώσω το μηνιάτικο για διάρκειας να στηρίξω την ομάδα. Τι λες ρε αχρηστε με πατέντα.
:lol: :lol:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 413 φορές
Έλαβε Likes: 317 φορές

Δημοσίευση από OTTO » Δευ 25 Ιούλ 2016, 16:16

Για μένα και τα δύο κατακριτέα.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
------------------------------------
~ ένα σκουπίδι που απλώς ονειροπολεί ~
Άβαταρ μέλους
BRS
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από BRS » Τετ 27 Ιούλ 2016, 12:42

Pokemon Go, τελικά είναι τόσο αθώο και διασκεδαστικό όσο νομίζουμε; Αυτό το ερώτημα έρχεται να απαντηθεί από άρθρο, το οποίο προκαλεί έκπληξη αλλά και ανάγει ερωτήματα, αφού ακολουθουμένο από φωτογραφικά ντοκουμέντα, αποδεικνύει ότι τα κατοικίδια μας, αντιλαμβάνονται κάποια οντότητα η οποία στο κινητό μας εκλαμβάνεται ως Pokemon.

Είναι γνωστή σε όλους μας, αυτή η "έκτη αίσθηση" με την οποία οι γλυκύτατες γατούλες- σκυλάκια είναι προικισμένα, αφού αντιλαμβάνονται πράγματα τα οποία σε εμάς, είναι παντελώς αόρατα-μη υπαρκτά. Το ερώτημα μου δεν είναι άλλο, από το τι πραγματικά "συλλαμβάνουν" τι αποδέχονται-λαμβάνουν-αποθηκεύουν στο κινητό τούς οι χρήστες; Τι βρίσκετε πραγματικά μπροστά από το κινητό τους, το οποίο τραβά την προσοχή των κατοικίδιων όπως βλέπουμε στης φώτο;

Αν πρέπει να σας μεταφέρω στον δικό μου κόσμο για λίγο, θα σας έλεγα να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη ότι το κινητό είναι ένα πολύ προσωπικό αντικείμενο, το οποίο έχει συνδεθεί με εμάς, αφού είναι κομμάτι της προσωπικότητας μας, της καθημερινότητας, αλλά και του τρόπου ζωή μας. Ξεκαθαρίζοντας αυτό το κομμάτι, μήπως εν αγνοία μας γινόμαστε πύλη, για την εισροή οντοτήτων με σκοπούς μη κατανοητούς σε εμάς;

Μήπως βρισκόμαστε προ των πυλών, από είδησης οι οποίες θα κάνουν λόγο για μαζικούς δαιμονισμούς, οι οποίοι θα οδηγούν σε αποτρόπαιες πράξεις η πλήρη καταστολή των αισθήσεων μας, μετατρέποντας μας σε τηλεχειριζόμενες υπάρξεις, οι οποίες θα μπορούν να συμπεριφερθούν σύμφωνα, με την όποια εντολή δεχόμαστε από τον "ξενιστή"; Προφανώς όλο αυτό μοιάζει τραβηγμένο, ίσως υπερβολικό, μπορεί ακραίο, μα πιστέψτε με, μπορεί όμως και να είναι μια στυγνή πραγματικότητα, που οι "τυφλωμένοι" χρήστες του παιχνιδιού, αδυνατούν να αντιληφθούν.
Παραθέτω το λινκ του άρθρου.
Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 39 φορές
Έλαβε Likes: 63 φορές

Δημοσίευση από Hlios » Τετ 27 Ιούλ 2016, 13:10

Θεωρώ πως είναι μια εφαρμογή στο κινητό όπως όλες.
Προτιμώ να μην πλάθω φαντάσματα παντού. :D

Αγαπώ όλο τον κόσμο και εκείνους που ανησυχούν - φοβούνται για το καλό όλων μας.

Δεν βλέπω τα πάντα καχύποπτα και δεν αποστρέφομαι την τεχνολογία
γιατί είναι η μόνη που θα μπορούσε να σώσει τον άνθρωπο..
ακόμα από τις ίδιες του τις πράξεις.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 27 Ιούλ 2016, 14:27

BRS έγραψε:Αν πρέπει να σας μεταφέρω στον δικό μου κόσμο για λίγο, θα σας έλεγα να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη ότι το κινητό είναι ένα πολύ προσωπικό αντικείμενο, το οποίο έχει συνδεθεί με εμάς, αφού είναι κομμάτι της προσωπικότητας μας, της καθημερινότητας, αλλά και του τρόπου ζωή μας. Ξεκαθαρίζοντας αυτό το κομμάτι, μήπως εν αγνοία μας γινόμαστε πύλη, για την εισροή οντοτήτων με σκοπούς μη κατανοητούς σε εμάς;

Μήπως βρισκόμαστε προ των πυλών, από είδησης οι οποίες θα κάνουν λόγο για μαζικούς δαιμονισμούς, οι οποίοι θα οδηγούν σε αποτρόπαιες πράξεις η πλήρη καταστολή των αισθήσεων μας, μετατρέποντας μας σε τηλεχειριζόμενες υπάρξεις, οι οποίες θα μπορούν να συμπεριφερθούν σύμφωνα, με την όποια εντολή δεχόμαστε από τον "ξενιστή"; Προφανώς όλο αυτό μοιάζει τραβηγμένο, ίσως υπερβολικό, μπορεί ακραίο, μα πιστέψτε με, μπορεί όμως και να είναι μια στυγνή πραγματικότητα, που οι "τυφλωμένοι" χρήστες του παιχνιδιού, αδυνατούν να αντιληφθούν.
Παραθέτω το λινκ του άρθρου.
καλά εσένα θα σ'ερωτευτώ στο τέλος :lovey0: ("θείον" έρωτα- μην παρεξηγηθώ κιόλας "γριά" γυναίκα :loco: )
δες λίγο τι έγραψα εδώ http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 17#p271617
και σκέψου πως δεν ήθελα (για αρχή) να το πάω παραπέρα... Αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ και πάλι οι σκέψεις σου δείχνουν ότι είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος...
Είπα κάτι και στα χθεσινά ραδιογραφήματα.. (σε σχέση με τα "αιθερικά τρέιλς" βέβαια, αλλά δεν περιορίζεται εκεί το θέμα)... Οι τεχνολογίες που βγάζουν στην αγορά για να μας "εγκλωβίσουν"
στο τεχνολογικό τριπάκι, ΔΕΝ βγαίνουν διότι εξελισσόμαστε τεχνολογικά ως ανθρωπότητα, ούτε
για τη διασκέδαση ή και την διευκόλυνσή μας (αν και το προτάσσουν ως δέλεαρ αυτό καθότι είναι
υπαρκτό σε κάποια επίπεδα). Βγαίνουν για να απομακρυνόμαστε από την α/ συνειδητοποίηση β/ καλλιέργεια γ/ χρήση των πνευματικών μας ικανοτήτων, που αν μπουμε σε σωστό μονοπάτι διαχείρισης και συνειδητοποίησης, είναι απείρως μεγαλύτερες από ο,τιδήποτε μπορεί να μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία. Αυτό το φοβούνται πάρα πολύ και θέλουν να το αναχαιτίσουν πάση θυσία!
Την παράμετρο που θέτεις, δεν την πραγματεύτηκα σχεδόν καθόλου στο "έξω" μου (δεν την επικοινώνησα) και χαίρομαι που το κάνεις εσύ, γιατί ζυμώνεται και επεξεργάζεται ακόμα στο "μέσα" μου
και μου δίνεις δίοδο βαθύτερης εξερεύνησης. Αυτό απο΄μόνο του με κάνει να θέλω να σε φιλήσω σταυρωτά (ετοιμάσου όταν κάποια στιγμή βρεθούμε) και να σ'ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά που ήσουν τόσο καιρό συνοδοιπόρος μου στο ΥΤ, και σήμερα ΚΑΙ στα ΙΔΕΟ... Είμαι και νιώθω περήφανη και ευγνώμων που στην πορεία μου (δεν έχει σημασία αν εδώ είναι διαδικτυακή) έχω τη χαρά να συναντώ στο διάβα μου ανθρώπους με το δικό σου ποιόν και βεληνεκές (στη δική μου σκέψη τουλάχιστον) :worship: :respect:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 27 Ιούλ 2016, 20:05

Έχω διαβάσει στα βιβλία του Barton σχετικά με αυτές τις οντότητες και μερικές από αυτές μοιάζουν με τα χαριτωμένα πόκεμον. Αλλά δεν χρειάζονται κινητά για να κάνουν τη δουλειά τους την κάνουν κάλλιστα και χωρίς αυτά. Όπως την έκαναν χρόνια τώρα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”