Ποιοι Έλληνες δεν θελουν τα μαρμαρα πισω.

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Ποιοι Έλληνες δεν θελουν τα μαρμαρα πισω.

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 27 Οκτ 2014, 13:17

Αν το μόνο που παίρνει για να είναι κάποιος ανθέλληνας είναι αυτό, τότε όλοι ή είμαστε όλοι ανθέλληνες ή όλοι υποκριτές που φτάνουν σε τρελά άκρα για να προστατεύσουν το θεαθήναι της ελλάδας και των πολιτών της, Φώτη.
Yπαρχουν και οι ισοροπιες ξερεις. Εκτος αν ρε παιδι μου ολοι οι Ελληνες σου μυριζουν ουζο και πρεπει να υποκριθεις για να μην εκθεσεις την χώρα.
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από Lionheart » Δευ 27 Οκτ 2014, 13:49

Όλοι οι Έλληνες όχι. Οι Έλληνες του 2004 όμως ναι, μύριζαν τεμπελιά και ούζο και ματαιοδοξία.
Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος
Irc ψευδώνυμο: Irene3006
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 4 φορές
Έλαβε Likes: 16 φορές

Δημοσίευση από Irene3006 » Δευ 27 Οκτ 2014, 13:55

Το θέμα δεν θα έλεγα ότι είναι ηλικιακό.... Ούτε θεωρείται ανθέλληνας κάποιος που δεν καίγεται για την επιστροφή των
μαρμάρων.... Αυτό που πιστεύω εγώ (και νομίζω ότι αυτή είναι περίπου και η θέση του Βασίλη) είναι πως οκ, ναι μεν
θα ήταν ένα θετικό γεγονός να γίνει η επιστροφή, αλλά τα προβλήματα στην δεδομένη στιγμή, είναι πολύ πιο σημαντικά
για το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων.... Δεν γίνεται να δίνεις τόσο μεγάλη διάσταση στο τι είπε και τι δεν είπε η
γυναίκα του Κλούνεϊ (επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω για το ξαφνικό ενδιαφέρον και καημό), και να χτυπάει η καρδιά σου
για τα μάρμαρα, όταν στο σπίτι σου ας πούμε δεν δουλεύει κανένας.... Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι στο συγκεκριμένο
παράδειγμα, όλο και περισσότερες περιπτώσεις μας έρχονται στο μυαλό, και όλο και πιο τραγικές καταστάσεις βλέπουμε
καθημερινά.... Οπότε, θα προτιμούσα μια κινητοποίηση με σκοπό την βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης, και σε αυτή
την περίπτωση θα συμμετείχα κι εγώ... Θα μου πείτε, αν όλοι περιμένουν την κινητοποίηση για να συμμετάσχουν, δεν θα
γίνει ποτέ.... Όμως, πάντα υπάρχει κάποιος που θα πάρει πιο ηγετική στάση.... Και όχι, δεν περιμένω σωτήρα, ούτε θεό,
αλλά εθελοτυφλεί όποιος θεωρεί ότι δεν χρειάζεται κάποιος ας πούμε συντονιστής.... Βέβαια, η Ελλάδα για να ξεκολλήσει
από κάθε είδους παράταξη, κόμμα κλπ, θα πρέπει από τους 100, να μην μπορούν να επιβιώσουν οι 80-90.... Και αυτό μπορώ
να το επιβεβαιώσω όχι μόνο από τους 50άρηδες και τους 60άρηδες Φώτη, αλλά και από συνομήλικούς μου.... Τα ζω, και τα
βλέπω... Τα κολλημένα μυαλά δεν είναι ούτε θέμα ηλικίας, ούτε θέμα γνώσεων.... Είναι καθαρά θέμα παιδείας (ό,τι κι αν
συνεπάγεται αυτό), και δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων, είναι απαίδευτοι... Θέλουν μάρμαρα, για να προσθέσουν
μερικές αποδείξεις ακόμα από το ένδοξο παρελθόν, αλλά δεν κάνουν τίποτα, για να κάνουν λίγο πιο αξιοπρεπές το παρόν...
Κι αν το ύφος μου φαίνεται επικριτικό, κάπου εδώ να γίνω λίγο πιο σαφής, λέγοντας ότι δεν βγάζω την ουρά μου απ' έξω...
ΟΛΟΙ έχουμε μερίδιο ευθύνης, και ΟΛΟΙ οφείλουμε να παλέψουμε για ό,τι θεωρούμε σωστό, ηθικό, και αναγκαίο για μια
τουλάχιστον αξιοπρεπή ζωή....
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Δευ 27 Οκτ 2014, 14:03

Irene3006 έγραψε:Το θέμα δεν θα έλεγα ότι είναι ηλικιακό.... Ούτε θεωρείται ανθέλληνας κάποιος που δεν καίγεται για την επιστροφή των
μαρμάρων.... Αυτό που πιστεύω εγώ (και νομίζω ότι αυτή είναι περίπου και η θέση του Βασίλη) είναι πως οκ, ναι μεν
θα ήταν ένα θετικό γεγονός να γίνει η επιστροφή, αλλά τα προβλήματα στην δεδομένη στιγμή, είναι πολύ πιο σημαντικά
για το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων.... Δεν γίνεται να δίνεις τόσο μεγάλη διάσταση στο τι είπε και τι δεν είπε η
γυναίκα του Κλούνεϊ (επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω για το ξαφνικό ενδιαφέρον και καημό), και να χτυπάει η καρδιά σου
για τα μάρμαρα, όταν στο σπίτι σου ας πούμε δεν δουλεύει κανένας.... Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι στο συγκεκριμένο
παράδειγμα, όλο και περισσότερες περιπτώσεις μας έρχονται στο μυαλό, και όλο και πιο τραγικές καταστάσεις βλέπουμε
καθημερινά.... Οπότε, θα προτιμούσα μια κινητοποίηση με σκοπό την βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης, και σε αυτή
την περίπτωση θα συμμετείχα κι εγώ... Θα μου πείτε, αν όλοι περιμένουν την κινητοποίηση για να συμμετάσχουν, δεν θα
γίνει ποτέ.... Όμως, πάντα υπάρχει κάποιος που θα πάρει πιο ηγετική στάση.... Και όχι, δεν περιμένω σωτήρα, ούτε θεό,
αλλά εθελοτυφλεί όποιος θεωρεί ότι δεν χρειάζεται κάποιος ας πούμε συντονιστής.... Βέβαια, η Ελλάδα για να ξεκολλήσει
από κάθε είδους παράταξη, κόμμα κλπ, θα πρέπει από τους 100, να μην μπορούν να επιβιώσουν οι 80-90.... Και αυτό μπορώ
να το επιβεβαιώσω όχι μόνο από τους 50άρηδες και τους 60άρηδες Φώτη, αλλά και από συνομήλικούς μου.... Τα ζω, και τα
βλέπω... Τα κολλημένα μυαλά δεν είναι ούτε θέμα ηλικίας, ούτε θέμα γνώσεων.... Είναι καθαρά θέμα παιδείας (ό,τι κι αν
συνεπάγεται αυτό), και δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων, είναι απαίδευτοι... Θέλουν μάρμαρα, για να προσθέσουν
μερικές αποδείξεις ακόμα από το ένδοξο παρελθόν, αλλά δεν κάνουν τίποτα, για να κάνουν λίγο πιο αξιοπρεπές το παρόν...
Κι αν το ύφος μου φαίνεται επικριτικό, κάπου εδώ να γίνω λίγο πιπ σαφής, λέγοντας ότι δεν βγάζω την ουρά μου απ' έξω...
ΟΛΟΙ έχουμε μερίδιο ευθύνης, και ΟΛΟΙ οφείλουμε να παλέψουμε για ό,τι θεωρούμε σωστό, ηθικό, και αναγκαίο για μια
τουλάχιστον αξιοπρεπή ζωή....
:clap: :clap: :clap:

πολύ καλή κριτική σκέψη.
Δεν θα μπορούσα (και δεν μπόρεσα) να συνοψίσω τη δική μου θέση τόσο όμορφα και περιεκτικά.

Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα ξεπερνά το 30%, αλλά ξεχνάμε ότι το ποσοστό στα περισσότερα σπίτι ξεπερνά το 50% και πολύ συχνά, δυστυχώς, φτάνει το 100%.
Προσωπικά έχω κουραστεί να βλέπω μηνύματα σε στύλους, "αν έχετε να δωρίσετε πανες, γαλα κλπ τηλεφωνήστε στο 69..... Ευχαριστώ".
Είναι κατάντια, ξεφτίλα και μα την αλήθεια, ξεπεσμός ενός ολόκληρου έθνους, όχι μόνο της κυβέρνησης.

Όσο υπάρχουν παιδιά που πεινούν, Θεός δεν υπάρχει!
“ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΦΑΔΕΣ” - Καζαντζάκης Νίκος.
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Irene3006 » Δευ 27 Οκτ 2014, 14:27

Ευχαριστώ και πάλι :)
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 27 Οκτ 2014, 14:42

Μα δεν καταλαβαινετε οτι το αρθρο μου δεν κρινει αυτη τη θεση. Δεν κρινει αυτους που δεν τους νοιαζουν . κρινει αυτους που υιοθετουν τις θεσεις της αγγλιας στην προκειμενη ή της γερμανιας σε αλλα θεματα κλπ.
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Δευ 27 Οκτ 2014, 14:47

Και που ακριβώς το δείχνει αυτό το άρθρο σου Φώτη;
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 27 Οκτ 2014, 14:54

Οταν μου δειξεις εσυ σε ποιο σημειο τεκμαιρεται οτι το αρθρο αφορα εκεινους που δεν ενδιαφερονται για το θεμα. θα σου πω.
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Δευ 27 Οκτ 2014, 15:05

Αρκετοί άρχισαν να κατηγορούν τους συμπολίτες τους γι' αυτό που ψήφιζαν παλιότερα και για τα πελατειακά δολώματα των κομμάτων στα οποία τσιμπούσαν, πριν οδηγηθούν στην κάλπη.
Όπως και να 'χει, πολλοί Έλληνες από αίσθηση μειονεξίας και από απολογητική διάθεση έναντι των Ευρωπαίων, άρχισαν να κατηγορούν τους συμπολίτες τους, για επιλογές του παρελθόντος.
Όλο αυτό πηγάζει από τη νοοτροπία του "κοιτάξτε Ευρωπαίοι! Εγώ δεν είμαι σαν τους συμπολίτες μου, μιας και τους κρίνω, είμαι κάτι ανώτερο".
Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι η ανθελληνική χολή που βγαίνει πάνω σε συζητήσεις για το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Έχω πέσει πάνω σε τέτοιες συζητήσεις διαδικτυακές και μη, και πάντα μένω έκπληκτος με τον ανθελληνισμό κάποιων Ελλήνων.

Είναι αδιανόητο να ακούγεται από Ελληνικά χείλη ότι πρέπει αυτά τα έργα τέχνης να μείνουν στο βρετανικό μουσείο.
Οι προφάσεις είναι πολλές:

Ότι οι Βρετανοί τα προσέχουν καλύτερα (λες και στο μουσείο της Ακρόπολης θα ακουμπήσουν κάνα φραπέ πάνω τους).

Ότι θα τα βλέπει περισσότερος κόσμος (δεν πειράζει ας γίνει τουριστική ατραξιόν για να τα βλέπουν εδώ)
Και άλλα τέτοια φαιδρά.
Για τον μέσο Έλληνα που ασπάζεται τέτοιες θέσεις, αποτελεί κατά την άποψη μου, γραικυλισμό
αυτός ο ανθελληνισμός είναι που τρέφει τον εθνικισμό και σπρώχνει τον κόσμο στην "αγκαλιά" των φασιστών
Σου φτάνουν;
Εγώ και πολλοί άλλοι σαν εμένα είμαστε από αυτούς που δεν ενδιαφερόμαστε για τα μάρματα και ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι είναι πράγματι καλύτερα στο βρετανικό μουσείο απ'ότι στην Ελλάδα που ξεπουλιέται, καθώς και ότι στην Ελλάδα δεν θα τα δουν παρά ελάχιστοι έλληνες που πραγματικά ενδιαφέρονται.

Εξήγησέ μου τώρα για ποιο λόγο είμαστε Ανθέλληνες (όπως το άρθρο σου καταδεικνύει) και που το άρθρο σου ξεχωρίζει αυτούς που δεν τους νοιάζουν τα μάρμαρα με αυτούς που τάσσονται υπερ της Αγγλίας κ' Γερμανίας.
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Irene3006 » Δευ 27 Οκτ 2014, 15:11

Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι η ανθελληνική χολή που βγαίνει πάνω σε συζητήσεις για το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Έχω πέσει πάνω σε τέτοιες συζητήσεις διαδικτυακές και μη, και πάντα μένω έκπληκτος με τον ανθελληνισμό κάποιων Ελλήνων.

Είναι αδιανόητο να ακούγεται από Ελληνικά χείλη ότι πρέπει αυτά τα έργα τέχνης να μείνουν στο βρετανικό μουσείο.
Δεν είναι για όλους ανθελληνική χολή.... Κι εγώ μπορεί να ήμουν από αυτούς που σε μια συζήτηση θα έλεγαν
"αδιαφορώ για την επιστροφή"... Αυτό δεν δηλώνει ανθελληνισμό, γιατί πίσω από αυτή τη φράση υπάρχουν
πολλά που μπορεί να σκέφτομαι, και απλά εσύ να τα εκλαμβάνεις αλλιώς.... Ουσιαστικά, θέτω άλλες
προτεραιότητες, που έχουν να κάνουν με επιβίωση και αξιοπρέπεια.... Και εν πάση περιπτώσει, έχω
βαρεθεί να βλέπω πολλούς να περιμένουν άσχετα και άκυρα για να νιώσουν εθνική υπερηφάνεια....
Κάνε κάτι για το τώρα, πάλεψε για όσα σου ανήκουν και σου τα παίρνουν με το έτσι θέλω, και τότε
νιώσε περήφανος... Τότε θα έχει αλλάξει αυτή η νοοτροπία ετών, και τότε να απαιτήσουμε και ό,τι άλλο
μας πήραν και το θέλουμε πίσω... Όταν όμως, θα έχουμε σπίτια που θα λείπει η φτώχεια και η εξαθλίωση,
ιατρική περίθαλψη για όλους, και παιδεία.... Όταν θα έχει ξεπουληθεί και το τελευταίο κολπάκι, και δεν θα
μπορούμε να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα, ελάτε να τα ζητήσουμε πίσω, μαζί με τα μάρμαρα....

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 27 Οκτ 2014, 15:26

Δεν είναι για όλους ανθελληνική χολή.... Κι εγώ μπορεί να ήμουν από αυτούς που σε μια συζήτηση θα έλεγαν
Λεει για όλους;
Μιλαει για οταν βγαινει αυτη η χολη.

Σου φτάνουν;
Εγώ και πολλοί άλλοι σαν εμένα είμαστε από αυτούς που δεν ενδιαφερόμαστε για τα μάρματα και ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι είναι πράγματι καλύτερα στο βρετανικό μουσείο απ'ότι στην Ελλάδα που ξεπουλιέται, καθώς και ότι στην Ελλάδα δεν θα τα δουν παρά ελάχιστοι έλληνες που πραγματικά ενδιαφέρονται.

Εξήγησέ μου τώρα για ποιο λόγο είμαστε Ανθέλληνες (όπως το άρθρο σου καταδεικνύει) και που το άρθρο σου ξεχωρίζει αυτούς που δεν τους νοιάζουν τα μάρμαρα με αυτούς που τάσσονται υπερ της Αγγλίας κ' Γερμανίας.
Ωραια
Αυτοι που απλα δεν ασχολουνται και δεν τους νοιαζει ΔΕΝ θιγονται απο το αρθρο πουθενα (κατεδειξε μου το αντίθετο). Απο την άλλη αυτοι που ειναι υπερ του να μεινουν στο Βρετανικο μουσειο ειναι ανθελληνες γιατι υποστηριζουν της θεσεις των αγγλων που ειναι αντιπαλοι μας στο συγκεκριμενο θεμα.

Οταν το αρθρο ειναι σαφες οτι μιλαει γι αυτους που είναι ΚΑΤΑ της επιστροφης των μαρμαρων του παρθενωνα ποιος ο λογος να γινει μνεια για να ξεχωριστουν αυτοι που δεν ενδιαφερονται. Θα ηταν πλεονασμος. Αν γραψω αρθρο για ντοπερμαν δεν υπαρχει λογος να εξαιρεσω τα μπλουλντογκ. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ.
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Irene3006 » Δευ 27 Οκτ 2014, 15:32

Δεν θέλω τα μάρμαρα πίσω <=> ανθελληνική χολή

Αυτή είναι η λογική που βλέπω σε αυτό το σημείο από την πλευρά σου.

Και λέω απλά ότι το "δεν θέλω τα μάρμαρα πίσω", δεν είναι απαραίτητα ανθελληνική χολή.

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 27 Οκτ 2014, 15:34

Irene3006 έγραψε:Δεν θέλω τα μάρμαρα πίσω <=> ανθελληνική χολή

Αυτή είναι η λογική που βλέπω σε αυτό το σημείο από την πλευρά σου.

Και λέω απλά ότι το "δεν θέλω τα μάρμαρα πίσω", δεν είναι απαραίτητα ανθελληνική χολή.
Πες μου εναν πατριωτικο λογο για να μην τα θελεις. Προσεχε. Οχι να μην τα διεκδικησουμε. να μην τα θελεις.
Δηλαδη και να μας τα εδιναν ανευ ορων να ελεγες "κρατήστε τα".
Το να λες. Δεν θελω τα μαρμαρα πισω. Ειναι ανθελληνικη θεση. Η χολη βγαινει απο τα συμφραζομενα και απο τον τροπο που λεγεται κατι.
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Irene3006 » Δευ 27 Οκτ 2014, 15:39

Κι εγώ μπορεί να ήμουν από αυτούς που σε μια συζήτηση θα έλεγαν
"αδιαφορώ για την επιστροφή"... Αυτό δεν δηλώνει ανθελληνισμό, γιατί πίσω από αυτή τη φράση υπάρχουν
πολλά που μπορεί να σκέφτομαι, και απλά εσύ να τα εκλαμβάνεις αλλιώς....
Είπα αυτό προηγουμένως. Μη με βάζεις στο τρυπάκι να δω το άρθρο όπως θα ήθελες να το δω...
Από τη στιγμή που εξ' αρχής το είδα αλλιώς, η θέση μου είναι σαφής στα δύο αρχικά μου ποστ.
Επίσης, αυτό που θέτεις ως υπόθεση, σαν ενδεχόμενο, έχει σχεδόν μηδενική (για να μην πω
μηδενική) πιθανότητα... Δεν θα μπω στη λογική "αν η γιαγιά μου είχε @@"....

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Δευ 27 Οκτ 2014, 15:41

Divine Sinner έγραψε:Λεει για όλους;
Μιλαει για οταν βγαινει αυτη η χολη.
Σε κάθε συζήτηση που αφορά την κατάσταση της χώρας βγαίνει τέτοια χολή, ακόμα και άθελά μας, Φώτη. Αυτο το forum έχει topics που είναι γεμάτα χολή, ψέματα;
Μέχρι στιγμής λοιπόν, η γενίκευση που έχει το άρθρο, προσβάλει. Τόσο απλά. Η δική σου πρόθεση δεν έχει σημασία. Αυτό που φαίνεται στο άρθρο είναι απλό και έτσι το καταλαβαίνει ο μέσος αναγνώστης που δεν σε γνωρίζει.
Divine Sinner έγραψε:Αυτοι που απλα δεν ασχολουνται και δεν τους νοιαζει ΔΕΝ θιγονται απο το αρθρο πουθενα (κατεδειξε μου το αντίθετο).
Αυτοί που δεν ασχολούνται (όπως εγώ, ας πούμε) συχνά πιστεύουν ότι είναι καλύτερα τα μάρμαρα εκεί που είναι (όπως εγώ, ας πούμε), τουλάχιστον μέχρι να έχουμε τα κότσια, το χαρακτήρα και την μαγκιά ως έθνος/κράτος να μάθουμε να φροντίζουμε την ιστορία μας και να μην τη χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία για ευρωπαϊκά κονδύλια (όπως εγώ, ας πούμε).
Σου το κατέδειξα. Κάτι άλλο;
Divine Sinner έγραψε: Απο την άλλη αυτοι που ειναι υπερ του να μεινουν στο Βρετανικο μουσειο ειναι ανθελληνες γιατι υποστηριζουν της θεσεις των αγγλων που ειναι αντιπαλοι μας στο συγκεκριμενο θεμα.
Παρατήρηση: Αν ο μέσος όρος των Ελλήνων δεν νοιάζεται για τα μάρμαρα τότε ανθέλληνες είναι εκείνοι που νοιάζονται;
Divine Sinner έγραψε:Οταν το αρθρο ειναι σαφες οτι μιλαει γι αυτους που είναι ΚΑΤΑ της επιστροφης των μαρμαρων του παρθενωνα ποιος ο λογος να γινει μνεια για να ξεχωριστουν αυτοι που δεν ενδιαφερονται.
Μα αυτό είναι εξαρχής η ένστασή μου Φώτη! Ότι ΔΕΝ είναι σαφές.

Πες μου εναν πατριωτικο λογο για να μην τα θελεις. Προσεχε. Οχι να μην τα διεκδικησουμε. να μην τα θελεις.
Δηλαδη και να μας τα εδιναν ανευ ορων να ελεγες "κρατήστε τα".
Το να λες. Δεν θελω τα μαρμαρα πισω. Ειναι ανθελληνικη θεση. Η χολη βγαινει απο τα συμφραζομενα και απο τον τροπο που λεγεται κατι.
Θα σου πω εγώ έναν Φώτη. Τα χρήματα που θα χρειαστεί να πληρώσει το κράτος για τη μεταφορά, τη συντήρηση, την έκθεση και προβολή των μαρμάρων, θα τα πάρει από τις τσέπες ενός λαού που βρίσκεται 2 μνημόνια μετά τη ζητιανιά.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 27 Οκτ 2014, 15:49

Το αρθρο το βλεπει ο καθενας απο την μερια του και ο αρθρογραφος απο την δικια του.
Αυτο που θετω ως υποθεση ειναι ο ορισμος του ειμαι ΚΑΤΑ. κατα δεν σημαινει κατα της διεκδικησης. κατα σημαινει ΤΑ ΘΕΛΩ ΕΚΕΙ.
Θελω ρε παιδι μου τα μαρμαρα να ειναι στην αγγλια. επειδη ο ελγιν ηταν γαμάτος τον συμπαθω και δεν τα εκλεψε εκανε μια ωραιοτατη συμφωνια με τους τουρκους.

Σε κάθε συζήτηση που αφορά την κατάσταση της χώρας βγαίνει τέτοια χολή, ακόμα και άθελά μας, Φώτη. Αυτο το forum έχει topics που είναι γεμάτα χολή, ψέματα;
Μέχρι στιγμής λοιπόν, η γενίκευση που έχει το άρθρο, προσβάλει. Τόσο απλά. Η δική σου πρόθεση δεν έχει σημασία. Αυτό που φαίνεται στο άρθρο είναι απλό και έτσι το καταλαβαίνει ο μέσος αναγνώστης που δεν σε γνωρίζει.
Ποτε ενα κειμενο δεν μπορει να γινει αρκετα σαφες ωστε να μην προσβληθει κανεις. Ειδικα οταν υπαρχει οριο λεξεων τις οποιες δεν πρεπει να υπερβει ο αρθρογραφος. Καμια φορα και η ιδια η πραγματικότητα προσβάλει. Δεν γινεται ομως να μην την καταδειξουμε. Ο καθενας απο την οπτικη του φυσικα. Αν η οπτικη σου σε προσβαλει τοτε τι να κανουμε αυτη ειναι...

Αυτό που φαίνεται στο άρθρο είναι απλό και έτσι το καταλαβαίνει ο μέσος αναγνώστης που δεν σε γνωρίζει.
Εχω μιλησει με αναγνωστες για το αρθρο και ο καθενας το αντιλαμβανεται διαφορετικα και πολλοι συμφωνησαν μαζι μου. Οποτε μην προκαταβαλεις τον μεσο αναγνωστη βαση του πως το βλεπεις εσυ.

Παρατήρηση: Αν ο μέσος όρος των Ελλήνων δεν νοιάζεται για τα μάρμαρα τότε ανθέλληνες είναι εκείνοι που νοιάζονται;
Γιατι η πραγματικοτητα παει δημοκρατικα; αν ο μεσος ορος πιστευει οτι η γη ειναι επιπεδη, είναι κιολας;

Θα σου πω εγώ έναν Φώτη. Τα χρήματα που θα χρειαστεί να πληρώσει το κράτος για τη μεταφορά, τη συντήρηση, την έκθεση και προβολή των μαρμάρων, θα τα πάρει από τις τσέπες ενός λαού που βρίσκεται 2 μνημόνια μετά τη ζητιανιά.
GOD :banghead: :banghead: :banghead: να τους δωσουμε και τα υπολοιπα αρχαια μας ρε! γιατι θελουν συντηρηση.
με δικα τους εξοδα να τα πανε αγγλια ομως!
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Δευ 27 Οκτ 2014, 16:05

Divine Sinner έγραψε:Θελω ρε παιδι μου τα μαρμαρα να ειναι στην αγγλια. επειδη ο ελγιν ηταν γαμάτος τον συμπαθω και δεν τα εκλεψε εκανε μια ωραιοτατη συμφωνια με τους τουρκους.
Και στα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη δείχνει ότι οι ίδιοι οι Έλληνες τα πουλούσαν.
Divine Sinner έγραψε:Ποτε ενα κειμενο δεν μπορει να γινει αρκετα σαφες ωστε να μην προσβληθει κανεις. Ειδικα οταν υπαρχει οριο λεξεων τις οποιες δεν πρεπει να υπερβει ο αρθρογραφος. Καμια φορα και η ιδια η πραγματικότητα προσβάλει. Δεν γινεται ομως να μην την καταδειξουμε. Ο καθενας απο την οπτικη του φυσικα. Αν η οπτικη σου σε προσβαλει τοτε τι να κανουμε αυτη ειναι...
Οκ, όπως το βλέπει κανείς. Προσωπικά πιστεύω ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτήν που εσύ έγραψες στο άρθρο καθώς και ότι το άρθρο σου είχε αρκετά λίγες λέξεις ώστε να μπορείς να διευκρινίσεις 2-3 πράγματα. Αλλά άποψή σου κι άποψή μου.
Για εμένα χρωστάς μία απολογία σε κάποιους ανθρώπους.
Divine Sinner έγραψε:Εχω μιλησει με αναγνωστες για το αρθρο και ο καθενας το αντιλαμβανεται διαφορετικα και πολλοι συμφωνησαν μαζι μου. Οποτε μην προκαταβαλεις τον μεσο αναγνωστη βαση του πως το βλεπεις εσυ.
Κι εγώ έχω δείξει το άρθρο και σε έβρισαν :loco: Ο όρος μέσος αναγνώστης βγαίνει από τυχαίο αριθμό ανθρώπων χωρίς να ξέρει τον αρθρογράφο. Εσύ το έδειξες σε φίλους/γνωστούς σου να υποθέσω;
Divine Sinner έγραψε:Γιατι η πραγματικοτητα παει δημοκρατικα; αν ο μεσος ορος πιστευει οτι η γη ειναι επιπεδη, είναι κιολας;
Όταν όλοι λένε ότι είσαι μαλάκας, καλό θα ήταν να αρχίσεις να αναρωτιέσαι κι εσύ (ο κάθε εσύ, όχι εσύ συγκεκριμένα).
Η πραγματικότητα δεν πάει δημοκρατικά. Η άποψη ενός λαού όμως ναι. Κι αφού ανθέλληνας = αντι-έλληνας, τότε αν ο μέσος όρος των Ελλήνων είναι υπερ της διατήρησης των μαρμάρων στο βρετανικό μουσείο, τότε αυτός που δεν θα συμφωνεί με αυτό θα είναι κατά/αντί των ελλήνων άρα ανθέλληνας.
Divine Sinner έγραψε:να τους δωσουμε και τα υπολοιπα αρχαια μας ρε! γιατι θελουν συντηρηση.
με δικα τους εξοδα να τα πανε αγγλια ομως!
Αν αυτό βοηθήσει στο τέλος της πείνας, ναι, να τους τα δώσουμε.
Μου ζήτησες έναν πατριωτικό λόγο και σου απάντησα. Τι πιο πατριωτικό από τη σωτηρία των Ελληνικών οικογενειών;
Να σου θυμήσω ότι κατά την επανάσταση του 1821, για χάρη των Ελλήνων η Ακρόπολη και δη ο Παρθενώνας έγινε μπαρουταποθήκη.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 27 Οκτ 2014, 16:06

γι αυτην την παπαρια δωσαμε περισσοτερα απο οσα θα διναμε για την μεταφορα.
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Δευ 27 Οκτ 2014, 16:11

Στα λόγια μου έρχεσαι... Όταν βγει το συνολικό μαλλί για το θέμα των μαρμάρων, από τον καιρό της Μερκούρη μέχρι και σήμερα και το τι κόστισε αυτό στο δημόσιο, τότε τα ξαναλέμε Φώτη.
Μέχρι τότε υπομονή.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 27 Οκτ 2014, 16:12

Και στα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη δείχνει ότι οι ίδιοι οι Έλληνες τα πουλούσαν.
Πραγμα που φανταζομαι οτι επικροτεις. εκεινοι ειχαν και μια δικαιολογια οτι ηταν απαιδευτοι και αγραμματοι και ο ιδιος ο (εξ ισου αγραμματος αλλα όχι απαίδευτος) μακρυγιαννης τους εβαλε χέρι.
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Δευ 27 Οκτ 2014, 16:17

Θα έπρεπε να το επικροτώ κατά την άποψή σου;
Να μην βγάζεις τέτοια γελοία συμπεράσματα Φώτη. Δεν σε τιμούν.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 27 Οκτ 2014, 16:24

Αλλα το φερνεις ως επιχειρημα για ποιο λογο; οτι ηταν κατι το Mainstream αρα ο ελγιν καλως τα πηρε;
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Δευ 27 Οκτ 2014, 16:41

Όχι. Ότι ήταν επιλογή των Ελλήνων εξ'αρχής να πουληθούν, όπως επιλογή άλλων Ελλήνων είναι να τα θέλουν πίσω.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 27 Οκτ 2014, 17:04

Ο Ελγιν δεν υπεγραψε με Ελληνες αλλα με τουρκο. Επισης επιλογη ΤΩΝ Ελληνων ή επιλογη Ελληνων ;;
Αν ειναι ετσι καθε φορα που πιανεται Ελληνας αρχαιοκαπηλος να ειναι επιχειρημα υπερ της μη επιστροφης. Κοιταξτε. Οι Ελληνες τα πουλάνε...
Επισης το δουλεμποριο ειναι καλο. Υπηρχαν αφρικανοι δουλεμποροι που κλειναν συμφωνιες με λευκους (οι αφρικανοι πουλουσαν τους εαυτους τους με το ιδιο σκεπτικο). Το τραφικινγκ ειναι καλο. Ουκρανη η ιεροδουλος ουκρανοι και οι μαφιοζοι που την "πουλησανε" ε οκ οι ουκρανοι πουλανε τους εαυτους τους τι να κανουμε.
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Δευ 27 Οκτ 2014, 18:48

Τι λες μωρέ Φώτη; Μαζί μου βρήκες να παίξεις με τις λέξεις;
Όταν οι Έλληνες, οι όποιοι Έλληνες πουλάνε τη χώρα τους και στα @@ τους τι θα πουν άλλοι Έλληνες. Αυτό γίνεται και σήμερα. Κι όταν κάποιος πουλάει τον εαυτό του, τη χώρα του, τους πολίτες της χώρας του, οι υπόλοιπες χώρες γιατί να μας νοιαστούν; Τι μας χρωστάνε;
Πάντα η ίδια ιστορία είναι.
Όταν ο άλλος δεν έχει να φάει, μάρμαρα και αγάλματα θα κοιτάξει νομίζεις; Πόσο μάλλον όταν δεν έχει παιδεία.
Θα σου την έλεγα πολύ χοντρά, άλλα έχε χάρη που η θέση μου δεν το επιτρέπει.
Ρώτα την Ουκρανή ή την όποια Ιερόδουλο "Πως νιώθεις που σε πηδάνε μέχρι και 50 αρκουδιάρηδες τη μέρα;" Να σου πει κι ευχαριστώ.

Για μαζέψου λιγάκι, σε παρακαλώ πολύ. Τα διαλύσαμε όλα μου φαίνεται χάρη του εγωισμού μας. Άντε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”