Είμαι υπέρ της ανωνυμίας. Ιδιαίτερα στο......."μουτροβίβλιο"
Το θεωρώ ρουφιανομηχανή και κάτι που γράφω επώνυμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάποτε εις βάρος μου.
Με τους περισσότερους από εδώ γνωριζόμαστε και προσωπικά. Τα ιδεογραφήματα διαφέρουν από το μουτροβίβλιο έτη φωτός όπως και κάθε φόρουμ του είδους.
Είμαστε κλειστοί σε επισκέπτες τουλάχιστον σε θέματα που θα μπορούσαν να μας βλάψουν και να βρούμε κανένα μπελά. Έτσι κι αλλιώς έχουμε ψευδώνυμα και μας γνωρίζουν από τις απόψεις μας και όχι από τη φάτσα μας.
Στο μουτροβίβλιο προτιμώ να είμαι στο "περίπου" και στο "ανάμεσα" με το επώνυμο του .......συζύγου (πάω με το παλιό ημερολόγιο
Όταν ανάμεσα στους φίλους μου είναι και συνάδελφοι από τη δουλειά θέλω να παίρνουν κάποια μηνύματα να τα βλέπουν και οι φίλοι των φίλων επίσης συνάδελφοι αλλά ας τους να αναρρωτιούνται ποια είναι αυτή που γράφει.
Κάποιος συνάδελφος που μπαίνει με τα κανονικά του στοιχεία και φωτογραφία βλέπει κάποιους να τον διαγράφουν ξαφνικά και αυτοί οι κάποιοι να γίνονται προϊστάμενοι με "ανάθεση" και για να το παίξουν καλά παιδιά στους διευθυντάδες και στους πάτρωνες τους κόβουν κάθε σχέση με "κομμουνιστοσυμμορίτες".
Εγώ προσωπικά δεν έχω κρατήσει λογαριασμό ποιος με διαγράφει. Ποιος φεύγει και γιατί φεύγει. Αλλά αυτό που συνέβη στο συνάδελφο και συμβαίνει συνέχεια είναι μία ένδειξη ότι κάποιοι παρακολουθούν το "μουτροβίβλιο" τουλάχιστον μέσα από τη δουλειά μας που είναι ένα περιβάλλον άκρως συντηρητικό. Μέχρι σχόλια και λαικ φοβούνται να κάνουν κάποιοι για να μην κακοχαρακτηριστούν και φακελωθούν.