Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 347 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 19 Φεβ 2014, 07:18

Αυτό που με έχει απασχολήσει εδώ και 4 χρόνια είναι αυτή η νοοτροπία.
Απογοητεύτηκα για μια ακόμα φορά μετά από μια συζήτηση που είχα μέσα στην Υπηρεσία.
Ως γνωστόν με το ενιαίο πετσόκοψαν πολύ τους μισθούς.
Κυρίως σε αυτούς που έχουν βαθμό ΣΤ και Ε

Οι πετσοκομμένοι παίρνουν μία "προσωπική διαφορά" από 20 ευρώ μέχρι 100 ανάλογα με τι έπαιρναν πρώτα.
Οι μισθοί στους τελευταίους βαθμούς είναι 600 έως 700 ευρώ.

Μία κυρία έκανε μεγάλη μανούρα γιατί εκείνη παίρνει 20 προσωπική διαφορά και κάποιοι άλλοι σε άλλη υπηρεσία 100. Να τα κόψουν σε όλους να είμαστε ίσα έλεγε ας κόψουν και σε μένα το 20ρι αρκεί να κόψουν και από τους άλλους το 100ρι.

Ακόμα και μέσα στο δημόσιο η μανούρα και ο κοινωνικός αυτοματισμός καλπάζει.

Σε αυτό το νήμα θα ήθελα τις εμπειρίες σας σχετικά με την κατσίκα του γείτονα και τη σχεική νοοτρπία. Πόσες φορές τη συναντήσατε?
Εγώ άπειρες.
Η συνέχεια το απόγευμα
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Τάλως
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

Δημοσίευση από Τάλως » Τετ 19 Φεβ 2014, 07:28

Μισθος ιδιωτικου και δημοσιου υπαλληλου σαν βασικος επρεπε να ειναι ιδιος με ιδες αυξησεις.

οταν τοσα χρονια δεν ειχαν τον ιδιο μισθο το να γκρινιαζουν εκει μεσα ειναι αστειο και για πολυ κοσμο αδιαφορο :loco:

Οντως ομως αυτη η νοοτροπια υπαρχει στην Ελλαδα σε μεγαλο βαθμο
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 421 φορές
Έλαβε Likes: 327 φορές

Δημοσίευση από OTTO » Τετ 19 Φεβ 2014, 15:33

Οι καλύτεροι προστάτες του συστήματος.

Τώρα με τη θεσμοθέτηση της ρουφιανιάς να δεις τι έχει να γίνει.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 19 Φεβ 2014, 16:56

Στη δουλεια μου πληρώνομαι κτος απο το ενσημο και εναν βασικο, βάση της απόδοσης.
Εχω ενα κινητρο να παράγω.
Οταν με εξυπηρετησε για μια ιστοσελίδα που είχα ενας υπάλληλος του αμερικανικου hosting μεσω chat ειχε και rating συστεμ και έγγραφε οτι ο μισθος του εξαρταται απο την βαθμολογία μου.
Τον βαθμολόγισσα με άριστα γιατι όντως με βοήθησε.
θελω να πω. ολα αυτα λύνονται με το να κανεις τον αλλον συνεργάτη στην δουλεια σου,
Ιατρε του Εοππυ. ποσα ραντεβου κανεις. ποσους έδιωξες επειδη την ημερα που ειχαν ραντεβου ειχες απεργια και εκτος ραντεβου δεν δέχεσαι;; ε δεν θα πληρωθείς όσο θα μπορούσες.
Εξυπηρέτησε χωρις διαλλειματα χωρις να αργεις για να βγάλεις περισσότερα.
Το ίδιο και σε αλλους τομεις του δημοσίου.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 19 Φεβ 2014, 18:35

Το θέμα της κατσίκας δεν περιορίζεται στο δημόσιο. Ούτε καν σε εργασιακά ζητήματα. Επεκτείνεται στα........"πάντα"

Ανέφερα την ιστορία με τη συνάδελφο επειδή ήταν η πιό......"φρέσκια" και συνέβη χθες.

Αλλά συνέβη και κάτι άλλο την περασμένη Κυριακή.
Ο άντρας μου συνάντησε τυχαία ένα φιλικό μας ζευγάρι που κάποτε βγαίναμε συχνά και κάναμε παρέα.

Με το καλημέρα άρχισαν να κατεβάζουν "μούτρα".
Και αμέσως μετά άρχισε η "επίθεση"
Η γυναίκα άρχισε να λέει με έντονο ύφος: Τι ανάγκη έχετε εσείς που μπαίνουν δύο μισθοί στο σπίτι αλοίμονο στους άλλους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Μη μιλάτε γιατί είσαστε προνομιούχοι.

Προχθες με πήρε η γυναίκα από το ίδιο ζευγάρι τηλέφωνο και άρχισε το τροπάρι της "κατσικανής"
Γκρίνιαζε για το χαράτσι που της ήρθε πολύ μαζί με το λογαριασμό.
Μην το πληρώνεις της είπα.
Ούτε εγώ το πληρώνω.

Μετά άρχισε τα λογιστικά κουμάντα.
Μου έλεγε ότι τάχα πάω στο Χόντο και παίρνω κολόνιες ακριβές και ότι είμαι ανίκανη να κάνω οικονομία για να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου στο Κράτος και πρέπει να μας κατασχέσουν τους μισθούς για να μάθουμε.

Της είπα ότι έχω κάποια επείγουσα δουλειά και της το κλεισα.

Κάτσαμε με το σύζυγο και μετρήσαμε πόσους έχουμε κάνει πέρα που κάποτε τους είχαμε σε εκτίμηση και κάναμε καλή παρέα.

Άστα ερημιά. Δεν έμεινε κανένας φίλος από τα παλιά.
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τετ 19 Φεβ 2014, 18:44

doctormarkon έγραψε: Η γυναίκα άρχισε να λέει με έντονο ύφος: Τι ανάγκη έχετε εσείς που μπαίνουν δύο μισθοί στο σπίτι αλοίμονο στους άλλους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Μη μιλάτε γιατί είσαστε προνομιούχοι.
ποσο ειναι ο βασικος στο δημοσιο και ποσο στον ιδιωτικο ?
με τα παλια δεδομενα αυτη η γυναικα εχε ενα δικιο οσο να πεις
(οχι μιλωντας για εσενα προσωπικα αλλα γιατι ειναι κοινη αληθεια οτι μπηκε στο δημοσιο πολυ κοσμος με βυσμα
οποτε μαζι με τα ξερα πηρε η φωτια και τα χλωρα)

οταν γινουν οι μισθοι το ιδιο(και δεν εννοω προς τα κατω ) και αρθει το μονιμο του δημοσιου τοτε θα εχει αδικο
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 126 φορές
Έλαβε Likes: 198 φορές

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Τετ 19 Φεβ 2014, 18:45

Αυτή η νοοτροπία επικρατεί γιατί πολύ απλά αυτό που κοίταξαν ήταν να καταστρέψουν τον ιδιωτικό τομέα πλήρως.

Η καλύτερη εταιρία που έχει κάθε κράτος και κοιτάει να την έχει διαμάντι είναι το δημόσιο. Εκεί υποτίθεται πως μπαίνουν άνθρωποι με αξιοκρατικά κριτήρια και μπορούν να ανταπεξέλθουν στην δουλειά.

Αυτό το πράγμα ξέρουμε ότι στην Ελλάδα είναι σπάνιο και κυριαρχεί το βύσμα. Πως λοιπόν θα πείραζαν το δημόσιο και θα έχανε ο μέσος πολιτικάντης την ψήφο που του εξασφάλιζε την καρέκλα;

Πόσο κάνει να πάρει ένας υπάλληλος του δημοσίου σύνταξη και πόσο ένας ιδιωτικός υπάλληλος απ το ΙΚΑ;

Δεν πείραξαν τόσο το Δημόσιο Τομέα όσο τον Ιδιωτικό αυτά τα χρόνια πάντα συγκριτικά και αυτό είναι μια αλήθεια αλλά όχι η μόνη.

Από κει και πέρα όμως αρκεί για να κατηγορεί κάποιος γενικά και αόριστα.

Τώρα στο Δημόσιο μπορεί να συναντήσει κανείς 1 άτομο να εξυπηρετεί κόσμο να του βγαίνει το λάδι και από πίσω 4 διευθυντάδες να ξύνονται....

Και αυτό το 1 άτομο που κάνει όλη την δουλειά να δέχεται την νοοτροπία αυτή ή να βλέπεις τον κάθε γέρο που ξύπνησε στραβά να κάνει την ζωή δύσκολη.

Λοιπόν...η ''νοοτροπία'' αυτή δεν θα φύγει αν ο Έλληνας δεν δει να καταστρέφεται ο Δ.Υ όπως ο ίδιος καταστράφηκε στον ιδιωτικό. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τετ 19 Φεβ 2014, 18:51

Just me στον ιδιωτικο πριν λιγα χρονια ηταν ο βασικος 600-650 ευρω και στο δημοσιο σχεδον 1000
και αυτα προ κρισης

αλλα αυτοι στις πορειες τωρα θυμηθηκαν "το δικαιο του εργατη" - για αυτο πολυς κοσμος δεν ειναι μαζι τους
γιατι σκεφτηκαν τον συνανθρωπο τους(του ιδιωτικου) και ζητησαν απο αυτον συμπαρασταση οταν πειραξαν τα μηνιατικα τους(στον δημοσιο τομεα)
τοσα χρονια τους ειχαν ξεχασει

ετσι ειναι αυτα

αφου τοσα χρονια δεν εκαναν πορειες υπερ των "αδελφων" εργατων τους στον ιδιωτικο σαν συμπαρασταση
τωρα να μην ζητανε κατανοηση απο αυτους ειναι λογικο να πολυς κοσμος να μην ειναι μαζι τους

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 19 Φεβ 2014, 19:17

Ο άντρας μου είναι μηχανικός στον ιδιωτικό τομέα και εγώ μπήκα με αξιοκρατικά κριτήρια και αυτό το ξέρει και η συγκεκριμένη γυναίκα.

Το ζόρι που τραβάει δεν έχει καμία σχέση με δημόσιο ιδιωτικό τομέα αλλά για το ποιός έχει μία δουλειά και ποιός όχι.

Με το συγκεκριμένο ζευγάρι έχουμε αραιώσει επαφές πριν την κρίση αλλά για τον αντίθετο λόγο. Έλεγε ότι ο άντρας μου είναι τεμπέλης που δεν βγάζει 4000 το μήνα όπως άλλοι.
Έλεγε ότι έχουμε παλιομοδίτικα έπιπλα και αρκούμαστε στα λίγα και μας κοροϊδεύει ο κόσμος.

Της θύμισα αυτό που μου είπε τότε και λέει ότι τώρα πιά όλος ο κόσμος είναι φτωχός ενώ τότε όλος ο κόσμος ξόδευε και δεν έπρεπε να μένουμε πίσω.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν τροπάρι για δημοσίους υπαλλήλους.
Δεν ανέφερε καν τον όρο δημόσιος υπάλληλος.
Άρχισε απλά το λογιστικό έλεγχο τι κάνουμε τους δύο μισθούς και ότι κάνουμε επιδρομές στο.........Χόντο.
Το όνομα του Χόντου το ανέφερε πάνω από 10 φορές.
Και έχω πάνω από δύο χρόνια να πατήσω σε πολυκατάστημα είτε Χόντος είναι αυτός είτε Τζάμπο είτε οτιδήποτε.

Αυτή την τάση την έχω ξανασυναντήσει και μέσα στο γραφείο όταν μία συνάδερφος άρχισε τα κουμάντα γιατί φοράω διαφορετικά ρούχα κάθε μέρα και πόσα έχω και γιατί έχω τόσα.

Το να έχεις πολλά ρούχα δεν είναι ένδειξη πλούτου ή σπατάλης.
Αν κάποιος έχει σταθερό βάρος 10 χρόνια και φοράει μικρό νούμερο μπορεί να έχει πολλά ρούχα. Ή μπορεί να ξέρει να πλέκει και να ράβει.
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τετ 19 Φεβ 2014, 19:20

:lol: Ε καλα αυτο κι αν ειναι ζηλια :lol:

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 19 Φεβ 2014, 19:34

Πιθανόν να ακούσατε μομφές αν πήγατε σε καφετέρια.
Αααααα πίνεις και καφεδάκι θα σου πουν.

Οι καφετέριες είναι γεμάτες οι ταβέρνες είναι γεμάτες.
Αυτές τις παπαριές τις έχω ακούσει χιλιάδες φορές.

Δεν με ενοχλούν αυτοί που κάθονται στον καναπέ.

Με ενοχλούν αυτοί που γκρινιάζουν και καταριούνται όταν ο διπλανός τους ή ζει λίγο πιό υποφερτά ή δεν δείχνει να υποφέρει να ξεφυσά και να βαρυγκομά. Ταυτόχρονα θαυμάζουν και ξερογλύφονται όταν διαβάζουν σε κάποιο περιοδικό για τη Φεράρι που έχει ο κάθε τραγουδιστής ή ποδοσφαιριστής.
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Τετ 19 Φεβ 2014, 19:41

Αυτό που λέει ο ταλως.

Ζήλια.

Απλά μην δίνεις σημασία (όσο μπορείς) και φυσικά μην τους δείχνεις ότι σε πειράζουν αυτά που σου λένε.

Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν σαν άνθρωποι. Η κακία τους είναι παντοτινή.

Όσο δεν δείχνεις ότι σε πειράζει κάποια στιγμή θα βαρεθούν και θα σας αφήσουν ήσυχους.
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Τετ 19 Φεβ 2014, 19:46

Μια τέτοια νοοτροπία την συνάντησα όταν πρώτο αποφάσισα να επιστρέψω στα πάτρια εδάφη (στο χωρίο μου) και να ασχοληθώ με αγροτικές δουλειές και κτηνοτροφία.

Έχω την τύχη να είμαι σχεδόν κολλητά σπίτια με την Νο1 κουτσομπόλα του χωριού ή οποία στην αρχή δεν με άφηνε σε ησυχία ούτε λεπτό.

Φταίω και εγώ γιατί της πήγα κόντρα σε πράγματα που μου έλεγε.
Έφτασε σε σημείο να μου δείχνει πως πρέπει να γίνει η τάδε δουλειά πως το άλλο. Αν δουλεύω κάπου αλλού. Πότε θα κατέβω Τρίκαλα να την πάω και να την ξαναφέρω πίσω.

Από ένα σημείο και έπειτα, έπαψα να ασχολούμαι. Όταν ακούω να λέει πράγματα απλά δεν γυρνάω ούτε να την κοιτάξω ούτε να τις πω κάτι. Μόνο καλημέρα, καληνύχτα και όταν μου έκανε ''παρατηρήσεις'' τις έλεγα να κοιτάξει την δουλειά της και τα εγγόνια της.

1-2 φορές αυτό και ξέκοψε επειδή δεν με βλέπει να αντιδρώ. Αυτό παράλληλα την έκανε να σκάσει απ το κακό της γιατί πρώτον με έβλεπε και με βλέπει νέο άνθρωπο να έχω φτιάξει τόσα πράγματα και ζηλεύει. Πλέον μου πετάει κάτι μπιχτές ότι και καλά έχω απ όλα και άλλοι δεν έχουν τίποτα και τέτοια χωρίς να δώσω αφορμή. Απλά την αγνόησα.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 19 Φεβ 2014, 19:48

Το ίδιο ζευγάρι που προανέφερα και ιδιαίτερα η γυναίκα μου είχε κάνει μανούρα για τον αντίθετο λόγο 5 χρόνια πριν και αυτό ήταν η αιτία που αραιώσαμε επαφές.

Έλεγε ότι έχουμε παλιομοδίτικα έπιπλα και όποιος έρθει σπίτι θα σκάει στα γέλια. Έλεγε ότι οι αξιοπρεπείς άνδρες βγάζουν πάνω από 3.000 το μήνα και όποιος αρκείται στα 1500 είναι λαπάς.

Πριν την κρίση δεν ζούσαν καλύτερα κάποιοι.
Είχαν το ίδιο και μεγαλύτερο άγχος να κάνουν φιγούρα στο "γείτονα" Άλλοτε με καινούργια έπιπλα, άλλοτε με έπιπλα καινούργια άλλοτε με τσάντα Λουί Βιτον. Όχι επειδή τους άρεσε ή τους εξυπηρετούσε σε κάτι αλλά από ανταγωνισμό.

Αυτοί οι ίδιοι σήμερα βαρυγκομάνε ζηλεύουν και καταριούνται.

Κι όμως αυτοί που είναι πραγματικά φτωχοί και έχουν σοβαρό πρόβλημα ζουν στον........κόσμο τους. Πολλές φορές προσπαθούν να βρουν ευχαρίστηση σε "μικρά" πράγματα.
Κάποιος άλλος μακροχρόνια άνεργος μας είπε μία μέρα. Κεράστε μπύρα να πούμε κανένα καλαμπούρι να γελάσουμε να πάνε κάτω τα φαρμάκια.
Με κάτι τέτοιους περνάς καλά.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 19 Φεβ 2014, 19:56

Δεν με νοιάζει σε προσωπικό επίπεδο.
Ούτε το παίρνω προσωπικά.

Το ίδιο και περισσότερο με ενόχλησε όταν είδα μια φορά στην τηλεόραση ένα ρεπορτάζ σε ελεύθερη παραλία να παίρνουν συνέντευξη από νέους που έπαιζαν ρακέτες και να τους ρωτάνε γιατί δεν είναι μουρτζούφληδες αλλά καλοπερνάνε. Ο κάθε ένας έλεγε ότι είναι άνεργος.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο δημοσιοκάφρος είπε σαν συμπέρασμα ότι οι άνεργοι καλοπερνάνε και κάνουν μπανάκια.

Φυσικά σε μια ελεύθερη παραλία το κόστος της καλοπέρασης είναι 0 ή τουλάχιστον 2.40 το εισιτήριο πήγαινε έλα με το λεωφορείο.

Τι ζόρι τραβάνε με τα παιδάκια που θέλουν να διασκεδάσουν και να δροσιστούν σε μια παραλία.

Το βλέπω σαν mind control που με συνεχή επανάληψη "πιάνει".
Και δυστυχώς οι περιπτώσεις που ανέφερα έχουν μάθει καλά το μάθημα τους.
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Τετ 19 Φεβ 2014, 20:06

Μην ασχολείσαι με αυτούς τους ανθρώπους , ειλικρινά αυτό έχω καταλάβει. Δεν αξίζουν μια. Είτε είναι φτωχοί, είτε πλούσιοι. Το πρόβλημα είναι στο μυαλό τους...
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 19 Φεβ 2014, 20:09

Αλλη μία περίπτωση τελείως διαφορετική από τις άλλες που προανέφερα.

Συνηθίζω να κάνω "πάσα" το εισιτήριο.
Έχω διαβάσει το νόμο στον οποίο αναφέρεται η πίσω πλευρά του εισιτηρίου και η πάσα δεν είναι παράνομη.

Δικό μου είναι ότι θέλω το κάνω για μιάμιση ώρα.
Το χρησιμοποιώ μόνο για 10 λεπτά και είναι κρίμα να καταλήξει στο σκουπιδοτενεκέ.

Κατέβηκα από το τρόλευ και κρατούσα το εισιτήριο μήπως το θέλει κανείς.
Πετάχτηκε ένας τραμπούκος και είπε ότι θα φωνάξει την αστυνομία.
Άρχισε να βρίζει και να λέει Να πληρώνουν οι κοπρίτες και όποιος δεν πληρώνει να πηγαίνει με τα πόδια.

Το ίδιο είχα πάθει και στο παρελθόν όταν έβαλα κάποια αποφόρια δίπλα σε ένα δέντρο. Ήταν ολοκαίνουργια παιδικά.
Βγήκε ένας και μου φώναζε να πετάω τα σκουπίδια στον κάδο
Του είπα ότι δεν είναι σκουπίδια και κάποιος μπορεί να έχει ανάγκη από ρούχα. Είπε ότι όποιος δεν έχει να αγοράσει να μείνει ξεβράκωτος.
Γι αυτό δεν πάμε μπροστά έλεγε γιατί υπάρχουν μυαλά σαν τα δικά σου και μπλα μπλα μπλα
Άβαταρ μέλους
firefightergr
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από firefightergr » Τετ 19 Φεβ 2014, 20:31

Άψυχοι κενοί "άνθρωποι".
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 19 Φεβ 2014, 22:12

Μήπως και χειραγωγημένοι.

Όλοι αυτοί εξασφαλίζουν την "ελάχιστη συναίνεση" για να περνάνε όλα όσα περνάνε.

Γιατί τίποτα δε γίνεται χωρίς την ελάχιστη συναίνεση.
Η αδιαφορία του καναπέ δεν εξασφαλίζει την ελάχιστη συναίνεση.

Όλοι αυτοί συμμετέχουν ενεργά και δεν κάθονται απλά σε έναν καναπέ.
Συμμετέχουν ενεργά στη διατήρηση αυτού του συστήματος.
Μια μέρα και κάτω από κάποιες συνθήκες θα βάλουν και τη "μαύρη κουκούλα" τώρα δεν ξέρω αν θα έχει τη μορφή της κατοχικής κουκούλας αλλά θα είναι μια κουκούλα άλλης μορφής.

Η κουκούλα δεν έχει χρώμα δογμα κόμμα και είναι πολύ "απολιτικ"
Τέτοια νοοτροπία δεν τη βλέπεις σε πολιτικοποιημένους ακόμα και αν είναι νουδούλια πασοκάκια ή χρυσαύγουλα. Όλοι αυτοί μιλούν πολιτικά και όχι με βάση τα προσωπικά τους απωθημένα.

Η προπαγάνδα χτυπάει τους "απολιτικ" και πατάει πάνω στο προσωπικό απωθημένο. Σε κάθε ανεκπλήρωτη επιθυμία ή κόμπλεξ.
Ακυρώνει κάθε προσπάθεια αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας
Άβαταρ μέλους
butterfly
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 4 φορές

Δημοσίευση από butterfly » Πέμ 20 Φεβ 2014, 09:04

Πρεπει ν' αλλαξει επειγοντως ο τιτλος του νηματος σε: Σκατοψυχιας το αναγνωσμα! Ποσο σκατοψυχος πρεπει να ειναι καποιος για να μεμφεται αυτον που δεν τον εχει χτυπησει η ακραια φτωχεια ακομα κι απλως επιβιωνει αξιοπρεπως, διχως να βλαπτει τον σκατοψυχο ή να του γινεται βαρος; Σιχαματα και βδελυγματα!
Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 20 Φεβ 2014, 09:31

Υπάρχει και η άλλη πλευρά της σκατοψυχίας.
Από τη μιά μέμφεται αυτόν που δεν τον έχει χτυπήσει η ακραία φτώχεια.
Από την άλλη αρέσκεται να βασανίζει αυτόν που η ακραία φτώχεια τον χτύπησε αλύπητα. π.χ όταν ο άλλος είπε γιατί αφήνεις τα ρούχα εδώ όποιος δεν έχει να αγοράσει ας μείνει ξεβράκωτος.
Εύχεται απολύσεις και παίρνει το μέρος του κράτους.
Από την άλλη χαίρεται να βλέπει χλιδή των διασήμων και τους τρέχουν τα σάλια.

Αλλά και πάλι δεν θέλω να το ρίξω στη σκατοψυχία.
Αν πεις ότι κάποιος είναι σκατόψυχος μιλάς για ένα προσωπικό θέμα.
Προ κρίσης όποιος συμπεριφερόταν έτσι ήταν απλώς σκατόψυχος.
Έβλεπες έναν και τον προσπέρναγες.
Έλεγες τον γράφω και άστον να τραγουδάει.

Τώρα που έγιναν πολλοί είναι κοινωνικό φαινόμενο. Πρόκειται για μετάλλαξη για κατασκευή συναίνεσης.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός και τα κουτάκια δεν είναι στα κόμματα.

Ο κοινωνικός κατακερματισμός είναι τόσο λεπτομερής που καταλήγει σε ένα κελί για τον καθένα και ο καθένας στο κελί του.

Σύνοψη διαχωρισμών.

Επαγγελματικοί.

Δημόσιο ιδιωτικό.
Μέσα στο δημόσιο διαχωρίζονται σε συμβασιούχους, μόνιμους Αορίστου χρόνου Ασεπίτες Απόφοιτοι ΕΣΔΔ παλιοί καινούργοι αυτοί που έχουν μέσα και βύσματα να πορεύονται και εκείνοι που δε έχουν. Αυτοί που υπηρετούν σε θέσεις με πολύ δουλειά (κατάστρωμα) και οι άλλοι που υπηρετούν σε κυριλάτες θέσεις κλπ κλπ κλπ

Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν και εκεί κατηγορίες που μάχονται μεταξύ τους

Πάμε έξω στην κοινωνία.
Εκεί υπάρχουν τζίτζικες και μέρμηγκες (ΚΟΜΠΟΔΕΜΑΤΟΎΧΟΙ).
άνεργοι και μη άνεργοι.
Έχοντες αυτικινητο και μη έχοντες.
σαραβαλούχοι και τζιπάτοι.
Μίζεροι και γελαστοί.
Συμβιβασμένοι με την κατάσταση και ασυμβίβαστοι.
Άβαταρ μέλους
Eva Luna
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Eva Luna » Πέμ 20 Φεβ 2014, 13:01

doctormarkon έγραψε: Όλοι αυτοί συμμετέχουν ενεργά και δεν κάθονται απλά σε έναν καναπέ.
Συμμετέχουν ενεργά στη διατήρηση αυτού του συστήματος.
Μια μέρα και κάτω από κάποιες συνθήκες θα βάλουν και τη "μαύρη κουκούλα" τώρα δεν ξέρω αν θα έχει τη μορφή της κατοχικής κουκούλας αλλά θα είναι μια κουκούλα άλλης μορφής.
:thumb: :thumb: :thumb:
Δεν προλαβαινω να σχολιασω οπως θελω, μα αυτο αναρωτιομουν
απο αρκετα παλιοτερα. Ποιοι απο τους σημερινους γνωστους
και φιλους, θα επαιρναν το ρολο του "δημιου", του σπιουνου,
του οποιουδηποτε αρνητικου χαρακτηρα που ξερουμε οτι
υπηρξε σε περιοδους οπως η Κατοχη αλλα και ο εμφυλιος.
Ζουν αναμεσα μας, ανθρωποι που τους καλημεριζουμε
και τους συναναστρεφομαστε. Να λεμε παλι καλα αν δεν ειμαστε
εμεις τελικα.
Λιγη μπακαλιστικη ψυχολογια, οπως λεω τη δικια μου προσπαθεια ψυχολογησης,
και ενστικτο θα αποδεικνυονταν πολυ χρησιμα εργαλεια απο δω και περα, που δεν
ξερουμε τι πολιτικη κατασταση παει να ξημερωσει, αν ξημερωσει ποτέ δλδ.
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”