Τάλως έγραψε:Divine Sinner έγραψε:
θα κατηγορησω
Α) αυτους που τον φεραν στο σημειο να πειναει (τους οποιους συνηθως εμεις οι δυτικοι τους εχουμε σε υπολειψη και εχουν το ιδιο χρωμα δερματος με εμας).
και
Β) αυτους που τους επιτρεπουν να βρισκονται στην χωρα μου.
Το να στρεφει κανεις το μενος του σε αυτον που εχει αναγκη κι οχι σε αυτον που την χρησιμοποιει για να πλουτησει ειναι κοντοφθαλμο.
κανενα μενος Φωτη δεν το καταλαβες αυτο σωστα.
δεν ειναι μενος οτι δεν μπορει να ζηταει aircontition ενας παρανομος οταν πολλοι Ελληνες δεν το εχουν
ειναι ξεφτυλα απλα . να φερομαστε ποιο καλα στους παρανομους απο τους ημεδαπους
οταν η χωρα δεν εχει φροντισει τα παιδια της ολα τα αλλα ειναι απλα κινησεις με σκοπο και τιποτα παραπανω .
τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβουμε?
Kι εγω ειναι φορες που αναρωτιεμαι.
Τοτε γιατι η αστυνομια κυνηγαει, διωχνει ή συλλαμβανει τους (συνηθως) μαυρους που πουλανε
τις μαιμουδες τσαντες Λουί Βιτόν και Μπέρμπερυ αντί απλώς να κάνει μια καταγραφη, να αναζητησει
τον τροφοδοτη και αρχικο κατασκευαστη και διακινητη των μαιμου προϊοντων και να ανακοψει
την φόρα τους απο την αρχη;
Το ιδιο και για τους λαθροεισερχομενους:
εφοσον εχουν εντοπιστει τα σημεια εισοδου σε ξηρα και σε θαλασσα γιατι δεν εστιαζουν εκει και μονο
εκει με ολες τους τις δυναμεις οι αρχες, παρα κανουν σκηνικα "σκουπας" κι εναποθεσης οσων συλλεξουν εκει
στα κοντεϊνερς;
Γιατι δεν επιλυουν το ζητημα σε επιπεδο πρεσβειών ή ακομα και κυβερνησεων;
Εφοσον το Μπαγλαντες και το Πακισταν εχουν ενα καθολου ευκαταφρονητο ποσοστο πολιτων τους
εντος της ελληνικης επικρατειας, βεβαια οχι με την ιδιοτητα του τουριστα αλλα με εκεινη του φυγά;
Αν μια μερα αποφασιζε η μιση Τουρκια να μεταναστευσει στην Ευρωπη μεσω Ελλαδας, κρυφα
και χωρις καμμια νομιμοτητα, και παλι θα την αφηναν;
Αν ο Ινδος/Κογκολεζος/Μπαγλαντεσι/οτιδηποτε πεινασμενος και κατατρεγμενος με δει στον δρομο,
λιμπιστει την τσαντα μου και το βλεμμα μου, νομιμοποιειται να με ακολουθησει, δει πού μενω
και οπου ηθελε προκυψει δια της βιας;
Τοτε γιατι η δικαιοσυνη θα κυνηγουσε να δικασει και να σωφρονησει αυτον που ειναι απλως
ενα οργανο αντί του τρυπιου συστηματος που του επετρεψε να βρισκεται σε μια κοινωνια
φυτευτος κι ουρανοκατεβατος;
Ο παραβατης θα μπει φυλακη ετσι; Γιατι ; Αφου εκεινος απλώς πεινουσε (απο πεινα για τροφη αλλα ισως κι απο
σεξουαλικη πεινα).
Γιατι να δικαστει αυτος (που λες οτι δεν φταιει που ηρθε εδω κι εφτασε να κλεψει) κι οχι ο δουλεμπορος του
για το εγκλημα οχι μονο της δουλεμποριας αλλα και για κεινο που διεπραξε ο λαθροεισερχομενος;
Γιατι οχι η μια και η αλλη κυβερνητικη αρχη που με τις αστοχιες τους συνεβαλαν στην καταληξη αυτη;
Τις πολιτικες και τους πολιτικους τους κατηγορουμε καθε μερα και με καθε ευκαιρια.
Φτανει αυτο, μια μιρλα και μια γκρινια για να λυθει αυτο που βιωνουμε και βιωνουν;
Γιατι καταλαβαινω οτι ουτε κι εκεινοι θα προτιμουσαν να καταληξουν φυλακισμενοι,
μιας και στα κοντέινερς φυλακισμενοι ειναι, στην πραξη.
Δεν εχω καμμια λυση αλλα μια απλη κι αοριστη δηλωση οτι δεν φταινε τα "πιονια"
αλλα ο "στρατηγος" εμενα δεν με καλυπτει, γιατι εγω ως γυναικα της Δυσης ειμαι
πιο προσιτο θυμα του ανδρα της Σαρια εν συγκρισει με σενα ή τον Ταλως ή οποιονδηποτε
δυτικο ανδρα.