Kατακόρυφη αύξηση γεννήσεων νεκρών βρεφών

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Eva Luna
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Φύλο: Γυναίκα

Kατακόρυφη αύξηση γεννήσεων νεκρών βρεφών

Δημοσίευση από Eva Luna » Κυρ 14 Ιούλ 2013, 21:49

Kατακόρυφη αύξηση γεννήσεων νεκρών βρεφών στην Ελλάδα

Οι ειδικοί καταγράφουν δραματική πτώση των γεννήσεων, αλλά και κατακόρυφη αύξηση των γεννήσεων νεκρών βρεφών.

Στα χρόνια της άγριας λιτότητας, ειδικοί επιστήμονες καταγράφουν δραματική πτώση των γεννήσεων αλλά και κατακόρυφη αύξηση των γεννήσεων νεκρών βρεφών, κάτι που αποδίδεται ευθέως στην ανεργία αλλά και στην πτώση του εισοδήματος των Ελλήνων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», μεγάλη έρευνα που διεξήγαγε η κ. Εφη Σίμου, επιστημονική συνεργάτης στον Τομέα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, υπό την επιστημονική ευθύνη της καθηγήτρια του Τομέα, Αναστασίας Ρουμελιώτη, δείχνει ξεκάθαρα τη σταδιακή πτώση των γεννήσεων από τότε που μπήκε στη ζωή μας το ΔΝΤ, αλλά και στα επόμενα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Ειδικότερα με βάση τα ευρήματα της έρευνας:

-Από το 2009 και μετά κατεγράφη πτώση των γεννήσεων 10,13% από το 2009 στο 2011.

-Από το 2008 και μετά καταγράφηκε αύξηση των γεννήσεων νεκρών εμβρύων 21,15% από το 2008 στο 2011.

-Η παραπάνω εξέλιξη συνδέεται με τη δραματική πτώση του ΑΕΠ από το 2009 στο 2011 κατά 14,82%

-Ειδικά η αύξηση στις γεννήσεις νεκρών βρεφών συνδέεται με την αύξηση της ανεργίας και κυρίως των γυναικών από 11,7% το 2008 σε 24,5% το 2011.

Οπως εξηγεί στην εφημερίδα η ερευνήτρια: «Τα δεδομένα της έρευνας δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν, καθώς, όπως έχει παρατηρηθεί στη βιβλιογραφία, συχνά η οικονομική ύφεση συνδέεται με μείωση των γεννήσεων. Από τη μία οι περίοδοι οικονομικής ευμάρειας και ανάπτυξης φαίνεται ότι συνοδεύονται από περιόδους αυξημένης γεννητικότητας και από την άλλη, σε περιόδους οικονομικής ύφεσης μειώνονται οι γεννήσεις, ενώ παράλληλα φαίνεται ότι αυξάνονται οι γεννήσεις νεκρών εμβρύων».

Μαλιστα...
Η ερευνα το συσχετιζει με την ανεργια & την υφεση.
Αραγε με τι αλλο θα μπορουσαμε να το συσχετισουμε αν δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να σκεφτομαστε
ορθολογιστικα και καταναγκαστικα;
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
firefightergr
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 6 φορές

Re: Kατακόρυφη αύξηση γεννήσεων νεκρών βρεφών

Δημοσίευση από firefightergr » Κυρ 14 Ιούλ 2013, 21:52

Περισσότερο ανησυχώ για αυτά που δε συλλαμβάνονται καν όπως το 2ο δικό μου.
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
Eva Luna

Δημοσίευση από Eva Luna » Κυρ 14 Ιούλ 2013, 21:53

Σας το ευχομαι Πυροσβεστη να ερθει τοσο λαθραια οσο δεν το περιμενετε.
(Το καλοκαιρι ειναι ωραια εποχη για εντατικοτερες προσπαθειες).

Βρε παιδια, στην ερευνα υποστηριζεται οτι εχει (γενικα και αοριστα) παρατηρηθει ξανα σε περιοδους υφεσης
πτωση γεννησεων.
Το αντιθετο δεν συζητουσαμε κανα δυο χρονια πριν (δεν θυμαμαι που και πως) οσον αφορα τους παγκοσμιους
πολεμους και την αυξηση γεννησεων; Βαζαμε στην εξισωση και το δεδομενο χωρων του τριτου κοσμου, οπου
κι εκει παρατηρειται το παραδοξο της αυξησης γεννησεων με αντιστροφη αναλογια σε σχεση με την ποιοτητα ζωης!

Κατι αλλο παιζει εδω. Δεν μου καθεται καλα η ερευνα.
Συμφωνα με τα γνωστα δεδομενα -τριτος κοσμος κλπ- οσο θα μειωνεται η ποιοτητα ζωης τοσο θα αυξανονταν
οι γεννησεις, αλλα δεν... :banghead:
Τι λειπει απο την εξισωση; :dunno:
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 84 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Δευ 15 Ιούλ 2013, 12:19

Το πως ερμηνεύονται τα εξωτερικά ερεθίσματα από τους μελλοντικούς γονείς.Η έρευνα έγινε στην περίοδο κρίσης,άρα τα ερεθίσματα ήταν και παραμένουν να είναι μη υγιή,τα οποία μεταβιβάζονται στα έμβρυα.Βιώνουν το άγχος και τον φόβο της μητέρας,ενώ ενδέχεται επίσης να επηρεάζει και το σπέρμα του πατέρα κατά την σεξουαλική πράξη .
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Δευ 15 Ιούλ 2013, 12:32

τους αεροψεκασμούς,
τα εμβόλια
τα φάρμακα γενικότερα
την διατροφή με τα "πυροβολημένα" και μεταλλαγμένα τρόφιμα
τα λάβανε υπ'οψιν τους στην έρευνα η για όλα φταίει η καταραμένη φτώχεια?
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Τετ 17 Ιούλ 2013, 16:35

firefightergr έγραψε:Περισσότερο ανησυχώ για αυτά που δε συλλαμβάνονται καν όπως το 2ο δικό μου.

Μόλις διαβάζω τα μηνύματα στη σελίδα της μητέρας στο φατσό και σε θυμήθηκα

mia erwthsh prospathouse kamia gia mwraki??????????????arketo kairo?

- prospa8eis k dn pianeis?
πριν από 2 ώρες από κινητό · Μου αρέσει!

- εδω και 9 χρονια ολες νομιζω εδω μεσα προσπαθουμε!!!!
πριν από 2 ώρες · Μου αρέσει! · 2

- κ εγω προσπαθω εδω κ 7 μηνες για 2μωρακι!!!!που θα παει θα ερθει .....
πριν από 2 ώρες από κινητό · Μου αρέσει! · 1

- Και γω... Τα αντιληπτική χάπια με έκαναν και έπιασα τα 2 μου το 3 με την Ζώνη της Παναγίας!!!
πριν από 2 ώρες από κινητό · Μου αρέσει! · 2

- me ton antra mou prospathousame 4 xronia kai twra eimai egkios stin 17evdomada.
πριν από 2 ώρες · Μου αρέσει! · 4

- ti einai i zoni tis panagias???
πριν από μία ώρα περίπου · Μου αρέσει! · 1

- ειναι απο το αγιο ορος και ειναι διαβασμενη πανω στη ζωνη της παναγιας και το φορας στην μεση σου για να σε βοηθησει
πριν από μία ώρα περίπου · Μου αρέσει! · 2

- a malista den to iksera!!!!!!!oute to eixa akousei

- ενδιαφερεσαι?
πριν από μία ώρα περίπου · Μου αρέσει!

- pou mporoume na vroume th zwnh ths Panagias?
πριν από μία ώρα περίπου από κινητό · Μου αρέσει!

- Και εγω τεσσερα χρονια προσπαθουσα τον πεμτο χρονο εκανα εξωσωματικη και εχω ενα αγορακι πλεον..μαρακι εσυ προσπαθεις πολυ καιρο????
πριν από μία ώρα περίπου από κινητό · Μου αρέσει! · 4

- απο το αγιο ορος αν σου την φερει καποιος η αν θες να σου στειλω εγω

- H mama mou prospathouse 7 xronia..k molis eipe oti tha kanei ekswswmatikh k xalarwse k efige to agxos epiase emena meta ton aderfo mou akoma pio eukola...
πριν από μία ώρα περίπου από κινητό · Μου αρέσει! · 1

-i 3 xronia

- 12 χρονια κουκλα μου! μην απογοητευεσε ποτε!

- 9 μηνες

- eirhnh thn agorases?

-βοχι κοριτσι μου την αγορασαν απο το αγιο ορος αυτοι που μου την φερανε

- mporw na thn agorasw apo sena?

- οχι

-πρωτων δεν ξερω ποσο την πηρανε και δευτερον λεφτα για τετοια πραγματα εγω δεν περνω θες να σου την στειλω οκ αλλιως δεν μπορω να βοηθησω!!!!!!

- nai th thelw!!!!!! tha xarw polu
πριν από 59 λεπτά από κινητό · Μου αρέσει! · 1

- se euxaristw para polu pou theleis na vohthiseis xwris na me xereis !!! na sai kala
πριν από 58 λεπτά από κινητό · Μου αρέσει! · 2

- οκ λοιπον στειλε μου τα στοιχεια σου να στην στειλω
πριν από 58 λεπτά · Μου αρέσει!

- το μονο που θελω ειναι να πανε ολα καλα το ευχριστω στην παναγιτσα μας εγω δεν ειμαι αξια!!!!!αλλα οτι μπορω βοηθαω!!!!
πριν από 57 λεπτά · Μου αρέσει! · 3

- εγω παιδευομουνα 5 χρονια,εμεινα εγκυος..το εχασα 7 μηνων...ξαναεμεινα εγκυος μετα απο αλλα 5 χρονια προσπαθειων με εξωσωματικη επιασα τα διδυμακια μου κ μετα απο αλλα 5 χρονια εμεινα απο μονη μου ,μετα απο αντισυλληπτικα,αλλα παλινδρομησε!!!!μην απογοητευεστε..πιστη στο θεο και τιποτα αλλο!!!!!!και τωρα προσπαθω για τριτο!!!!!!
πριν από 55 λεπτά · Τροποποιήθηκε · Μου αρέσει! · 2

- απο που πηρες την ζωνη της Παναγιας?
πριν από 55 λεπτά · Μου αρέσει!

- sou esteila aithma filias epeidh de mporw na sou steilw mnm
πριν από 53 λεπτά από κινητό · Μου αρέσει! · 1

-οκ σε δεχτηκα
πριν από 51 λεπτά · Μου αρέσει! · 1

- ego prospathousa 4 xronia kai epitelous mas irthe einai tora 6 minon ola kala tha pane min agxonesai
πριν από 48 λεπτά · Μου αρέσει! · 3

- και εμεις προσπαθουμε κατι λιγοτερο απο χρονο αλλα δυστυχως το αγχος μονο κακο μου κανει
πριν από 39 λεπτά · Μου αρέσει! · 1

-,poia apo esas otan itan egkuos i einai twra epairne kapoia antiviwsi g mikrovio?
πριν από 34 λεπτά από κινητό · Μου αρέσει!

Υ.γ με έντονο χρώμα είναι δική μου επεξεργασία.
https://www.facebook.com/groups/gynaika ... ion=stream
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Τετ 17 Ιούλ 2013, 16:43

Τι το ιδιαίτερο έχει η ζώνη της Παναγίας και κάνει μαγικά :dunno:

Άβαταρ μέλους
Eva Luna

Δημοσίευση από Eva Luna » Τετ 17 Ιούλ 2013, 16:55

Ενα "διαβασμενο" κορδονι που μπαινει γυρω απο την μεση της γυναικας πρεπει να ειναι:
http://forum.eimaimama.gr/t12275-topic
και
http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=102285

Υπαρχει και το μηλο της Αγ. Ειρηνης Χρυσοβαλαντως:
http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=38885

Εχω πει οτι δεν τα πιστευω αυτα, αλλα αν αυτα πιστευουν σε μενα θα ημουν προθυμη
να δοκιμασω. Θεωρω οτι ειναι κατι σαν βοηθητικο μεσο για υλοποιηση της μεγαλης μας
επιθυμιας, σαν την κορη μου που ακομα δεν αποχωριζεται το αγαπημενο της λουτρινο
και οταν το σφιγγει στην αγκαλια της αισθανεται ασφαλεια. Εφοσον λειτουργει, οπως
και να λειτουργει, το κραταμε.
Άβαταρ μέλους
Dread
Irc ψευδώνυμο: Dread

Δημοσίευση από Dread » Τετ 17 Ιούλ 2013, 17:01

alkinoos έγραψε:Τι το ιδιαίτερο έχει η ζώνη της Παναγίας και κάνει μαγικά :dunno:
A !!! Δεν το ξέρεις......

Θαυματουργή η ζώνη. Ποιά ζώνη θα μου πεις.....? :dunno:

Αφού και οι χριστιανοί ορθόδοξοι δεν μπορούν να συννενοηθούν για το πως, πότε και με ποιο τρόπο πήγε στην Κωσταντινούπολη, μετά από 395, 530, 919 ή 1101 χρόνια μετά από τον θάνατο της.....

Αν υπήρξε βέβαια ποτέ ζώνη. Λένε οτι την έκαναν κομμάτια κι αυτήν...σαν το τίμιο ξύλο....

Τέσπα.
Η ζώνη είναι θαυματουργή. Τέλος.

Άλλωστε, το λέει και ο συναξαριστής (???) (http://www.saint.gr/866/saint.aspx)
"Τα θαύματα που πραγματοποίησε και πραγματοποιεί η Τιμία Ζώνη είναι πολλά. Βοηθά ειδικά τις στείρες γυναίκες να αποκτήσουν παιδί. Αν ζητήσουν με ευλάβεια τη βοήθειά της Παναγίας, τούς δίδεται τεμάχιο κορδέλας που έχει ευλογηθεί στην λειψανοθήκη της Αγίας Ζώνης· αν έχουν πίστη, καθίστανται έγκυες."

Πίστευε και μη ερεύνα.
Μαζεύτηκαν πολλοί "γνώστες" και "ειδικοί"....
Η σιωπή αυτοεπιβάλλεται σιγά-σιγά.....
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Τετ 17 Ιούλ 2013, 17:10

Eva Luna έγραψε:Ενα "διαβασμενο" κορδονι που μπαινει γυρω απο την μεση της γυναικας πρεπει να ειναι:
Άρα,αυτή τη μαγική ιδιότητα που έχει το κορδόνι,δεν επηρεάζεται από " κακές" διατροφές και "κακούς" ουρανούς.Δε το πιάνει φοβέρα καμιά :D
Θρησκευόμενες ήταν οι κυρίες,δεν ήταν άθεες ή άθρησκες.Οπότε αυτό που μάλλον ενέργησε πάνω τους να ήταν η ενέργεια δια της πίστης.Μου θυμίζει βιοενέργεια η υπόθεση.

Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος
Irc ψευδώνυμο: Irene3006
Έδωσε Likes: 4 φορές
Έλαβε Likes: 16 φορές

Δημοσίευση από Irene3006 » Τετ 17 Ιούλ 2013, 17:16

Είναι απλό το θέμα.... Όταν έχεις κάποιο πρόβλημα σαν κι αυτό, και θέλεις πολύ ένα παιδί, τότε ό,τι και να σου πουν
θα το δοκιμάσεις... Ακόμα και τη ζώνη.... Δεν σημαίνει ότι συμφωνώ, αλλά έχει να κάνει με το τι χρειάζεσαι... Μπορεί
οι πιθανότητες να λένε ότι κατά 20% θα μπορέσει το ζευγάρι να κάνει παιδί... Δύσκολα όμως το βλέπει με απόλυτη
λογική.... Πάντα ελπίζεις ότι θα τα καταφέρεις έστω και με τη ζώνη ή με ό,τι τελοσπάντων... Anyway...
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
Eva Luna

Δημοσίευση από Eva Luna » Τετ 17 Ιούλ 2013, 17:26

alkinoos έγραψε:
Eva Luna έγραψε:Ενα "διαβασμενο" κορδονι που μπαινει γυρω απο την μεση της γυναικας πρεπει να ειναι:
Άρα,αυτή τη μαγική ιδιότητα που έχει το κορδόνι,δεν επηρεάζεται από " κακές" διατροφές και "κακούς" ουρανούς.Δε το πιάνει φοβέρα καμιά :D
Θρησκευόμενες ήταν οι κυρίες,δεν ήταν άθεες ή άθρησκες.Οπότε αυτό που μάλλον ενέργησε πάνω τους να ήταν η ενέργεια δια της πίστης.Μου θυμίζει βιοενέργεια η υπόθεση.
Καπως ετσι νομιζω.
Και η πιστη που λενε, μακαρι να ηξεραν οτι δεν ειναι πιστη στην παναγια ή την αγία,
αλλα πιστη-ισχυρη επιθυμια οτι εκεινο που εχουν αναγκη θα γινει οπως το οραματιζονται.
Για μενα οραματισμος ειναι με μεσαζοντα ενα "καθαγιασμενο" αντικειμενο.
Γι' αυτο λεω, δεν εχει σημασια πώς δουλευει, αλλα μονο το γεγονος οτι μαλλον δουλευει.

Αντιστοιχα, αν αρρωσταινα απο κατι πολυ σοβαρο και ανιατο, οχι ζωνες, οχι κορδονια,
οχι δηλητηρια μπλε και ροζ σκορπιων, τα παντα ισως θα δοκιμαζα.
Ισως μονο το γιατρο πονοκεφαλου της Αφρικης να μην δοκιμαζα:
Θεραπεία για ημικρανίες στην Μοζαμβίκη
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”