Σεβασμός

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Σεβασμός

Δημοσίευση από Kariatida » Δευ 04 Ιουν 2012, 22:03

Εικόνα

Uploaded with ImageShack.us
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ArELa την Δευ 04 Ιουν 2012, 22:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: σμικρύνθηκε η φωτο
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
paris4u
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Re: Σεβασμός

Δημοσίευση από paris4u » Δευ 04 Ιουν 2012, 22:10

:clap: :clap: :clap:
Ποτε δεν σημαδευουνε στα ποδια.
Στο μυαλο ειναι ο στοχος ,τον νού σας!!!
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 347 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 04 Ιουν 2012, 22:38

:clap: :clap: :clap:

Υπέροχο.

Εξαιρετικά αφιερωμένο στον κ Λοβέρδο.

Που λέει ότι οι συνταξιούχοι δεν πεθαίνουν.........και ζουν πολλά χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή τους.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 04 Ιουν 2012, 23:13

Δεν είναι το μόνο τόπικ περί σεβασμού στα ΙΔΕΟ...
Υπήρξε αρχικά ο θεμέλιος λιθος στο Στίγμα των ΙΔΕΟ (όπου και αναφέρεται εξ αρχής και δη με κεφαλαία)

Υπήρξε κι ένα άλλο τόπικ που άνοιξα το 2008, πιστεύοντας ότι θα "περπατήσει", αλλά δεν αναπτύχθηκε αρκετά (κατά τη γνώμη μου).
Σε εκείνο έβαλα συνοπτικά το πως αντιλαμβάνομαι την έννοια "σεβασμός"
εδώ αλλά και εδω... Σε ευρύτερη έννοια, σεβασμός στον άνθρωπο γενικότερα, ασχέτως ηλικίας, άρα, όχι μονο προς ηλικιωμένους... και όχι μόνο σε σχέση με την τωρινη κατάσταση στον κόσμο μας, όπου η έννοια "σεβασμός" έτσι κι αλλιώς έχει κατακρεουργηθεί...μαζί με άλλες αξιες κι αρετές...

Θεωρω ότι το παρόν τόπικ, μπορεί κάλλιστα να συνενωθεί με το παλιότερο (στο οποίο και παρέπεμψα).

Σωστή η παρότρυνση με την οποία άνοιξες το τόπικ Νένα.
Απλά τη σμίκρυνα για να μην ξεχειλώνουμε.

Αν θέλεις να τα συνενώσω, πες το και θα γίνει. :rose:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
paris4u
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από paris4u » Δευ 04 Ιουν 2012, 23:33

<<Ο Σεβασμός δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή (μερική ή πλήρη). Οι δύο αυτές έννοιες (σεβασμός-αποδοχή) δεν είναι υποχρεωτικό να πηγαίνουν χέρι χέρι. >>

Ευγε Αρελα,μπραβο και ξανα μπραβο,αυτο ακριβως δεν μπορουσα να εξηγησω σε γνωστους και φιλους,το γιατι πρεπει να δειχνουμε σεβασμο και ειδικα σε ηλικιωμενους ασχετως αν ηταν ή ειναι δυστροποι και κακοι ανθρωποι.Παντα ομως πιστευα οτι κανω το σωστο ασχετα αν δεν μπορουσα να το εξηγησω

και αυτο πολυ καλο ειδικα το κομματι που εβαλα σε μεγαλη γραμματοσειρα

<<Σ'αυτήν που επικαλείται το σεβασμό στα έμβια όντα, υπάγεται ο ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ που λέω και ξαναλέω.

Όσοι δεν τον αναγνωρίζετε αυτόν, λογικό είναι να μη μπορείτε να σεβαστείτε συνάνθρωπο αν δεν τον θαυμάζετε/εκτιμάτε ή συμφωνείτε μαζί του. Εξ ίσου λογικό είναι να μπορείτε κατ'αυτή την έννοια, να βασανίσετε κι ένα σκυλί , αφού μη μπορώντας να το θαυμάσετε/εκτιμήσετε/ή να συμφωνήσετε με απόψεις που δε μπορεί να εκφράσει, είστε ανίκανοι να το σεβαστείτε, απλά και μόνο ως πλάσμα που έχει ψυχή και ζωή. Σωστά?>>

αυτο ομως (και μαλιστα κοιτα να δεις κατι περιεργο,σημερα μετα απο τοσα χρονια το διαβαζα το πρωι) γιατι το κλειδωσες δεν καταλαβα τι εγινε

http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... p=171#p171
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 04 Ιουν 2012, 23:41

Φίλε Πάρη...
paris4u έγραψε:αυτο ομως (και μαλιστα κοιτα να δεις κατι περιεργο,σημερα μετα απο τοσα χρονια το διαβαζα το πρωι) γιατι το κλειδωσες δεν καταλαβα τι εγινε
Αν μιλάς για το παλιό τόπικ (μου) περί σεβασμού, δεν είναι κλειδωμένο.
Ποτέ δεν ήταν.
Αν μιλάς για το "Στίγμα" των ΙΔΕΟ... αυτό κλειδώθηκε γιατί κόντεψε να γίνει τόπικ διαλόγου, ενώ δεν είναι αυτός ο σκοπός της ύπαρξής του.

Αν κάποιος θέλει να σχολιάσει επί του στίγματός μας, μπορεί να το κάνει είτε εδώ, είτε σε ξέχωρο τόπικ που θα ανοίξει ο ίδιος.

Κατα τα λοιπά, χαίρομαι και σε ευχαριστώ που ένιωσες, κατάλαβες, και σε εξέφρασε ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι εγώ τον σεβασμό. :rose: :respect:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
paris4u
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από paris4u » Δευ 04 Ιουν 2012, 23:45

ναι για το στιγμα μιλουσα.

Εγω σε ευχαριστω γι αυτα που μοιραζεσαι μαζι μας :rose: :giverose:
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 05 Ιουν 2012, 01:10

Ο ρολος του στιγματος δεν ειναι να κανει μαθημα αλλα να θεσει μια γενικη γραμμη. ειναι κατι σαν το συνταγμα :p
Απο εκει και περα οπως ειπα.
Υπαρχουν πολλων ειδων σεβασμοι.
θα το διατυπωσω ομως καλυτερα εδω.
Ο σεβασμος προς καθε εμβιο ον, ανθρωπο ή ζώο προέρχεται απο τον αυτοσεβασμό και απο τον σεβασμο προς την φύση.
γιατι η φυση ειναι αντικατοπτρισμος μας κι εμεις αντικατοπτρισμος της φυσης.
Ο σεβασμος αυτος χάνεται οταν αυτο το όν εκδηλώσει εχθρική διάθεση.
Ειτε ειναι ζώο είτε ανθρωπος.
Γιατι αν πχ σου επιτεθει ενα ροτβαϊλερ δεν θα σκεφτεις ποσο το σεβεσαι αλλα πως θα το πολεμηεις.
η αμα σου επιτεθει ενας μπραβος.
Επισης καποιοι μπορει να μην εχουν βλαψει εμας αλλα την κοινωνια, ή απλα να ειναι φαιδρα άτομα και βλάκες.
Φυσικα εκει χάνεται ο σεβασμος που οφείλουμε προς ολα τα έμβια όντα.
Αλλα και παλι βαθμωτα. πχ εναν βλακα δεν θα τον εσπαγα στο ξυλο, εναν βιαιο βλακα ομως ναι.
Μετα υπάρχει και ο σεβασμος προς τα πρόσωπα της οικογένιας.
Αυτος απαξ και χαθει γίνεται και πίκρα.
και φυσικα ο σεβασμος προς οσους εχουν κερδίσει τον σεβασμό σου.
Κι αυτος αν χαθει δημιουργει πίκρα.
Στους ηλικιωμενους οφειλουμε εναν παραπάνω σεβασμό εκτος πάλι αν εχουν εκδηλωθει εχθρικά απέναντι μας
ή δείχνουν σημάδια οτι ειναι βλάκες εγκληματικα ατομα κλπ.
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Τρί 05 Ιουν 2012, 03:56

Τι σχέση έχει η φωτογραφία με το στίγμα των Ιδεό; :dunno:

Είναι μια φωτογραφία που μου αρέσει, και την έφερα για να τη μοιραστώ και για όποιον θέλει να τη συζητήσουμε. Το αν υπάρχει άλλο τόπικ ή κάτι άλλο στο φόρουμ, δεν με απασχολεί καθώς το θέμα μου είναι η φωτογραφία και το νόημά της. Δεν υπονομεύεται το φόρουμ ή η δομή του με μία φωτογραφία, ήμαρτον.

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 05 Ιουν 2012, 09:06

Kariatida έγραψε:Τι σχέση έχει η φωτογραφία με το στίγμα των Ιδεό; :dunno:
Κοινός τόπος της φωτο που έβαλες, με το στίγμα μας, είναι φυσικά ο σεβασμός...... Αυτή τη σχέση έχουν τα δύο.

Εγώ είμαι αυτή που συσχέτισα το στίγμα των ΙΔΕΟ με το θέμα που άνοιξες, λέγοντας στο πιο πάνω ποστ μου:
ArELa έγραψε: Υπήρξε αρχικά ο θεμέλιος λιθος στο Στίγμα των ΙΔΕΟ (όπου και αναφέρεται εξ αρχής και δη με κεφαλαία)

Το συσχέτισα επίσης με ένα άλλο παλιότερο τόπικ μας, το οποίο έχει τον ίδιο τίτλο (και θεματολογία) με το τωρινό δικό σου.

Είναι μια φωτογραφία που μου αρέσει, και την έφερα για να τη μοιραστώ και για όποιον θέλει να τη συζητήσουμε.
Και σε μας αρέσει. Και αυτό κάναμε, το συζητήσαμε...
Το αν υπάρχει άλλο τόπικ ή κάτι άλλο στο φόρουμ, δεν με απασχολεί
Θα υποθέσω πως δε θες συνένωση με το παλιότερο ομότιτλο τόπικ.
Σεβαστόν! :wink:
καθώς το θέμα μου είναι η φωτογραφία και το νόημά της.
Το περιεχόμενο και νόημα όπως λες της φωτο (όπως και ο τίτλος που έδωσες στο νήμα σου) είναι ο σεβασμός. Τη φωτο την επικροτήσαμε όλοι. Απλά αναπτυχθήκαμε (με αφορμή αυτήν) στο θέμα που επισημαίνει, δηλαδή στον σεβασμό.
Βρίσκεις κάτι άτοπο σ'αυτό;

Δεν υπονομεύεται το φόρουμ ή η δομή του με μία φωτογραφία, ήμαρτον.
ποιος είπε ότι η φωτο υπονομεύει το φόρουμ ή τη δομή του? :shock: :dunno:

Αν δε σου άρεσε η τροπή που πήρε η κουβέντα, μπορείς να την στρέψεις και να εστιάσεις σ'αυτό που σκέφτεσαι.

Δεν ειπώθηκαν άσχετα με το θέμα σου πράγματα όμως, και σε καμία περίπτωση δεν "κατηγορήθηκες" έμμεσα ή άμεσα επειδή πόσταρες τη συγκεκριμένη φωτο. Απεναντίας θα'λεγα...

με όλο το σεβασμό δηλαδή... :respect:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 05 Ιουν 2012, 09:17

Καλε γιατι θυμωσες;;; :(
Άβαταρ μέλους
Digenis
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Digenis » Τετ 06 Ιουν 2012, 01:04

Ο σεβασμός, ο βαθύς σεβασμός, κερδίζεται και δεν μπορεί να υποχρεωθεί λόγω ηλικίας, ιδιότητας ή σχέσης. Το ότι κάποτε θα βρεθώ ή έχω ήδη βρεθεί στην ίδια θέση με κάποιον για τον οποίο δεν νιώθω σεβασμό για τον α ή β λόγο, δεν θα με κάνει και ούτε με έχει κάνει να νιώσω σεβασμό.
Η αδυναμία και το λάθος, δεν είναι προνόμια της ηλικίας, άλλωστε.
A soul for a piece of bread. Misery makes the offer; society accepts.
Άβαταρ μέλους
ostrako
Irc ψευδώνυμο: jim

Δημοσίευση από ostrako » Δευ 11 Ιουν 2012, 19:48

Αν δεν νιωθεις τον σεβασμο,θα χασεις πολλα.
Ο ανθρωπος ειναι και ''ζωο''αν σε μυρισει ασεβη, δεν σε γουσταρει και δεν λαμβανεις ''τιποτα'' απο αυτον.[ενα μικρο παραδειγμα τι χανεις]

Στα λεωφορεια σηκωνομαστε.Δεν κρινουμε απο εμφανιση.Δεν ειναι ολα μια ευθεια.

Ο σεβασμος και ο αυτοσεβασμος υπαρχει,απλωνεις την ψυχη σου, κολυμπας και ζεις.

Ο Σεβασμος συνορευει με τον φοβο, σαν συναισθημα απο τη μια και απλωνεται ως τη λατρεια.

Τα παντα σεβεσαι και τα παντα σε σεβονται.Απλα, καποιες αρχες ξεπερνουν, το εγω μας
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Τρί 12 Ιουν 2012, 14:55

Υπάρχουν πολλά που θα άλλαζα κι άλλα τόσα που θα προσέθετα σε αυτήν την εικόνα (την αρχική του τόπικ) προκειμένου να γίνει πιο σφαιρική και ολοκληρωμένη. Αρχικά διαφωνώ με τον έμμεσο "εκβιασμό" τύπου "κάνε αυτό, γιατί μια μέρα θα είσαι κι εσύ έτσι". Είμαι υπέρ του να κάνεις κάτι από καρδιάς κι όχι επειδή σε αναγκάζει κάτι ή κάποιος. Συν ότι δεν είναι υποχρεωτικό να γίνεις άδικος, ανήμπορος και λάθος, κι αν γίνεις, θα θέλεις κάποιον να σε διορθώσει αντί να κάνει τεμενάδες στον εγωισμό σου. Αυτό, δημιουργεί φαύλους κύκλους οι οποίοι καλό θα είναι να σπάνε.

Ο σεβασμός, για εμένα, είναι αρετή. Μία αρετή που κατακτάται απ' τον καθένα μας είτε σε παιδική ηλικία μέσω μάθησης απ' το σπίτι, είτε μέσα από καταστάσεις που μας σφυριλατούν και μας διδάσκουν με το καλό ή με το άγριο. Δεν είναι τόσο δύσκολο το να είσαι ευγενής και όσο μπορείς πιο δίκαιος. Ούτε το να έχεις ανθρωπιά και συμπόνοια για τους συνάνθρωπούς σου. Για εμένα, αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο. Σεβασμός στους ηλικιωμένους, στα παιδιά, τις εγκύους, τους αρρώστους και τους ανήμπορους, και φυσικά σε όλα τα ζώα.

Φυσικά και δεν λέω ότι πρέπει ντε και καλά να σέβεσαι και να προστατεύεις κάποιον που σου φέρεται άσχημα ή κάνει κατάχρηση στη θέση του ως "ηλικωμένος" πχ για να απαιτεί πράγματα από εσένα. Εκεί πάμε σε άλλες καταστάσεις.

Η ευγένεια , μετά τον σεβασμό, είναι ένα απ' τα υπέρτατα αγαθά και είναι κρίμα να βλέπω ανθρώπους που δεν την κατέχουν. Βασικά εκνευριστικό, καθώς η έλλειψη σεβασμού και στοιχειώδους ευγένειας, είτε πρόκειται για μεγάλο άνθρωπο είτε από παιδιά, μου ανάβουν τα λαμπάκια.

Άβαταρ μέλους
firefightergr
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από firefightergr » Σάβ 14 Ιούλ 2012, 18:32

κάθε άνθρωπος που συναντάμε κουβαλάει έναν σταυρό στη ζωή του αυτό πρέπει να έχουμε στο νου μας πριν του πούμε ή κάνουμε κάτι.
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Κυρ 18 Νοέμ 2012, 11:22

Κάθε ημέρα που περνάει, βλέπω ότι η ευγένεια, η αρετή, η καλοσύνη και ο σεβασμός προς όλα τα πλάσματα γύρω μας είναι αυτό που μας κάνει πραγματικούς και αληθινούς. Το να προσφέρεις με όλη σου την ψυχή χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα ή κάποια οποιαδήποτε άλλη απολαβή, είναι απλά μαγεία, λύτρωση. Είναι σαν να αποδεσμεύεσαι από κάθε τι "βαρύ" και "σκοτεινό" που σε κρατά καθηλωμένο στη μιζέρια και γίνεσαι ανάλαφρος σαν ένα πουλί που πετά ψηλά στον ουρανό.

Το να τηρείς τις υποσχέσεις σου, το να λες την αλήθεια, να αγαπάς, να προστατεύεις, είναι ό,τι πιο όμορφο μας έχει χαρίσει η Φύση. Είναι σαν να κάνεις ακριβώς αυτό για το οποίο γεννήθηκες. Να είσαι εδώ, να βοηθάς. να βοηθιέσαι, να αγαπάς, να προσφέρεις. Κακίες, εγωισμοί, έριδες και ψευτοκόντρες περιορίζονται ακριβώς εκεί που ανήκουν, στην ανυπαρξία.

Κάθε μία μέρα που περνάμε σε αυτήν την κατάσταση ευεξίας και καλοσύνης προς τον συνάνθρωπο, εμφανίζονται και κλιμακωτές δυσκολίες/ δοκιμασίες. Τεστ (αν θέλουμε να τα αποκαλέσουμε έτσι) για να δούμε είτε εμείς είτε κάτι ανώτερο από εμάς το κατά πόσο εννοούμε αυτά που λέμε. Κι όσα περισσότερα τεστ περνάμε, τόσο περισσότερο ανεβαίνουμε. Και όσο περισσότερο ανεβαίνουμε, τόσο δυσκολότερα τεστ εμφανίζονται. Και το ωραίο ξέρεις ποιο είναι; Ότι δεν είναι κακό να δυσκολεύουν τα τεστ. Αυτό μας κρατά ενεργούς και προσηλωμένους στον σκοπό και τον στόχο μας.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα αισθανθείς αδικημένος, μόνος ή λυπημένος, πριν κατηγορήσεις κάποιον άλλον για την κατάστασή σου, σκέψου τι άνθρωπος είσαι, τι κάνεις λάθος και τι σωστά και τότε όλα θα βρουν τον δρόμο τους. Όλα θα είναι όπως πρέπει να είναι, γιατί δεν ήρθαμε στη Γη για να υποφέρουμε, είμαστε εδώ για να εκπληρώσουμε έναν σκοπό, να μάθουμε, να διδάξουμε, να φωτιστούμε. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και γίνε ο ίδιος ο πλοηγός της ζωής σου. Κανένας άλλος δεν μπορεί να γίνει καλύτερος καπετάνιος στο καράβι σου από εσένα. Είσαι εδώ, είσαι αληθινός και μπορείς να κάνεις τα πάντα.

Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 41 φορές
Έλαβε Likes: 63 φορές

Δημοσίευση από Hlios » Κυρ 18 Νοέμ 2012, 22:41

+1 :clap:
Άβαταρ μέλους
Odysseas A
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Odysseas A » Δευ 19 Νοέμ 2012, 12:23

Kariatida έγραψε:Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και γίνε ο ίδιος ο πλοηγός της ζωής σου. Κανένας άλλος δεν μπορεί να γίνει καλύτερος καπετάνιος στο καράβι σου από εσένα. Είσαι εδώ, είσαι αληθινός και μπορείς να κάνεις τα πάντα.
+1 κι απο εμενα :thumb:
Seeker of the unveiled,
groper of the dark,
lover of the light,
yet still a creep.
Άβαταρ μέλους
firefightergr
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από firefightergr » Δευ 19 Νοέμ 2012, 13:36

Το παρακάτω απόσπασμα Καρυάτιδα

"Είσαι εδώ, είσαι αληθινός και μπορείς να κάνεις τα πάντα."

Θα μπορούσε σε άλλο τόπικ (περί εσωτερισμού και μάτριξ) να αναλυθεί ότι περιέχει 2 αμβισβητήσιμα "Είσαι εδώ, είσαι αληθινός"
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”