Divine Sinner έγραψε:
μπορεις να διακρινεις την παρανομια χωρις να εισαι δικηγορος αλλιως θα παρανομουσες κι εσυ.
Για ακόμα μία φορά, όποιος κατάλαβε τι θέλει να πει ο ποιητής, ας βοηθήσει κι εμένα τον φτωχό....
Δεν θα ηξερες τι ειναι νομιμο και τι οχι αρα θα διεπρατες αθελα σου παρανομίες.
Divine Sinner έγραψε:
και ναι μπορεις να ζητησεις τα χαρτια οποιουδηποτε πουλαει προϊοντα
Μάλλον δεν επιθυμείς να καταλάβεις, αλλά τι να κάνω.....? Πιο "λιανά" από αυτά που επισήμανα δεν μπορώ....
Υ.Γ. Αν σε σταματήσουν στον δρόμο τίποτα τυχάρπαστοι, και σου ζητήσουν ταυτότητα, να τους την δείξεις....
Υ.Γ.2 Εδώ για αντίστοιχη περίπτωση, μας έλεγες οτι δεν μπορούν οι ελεγκτές εισιτηρίων στα ΜΜΜ, να σου ζητήσουν ταυτότητα και να βεβαιώσουν παράβαση, πόσο μάλλον να προβούν σε κράτηση (αντίστοιχη επιβολή "ποινής" είναι κι αυτή) , και οτι θα πρέπει να καλέσουν το αστυνομικό όργανο......Τα ξεχνάς αυτά ?
Αντιλαμβανεσαι οτι υπαρχουν νομοι που μπαινουν σε εφαρμογη σε συγκεκριμενες περιπτωσεις;;
Ειναι διαφορετικο αν εισαι επιβατης σε ΜΜΜ διαφορετικο αν εισαι πολίτης που περπαταει στον δρόμο
και διαφορετικό αν εισαι υπαιθριος πωλητης.
Ενας πολίτης για να μην συμετασχει αθελα του σε παρανομία εχει το δικαιωμα να ζητήσει την
αδεια του πλανώδιου. ειτε πουλαει κουλουράκια είτε συμμετοχή στην Greenpeace.
Οσων αφορα για τους ελεγκτες των ΜΜΜ εχουν το δικαιωμα να ζητησουν την ταυτοτητα μου
και δεν εχω δικαιωμα να αρνηθω να την δειξω παρ ολα αυτα εχω το δικαιωμα να πω δεν την εχω μαζι μου.
η αρνηση επιδειξης του εγγραφου στον ελεγκή τιμωρείται απο τον νόμο.
απο εκει και περα ο ελεγκτης δεν εχει δικαιωμα να με κρατήσει μεσα στο λεωφορίο (λεγεται παράνομη κρατηση).
η μη καταβολη κομίστρου ειναι πταίσμα και γι αυτο δεν μπορει ο ελεγκτης να προβει σε πολιτική σύλληψη.
αν ηταν αυτόφορο πλημέλλημα ή κακουργημα θα μπορούσε.