Παραεμπόριο κλπ

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Πλανοδιοι νταβατζηδες

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 15 Σεπ 2012, 13:36

ostraka sos έγραψε:θελω να πω οτι ο τζιρος του παρεμποριου σε καποιες περιοχες δεν ειναι 1%.
Όσο και να είναι, το 67% των πολυεθνικών, δεν τον φτάνει με τίποτα.
Οπότε μένει ένα 28% για τα μικρομάγαζα, που ολοένα και μειώνονται.
Κι επειδή ο στόχος είναι να κλείσουν σχεδόν όλα (και τον πετυχαίνουν) για να αυξηθούν οι πολυεθνικές, σ'αφήνω να φανταστείς μόνος σου πόσο θα φτάσει ο τζίρος τους μετά, και τι θα βγαίνει έξω από τη χώρα κάθε μήνα ή χρόνο.

Μιλάω για το σύνολο πάντα, Δημήτρη μου.
Για τη συνολική επίδραση στον πληθυσμό,
όχι για την επίδραση σε μεμονωμένες περιοχές...
Το ξεκαθαρίζω αυτό.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ostrako
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: jim
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από ostrako » Σάβ 15 Σεπ 2012, 14:01

Σε καταλαβαινω Βασω.Εχει 20 χρονια που εχουμε καταλαβει τον θανατο του εμπορακου.
Δεν ειναι επικαιρο θεμα για μενα.Οταν ειχαμε λεφτα απο που ψωνιζαμε?
Φυσικα και δεν θα δωσω αλλοθι στα λαμογια των ''εταιριων''.
Το παραεμποριο ειναι δημιουργια των αλητών που μας διοικουν.
Ελπιζω οι κουκοι στην Ελλαδα να γινουν πολλοι και να φερουν την Ανοιξη.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 15 Σεπ 2012, 14:25

Kι εγώ φίλε μου, αυτό ελπίζω.
Γι'αυτό ξελαρυγγιάζομαι (γραπτά) :wink:

Φώτη, νομίζω πως με την τροπή που πήρε ο διάλογος, πρέπει να αλλάξεις τον τίτλο του τόπικ σε πιο εκτεταμένη μορφή... Σε "ΠαραΕμπόριο" ας πούμε.

'Ετσι κι αλλιώς ο τωρινός τίτλος δεν με "τραβούσε" ούτε καν για να μπω να δω το θέμα, γι'αυτό μπήκα μόλις σήμερα.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 15 Σεπ 2012, 14:45

Απάντηση : Όχι. Την κρίση της αξιόποινης πράξης την έχει πάλι το αστυνομικό όργανο. Αν "νομίζεις" ότι τελείται κάτι παράνομο (πάντα κατά την δική σου διαπίστωση), οφείλεις να ενημερώσεις την αστυνομία, για τις περαιτέρω ενέργειες.

3ον : Σε συνέχεια του 2ου. Μπορώ σαν απλός πολίτης να "διακρίνω" την οποιαδήποτε πιθανόν αξιόποινη πράξη (πλημμέλημα, κακούργημα κλπ ) ?

Απάντηση : Όχι, εκτός αν έχω νομικές γνώσεις (είμαι δικηγόρος), που και σε αυτήν την περίπτωση, οφείλω να ενημερώσω την αστυνομία για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.
μπορεις να διακρινεις την παρανομια χωρις να εισαι δικηγορος αλλιως θα παρανομουσες κι εσυ.
και ναι μπορεις να ζητησεις τα χαρτια οποιουδηποτε πουλαει προϊοντα
Άβαταρ μέλους
Dread
Irc ψευδώνυμο: Dread

Δημοσίευση από Dread » Σάβ 15 Σεπ 2012, 14:55

Divine Sinner έγραψε:μπορεις να διακρινεις την παρανομια χωρις να εισαι δικηγορος αλλιως θα παρανομουσες κι εσυ.
Για ακόμα μία φορά, όποιος κατάλαβε τι θέλει να πει ο ποιητής, ας βοηθήσει κι εμένα τον φτωχό.... :dunno: :dunno: :dunno:

Divine Sinner έγραψε:και ναι μπορεις να ζητησεις τα χαρτια οποιουδηποτε πουλαει προϊοντα
Μάλλον δεν επιθυμείς να καταλάβεις, αλλά τι να κάνω.....? Πιο "λιανά" από αυτά που επισήμανα δεν μπορώ....

Υ.Γ. Αν σε σταματήσουν στον δρόμο τίποτα τυχάρπαστοι, και σου ζητήσουν ταυτότητα, να τους την δείξεις....

Υ.Γ.2 Εδώ για αντίστοιχη περίπτωση, μας έλεγες οτι δεν μπορούν οι ελεγκτές εισιτηρίων στα ΜΜΜ, να σου ζητήσουν ταυτότητα και να βεβαιώσουν παράβαση, πόσο μάλλον να προβούν σε κράτηση (αντίστοιχη επιβολή "ποινής" είναι κι αυτή) , και οτι θα πρέπει να καλέσουν το αστυνομικό όργανο......Τα ξεχνάς αυτά ?
Μαζεύτηκαν πολλοί "γνώστες" και "ειδικοί"....
Η σιωπή αυτοεπιβάλλεται σιγά-σιγά.....
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Σάβ 15 Σεπ 2012, 15:01

Γιωργο, θελει να πει οτι δεν χρειαζεται να εισαι δικηγορος για να καταλαβεις οτι παρανομεις.
Αν καταλαβα καλα :lol: :lol:
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
Dread

Δημοσίευση από Dread » Σάβ 15 Σεπ 2012, 15:06

Για να μην ξαναματαεξηγώ το ποστ μου.....
Dread έγραψε:2ον : μπορώ εγώ σαν πολίτης να κρίνω οτι τελείται αξιόποινη πράξη από κάποιον άλλον ?

Απάντηση : Όχι. Την κρίση της αξιόποινης πράξης την έχει πάλι το αστυνομικό όργανο. Αν "νομίζεις" ότι τελείται κάτι παράνομο (πάντα κατά την δική σου διαπίστωση), οφείλεις να ενημερώσεις την αστυνομία, για τις περαιτέρω ενέργειες.

3ον : Σε συνέχεια του 2ου. Μπορώ σαν απλός πολίτης να "διακρίνω" την οποιαδήποτε πιθανόν αξιόποινη πράξη (πλημμέλημα, κακούργημα κλπ ) ?

Απάντηση : Όχι, εκτός αν έχω νομικές γνώσεις (είμαι δικηγόρος), που και σε αυτήν την περίπτωση, οφείλω να ενημερώσω την αστυνομία για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.
Οι αριθμημένες παρατηρήσεις μου, αφορούν καθαρά την νομιμότητα της πράξης και τίποτα παραπάνω.

Α) Σαφέστατα σαν πολίτης, και σαν σκεπτόμενος άνθρωπος, μπορώ να καταλάβω αν τελείται κάποια αξιόποινη πράξη, και
Β) Σαφέστατα και δεν μπορώ να διακρίνω τις αξιόποινες πράξεις αν δεν έχω νομικές γνώσεις. Που ξέρω εγώ τι είναι πλημμέλημα, και τι κακούργημα βάση του Αστικού Κώδικα.....
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 15 Σεπ 2012, 15:51

Divine Sinner έγραψε:
μπορεις να διακρινεις την παρανομια χωρις να εισαι δικηγορος αλλιως θα παρανομουσες κι εσυ.

Για ακόμα μία φορά, όποιος κατάλαβε τι θέλει να πει ο ποιητής, ας βοηθήσει κι εμένα τον φτωχό.... :dunno: :dunno: :dunno:
Δεν θα ηξερες τι ειναι νομιμο και τι οχι αρα θα διεπρατες αθελα σου παρανομίες.
Divine Sinner έγραψε:
και ναι μπορεις να ζητησεις τα χαρτια οποιουδηποτε πουλαει προϊοντα
Μάλλον δεν επιθυμείς να καταλάβεις, αλλά τι να κάνω.....? Πιο "λιανά" από αυτά που επισήμανα δεν μπορώ....

Υ.Γ. Αν σε σταματήσουν στον δρόμο τίποτα τυχάρπαστοι, και σου ζητήσουν ταυτότητα, να τους την δείξεις....

Υ.Γ.2 Εδώ για αντίστοιχη περίπτωση, μας έλεγες οτι δεν μπορούν οι ελεγκτές εισιτηρίων στα ΜΜΜ, να σου ζητήσουν ταυτότητα και να βεβαιώσουν παράβαση, πόσο μάλλον να προβούν σε κράτηση (αντίστοιχη επιβολή "ποινής" είναι κι αυτή) , και οτι θα πρέπει να καλέσουν το αστυνομικό όργανο......Τα ξεχνάς αυτά ?
Αντιλαμβανεσαι οτι υπαρχουν νομοι που μπαινουν σε εφαρμογη σε συγκεκριμενες περιπτωσεις;;
Ειναι διαφορετικο αν εισαι επιβατης σε ΜΜΜ διαφορετικο αν εισαι πολίτης που περπαταει στον δρόμο
και διαφορετικό αν εισαι υπαιθριος πωλητης.
Ενας πολίτης για να μην συμετασχει αθελα του σε παρανομία εχει το δικαιωμα να ζητήσει την
αδεια του πλανώδιου. ειτε πουλαει κουλουράκια είτε συμμετοχή στην Greenpeace.
Οσων αφορα για τους ελεγκτες των ΜΜΜ εχουν το δικαιωμα να ζητησουν την ταυτοτητα μου
και δεν εχω δικαιωμα να αρνηθω να την δειξω παρ ολα αυτα εχω το δικαιωμα να πω δεν την εχω μαζι μου.
η αρνηση επιδειξης του εγγραφου στον ελεγκή τιμωρείται απο τον νόμο.
απο εκει και περα ο ελεγκτης δεν εχει δικαιωμα να με κρατήσει μεσα στο λεωφορίο (λεγεται παράνομη κρατηση).
η μη καταβολη κομίστρου ειναι πταίσμα και γι αυτο δεν μπορει ο ελεγκτης να προβει σε πολιτική σύλληψη.
αν ηταν αυτόφορο πλημέλλημα ή κακουργημα θα μπορούσε.
Άβαταρ μέλους
ostrako

Re: Παραεμπόριο κλπ

Δημοσίευση από ostrako » Σάβ 15 Σεπ 2012, 16:01

παρεμποριο.Ειμαι αμμεσα κατεστραμενος απο αυτο. :crybaby:
Άβαταρ μέλους
Dread

Δημοσίευση από Dread » Σάβ 15 Σεπ 2012, 16:02

Αντιλαμβανεσαι οτι υπαρχουν νομοι που μπαινουν σε εφαρμογη σε συγκεκριμενες περιπτωσεις;;
Ειναι διαφορετικο αν εισαι επιβατης σε ΜΜΜ διαφορετικο αν εισαι πολίτης που περπαταει στον δρόμο
και διαφορετικό αν εισαι υπαιθριος πωλητης.
Ενας πολίτης για να μην συμετασχει αθελα του σε παρανομία εχει το δικαιωμα να ζητήσει την
αδεια του πλανώδιου. ειτε πουλαει κουλουράκια είτε συμμετοχή στην Greenpeace.
Οσων αφορα για τους ελεγκτες των ΜΜΜ εχουν το δικαιωμα να ζητησουν την ταυτοτητα μου
και δεν εχω δικαιωμα να αρνηθω να την δειξω παρ ολα αυτα εχω το δικαιωμα να πω δεν την εχω μαζι μου.
η αρνηση επιδειξης του εγγραφου στον ελεγκή τιμωρείται απο τον νόμο.
απο εκει και περα ο ελεγκτης δεν εχει δικαιωμα να με κρατήσει μεσα στο λεωφορίο (λεγεται παράνομη κρατηση).
η μη καταβολη κομίστρου ειναι πταίσμα και γι αυτο δεν μπορει ο ελεγκτης να προβει σε πολιτική σύλληψη.
αν ηταν αυτόφορο πλημέλλημα ή κακουργημα θα μπορούσε.
Για ακόμα μία φορά....

Αδυνατώ να ακολουθήσω τον συλλογισμό σου....

Και όπως είπα πριν.....πιο "λιανά" δεν μπορώ .....
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 15 Σεπ 2012, 16:21

για να ακολουθησεις τον συλλογισμο μου.
θα πρεπει
Α) να καταλαβεις την διαφορα αναμεσα στο
-πταισμα
-πλημελλημα
-κακουργημα

Β) να ξεφυγεις απο την λογικη οτι το να ζητησεις τα χαρτια απο εναν πωλητή ειναι το ίδιο με το να ζητας τα χαρτιά ενος περαστικού
Άβαταρ μέλους
Dread

Δημοσίευση από Dread » Σάβ 15 Σεπ 2012, 16:54

Δεν θέλω να ακολουθήσω τον συλλογισμό σου.

Όπως κι άλλες φορές, είναι εκτός της δικής μου πραγματικότητας.....

No hard feelings though... :)
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Σάβ 15 Σεπ 2012, 17:06

Αν ειχαμε καταναλωτικη συνειδηση,ολα θα ηταν αλλιως.
Αν δεν εχεις αδεια, απλα κλεβεις,το μεροκαματο του αλλου,και σκοτωνεις τον θεμιτο ανταγωνισμο.
Και ξαναθυμαμαι τη λαικη σοφια ''μακρια απο τον κολο σου και οπου θελει ας μπει''

Δεν ειναι ευκολο θεμα.Ολοι ειμαστε θυματα.Αντισταθητε οσο μπορειτε,απο τη μερια σας.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”