Όσον αφορά την επιβολή των ταφικών εθίμων επαναλαμβάνω ότι έγινε από τον λαό.
Το είπα συνέχεια του Ελληνισμού,το λες copy paste.Δεν ξέρω γιατί θα έπρεπε να απολογείται
ο ίδιος λαός για την συνέχιση των ταφικών του εθίμων.
Είμαι σίγουρος ότι αν οι σύνοδοι άλλαζαν τα ταφικά έθιμα όλοι οι ενάντιοι σήμερα θα παρακαλούσαν να ταφούν...
Μου θυμίζει το παιδί που το λέει η μάνα του..
''έλα να φας'',το παιδάκι,''δεν θέλω,η μάνα ''μην φας τότε'',παιδάκι ''θα φάω τώρα...''.........
Εδώ νομίζω είναι ατυχής ο συσχετισμόςtotispap εγραψε
Όσον αφορά τώρα την αλληλεπίδραση κράτους εκκλησίας και την άνετη κίνηση της εκκλησίας σε χώρους
όπως τα σχολεία κτλ,έχω να πω ότι αυτό ήθελε ο κόσμος αυτό γινότανenigma
Ε ένταξή .... κάτι τέτοια λέει και ο ΓΑΠ Μπένυ για τις μεταρρυθμίσεις ....
Συμφωνώ στο ότι πρέπει να δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης η μη των Χριστιανικών θρησκευτικών από το σχολείοenigma έγραψε
Μωρέ εσύ δεν μου λές κάτι τέτοιο και πολύ ωραία τα λές ....αλλά εμένα η καθηγήτρια μου στο Γυμνάσιο μου είχε πει
ότι αν δεν μάθω το πιστεύω ...δεν θα με περάσει τάξη ... και σε κάθε περίπτωση για κάθε ενδιαφερόμενο
πλειοψηφικά η μειοψηφικά ο χώρος που μπορεί να μάθει - εκπαιδευτεί για την οποία θρησκεία του δεν είναι η αίθουσα
του σχολείου αλλά ο εκάστοτε θρησκευτικός ναός με τον εκάστοτε θρησκευτικό καθοδηγητή . Πιστεύω ότι σε βρίσκει
σύμφωνο αυτή η τοποθέτηση
αλλά δεν είμαι υπέρ της άποψης να καταργηθούν.Προείπα ότι ο Χριστιανισμός,(και όλες οι θρησκείες δηλαδή),δεν είναι
κάτι ξέχωρο από τον κοινωνικό ιστό ώστε να λειτουργούν ως μπιμπελό της ζωής.
Μπορεί να δείχνει φασιστικό κατά μια έννοια αλλά εγώ δεν μπορώ να το δω αλλιώς και να σου πω παπαριές που δεν
πιστεύω..
Ο Πρωταγόρας θεωρείται από πολλούς ως ο πρώτος ''αγνωστικιστής'' αλλά επειδή η φράση για την οποία κατηγορήθηκεtotispap έγραψε
Ξεχνάμε επίσης κάποια διαφορά που δεν νομίζω να ξεπεραστεί εύκολα.
Ο Χριστιανισμός έχει επάνω στην ζωή του Χριστιανού καταλυτική επίδραση όσων αφορά τον τρόπο
ζωής του.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να θέλει την παρουσία του Θείου σε όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού
του βίουenigma έγραψε
Ακριβώς αυτό έχει η οποιαδήποτε θρησκεία στον πλανήτη ...όλες ...εκτός απο αυτήν που είχαν οι πρόγονοι μας ...εκτός αν αυτούς
τους συγκαταλέγεις στους αγνωστικούς ...
έχει διττή σημασία δεν μπορώ να επιμείνω.Και έχει κι άλλους.
Όσον αφορά την παρουσία της θρησκείας των προγόνων μας στην καθημερινή κοινωνική τους ζωή ήταν τόσο εκτεταμένη
που τα παραδείγματα δεν γράφονται.
την καλημέρα μου.