Η Βρετανία ξεσηκώνεται

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
Spartan
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Spartan
Φύλο: Άνδρας

Re: Η Βρετανία ξεσηκώνεται

Δημοσίευση από Spartan » Πέμ 11 Νοέμ 2010, 18:46

Δεν ειναι ολοι οι ενστολοι ιδιοι στο ειπα αυτο
Ολα τα δαχτυλα του χεριου δεν ειναι ιδια
μη τα ισοπεδωνουμε ολα
Συμφωνω πως μερικοι ενστολοι κυριως υψηλοβαθμοι ειναι και αυτοι χαφιεδες ,οπως δεν αμφισβητω πως θελει σπασιμο το κεφαλι τους αλλα οχι ολοι οι απλοι αστυνομικοι.
Δεμενους χειροποδαρα τους εχουν και τους παιζουν σαν μαριονετες!!
Άβαταρ μέλους
Clash
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Clash » Πέμ 11 Νοέμ 2010, 18:51

Τελικα εσυ εισαι αυτος που πιστευει σε ταξικες διαφορες. οταν καταλαβεις πως πρεπει να σταματησει αυτο τοτε μπορουμε να μιλησουμεΤελοσπαντων το πας αλλου,σε παγκοσμια κλιμακα.
Δεν είναι θέμα πίστης, αλλά πραγματικότητας. Οποιος δεν βλέπει ότι υπάρχουν ταξικές διαφορές, τότε δεν έχει καταλάβει που ζει και κάτω υπό πιο σύστημα. Οι δε ταξικές διαφορές θα ξεπεραστούν μόνο σε μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας που δεν θα υπάρχουν τάξεις. Αυτή είναι και η απάντηση μου σε κάτι που με είχες ρωτήσει προηγουμένως στο τι πρέπει να κάνουμε.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
Spartan
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Spartan » Πέμ 11 Νοέμ 2010, 18:53

Τις κοινωνικες ταξεις αυτοι τις εχουν δημιουργησει και μας εχουν βαλει στο τριπακι να σκεφτομαστε ετσι για να τρωγωμαστε.
Αν σταματησεις να σκεφτεσαι ετσι μονο τοτε θα αλλαξουν ολα
Ολοι οι ανθρωποι ειναι το ιδιο οι "κοινωνικες ταξεις" ειναι δημιουργημα τους,σταματηστε να σκεφτεστε οπως θελουν αυτοι!!
Αυτο κανεις τωρα εσυ, σταματα να σκεφτεσαι οτι ανηκεις σε καποια "ταξη"
Άβαταρ μέλους
Spartan
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Spartan » Πέμ 11 Νοέμ 2010, 18:59

Αυτο λεω πως μας επιβαλουν τις κοινωνικες ταξεις
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 11 Νοέμ 2010, 20:05

Spartan, είναι σαν να ζητάς από έναν φτωχό πχ να μη σκέφτεται σαν φτωχός, κι από έναν πλούσιο να μην σκέφτεται σαν πλούσιος, από έναν αγράμματο να μην σκέφτεται σαν αγράμματος και από έναν διανοούμενο να μην σκέφτεται σαν διανοούμενος. Πόσο είναι εφικτό αυτό που λες;

Δεν γίνεται να ζητάς από το 'θύμα' να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τον εαυτό του και τη ζωή του, αφού όλοι οι άνθρωποι αντιλαμβανόμαστε τον κοσμο υποκειμενικά, ανάλογα με αυτό που έχουμε γνωρίσει. Πρέπει όσοι κατανοούν την κατάσταση κι έχουην ζήσει κάτι διαφορετικό, να αλλάξουν τις συνθήκες ζωής του θύματος, και να του δώσουν ευκαιρίες να δει κάτι διαφορετικό κι αυτός, να δει ότι υπάρχουν κι άλλα πράγματα. Πρέπει το θύμα να μεταλλαχθεί σε κάτι άλλο, κι αυτό δεν μπορεί να το καταφέρει εύκολα μόνος του.
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
Spartan
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Spartan » Πέμ 11 Νοέμ 2010, 20:15

Mantam Froufrou έγραψε:Spartan, είναι σαν να ζητάς από έναν φτωχό πχ να μη σκέφτεται σαν φτωχός, κι από έναν πλούσιο να μην σκέφτεται σαν πλούσιος, από έναν αγράμματο να μην σκέφτεται σαν αγράμματος και από έναν διανοούμενο να μην σκέφτεται σαν διανοούμενος. Πόσο είναι εφικτό αυτό που λες;

Δεν γίνεται να ζητάς από το 'θύμα' να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τον εαυτό του και τη ζωή του, αφού όλοι οι άνθρωποι αντιλαμβανόμαστε τον κοσμο υποκειμενικά, ανάλογα με αυτό που έχουμε γνωρίσει. Πρέπει όσοι κατανοούν την κατάσταση κι έχουην ζήσει κάτι διαφορετικό, να αλλάξουν τις συνθήκες ζωής του θύματος, και να του δώσουν ευκαιρίες να δει κάτι διαφορετικό κι αυτός, να δει ότι υπάρχουν κι άλλα πράγματα. Πρέπει το θύμα να μεταλλαχθεί σε κάτι άλλο, κι αυτό δεν μπορεί να το καταφέρει εύκολα μόνος του.
Γι'αυτο λέω οτι μόνο ολοι μάζι μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό
Άβαταρ μέλους
Spartan
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Spartan » Πέμ 11 Νοέμ 2010, 20:22

Ενας κοσμος χωρις ταξικες κοινωνιες ειναι δυσκολο να τον φανταστει κανεις,γιατι μας διαχωριζουν σε κοινωνικες ταξεις απο πολυ μικρους για να μην υπαρχει συνοχη!
Άβαταρ μέλους
Spartan
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Spartan » Πέμ 11 Νοέμ 2010, 20:26

Και δεν ζηταω αυτο που λες,ζηταω να μη σκεφτομασται πως ο ενας μειονεκτει απεναντι στον αλλο.
Καποιοι μπορει να ειναι πιο εξυπνοι απο αλλους,καποιοι μπορει να εχουν καποια πραγματα παραπανω απο τους αλλους, αυτο ομως δε συμαινει οτι ειναι και κατι παραπανω απο ενας απλος ανθρωπος οπως ολοι οι αλλοι
Άβαταρ μέλους
Spartan
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Spartan » Πέμ 11 Νοέμ 2010, 20:33

Οταν λοιπον εγω σκέφτομαι ¨" ειμαι φτωχος,αρα ολοι οι πλουσιοι ειναι εχθροι μου ας τους καταστρεψω να γινουν και αυτοι φτωχοι" κοινως "ο γειτονας εχει γαιδαρο, εγω οχι,αρα να ψωφησει του γειτονα ο γαιδαρος" τοτε δε προκειται να παμε μπροστα!!
Δεν ειναι ολα ασπρο μαυρο υπαρχει και γκρι στη μεση
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Πέμ 11 Νοέμ 2010, 22:01

Οταν σκέφτομαι «είμαι φτωχός, όλοι γύρω μου είναι φτωχοί, όμως υπάρχει μια μειοψηφία που ζει μέσα σε χλιδή». Οταν βλέπω τον χάρτη και βλέπω ολόκληρες ηπείρους, τεράστιες μάζες πληθυσμού να μην έχουν ούτε νερό να πιουν και άλλοι, μια μειοψηφία να τσαλαβουτάει στις πισίνες με μοντέλες και καταβροχθίζει τον άμπακο. Οταν διαβάζω ότι ο Μπάρτον Μπριγκς το μεγάλο κεφάλι της Μόργκαν Στάνλεϊ δήλωσε ... «200 εκ. σκυθρωποί Λατινοαμερικάνοι θα ιδρώνουν κάτω από το καυτό ήλιο την επόμενη δεκαετία για να μπορεί η Σίτικορπ να μεγαλώνει τα μερίσματα της δύο φορές το χρόνο».

Τότε φίλε μου είναι αδύνατον να σταματήσω να σκέφτομαι ότι υπάρχουν «τάξεις» και άλλα ουτοπικά γλυκανάλατα περί εθνικής ενότητας κτλ. που είναι μόνο για να παραμυθιάζουν κανέναν πατριώτη. Θα κοιτάξω να βρω την αιτία που υπάρχουν όλες αυτές οι αδικίες και αυτή δεν είναι άλλη παρά η οικονομική βάση της κοινωνίας, η οποία στηρίζεται στην εκμετάλλευση. Οσο λοιπόν υπάρχουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι δεν θα υπάρχει καμιά κοινωνική ειρήνη και όποιος την ζητά είναι με το μέρος των εκμεταλλευτών.
Άβαταρ μέλους
Spartan
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Spartan » Πέμ 11 Νοέμ 2010, 22:57

Clash έγραψε:Οταν σκέφτομαι «είμαι φτωχός, όλοι γύρω μου είναι φτωχοί, όμως υπάρχει μια μειοψηφία που ζει μέσα σε χλιδή». Οταν βλέπω τον χάρτη και βλέπω ολόκληρες ηπείρους, τεράστιες μάζες πληθυσμού να μην έχουν ούτε νερό να πιουν και άλλοι, μια μειοψηφία να τσαλαβουτάει στις πισίνες με μοντέλες και καταβροχθίζει τον άμπακο. Οταν διαβάζω ότι ο Μπάρτον Μπριγκς το μεγάλο κεφάλι της Μόργκαν Στάνλεϊ δήλωσε ... «200 εκ. σκυθρωποί Λατινοαμερικάνοι θα ιδρώνουν κάτω από το καυτό ήλιο την επόμενη δεκαετία για να μπορεί η Σίτικορπ να μεγαλώνει τα μερίσματα της δύο φορές το χρόνο».

Τότε φίλε μου είναι αδύνατον να σταματήσω να σκέφτομαι ότι υπάρχουν «τάξεις» και άλλα ουτοπικά γλυκανάλατα περί εθνικής ενότητας κτλ. που είναι μόνο για να παραμυθιάζουν κανέναν πατριώτη. Θα κοιτάξω να βρω την αιτία που υπάρχουν όλες αυτές οι αδικίες και αυτή δεν είναι άλλη παρά η οικονομική βάση της κοινωνίας, η οποία στηρίζεται στην εκμετάλλευση. Οσο λοιπόν υπάρχουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι δεν θα υπάρχει καμιά κοινωνική ειρήνη και όποιος την ζητά είναι με το μέρος των εκμεταλλευτών.
Τελικα αυτο που καταλαβαινω ειναι οχι πως δεν μπορεις να φανταστεις ενα κοσμο χωρις κοινωνικες ταξεις,αλλα οτι δεν θες!!
Ισως γιατι τοτε να χασεις αυτο που σε "τρεφει"!!προφανως θα χασεις και λογο υπαρξης!!.
Θες να υπαρχουν για να λες οτι πολεμας ,σαν στρατιωτης που δεν αντεχει την ειρηνη και αναζητα συνεχως τον πολεμο για να"χορτασει'
Άβαταρ μέλους
Spartan
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Spartan » Πέμ 11 Νοέμ 2010, 23:02

Και οπως ειπα και πιο πανω δεν ειναι ολοι ιδιοι!
Μη τους βαζεις ολους σε ενα καζανι!
Γιατι ευκολα μπορει να πει καποιος πως και ολοι οι φτωχοι ειναι κλεφτες και δολοφονοι,και ξερεις καλα πως δεν ειναι ετσι!!
Ειπαμε ολα τα δακτυλα του χεριου δεν ειναι ιδια,ουτε ολοι οι πλουσιοι ειναι ιδιοι ουτε οι φτωχοι,ολα ειναι θεμα ανθρωπιας
Άβαταρ μέλους
Spartan
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Spartan » Πέμ 11 Νοέμ 2010, 23:11

Τελικως εδω δεν θα προσπαθησουμε να αλλαξει ο ενας τα πιστευω του αλλου, ο καθενας μπορει να πιστευει οτι θελει και καλα κανει,εδω απλως παραθετουμε τις σκεψεις μας.
Προς θεου δεν προσπαθω να σου επιβαλω τιποτε απο αυτα εχω γραψει πιο πανω ουτε θεωρω πως και εσυ το ιδιο κανεις
απλως λεμε τι πιστευουμε,και το τι ειναι σωστο ειναι υποκειμενικο.
Για σενα ειναι σωστο αυτο για μενα το αλλο δεν εχει να λεει.
Αυτο που μετραει στο τελος ειναι ειναι η ελευθερια του ενος να μη παραβιαζει την ελευθερια του αλλου

THE END
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Πέμ 11 Νοέμ 2010, 23:27

Τελικα αυτο που καταλαβαινω ειναι οχι πως δεν μπορεις να φανταστεις ενα κοσμο χωρις κοινωνικες ταξεις,αλλα οτι δεν θες!!
Και βέβαια δεν θέλω αυτή τη ταξική κοινωνία να τη φαντάζομαι ως αταξική. Γιατί δεν είναι. Οποιος θέλει ας νομίζει ότι ζει σε έναν άλλο κόσμο και όχι στο δικό μας.
Γιατι ευκολα μπορει να πει καποιος πως και ολοι οι φτωχοι ειναι κλεφτες και δολοφονοι,και ξερεις καλα πως δεν ειναι ετσι!!
Ειπαμε ολα τα δακτυλα του χεριου δεν ειναι ιδια,ουτε ολοι οι πλουσιοι ειναι ιδιοι ουτε οι φτωχοι,ολα ειναι θεμα ανθρωπιας
Οχι δεν είναι έτσι, είναι ανόμοια πράγματα. Ο φτωχός μπορεί να μην είναι κλέφτης. Πλούσιος όμως στο καπιταλιστικό σύστημα που να μην έχει εκμεταλλευτεί την υπεραξία δεν υπάρχει. Το κέρδος του είναι η κλεμμένη απλήρωτη εργασία των πολλών. Αν δεν το είχε, δεν θα είχε πλούτη.
Αυτο που μετραει στο τελος ειναι ειναι η ελευθερια του ενος να μη παραβιαζει την ελευθερια του αλλου
Συμφωνώ, αρκεί ελευθερία να μην είναι η ελευθερία του πλούσιου να εκμεταλλεύεται τους πολλούς.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Παρ 12 Νοέμ 2010, 00:35

Γι'αυτο λέω οτι μόνο ολοι μάζι μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό
Ποιοι είναι οι όλοι μαζί όμως, και γιατί πιστεύεις ότι αυτοί που κερδίζουν από την κατάντια των άλλων, θα σε αφήσουν να το κάνεις πράξη αυτό το όμορφο όνειρό σου; Τόσα χρόνια υπάρχει αντιπαλότητα ανάμεσα στις τάξεις (αποτέλεσμα η εξαθλίωση που ζούμε όλο και περισσότερο) ακριβώς γιατί κανείς απ'όλους αυτούς δεν είναι ηλίθιος για να σ'αφήσει να δώσεις ευκαιρίες στους φτωχούς.
Δεν το καταλαβαίνεις;

Δεν είναι θέμα πίστης οι ταξικές διαφορές. Ειναι η ζωή που ζούμε
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 12 Νοέμ 2010, 00:47

Yπαρχουν ταξικές ανισότητες αυτο ειναι δεδομενο. Αλλα ο πλουτος ειναι και λιγο υποκειμενικο θεμα.
Η μεσαια ταξη για παραδειγμα δεν ειναι και ωνασηδες.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Παρ 12 Νοέμ 2010, 00:53

Μα οι της μεσαίας τάξης έχουν καταντήσει οι νέοι φτωχοί! Έχει διευρυνθεί η απόσταση ανάμεσα στους πρώτους και τους τελευταίους, με τους πρώτους να γίνονται πλουσι΄τεροι και τους τελευταίους φτωχότεροι, ενώ τείνουν να καταργηθούν οι 'ενδιάμεσες' τάξεις, ακριβώς για να μην υπάρχει κίνδυνος ανατροπής, οπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν.
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Παρ 12 Νοέμ 2010, 08:32

Οι κοινωνικές τάξεις δεν είναι κάστες. Σε ένα κράτος με ελεύθερη αγορά είναι σχετικά εύκολο να μετακινηθεί κάποιος από τη μια τάξη στην άλλη. Πάνω από όλα είναι το Έθνος, αυτό δεν αλλάζει και δεν μεταβάλλεται. Αυτό μας ενώνει.

Συμφωνώ με τον Spartan στις τοποθετήσεις του.

Όσο για τους Βρετανούς, κατέβηκαν 50.000 φοιτητές για να διαμαρτυρηθούν και εξαιτίας 100 καλόπαιδων που έσπασαν δημόσια περιουσία, όλοι θα θυμούνται ότι οι φοιτητές είναι βάνδαλοι. Στην εποχή μας τα πάντα είναι θέμα marketing και εντυπώσεων, γι αυτό είναι τουλάχιστον ύποπτος ο χρόνος και τρόπος δράσης των "αναρχικών".

Και στην τελική, έσπασαν τα γραφεία των Συντηρητικών και κουνήθηκε μια τρίχα από τα φρύδια του Κάμερον... Οι Βρετανοί φορολογούμενοι θα πληρώσουν τις ζημιές...
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,

ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.

Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.

Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
Άβαταρ μέλους
Spartan
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Spartan » Παρ 12 Νοέμ 2010, 16:28

Θα το πω λίγο διαφορετικά
Αν ένας φτωχός κερδίσει το τζόκερ,αυτόματα αλλάζει και τάξη επειδή τώρα έχει περισσότερα λεφτά,η μήπως τον κάνει αυτόματα κεφαλαιοκράτη?
Είπαμε δεν είναι όλοι ίδιοι,ο κόσμος δεν είναι άσπρο μάυρο στη μεση υπάρχει και το γκρί
Οι κοινωνίες πλέον είναι πολύπλοκες και τα άτομα δεν πρέπει να μαρκάρονται βάση των οικονομικών τους το θεωρώ λάθος
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 12 Νοέμ 2010, 16:44

Προσυπογράφω και Ξιφομάχο και Σπαρτιάτη :clap:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Παρ 12 Νοέμ 2010, 17:25

Βλέπω πλήρη άγνοια για βασικές αρχές της πολιτικής οικονομίας.
Αν ένας φτωχός κερδίσει το τζόκερ,αυτόματα αλλάζει και τάξη επειδή τώρα έχει περισσότερα λεφτά,η μήπως τον κάνει αυτόματα κεφαλαιοκράτη?
Μήπως ξέρεις πόσες πιθανότητες υπάρχουν για αυτή τη περίπτωση; Μιλάμε για πάνω από 1 στις 100.000. Τέλος πάντως ας πάρουμε και αυτή τη μοναδική ξεχωριστή περίπτωση. Ο φτωχός που κερδίζει το τζόκερ αυτομάτως αλλάζει τάξη χωρίς να έχει εκμεταλλευτεί την υπεραξία από το προιόν της εργασίας άλλων. Τα χρήματα, όμως, στη συνέχεια τι τα κάνει; Αν είναι τόσα πολλά ώστε να μπορεί να γίνει μέτοχος σε πολυεθνικές, σε τράπεζες ή, γίνει εφοπλιστής κ.α τότε ναι γίνεται κεφαλαιοκράτης. Αν είναι ίσα - ίσα για να ανοίξει κανένα μαγαζάκι, κανένα προπατζίδικο και το δουλεύει, τότε ανήκει στη μεσαία τάξη. Δεν είναι, όμως, αυτό που λέμε «κεφάλαιο». Από το τζόκερ πάντως, δεν ξέρω κανένα που να έγινε Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης, Σάλας, Βγενόπουλος, Αγγελόπουλος, Λάτσης κτλ.
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Παρ 12 Νοέμ 2010, 17:28

Βασιλική αφού συμφωνείς με την άποψη ότι στη σημερινή κοινωνία είναι εύκολο να αλλάξει κάποιος τάξη, τότε γιατί δεν γίνεσαι μεγαλοαστή, ώστε να μας φτιάξεις και εμάς;
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 12 Νοέμ 2010, 18:09

Αν ποτέ κερδίσω το λότο, τζόκερ, πρώτο ή τρελά λεφτά σε κανα καζίνο αγόραρε, και κάνω γερή μπάζα, "μεγαλοαστή" με την έννοια που το λες μπορεί να μη γίνω, αλλά όσο μπορώ θα σας βολέψω όλους.

Πάντως δε βλέπω αυτά που εσύ λες ότι "συμφωνώ". Ίσως επειδή έχω το κακό (για σένα) ελάττωμα (προτερηματάρα βέβαια για μένα) να βλέπω ΣΥΝΟΛΙΚΑ την τοποθέτηση ενός ανθρώπου, να αφουγγράζομαι/μυρίζομαι το πνεύμα του, και πάνω σ'αυτό το συνολικό/σφαιρικό μόρφωμα που λέγεται ολοκληρωμένη θέση, να δηλώνω και τη συμφωνία ή διάστασή μου (ανάλογα). Αντίθετα χοντροαντίθετα με σένα, που έχεις το ιδίωμα να εστιάζεις μεμονωμένα και ξέχωρα σε κάθε φράση, να "διαμερισματοποιείς" μια τοποθέτηση, με αποτέλεσμα να μη μπορείς (ή να μη θες) να δεις στο σύνολό της μία διαδρομή, και γι'αυτό να κάνεις εστιάσεις που δε μου λένε και πολλά ή δεν πραγματεύμαι (δεν με απασχολούν) σχεδόν καθόλου.

Το προβληματάκι αυτό των "διαμερισματοποιήσεων" να το κοιτάξεις κάποια στιγμή, γιατί εκεί έγκειται και το μεγαλύτερο πρόβλημα στη συλλογιστική σου, αφού στερείται μονίμως μιας ευρύτερης οπτικής.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Παρ 12 Νοέμ 2010, 18:29

Αν ποτέ κερδίσω το λότο, τζόκερ, πρώτο ή τρελά λεφτά σε κανα καζίνο αγόραρε, και κάνω γερή μπάζα, "μεγαλοαστή" με την έννοια που το λες μπορεί να μη γίνω, αλλά όσο μπορώ θα σας βολέψω όλους.
Α, τόσο εύκολα λοιπόν ...«σε ένα κράτος με ελεύθερη αγορά είναι σχετικά εύκολο να μετακινηθεί κάποιος από τη μια τάξη στην άλλη». :lol:
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 12 Νοέμ 2010, 18:52

Αχ ρε Νίκο μας, Νίκο μας...

Σε ένα κράτος με πεθαμένη οικονομία καλό μου, δεν μετακινείται κανείς και τίποτα, παρά μόνο ενίοτε κάποιος, προς στην τελευταία του κατοικία αν είναι να σταθεί τόσο τυχερούλης (το εννοώ τυχερούλης, δεν μιλώ ειρωνικά- γιατί σήμερα τυχερός θα είσαι αν τινάξεις τα πέταλα).

Εδώ μας έχει φύγει η μαγκιά, στις τάξεις εσένα ο νους σου. Αφού όμως γαργαλιέσαι, να ψιλοαναλύσω (μια και δεν έχω τίποτα καλύτερο να κάνω τώρα που χαζεύω)

Σε ό,τι με αφορά, δεν υπάρχουν τάξεις παρά μόνο δύο. Η ελίτ κι εμείς, εμείς και η ελίτ. Δυο "τάξεις" που δεν έχουν καμία σχέση η μία με την άλλη, αλλά η μία (εμείς) τους κρίνει εξ ιδίων...Πρώτη χοντροειδέστατη μαλακία. Υπάρχουν κι΄αλλες αλλά κρύβε λόγια, δε θέλω να το κάνω διπλό σεντόνι αυτό, μονό αρκεί. :P

Όπου ελίτ, όλοι οι μάγκες που κινούν τα πολιτικοοικονομικά νήματα του πλανήτη, συν τα παρατρεχαμενάκια τους οι εκάστοτε τοπικές κυβερνήσεις των χωρών μελών είτε της ΕΕ, είτε της ΒορειοΑμερικανικής Ενωσης, είτε της Ασιατικής (που περίμενέ την) και τέλος η συνένωση αυτών των τριών μεγαθηρίων κάτω από τη σκέπη της παγκόσμιας κυβέρνησης (κι αυτήν περίμενέ τη, θα σου'ρθει την ώρα που θα τσακώνεσαι με όποιον νιώθεις για ιδεολογικό σου αντίπαλο, και με το μυαλό που κουβαλάς, θα εξακολουθείς να τσακώνεσαι με τον ιδεολογικά "αλλόθρησκό" σου, ενώ η παγκόσμια κυβέρνηση θα σας εξοντώνει αμφοτέρους- Είναι σα να λέμε, μας μαμάνε τη γυναίκα μέσα στο σπίτι, κι εμείς έξω στον κήπο τσακωνόμαστε με τους γείτονές μας και νιώθουμε πολύ άντρακλες :Ρ)

Οι υπόλοιποι είμαστε εμείς, διαφόρων οικονομικών βαθμίδων- γιατί η αστική τάξη έχει μια σχετικά ευρεία γκάμα βαθμίδων- (ακομα) που σύντομα , πολύ σύντομα λέμε, θα γίνουμε μια εννιαία σούπα-αχταρμάς και σ'αυτό, δηλαδή φτωχοδιάβολοι.

Αυτοί που θα "ξεφύγουν" ίσως, θα'ναι κάτι ενδιάμεσο μεταξύ ημών (των βλαμένων συχνά) και υμών (ελιτιστών-κι αυτοί μαλάκες ενίοτε), αλλά δε θα το'λεγα τάξη, "ψευτοτάξη" ίσως, που θα νομίζουν ότι ανήκουν στην ελίτ, αλλά κούνια που τους κούναγε και ήτανε αιώρα. Αυτοί θα έχουν δύο υποκατηγορίες: Οι μεν θα ανήκουν σε μια ομάδα που τους είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη και θα την ανταμοίβουν για αξιοπρεπή διαβίωση, οι δε, θα'ναι κάποιοι καλοπετυχημένοι επιχειρηματίες, εργοστασιάρχες, καναλάρχες κλπ, που θα μετακυλίσουν-ή έχουν μετακυλίσει ήδη- προς την ελίτ, αλλά και πάλι η ελίτ θα τους χρησιμοποιεί για την εξυπηρέτησή της..

Τώρα τα περί πλουτοκρατίας και καπιταλισμού, τα ακούω βερεσέ, γιατί έχουν καταντήσει ορολογίες κενές περιεχομένου. Εγώ τους λέω ελιτιστές (πολιτικοί, μεγαλοτραπεζικοί) και τελείωσε η ιστορία.

Κατά τα λοιπά...

Η τελευταία "τάξη" στην οποία βρέθηκα να "ανήκω", ήταν της 6ης Γυμνασίου, (σήμερα 3η Λυκείου), έκτοτε έχω χεσμένες τις όποιες "τάξεις". Μετά το 2005 δε, έχω χεσμένες ΚΑΙ τις παρατάξεις.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”