Posted: Mon Dec 18, 2006 2:19 pm
--------------------------------------------------------------------------------
από
ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ:
Πολύ Διδώ Σωτηρίου διαβάζεις εσύ (τα δεκανίκια του καπιταλισμού ήταν έξοχο πόνημά της πάντως)
Μία μικρή πλην απαραίτητη διόρθωση.. Το βιβλίο: "Αντιγνώση - Τα δεκανίκια του καπιταλισμού" το έχει γράψει η Λιλή Ζωγράφου, και όχι η Διδώ Σωτηρίου όπως λες...
Παρεπιμπτόντως, το βρήκα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, παρά το ότι διαφωνώ σε πολλά σημεία του.
Το βασικό πρόβλημα (αυτός ο άτιμος ο πυρήνας του προβλήματος όπως είπα) δεν είναι Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ αυτή καθ'αυτή, είναι η δίψα για κέρδος, και αυτό που είπα είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να δούμε το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πρόβλημα, κι όχι το 'εργαλείο' που χρησιμοποιούν αυτοί οι άχρηστοι (οι κεφαλαιοκράτες όπως λές), για να βρούμε και την ΛΥΣΗ.
Ακόμα και σαν εργαλείο να την δεις, δεν έχεις παρά να το συντρίψεις αφού είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται εναντίον σου.
Η λαθρομετανάστευση όμως εκτός από εργαλείο στα χέρια των κεφαλαιοκρατών, είναι και ένα σημαντικότατο πρόβλημα για τις κοινωνίες υποδοχής, ιδιαίτερα για την Πατρίδα μας.
Και επειδή για μένα το πρώτο μέλημα είναι το καλό του λαού στον οποίο ανήκω, εκεί εστιάζω κυρίως. Στις αρνητικές συνέπειες της λαθρομετανάστευσης για τον λαό μας.
Εσύ κατακρίνεις την δίψα για κέρδος των κεφαλαιοκρατών. Δεν διαφωνώ μαζί σου, αν και εμένα μ'ενοχλεί κυρίως όταν αυτή η δράση τους καθίσταται αντεθνική.
Αλλά η βασική διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν μένω εκεί. Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν εξαντλείται στην δίψα για κέρδος των κεφαλαιοκρατών αλλά έχει και άλλες προεκτάσεις. Το πρόβλημα δεν ανάγεται εξ'ολοκλήρου στον οικονομικό παράγοντα.
Η ρίζα του προβλήματος δεν είναι η αδηφαγία των κεφαλαιοκρατών. Είναι οι προθέσεις της παγκόσμιας εξουσίας να διαλύσει τις εθνικά ομοιογενείς κοινωνίες.
Στην τελική, δεν νομίζω ότι οι ντόπιοι κεφαλαιοκράτες έφεραν εδω τους λαθρομετανάστες.
Απλώς επωφελούνται από την εδώ παρουσία τους, και δεν θέλουν φυσικά ούτε ν'ακούσουν για απελάσεις και άλλα "ρατσιστικά"...
Μόνο και μόνο γι'αυτό είναι εθνικώς επικίνδυνοι και πρέπει να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Δεν αντιτίθεται κανείς στα δραστικά μέτρα ενάντια στην λαθρομετανάστευση, αντιτίθεμαι προσωπικά (και νομίζω κι όλοι οι ...αφυπνισμένοι αριστεροί) στο 'όλοι οι μετανάστες είναι κατώτεροι, είναι δολοφόνοι, εγκληματίες και άρπαγες της εργασίας των ελλήνων', καθώς και στο 'πάτε σπίτια σας άξεστοι, γουρούνια, και φτιάξτε την αλβανία σας όπως θέλετε', καθώς και στο 'κακώς τους δίνουμε χαρτιά, να πάνε πίσω απο κεί που ήρθαν, να μην πάρουν ποτέ σύνταξη (οι νόμιμοι) να μην φέρουν εδώ την οικογένειά τους'... Σ'αυτό το ...στυλάκι αντιτίθεμαι!
Από την μία λες ότι "δεν αντιτίθεσαι στα δραστικά μέτρα ενάντια στην λαθρομετανάστευση".. και
από την άλλη κατακρίνεις αυτούς που είναι επίσης κατά της λαθρομετανάστευσης!!!!!!!!
Αποφάσισε τι θες επιτέλους...
Θες να φύγουν οι λαθρομετανάστες;;; (απέλαση)
Θες να μείνουν αυτοί που έχουν ήδη έρθει αλλά να μην έρθουν άλλοι;
Θες να έρθουν και άλλοι;;;;
Εξήγησέ μου σε παρακαλώ....
Ή μήπως διακατέχεσαι απλώς από αριστερίστικα "αντιρατσιστικά" σύνδρομα που σε υποχρεώνουν να διαφωνείς δογματικά με τους "κακούς ρατσιστές" ακόμα και όταν βλέπεις ότι στο συγκεκριμένο θέμα έχουν πέρα για πέρα δίκιο;;;;;;;