Και εις ανώτερα

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: eLia_
Φύλο: Γυναίκα

Re: Και εις ανώτερα

Δημοσίευση από elia » Τρί 01 Μάιος 2007, 19:51

Posted: Sat Dec 16, 2006 4:09 pm
--------------------------------------------------------------------------------
από Pagona:
Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό του αποπάνω "wizofcom"...

Εγώ πάλι μιά χαρά το κατάλαβα, και μου φαίνεται οτι πολύ θα τον συμπαθήσω τον...απο πάνω ))) Καλώς ήρθες φίλε μου!
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 01 Μάιος 2007, 19:51

Posted: Sat Dec 16, 2006 4:13 pm
--------------------------------------------------------------------------------
από _XRHSTOS_:

Θέλουν να αντικαταστήσουν το λαό με κάποιον...άλλο!
Πλησιάζει έστω και αργά,η στιγμή που ο λαός θα τους γυρίσει τις πλάτες.
Προσπαθούν λοιπόν οι άνθρωποι να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον και τη μελλοντική εδραίωσή τους στην εξουσία.

Αυτά σε ότι αφορά τους ίδιους τους πολιτικούς.
Γιατί υπάρχουν και τα νεοταξίτικα σχέδια της δημιουργίας πολυεθνικών-πολυπολιτισμικών χωρών.
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 01 Μάιος 2007, 19:54

Posted: Sat Dec 16, 2006 5:05 pm
από The_Saboteur:
Συγνώμη ρε παιδιά αλλά δεν έχω καταλάβει κάτι…Θα καταστρέψουν ποιο κράτος???

Στα @@ μου το κρατος. μιλαω για εθνος.
Τι στιγμή που έχεις ένα λαό πλήρως κατευθυνόμενο και πιστό ακόλουθο ενός μοντέλου ζωης που επιβάλει, από τα αποχαυνωτικά ξενυχτάδικα και την ισοπεδωμένη τηλεόραση μέχρι την πλήρη οικονομική κατάρρευση για την ικανοποίηση κάποιων επιβαλλομένων αναγκών για ποιο κράτος και λαό μιλάμε???

Εναν λαο που βρισκετε σε παρακμη. αυτο τι παει να πει? οτι θα απαρνηθουμε την κοινωνια?

Καταρχήν δες το ποσοστό αποχής από της εκλογές. Πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος πραγματικά δεν έχει ιδέα και δεν ενδιαφέρεται για το τι γίνεται γύρο του.
Κάνε τον κόπο άνοιξε την τηλεόραση το μεσημέρι να δεις το πραγματικό επίπεδο αυτού με τόσο πάθος αποκαλούνε μερικοί, ελληνικού λαού.

το να μην σημετεχεις στις εκκλογες παει να πει πως δεν σε ενδιαφερει?
δηλαδη αν ψηφισεις τον εναν ή τον αλλον αλλαζει κατι? μηπως η ιδια η αποχη ειναι μορφη αντιδρασης? μηπως δειχνει περισσοτερο ενδιαφερων παρα την ελλειψη του?

Τον αποχαυνωτικό και ισοπεδωτικό τρόπο διασκέδασης (εκτόνωσης) στα ξενυχτάδικα-σκυλάδικα και διάφορα άλλα νυχτερινά μαγαζιά. Δεν είναι απλός ότι υπάρχουν, αποτελούν σκοπό και τροφή ζωης για το μέσο Έλληνα
Δες τα ποσοστά από της τράπεζες των ανθρώπων που είναι χρεοκοπημένοι από κάρτες και δάνεια. Την πλήρη ,δηλαδή, απουσία ωριμότητας και κρίσης… Έρμαια όλοι τους στις επιβαλλόμενες ανάγκες. Ανάγκες για δεύτερο αμάξι για πανάκριβο κινητό για για για για…
Τα ποσοστά κακοποιημένων γυναικών η και παιδιών!!!
… … … …

οπως μια ομαδα οδηγησε τον μεσο Ελληνα σε οσα περιγραφεις ετσι οι συνειδητοποιημενοι Ελληνες (και δεν μιλαω για τους εθνικιστες μονο) μπορουν να οδηγησουν τους μη-συνειδητοποιημενους σε αλλες διαδρομες.

Αλλά ναι.. πραγματικά κινδυνεύουμε από την ψήφο των μεταναστών
Το τόσο καλά δομημένο κράτος με τον τόσο συνειδητοποιημένο λαό κινδυνεύει να χάσει την ποιότητα του…

Η ψηφος των μεταναστων ειναι η κορυφη του παγοβουνου. βλεπω εδω και αρκετα χρονια να μεθοδευονται πραγματα και να γινονται το ενα μετα το αλλο. να ξερω τι θα συμβει χωρις να εχω καμια μα καμια μαντικη ικανοτητα.
κι ολα αυτα γιατι αναγνωριζω τον ρατσισμο εναντιων των Ελληνων. εκει εχουμε φτασει. να ειμαστε εχθροι του εαυτου μας.
Θα κλείσω λέγοντας κάτι που Πάνος κατσιμιχας έγραψε στον τελευταίο του δίσκο

<<Χρειαζόμασταν φτηνά χέρια για να κάνουν τις δουλειές που εμείς δεν ανεχόμασταν… μαζί με τα χέρια αυτά όμως ηρθαν και κάποιοι άνθρωποι… τώρα θα τους πυροβολήσουμε έναν έναν στο κεφάλι??>>

εγω με του σφακιανακη.
<<Ως ποτε Ελλαδα θα φωλιαζουν στον κορφο σου ηγετες προδοτες?>>
τι δεν ανεχομασταν? πριν ερθουν ποιοι ηταν οι χτιστες? οι αλβανοι ερχονταν και χτιζαν κρυφα?
απλα οχι δεν ανεχομασταν ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να δουλευουμε με τις τιμες τους βλεπε αξια του αλβανικου νομισματος εναντι του Ελληνικου.
Όχι φίλε μου… θα ζήσουν μαζί μας… και θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς… γιατί οι περισσότεροι από αυτούς πολύ πιθανών να έχουν προσφέρει περισσότερα από εμένα και εσένα σε αυτή τη χώρα, αν θα μπορούσαμε να την πούμε χώρα στο φινάλε…

Απο τα λιγα οικονομολογικα που ξερω. η εκροη συναλαγματος απο τη χωρα αυξανει την φτωχια της. ειναι σημαντικος παραγοντας αναπτυξης για μας το οτι οι αλβανοι χτιζουν σπιτια στην αλβανια απο λευτα που βγαλαν εδω. τι αλλο θα ακουσω
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 01 Μάιος 2007, 19:55

Posted: Sat Dec 16, 2006 5:29 pm
από Αίολος:

Έπειτα από μια δεύτερη μελέτη του κειμένου σου φίλε wizofcom, βλέπω πως σε αυτό κυριαρχούν οι αντιφάσεις...

Παραδέχεσαι τον κίνδυνο αυτής της θεσμοθετήσεως, αλλά παρακάτω λες πως πρέπει να έχουν κοινά δικαιώματα με εμάς.

Χαρακτηρίζεις τους Έλληνες ασυνείδητους και αποχαυνωμένους που διασκεδάζουν στα σκυλοαμανέδικα τσιγγανομάγαζα, αλλά παρακάτω λες ότι είμαστε δομημένο κράτος με συνειδητοποιημένον λαό...

Φίλε μου, όταν θα κατασταλάξεις σε μίαν γνώμη... θα σου απαντήσω κι εγώ. Προς το παρόν, θα σου δείχνω τις αντιφάσεις των κειμένων σου.
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 01 Μάιος 2007, 19:55

Posted: Sat Dec 16, 2006 9:29 pm
από ΑρΕλα:

Επειδή ήδη έχουν εξυφανθεί αξιόλογοι διάλογοι για το θέμα μεταναστών-λαθρομεταναστών, εγώ θα σε παραπέμψω εδώ φίλε Κώστα http://ideografhmata.14.forumer.com/vie ... =6953#6953 όπου θα δεις συγκεκριμένα διάλογό μου πάνω σ'αυτό το θέμα με το φίλτατο συμφορουμίτη μας johnpit (δηλωμέος αριστερός). Εκεί θα δεις σφαιρικά και τη δική μου άποψη πάνω στο θέμα αυτό που θεωρώ φλέγον και σοβαρότατο για τον τόπο μας.

Η μαγκιά είναι να σέβεσαι τον άνθρωπο ΚΑΙ όταν δεν αποδέχεσαι κάποια άποψή του. Σεβασμός δε σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή...
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 01 Μάιος 2007, 19:56

Posted: Sun Dec 17, 2006 4:11 am
από wizofcom:
Polufhmos wrote:
Έπειτα από μια δεύτερη μελέτη του κειμένου σου φίλε

Χαρακτηρίζεις τους Έλληνες ασυνείδητους και αποχαυνωμένους που διασκεδάζουν στα σκυλοαμανέδικα τσιγγανομάγαζα, αλλά παρακάτω λες ότι είμαστε δομημένο κράτος με συνειδητοποιημένον λαό...

Φίλε μου, όταν θα κατασταλάξεις σε μίαν γνώμη... θα σου απαντήσω κι εγώ. Προς το παρόν, θα σου δείχνω τις αντιφάσεις των κειμένων σου.

προφανώς δεν αντιλήφθηκες την ειρωνεία που χρησιμοποιώ λέγοντας

<<Αλλά ναι.. πραγματικά κινδυνεύουμε από την ψήφο των μεταναστών
Το τόσο καλά δομημένο κράτος με τον τόσο συνειδητοποιημένο λαό κινδυνεύει να χάσει την ποιότητα του…>>

νομίζω ήταν πασιφανές... τέλος πάντων δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω...
ποιος είμαι, και που πάω
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 01 Μάιος 2007, 19:59

Posted: Mon Dec 18, 2006 9:59 am
από _XRHSTOS_:
wizofcom έγραψε: Αλλά ναι.. πραγματικά κινδυνεύουμε από την ψήφο των μεταναστών
Το τόσο καλά δομημένο κράτος με τον τόσο συνειδητοποιημένο λαό κινδυνεύει να χάσει την ποιότητα του…

Θα κλείσω λέγοντας κάτι που Πάνος κατσιμιχας έγραψε στον τελευταίο του δίσκο

<<Χρειαζόμασταν φτηνά χέρια για να κάνουν τις δουλειές που εμείς δεν ανεχόμασταν… μαζί με τα χέρια αυτά όμως ηρθαν και κάποιοι άνθρωποι… τώρα θα τους πυροβολήσουμε έναν έναν στο κεφάλι??>>

Όχι φίλε μου… θα ζήσουν μαζί μας… και θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς… γιατί οι περισσότεροι από αυτούς πολύ πιθανών να έχουν προσφέρει περισσότερα από εμένα και εσένα σε αυτή τη χώρα, αν θα μπορούσαμε να την πούμε χώρα στο φινάλε…

Ναι φίλε μου. Κινδυνεύουμε. Για να γίνω ποιό συγκεκριμένος,ο λαός κινδυνεύει να χάσει την εξουσία του,πλήρως. Οι πολιτικοί θέλουν να τον αντικαστήσουν με κάποιον άλλον! Η ψήφος στους μετανάστες,αποτελεί κατά κάποιο τρόπο "αντιλαϊκό πραξικόπημα"!
Όσο για την αποχή από τις εκλογές,ακριβώς επειδή ο λαός έχει αρχίσει να αποστρέφεται το γηρασμένο παλαιοκομματικό κατεστημένο,τα κόμματα ψάχνουν αλλού για ψήφους!

Και μπορεί ο Πάνος Κατσιμίχας να χρειαζόταν φτηνά εργατικά χέρια,εγώ όμως δεν τα χρειάζομαι,ούτε τα χρειαζόμουν ποτέ! Και καλά εμείς!
Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι εργατικοί οικογενειάρχες που έχουν μείνει άνεργοι (τώρα που κλείνουν επιχειρήσεις,έχει αυξηθεί ο αριθμός αυτών των ανθρώπων),εξαιτίας αυτών των φτηνών εργατικών χεριών!!!
Γιατί κάποιοι εργοδότες και μεγαλοεργολάβοι επιζητούν αυτά τα φτηνά εργατικά χέρια. Κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν εργασιακές συνθήκες μεσσαίωνα και γι' αυτό ζητούν ανασφάλιστα εργατικά χέρια! Αφού δεν τους κάθεται ο έλληνας εργαζόμενος σε αυτή τους την επιδίωξη,βρήκαν ευκαιρία με τους λαθρομετανάστες!
Η εργασιακή λαθρομετανάστευση,υπάρχει για να προωθηθεί η εργατισιακή δουλεία! Κι όταν νομιμοποιηθούν κι αυτοί,τότε θα φέρουν κι άλλους κι άλλους κι άλλους...
Μέχρις ότου διαλυθούν όλα! Μέχρι να πατώσει το μισοβουλιαγμένο καράβι!
Έτσι όμως δε μπορούμε να φτιάξουμε μια σωστή κοινωνία!

Πάντως,για να ζήσουν μαζί μας,λίγο δύσκολο το βλέπω.
Στην πολυπολιτισμική Βοσνία και στον πολυπολιτισμικό Λίβανο,γίνεται χαμός! Εμφύλιοι πόλεμοι εξαιτίας πολιτισμικών διαφορών και δε συμμαζεύεται! Τώρα το φρούτο αυτό έχει μεταφερθεί και στην Ευρώπη!
Και να θέλουμε να ζήσουμε μαζί τους δηλαδή,κάποιοι από αυτούς δεν το θέλουν να ζήσουν μαζί μας,γιατί...είμαστε "άπιστοι"!!!
Δυστυχώς,οι πολυπολιτισμικές συμβιώσεις,δεν είναι τόσο εύκολες!
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 01 Μάιος 2007, 20:07

Posted: Mon Dec 18, 2006 11:24 am
από Pagona:
Η εργασιακή λαθρομετανάστευση,υπάρχει για να προωθηθεί η εργατισιακή δουλεία!

Απο αυτό φαίνεται οτι το νόημα το έχεις πιάσει Χρήστο, αλλά δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί στρεφόμαστε κατά των μεταναστών κι όχι κατά των 'τσιφλικάδων'?
όπως ει΄πα και σε άλλο νήμα, αν δεν βρούν εδώ φτηνά εργατικά χέρια όλοι αυτοί θα βγούν (όπως έχουν ήδη βγεί) έξω απο την Ελλάδα, για το οποίο παίρνουν και μπόνους απο την ελληνική κυβέρνηση παρακαλώ! Και τώρα που και τα βαλκάνια αρχίζουν και ξυπνάνε και τα μεροκάματα μεγαλώνουν, πάνε πιο μακρυά.. Εμείς θα πάμε Αζερμπαϊτζάν!
Αρα, όσο και να φωνάζουμε κατά των μεταναστών, το πρόβλημα ΔΕΝ πρόκειται να λυθεί!!!!
Δεν το βλέπετε επιτέλους???
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 01 Μάιος 2007, 20:08

Posted: Mon Dec 18, 2006 11:27 am
από _XRHSTOS_:

Pagona wrote:
Η εργασιακή λαθρομετανάστευση,υπάρχει για να προωθηθεί η εργατισιακή δουλεία!

Απο αυτό φαίνεται οτι το νόημα το έχεις πιάσει Χρήστο, αλλά δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί στρεφόμαστε κατά των μεταναστών κι όχι κατά των 'τσιφλικάδων'?
όπως ει΄πα και σε άλλο νήμα, αν δεν βρούν εδώ φτηνά εργατικά χέρια όλοι αυτοί θα βγούν (όπως έχουν ήδη βγεί) έξω απο την Ελλάδα, για το οποίο παίρνουν και μπόνους απο την ελληνική κυβέρνηση παρακαλώ! Και τώρα που και τα βαλκάνια αρχίζουν και ξυπνάνε και τα μεροκάματα μεγαλώνουν, πάνε πιο μακρυά.. Εμείς θα πάμε Αζερμπαϊτζάν!
Αρα, όσο και να φωνάζουμε κατά των μεταναστών, το πρόβλημα ΔΕΝ πρόκειται να λυθεί!!!!
Δεν το βλέπετε επιτέλους???

Πολύ απλά,όταν οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες καταλάβουν τί παίζει και τους αδειάσουν τη γωνιά,τότε τα πράγματα θα αλλάξουν κάπως.
Θα αναγκαστούν που λες οι τσιφλικάδες να παίξουν το δικό μας παιχνίδι κι όχι εμείς το δικό τους.
Όσο για τις μετακομίσεις επιχειρήσεων και τα μπόνους των κυβερνήσεων...αυτό εξαρτάται από τους πολιτικούς που ψηφίζουμε.
Αυτά για τους λεγόμενους καλούς λαθρομετανάστες!
Γιατί το πρόβλημα με τη λαθρομετανάστευση,έχει ως γνωστόν...κι άλλες πτυχές!
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 01 Μάιος 2007, 20:10

Posted: Mon Dec 18, 2006 11:46 am
από Pagona:

Θα αναγκαστούν που λες οι τσιφλικάδες να παίξουν το δικό μας παιχνίδι κι όχι εμείς το δικό τους.

Μακάρι να ήταν τόσο απλό ν α παίξουν το δικό μας παιχνίδι Χρήστο!!!
Εδώ κοντεύουν να πάνε σε άλλη Ήπειρο για να συνεχίσουν αν έχουν κέρδη!!! Τί μου λές τώρα;
Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία να το συζητάμε... σημασία έχει να καταλάβουμε ποιός είναι ο ΠΥΡΗΝΑΣ του προβλήματος, αλλιώς δεν θα βρούμε ποτέ την ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση. Για μένα, όλα αυτά (το να βλέπουμε την λύση στο να διώξουμε όλους τους μετανάστες και να χτυπιόμαστε και να φωνάζουμε γι'αυτά) φαντάζουν σαν παιχνίδια που παίζουμε μεταξύ μας, την ώρα που οι 'τσιφλικάδες' κάθονται και μας κοιτάζουν εν μέσω κάσσιους, πούρου και ουίσκι!!!
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 01 Μάιος 2007, 20:11

Posted: Mon Dec 18, 2006 12:09 pm
από ΑρΕλα:

Oχι ασφαλώς να διώξουμε όλους τους μετανάστες Παγωνί μου, ποτέ δεν υποστήριξα κάτι τέτοιο τουλάχιστον εγώ. 'Οταν ήρθα το 83 στην Ελλάδα, υπήρχαν μετανάστες. Αυτή η λαίλαπα και η αύξηση εγκληματικότητας που βλέπω τώρα δεν υπήρχε όμως! Εγώ μιλάω για μεταναστευτική πολιτική που κανένας ΚΟΠΑΝΟΣ πολιτικάντης στις κυβερνήσεις δεν σκέφτηκε (ή δε βολεύεται) να κάνει, ώστε να δέχεται η χώρα τόσους όσους ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ κι όχι να μπάζουμε μέσα αβλεπί ΟΣΟΥΣ και Ο,ΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ! Αν το έκανε αυτό η Ν. Αφρική που ως χώρα μποϋκοταρισμένη στη δεκαετία του '70 λόγω απαρτχάιτ, ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ όσο περισσότερους λευκούς μπορούσε να πάρει, δε βλέπω γιατί δεν το κάνει η Ελλάδα, η οποία μπάζει από παντού, από ξηράς, και θαλάσσης και μπαίνουν μέσα στοιχεία τα οποία μόνο παραγωγικά και θετικά συμβάλλοντα δε θα'ναι στη χώρα! Δείτε ρε και αυτά που λέω στο λινκ που σας έδωσα πιο πάνω, ολόκληρη διατριβή κάναμε με τον johnpit. Aξίζει να τα συνυπολογίσουμε και σ'αυτήν εδώ την κουβέντα.

Η μαγκιά είναι να σέβεσαι τον άνθρωπο ΚΑΙ όταν δεν αποδέχεσαι κάποια άποψή του. Σεβασμός δε σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή...
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 01 Μάιος 2007, 20:12

Posted: Mon Dec 18, 2006 12:37 pm
από Pagona:
Εγώ μιλάω για μεταναστευτική πολιτική που κανένας ΚΟΠΑΝΟΣ πολιτικάντης στις κυβερνήσεις δεν σκέφτηκε (ή δε βολεύεται) να κάνει

Μ'αυτό συμφωνώ Βικάκι! Το κακό είναι όταν ορμώμενοι απο αυτό, μας βγαίνει όλος ο ρατσισμός και η κακώς εννοούμενη εθνικοφροσύνη. Δεν το λέω για σένα εννοείται...για άλλους το λέω
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 01 Μάιος 2007, 20:13

Posted: Mon Dec 18, 2006 12:42 pm
από ΑρΕλα:

Ξέρω πώς το λες, αλλά θα σου πω ότι εγώ το βλέπω μεν να "βγαίνει" σαν ρατσισμός, αλλά στην ουσία δεν είναι. Είναι μια απέλπιδα προσπάθειά τους να προστατέψουν και να διαφυλάξουν τα της πατρίδας. Κι εγώ που μεγαλώνοντας στην μέκα του apartheit ποτέ δεν έγινα ουσιαστικά ρατσίστρια, θα σου πω ότι εδώ, οι πολιτικές των "Ελληναράδων" ταγών μας, κοντεύουν να με κάνουν αυτό που προσπαθούσα συνειδητά να μη γίνω ποτέ!

Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 01 Μάιος 2007, 20:14

Posted: Mon Dec 18, 2006 12:57 pm
από ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ:

Τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί μία όντως αξιοπρόσεκτη τάση στον χώρο της αριστεράς, κατά κύριο λόγο στην αυτοαποκαλούμενη "πατριωτική αριστερά".

Επιτέλους παραδέχονται ότι η αθρόα λαθρομετανάστευση είναι ένα χρησιμότατο εργαλείο στα χέρια των κεφαλαιοκρατών που τους βοηθάει σημαντικά στο να αυξήσουν τα κέρδη τους, εις βάρος των ντόπιων εργαζομένων που περιθωριοποιούνται, οι μισθοί τους μένουν στάσιμοι, μένουν άνεργοι και βλέπουν τα κεκτημένα δικαιώματά τους να πάνε περίπατο.

Βεβαίως η λαθρομετανάστευση έχει πολλές ακόμη δυσάρεστες επιπτώσεις (πολύ χειρότερες από τις προαναφερθείσες), τις οποίες οι μερικώς αφυπνισθέντες αριστεροί δεν τολμάνε να αναφέρουν ή φοβούνται να δουν.
Όπως και να χει όμως, είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι παραδέχονται τις τραγικές συνέπειες που έχει η λαθρομετανάστευση στους εργασιακούς χώρους και στην συνεισφορά της στην αύξηση της αχαλίνωτς δράσης του κεφάλαιου.

Ακόμα και αυτοί όμως οι αριστεροί όμως που έχουν εντοπίσει, έστω και μερικώς, τις αρνητικότατες συνέπειες της λαθρομετανάστευσης, όταν φτάσει η ώρα των προτάσεων για την αντιμετώπιση της κατάστασης... τότε καταπίνουν την γλώσσα τους!
Αντιτίθενται στην απέλαση και αρχίζουν τα ψευτοανθρωπιστικά κηρύγματα και τα ευχολόγια.

Μιλάμε για τραγική αντίφαση!

Από την μία πλευρά παραδέχονται ότι η λαθρομετανάστευση και η συνακόλουθη εδώ παρουσία αναρίθμητων λαθρομετανάστων, ωφελεί τα μέγιστα τον καπιταλισμό, που υποτίθεται ότι είναι ο μεγάλος εχθρός της αριστεράς.
Από την άλλη όμως, δεν τολμούν να κάνουν λόγο για απέλαση, ούτε καν για δραστικά μέτρα για την αποτροπή εισροής και άλλων λαθρομεταναστών.
Δηλαδή δεν θέλουν να αλλάξει ουσιαστικά η παρούσα θλιβερή κατάσταση με τους λαθρομετανάστες, που ευνοεί απροκάλυπτα τον καπιταλισμό.

Έτσι, έστω και έμμεσα, συνηγορούν υπέρ της διατήρησης του υπάρχοντος στάτους-κβο στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, εξυπηρετώντας ουσιαστικά τα καπιταλιστικά συμφέροντα....

Η αντίφαση είναι προφανέστατη. Για μία ακόμη φορά, οι κομμουνιστές αποδεικνύονται, έστω και εν αγνοία τους, τα καλύτερα δεκανίκια των καπιταλιστών.
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 01 Μάιος 2007, 20:16

Posted: Mon Dec 18, 2006 1:10 pm
από Pagona:

Πολύ Διδώ Σωτηρίου διαβάζεις εσύ :P (τα δεκανίκια του καπιταλισμού ήταν έξοχο πόνημά της πάντως)
Λοιπόν, γιατί διαστρεβλώνεις παιδί μου τα όσα 'παραδέχτηκα'?????
Απο πού να ξεκινήσω?

Πάμε
Επιτέλους παραδέχονται ότι η αθρόα λαθρομετανάστευση είναι ένα χρησιμότατο εργαλείο στα χέρια των κεφαλαιοκρατών που τους βοηθάει σημαντικά στο να αυξήσουν τα κέρδη τους, εις βάρος των ντόπιων εργαζομένων που περιθωριοποιούνται, οι μισθοί τους μένουν στάσιμοι, μένουν άνεργοι και βλέπουν τα κεκτημένα δικαιώματά τους να πάνε περίπατο.

Το βασικό πρόβλημα (αυτός ο άτιμος ο πυρήνας του προβλήματος όπως είπα) δεν είναι Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ αυτή καθ'αυτή, είναι η δίψα για κέρδος, και αυτό που είπα είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να δούμε το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πρόβλημα, κι όχι το 'εργαλείο' που χρησιμοποιούν αυτοί οι άχρηστοι (οι κεφαλαιοκράτες όπως λές), για να βρούμε και την ΛΥΣΗ.
Από την άλλη όμως, δεν τολμούν να κάνουν λόγο για απέλαση, ούτε καν για δραστικά μέτρα για την αποτροπή εισροής και άλλων λαθρομεταναστών.

Αντιτίθενται στην απέλαση και αρχίζουν τα ψευτοανθρωπιστικά κηρύγματα και τα ευχολόγια.

Δεν αντιτίθεται κανείς στα δραστικά μέτρα ενάντια στην λαθρομετανάστευση, αντιτίθεμαι προσωπικά (και νομίζω κι όλοι οι ...αφυπνισμένοι αριστεροί) στο 'όλοι οι μετανάστες είναι κατώτεροι, είναι δολοφόνοι, εγκληματίες και άρπαγες της εργασίας των ελλήνων', καθώς και στο 'πάτε σπίτια σας άξεστοι, γουρούνια, και φτιάξτε την αλβανία σας όπως θέλετε', καθώς και στο 'κακώς τους δίνουμε χαρτιά, να πάνε πίσω απο κεί που ήρθαν, να μην πάρουν ποτέ σύνταξη (οι νόμιμοι) να μην φέρουν εδώ την οικογένειά τους'... Σ'αυτό το ...στυλάκι αντιτίθεμαι!
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 01 Μάιος 2007, 20:20

Posted: Mon Dec 18, 2006 1:56 pm
από ΑρΕλα:
Ακόμα και αυτοί όμως οι αριστεροί όμως που έχουν εντοπίσει, έστω και μερικώς, τις αρνητικότατες συνέπειες της λαθρομετανάστευσης,

Να υποθέσω πως εσύ πήγες στο λινκ που έδωσα πιο πάνω? Κάτι μου λέει πως το'κανες. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.

όταν φτάσει η ώρα των προτάσεων για την αντιμετώπιση της κατάστασης... τότε καταπίνουν την γλώσσα τους!

Μιλάμε για τραγική αντίφαση!

Από την μία πλευρά παραδέχονται ότι η λαθρομετανάστευση και η συνακόλουθη εδώ παρουσία αναρίθμητων λαθρομετανάστων, ωφελεί τα μέγιστα τον καπιταλισμό, που υποτίθεται ότι είναι ο μεγάλος εχθρός της αριστεράς.
Δηλαδή δεν θέλουν να αλλάξει ουσιαστικά η παρούσα θλιβερή κατάσταση με τους λαθρομετανάστες, που ευνοεί απροκάλυπτα τον καπιταλισμό

Αν πήγες όπως υποψιάζομαι, μάλλον δεν διάβασες σφαιρικά τη θέση του johnpit. Αν μη τι άλλο, συμφώνησε απολύτως μαζί μου ως προς την ανάγκη να υπάρξει σωστή και αυστηρών κριτηρίων μεταναστευτική πολιτική στη χώρα. Τώρα για τα επί του πρακτέου, όπως τα βλέπω και εγώ να "βγαίνουν" απ'την αριστερά, μάλλον έχεις δίκιο. Δυστυχώς.

Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 01 Μάιος 2007, 20:21

Posted: Mon Dec 18, 2006 2:19 pm
από ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ:
Πολύ Διδώ Σωτηρίου διαβάζεις εσύ (τα δεκανίκια του καπιταλισμού ήταν έξοχο πόνημά της πάντως)

Μία μικρή πλην απαραίτητη διόρθωση.. Το βιβλίο: "Αντιγνώση - Τα δεκανίκια του καπιταλισμού" το έχει γράψει η Λιλή Ζωγράφου, και όχι η Διδώ Σωτηρίου όπως λες...
Παρεπιμπτόντως, το βρήκα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, παρά το ότι διαφωνώ σε πολλά σημεία του.
Το βασικό πρόβλημα (αυτός ο άτιμος ο πυρήνας του προβλήματος όπως είπα) δεν είναι Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ αυτή καθ'αυτή, είναι η δίψα για κέρδος, και αυτό που είπα είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να δούμε το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πρόβλημα, κι όχι το 'εργαλείο' που χρησιμοποιούν αυτοί οι άχρηστοι (οι κεφαλαιοκράτες όπως λές), για να βρούμε και την ΛΥΣΗ.

Ακόμα και σαν εργαλείο να την δεις, δεν έχεις παρά να το συντρίψεις αφού είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται εναντίον σου.
Η λαθρομετανάστευση όμως εκτός από εργαλείο στα χέρια των κεφαλαιοκρατών, είναι και ένα σημαντικότατο πρόβλημα για τις κοινωνίες υποδοχής, ιδιαίτερα για την Πατρίδα μας.
Και επειδή για μένα το πρώτο μέλημα είναι το καλό του λαού στον οποίο ανήκω, εκεί εστιάζω κυρίως. Στις αρνητικές συνέπειες της λαθρομετανάστευσης για τον λαό μας.

Εσύ κατακρίνεις την δίψα για κέρδος των κεφαλαιοκρατών. Δεν διαφωνώ μαζί σου, αν και εμένα μ'ενοχλεί κυρίως όταν αυτή η δράση τους καθίσταται αντεθνική.
Αλλά η βασική διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν μένω εκεί. Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν εξαντλείται στην δίψα για κέρδος των κεφαλαιοκρατών αλλά έχει και άλλες προεκτάσεις. Το πρόβλημα δεν ανάγεται εξ'ολοκλήρου στον οικονομικό παράγοντα.

Η ρίζα του προβλήματος δεν είναι η αδηφαγία των κεφαλαιοκρατών. Είναι οι προθέσεις της παγκόσμιας εξουσίας να διαλύσει τις εθνικά ομοιογενείς κοινωνίες.
Στην τελική, δεν νομίζω ότι οι ντόπιοι κεφαλαιοκράτες έφεραν εδω τους λαθρομετανάστες.
Απλώς επωφελούνται από την εδώ παρουσία τους, και δεν θέλουν φυσικά ούτε ν'ακούσουν για απελάσεις και άλλα "ρατσιστικά"...
Μόνο και μόνο γι'αυτό είναι εθνικώς επικίνδυνοι και πρέπει να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Δεν αντιτίθεται κανείς στα δραστικά μέτρα ενάντια στην λαθρομετανάστευση, αντιτίθεμαι προσωπικά (και νομίζω κι όλοι οι ...αφυπνισμένοι αριστεροί) στο 'όλοι οι μετανάστες είναι κατώτεροι, είναι δολοφόνοι, εγκληματίες και άρπαγες της εργασίας των ελλήνων', καθώς και στο 'πάτε σπίτια σας άξεστοι, γουρούνια, και φτιάξτε την αλβανία σας όπως θέλετε', καθώς και στο 'κακώς τους δίνουμε χαρτιά, να πάνε πίσω απο κεί που ήρθαν, να μην πάρουν ποτέ σύνταξη (οι νόμιμοι) να μην φέρουν εδώ την οικογένειά τους'... Σ'αυτό το ...στυλάκι αντιτίθεμαι!

Από την μία λες ότι "δεν αντιτίθεσαι στα δραστικά μέτρα ενάντια στην λαθρομετανάστευση".. και
από την άλλη κατακρίνεις αυτούς που είναι επίσης κατά της λαθρομετανάστευσης!!!!!!!!

Αποφάσισε τι θες επιτέλους...
Θες να φύγουν οι λαθρομετανάστες;;; (απέλαση)
Θες να μείνουν αυτοί που έχουν ήδη έρθει αλλά να μην έρθουν άλλοι;
Θες να έρθουν και άλλοι;;;;

Εξήγησέ μου σε παρακαλώ....

Ή μήπως διακατέχεσαι απλώς από αριστερίστικα "αντιρατσιστικά" σύνδρομα που σε υποχρεώνουν να διαφωνείς δογματικά με τους "κακούς ρατσιστές" ακόμα και όταν βλέπεις ότι στο συγκεκριμένο θέμα έχουν πέρα για πέρα δίκιο;;;;;;;

Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 01 Μάιος 2007, 20:27

Posted: Mon Dec 18, 2006 2:45 pm
από Pagona:

το έχει γράψει η Λιλή Ζωγράφου, και όχι η Διδώ Σωτηρίου όπως λες...

IIIIIIIIIII, Παναγιά μου, σόρρυ ρε σύ! Ου γαρ μόνο..... (έλεος...πάει ο εγκέφαλος...σφουγγαρόπανο έγινε)

Για τα υπόλοιπα δεν το πιστεύω οτι ΑΚΟΜΑ δεν έχεις καταλάβει τί λέω τόσο καιρό!!! Ξαναδιάβασέ με, και ελπίζω οτι θα με καταλάβεις, να μην τα ξαναλέω!
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 01 Μάιος 2007, 20:29

Posted: Mon Dec 18, 2006 6:25 pm
από ΑρΕλα:

Την αφεντιά μου βέβαια την αγνόησε κανονικότατα πάλι ο Κάσσανδρος :crybaby:

Ανάθεμά σε Παγώνα δηλαδή, που δεν έχει μάτια για άλλη αυτός ο άνθρωπος :loco: :xaxas:

Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 01 Μάιος 2007, 20:30

Posted: Mon Dec 18, 2006 8:21 pm
από ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ:

Αρέλα δεν σε αγνόησα καθόλου (και πως θα μπορούσα άλλωστε;; )
Απλά ο διάλογός σου με τον μαρξιστή (μπαμ κάνει ότι πρόκειται περί μαρξιστή), που μας παρέπεμψες δεν έχει να κάνει με αυτά που έλεγα.

Αναφέρθηκα σε ένα κομμάτι της αριστεράς που αναγνωρίζει, έστω και μερικώς, τις αρνητικές συνέπειες της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα, αλλά ταυτοχρόνως αρνείται να προτείνει την οποιαδήποτε λύση καθώς η λέξη "απέλαση" δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους λόγω των ιδεολογικών και ψευτοανθρωπιστικών αγκυλώσεών τους.

Αντιθέτως ο αριστερός με τον οποίο συνομιλούσες δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Δεν είδα πουθενά να αναφέρεται στις δυσμενείς συνέπειες της λαθρομετανάστευσης.. Μάλλον το ακριβώς αντίθετο λέει.
Η φρασεολογία του παραπέμπει στην άκρως διεθνιστική, εώς αντεθνική, εξωκοινοβουλευτική αριστερά.
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 01 Μάιος 2007, 20:45

Posted: Tue Dec 19, 2006 12:35 am
από Αίολος:

:worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship:
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 01 Μάιος 2007, 20:46

Posted: Tue Dec 19, 2006 1:34 pm
από ΔΗΜΕΛΛΗΝ:

Να καταθέσω και εγώ την άποψή μου, άρτι επανακάμψας μετά της ολιγοημέρου αποχής μου εκ του διαδικτύου.

Πιστεύω ότι το ορθότερο θα ήταν η δημιουργία υποδομών στις τρίτες χώρες για την συγκράτηση και γιατί όχι τον επαναπατρισμό των εκατομμυρίων πλεοναζόντων λαθρομεταναστών. Η λύση αυτή έχει προταθεί από τον Νόαμ Τσόμσκι και θεωρείται άμεσα λειτουργική. Διαφορετικά, με την συνεχιζόμενα αυξανόμενη ροή του μεταναστευτικού ρεύματος προβλέπω μεγάλες διαπολιτισμικές, αλλά και φυλετικές, κάποια στιγμή, συγκρούσεις. Ο αριθμός είναι τεράστιος και δεν δύναται να αφομοιωθεί όλη αυτή η ανθρωπόμαζα. Τουναντίον, οι συνθήκες διαβίωσής των έχουν καταστεί χειρότερες των χωρών τους.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, μία χώρα με ελάχιστες έως ανύπαρκτες υποδομές, το πρόβλημα διογκούται σε υπερθετικό βαθμό. Ας δημιουργήσουμε πρώτα τα εχέγγυα, ας αποφασίσουμε μία συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική έπειτα, και μετά βλέπουμε. Δυστυχώς, γινόμαστε μάρτυρες οι ίδιοι, βιώνοντας ένα ιδιότυπο πείραμα πολυμετανάστευσης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητού του πανεπιστημίου Αιγαίου, του κυρίου Ρωμανού. Το εν λόγω πείραμα συνίσταται στην χωρίς μέτρο μετανάστευση, στα όρια του εποικισμού, της πατρίδος μας για να σφυγμομετρήσει τις αντιδράσεις των ημεδαπών. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι, ενώ σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη παίρνονται ιδιαιτέρως αυστηρά μέτρα εναντίον της μετανάστευσης, στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο. Ενθαρρύνονται οι πάσης φύσεως τριτοκοσμικοί να εποικίσουν στην ουσία την χώρα μας. Εκεί αποσκοπούν οι αλεπάλληλες παρατάσεις του Παυλόπουλου για την νομιμοποίησή των, όπως και στην ικανοποίηση των άπληστων μεγαλοεργολάβων και μεγαλοβιομηχάνων εντολοδόχων του που επιζητούν φθηνά εργατικά.

Και για να προλάβω τυχόν καλοθελητές, οι οποίοι θα θέσουν την ταξική πλευρά του ζητήματος, θα τους προσγειώσω ανώμαλα λέγοντάς τους ότι όλοι αυτοί οι μετανάστες στερούνται ταξικής συνειδήσεως. Το αντίθετο, με περισσή ευκολία χρησιμοποιούνται ως απεργοσπαστικοί μηχανισμοί και ως μοχλοί πίεσης για την συρρίκνωαη των εργατικών κεκτημένων.

Τέλος, δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε το ενδεχόμενο υπάρξεως των κάθε λογής πρακτόρων που υπεισέρχονται στην Ελλάδα με το προσωπείο του "οικονομικού μετανάστη". Ειδικότερα, ανάμεσα στον μεταναστευτικό συρφετό που προέρχεται από όμορες χώρες, διεισδύουν πολλοί πρακτορίσκοι, οι οποίοι προετοιμάζονται να επιτελέσουν το έργο τους όταν φθάσει η ώρα, που δεν απέχει χρονικά μακρυά. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο για τις κρυψώνες με τον οπλισμό σε ερημικές τοποθεσίες. Έπειτα, σίγουρα οι αλβανοί θα θέσουν σε κάποια χρόνια μειονοτικό. Έτσι είναι η φύση τους. Τα παραδείγματα υπάρχουν. Το ίδιο συμβαίνει ήδη με τους δήθεν Μακεδόνες, μόνο που αυτοί είναι ακόμη λίγοι. Αλλά και οι Ρουμάνοι προτίθενται να θέσουν το Κουτσοβλαχικό σε λίγα έτη. Μην ξεχνάμε, άλλωστε ότι εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007, μαζί με τους Βουλγάρους (τους απογόνους των αρχαίων Θρακών, όπως αρέσκονται να λένε).

Εν κατακλείδι στη χώρα που γέννησε το ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ έχουμε χάσει τελείως ΤΟ ΜΕΤΡΟ.
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 01 Μάιος 2007, 20:47

Posted: Tue Dec 19, 2006 1:52 pm
από _XRHSTOS_:
Pagona wrote:

Μακάρι να ήταν τόσο απλό ν α παίξουν το δικό μας παιχνίδι Χρήστο!!!
Εδώ κοντεύουν να πάνε σε άλλη Ήπειρο για να συνεχίσουν αν έχουν κέρδη!!! Τί μου λές τώρα;
Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία να το συζητάμε... σημασία έχει να καταλάβουμε ποιός είναι ο ΠΥΡΗΝΑΣ του προβλήματος, αλλιώς δεν θα βρούμε ποτέ την ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση. Για μένα, όλα αυτά (το να βλέπουμε την λύση στο να διώξουμε όλους τους μετανάστες και να χτυπιόμαστε και να φωνάζουμε γι'αυτά) φαντάζουν σαν παιχνίδια που παίζουμε μεταξύ μας, την ώρα που οι 'τσιφλικάδες' κάθονται και μας κοιτάζουν εν μέσω κάσσιους, πούρου και ουίσκι!!!

Το αν θα παίξουνε το παιχνίδι μας ή όχι,εξαρτάται από την πολιτική ηγεσία που θα έχουμε. Για μια φορά...δεν τους συμφέρει να εγκαταλείψουν τα κέρδη που έχουν στην Ελλάδα.
Ο πυρήνας του προβλήματος,είναι οι "τσιφλικάδες",σε ότι αφορά πάντα τους λεγόμενους καλούς μετανάστες!
Το λέω αυτό,γιατί δεν υπάρχουν μόνο οι καλοί μετανάστες και σε αυτές τις περιπτώσεις,δε φταίνε μόνο τα αφεντικά,αλλά και οι ίδιοι...

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”