Σημαντικές οικονομικές ειδήσεις

Συντονιστής: Συντονιστής Ενότητας

Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5168
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 21 φορές
Έλαβε Likes: 19 φορές

Σημαντικές οικονομικές ειδήσεις

Δημοσίευση από Jackal » Δευ 01 Ιαν 2018, 17:36

Τα δέκα σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα για το 2017

Trumponomics, Brexit, Bitcoin, super deals και πολλά ακόμη που ξεχώρισαν σε μια χρονιά παγκόσμιας ανάκαμψης.

Το 2017 ολοκληρώνεται με υψηλές επιδόσεις στο μέτωπο της παγκόσμιας οικονομίας. Η ανάπτυξη παραμένει ισχυρή και η αισιοδοξία κυριαρχεί ως προς μια σειρά επενδυτικών στοιχείων, παρά το γεγονός ότι τα μέτωπα «αστάθειας» εξακολουθούν να υπάρχουν παγκοσμίως σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, βασικό χαρακτηριστικό της ανάκαμψης για το 2017 ήταν το γεγονός ότι η ανάπτυξη επιταχύνθηκε σε περίπου τρία τέταρτα των χωρών. Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι ορισμένες από τις χώρες που είχαν υψηλή ανεργία για κάποιο διάστημα, όπως αρκετές χώρες της Ευρωζώνης, συμμετέχουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης και σημειώνουν ισχυρή αύξηση της απασχόλησης. Ωστόσο η αύξηση των μισθών παρέμεινε αινιγματικά χαμηλή στις αναπτυγμένες οικονομίες, παρά τη μείωση των ποσοστών ανεργίας.

Οι αποτιμήσεις των μετοχών συνέχισαν να αυξάνονται και βρίσκονται κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, καθώς οι κεντρικές τράπεζας διατήρησαν τις χαλαρές νομισματικές πολιτικές τους, εν μέσω χαμηλού πληθωρισμού.

Ας δούμε τα πιο βασικά χαρακτηριστικά και τις τάσεις της οικονομίας για τη χρονιά που φεύγει.

BITCOIN

Το κρυπτονόμισμα που «έκλεψε» τις εντυπώσεις το 2017 και συγκέντρωσε τα επενδυτικά βλέμματα είναι το Bitcoin. Παρά το γεγονός ότι πολλοί αναλυτές, τραπεζίτες και θεσμικοί φορείς προειδοποιούν για «φούσκα», που αν σκάσει μπορεί να συμπαρασύρει και τις μετοχές, το Bitcoin έχει καταφέρει να φτάσει σε επίπεδα που λίγοι είχαν προβλέψει πριν από ένα χρόνο, με τη τιμή του να κυμαίνεται στα 15.000 δολάρια. Η έντονη φρενίτιδα γύρω από το bitcoin έχει οδηγήσει στην άνοδο της τιμής του περισσότερο από +1.500% κατά το 2017. Το 2018 είναι κομβικό έτος για τα «cryptos», καθώς θα φανεί αν θα ανοίξουν περισσότερες αγορές ως εναλλακτικό μέσο πληρωμής ή θα «διορθώσουν» φτάνοντας σε ποιο λογικά επίπεδα. Πάντως η τεχνολογία πίσω από το Bitcoin, γνωστή και ως BlockChain φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει…δημιουργώντας νέα δεδομένα σε πολλούς τομείς της οικονομίας.

ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ…ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ

Το 2017 σε λίγες ώρες μας αποχαιρετά…αφήνοντας μια μικρή ομάδα παγκοσμίως ακόμα πιο πλούσια. Ο δείκτης Bloomberg Billionaires Index, που μετράει την περιουσία των 500 πιο ισχυρών ανθρώπων στον κόσμο, σημείωσε αύξηση 23%…ποσοστό που «μεταφράζεται» σε αύξηση κατά 1 τρισ. δολάρια στην τσέπη τους. Πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, με την αξία του να αγγίζει 99,6 δισ. δολάρια…

Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Τα υψηλότερα ετήσια κέρδη τους από το 2013, χάρη κυρίως στην άνοδο των μετοχών τεχνολογίας και στον ισχυρό κλάδο πρώτων υλών, κατέγραψαν φέτος οι ευρωπαϊκές μετοχές. Ο STOXX αναμένεται να ολοκληρώσει το 2017 με άνοδο περίπου 8%, καταγράφοντας την καλύτερη χρονιά του από το 2013. Οι δείκτες αναφοράς της Γερμανίας και της Ιταλίας ξεχώρισαν, με άνοδο 13% και 14,7% αντίστοιχα. Σε επίπεδο κλάδων, στη φετινή χρονιά κυριάρχησε η άνοδος σχεδόν κατά 20% των ευρωπαϊκών μετοχών τεχνολογίας, με τις πρώτες ύλες να ακολουθούν.

TRUMPONOMICS

Για τον πρoέδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πολλά μπορεί να γράψει και να πει κάποιος. Ο ίδιος φρόντισε να κάνει το πιο πολύτιμο…δώρο στις αμερικανικές επιχειρήσεις, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. «Η μεγαλύτερη μείωση φόρων στην ιστορία», όπως βάφτισε το νομοσχέδιο του ο Αμερικανός πρόεδρος έφερε πολλές αντιδράσεις και αναλύσεις για το κατά πόσο θα δώσει ώθηση στην αμερικανική οικονομία. Ο Τραμπ, οπαδός του δόγματος του «προστατευτισμού» στις ΗΠΑ και του συνθήματος «America First», στη προσπάθεια του να πείσει τους επιχειρηματικούς κολοσσούς να επενδύσουν στις ΗΠΑ, μείωσε το φορολογικό συντελεστή των επιχειρήσεων από το 35% στο 20% και προχώρησε στη μείωση των φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και οικογένειες.

O «ΤΑΥΡΟΣ» ΤΗΣ WALL STREET

Πάντως οι δείκτες της Wall Street είναι στο «πλευρό» του νέου Αμερικανού προέδρου, καθώς «αποχαιρετούν» το 2017 με διψήφια ετήσια κέρδη, έχοντας λάβει σημαντική ώθηση από την Apple, την Facebook, την Alphabet και άλλα μεγάλα ονόματα του τεχνολογικού κλάδου. Όσον αφορά στο σύνολο του 2017, ο Dow Jones βρίσκεται 25,1% υψηλότερα ξεπερνώντας τις 24.000 μονάδες. Ο S&P 500 κλείνει το έτος με άνοδο 19,4% και πρόκειται για την επίσης δεύτερη διαδοχική χρονιά με κέρδη και για τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2013. Ο Nasdaq κέρδισε 28,2% και γνώρισε την καλύτερη χρονιά από 2013, ενώ επίσης πρόκειται για το έκτο διαδοχικό έτος με θετικό πρόσημο, ήτοι το μεγαλύτερο σερί από το 1975-1980.

ΕΤΟΣ…BREXIT

Η Βρετανία το 2016 ψήφισε να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και η έξοδός της θα επισημοποιηθεί το 2019. Όμως, το 2017 ήταν η χρονιά που ο αντίκτυπος του Brexit άρχισε να γίνεται αισθητός. Η Βρετανία έπαψε να είναι μια από τις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, η λίρα είδε την αξία της να μειώνεται ραγδαία και η πτώση του νομίσματος, σύντομα μεταφράστηκε σε υψηλότερες τιμές των εισαγόμενων αγαθών. Ο πληθωρισμός, ο οποίος στην αρχή του χρόνου ήταν 1,8%, εκτοξεύθηκε στο 3,1% τον Νοέμβριο. Οι προοπτικές ανάκαμψης είναι μάλλον ισχνές, ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται πλέον στη δεύτερη φάση τους, που αφορά τους μελλοντικούς όρους εμπορίου. Οι διαπραγματεύσεις, πάντως, θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε αδιέξοδο εάν επιλεγεί η προοπτική του σκληρού Brexit.

ΙΣΧΥΡΟ ΕΥΡΩ

Το ευρώ εκτινάχθηκε σχεδόν 14% έναντι του δολαρίου το 2017, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοσή του από το 2003. Η οικονομία της Ευρωζώνης φαίνεται να βρίσκει βηματισμό, την ώρα που η ΕΚΤ πιέζεται να μη δώσει νέα παράταση στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, προχωρώντας σε ομαλοποίηση της νομισματικής της πολιτικής, κάτι που βοηθάει το νόμισμα. Υπάρχει μια πιθανότητα (δύο στις τρεις) το ευρώ να φτάσει ακόμα και τα 1,229 δολάρια στο τέλος του έτους.

ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΟΥ…

Το δολάριο εντούτοις βιώνει τη χειρότερη χρονιά από το 2003, χάνοντας περίπου 10% της αξίας του. Το δολάριο ξεκίνησε σε υψηλά επίπεδα το 2017, σημειώνοντας υψηλό 14 ετών, εν μέσω ελπίδων ότι ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, θα εφάρμοζε μέτρα που θα τόνωναν την ανάπτυξη. Στη συνέχεια, όμως, υποχώρησε, λόγω των αμφιβολιών για την ικανότητα του Τραμπ να επιβάλει τις πολιτικές αυτές και οι απώλειές του ενισχύθηκαν, όταν η ανάπτυξη ενισχύθηκε εκτός των ΗΠΑ, με τις κεντρικές τράπεζες άλλων χωρών να ακολουθούν αυστηρότερες νομισματικές πολιτικές.

«ΧΡΥΣΟ» 2017

Τα κέρδη όχι μόνο του χρυσού αλλά και των υπόλοιπων μετάλλων, προήλθαν κατά κύριο λόγω εξαιτίας της αποδυνάμωσης του δολαρίου, στο οποίο αποτιμώνται τα περισσότερα εμπορεύματα. Το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε τη φετινή χρονιά κέρδη σχεδόν 14%, σε επίπεδο τριμήνου βρέθηκε 2% υψηλότερα, ενώ μόνο τον Δεκέμβριο σημείωσε άνοδο της τάξης του 2,5%.

DEALS 3,5 ΤΡΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ

Το 2017 ήταν χρονιά εξαγορών και συγχωνεύσεων με το συνολικό όγκο να φτάνει τα 3,5 τρισ. δολάρια φέτος, σημειώνοντας οριακή πτώση 1% σε σχέση με πέρυσι. Τα συνολικά deal που έγιναν στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 1,4 τρισ. δολάρια, ενώ στην Ευρώπη οι συνολικές εξαγορές και συγχωνεύσεις ξεπέρασαν τα 850 δισ. δολάρια. Οι συγχωνεύσεις αυτές αποδίδονται στη θετική πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας που αυξάνει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη.

http://www.fortunegreece.com/photo-gall ... o-2017/#11
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 60229
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 65 φορές
Έλαβε Likes: 74 φορές

Re: Σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 01 Ιαν 2018, 19:08

Παντως στις ΗΠΑ η Κάθριν Ωστιν Φιτς (φοβερή τύπισσα λέμε) που ήταν στην κυβέρνηση Ρήγκαν
έβγαλε τρελή βρώμα ότι δεν υπάρχουν παραστατικά για το πού πήγαν 21 τρις δολάρια...
Μιλάμε για 21 ΤΡΙΣ όχι αστεία... γίνεται μεγάλο σούσουρο στις ΗΠΑ ήδη γι'αυτό το θέμα.https://www.youtube.com/watch?v=irjxld86G8s

Στα Τραμπονόμικς, παίζει πολύ και το πρόσφατο διάταγμά του, γιατί η αδίστακτη
και ανελέητη κλοπή των κλεπτοκρατών κατέστρεψε πολλές ζωές (και τις δικές μας)
και παραβιάζει ανθρώπινα δικαιωματα

Επίσης το Bitcoin προβλέπεται να γίνει παγκόσμιο νόμισμα που θα κάνει
μεγαλύτερη ακόμα ζημιά στους τραπεζίτες.https://www.youtube.com/watch?v=hLFj9XnDmOc
.


Εικόνα

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...τα κανάλια μου /my channels:

https://www.brighteon.com/channel/vasoula2908

http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured

https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria

το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5168
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 21 φορές
Έλαβε Likes: 19 φορές

Re: Σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα

Δημοσίευση από Jackal » Δευ 01 Ιαν 2018, 19:12

Δεν έχω ακούσει για το θέμα που λες.Τι έγινε;
edit: οκ τώρα το είδα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5168
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 21 φορές
Έλαβε Likes: 19 φορές

Re: Σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα

Δημοσίευση από Jackal » Τρί 02 Ιαν 2018, 21:55

ArELa έγραψε: Επίσης το Bitcoin προβλέπεται να γίνει παγκόσμιο νόμισμα που θα κάνει
μεγαλύτερη ακόμα ζημιά στους τραπεζίτες.
H συζήτηση στο ιντερνετ για το bitcoin και γενικά για τα κρυπτονομίσματα είναι απίστευτη.Παντού γι αυτά διαβάζω.
Ο κόσμος ελπίζει ότι αυτό θα είναι η αρχή της ελευθερίας του κόσμου,το τέλος των τραπεζιτών και του χρηματοοικονομικού συστήματος όπως το ξέρουμε σήμερα.
Το 2018 θα γίνουν τα κρυπτονομίσματα πιο mainstream πιστεύω αφού φέτος τα έμαθε ο πολύς κόσμος..και εγώ το 2017 έμαθα πιο πολλά γι αυτά αν και είχα διαβάσει και πιο πριν για αυτά κάποια πράγματα.

Δεν πιστεύω ότι τα κρυπτονομίσματα και το bitcoin μπήκαν τυχαία στην ζωή μας.Για το bitcoin για παράδειγμα πέρα απο ένα ψευδώνυμο δεν ξέρουμε καν τον δημιουργό του.Παρά την κλάψα τραπεζών/τραπεζιτών μέχρι και τις κακίες απο την fed για το bitcoin και όλα τα αισιόδοξα σενάρια του κόσμου κάτι μου βρωμάει..και δεν εννοώ ότι είναι φούσκα το bitcoin όπως λέει η οικονιμική ελίτ.Πιστεύω ότι είναι κατασκεύασμα της ελιτ στην κορυφή της πυραμίδας (Rothchilds) και όχι των τραπεζιτών/τραπεζών (που είναι κατά τους όλο αυτό) και που είναι πιο κάτω στην εξουσία.Τι θέλω να πω...ναι οι rothchilds ήταν και είναι οι τράπεζες/τραπεζίτες όμως δεν τους βάζω στο ίδιο τσουβάλι με τους τραπεζίτες-υπαλλήλους τους βλέπε Μάριο Ντράγκι (πρόεδρος ΕΚΤ),Τζάνετ Γελεν (πρόεδρος fed) κτλ.Προκειμένου να κτίσουν μια παγκόσια διακυβέρνηση με ένα νόμισμα,μια θρησκία κτλ δεν θα διστάσουν να διαλύσουν το τωρινό χρηματοοικονομικό σύστημα.Ίσως τα κρυπτονομίσματα λοιπόν είναι ο δούρειος ύππος για το γκρέμισμα αυτού.Aύτο μια παρένθεση μία σκέψης μου που μπορεί να είναι και λάθος!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 60229
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 65 φορές
Έλαβε Likes: 74 φορές

Re: Σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 12 Ιαν 2018, 19:58

Ενας χρήστης με ενημέρωσε στο ΥΤ

ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΑΔΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΩΔΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Ε.ΣΥ. ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!

https://www.e-synews.gr/wp/2018/01/04/% ... %BE%CE%B5/


είναι μια νίκη απέναντι στην απανθρωπιά και την κτηνωδία. :ups:
.


Εικόνα

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...τα κανάλια μου /my channels:

https://www.brighteon.com/channel/vasoula2908

http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured

https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria

το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5168
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 21 φορές
Έλαβε Likes: 19 φορές

Re: Σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα

Δημοσίευση από Jackal » Παρ 12 Ιαν 2018, 21:01

:D :D
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5168
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 21 φορές
Έλαβε Likes: 19 φορές

Re: Σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα

Δημοσίευση από Jackal » Τρί 16 Ιαν 2018, 19:54

Πάνω από τα 700 δισ. δολάρια για πρώτη φορά η κεφαλαιοποίηση της Microsoft

Τα 700 δισ. δολ. ξεπέρασε, για πρώτη φορά, η κεφαλαιοποίηση της Microsoft, προτού η μετοχή του τεχνολογικού "γίγαντα" μαζέψει τα κέρδη της.

Πρόκειται για την τρίτη εταιρεία του S&P 500 στο αμερικανικό χρηματιστήριο, της οποίας η κεφαλαιοποίηση ξεπερνάει αυτά τα επίπεδα - ορόσημο.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, η μετοχή της Microsoft έφτασε να ενισχύεται μέχρι και 1,3%, στα ιστορικά υψηλά των 90,97 δολαρίων, ωθώντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 700,41 δισ. δολ..

Σημειωτέον ότι οι μόνες άλλες εταιρείες με κεφαλαιοποίηση άνω των συγκεκριμένων επιπέδων είναι η Apple (με κεφαλαιοποίηση στα 912,41 δισ. δολ.) και η Alphabet (792,9 δισ. δολ.). Στην τέταρτη θέση, μετά από την Microsoft, βρίσκεται η Amazon (642,34 δισ. δολ.).

Τους τελευταίους τρεις μήνες η μετοχή της Microsoft έχει γνωρίσει ράλι 16,6%.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5168
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 21 φορές
Έλαβε Likes: 19 φορές

Re: Σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα

Δημοσίευση από Jackal » Τρί 06 Φεβ 2018, 22:52

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5168
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 21 φορές
Έλαβε Likes: 19 φορές

Re: Σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα

Δημοσίευση από Jackal » Σάβ 01 Σεπ 2018, 21:59

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 577
Εγγραφή: Τρί 22 Μάιος 2007, 00:00
Φύλο: Άνδρας

Re: Σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Σάβ 01 Σεπ 2018, 23:18

λογικα θα γινει μια υποχωρηση 30%, παρα εχει φουσκωσει το μπαλονι
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5168
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 21 φορές
Έλαβε Likes: 19 φορές

Re: Σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα

Δημοσίευση από Jackal » Παρ 14 Σεπ 2018, 16:19

US Government Spends a Record $433 Billion in One Month as Deficit Explodes

Εικόνα

περιμένουμε πότε θα σκάσει....
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 577
Εγγραφή: Τρί 22 Μάιος 2007, 00:00
Φύλο: Άνδρας

Re: Σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Παρ 14 Σεπ 2018, 17:10

Παίζει να κηρύξει πτώχευση ο Τραμπ. Το είχε πει άλλωστε προεκλογικά
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5168
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 21 φορές
Έλαβε Likes: 19 φορές

Re: Σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα

Δημοσίευση από Jackal » Παρ 14 Σεπ 2018, 17:13

atimi_ksenitia έγραψε:Παίζει να κηρύξει πτώχευση ο Τραμπ. Το είχε πει άλλωστε προεκλογικά
Πότε το είχε πει αυτό;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 577
Εγγραφή: Τρί 22 Μάιος 2007, 00:00
Φύλο: Άνδρας

Re: Σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Παρ 14 Σεπ 2018, 17:20

Πριν τις εκλογές

https://www.google.co.uk/amp/s/www.forb ... isdom/amp/


In the event that the U.S. economy crashed, Donald Trump has floated a recovery plan based on his own experience with corporate bankruptcy: Pay America’s creditors less than full value on the U.S. Treasurys they hold.

Experts see it as a reckless idea that would send interest rates soaring, derail economic growth and undermine confidence in the world’s most trusted financial asset.
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5168
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 21 φορές
Έλαβε Likes: 19 φορές

Re: Σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα

Δημοσίευση από Jackal » Παρ 14 Σεπ 2018, 18:03

Ναι μόνο που αν η Αμερικανική οικονομία συντριβεί δεν θα ακολουθηθεί κανένα σχέδιο του Τραμπ, γιατί πολύ απλά
δεν θα παραμείνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Θα γίνω παρανοικός τώρα, αλλά θεωρώ ότι η αμερικάνική οικονομία θα συντρίβεί,
τον χρόνο δεν μπορώ να τον ξέρω και θα αναλάβει πρόεδρος η Χίλαρι...βλέπω τα σίπνσονς να βγαίνουν αληθινά.
https://ideografhmata.gr/forum/viewtopi ... 88#p304358 .

Όλο αυτό με το χρέος των ΗΠΑ δεν μπορεί να είναι βιώσιμο για πάντα....φούσκα είναι που θα σκάσει κάποια στιγμή.
Μία φουσκίτσα που έσκασε το 2008 με την Lehman Brothers προκάλεσε τέτοια κρίση στον κόσμο έφερε και στο προσκήνιο την Ελλάδα
που της τα φόρτωσαν όλα και στην συναίχεια τις άλλες νότιες ευρωπαικές χώρες για να σώσουν τις ευρωπαικές τράπεζες.
Φανταστείται τι θα γίνει με κάτι πολύ μεγαλύτερο αυτού. Το 1929 έφερε ναζισμό και δεύτερο παγκόσμιο,
η φουσκίτσα το 2008 Ευρωπαική κρίση που την φόρτωσαν στους λίγους και απο εκεί και πέρα ποιός ξέρει τι άλλο....
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Fallen
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: Δευ 27 Αύγ 2018, 19:44
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: still on EARTH

Re: Σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα

Δημοσίευση από Fallen » Παρ 14 Σεπ 2018, 18:23

https://www.nationaldebtclocks.org/

73 τρις χρωστανε τα κρατη... εκ των οποιων τα 20 φευγα τα χρωστανε οι USA.... δυστυχως ο οικονομικος πολεμος σε λιγο τελειωνει... ωρα να μιλησουν οι βομβες
και τοτε ειδα μεσα απο την ''κλειδαροτρυπα'' εναν τοπο λουσμενο στο φως... εναν τοπο τοσο γνωριμο και οικειο!!!
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5168
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 21 φορές
Έλαβε Likes: 19 φορές

Re: Σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα

Δημοσίευση από Jackal » Παρ 14 Σεπ 2018, 21:03

Σωστός Fallen. :thumb: H δημοσιονομική κρίση των ΗΠΑ είναι σίγουρη και σχεδιασμένη εδώ και χρόνια απο την ελιτ.

Ένα ωραίο άρθρο του 2017 που βρήκα

12/09/2017
Το χρέος των ΗΠΑ ξεπέρασε το «ταβάνι» των 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Από την Τρίτη, το αμερικανικό χρέος ανερχόταν σε 20,16 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον ιστότοπο του χρέους των ΗΠΑ -
Αυτό είναι σχεδόν 62.000 δολάρια ανά άτομο και πάνω από 167.000 δολάρια ανά φορολογούμενο

Είναι πλέον επίσημο. Το χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ξεπέρασε τα 20 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το ταβάνι έσπασε, όταν ο Λευκός Οίκος
επέτρεψε στο Δημόσιο να δανειστεί περισσότερα χρήματα.

Από την Τρίτη, το αμερικανικό χρέος ανερχόταν σε 20,16 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον ιστότοπο του χρέους των ΗΠΑ.
Αυτό είναι σχεδόν 62.000 δολάρια ανά άτομο και πάνω από 167.000 δολάρια ανά φορολογούμενο

Ο αριθμός του χρέους ήταν στάσιμος από τον Μάρτιο λόγω του ανώτατου ορίου του χρέους, καθώς το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών αντιμετώπισε
προσωρινή απαγόρευση περαιτέρω δανεισμού.

Την Παρασκευή, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε νόμο για την αναστολή του ανώτατου ορίου του χρέους μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.
Το Υπουργείο Οικονομικών μπορεί τώρα να δανειστεί ελεύθερα μέχρι την ημερομηνία αυτή. Από τότε που ορκίστηκε ο Τραμπ, το χρέος αυξήθηκε
περίπου 215 δισεκατομμύρια δολάρια από τα περίπου 19,94 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τα μεγαλύτερα κονδύλια του προϋπολογισμού είναι η υγειονομική περίθαλψη, η κοινωνική ασφάλιση και η άμυνα.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO), μια ομοσπονδιακή υπηρεσία που παρέχει οικονομικές πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με τον προϋπολογισμό,
στο Κογκρέσο, δήλωσε ότι το ομοσπονδιακό χρέος που κατέχει το κοινό βρίσκεται τώρα στο υψηλότερο επίπεδο από την περίοδο λίγο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εάν συνεχίσουν οι ισχύοντες νόμοι, η διεύρυνση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων θα αυξήσει σημαντικά το χρέος τα επόμενα 30 χρόνια.
Το έλλειμμα θα φθάσει το 150% του ΑΕΠ το 2047, προβλέπει το CBO.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, το αυξανόμενο χρέος αυξάνει το κόστος των κρατικών επιτοκίων, ασκεί πρόσθετη πίεση στον προϋπολογισμό
και αυξάνει τις πιθανότητες μιας δημοσιονομικής κρίσης.


Το συνολικό αμερικανικό χρέος (ο συνδυασμός κρατικών, επιχειρηματικών, στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων) προσεγγίζει τα 68 τρισεκατομμύρια δολάρια.

https://www.protothema.gr/economy/artic ... -dolarion/
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5168
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 21 φορές
Έλαβε Likes: 19 φορές

Re: Σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα

Δημοσίευση από Jackal » Κυρ 16 Σεπ 2018, 22:13

US government debt.

1998: $5.5 trillion
2008: $10 trillion
2018: $21 trillion


US government debt as share of GDP.

1998: 60%
2008: 67%
2018: 107%
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5168
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 21 φορές
Έλαβε Likes: 19 φορές

Re: Σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα

Δημοσίευση από Jackal » Κυρ 09 Ιουν 2019, 15:14

Ένας ευρωπαικός αποκλεισμός της Huawei από τον τηλεπικοινονιακό εξοπλισμό
θα μας κοστίσει 55 δις ευρώ παραπάνω.
Εναλλακτικές ακριβότερες και με τουλάχιστον 18 μηνών αργοπορίας υπάρχουν.

Το θέμα είναι ότι τα λεφτά αυτά θα είναι επιβάρυνση δικιά μας για άλλη μία φορά
αφού οι εταιρίες θα τα φορτώσουν σε εμάς. Ο εξοπλισμός της Huawei θεωρήται από τους
καλύτερους και φθηνότερους. Το θέμα είναι το τι θα κάνει η ΕΕ από τις πιέσεις Αμερικής-Τραμπ.

Η Ρωσία πήρε ξεκάθαρα το μέρος της Κίνας-Huawei. Άρα λογικά η ΕΕ θα προσπαθήσει να πάει κλασικά με το μέρος
της Αμερικής και ας βγει χαμένη. Ελπίζω να μην το κάνει. Το ξέρουν ότι δεν την συμφέρει
Τους κινδύνους το 5G τους έχουμε πει και θα τους λέμε,εδώ μιλάω για το οικονομικό κομμάτι του θέματος για εμάς.


https://youtu.be/bzjApRvMhxs
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5168
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 21 φορές
Έλαβε Likes: 19 φορές

Re: Σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα

Δημοσίευση από Jackal » Σάβ 14 Δεκ 2019, 16:29

Ο πλανήτης έχει την πρώτη εταιρεία των 2 τρισ. δολαρίων!

Κλειώ Νικολάου 13/12/2019

Ανοδικά κινήθηκαν και χθες οι τιμές των μετοχών της Saudi Aramco, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας του πλανήτη να προσεγγίσει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, την αποτίμηση δηλαδή που ήθελε ο Πρίγκηπας διάδοχος, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Χθες, η τιμή της μετοχής ενισχύθηκε κατά 10% για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ξεπερνώντας τα 38 ριάλ ή 10 δολάρια, πριν διορθώσει ελαφρώς.

Έτσι, μετά από τρεις ημέρες διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο, η Saudi Aramco αύξησε την αξία της κατά περίπου 300 δισ. δολάρια, αφού είχε ήδη κάνει μία δημόσια εγγραφή – ρεκόρ. Πλέον, η Saudi Aramco είναι η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στον πλανήτη αφήνοντας πίσω σε μεγάλη απόσταση την Apple, της οποία η αξία κυμαίνεται στα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η συντριπτική πλειονότητα των επενδυτών που τοποθετήθηκαν στη Saudi Aramco είναι από τη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με τη Samba Capital, που διαχειρίστηκε τη δημόσια εγγραφή, το 97% των μη-θεσμικών επενδυτών που αγόρασαν μετοχές της πετρελαϊκής εταιρείας είναι από τη Σαουδική Αραβία, ενώ σε ό,τι αφορά στους θεσμικούς επενδυτές, το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 75%.

Πάντως, ο στόχος για κεφαλαιοποίηση 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ήταν εξ αρχής ο στόχος του Πρίγκηπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, από το 2016 που ξεκίνησαν τα σχέδια για τη δημόσια εγγραφή. Ωστόσο, πολλοί αναλυτές θεωρούσαν το νούμερο αυτό υπερβολικά, παρά το γεγονός ότι η Aramco έχει το μονοπώλιο της διαχείρισης των τεράστιων πετρελαϊκών αποθεμάτων της Σαουδικής Αραβίας, της χώρας με τις μεγαλύτερες εξαγωγές πετρελαίου στον κόσμο.

Όμως, ακόμα και τώρα αναλυτές θεωρούν ότι η χθεσινή αποτίμηση των 2 τρισεκατομμυρίων είναι «too much, too soon», δηλαδή υπερβολική και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δεδομένης της αναμενόμενης μικρής αύξησης των κερδών, αλλά και τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου. Όπως υποστηρίζουν, η εταιρεία μοιάζει πολύ ακριβή σε σχέση με αντίπαλες, όπως η Exxon και η Royal Dutch Shell.

Η διαδρομή έως τη δημόσια εγγραφή

Ο σκεπτικισμός που επικράτησε παγκοσμίως για την αποτίμηση της εταιρείας, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές πετρελαίου, η περιβαλλοντική κρίση, αλλά και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και η αστάθεια υποχρέωσαν τη Σαουδική Αραβία να αναβάλει αρκετές φορές τα σχέδιά της για τη δημόσια εγγραφή της πετρελαϊκής εταιρείας.

Η δημόσια εγγραφή αυτή στόχευε στο να σηματοδοτήσει μία νέα εποχή οικονομικού φιλελευθερισμού και ξένων επενδύσεων στη Σαουδική Αραβία. Το Ριάντ είχε συζητήσει την πώληση του 5% της επιχείρησης το 2018 σε μία συμφωνία για τη συγκέντρωση 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ υπήρχαν σκέψη και για την είσοδο της εταιρείας σε άλλες αγορές, όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, καθώς και το Ριάντ.

Όλα αυτά όμως επισκιάστηκαν από τις ανησυχίες για την αποτίμηση της εταιρείας, αλλά και ενδεχόμενες νομικές επιπλοκές στις ΗΠΑ, ειδικά μετά την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι στην Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Στις αρχές της χρονιάς, όμως, η ιδέα της δημόσιας εγγραφής επανήλθε και τελικά προχώρησε. Τελικά, η πώληση του 1,5% της Aramco συγκέντρωσε 25,6 δισ. δολάρια αποτιμώντας την εταιρεία στα 1,7 τρισ. δολάρια.

https://www.economistas.gr/editorial/22 ... s-dolarion
Εικόνα
Απάντηση