Σελίδα 1 από 1

Πότε πώς και γιατί τύπωσε η Ιρλανδία ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 18 Ιαν 2015, 01:26
από ArELa
yiotis έγραψε:Η Μακρη δεν ειπε τιποτα λαθος
Ένας από τους βασικότερους στόχους της δημιουργίας του ευρώ, είναι ο έλεγχος
των οικονομιών των χωρών μελών. (ειδικά των φτωχών).
Αν θα μπορούσαν να κόψουν νόμισμα μόνες τους, δε θα'χε κανένα νόημα...

Ίσως θα'πρεπε να το ψάξεις λίγο καλύτερα...


Πότε πώς και γιατί τύπωσε η Ιρλανδία ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 18 Ιαν 2015, 08:23
από doctormarkon
Η Μακρή κάνει λάθος.

Αυτό είναι και το μειονέκτημα του ευρώ.
Ότι δεν μπορείς να κόψεις νόμισμα σαν χώρα αυτόνομα.

Εκεί είναι και η Σωστη άποψη του Καζάκη όταν μιλάει για δραχμή ή εθνικό νόμισμα γενικότερα όπως θα ονομάζεται.
Έχοντας εθνικό νόμισμα παίρνεις πίσω το δικαίωμα έκδοσης νομίσματος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι βάζεις το μηχανάκι και τυπώνει.
Η έκδοση νέου νομίσματος ισοδυναμεί με εσωτερικό δανεισμό.
Είναι ανώδυνη αλλά άριστη λύση σε περίοδο ύφεσης.

Με το Ευρώ δεν μπορεί να γίνει αυτό.
Αλλά ούτε και με δραχμή ή όπως αλλιώς αν το δήθεν εθνικό νόμισμα κόβεται και τυπώνεται αλλού.
Ότι είχε γίνει και με τις δραχμές της κατοχής που πέρναγαν το κατώφλι της χώρας πληθωριστικές ήδη.

Τελικά πως κατάφερε η Ιρλανδία να κόψει νόμισμα αφού είναι στην ευρωζώνη?

Πότε πώς και γιατί τύπωσε η Ιρλανδία ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 18 Ιαν 2015, 14:11
από ArELa
doctormarkon έγραψε:Η Μακρή κάνει λάθος.

Αυτό είναι και το μειονέκτημα του ευρώ.
Ότι δεν μπορείς να κόψεις νόμισμα σαν χώρα αυτόνομα.
απολύτως έτσι! :thumb:

Πότε πώς και γιατί τύπωσε η Ιρλανδία ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Δευ 19 Ιαν 2015, 01:21
από yiotis
Αυτη η ειδηση που μας ερχεται απο το 2011 ειναι μαιμου;

http://peramatozoa.blogspot.gr/2011/01/ ... l?spref=fb

http://www.iskra.gr/index.php?option=co ... Itemid=290

Πότε πώς και γιατί τύπωσε η Ιρλανδία ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Δευ 19 Ιαν 2015, 02:13
από ArELa
yiotis έγραψε:Αυτη η ειδηση που μας ερχεται απο το 2011 ειναι μαιμου;

http://peramatozoa.blogspot.gr/2011/01/ ... l?spref=fb

http://www.iskra.gr/index.php?option=co ... Itemid=290
το ευρώ τυπώνεται ΜΟΝΟ από την ΕΚΤ, και οι ελεγκτές του συστήματος
εν Ελλάδι ( η φερόμενη δηλαδή ως "ελληνική" κυβέρνηση) δε θα διανοούνταν να κάνουν κάτι τέτοιο χωρίς την άδεια των ευρωκρατών.
Αυτοί τέτοια άδεια θα δώσουν στην Ελλάδα μόνο όταν παγώσει η κόλαση.
Η Ιρλανδία για κάποιο (λαμογιάρικο) λόγο, πήρε αυτή την άδεια. Το είπα κι εγώ αυτό εδώ http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 23#p249223 πριν το φέρεις σα θέμα εσύ. Και λοιπόν? Ίσα κι όμοια είμαστε? Στο καταστατικό της ΕΕ, δεν επιτρέπεται να τυπώνει ευρώ μια χώρα μέλος της ΕΕ, από μόνη της. Τελεία.
Εδώ τη δραχμή μας την τύπωναν οι Γάλλοι. Μας βλέπεις να τυπώνουμε ευρώ?
Ας σοβαρευτούμε...

Πότε πώς και γιατί τύπωσε η Ιρλανδία ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Δευ 19 Ιαν 2015, 04:18
από yiotis
Αρα εγινε .

Τωρα αν αφηνουν η οχι την Ελλαδα να κανει το ιδιο ειναι αλλο θεμα και οσα ειπε η Μακρη δεν τα ειπε απο το κεφαλι της,προφανως το προηγουμενο της Ιρλανδιας ειχε στον νου της για να τα πει .

Ειναι λογικο ομως να υπαρχει αυτο το προηγουμενο και εμεις να δεχομαστε πως για μας δεν προκειται να ισχυσει ποτε ; Ειναι λογικο να παραιτουμαστε εκ των προτερων και να μην διεκδικουμε την ιση μεταχειριση;

Αν εγινε για την Ιρλανδια οπως και να εγινε , πρεπει να γινει και για εμας , αν ειναι να μας βοηθησει και αν ειναι για το συμφερον της πατριδας μας ας το διεκδικησουμε εμεις και ας το απορριψουν αυτοι, εμεις πρεπει να κανουμε το χρεος μας.

Το μονο ισως που θα μπορουσε να προσαψει καποιος στην Μακρη ειναι που το ειπε με τετοια σιγουρια οτι θα γινει, λες και η ιδια θα το υλοποιουσε κιολας.

Πότε πώς και γιατί τύπωσε η Ιρλανδία ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Δευ 19 Ιαν 2015, 10:27
από ArELa
yiotis έγραψε:Τωρα αν αφηνουν η οχι την Ελλαδα να κανει το ιδιο ειναι αλλο θεμα και οσα ειπε η Μακρη δεν τα ειπε απο το κεφαλι της,προφανως το προηγουμενο της Ιρλανδιας ειχε στον νου της για να τα πει .
Με έκανες να το ψάξω εκτενέστερα και στα ξένα σάιτς. Είχα δίκιο ότι η κίνηση της Ιρλανδίας ΔΕΝ ήταν σύνομη με τα καταστατικά και τις διαδικασίες. Ο business insider είπε συγκεκριμένα εδώ http://www.businessinsider.com/ecb-allo ... ros-2011-1 (μεταφράζω το άρθρο για να μην μένουν κενά)


Η ΕΚΤ επιτρέπει στην Ιρλανδία να παραχαράξει 51 δις ευρώ

Από :
Mike "Mish" Shedlock, Global Economic Trend Analysis

18 Ιανουαρίου 2011

Η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας, παραχάραξε 51 δις ευρώ, από το τίποτα. Το ποσό αυτό δεν στηρίζεται από ιρλανδικά ομόλογα. Ούτε ήταν δάνειο από την ΕΚΤ ή κάποιον άλλο. Το χρήμα είναι πλαστό με κάθε έννοια του όρου.

Συνυπολογίστε τα δεδομένα όπως καταγράφονται στο άρθρο Η κεντρική τράπεζα εντείνει τη στήριξη ρευστότητας στις ιρλανδικές τράπεζες που χρηματοδοτούνται από θεσμική εκτύπωση του δικού τους χρήματος

Η Irish Independent έμαθε χθες το βράδυ ότι η Κ.Τ.Ι. (κεντρική τράπεζα της ιρλανδίας) χρηματοδοτεί 51 δις έκτακτου δανειακού προγράμματος, εκτυπώνοντας μόνη της χρήμα.

Οι αριθμοί δίνουν και τα πρόσφατα στοιχεία ότι η ευθύνη για τη χρηματοδότηση των καταποντισμένων ιρλανδικών τραπεζών, προωθείται ολοένα και περισσότερο προς τους φορολογούμενους της Ιρλανδίας. Τα δάνεια καταγράφονται από την Κ.Τ.Ι. κάτω από τον τίτλο "άλλα περιουσιακά στοιχεία".

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ είπε ότι η Κ.Τ.Ι. δημιουργεί μόνη της χρήμα το οποίο δανείζει σε τράπεζες, και δεν δανείζεται ρευστό από την ΕΚΤ για να χρηματοδοτήσει τις πληρωμές. Ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ είπε ότι η Κ.Τ.Ι. μπορεί να δημιουργήσει τα δικά της χρήματα αν το θεωρεί αρμόζον, φτάνει να ειδοποιηθεί η ΕΚΤ.

"Άλλα περιουσιακά στοιχεία"? Ποια άλλα περιουσιακά στοιχεία?

Επιτρέπεται να τυπώνεται χρήμα αρκεί να ειδοποιηθεί η ΕΚΤ? Συγνώμη, αλλά αυτό παραβιάζει ευθέως κάθε συνθήκη της ΕΕ. Άλλωστε, η παραχάραξη χρήματος, είναι κακούργημα παντού!


Δεν παίζουν "άλλα περιουσιακά στοιχεία". Η δημιουργική αυτή λογιστική, είναι φανταστική.
Αυτή η εκτύπωση χρήματος, δεν υποστηρίζεται από ομόλογα. Κανένας που έχει σώας τας φρένας δεν πρόκειται να αγοράσει τέτοια ομόλογα. Η Κ.Ι.Τ. απλά παραχάραξε 51 δις ευρώ, από το τίποτα και διένειμε τα χρήματα αυτά στις ιρλανδικές τράπεζες.

Αυτή τη στιγμή συζητιέται η ανάγκη να επεκταθεί το μέγεθος διάσωσης που είναι 440 δις ευρώ.
Αυτή η μικρή ασκησούλα με κάνει να αναρωτιέμαι "γιατί να επεκταθεί ο,τιδήποτε?"
Ας λύσουμε το πρόβλημα επιτρέποντας στην Ελλάδα να τυπώσει ευρώ. Να τυπώσει η Ιταλία ευρώ. Να τυπώσει η Ισπανία ευρώ, να τυπώσει και η Πορτογαλία και το Βέλγιο ευρώ!

Εφ'όσον παραχαράσσεις και εφ'όσον η ΕΚΤ δεν έχει πρόβλημα, γιατί να μην τυπώσει κάθε χώρα αρκετά, ώστε να ξεπληρώσει όλο το ευρωπαϊκό εθνικό χρέος? Κάθε χώρα μπορεί να γλυτώσει από το χρέος, μέσα σε δευτερόλεπτα!

Ελπίζω να καταλαβαίνετε όλοι το σαρκασμό μου εδώ. Αυτή είναι μια φοβερή κατηφόρα και εκπλήσσομαι που η Γερμανία δεν ωρύεται γι'αυτό το θέμα.



"Έκτατα δάνεια"

Ο Ambrose Evans-Pritchard μίλησε για αυτή την τρελή κατάσταση των ιρλανδών δανειστών που πολιορκούν την Κ.Ι.Τ. για έκτακτα δάνεια. Ωστόσο, και αυτός δεν αναφέρθηκε στο θέμα "παραχάραξη".

Οι ιρλανδικές τράπεζες ξέμειναν από εγγυήσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να δανειστούν από την ΕΚΤ, και στράφηκαν στη δική τους κεντρική τράπεζα για έκτακτη στήριξη, πράγμα που έγινε σε κλίμακα που δεν έχει προηγούμενο.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η τράπεζα Anglo Irish Bank και άλλοι δανειστές είχαν δανειστεί 51 δις ευρώ (ή 43 δις λίρες) στα τέλη του Δεκέμβρη, κάτω από ένα κρυφό πρόγραμμα που καταγράφεται στον ισολογισμό ως "άλλα περιουσιακά στοιχεία".

Αυτό είναι επιπρόσθετο στα 132 δις δανείων από την ίδια την ΕΚΤ, και το ποσό που κανονικά παρακολουθείται από αναλυτές και την ίδια την τράπεζα, είναι στο 24% όλων των παροχών δανείων από την ΕΚΤ.

"Αυτή είναι μια ιστορία φρίκης: δείχνει την κατακλυσμιαία κατάσταση του ιρλανδικού τραπεζικού συστήματος" είπε ο Tim Congdon από το διεθνές κέντρο χρηματικών ερευνών (International Monetary Research). "Οι τράπεζες δανείστηκαν 283 δις Ε συνολικά ή το 110% του ιρλανδικού ΑΕΠ. Έχουν "κάψει" όλο τους το κεφάλαιο και πολλές από τις καταθέσεις τους επίσης. Αυτό θα καταλήξει στο εθνικό χρέος".

Οι ενέργειες της Κ.Ι.Τ. πήραν την έγκριση της Φρανκφούρτης, αλλά υποπίπτουν σε μια γκρίζα ζώνη χρηματοοικονομικής πολιτικής, αφού φαίνεται να εμπλέκουν τη δημιουργία χρημάτων έξω από τον κανονικό έλεγχο του κυβερνητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Η χρήση του προγράμματος έκτακτης βοήθειας για ρευστότητα (ELA) προκαλεί περαιτέρω
ερωτήματα, αφού η ποιότητα των εγγυήσεων δεν είναι αποδεκτή για κανονικές λειτουργίες της ΕΚΤ.
Ο όγκος του δανεισμού άρχισε να εξομαλύνεται μετά από μια εκτίναξη το Νοέμβριο.

Ξέχωρα απ'αυτό, τα ισπανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι μια αποστολή από το ΔΝΤ έρχεται στην Ισπανία αυτή τη βδομάδα για να αναλύσει την βιωσιμότητα του χρέους της χώρας, και μπορεί να συζητήσει για μια
"ελαστική πιστωτική γραμμή", που μοιάζει με τα προληπτικά εργαλεία υπερανάληψης που προσφέρονται στο Μεξικό και την Πολωνία.

Γκρίζα Ζώνη?

Συγνώμη που ρωτάω, αλλά τι ακριβώς είναι "γκρίζο"? Δεν βλέπω γκρίζο εδώ. Η Ιρλανδία δεν έχει περιουσιακά στοιχεία που θα πάρει σαν εγγύηση η ΕΕ, οπότε η ΕΕ επιτρέπει στην Ιρλανδία να καταγράψει ανύπαρκτα (φανταστικά) περιουσιακά στοιχεία στα βιβλία της και να παραχαράξει 51 δις ευρώ για να δώσει στις ιρλανδικές τράπεζες.

Αναμφίβολα η ΕΚΤ θα ισχυριστεί πως αυτό είναι "προσωρινό", λες και επιτρέπεται
η προσωρινή παραχάραξη.

Στη φύση του, αλλά όχι στο μέγεθός του, αυτό είναι χειρότερο από ο,τιδήποτε έχει κάνει
η Fed και ο Trichet κάνει τα στραβά μάτια.

Η Ιρλανδός πρωθυπουργός βουλιάζει μαζί με το καράβι.
Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Brian Cowen "κάηκε". Αν όχι στις 18 Γενάρη με το μέτρο της ψήφου εμπιστοσύνης, τότε το Μάρτη στις εθνικές εκλογές. Έχει τραγικό ποσοστό του 14% στην έγκριση των ψηφοφόρων.

Παρακαλώ συνυπολογίστε ότι ο Cowen, θα αντιμετωπίσει και την ψήφο του κόμματός του,
για να κρατηθεί ο έλεγχος του "Τιτανικού"

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Brian Cowen θα αντιμετωπίσει ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα, από το Fianna Fail κόμμα του, με έναν από τους ανώτερους υπουργούς του που επιδιώκουν την ανατροπή του πριν τις εθνικές εκλογές.

(και συνεχίζει να "στολίζει" τον πρωθυπουργό)


Mike "Mish" Shedlock
http://globaleconomicanalysis.blogspot.com




Αυτάααααααααα....


Καταλάβατε κυρίες και κύριοι? Έγινε όντως αυτή η τύπωση (παραχάραξη) ευρώ στην Ιρλανδία
όπως προείπα, αλλά στην ουσία έγινε κουτσουκέλα όπως πολύ σωστά επίσης είπα νωρίτερα.
Και μάλιστα χοντρή κουτσουκέλα.

Πόσο πιθανό θεωρείτε να πάρει η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία ή η Πορτογαλία την έγκριση
(ή να κάνει ο ντράγκι της ΕΚΤ τα στραβά μάτια) για να ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΟΥΝ ευρώ, και μάλιστα
να συνοδεύεται αυτή η "έγκριση" με την εξωφρενικά αλλοίθωρη (όχι απλά στραβά μάτια)
σιωπή των γερμανικών αμνών????

ΓΙ'ΑΥΤΟ λέω πως αυτό που είπε η κατά τα άλλα συμπαθέστατη για μένα Ραχήλ,
είναι άστοχο. Διότι απλούστατα ΔΕΝ πρόκειται να εχει πρακτική εφαρμογή
για μας και καλό θα είναι να μην τρέφουμε αυταπάτες επ'αυτού!

Το καλό που έκανε εδώ η Ραχήλ, ήταν να φέρει στην προσοχή μας
κάτι που μας διέφυγε το 2011. (Δεν αποκλείεται μάλιστα,
να ήταν αυτός ακριβώς και ο στόχος της)

Re: Πότε πώς και γιατί τύπωσε η Ιρλανδία ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Δευ 19 Ιαν 2015, 13:25
από yiotis
Μαγκια παντως της Ιρλανδιας που τα καταφερε , με παραχαραγμενα ξεπαραχαραγμενα ευρω την δουλεια της την εκανε. Μηπως τα αλλα ευρω που εκδιδονται κανονικα εχουν πραγματικο αντικρυσμα; Ποσο μαλλον τα δολλαρια που τυπωνουν συνεχεια οι αμερικανοι χωρις σταματημο.

Re: Πότε πώς και γιατί τύπωσε η Ιρλανδία ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Δευ 19 Ιαν 2015, 14:12
από Divine Sinner
Η μακρη δεν το ειπε απο το κεφάλι της. παρ ολα αυτα ειπε την μιση αληθεια. ειπε πως αν δεν μας δανείσουνε, θα τυπώσει ευρώ. Ξέχασε να αναφέρει ότι χρειάζεται άδεια απο τους ευρωκράτες.

Re: Πότε πώς και γιατί τύπωσε η Ιρλανδία ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Δευ 19 Ιαν 2015, 15:44
από ArELa
Divine Sinner έγραψε:Η μακρη δεν το ειπε απο το κεφάλι της. παρ ολα αυτα ειπε την μιση αληθεια. ειπε πως αν δεν μας δανείσουνε, θα τυπώσει ευρώ. Ξέχασε να αναφέρει ότι χρειάζεται άδεια απο τους ευρωκράτες.
Aκριβώς! Κι αυτή την άδεια δε θα τη δώσουν στον αιώνα τον άπαντα.
Και όχι μόνο επειδή θα'ναι άλλη μια παραβίαση των συνθηκών, αλλά γιατί η Ελλάδα
ΠΡΕΠΕΙ να είναι στον απόπατο ώστε να την λεηλατίσουν/τσακίζουν όπως και όσο γουστάρουν.

Δηλαδή έλεος, πόσο δύσκολο είναι να το δούμε αυτό...
yiotis έγραψε:Μαγκια παντως της Ιρλανδιας που τα καταφερε , με παραχαραγμενα ξεπαραχαραγμενα ευρω την δουλεια της την εκανε. Μηπως τα αλλα ευρω που εκδιδονται κανονικα εχουν πραγματικο αντικρυσμα; Ποσο μαλλον τα δολλαρια που τυπωνουν συνεχεια οι αμερικανοι χωρις σταματημο.
δε θα συμφωνήσω καθόλου με τη λογική σου.

Πρώτον: Απορώ που απ'όλο το άρθρο (αν το διάβασες όλο) είδες απλά μια "μαγκιά".
Δεν είναι μαγκιά της ιρλανδίας, είναι π@@στιά των ευρωκρατών.

Δεύτερον: Σε αυτή την κομπίνα, δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να δει κανείς "μαγκιά" σε οποιαδήποτε
πτυχή αυτής της ιστορίας...
Μόνο ανομία στην ανομία παίζει, εκεί που αυτοί αποφασίζουν, αυτοί που κατά τα άλλα είναι νόμιμοι και κάνουν και τους πολιτισμένους...

Τρίτον: Αυτά είναι ημίμετρα και ενέσεις σε έναν ημιθανή που δεν κάνουν τίποτα στην τελική.
Με αέρα κοπανιστό (που είναι τα νομίσματα παγκοσμίως σήμερα), οι οικονομίες επιβιώνουν
ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΠΙΚΑ και είναι θέμα χρόνου να επέλθει η ολοσχερής κατάρρευσή τους.


Αν είναι να κόψουμε νόμισμα, καλύτερα είναι να κόψουμε το δικό μας. (έτσι κι αλλιώς όπως είπα και εξακολουθώ να λέω με απόλυτη βεβαιότητα, για μας δε θα έκαναν τα στραβά μάτια με την καμία)
Αέρας-ξεαέρας κοπανιστός, (όλα τα νομίσματα αέρας κοπανιστός είναι αφού δεν είναι προσαρτημένα στο χρυσό) τουλάχιστον θα ελέγχουμε εμείς το πορτοφόλι του οίκου μας κι όχι αυτοί.

Re: Πότε πώς και γιατί τύπωσε η Ιρλανδία ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Δευ 19 Ιαν 2015, 22:17
από yiotis
Μην τρελενεσαι ρε Βικυ , συνεχεια προσπαθεις να μου κανεις μαθημα για το εθνικο νομισμα , δεν ειμαι οσο αδιαβαστος νομιζεις , εγω το ελεγα απο την πρωτη στιγμη πριν μπουμε στην ευρωζωνη πως το ευρω θα μας καταστρεψει, οπως και εγινε. Μακαρι να πηγαιναμε εκει (στο εθνικο νομισμα) , για μεχρι τοτε λεμε τι γινεται .

Αν ωφεληθηκε δηλαδη η Ιρλανδια απο την εκδοση των ευρω , γιατι δεν ηταν μαγκια της; Μαγκια της λοιπον αν ωφεληθηκε και επιμενω στην λεξη , εκτος αν δεν ηταν προς οφελος της ολο αυτο που εγινε τελικα. Και γιατι της χαριστηκαν αληθεια αυτοι που την αφησαν να το κανει ;

Παντως καποια στιγμη βλεπω η Ε.Ε. θα αναγκαστει να εκδιδει συνεχεια ευρω - κατι που μεχρι τωρα αρνειται πεισματικα -για να μην καταρευσει η ευρωζωνη , αλλα βεβαια αυτο δεν μπορεις να το κανεις και συνεχεια.

Re: Πότε πώς και γιατί τύπωσε η Ιρλανδία ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Δευ 19 Ιαν 2015, 22:31
από ArELa
yiotis έγραψε:Μην τρελενεσαι ρε Βικυ , συνεχεια προσπαθεις να μου κανεις μαθημα για το εθνικο νομισμα
Oύτε τρελαίνομαι ούτε μαθήματα παραδίδω. Γηράσκω αει διδασκόμενη ναι,
διδάσκω αει γηρασκόμενη, κατηγορηματικά όχι.

Τη γνώμη και την οπτική μου κατέγραψα (αυτό το νόημα ενός φόρουμ,
ο διάλογος), και το έκανα με βάση τη γνώση που διαθέτω (που δεν είναι και εκτενής
στα οικονομικά- τα βασικά και αυτονόητα έθεσα).
yiotis έγραψε:δεν ειμαι οσο αδιαβαστος νομιζεις ,
:shock:
καλό είναι να καταλαβαίνεις αυτό ακριβώς που ακούς/διαβάζεις,
όχι να διαβάζεις/ακούς ό,τι εσύ επιλέγεις να καταλάβεις...
Ούτε νόμιζα ούτε υπονόησα ότι είσαι αδιάβαστος.
Δεν σχολίασα καν τις τοποθετήσεις σου. Το μόνο που είπα ειναι πως διαφωνώ.
Εξήγησα γιατί διαφωνώ, κι εσύ μ'αυτό θεώρησες πως πάω να παραδώσω μαθήματα... :dunno:



Για το προκείμενο, ό,τι είχα να πω το είπα.
(κάποια τα μετέφρασα κιόλας, άσχετα αν η απήχηση ήταν μηδενική σ'αυτό το νήμα)

Δε θα διαιωνίσω ένα διάλογο αναμασώντας τα ίδια.
(μη λες δηλαδή ότι προσπαθώ να σου κάνω και μαθήματα... :banghead: )

Ο νοών νοείτω.

Re: Πότε πώς και γιατί τύπωσε η Ιρλανδία ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Δευ 19 Ιαν 2015, 22:49
από yiotis
Καταλαβα....

Re: Πότε πώς και γιατί τύπωσε η Ιρλανδία ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Τρί 20 Ιαν 2015, 04:49
από Divine Sinner
Να σας πω και την άποψη ενος επιχειρηματία. Γιατι ειναι αστεια αυτα που λενε οι πολιτευτες του συριζα. και λεω οι "πολιτευτες" γιατι τον συριζα τον βολευει να λεει ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του αλλα επισημα ο ιδιος να μην παραδεχεται και πολλά. Αυτο που είπε η Μακρη ως καινουρια στον σύριζα δεν το υποστηριξε κανενας αλλος συριζαίος. γιατι τετοιο άδειασμα; γιατι ετσι λειτουργουν αυτοι. ο καθενας λεει οτι θελει. οπως με την παπαρια για τον εθελοντικό φόρο απο τον γλέζο ή την φορολόγηση του πλούτου. οπου πλουτο οριζουν το εισοδημα του 80 000 τον χρόνο στην καλυτερη και ακομα χαμηλότερο στην χειρότερη. επισης μας λενε οτι θα φορολογησουν τις τραπεζικές συναλαγές. θες να βγαλεις 50 ευρω απο τον λογαριασμο σου; τα 5 πχ στο κράτος.
Τι καλυτερο μας λενε σε σχεση με την νδ δηλαδη;
και τωρα αυτο που ειπε ενας φιλελες επιχειρηματιας.


Θέλετε να βάλετε ''χαράτσι'' σε κάθε τραπεζική συναλλαγή προκειμένου να μας υφαρπάξετε το εισόδημά μας αργά καί βασανιστικά; Θα ελαττώσουμε τις τραπεζικές συναλλαγές.

Θέλετε να φορολογήσετε τις καταθέσεις μας ή να προβείτε σε haircut; Δεν θα προλάβετε διότι θα τις αποσύρουμε ή θα τις μεταφέρουμε στο εξωτερικό.

Θέλετε να φορολογήσετε τα τυχερά παίγνια; Θα ανθήσει ο παράνομος τζόγος καί θα θησαυρίσουν οι books.

Θέλετε να επιβάλετε επονείδιστο φόρο ακινήτων; Θα τα πωλήσουμε σε επενδυτές του εξωτερικού ή θα τα εγγράψουμε στις χιλιάδες υπεράκτιες επιχειρήσεις, οι οποίες ανήκουν σε άλλες, των οποίων οι μετοχές ανήκουν σε άλλες κτλ. Δε θα τις βρείτε ποτέ, ό,τι καί άν κάνετε.

Θέλετε να υπερφορολογήσετε τον ιδιωτικό τομέα για να θρέψετε την κοιλιοδουλία των οκνηρών ''κομματόσκυλων'' του δημοσίου τομέα; Θα τις μεταφέρουμε στο εξωτερικό.

Για ό,τι καί αν κάνετε, υπάρχει λύση καί για εμάς. Δεν θα βρείτε τίποτα.

Μολών λαβέ