Δραχμη

Συντονιστής: Συντονιστής Ενότητας

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
paris4u
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Δραχμη

Δημοσίευση από paris4u » Τρί 05 Ιουν 2012, 00:00

Ανοιγω αυτο το θεμα ταμπου,γιατι εχω καταλαβει οτι φοβομαστε ακομη και να ψελισουμε την λεξη δραχμη και να κανουμε μια συζητηση για να δουμε τελικα τι σημαινει για την καθημερινοτητα μας η επιστροφη στην δραχμη,επισης θελω να σας θυμισω οτι χρεωκοπησαμε με το Ευρω και οχι με την Δραχμη.

Θελω να ξερετε οτι οι παρακατω αποψεις μου για το εθνικο μας νομισμα ειναι πολυ πριν την κριση του 2009.

Πιστευω οτι επιστροφη στην δραχμη ειναι η μονη λυση για να μην πεινασει ο λαος.
Με το ευρω το μεγαλο κεφαλαιο συνεχιζει να κανει παρτυ και ο λαος πιστεψτε με θα ΠΕΙΝΑΣΗ θα πεθανουν ανθρωποι απο την φτωχια,δεν μπορειτε να φανταστειτε σε τι εξαθλιωση μας σπρωχνουν!!!
Με την δραχμη δεν λεω οτι θα ψηνουμε αρνια και γιδες και θα χορευουμε τσιφτετελια,αλλα τουλαχιστον η κατασταση θα ειναι πιο ηπια δηλαδη ενα κοματι ψωμι θα το εχουμε.

Ειναι πολυ απλα τα πραγματα και για να γινω πιο σαφης
Αν ξαναγυρισουμε στο εθνικο μας νομισμα ολα τα εισαγωμενα θα γινουν ακριβοτερα λογο της υποτιμησης ταυτοχρονα ομως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ο κοσμος θα στραφει στα εγχωρια προιοντα και επιπροσθετα τα προιοντα μας θα γινουν ανταγωνιστικα στο εξωτερικο (ΕΞΑΓΩΓΕΣ) με αποτελεσμα να αρχισει επιτελους να λειτουργει η ελληνικη παραγωγη.
Αυτο οπως καταλαβαινετε ειναι καταστροφικο για το μεγαλο κεφαλαιο-νταβατζηδες αλλα η μονη λυση για να αποφυγουμε ως λαος τα δεινα που ερχονται.(η δραχμη δε θα μπορει να συντηρησει τις εταιρειες που πληρωνουν τα εξοδα τους σε ευρω,ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ λοιπον οι πολυεθνικες του εμποριου,π,χ αλυσιδες τροφιμων θα χαθουν από το οικονομικο συστημα της Ελλαδος,γιατι δε θα μπορουν να βγαζουν ολον αυτον τον πακτωλο χρηματων στο εξωτερικο και αρα την θεση τους θα παρουν ελληνικα καταστηματα)
Με λιγα λογια η δραχμη ΣΠΑΕΙ το μονοπωλιο της αγορας απο ένα μερος των πολυεθνικων του εμποριου και δεν μπορει πλεον να πεφτει θυμα εκβιασμου αφου δεν είναι πλεον ΑΥΤΟΙ παραγωγοι.
Επισης μια τονωση της εσωτερικης αγορας με επιπλεον ρευστο (αφου θα μπορουμε να κοβουμε χρημα) θα βοηθησει τα δεοντα την πρωτη δυσκολη πενταετια.
Ποτε δεν σημαδευουνε στα ποδια.
Στο μυαλο ειναι ο στοχος ,τον νού σας!!!
Άβαταρ μέλους
Digenis
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Re: Δραχμη

Δημοσίευση από Digenis » Τρί 05 Ιουν 2012, 04:01

Φίλε Πάρη. Με το ευρώ έχουμε γίνει έρμαιο ξένων δυνάμεων. Όχι ότι προηγουμένως δεν ήμαστε, αλλά τώρα έγινε γνωστό/ξεκάθαρο και στον τελευταίο των πολιτών.
Η δραχμή, δεν γνωρίζω αν θα φέρει μόνο καλό. Οι υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους δεν λήγουν με την έξοδο από το ευρώ. Δεν είμαι κατά της εξόδου, αλλά σίγουρα δεν είμαι υπέρ της υποτιμημένης δραχμής. Υπάρχουν άλλωστε άνθρωποι, που δούλεψαν τίμια για να αποκτήσουν τις τραπεζικές τους καταθέσεις.

Αντί να προτείνεις την επιστροφή στη Δραχμή, γιατί δεν απαιτείς αποζημίωση από τη Γερμανία για τα θύματα και τις καταστροφές του 2ου παγκοσμίου;

Είναι αντίθετο στις συνήθεις επιλογές μου να συζητώ πολιτικά/οικονομικά θέματα, αλλά με εκνευρίζουν οι μονοδιάστατες οπτικές και εσύ, φίλε μου, μόλις ανάλυσες μία τέτοια.
A soul for a piece of bread. Misery makes the offer; society accepts.
Άβαταρ μέλους
Illuminus
Συντονιστής Ενότητας
Συντονιστής Ενότητας

Δημοσίευση από Illuminus » Τρί 05 Ιουν 2012, 13:20

Oh, please! Μα το παιχνίδι μόλις άρχισε!

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4727089

Γενικά συμφωνώ αλλά ναι, δε νομίζω ότι είναι απαραίτητη η υποτίμηση (τουλάχιστον όχι η 'από άποψη' και μόνιμη).

Διγενή, δίκιο έχεις αλλά χρειάζεται και το στοιχείο του αιφνιδιασμού και άμεσες ενέργειες. Οι εξελίξεις τρέχουν πιο γρήγορα από τα δικαστήρια. Σίγουρα η δραχμή δεν είναι από μόνη της λύση - και ειδικά χωρίς ανάλογη πολιτική και ανθρώπους να την εφαρμόσουν! Και στο κάτω κάτω, χωρίς πράξεις και με το σύστημα ακόμη να στέκεται η συζήτηση είναι απλά συζήτηση. Και ποιος εγγυάται ότι στο ευρώ δε θα χαθούν οι καταθέσεις (όσες έχουν μείνει); Επίσης, η Γερμανία μας δανείζει στοργικά για να μας βοηθήσει και εμείς οι αχάριστοι θα ζητήσουμε αποζημιώσεις; Υπάρχει και η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη από την άλλη... Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, ποιος τα σκέφτεται αυτά τώρα...
The lunatics are running the asylum...
People laugh at you because you're different, you laugh at people because they're all the same
Τρώμε φάπες και εξάγουμε δημοκρατία...
Άβαταρ μέλους
Digenis
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Digenis » Τρί 05 Ιουν 2012, 18:08

Διγενή, δίκιο έχεις αλλά χρειάζεται και το στοιχείο του αιφνιδιασμού και άμεσες ενέργειες. Οι εξελίξεις τρέχουν πιο γρήγορα από τα δικαστήρια. Σίγουρα η δραχμή δεν είναι από μόνη της λύση - και ειδικά χωρίς ανάλογη πολιτική και ανθρώπους να την εφαρμόσουν!
Θεωρώ ότι δεν υπάρχει τέτοιος ηγέτης ανάμεσα στους πολιτικούς των καιρών μας. Μακάρι να υπήρχε, αλλά το μακάρι αυτό είναι πολύ μεγάλο για να γίνει αξιόπιστο. Δεν με ενδιαφέρει τι θα μπορούσε να γίνει ή τι θα μπορούσε να υπάρξει. Με τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας σήμερα (εργαλεία=πολιτικοί), η μοναδική επιλογή για την ανάδειξη ενός ηγέτη είναι η καταστροφή και η αναδημιουργία. Δεν αξίζει το τίμημα μία τόσο επισφαλής ελπίδα όμως.
Έχουμε πτωχεύσει χρόνια τώρα, και δεν το γνωρίζουμε καν.
Άβαταρ μέλους
ostrako
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: jim

Δημοσίευση από ostrako » Τρί 05 Ιουν 2012, 21:38

Τα ξεραμε ολα.
Η τελος παντων, καποιοι το ξερανε οτι η Ελλαδα ειναι πτωχευμενη.
Τα λεγανε οσοι μπορουσαν, αλλα παλι επιβεβαιωνετε οτι ειμαστε ''μικρα παιδια''.
Ειχαμε δικομματισμο χρονια.Καποιοι φωναζανε ''σπαστε τον'',αλλα που,ουδεν μονιμοτερο απο το προσωρινο.
Τωρα πληγωμενοι και φοβισμενοι ολοι δεν ξερουν τι ξημερωνει.Εμφυλιος,πολεμος παγκοσμιος,δραχμη,συνεχιση αλλαγων με βαση το μνημονιο,πετρελαιο και ορυκτα τι?

Θελω δραχμη για να ξυπνησει ο Ελληνας και να δημιουργησει.
ΟΙ μικροκαταθεσεις ξαναγινονται.Με ευρο τι θα γινει?Παντα θα ειμαστε οι κουφαλες Ελληνες
που τεμπελιαζουμε για τους Βορειους.Συντελεσανε βλεπεις και οι πολιτικοι,οταν μας θαβανε στο εξωτερικο.Παντα φταινε οι αλλοι.

Προετοιμαζομαι για τα χειροτερα και πολυ φοβαμαι οτι τον χειμωνα θα οπλοφορει πολυς κοσμος.Ποια Αργεντινη και ποιος Θεος.Καλη τυχη σε ολους.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
Digenis
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Digenis » Τρί 05 Ιουν 2012, 21:48

Συμφωνούμε σε αρκετά, φίλε ostraka sos. Όχι στις θεωρίες περί πολέμου, βέβαια, αλλά στα περισσότερα από τα υπόλοιπα.
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας όμως. Πρόσφατα ένας γαιοκτήμονας στην Ημαθία δήλωσε 4.000 εποχιακές θέσεις εργασίας στην περιφέρεια, ώστε όσοι προσληφθούν να είναι νόμιμοι και αν είναι δυνατόν, Έλληνες. Από τις 4.000 θέσεις, λιγότερες από εκατό καλύφθηκαν από Έλληνες γιατί πολύ απλά, λιγότερες από εκατό ήταν οι αιτήσεις Ελλήνων για κάποια από τις θέσεις.
Ανεργία και κρίση, σου λέει μετά. Τεμπελιά, λέω εγώ.
Άβαταρ μέλους
totispap
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Τρί 05 Ιουν 2012, 22:05

Τα περι θέσεων ήταν μούφα τελικά,η προκήρυξη έκατσε μια μέρα στο διαδίκτυο και μετά πάπαλα.
Ακόμη μια προσπάθεια συκοφάντησης,οχι ότι οι νέοι πάνε στα χωράφια αλλά το συγκεκριμένο δεν...
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
Digenis
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Digenis » Τρί 05 Ιουν 2012, 22:14

Αλήθεια; Κρίμα. Θα ήταν ελπιδοφόρο ένα τέτοιο νέο για έναν γαιοκτήμονα που ψάχνει εργάτες με νόμιμο τρόπο.
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Τρί 05 Ιουν 2012, 22:16

Διγενη ο γαιοκτημονας που ηταν τοσα χρονια ειχε Ελληνες?[βαλε λινκ να μαθω το ποιον του]

το 91 γεμισαμε Αλβανους και τα μεροκαματα καταστραφηκανε.Ο ''πλουσιος'' βρηκε τον τροπο να γμση τον εργατη.
Μια καταραμενη αλυσιδωτη αντιδραση παντου,σε ολους τους εργασιακους τομεις.

Η τεμπελια ειναι αιτια που αφορα καποιους.
Θα ερχοτανε κανεις μαζι μου στο καικι να μου δινει το 50% αυτων που βγαζει?
Οχι στο λεω.Δεν αρκει δηλαδη να προσφερεις μονο δουλεια και με περισσια μαγκια να γμας,τον αλλον.Ασε και εχω δει πολλα ''αφεντικα''.
Και μη σκεφτεις''τι νομιζεις οτι θα παρεις''εργατης εισαι.Παλια μοιραζοτανε μεγαλυτερο ποσοστο στους εργατες απο το παραγομενο πλουτο.Τωρα δουλευουν δυο και δεν φτανουν.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
Digenis
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Digenis » Τρί 05 Ιουν 2012, 22:36

Δυστυχώς δεν έχω λινκ. Άκουσα για αυτό στη δουλειά πριν από μερικούς μήνες από ένα συνάδελφο, αλλά λογικά θα ήταν ψεύτικη δήλωση όπως είπε και ο totispap.
Όμως, φίλε μου, η τεμπελιά μας αφορά όλους. Εμείς αφήνουμε τους ισχυρούς να μας εκμεταλλεύονται.
Δεν ξέρω αν θα ερχόμουν στο καΐκι μαζί σου. Περισσότερο εμπόδιο θα ήμουν. Αλλά θα το δοκίμαζα με χαμόγελο.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ. Το γνωρίζω αρκετά καλά.
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Παρ 27 Ιούλ 2012, 23:02

Τελικα η δραχμη θα ειναι η αρχη της επαναφορας.
Αυτο νομιζω φιλοι μου.Τωρα το τι θα γινει,με λιγη φαντασια :lol: μας περιμενει πολυ δουλεια :lol:

Δεν ειναι ασχημα,ειναι οπως την ''δεις''.

Μπορει να κανω και λαθος,ομως αν δεν κανω λαθος,''κλαψτα Χαραλαμπε'' :lol: :lol:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Oικονομία”