Ο μπακαλης,ο τσιφουτης κι εσυ.

Συντονιστής: Συντονιστής Ενότητας

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
butterfly
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 4 φορές

Ο μπακαλης,ο τσιφουτης κι εσυ.

Δημοσίευση από butterfly » Πέμ 22 Μαρ 2012, 00:33

Διαβάστε Με Προσοχή...

"Σκέψου ότι ζεις σε μια γειτονιά παλαιού τύπου. Από αυτές που βλέπεις στις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες, ας πούμε !Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο
φάση. Έχεις τώρα σ'αυτή τη γειτονιά ένα μπακάλικο !το αφεντικό του μαγαζιού, κωλόχοντρος αντιπαθέστατος αλλά αναγκαίος επειδή φέρνει τα
πάντα, παστέλια, μαντολάτα, απορρυπαντικά, τρόφιμα, τσιγάρα !διαθέτει και τηλέφωνο «δια το κοινόν». Έχει και υπαλλήλους διάφορους ο χοντρός !βάλτους
κι αυτούς στην ιστορία. Τι κάνει λοιπόν ο χοντρός;
Αγοράζει κοψοχρονιά και πουλάει σε τσιμπημένες τιμές, κλέβει και στο ζύγι!κονομάει γενικώς. Και όσο κονομάει, τόσο αγοράζει κι όσο αγοράζει, τόσο
πουλάει όλο κι ακριβότερα !κονομάει χοντρικώς. Πουλώντας λιανικώς. Έχει φτιάξει τώρα ο χοντρός ένα κομπόδεμα μεγαλύτερο από τη μπάκα του. Τι
να το κάνει; Οι τράπεζες δε δίνουν καλά επιτόκια, με τοκογλυφίες δε θέλει να μπλέκει καθότι επίφοβα πράγματα, για την πάρτη του δε γουστάρει να
ξοδέψει επειδή τυγχάνει ολιγαρκής καρμίρης ο χοντρός !σκέφτεται λοιπόν, σπάει την κεφάλα του, τι να το κάνει το μπαγιόκο. «Ρε δεν ανοίγω ακόμα ένα
μπακάλικο !να κονομάω από δυο πάντες;» λέει στο τέλος.
Τώρα υπάρχουν δυο μπακάλικα στη γειτονιά, μόνο που οι τιμές δεν πέφτουν (μαλάκας είναι ο χοντρός να τις ρίξει; αφού μόνος του κάνει παιχνίδι),
αντιθέτως, λόγω εξόδων της αναπτυσσόμενης επιχείρησης (του χοντρού), οι τιμές ανεβαίνουν. Τι γίνεται μετά;
Τι να γίνει; Μεροκαματιάρηδες οι άνθρωποι της γειτονιάς, δεν διαθέτουν κανένα μηχάνημα να κόβει αβέρτα χρήματα !οπότε δεν μπορούν πλέον να
αγοράσουν τα εμπορεύματα του χοντρού. Πέφτουν τα έσοδα ανεβαίνουν τα έξοδα! τρελαίνεται ο χοντρός! Τι θ'απογίνει; Αποφασίζει να ανοίξει μπλοκάκι με
βερεσέδια, καλύτερα να του χρωστάνε παρά να σαπίζει το εμπόρευμα στα ράφια. Αναθαρρεύουν λοιπόν οι μεροκαματιάρηδες της γειτονιάς κι αρχίζουν
να ψωνίζουν όλο και περισσότερα με βερεσέ !το μπλοκάκι του χοντρού γίνεται κανονικός τηλεφωνικός κατάλογος.
Ξυπνάει, που λες, ένα πρωί ο χοντρός μέσα στον ιδρώτα. «Ρε τι γίνεται εδώ; Έχω καταντήσει να μου χρωστάνε μέχρι και τα καναρίνια το καναβούρι τους
!που θα πάει αυτή η κατάσταση; Δεν έκανα καλά να ξανοιχτώ τόσο πολύ !άσε που ψυλλιάζομαι ότι οι μπαταξήδες της γειτονιάς δεν θα έχουν να με
ξεχρεώσουν στον αιώνα τον άπαντα».
Τι σκαρφίζεται λοιπόν ο πούστης ο χοντρός;

Η συνεχεια επι της οθονης http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?showtopic=25030
Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
Άβαταρ μέλους
ostrako
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: jim
Φύλο: Άνδρας

Re: Ο μπακαλης,ο τσιφουτης κι εσυ.

Δημοσίευση από ostrako » Πέμ 22 Μαρ 2012, 01:49

Δυστηχος στον πολεμο και στον αφανισμο μας παει ο νους.
Πριν λιγο αυτο κουβεντιαζα με φιλο στο Skype.
Να πολεμησω ναι
Μηπως παραμυθιασμενος καταληξω εξυπηρετοντας το MATRIX?
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 39 φορές
Έλαβε Likes: 63 φορές

Δημοσίευση από Hlios » Πέμ 22 Μαρ 2012, 09:55

ostraka sos έγραψε:Να πολεμησω ναι
Σαφή απάντηση δεν θα πάρεις από μένα. Παρά μόνο από την καρδιά σου.
Εσύ κατασκευάζεις το matrix σου σε ένα βαθμό.

Εδώ ήρθαμε να συλλέξουμε εμπειρίες, να γίνουμε "καλύτεροι".
Και στο τέλος να επιστρέψουμε με περισσότερες περγαμηνές από όταν ξεκινήσαμε.
Για τον κάθε ένα οι περγαμηνές είναι κάτι το διαφορετικό.
Δεν υπάρχει κανόνας. Όλα παίζουν.

Έρχεται κάποια στιγμή στην ζωή του ανθρώπου που συνειδητοποιεί την αποστολή του.
Την αποδέχεται και την εκτιμά. Τότε νιώθει απόλυτα έτοιμος και ικανός να την ακολουθήσει.
Το πιστεύει βαθειά και μοιάζει αλάνθαστο. Όταν το βρεις νιώθεις πως βρήκες το νόημα της δικής σου ζωής.
Όταν συμβεί αυτό, η παραπάνω ερώτηση σου θα μοιάζει να στερείται νοήματος.

"Λέω 'γώ τώρα. Μπορεί να κάνω και λάθος."
Άβαταρ μέλους
Ermis
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Ermis » Πέμ 22 Μαρ 2012, 10:03

Central sun έγραψε:

Έρχεται κάποια στιγμή στην ζωή του ανθρώπου που συνειδητοποιεί την αποστολή του.
Την αποδέχεται και την εκτιμά. Τότε νιώθει απόλυτα έτοιμος και ικανός να την ακολουθήσει.
Το πιστεύει βαθειά και μοιάζει αλάνθαστο. Όταν το βρεις νιώθεις πως βρήκες το νόημα της δικής σου ζωής.
:worship: Συμφωνώ! :ups:
Δημιούργησε τον κόσμο όπως τον ονειρεύεσαι...
Ο κόσμος αυτός είναι εκεί έξω, αλλά και μέσα σου ταυτόχρονα...
Άβαταρ μέλους
johnnye
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: JohnnyE

Δημοσίευση από johnnye » Πέμ 22 Μαρ 2012, 11:07

Έγραψες.... :worship:
Η πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός.
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Πέμ 22 Μαρ 2012, 16:59

Central sun έγραψε:
ostraka sos έγραψε:Να πολεμησω ναι

Το ΜΑΤΡΙΧ ειναι ποιο δυνατο απο τον καθενα,αν υπαρχει.Δεν το καθοριζεις.
Δεν στοχαζομαι βαθεια.Απλως η κουβεντα ειχε αφορμη τον καθενα που παρουσιαζεται για να μας δωση,λυση ελπιδα εξοδο η θα μας παει σε πολεμο εξυπηρετοντας το σχεδιο των εξουσιαστων.
Ολο αυτο μεσα στο βαθμο της επιφυλακτικοτητας που εχουμε αποκτηση.
Ηλιε μου συμφωνω οτι η καρδια οδηγει.Οτι σπερνεις θεριζεις συμπληρωνω για το νοημα της ζωης. :thumb:
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
johnnye
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από johnnye » Πέμ 22 Μαρ 2012, 18:20

ostraka sos έγραψε:Το ΜΑΤΡΙΧ ειναι ποιο δυνατο απο τον καθενα,αν υπαρχει.Δεν το καθοριζεις.
Δεν στοχαζομαι βαθεια.Απλως η κουβεντα ειχε αφορμη τον καθενα που παρουσιαζεται για να μας δωση,λυση ελπιδα εξοδο η θα μας παει σε πολεμο εξυπηρετοντας το σχεδιο των εξουσιαστων.
Ολο αυτο μεσα στο βαθμο της επιφυλακτικοτητας που εχουμε αποκτηση.
Ηλιε μου συμφωνω οτι η καρδια οδηγει.Οτι σπερνεις θεριζεις συμπληρωνω για το νοημα της ζωης. :thumb:
Το ΜΑΤΡΙΧ όπως έχει πάει η κουβέντα είναι το χρηματοπιστοτηκό σύστημα που θελουμε δε θέλουμε είμαστε μέσα του!προσπαθώ και εγώ καιρό να βρώ μια βιώσιμη λύση για το πως μπορεί καποιος να βγεί απο αυτό αλλά χωρις τεράστιες θυσίες και συλογικότητα δε το βλέπω εφικτό.
Φαντάσου οτι πείθεις 5-10 ανθρώπους να σε ακολουθήσουν σε αυτο το εγχείρημα και οτι συμφωνείτε πως απο αύριο κι όλας αποκόπτεστε απο ότι έχει να κάνει με χρήμα. Αμέσως αμέσως είστε όλοι παράνομοι γιατί δε πληρώνεις φόρους, δεν έχεις που να μείνεις και δεν θα έχεις τι να φάς γιατί δεν μπορείς να δικαιολογήσεις σπίτι ή οικόπεδο(για καλιέργιες) χωρίς εισόδημα. Αλλά πες οτι τα βγάζεις πέρα με τα παραπάνω πόσο καιρό μπορούμε να αντέξουμε σε αυτή τη κατάσταση μεχρι το κίνημα να το ακολουθήσουν περισσότεροι και χωρίς να αρχίσει να πυροβολεί ο ένας τον άλλον απο τα νεύρα του? Γιατί κακά τα ψέματα εδώ σπίτι αλλάζουμε και στην αρχή έχουμε νεύρα γιατί χάσαμε τη βολή μας πόσο μάλλον να αλλάξουμε ολοκληροτηκά το τρόπο ζωής μας.

Υ.Γ: Δε τα λέω όλα αυτά για να απογοητέυσω κανέναν απλά ψάχνω κι εγώ μια λύση για να είμαι επιτέλους ελέυθερος απο αυτό το σάπιο σύστημα που φτιάχτηκε ωστε να υποδουλώνει ανθρώπους και να εξουσιάζουν χώρες ολόκληρες!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ArELa την Πέμ 22 Μαρ 2012, 18:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: εχουμε οδηγία για το πώς μπαίνουν τα quote...
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 22 Μαρ 2012, 18:35

Εδω τιθεται το ερωτημα. μετα απο αυτο. αν γινει πολεμος και εισαι ψιλιασμενος.
πας να γινεις κατεστραμενος (νεκρος) παραγωγικος μηχανισμος;
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Πέμ 22 Μαρ 2012, 18:51

Divine Sinner έγραψε:Εδω τιθεται το ερωτημα. μετα απο αυτο. αν γινει πολεμος και εισαι ψιλιασμενος.
Φωτη ειμαι λιγο τετραχρονος :lol: τξ ενοεις ακριβως?
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 22 Μαρ 2012, 18:55

Λεει.
Για να ξεπεραστεί η ύφεση, έχει αποδειχτεί από την ιστορική εμπειρία ότι θα πρέπει να επέλθει ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ
ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ. Μόνο έτσι θα μειωθεί το αγοραστικό κοινό παράλληλα με τη (σε μεγαλύτερο βαθμό) μείωση της προσφοράς αγαθών και υπηρεσιών και μόνο με αυτόν τον τρόπο θα οδηγηθούμε σε αύξηση της αγοραστικής ικανότητας και, ακολούθως, αύξηση των
τιμών. Μαγικό, έτσι;

Τι σημαίνει όμως «καταστροφή μέρους των παραγωγικών μηχανισμών»; Παραγωγικοί μηχανισμοί είναι οι εργαζόμενοι και τα μέσα παραγωγής
(μηχανήματα, κτίρια κ.λ.π.) !να το ξεκαθαρίσω αυτό. Και πως καταστρέφονται; Πανεύκολα! Οι άνθρωποι!εργαζόμενοι σκοτώνονται μαζικά σε
πεδία μαχών, τα εργοστάσια βομβαρδίζονται, οι οδικές αρτηρίες μεταφοράς εμπορευμάτων ανατινάζονται, η αεροπορία και το ναυτικό χρησιμοποιούνται
για τη διεξαγωγή εχθροπραξιών . Χρειάζεται να σου πω κι άλλα για να καταλάβεις ότι η «καταστροφή μέρους των παραγωγικών μηχανισμών»
συνεπάγεται πόλεμο; Παγκόσμιο κατά προτίμηση, να μην κάνουμε διπλές και τρίδιπλες δουλειές !να ξεμπερδεύουμε με τη μία.
Ο μπακάλης δεν θα πάει στον πόλεμο γιατί έχει πλατυποδία, ο γερο!τσιφούτης επίσης δεν θα πάει, λόγω ηλικίας. Αλλά θα είναι εδώ όταν εσύ δεν θα
γυρίσεις για να συνεχίσουν τις δουλειές τους με καλύτερες συνθήκες και έχοντας σβήσει τις συνέπειες των βλακωδών ενέργειών τους. Ο Καφές Γκόρντον
δεν θα πάει στον πόλεμο λόγω στραβισμού, ο Σαρκοζί δεν θα πάει επειδή είναι προστάτης οικογενείας, η Μέρκελ θα το παίξει γυναίκα και δεν θα
καταταγεί, ο Αμερικάνος Πρόεδρος δεν θα πάει επίσης !επειδή εκεί η θητεία είναι προαιρετική. Θα μείνουν πίσω να περιμένουν εσένα, να τους
διευκολύνεις ψοφώντας σε κάποιον βομβαρδισμένο κωλότοπο για χάρη της σημαίας. Της δικής τους σημαίας !όχι της δικής σου, εσύ άλλωστε δεν έχεις.
Επειδή και τη σημαία σου με υπερχρεωμένη πιστωτική την αγόρασες. Κορόιδο"
Το ερωτημα μου ειναι. αν γινει πολεμος με αυτη τη γνωση (που οντως οικονομολογοι αυτο λενε το λεγαν και καθηγητες μου) τι κανουμε; το παιζουμε καλα πατριωτοπουλα η κοιταμε να μην γινουμε κρεας στη μηχανη τους;
Άβαταρ μέλους
johnnye
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από johnnye » Πέμ 22 Μαρ 2012, 19:09

Divine Sinner έγραψε:Εδω τιθεται το ερωτημα. μετα απο αυτο. αν γινει πολεμος και εισαι ψιλιασμενος.
Φυσικά και πολεμάς. Υπάχουν 2 περιπτώσεις πολέμων είτε να έιναι με άλλη χώρα δηλαδή αμυντικός είτε μεταξύ μας δηλαδή εμφύλιος. Στη πρώτη περίπτωση πολεμάς για να προστατέυσεις πρώτα την οικογένια σου και δέυτερων τα εδάφη σου.Στη δέυτερη περίπτωση πολεμάς για τα ιδανικά σου(αξίες δηλαδη που σε εκφράζουν),αν κανένα μέτωπο δε σε εκφράζει αφου θα γίνεται που θα γίνεται ένας πανικός άνοιξε κι άλλο ένα μέτωπο για έχεις την ευκαιρία να πολεμίσεις για τα ιδανικά σου.
Στη χειρότερη περίπτωση θα πεθάνεις αλλα τουλάχιστον θα έχεις πολεμίσει για τα δικά σου πιστέυω και όχι κάποιων άλλων.
Στη καλύτερη θα πετύχεις τους στόχους σου και θα έχεις κερδίσει την ευκαιρία να δημιουργήσεις κατι καλύτερο για σένα και τις επόμενες γενιές.
Όπως και να έχει ένας πόλεμος για κάποιον ψιλιασμένο πιστέυω οτι είναι το εφαλτήριο για να πετύχει τους στόχους του για ένα καλύτερο μέλλον.
Έχει μεγάλη διαφορά να χρήσιμοποιήσεις το σύστημα και να πολεμήσεις γι'αυτά που πιστέυεις απο το να πολεμήσεις ΓΙΑ αυτό!
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 22 Μαρ 2012, 19:16

Ομως εδω λεμε οτι το ιδιο το συστημα θα χρησιμοποιησει τους πολέμους για να ξεπαστρεψει ανθρωπους και υποδομες.
Εχοντας αυτη τη γνωση πως μπορεις να πας στον πολεμο; ακομα και εθνικος να ειναι μονο πχ
που ξερεις οτι εσυ και οι τουρκοι εχετε ιδια μαρκα οπλα κατι βρωμαει.
Ο πολεμος ειναι βολικος για το συστημα αυτο που ειναι πανω απο εθνη οχι μονο το τοπικο.
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Πέμ 22 Μαρ 2012, 19:23

Το ερωτημα αυτο επαναλαμβανετε.[σεισμικ,ημια].Αν αυτος που ηγηθει με πεισει οτι ειναι πατριωτικοι οι λογοι.Πολεμω.Πεθαινω για το ονειρο ευτυχισμενος.
[Αν επιτεθουν ειναι αυτονοητο].
Καποτε μεπερνε να λεω τσατισμενος.
Για κανενα που..η.Παιρνω το καικι και παω Αιγυπτο.
Τωρα πρωσπαθω να ημερευω το ζωο μεσα μου.
Εχουν αλλαξει οι καταστασεις.Εμεις ειμαστε αυτοι που εχουμε το ρολο να υπερασπιστουμε
τη δημοκρατια,το πνευμα,τις επιστημες,τη φιλοσοφια και ολα αυτα που εχουμε.
Ειναι η ευκαιρια να φωτισουμε τους λαους.
Θα γινει πολεμος σκεφτεσαι αμεσα,δεν θα αφησουν.Ας γινει τοτε.
Άβαταρ μέλους
johnnye
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από johnnye » Πέμ 22 Μαρ 2012, 19:31

Divine Sinner έγραψε:Ομως εδω λεμε οτι το ιδιο το συστημα θα χρησιμοποιησει τους πολέμους για να ξεπαστρεψει ανθρωπους και υποδομες.
Εχοντας αυτη τη γνωση πως μπορεις να πας στον πολεμο; ακομα και εθνικος να ειναι μονο πχ
που ξερεις οτι εσυ και οι τουρκοι εχετε ιδια μαρκα οπλα κατι βρωμαει.
Ο πολεμος ειναι βολικος για το συστημα αυτο που ειναι πανω απο εθνη οχι μονο το τοπικο.
Μα δε διαφώνω στο οτί ο πόλεμος που θα κυριχθεί θα είναι για περαιτέρω υποδούλωση ίσως και αφανισμό. Διαφωνώ στο να μείνουμε άπραγοι ως απλοί παρατηρητές εφόσων μπορούμε το ίδιο τους το παιχνίδι να το γυρίσουμε εναντίων τους. Το ότι κάποιοι σχεδιάζουν να κάνοθν κάτι δε συμαίνει οτι θα τα καταφέρουν κι όλας!
Άβαταρ μέλους
butterfly
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 4 φορές

Δημοσίευση από butterfly » Πέμ 22 Μαρ 2012, 23:27

Το ερωτημα μου ειναι. αν γινει πολεμος με αυτη τη γνωση (που οντως οικονομολογοι αυτο λενε το λεγαν και καθηγητες μου) τι κανουμε; το παιζουμε καλα πατριωτοπουλα η κοιταμε να μην γινουμε κρεας στη μηχανη τους;
Την απαντηση την εχει δωσει προ πολλων ετων ο Boris Vian:

Monsieur le Président,
je vous fais une lettre,
que vous lirez peut-être,
si vous avez le temps.

Je viens de recevoir
mes papiers militaires
pour partir à la guerre
avant mercredi soir.

Monsieur le Président
je ne veux pas le faire,
je ne suis pas sur terre
pour tuer de pauvres gens.

C'est pas pour vous fâcher,
il faut que je vous dise,
ma décision est prise,
je m'en vais déserter.

Depuis que je suis né,
j'ai vu mourir mon père,
j'ai vu partir mes frères,
et pleurer mes enfants.

Ma mère a tant souffert,
qu'elle est dedans sa tombe,
et se moque des bombes,
et se moque des vers.

Quand j'étais prisonnier
on m'a volé ma femme,
on m'a volé mon âme,
et tout mon cher passé.

Demain de bon matin,
je fermerai ma porte
au nez des années mortes
j'irai sur les chemins.

Je mendierai ma vie,
sur les routes de France,
de Bretagne en Provence,
et je crierai aux gens:

refusez d'obéir,
refusez de la faire,
n'allez pas à la guerre,
refusez de partir.

S'il faut donner son sang,
allez donner le vôtre,
vous êtes bon apôtre,
monsieur le Président.

Si vous me poursuivez
prévenez vos gendarmes
que je n'aurai pas d'armes
et qu'ils pourront tirer.

Μεταφραζω προχειρα:

Κυριε Προεδρε,σας γραφω ενα γραμμα,που ισως να διαβασετε,αν βρειτε τον χρονο.

Μολις ελαβα κληση για τον στρατο,για να φυγω στον πολεμο,πριν την Τεταρτη τ'απογευμα.

Κυριε Προεδρε,δεν θελω να το κανω,δεν ειμαι πανω στη γη,για να σκοτωνω δυστυχους ανθρωπους.

Πρεπει να σας πω-οχι για να σας θυμωσω-πως εχω παρει τις αποφασεις μου,θα λιποτακτησω.

Απ'την ωρα που γεννηθηκα,εχω δει να πεθαινει ο πατερας μου,να φευγουν τ'αδελφια μου και να κλαινε τα παιδια μου.

Η μανα μου υπεφερε τοσο,που τωρα ειναι στον ταφο και σκασιλα της για τις βομβες,σκασιλα της για τα σκουληκια.

Οσο ημουν αιχμαλωτος,μου κλεψαν την γυναικα,μου κλεψαν την ψυχη και ο,τι πολυτιμο κρατουσα στην μνημη μου.

Αυριο,πρωι-πρωι,θα κλεισω καταμουτρα την πορτα στο νεκρο μου παρελθον και θα παρω τους δρομους.

Θα ζητιανευω το ψωμι μου στους δρομους της Γαλλιας,απ'την Βρετανη ως την Προβηγκια και θα λεω στους ανθρωπους:

Αρνηθειτε την υπακοη,αρνηθειτε να το κανετε,μη πατε στον πολεμο,αρνηθειτε να φυγετε.

Αν πρεπει να δωσει καποιος το αιμα του,τραβατε δωστε το δικο σας,κανετε γι'αυτην την αποστολη κυριε Προεδρε

Αν με καταδιωξετε,ενημερωστε τους χωροφυλακες σας οτι θα'μαι αοπλος κι οτι μπορουν να μου ριξουν.

Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Oικονομία”