καταστροφη αλιευτικων
Συντονιστής: Συντονιστής Ενότητας
- ostrako
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: jim
- Φύλο: Άνδρας
καταστροφη αλιευτικων
Ειχα γραψει ενα κειμενο στη ενοτητα Εθνικα θεματα δε καταλαβα τι εκανα λαθος.Ειμαι και τεχνολογικα αγγραματος ο καψερος τι να κανω πρωσπαθω.Για μενα ειναι Εθνικο θεμα.Διαβαζω στη ''Ευβοικη γνωμη''.100 αλιευτικα καταστεφονται στη Στερεα Ελλαδα.Καταστρεφομαστε συνελληνες,η παραδοση μας εξαφανιζεται.Κοινη Ευροπ.πολιτικη.Που ειναι η Ελληνικη κοινη πολιτικη τοσα χρονια?Προδοτες,τσιρακια,δουλοι,σκουλικια,τοσα χρονια τα ιδια.Βλεπουμε το δεντρο και οχι το δασος.Καλλιεργειες οστρακων,εξυνγιατηρια,καταδυτικος τουρισμος,διαφανεια στα τιμολογια,καικια ταξι και αλλα πολλα.Τιποτα μηδεν να ριμαξουμε.Γαμ.. τα φραγκα σας εισται δουλοι δεν εχετε ιδεα ποτε ενας ανθρωπος ειναι πραγματικα ελευθερος.Συγνωμη θυμωνω...Δε λεω να γεμισουμε ολες τις ακτογραμμες μας παν μετρο αριστον.Οταν κουβεντιαζω δε μπορω να εξηγω το αυτονοητο με εκνευριζει.Ενα ομως λεω συχνα ''Ο κλεφτης και ο ψευτης το πρωτο χρονο χαιρονται''.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Re: καταστροφη αλιευτικων
Εθνικη πολιτικη;
Σιγουρα θα εχεις ακουσει αυτο που λενε "κυρωση της ταδε συνθηκης ή της ταδε οδηγειας"
Αυτός ειναι ο ρόλος της κυβέρνησης και της κάθε κυβέρνησης.
να πέρνει εντολές απο την ΕΕ και να περναει τις εντολές αυτές στην εθνικη νομοθεσία.
Δυστηχως
Ραγιαδες κανονικα και με τον νομο.
Σιγουρα θα εχεις ακουσει αυτο που λενε "κυρωση της ταδε συνθηκης ή της ταδε οδηγειας"
Αυτός ειναι ο ρόλος της κυβέρνησης και της κάθε κυβέρνησης.
να πέρνει εντολές απο την ΕΕ και να περναει τις εντολές αυτές στην εθνικη νομοθεσία.
Δυστηχως

Ραγιαδες κανονικα και με τον νομο.
- skion
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: skion
- Έδωσε Likes: 3 φορές
- Έλαβε Likes: 2 φορές
- Επικοινωνία:
ostraka sos, δεν ξέρω αν στο διάστημα που βρισκόσουν βόρεια, είχες έρθει προς τη Σκιώνη με τα ψαράδικα.
Όταν ήμουν στα δεκαπέντε και μέχρι τα είκοσι δούλευα αρκετά στα καΐκια. Η θάλασσα ήταν πάντα μεγάλος μου έρωτας.
Λοιπόν στο χωριό μου είχαμε/έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της περιοχής. Έχει υποστεί τρεις ή τέσσερις
προεκτάσεις και αριθμούσε δεκάδες ντόπια καΐκια και δύο γρι-γρι στις καλές του εποχές. Τώρα που τα έχει όλα
έχει απομείνει να φυλάει τις εξωλέμβιες των παραθεριστών και όλων αυτών που το τελευταίο διάστημα αγόραζαν
κατά συρροή τις "μεζονέτες". Όλοι έβγαζαν το ψωμί τους από τη θάλασσα. Ίσως όχι όλοι, αλλά αρκετοί και
ιδιαίτερα όσοι ήταν έξυπνοι και εργατικοί στη θάλασσα. Οι περισσότεροι τα έκοψαν το τελευταίο διάστημα
φάγανε τις μπαρούφες και γίνανε στεριανοί, κούνια πους κούναγε. Όλοι στη πείνα τώρα, προσπαθούν
να γλύφουν μερικά ντόπια κομματόσκυλα για να πιάσουν δουλειά στη σκουπιδιάρα του Δήμου
ή στη καθαριότητα. Επίπεδο below zero που λένε.
Όταν ήμουν στα δεκαπέντε και μέχρι τα είκοσι δούλευα αρκετά στα καΐκια. Η θάλασσα ήταν πάντα μεγάλος μου έρωτας.
Λοιπόν στο χωριό μου είχαμε/έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της περιοχής. Έχει υποστεί τρεις ή τέσσερις
προεκτάσεις και αριθμούσε δεκάδες ντόπια καΐκια και δύο γρι-γρι στις καλές του εποχές. Τώρα που τα έχει όλα
έχει απομείνει να φυλάει τις εξωλέμβιες των παραθεριστών και όλων αυτών που το τελευταίο διάστημα αγόραζαν
κατά συρροή τις "μεζονέτες". Όλοι έβγαζαν το ψωμί τους από τη θάλασσα. Ίσως όχι όλοι, αλλά αρκετοί και
ιδιαίτερα όσοι ήταν έξυπνοι και εργατικοί στη θάλασσα. Οι περισσότεροι τα έκοψαν το τελευταίο διάστημα
φάγανε τις μπαρούφες και γίνανε στεριανοί, κούνια πους κούναγε. Όλοι στη πείνα τώρα, προσπαθούν
να γλύφουν μερικά ντόπια κομματόσκυλα για να πιάσουν δουλειά στη σκουπιδιάρα του Δήμου
ή στη καθαριότητα. Επίπεδο below zero που λένε.
..you are God in your universe, you're not God in God's universe.
- ostrako
Δεν εχει τυχει να ''δεσω'' στη Σκιωνη.Ο ανθρωπος "φαινεται" οταν πιασει λεφτα στα χερια του.Αγαπητε μου.Απο την αλλη "τα καραβια θελουν ναυτες και τα αμπελια αμπελουργους".Tι να πω.Με μαθηματικη ακριβεια οδηγηθηκε πολυ κοσμος ετσι.Ο σωσων εαυτο σωθητο καταντησαμε.Να πω ας προσεχαν θα γινω κακος.Απο τη αλλη ειναι και η κοινωνια με τα κομπλεξ της οσοι ειναι αδυναμοι τη πατανε.Πχ[για να χαλαρωσω τη κουβεντα] οταν ηθελα μια κοπελα της ελεγα ειμαι δυτης,αν ηθελα να τη διωξω της ελεγα οτι ειμαι ψαρας.
Ματωνει η ψυχη μου οταν μου ερχεται στο νου που καταντησαμε.Τωρα ειναι δυσκολα η παθογενεια ειναι μεγαλη.Τη θαλλασα τη πληγωσαμε πολυ
[για να ειμαι δικαιος].Τα ερασειτεχνικα εργαλεια με τα χρονια γειναν ''αστακοι¨,η αγορα ασυδωτη,απληστη,κανενας σχεδιασμος πολιτικος.Πιο επαγγελμα?Μπαζει απο χιλες μεριες.
Ματωνει η ψυχη μου οταν μου ερχεται στο νου που καταντησαμε.Τωρα ειναι δυσκολα η παθογενεια ειναι μεγαλη.Τη θαλλασα τη πληγωσαμε πολυ
[για να ειμαι δικαιος].Τα ερασειτεχνικα εργαλεια με τα χρονια γειναν ''αστακοι¨,η αγορα ασυδωτη,απληστη,κανενας σχεδιασμος πολιτικος.Πιο επαγγελμα?Μπαζει απο χιλες μεριες.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Ειμαι σίγουρος πως αυτή έχασε.
Για μενα οποιος κρινει τον αλλον βάση της δουλειας του (η και της ανεργιας του ακομα) ειναι μαλάκας.
δεν ειμαστε η δουλεια μας, ουτε το όνομα μας, ουτε το σώμα μας, ουτε τα λεφτά μας.
Για μενα οποιος κρινει τον αλλον βάση της δουλειας του (η και της ανεργιας του ακομα) ειναι μαλάκας.
δεν ειμαστε η δουλεια μας, ουτε το όνομα μας, ουτε το σώμα μας, ουτε τα λεφτά μας.
- ostrako
''Μεφτιαξες παλικαρι 

- totispap
- Irc ψευδώνυμο: totispap
Αν δεν κάνει επανεκκίνηση η θάλασσά αδερφέ κλάψτην.
Πολλά από τα προβλήματα της ψαρωσήνης ξεκινούν και τελειώνουν στην υπεραλίευση.Η υπεραλίευση κατά 80% οφείλεται στις ανεμότρατες
και στους μήνες αλίευσης που έχουν.Αν το κράτος δεν επιβάλει την απαγόρευση αλιείας τον Μάιο ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ τουλάχιστον, λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις.Μόνο έτσι πολύ απλα και γρήγορα θα προστατεύσεις ενα μεγάλο αριθμό αυγομένων ψαριών και του πελάγους και του γιαλού.Οι μόνοι που θα πειραχτούν από την καθολική απαγόρευση λίγο παραπάνω είναι αυτοί που θα δουλέψουν γαριδερά δίχτυα.Θα το αντέξουν..
Τα κορίφια από τα νταούλια κοντεύουν να ανεβούν στη στεριά και τα κουτιά δουλεύονται ΟΛΟ το χρόνο σκοτόνωντας το αυγό από τα χταπόδια.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, εκτός την προφανή μείωση χταποδιών,και την κατακόρυφη αύξηση κοχυλιών που ήταν τροφή των χταποδιών με αποτέλεσμα να βάζεις δίχτυα και να θέλεις δυό μέρες καθάρισμα.Οι αργαλειοί δουλεύουν στα κρυφά τραβώντας τελίνα και εξαφανίζουν άλλη μια πηγή τροφής για τα ψάρια.
Πολλά τα θέματα και προβλήματα και πολλές σίγουρα οι ενστάσεις που θα έχει ο κάθε κλάδος,αλλά με συζήτηση που έχει ως στόχο την προστασία της θάλασσας και έτσι του ψαρά όλα γίνονται.
Τι κάθομαι και γράφω όμως δεν μπορώ να καταλάβω..,εδώ δεν έχει αυτό το μπουρδέλο υπουργείο ναυτιλίας,με την αλιεία θα ασχοληθεί σοβαρά....
την καλημέρα μου
Πολλά από τα προβλήματα της ψαρωσήνης ξεκινούν και τελειώνουν στην υπεραλίευση.Η υπεραλίευση κατά 80% οφείλεται στις ανεμότρατες
και στους μήνες αλίευσης που έχουν.Αν το κράτος δεν επιβάλει την απαγόρευση αλιείας τον Μάιο ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ τουλάχιστον, λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις.Μόνο έτσι πολύ απλα και γρήγορα θα προστατεύσεις ενα μεγάλο αριθμό αυγομένων ψαριών και του πελάγους και του γιαλού.Οι μόνοι που θα πειραχτούν από την καθολική απαγόρευση λίγο παραπάνω είναι αυτοί που θα δουλέψουν γαριδερά δίχτυα.Θα το αντέξουν..
Τα κορίφια από τα νταούλια κοντεύουν να ανεβούν στη στεριά και τα κουτιά δουλεύονται ΟΛΟ το χρόνο σκοτόνωντας το αυγό από τα χταπόδια.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, εκτός την προφανή μείωση χταποδιών,και την κατακόρυφη αύξηση κοχυλιών που ήταν τροφή των χταποδιών με αποτέλεσμα να βάζεις δίχτυα και να θέλεις δυό μέρες καθάρισμα.Οι αργαλειοί δουλεύουν στα κρυφά τραβώντας τελίνα και εξαφανίζουν άλλη μια πηγή τροφής για τα ψάρια.
Πολλά τα θέματα και προβλήματα και πολλές σίγουρα οι ενστάσεις που θα έχει ο κάθε κλάδος,αλλά με συζήτηση που έχει ως στόχο την προστασία της θάλασσας και έτσι του ψαρά όλα γίνονται.
Τι κάθομαι και γράφω όμως δεν μπορώ να καταλάβω..,εδώ δεν έχει αυτό το μπουρδέλο υπουργείο ναυτιλίας,με την αλιεία θα ασχοληθεί σοβαρά....
την καλημέρα μου

Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
εξανάλθες μοναχή.
H υπεραλιευση δηλαδη δεν βλάπτει μονο το οικοσυστημα αλλα και τους ιδιους τους ψαράδες;
- totispap
- Irc ψευδώνυμο: totispap
Η Υπεραλίευση είναι μάλλον ένας γενικός όρος για να συμπεριλάβει την κακοδιαχείριση του τρόπου αλίευσις,(είδη ψαριού,ηλικίες,αυγωμένα,κτλ).
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
εξανάλθες μοναχή.
- ostrako
Νοωτροπιες αρωστες.Υστεροβουλιες πονηρες.Ματαιοδοξια στο φουλ φονιαδες του οικοσυστηματος.Αγορα που ειναι τελειως αντιθετη με τη λογικη της συντηρισης των αποθεματων.Κανενας σεβασμος σε προστασιες,νομοθεσιες που λενε ''ποναει δοντι κοψει κεφαλι'',μακρια απο τη πραγματικη οικονομια.Ειναι τρομερο να λες ''αντε να ερθει η προστασια μπας και παρουμε κανα ευρω πανω στο κιλο''.O μαναβης σου λεει ''τι δε θα μου φερεις κυδωνια στη προστασια ολοι εχουν εγω οχι"".Σε πεταει εξω απο την αγορα γιατι δεν τον εξυπηρετεις τοτε.Υποφερεις, πονας, πεινας.Που να πιαστεις να βρεις το δικιο σου.Τρεχεις πανικοβλητος να τη βγαλεις απροστατευτος.Τα παρατας πας σε μια στεριανη δουλεια και στα ρεπο σου κλεβεις απο τη θαλασσα.Απειρα προβληματα σε καθε δραστηριοτητα ποναω.Ti να πρωτογραψω θα βαρεθητε να διαβαζετε,φραγγατοι διαπλεκομενοι αγορασανε τη παραλια και τη θαλασσα μαζι.Παρανομοι που σε καταγγελνουν για να σε διωξουν και να καρπονονται τη περιοχη,παλιοι ψαραδες που τη ''βλεπουν''ιδιοκτητες της θαλασσας σε πολεμανε.Τα οστρακα δε τα βαλανε στις ιχθυοσκαλες για να εχουν την διακινηση παρανομα οπου και οπως τους βολευει.Πολλα,πολλα, πολλα.Εγω ειμαι ισως απο τους πιο καλοπληρωμενους οστρακαδες στη Ελλαδα γιατι εχω μεγαλη εμπειρια εχω ταξιδεψει ανα την Ελλαδα και εχει ''ανοιξει''το μυαλο μου στις αγορες.Ποτε δε την ειδα εγω και κανενας αλλος.Συναντω παρανομους και τους λεω ''βγαλτε ρε συς αδειες και ελατε να ενωθουμε να αποκτησουμε δυναμη να αντισταθουμε''.Δε θελουν γιατι ειναι δυσκολο να ζουν απο τη θαλασσα ολο το χρονο και να μπουν στα εξοδα και τις πικρες που εχει ενας επαγγελματιας ψαρας.Η θαλασσα ειναι δυσκολο να ελεγθει η αγορα ομως?Καταναλωτικη συνειδηση μηδεν.Πολους θα βολευε να μη υπαρχω.Απο μικρος παλευω για το σωστο και πρωτεινω λυσεις για καθε αλιευτικη δραστηριοτητα μαλωνω για το δικιο.Τα δικα μου οστρακα ελενχωνται τις περισσοτερες φορες για να δουλευει η αγορα στη περιοχη μου για να δουλευει το συστημα στη περιοχη μου χρονια τωρα.ΟΙ αλλοι στα αρχ... τους.Ατελειωτα τρεχαματα αγωνας χωρις κερδος για μενα μονο η ηθικη μου ικανοποιητε.Ο θεος με βοηθαει η ιδια η θαλασσα με ταιζει πιστεψετο ειναι αληθινο.Δεν ειμαι τιποτα διαφορετικο ειμαι σαν και σας σαν τον καθενα που ζει σε αυτον τον ευλογημενο τοπο.Τι να σας πρωτοπω το κεφαλι μου ειναι γεματο απο ιστοριες, πικρες, χαρες,προτασεις.Και ακομα ξερω οτι δεν εχω δει τιποτα.
Αφου ολα ειναι μεσα στην παρανομία γιατί χρειαζεται λευκο ποινικό μητρώο για να δουλέψεις στην θάλασσα;
και οπως και να χει τι στην ευχη εξυπηρετει μια τέτοια νομοθεσια;
και οπως και να χει τι στην ευχη εξυπηρετει μια τέτοια νομοθεσια;
- ostrako
Ειμαι πεπεισμενος οτι δεν θα αλλαξει τιποτα.Απλα περναει ο καιρος και θα εξαφανιστει το επαγγελμα οπως τοσα αλλα λιγοστοι θα μεινουν.Αν δεν τη δηλητηριασουμε τελειως τη θαλασσα αυτη θα ξαν'ανθηση
- ostrako
Νομους εχουμε, εφαρμογη και ελενχους ουσιας δεν εχουμε ως χωρα.Αυτο ετσι κι αλιως δε βολευει κανενα. Ε ας κραταμε τους τυπους τοτε.Ετσι λειτουργουμε,αυτο νομιζω εξυπηρετει ο νομος αυτος.Αυτο νιωθω εγω. 

ναι απλα μου φαινεται χαζο με εναν όρο "ποινικο μητρώο" χωρις καν να εξιδεικευεται το ποινικο αδικημα που διέπραξε κάποιον να τον αποκλείουν απο ενα επάγγεμα το οποιο δεν περιλαμβάνει δα και όπλα.
- ostrako
Εναι ενταξει ας αρχισουν να κυκλοφορουν και εγκληματιες αυτο μου ελειπε