Ιδιωτική ασφάλιση

Συντονιστής: Συντονιστής Ενότητας

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Ιδιωτική ασφάλιση

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 07 Ιούλ 2010, 13:15

Η ιδιωτικη ασφάλιση στην Ελλάδα παρουσιαζεται ως ενας δάιμονας.
Κατι κακό που απειλει τα εργατικά μας δικαιώματα.
Κι ομως πιστεύω οτι δεν είναι ετσι.
Οταν εγω ανοιγω μια μικη ατομικη επιχείρηση πρεπει σοϊ και καλά να είμαι ασφαλισμένος στο ΤΕΒΕ (γιατι να μην μπορω να επιλέξω και να ρισκάρω ακομα και να είμαι ανασφάλιστος μεχρι να ορθοποδισει η επιχειρηση μου);
Ειναι απλό. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ. θελουν τα λεφτά μου.
Δεν το κανουν για μενα.
Δεν τους νοιαζει η υγεια μου. το κανουν για τα λεφτα.
Με το ισχυων καθεστώς δεν μπορώ να διαλεξω αναμεσα στην ιδιωτική και την δημοσια ασφάλιση.
Αν θέλω να εχω ιδιωτικη ασφάλιση, θα πρέπει να πληρώνω κανονικα το ΙΚΑ και να πληρώνω και την ασφαλιστικη.
Γιατι αυτό το δημοκρατικό κράτος δεν μου δίδει το δημοκρατικό δικαίωμα να επιλεξω;
Δεν εχω το δικαιωμα να διαθεσω οπου θέλω τα λεφτα μου;
Και δη οταν οι υπηρεσίες υγείας που μου προσφέρει ειναι σκατα.
Οταν δεν ξερω ΠΟΤΕ θα βγω στη συνταξη κι οταν λεει ο υπουργος "Αγωνιζομαστε να σώσουμε τα ταμεια".
Αφου δεν ξερετε αμα θα σωθουν τα ταμεια. Γιατι δεν με αποδεσμευεις οσο ειναι νωρίς να παω (αμα θελω) σε μια ιδιωτική εταιρία και με πέρνεις μαζί σου στο δρόμο της καταστροφης;
Άβαταρ μέλους
totispap
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: totispap
Φύλο: Άνδρας

Re: Ιδιωτική ασφάλιση

Δημοσίευση από totispap » Τετ 07 Ιούλ 2010, 13:38

Σωστο και πανσωστο Φωτη αυτο το ποστ,αλλα κρυβει ενα κίνδυνο που στην Ελλαδα του σημερα δεν ξερω σε ποιο σημειο θα εφτανε.
Πριν δυο χρονια στην Αγγλια κατερευσαν καποιες ιδιωτικες συνταξιοδοτικες ασφαλιστικες εταιριες,αυτο ειχε σαν αποτελεσμα χιλιαδες κοσμος να βρεθει μετα απο χρονια ασφαλιστικης συνδρομης ξεκρεμαστος,αφου το Αγγλικο κρατος (απο τα καλυτερα σε θεματα προνοιας πιστευω) δεν αντικατεστησε τα ενσυμα με κρατικα.
Αν συμβαινουν αυτα στην Αγγλια,δεν θελω να σκεφτω τι θα γινει στην Ελλαδα :shock: :shock: :shock:
Τι να το κανω να μπει στη φυλακη καποιος που θα φαει τα ενσυμα μου αν δεν υπαρχουν κρατικες εγγυησεις οτι ,οτι και να γινει οι εισφορες μου δεν θα πανε χαμενες?
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Ιδιωτική ασφάλιση

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 07 Ιούλ 2010, 13:47

Στην Ελλαδα απο οσο ξερω αν καποια εταιρια καταρεύσει τους φάκελους της τους περνουν αλλες εταιριες.
Υπαρχουν συμβασεις μεταξυ των εταιριων γι αυτο.
Οπως και να χει λυσεις υπαρχουν.
Οι ασφαλιστικες που θα δραστηριοποιουνται στην Ελλαδα δεν θα ειναι τιποτα Ελληνικα μαγαζακια αλλα διεθνης κολλωσοι.
Ειναι πολυ ποιο πιθανο να καταρευσει το ΙΚΑ (που θα καταρευσει) παρα αυτο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Oικονομία”