ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Συντονιστής: Συντονιστής Ενότητας

Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 4046
Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 15:16
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΕΛ-ΛΑΣ
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από Dhmellhn » Κυρ 11 Απρ 2010, 04:58

Εικόνα

Το αλίευσα από το: http://skakistis.wordpress.com/ και το αναδημοσίευσα και στο μπλογκ μου: http://lalei-kairia.blogspot.com

Στα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης γίνεται μεγάλη κουβέντα για τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία. Τα media στο εξωτερικό αντιμετωπίζουν το θέμα με διαφορετικό τρόπο: «Η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει», διαπιστώνουν κατηγορηματικά αναλυτές και think tanks και το μόνο ζήτημα για το οποίο ακόμη συζητούν είναι ο ακριβής τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διαχείριση της πτώχευσης.

Σε ότι αφορά στην πολιτική διαχείριση η κυβέρνηση καταβάλλει τεράστια προσπάθεια προκειμένου να μην ομολογήσει το «δυστυχώς πτωχεύσαμε». Πρόκειται, ωστόσο, για μια δίχως ελπίδα προσπάθεια, καθώς όσο περνά ο καιρός οι πολιτικές συνέπειες της πτώχευσης γίνονται ορατές και ξεκάθαρες: Ο απόλυτος έλεγχος της οικονομικής (και όχι μόνο) πολιτικής της χώρας από τους πιστωτές έχει ήδη παγιωθεί και σύντομα θα εδραιωθεί και θεσμικά, με τη δημιουργία μηχανισμών ελέγχου του κράτους εντός των ελληνικών υπουργείων και άλλων κρίσιμων υπηρεσιών της κρατικής μηχανής.

Ο μηχανισμός ελέγχου και εποπτείας της ελληνικής οικονομίας διαρθρώνεται από στελέχη της ευρωπαικής κεντρικής τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Κομισιόν. Ο εν λόγω μηχανισμός, από τα μέσα του μήνα θα αναλάβει τον απόλυτο έλεγχο των λογαριασμών του ελληνικού κράτους με πρώτο και κύριο καθήκον του τη διαχείριση του ελληνικού χρέους.

Με ποιο απλά λόγια, οι ξένοι υπάλληλοι που θα διοικούν, ουσιαστικά, τη χώρα θα φροντίσουν πρώτα και κύρια να εξασφαλίσουν τις αποπληρωμές των χρεών. Καθώς το ελληνικό χρέος είναι πάνω από 300 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι προφανές ότι τα όποια μέτρα σε βάρος των εργαζομένων ληφθούν δεν είναι αρκετά. Για την εξυπηρέτηση των αναγκών του ελληνικού κράτους (αποπληρωμή χρεών και τρέχοντα «λειτουργικά έξοδα») απαιτούνται συνεχή νέα δάνεια. Ο μηχανισμός της εποπτείας θα λειτουργήσει—υποτίθεται—ως εγγύηση για την εξεύρεση δανείων με «φτηνό» επιτόκιο.

Ήδη, ένα κονσόρτσιουμ τραπεζών φαίνεται πως ασχολείται με την εξασφάλιση των απαραίτητων κεφαλαίων που είναι απαραίτητα για την αποπληρωμή παλαιότερων τοκοχρεολυσίων και τη λειτουργία του ελληνικού κράτους για το τρέχον έτος. Πρόκειται για περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία προφανώς δε δίδονται τζάμπα.

Οι πιστωτές της χώρας μαζί με τον τόκο θα εξασφαλίσουν, μέσω τιτλοποιήσεων, τον έλεγχο και τα κέρδη των όποιων πόρων διαθέτει η χώρα για τα επόμενα 30 με 50 χρόνια…

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με όσα ακούγονται στην «πιάτσα» η κυβέρνηση συζητά πια για την «ιδιωτικοποίηση των πάντων». Και επειδή με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων των τελευταίων δεκαετιών δεν έχουν απομείνει και πολλά για (ξεπούλημα) εμφανίζονται και νέες προωθημένες ιδέες στο τραπέζι…

Η Ακρόπολη όπως και άλλοι σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι δεν είναι —προς το παρόν– προς πώληση. Προορίζονται για μακροχρόνια «ενοικίαση»…
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 4046
Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 15:16
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΕΛ-ΛΑΣ
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από Dhmellhn » Κυρ 11 Απρ 2010, 18:03

Από τον Οκτώβριο του 2008 σχεδίαζαν τη προσφυγή στο Δ.Ν.Τ

Σημίτης, Οκτώβριος 2008:… Η Ελλάδα, πιστεύουν, καλό θα ήταν να αναγκαστεί να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να εξασφαλίσει τον απαραίτητο δανεισμό, ώστε η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας να είναι αρμοδιότητά του και όχι φροντίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αφορμές για μια τέτοια κίνηση μπορούν να βρεθούν…

…Θυμίζουμε ότι από τον Σεπτέμβριο τού 2008 ο Καραμανλής εκλιπαρούσε για συναίνεση και μίλαγε για στάση υπευθυνότητας αντιδιαστέλλοντας την με την ανεύθυνη στάση τού Μεγάλου Στοχαστή προσωπικά…

Ένα κρίσιμο ερώτημα πλανάται στην ατμόσφαιρα…

Ήξερε ο Μεγάλος Στοχαστής τήν πραγματικότητα και ήταν απολύτως ενήμερος τής γενικότερης οικονομικής κατάστασης?

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος λέει ότι έμαθε την αλήθεια μετά τις εκλογές…

Η αλήθεια είναι ότι ήξερε απο τον Σεπτέμβριο τού 2008.

Διαβάστε απόσπασμα ομιλίας τού Σημίτη (ξεπεράστε τις αντιπολιτευτικές κορώνες, επικεντρωθείτε στα περί ΔΝΤ )στην Βουλή τον Οκτώβριο του 2008 (Καθημερινή):

"Αποτελεί κοινό μυστικό στους κύκλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Ελλάδα δεν προσαρμόζεται στις επιταγές της ΟΝΕ και ότι επίσης οι όποιες νουθεσίες και επιτηρήσεις δεν αρκούν. Θεωρούν ότι η τωρινή πολιτική ηγεσία της χώρας, που στηρίχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε όλες τις σημαντικές επιδιώξεις της, την απογραφή, την αναθεώρηση του ΑΕΠ, τη γρήγορη ολοκλήρωση της διαδικασίας της επιτήρησης, εκμεταλλεύτηκε αυτή τη συμπαράσταση για να χειροτερεύσει κατά πολύ τα πράγματα και να μην τηρήσει δεσμεύσεις. Απλά, τους κορόιδεψε.

Η Ελλάδα, πιστεύουν, καλό θα ήταν να αναγκαστεί να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να εξασφαλίσει τον απαραίτητο δανεισμό, ώστε η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας να είναι αρμοδιότητά του και όχι φροντίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αφορμές για μια τέτοια κίνηση μπορούν να βρεθούν, αν συνεχιστεί η σημερινή πορεία. Η Ελλάδα σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που συζητάμε θα πρέπει να δανειστεί το 2009 τουλάχιστον 40 δισ., αλλά πιθανότατα ένα ποσό 50 δισ. Τα χρήματα στις διεθνείς χρηματαγορές θα είναι δύσκολο να βρεθούν την περίοδο που θα επιδιώξει τον δανεισμό η Ελλάδα. Γιατί και άλλες χώρες και προπαντός ξένες τράπεζες θα επιθυμούν να δανειστούν και θα προσφέρουν ικανοποιητικότερο επιτόκιο ή περισσότερη φερεγγυότητα. Στην περίπτωση που παρουσιαστούν δυσκολίες δανεισμού του ελληνικού κράτους θα έχει δοθεί η αφορμή να διατυπωθεί η υπόδειξη, ότι η λύση του προβλήματος θα πρέπει να επιζητηθεί μάλλον με προσφυγή στο ΔΝΤ".


Άρα ο Μεγάλος Στοχαστής ήξερε για το ΔΝΤ από τότε…

Ήταν ενήμερος…

Θυμίζουμε ότι ο Καραμανλής προσπάθησε παρά τις δυσκολίες…

Τά επιτόκια δανεισμού ήταν ανεκτά τότε…

Θυμίζουμε ότι λίγους μήνες μετά ξέσπασε η "αυθόρμητη" λαϊκή επανάσταση τού Δεκεμβρίου…

Αυτό πού δέν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι τότε τα spreads εκτινάχθηκαν…

Όταν η λαϊκή εκείνη επανάσταση απέτυχε στό στόχο της δηλαδή να ρίξει τον Καραμανλή, τα επιτόκια επανήλθαν στα χαμηλά τους επίπεδα….

http://jimmy278.blogspot.com/2010/04/spreads.html

http://olympia.gr

http://lalei-kairia.blogspot.com
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Polikos Arkoudos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 775
Εγγραφή: Πέμ 14 Ιαν 2010, 11:28
Φύλο: Άνδρας

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από Polikos Arkoudos » Δευ 12 Απρ 2010, 11:09


"Ο Πατριωτισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο, μα εγώ είμαι Εθνικιστής"
-Κωστής Παλαμάς-
-= αλήτες ρουφιάνοι γιουτουμπουτατζήδες =-
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 4046
Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 15:16
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΕΛ-ΛΑΣ
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από Dhmellhn » Παρ 16 Απρ 2010, 23:29

Σκληρά μέτρα από το Δ.Ν.Τ μετά τον δανεισμό

Σκληρά μέτρα θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που συνυπογράφουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Ένωση και το οποίο θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει η Ελλάδα μόλις ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης.

Οι όροι του δανείου το οποίο θα πάρει η Ελλάδα εάν προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης έπεσαν ήδη στο τραπέζι, κατά τις πρώτες συζητήσεις σε τεχνοκρατικό επίπεδο την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα, με την αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου διαμορφωθεί τριετές πρόγραμμα, βάσει του οποίου θα γίνεται η εκταμίευσ η του δανείου μόλις ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός.

Πρόκειται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, για ένα πακέτο με σκληρούς όρους και απαιτήσεις για διαρθρωτικές αλλαγές και συνέχιση της λιτότητας στο Δημόσιο. Για τις διαρθρωτικές αλλαγές, η απαίτηση είναι να εφαρμοστούν αμέσως ή να αρχίσει η προετοιμασία από τώρα προκειμένου να εφαρμοστούν σταδιακά τα επόμενα χρόνια.

Για τη δημοσιονομική εξυγίανση, δηλαδή τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού, ΕΕ και ΔΝΤ θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να εξειδικεύσει τα μέτρα με τα οποία θα την επιδιώξει το 2011 και 2012. Για το 2010, όπως είπε χθες και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, «τα μέτρα που έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει και εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση δείχνουν να είναι σωστά».

Την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούν τα μέτρα προανήγγειλε τη Δευτέρα ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει συνταγή αποπληθωρισμού, δηλαδή μείωση τιμών και μισθών, για να ανακτήσει την ανταγωνιστικό τητά της.

Ωστόσο, βάσει του πρόσφατου παραδείγματος της Ρουμανίας -η οποία προσέφυγε προς χρηματοδότηση του ΔΝΤ και ακολούθως εφάρμοσε τις δημοσιονομικές του συστάσεις- τα μέτρα που θα επιβληθούν στην Ελλάδα με την ενεργοποίηση του μηχανισμού θα αφορούν κυρίως:

- Στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης επιτροπής για θέματα οικονομίας.

- Ρυθμίσεις που να εξασφαλίσουν ότι οι τράπεζες θα διατηρήσουν κεφαλαιακή επάρκεια καθ'όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

- Στην αποφυγή συσσώρευσης επιπλέον δημόσιου χρέους.

- Στην επιβολή πλαφόν στις πρωτογενείς δαπάνες (εξαιρουμένων των δαπανών που προέρχεται από ευρωπαϊκά κονδύλια).

- Στην εφαρμογή ενός πλαισίου για την βελτίωση του συστήματος προϋπολογισμού των κρατικών εσόδων.

- Πλαφόν στις αναθεωρήσεις του προϋπολογισμού εντός του έτους.

- Σημαντικές περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της μείωσης των επιδομάτων και των μπόνους και περικοπή 137.000 θέσεων εργασίας.

- Σημαντικές περικοπές στις δαπάνες για αγαθά και υπηρεσίες καθώς και στις επιχορηγήσεις.

- Στην εφαρμογή συγκεκριμένων κανόνων όσον αφορά τα έξοδα, το δημόσιο χρέος και το πρωτογενές έλλειμμα.

- Μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα με σκοπό την σύνδεση των συντάξεων με τον πληθωρισμό και την βαθμιαία αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

- Στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην φορολογική πολιτική και στις δαπάνες, στη διαχείριση των φόρων και στην επίβλεψη των δημόσιων επιχειρήσεων.

- Επιβολή επιπλέον φόρων στα οινοπνευματώδη ποτά και στον καπνό.

- Αύξηση στο φόρο ακίνητης περιουσίας και αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

- Η απόδοση του προγράμματος θα αξιολογείται σε τρίμηνη βάση, ωστόσο δεδομένης της ανάγκης για άμεση ανταπόκριση στις ταχύτατες μεταβολές στις αγορές κεφαλαίου, θα προβλέπει και έκτακτα μέτρα.

http://kostasxan.blogspot.com/
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Δημοσιεύσεις: 1370
Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 02:22
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Μακεδονία - Ελλάς
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από Aiolos » Σάβ 17 Απρ 2010, 01:06

Ελλάδα, η 15η χώρα σε ιδιωτικές καταθέσεις στον πλανήτη οδηγείται στο ΔΝΤ

Εικόνα

* Έλευση ΔΝΤ: Ο κάθε Έλληνας πρέπει να προστατέψει την πατρίδα του - "ΟΧΙ" στον αφοπλισμό της χώρας

"H κυβέρνηση Παπανδρέου κάλεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κι εμείς θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμα αυτό» δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν και πλέον «μετράμε ώρες» για την επίσημη εμπλοκή του ΔΝΤ στην διαχείριση της χώρας. Και λέμε «επίσημη» γιατί ανεπίσημα είναι ήδη εδώ και τα στελέχη του παίρνουν μέρος στις συσκέψεις οικονμομικού περιεχομένου των υπουργείων.
Η Ελλάδα χωρίς να είναι ούτε Ουγγαρία, ούτε Ρουμανία, ούτε Εσθονία και φυσικά ούτε Αργεντινή, ωθείται με απόφαση της κυβέρνησης στο ΔΝΤ, όχι μόνο κατά το ένα τρίτο της συνολικής οικονομικής ενίσχυσης που θα λάβει από αυτό, αλλά στο σύνολο της οικονομικής διαχείρισης της χώρας, αφού η Ε.Ε. δεν διαθέτει ανάλογο μηχανισμό.
Είναι η πιο αρνητική εθνική συγκυρία από την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου και η κυβέρνηση οπωσδήποτε θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό, πολύ πειστικότερες από αυτές που έχει δώσει μέχρι τώρα, πως είναι δυνατόν μία από τις 30 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, η 15η χώρα σε ιδιωτικές καταθέσεις στον πλανήτη να οδηγείται σε τέτοιες λύσεις.
Η κυβέρνηση μπορεί να παρέλαβε μία οικονομία σε άθλια κατάσταση, όπως και η Ν.Δ. είχε αναλάβει το 2004 μία καταχρεωμένη χώρα, αλλά το κόστος του εξωτερικού δανεισμού που δείχνει να είναι η αφορμή που μας σπρώχνει σε τέτοια λύση, τον Οκτώβριο, όταν ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση Παπανδρέου κυμαινόταν στο 1/3 από αυτό που βρίσκεται σήμερα.
Το spread στις 2 Οκτωβρίου είχε κλείσει στις 130 μονάδες. Χωρίς να έχουν ληφθεί τα δύο ιδιαίτερα σκληρά πακέτα μέτρων που έχουν ληφθεί τώρα. Χωρίς τα συνδικάτα να συναινούν στην όλη κατάσταση όπως συμβαίνει τώρα, αφού οι ηγεσίες τους τόσο στην ΑΔΕΔΥ, όσο και στην ΓΣΕΕ πρόσκεινται στο κυερνών κόμμα.
Πρέπει πρώτα απ’όλα να εξηγηθεί πως η δανειστική ικανότητα της χώρας καταβαραθρώθηκε μέσα σε έξι μήνες.
Σε ότι αφορά το πιο σημαντικό θέμα, αυτό της εθνικής κυριαρχίας, ο κάθε Έλληνας βάσει τους Συντάγματος, είναι υποχρεωμένος να προστατέψει την πατρίδα του. Δεν πρέπει να γίνει δεκτή καμία απόφαση του ΔΝΤ, ούτε των εντολοδόχων του εντός της κυβέρνησης, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και αφοπλισμό της χώρας.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις εξελίσσονται στην μοναδική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί αξιόπιστα την εθνική κυριαρχία και πρέπει να ενισχυθούν με κάθε κόστος. Οποιαδήποτε αντίθετη απόφαση θα καταδεικνύει διάθεση μείωσης των εθνικών κεκτημένων.

http://newworldorder-wakeup.blogspot.co ... 15_16.html
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
Orion
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 461
Εγγραφή: Παρ 09 Απρ 2010, 20:56
Φύλο: Άνδρας

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από Orion » Σάβ 17 Απρ 2010, 10:57

Ταδε εφη GAP στη βουλη :

Ζω στο πετσί μου την κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές, που πρέπει να μπούνε αρχές και ρυθμίσεις, ώστε το διεθνές κεφάλαιο να συμβάλλει στην στήριξη της ανάπτυξης, στη Δικαιοσύνη, την ισότητα, την αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων της ανθρωπότητας, από την φτώχεια μέχρι την κλιματική αλλαγή

:banghead: :banghead:
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 66942
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 17 Απρ 2010, 13:17

Orion έγραψε:Ταδε εφη GAP στη βουλη :

Ζω στο πετσί μου την κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές, που πρέπει να μπούνε αρχές και ρυθμίσεις, ώστε το διεθνές κεφάλαιο να συμβάλλει στην στήριξη της ανάπτυξης, στη Δικαιοσύνη, την ισότητα, την αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων της ανθρωπότητας, από την φτώχεια μέχρι την κλιματική αλλαγή

:banghead: :banghead:
ΜΕΣΑ στο νεοταξίτικο δόγμα. Αυτό ουσιαστικά ζει στο πετσί του και το προάγει (και πού να δεις πώς θα το εφαρμόσει)
Παιδί των γκλομπαλιστών, σερβιτόρος της ελίτ!
.







Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...


τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 4046
Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 15:16
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΕΛ-ΛΑΣ
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από Dhmellhn » Τετ 21 Απρ 2010, 02:42

Ο τυφλός γίγαντας

Οι «επιλογές» του Διεθνούς νομισματικού ταμείου, της Πτώχευσης ή της Εξόδου από το χώρο του Ευρώ, η «δυτική» υπερχρέωση, ο πληθωρισμός, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τα τελικά συμπεράσματα μας.

Είναι πράγματι εξαιρετικά λυπηρό να ακούει κανείς ότι αναγκάζεται μία χώρα, όπως η Ελλάδα, από τους ίδιους τους «εταίρους» της, να επιλέξει τον τρόπο, με τον οποίο θα αυτοκτονήσει. Ακόμη πιο δυσάρεστο είναι το να ξεχνούν όλοι πως είναι ένα μέλος της Ευρωζώνης, με τεράστια ακίνητη περιουσία (άνω των 300 δις €), με σημαντικές δημόσιες επιχειρήσεις (αξίας άνω των 30 δις €, σύμφωνα με το ΔΝΤ), καθώς επίσης με συγκριτικά πολύ περιορισμένο εξωτερικό χρέος (165% του ΑΕΠ). Ο Πίνακας Ι που ακολουθεί είναι αρκετά αποκαλυπτικός, σε σχέση με τα μεγέθη της χώρας μας:

ΠΙΝΑΚΑΣ Ι: Συνολικό εξωτερικό χρέος 2009 (δημόσιο και ιδιωτικό)

Χώρα Χρέος προς ΑΕΠ

Ελλάδα 165% Γερμανία 285% Η.Π.Α. 296% Ιταλία 315% Γαλλία 323%

Μ. Βρετανία 466%

Πηγή: McKinsey Global Institute

Πίνακας: Β. Βιλιάρδος

Το συμπέρασμα που προκύπτει από τον «Πίνακα Ι» είναι το ότι, το συνολικό εξωτερικό χρέος της Ελλάδας (περί τα 400 δις €) είναι πολύ χαμηλότερο, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες - οι οποίες όμως δεν φαίνεται να «εξωθούνται» στην «αυτοχειρία». Γιατί θα πρέπει λοιπόν η χώρα μας να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα υποδουλωθεί η κοινωνία της, πόσο μάλλον όταν η «άλωση» της θα σημάνει την ταυτόχρονη κατάλυση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος; Έχει άραγε τυφλωθεί εντελώς ο Ευρωπαίος γίγαντας ή είναι μήπως ανυπέρβλητα μεγάλα τα εθνικά και διακρατικά ελλείμματα ηγεσίας του;

Ακόμη όμως και αν έχουν επικρατήσει οι «εμφύλιες» φυλετικές διαμάχες, είναι δυνατόν να μην μπορεί να ξεφύγει η ΕΕ, αντιμέτωπη με τέτοιους κινδύνους, από την «αγροτική συνεταιριστική νοοτροπία» που την διέπει; (άρθρο μας: ΠΡΩΣΟΙ, ΓΑΛΑΤΕΣ & ΣΑΞΟΝΕΣ: Τα έξι διαφορετικά στάδια της κρίσης, οι ευρωπαϊκές ανισορροπίες, η περιορισμένη διάρκεια των νομισματικών ενώσεων, η «συνεταιριστική» νοοτροπία της Ένωσης, οι φυλετικές διαμάχες και ο Ελληνικός παράγοντας 21/3/2010). Είναι τόσο αδύναμη, ώστε να επιτρέπει στον αγγλοσαξονικό μονοπωλιακό καπιταλισμό, στο αυτονομημένο τέρας καλύτερα (όπως οφείλει να αποκαλείται πλέον το «ληστρικό» και άπατρις Κεφάλαιο), να «εισβάλλει» ανενόχλητο στο εσωτερικό της, δια μέσου της Ελληνικής «κερκόπορτας»;

Ανεξάρτητα από την ΕΕ, είναι γεγονός ότι η χώρα μας έχει επίσης «τυφλωθεί», αν και από διαφορετικές αιτίες - κυρίως, από την αμοιβαία έλλειψη εμπιστοσύνης Πολιτών και Πολιτείας. Τι άλλο να υποθέσει άλλωστε κανείς, όταν οι Έλληνες πολιτικοί χαρακτηρίζουν από το βήμα της Βουλής «φοροφυγάδες» αυτούς που τους εκλέγουν, ενώ οι Πολίτες της χώρας κατηγορούν για απόλυτη διαφθορά και ατιμωρησία τους εθνικούς αντιπροσώπους τους; (άρθρο μας: Η ΕΧΘΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Η αίσθηση ότι επικρατεί το Δίκαιο, η εξάλειψη της συγκριτικής φτώχειας, η καταπολέμηση της αλαζονείας και η ισότιμη αντιμετώπιση όλων, απέναντι στους κοινούς κανόνες συμβίωσης, είναι οι βασικότερες προϋποθέσεις δημιουργίας «κοινωνικών» συνειδήσεων 25/12/2009).

Εν τούτοις έχουμε την άποψη ότι, οφείλουν όλοι οι Πολίτες μίας χώρας που οδηγείται στην απόλυτη καταστροφή, έστω την «ύστατη» στιγμή, να διαγράψουν άμεσα τις μεταξύ τους αντιθέσεις - έτσι ώστε να εξετάσουν, ήρεμα και προσεκτικά, τα ψεύτικα διλήμματα που τους «σερβίρονται»:

Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΝΤ

Αν και έχουμε την άποψη ότι το «ταμείο», ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα μας συμπεριφερθεί όσο καλύτερα μπορεί, αφού έτσι θα καταφέρει πολύ πιο εύκολα να εισβάλλει στην Ευρωζώνη (η Ελλάδα είναι ένα πολύ μικρό θήραμα – το πραγματικό «λάφυρο» είναι οι πλούσιες βόρειες χώρες), θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε στις «επιθέσεις φιλίας» του. Η υποχρέωση μας αυτή δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά το σύνολο της ΕΕ - αφού ανήκουμε στην Ευρώπη, ενώ διατηρούμε ανέπαφο το «όνειρο» (άρθρο μας: ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ: Το ευρωπαϊκό όνειρο της αιώνιας ειρήνης, η αδυναμία επίτευξης μίας ομοσπονδιακής ένωσης, η ερμηνεία της γερμανικής οικονομικής υπεροχής, οι υποχρεώσεις του ενεργού πολίτη και οι άμεσες προτεραιότητες της Ελλάδας. 7/4/2010).

Στα πλαίσια αυτά, θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εφαρμόσει μόνη της τις μεθόδους του ΔΝΤ, χωρίς την ανάγκη να «βοηθηθεί» εκ μέρους του. Η μοναδική ίσως αντίρρηση επ’ αυτού, θα ήταν η αδυναμία του κράτους μας να εξασφαλίσει ρευστότητα, έτσι ώστε να «κερδηθεί» ο χρόνος που απαιτείται για να αποδώσουν τα μέτρα. Όμως, εάν απλά μεταθέσουμε τις ληξιπρόθεσμες πληρωμές μας, θα μπορούσαμε έστω να επιβιώσουμε, χωρίς να απαιτηθεί η αυτοκτονία μας.

Όπως έχουμε αναφέρει λοιπόν, η ουσιαστικότερη μέθοδος που εφαρμόζει το ΔΝΤ στις χώρες που εισβάλλει, είναι η εξοικονόμηση πόρων - ανεξαρτήτως συνεπειών για τους Πολίτες (άρθρο μας: ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ: Το κυριαρχικό δόγμα του αμερικανικού μονοπωλιακού καπιταλισμού, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ΔΝΤ, οι κρυφές «παγίδες» του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου και οι κίνδυνοι για την Ελλάδα 14/3/2010). Η χώρα μας θα μπορούσε με σιγουριά να υιοθετήσει αυτήν τη μέθοδο μόνη της, η οποία «λειτουργεί» (απλουστευμένα) σύμφωνα με το παρακάτω παράδειγμα:

“Εάν δέκα δημόσιοι υπάλληλοι αμείβονται με 100 €, οπότε αντιστοιχούν 10 € στον καθένα, απολύουμε τους πέντε και μειώνουμε τη συνολική «δαπάνη» στα 50 €, κρατώντας για τον εαυτό μας (το ΔΝΤ ή η Ελλάδα, για τις επιχειρήσεις και τους πιστωτές) τα υπόλοιπα 50 €.

Έτσι λοιπόν, οι πέντε εναπομένοντες δημόσιοι υπάλληλοι, μοιραζόμενοι τα 50 €, παραμένουν με την ίδια αμοιβή, αλλά υποχρεώνονται (και αποδέχονται υπό το φόβο της απόλυσης) διπλές ώρες απασχόλησης. Ταυτόχρονα, από τα 50 € που «εξοικονομούμε», «επιδοτούμε» με τα 20 € τις επιχειρήσεις, ενώ με τα 30 € εξοφλούμε το δημόσιο χρέος μας.

Αδιαφορούμε φυσικά για τους πέντε ανέργους, οι οποίοι καταλήγουν άστεγοι, ψάχνοντας τροφή στα σκουπίδια των πλουσιότερων πλέον επιχειρηματιών, οι οποίοι όχι μόνο επιδοτούνται, αλλά και «μιμούνται» τα «ΔΝΤ-πρότυπα» (απολύσεις και αυξημένες ώρες εργασίας, με σταθερή αμοιβή). Παράλληλα, μειώνονται οι πληθωριστικές πιέσεις στο εσωτερικό της χώρας, αφού ο κλιμακούμενος αριθμός των ανέργων «περιορίζει» τη ζήτηση”.

Στην περίπτωση λοιπόν που θα επιλέγαμε τη «ΔΝΤ-λύση» για την οικονομία μας, θα ήταν ασφαλώς προτιμότερο να την εφαρμόσουμε μόνοι μας, χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια. Πόσο μάλλον όταν το δάνειο των 15 δις € που προτίθεται να μας δώσει το ΔΝΤ, θα χρησιμοποιηθεί απλά και μόνο για την αποπληρωμή κάποιων δανειστών μας - ενώ θα «αποσυρθούν» από την αγορά μας πολύ περισσότερα χρήματα, από αυτά που θα μας δανείσει (άρθρο μας: Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ: Οι αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στην «παρακμή», η είσοδος του ΔΝΤ, η εφαρμογή του «διαρθρωτικού» προγράμματος του συνδίκου, τα αποτελέσματα του, καθώς επίσης τα διδάγματα για την Ευρώπη και την Ελλάδα 9/4/2010). Αντί αυτού του δανείου, θα ήταν προφανώς κατά πολύ προτιμότερη η διαπραγμάτευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μας απ’ ευθείας με τους πιστωτές μας, με στόχο την αναβολή της πληρωμής τους.

Τέλος, θα αποφεύγαμε τις ενδεχόμενες συνέπειες της υποδούλωσης μας (της «μετάλλαξης» μας καλύτερα σε μία απλή «γεωγραφική περιοχή»), έτσι όπως τις περιγράφει ο γνωστός Καναδός οικονομολόγος M.Chossudovsky: «Μία χώρα έχει μία κυβέρνηση, εγκαταστάσεις, δημόσιες επιχειρήσεις, προϋπολογισμό, σύνορα και τελωνεία. Μία περιοχή όμως έχει μόνο στα χαρτιά κυβέρνηση, η οποία ελέγχεται από το ΔΝΤ. Χάνει τα σχολεία και τα νοσοκομεία της, τα οποία κλείνουν κατ’εντολή του ΔΝΤ. Δεν έχει πλέον σύνορα, αφού οι εισβολείς επιβάλλουν το ελεύθερο εμπόριο. Παύουν να υφίστανται τόσο η βιομηχανία της, όσο και η γεωργία ή το τοπικό της εμπόριο, σαν αποτέλεσα των επιτοκίων ύψους 60%, τα οποία επίσης ανήκουν στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης που εφαρμόζει το ΔΝΤ».

Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ

Όσον αφορά αυτήν την «εναλλακτική δυνατότητα» μας, ουσιαστικά θα ήταν το ίδιο σαν να αναρωτιόμαστε, εάν θα ήταν προτιμότερος ο δρόμος της Αργεντινής ή της Βραζιλίας - η πτώχευση δηλαδή ή τα αυστηρά μέτρα εξοικονόμησης πόρων (άρθρο μας: Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ: Ιστορικά στοιχεία, παραλληλισμοί, οι αιτίες της κρίσης, η μεγάλη ύφεση, η υπερχρέωση, η στάση πληρωμών, τα καταναγκαστικά μέτρα της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα τους 3/1/2010). Σύμφωνα με την οικονομία τώρα, αυτό που έχει σημασία δεν είναι εάν ένα «εγχείρημα» είναι καλό ή όχι, αλλά εάν είναι καλύτερο από κάποιο άλλο.

Σχετικά με την Ελλάδα λοιπόν, φαίνεται ότι η επίσημη ανακοίνωση της χρεοκοπίας της, εκ μέρους της κυβέρνησης της, θα της κοστίσει πάρα πολλά (άρθρο μας: ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ: Οι βασικές αιτίες της χρεοκοπίας ενός κράτους, τα αποτελέσματα της για τους πιστωτές, τον κρατικό μηχανισμό, την οικονομία και τους πολίτες της χώρας, οι διάφοροι μέθοδοι αποφυγής της, οι λανθασμένοι χειρισμοί, ιστορικά παραδείγματα κρατικών πτωχεύσεων και οι δείκτες μέτρησης-αξιολόγησης του κινδύνου της χρεοκοπίας ενός κράτους 20/11/2009), οπότε θα ήταν μία εσφαλμένη επιλογή που θα όφειλε να αποφευχθεί.

Εν τούτοις, αποτελεί μία από τις διάφορες «λύσεις» που υπάρχουν, οπότε θα έπρεπε να εξετασθεί πάρα πολύ σοβαρά. Φυσικά δεν είναι ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο «αναξιοπρεπής» για μία χώρα, σε σχέση με την προσφυγή της στο ΔΝΤ – είναι δυστυχώς μία ανάλογη «λύση ανάγκης».

Εάν λοιπόν η Ελλάδα πτώχευε, τότε θα διαπραγματευόταν τον περιορισμό των υφισταμένων χρεών της - με πιθανότερο αποτέλεσμα τη μείωση τους κατά 50% (Αργεντινή), καθώς επίσης το ξεκίνημα της οικονομίας της από ένα καινούργιο σημείο. Η ζημία επομένως θα επιβάρυνε τους πιστωτές της - οι οποίοι έχουν κερδίσει ήδη πάρα πολλά, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τις αδυναμίες της, ακόμη και με «αιμοβόρα» κερδοσκοπικά «παιχνίδια».

Επομένως, πολύ λιγότερο τους Έλληνες πολίτες της, οι οποίοι δεν θα ήταν πλέον αναγκασμένοι να υπερφορολογηθούν ή να εκποιήσουν το δημόσιο πλούτο της χώρας τους, για να εξοφλήσουν τα λάθη (σπατάλη, διαφθορά, κακοδιαχείριση) των προηγουμένων κυβερνήσεων τους. Στον πίνακα που ακολουθεί αναφέρονται οι δέκα χώρες, οι τράπεζες των οποίων διαθέτουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΙ: Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου

Χώρα Ομόλογα σε εκ. δολάρια

Γαλλία 75.452 Ελβετία 63.966 Γερμανία 43.236 Η.Π.Α. 16.411

Μ. Βρετανία 12.342 Ολλανδία 11.849 Πορτογαλία 10.317 Ιρλανδία 8.506

Ιαπωνία 8.447 Ιταλία 8.381

Υπόλοιπες χώρες

43.693

Γενικό σύνολο

302.600


Πηγή: Αναφορά τρίτου τετραμήνου 2009 της διεθνούς τράπεζας

Πίνακας: Β. Βιλιάρδος

Όπως διαπιστώνουμε από τον πίνακα, οι κυριότεροι δανειστές της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκά τραπεζικά ιδρύματα, ενώ οι ελληνικές τράπεζες υπολογίζεται ότι διαθέτουν ομόλογα του δημοσίου, ύψους 40 δις €. Μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της λοιπόν, θα ήταν σχετικά ακριβή για τις χώρες της ΕΕ, ενώ αναδεικνύει το γενικότερο πρόβλημα που θα προκαλούσε στην Ευρωζώνη - η οποία ουσιαστικά λειτουργεί με τον κανόνα των «συγκοινωνούντων δοχείων».

Επίσης θα δημιουργούσε πρόβλημα στις ελληνικές τράπεζες – κάτι μάλλον επικίνδυνο για τις περισσότερες από αυτές. Τέλος, θα δημιουργούσε ένα κάποιο πρόβλημα και στις Η.Π.Α., ύψους 16,4 δις $ - το οποίο θα απέφευγε εντελώς η υπερδύναμη, εάν επιλεγόταν από τον «τυφλό ευρωπαίο γίγαντα» η λύση του ΔΝΤ (προφανώς, τα πρώτα χρήματα που θα έδινε το ΔΝΤ στη χώρα μας, θα χρησίμευαν για την εξόφληση των αμερικανών δανειστών μας).

Εν τούτοις, τα ευρωπαϊκά τραπεζικά ιδρύματα θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλα προβλήματα – ενδεχομένως και κάποια ελληνικά. Μοναδική ίσως εξαίρεση θα ήταν η «αλυσιδωτή» χρεοκοπία και άλλων χωρών της ΕΕ (Μ. Βρετανία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία κλπ), η οποία θα συμπαρέσυρε στη δίνη της ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Όμως, ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα, η πτώχευση φαίνεται προτιμότερη επιλογή, από αυτήν του ΔΝΤ ή του δανεισμού που αποφασίσθηκε από την ΕΕ ο οποίος, έτσι όπως έχει «διατυπωθεί», θα διαιώνιζε το πρόβλημα της - δίνοντας απλά το χρόνο στους δανειστές της να αποσυρθούν από τις ελληνικές επενδύσεις τους, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή στην πραγματική Οικονομία.

Τέλος, όσον αφορά την γενικότερη απώλεια της αξιοπιστίας, η οποία «συνοδεύει» την πτώχευση, έχουμε την άποψη ότι, αφενός μεν η αξιοπιστία μας δεν είναι από καιρό τώρα η καλύτερη δυνατή, αφετέρου δε οι πιστώσεις που θα στερούμασταν, μάλλον θα βοηθούσαν στον περιορισμό της σπατάλης, παρά θα δημιουργούσαν πρόβλημα στη χώρα μας.

Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Εξετάζοντας εν πρώτοις τα ενδεχόμενα «πλεονεκτήματα» της εξόδου από την Ευρωζώνη ενός κράτους-μέλους, διαπιστώνουμε ότι θα ήταν κυρίως «νομισματικής φύσης» (υποτίμηση του νέου νομίσματος, τεχνητός πληθωρισμός για τη μείωση του δημοσίου χρέους κλπ). Θα μπορούσαμε επίσης να προσθέσουμε και τις δυνατότητες δανεισμού του «εξερχόμενου» μέλους από την Ε.Ε., ενώ θα υπήρχαν και διάφορα άλλα οφέλη (ισοτιμία ανταλλαγής νομίσματος με Ευρώ, κερδοφόρα «ανταλλαγή» ομολόγων κλπ), που θα προέκυπταν κυρίως από τη διαπραγμάτευση της «εξόδου» με την Ε.Ε.

Όμως, τα μειονεκτήματα της εξόδου μίας χώρας από την Ευρωζώνη είναι το λιγότερο καταστροφικά. Κατά την άποψη μας, ισοδυναμεί στην κυριολεξία με την καταδίκη της σε θανατική ποινή – με την εν ψυχρώ εκτέλεση της. Ακόμη και η προοπτική, η διαφαινόμενη πιθανότητα δηλαδή της εξόδου μίας χώρας από τη ζώνη του Ευρώ, θα δημιουργούσε από πολύ πριν τεράστιες πιέσεις (πωλήσεις) στις αγορές κρατικών ομολόγων, γεγονός που θα είχε σαν αποτέλεσμα μία υπερβολική άνοδο των επιτοκίων τους (spread - πτώση της αγοραστικής τους αξίας). Ήδη διαπιστώνουμε όσον αφορά την Ελλάδα, ανάλογες «κινήσεις», οι οποίες δυστυχώς «ερμηνεύονται» λανθασμένα από μεγάλο μέρος του Τύπου και της Κοινής Γνώμης (όχι όμως από την αγορά ομολόγων και το χρηματιστήριο).

Οι παγκόσμιες χρηματαγορές θα αξιολογούσαν πολύ δυσμενέστερα τον κίνδυνο χρεοκοπίας και θα δυσκόλευαν κατά πολύ την παροχή νέων δανείων στο «εξερχόμενο» κράτος (αγορά καινούργιων ομολόγων του δημοσίου). Επί πλέον, είναι σχεδόν βέβαιη η συνεχής υποτίμηση του εθνικού νομίσματος της χώρας που εξέρχεται, με καταστροφικές συνέπειες για τις τράπεζες και τους εισαγωγείς της οι οποίοι, συμβεβλημένοι σε όρους Ευρώ, θα βρισκόταν αντιμέτωποι με τεράστιες διακυμάνσεις της ισοτιμίας του εθνικού τους νομίσματος - γεγονός που θα τους δημιουργούσε δυσανάλογες ζημίες, προβλήματα ρευστότητας κλπ.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι, η ενδεχόμενη επιλογή της «λύσης» της χρεοκοπίας (ή του ΔΝΤ), δεν θα πρέπει να συνοδεύεται με την έξοδο της Ελλάδας από το χώρο του Ευρώ (άρθρο μας: ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ: Η ιδιαιτερότητα των προβλημάτων ρευστότητας μίας χώρας του Ευρώ, η αντιμετώπιση τους, καθώς επίσης οι πιθανολογούμενες συνέπειες μιας ενδεχόμενης πτώχευσης ενός κράτους μέλους 23/11/2009), αφού κανένας δεν μας υποχρεώνει σε κάτι τέτοιο. Κατά την άποψη μας, η ένταξη μίας χώρας στην Ευρωζώνη είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή, αφού δεν υφίσταται η παραμικρή δυνατότητα να μπορέσει ένα κράτος να επιβιώσει, εξερχόμενο «ατομικά» - πόσο μάλλον όταν έχει απολέσει ολοσχερώς την ανταγωνιστικότητα του.

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Από τον «Πίνακα Ι» που παραθέσαμε στην αρχή του κειμένου μας, είναι φανερό ότι υπάρχουν βουνά χρεών στις δυτικές οικονομίες, σαν αποτέλεσμα της εποχής του εύκολου χρήματος που περάσαμε – «αγγλοσαξονικά» παγκοσμιοποιημένες αγορές, αδύναμες κυβερνήσεις, ανεπαρκείς πολιτικοί απέναντι στην ελίτ που προσέλκυσε το διεθνές κεφάλαιο (τράπεζες, επενδυτικές εταιρείες κλπ), χαμηλά επιτόκια και οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής.

Το ότι θα αποπληρωθούν κάποτε όλα αυτά τα χρέη που συσσωρεύτηκαν, ενώ συνεχίζουν να αυξάνονται από τις δημοσιονομικές κρίσεις που ακολούθησαν, είναι μάλλον απίθανο. Αυτό που φαίνεται περισσότερο λογικό, είναι το να υποχρεωθούν σε απώλειες οι πάσης φύσεως «πιστωτές» - κάτι που έχει συμβεί επανειλημμένα στο παρελθόν. Όπως άλλωστε αναφέρουν οι οικονομολόγοι G.Reinhart και K.Rogoff, οι οποίοι ανέλυσαν τις οικονομικές κρίσεις ιστορικά:

«Οι περίοδοι ανάπτυξης που βασίσθηκαν σε πιστώσεις, κατέληξαν σε πολλές χρηματοπιστωτικές αναταράξεις, σε τραπεζικές και συναλλαγματικές κρίσεις, σε κρίσεις χρεών και δανεισμού, καθώς επίσης σε πληθωρισμό» (άρθρο μας: Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ: Εάν η Ελλάδα καταφέρει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ρευστότητα για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, παραμένοντας ψύχραιμη, ο κίνδυνος χρεοκοπίας της θα μειώνεται συνεχώς 9/2/2010).

Επομένως, γιατί θα πρέπει εμείς να βιασθούμε να αποπληρώσουμε τα χρέη μας, λαμβάνοντας επώδυνα, αντιαναπτυξιακά μέτρα, όταν οι υπόλοιποι «συνοδοιπόροι» μας ακολουθούν ανάλογη πορεία, ενώ ο πληθωρισμός ευρίσκεται ενδεχομένως «προ των πυλών»;

Το δεύτερο συμπέρασμα που προκύπτει από τον ίδιο «Πίνακα Ι» είναι το ότι, το συνολικό εξωτερικό χρέος της Ελλάδας είναι πολύ χαμηλότερο, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες - οι οποίες δεν φαίνεται όμως να «εξωθούνται» σε καταστροφικές αποφάσεις που θα «συρρίκνωναν» το ΑΕΠ τους και θα οδηγούσαν στο «μαρασμό» (αν μη τι άλλο) τις κοινωνίες τους (άρθρο μας: Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ: Η μαζική επίθεση των κερδοσκόπων στην Ελλάδα, οι δέκα μεγαλύτεροι πιστωτές της, καθώς επίσης αναφορές στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία, στην Ιταλία, στη Γερμανία και στη Γαλλία 4/3/2010 ). Γιατί θα πρέπει τότε να προηγηθεί η χώρα μας στο «χορό του Ζαλόγγου»;

Με δεδομένο λοιπόν το ότι, ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας μας (νοικοκυριά) είναι υγιέστερος από τον αντίστοιχο πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών, είναι δυνατόν να ανταπεξέλθει η Ελλάδα με το συνολικό εξωτερικό χρέος της, υπό την προϋπόθεση ότι θα βοηθηθεί τόσο από τους πολίτες της (Εθνικά Ομόλογα, φορολογική συνείδηση, ενεργή συμμετοχή στον έλεγχο των δημοσίων δαπανών κλπ), όσο και από την Κομισιόν – πόσο μάλλον όταν η ακίνητη περιουσία του δημοσίου της (εμπράγματες εγγυήσεις) ξεπερνάει τα 300 δις €.

Επειδή όμως η βοήθεια εκ μέρους των πολιτών της είναι «συνισταμένη» της ευρωπαϊκής βοήθειας, αφού διαφορετικά είναι αδύνατον να υπάρξει η απαιτούμενη εμπιστοσύνη εκ μέρους τους (αρκετοί Έλληνες θα καλωσόριζαν δυστυχώς το ΔΝΤ, ελπίζοντας ότι θα καταπολεμούσε επιτέλους την πολιτική ανεπάρκεια και την διαπλοκή-διαφθορά), θα πρέπει προφανώς να προηγηθεί η Ευρώπη.

Το τελευταίο συμπέρασμα μας είναι λοιπόν το ότι, η Ελλάδα θα μπορούσε να τα καταφέρει, εάν η Ευρώπη τη βοηθούσε πραγματικά - δημιουργώντας εκείνες τις προϋποθέσεις, οι οποίες θα ενδυνάμωναν τις προσπάθειες των πολιτών της. Κάτι τέτοιο σημαίνει την υιοθέτηση μέτρων εκ μέρους της ΕΕ, τα οποία θα ήταν αντικειμενικά αλληλέγγυα – γεγονός που φυσικά δεν υποδηλώνει η απόφαση ενός βραχυπρόθεσμου δανεισμού της με τοκογλυφικά επιτόκια, καθώς επίσης με τη συμμετοχή και τον έλεγχο του ΔΝΤ.

Για παράδειγμα, η Ελλάδα χρειάζεται ευρωπαϊκή τεχνογνωσία στη λειτουργία του δημοσίου τομέα, «επιδότηση» εκ μέρους του ταμείου συνοχής της ΕΕ (έστω δάνειο χωρίς τόκους), διενέργεια βιομηχανικών επενδύσεων από τους εταίρους της, το άνοιγμα των αγορών τους στα προϊόντα της, τον έλεγχο των κυβερνήσεων της εκ μέρους της Κομισιόν κλπ – σε καμία περίπτωση έντοκα δάνεια, πίσω από τα οποία δεν τοποθετείται πραγματικά αλληλέγγυα και ενεργητικά ολόκληρη η ΕΕ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει από την κρίση, αφού ο ιδιωτικός τομέας της είναι πολύ πιο υγιής, σε σχέση με τον αντίστοιχο στις περισσότερες «δυτικές» οικονομίες – ενώ ο δημόσιος πλούτος της υπερβαίνει (ακόμη) το χρέος. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι η εξασφάλιση της αναγκαίας ρευστότητας, χωρίς δυσανάλογες επιβαρύνσεις, - καθώς επίσης η «εμπράγματη» αλληλεγγύη εκ μέρους της ΕΕ, έτσι όπως την περιγράψαμε στο κείμενο μας.

Εάν όμως η ΕΕ δεν έχει αυτήν την πρόθεση, τότε οι λύσεις «τύπου ΔΝΤ» (υπερβολική φορολόγηση, έντονες μειώσεις μισθών, μαζικές απολύσεις κλπ), όχι μόνο δεν θα έχουν θετικά αποτελέσματα αλλά, αντίθετα, θα οδηγήσουν πολλούς Έλληνες στην απόλυτη εξαθλίωση. Φυσικά η αποδοχή του ίδιου του ΔΝΤ, με ή χωρίς την ΕΕ, θα ήταν μία εξαιρετικά εγκληματική ενέργεια, εις βάρος της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Αυτό που απομένει λοιπόν είναι, κατ’ αρχήν, η καθυστέρηση των πληρωμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, σε συνεννόηση με τους ξένους πιστωτές του – εν αναμονή της ενδεχόμενης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, της εκλογίκευσης καλύτερα της Ευρώπης και της πιθανότητας του πληθωρισμού. Ταυτόχρονα, ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του δημοσίου, η μείωση των περιττών δαπανών, η δραστηριοποίηση των πολιτών στα κοινά, καθώς επίσης οι προσπάθειες ανάπτυξης της οικονομίας. Όμως, εάν δεν υπάρξει στο άμεσο μέλλον η σωστή ευρωπαϊκή λύση, είναι καλύτερα να επιλεχθεί ψύχραιμα η ελεγχόμενη στάση πληρωμών - φυσικά με την παραμονή της Ελλάδας εντός του χώρου του Ευρώ.

Βασίλης Βιλιάρδος

Αθήνα, 16. Απριλίου 2010

http://www.x-hellenica.gr/

http://lalei-kairia.blogspot.com
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 446
Εγγραφή: Πέμ 07 Ιαν 2010, 20:23
Irc ψευδώνυμο: THE REAL TERMINATOR
Φύλο: Άνδρας

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Τετ 21 Απρ 2010, 09:55

Eνα σημαντικο σχετικό βίντεο απο ενα καναλι που το YOUTUBE
εκλεισε ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ προσφατα...
.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 66942
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 21 Απρ 2010, 11:20

Φώτη, εκτιμώ ιδιαίτερα τη συμβολή σου στα τόπικς, συχνά δίνεις μια άλλη παράμετρο...
Αυτή που έδωσες εδώ, με έκανε να εξοργιστώ πάλι. :swear:
Οχι ότι δεν τα ξέρω, αλλά όταν τους βλέπω να λένε μαζεμένα και αδίστακτα τόσα ρημαδιασμένα ΨΕΜΑΤΑ, συχνά αναρωτιέμαι, τι θέλει τελικά ο κάθε πολίτης (όχι μόνο ο Ελληνας, ΟΛΟΙ ρε παιδί μου) για να σηκωθεί και να γίνει το έλα να δεις;
Και πόσοι ηλίθιοι υπάρχουν ακόμα που επενδύουν όνειρα και ελπίδες σ'αυτούς τους αχρείους; :help: Ο Βγενόπουλος διατήρησε μια εγκράτεια, δε θέλησε να ισοπεδώσει σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό. Στα μάτια μου είναι ισοπεδωμένοι ήδη ΟΛΟΙ. Γιατί; Γιατί όσο και έντιμος και να'σαι, ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΣΑΙ όταν σιωπάς ή το χειρότερο ΨΕΥΔΕΣΑΙ, τηρώντας ευλαβικά την "γραμμή" του κόμματός σου. Αν βρει κανείς ΕΝΑΝ που να βάζει την πατρίδα και το λαό πάνω απ'το κόμμα του και τις ατομικές του ανάγκες/φιλοδοξίες, να μου τον δείξει για να φάω τα λόγια μου. Ως τότε, αυτή και μόνο αυτή είναι η θέση μου. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ξημερώσει η άγια εκείνη μέρα, που δεν θα ψηφίσει ΚΑΝΕΙΣ σε εκλογές, γιατί ΟΛΟΙ οι κομματικοϊδεολογικοί μηχανισμοί α/ προάγουν κάποια νεοταξίτικη ατζέντα και β/ όσοι λογίζονται δε κι ως "κόμματα εξουσίας", λένε τα πιο εξωφρενικά και εξοργιστικά ΨΕΜΑΤΑ! ΨΕΜΑΤΑ ΨΕΜΑΤΑ!ΨΕΜΑΤΑ!!!
.







Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...


τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 446
Εγγραφή: Πέμ 07 Ιαν 2010, 20:23
Irc ψευδώνυμο: THE REAL TERMINATOR
Φύλο: Άνδρας

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Πέμ 22 Απρ 2010, 19:41

Αααχ Biκυ μου... σου ευχομαι ψυχραιμία γιατι προφανώς
δεν εχουμε δει τίποτα ακόμα

παρόλλα οσο μπορουμε να αγωνιζομαστε και να κατανοούμε
ειμαστε ευλογημενοι... :)
Άβαταρ μέλους
totispap
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2381
Εγγραφή: Τετ 06 Ιαν 2010, 20:39
Irc ψευδώνυμο: totispap
Φύλο: Άνδρας

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από totispap » Πέμ 22 Απρ 2010, 21:30

Οι μεγαλυτερες φασαριες γινονται οταν περασει ο καιρος της οργισμενης φωνης και της εκτονωσης μεσα απο την πλακα και το αστειο,οταν σταματαει η μουρμουρα μεσα απο τα δοντια και οι μουτζες σε τηλεορασεις δεν εκφραζουν ουτε στο ελαχιστο αυτο που νιωθεις.Οι μεγαλυτερες φασαριες βγαινουν μεσα απο το βουβο πονο της ανημποριας και της απελπισιας,εκει που πνιγονται οι λεξεις και γινονται ενεργεια και πραξη..μια σπιθα τοτε θελει,μια λεξη,.ελπιζω καποιος να την πει συντομα..ο βρεγμενος δεν φοβαται την βροχη..
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 4046
Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 15:16
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΕΛ-ΛΑΣ
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από Dhmellhn » Πέμ 22 Απρ 2010, 22:30

Τότη, καλό θα είναι να πάρεις ότι έχεις από τις τράπεζες και να αφήσεις μόνο ένα λογαριασμό κίνησης για τα τρέχοντα έξοδα. Καλό θα είναι επίσης, αν έχεις χωράφια, να τα ετοιμάζεις για ιδίαν χρήση. Πάρε και τίποτα ζωντανά καλού κακού.

Ποτέ δεν ξέρεις... :wink:
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 4046
Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 15:16
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΕΛ-ΛΑΣ
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από Dhmellhn » Παρ 23 Απρ 2010, 23:34

Πως η Moody's πτώχευσε την Ελλάδα

Το δημόσιο θα πληρώσει 5,4 δίς ευρώ τον Μάιο για ένα τεράστιο swap, το οποίο τιτλοποιήθηκε μέσω οχήματος ειδικού σκοπού μεγάλης ελληνικής τράπεζας. Η πιστοληπτική αξιολόγηση των τίτλων που εκδόθηκαν συνδέεται άρρηκτα με την αξιολόγηση του Δημοσίου από την Moody’s. Κάτω από τη βαθμολογία Α2 (δηλαδή στο Α3, όπου πέρασε από χθες η Ελλάδα) αρχίζει η διαδικασία αντιστροφής αυτής της έκδοσης και το Δημόσιο θα κληθεί να πληρώσει 5,4 δις. ευρώ επιπλέον των βαρύτατων υποχρεώσεων του Μαΐου, από τις λήξεις ομολόγων ύψους 8,9 δις. ευρώ στις 19 Μαΐου.

Το τέλος του (κερδοσκοπικού) παιχνιδιού με το ελληνικό χρέος, «σφύριξε» χθες ο οίκος Moody’s, στέλνοντας την κυβέρνηση εντός των επόμενων 24ώρων στον διεθνή μηχανισμό στήριξης, με όρους σχετικά «χαλαρούς» για το 2010, αλλά και τους ισχυρούς δανειστές της χώρας στο… (Διεθνές Νομισματικό) Ταμείο για την είσπραξη τεράστιων κερδών.

Με τη χθεσινή υποβάθμιση των ελληνικών ομολόγων ένα «σκαλοπάτι» πάνω από την κατηγορία «Β», στο Α3, η Moody’s ενεργοποιεί ένα μηχανισμό χρεοκοπίας της χώρας, που πλέον μπορεί να σταματήσει την κίνησή του, μόνο με προσφυγή στο διεθνή μηχανισμό στήριξης, εκτιμούν καλά πληροφορημένες πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που είναι σε θέση να γνωρίζουν καλά τις λεπτομέρειες της έκδοσης ενός σύνθετου προϊόντος με χαρακτήρα ωρολογιακής βόμβας για την Ελλάδα, το οποίο εκδόθηκε εν μέσω της οξύτατης κρίσης στα τέλη του 2008-αρχές 2009, μετά την υποβάθμιση από την Moody’s αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την ενεργοποίηση όρων, που θα προσθέσουν άλλα 5,4 δις. ευρώ στις ήδη υψηλές υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου.

Ειδικότερα, αμέσως μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας στην κατηγορία Α3, η ελληνική κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει «κρυφές» υποχρεώσεις από ένα τεράστιο swap, το οποίο τιτλοποιήθηκε μέσω οχήματος ειδικού σκοπού μεγάλης ελληνικής τράπεζας. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η πιστοληπτική αξιολόγηση των τίτλων που εκδόθηκαν συνδέεται άρρηκτα με την αξιολόγηση του Δημοσίου από την Moody’s. Κάτω από τη βαθμολογία Α2 (δηλαδή στο Α3, όπου πέρασε από χθες η Ελλάδα) αρχίζει η διαδικασία αντιστροφής αυτής της έκδοσης και το Δημόσιο θα κληθεί να πληρώσει 5,4 δις. ευρώ επιπλέον των βαρύτατων υποχρεώσεων του Μαΐου, από τις λήξεις ομολόγων ύψους 8,9 δις. ευρώ στις 19 Μαΐου.

Πώς να κερδίσετε 12 δις. $ ποντάροντας 100 χιλιάδες στην πτώχευση της Ελλάδας

Τα ελληνικά CDS υποτίθεται πως είναι μία ασφάλεια που μπορούν να αγοράσουν όσοι έχουν επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα ούτως ώστε να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο από μία ενδεχόμενη πτώχευση της χώρας και συνεπώς από μία ενδεχόμενη αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων της, πληρώνοντας ένα ασφάλιστρο (το οποίο είναι κυμαινόμενο και ανεβοκατεβαίνει όπως μία μετοχή) στο τραπεζικό ίδρυμα ή το επενδυτικό ίδρυμα που τους τα πουλάει.

Ωστόσο, επιτρέπεται να αγοράσει κανείς CDS και να νομιμοποιείται να λάβει την αποζημίωση σε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας χωρίς να έχει στην κατοχή του ελληνικά ομόλογα, δηλαδή χωρίς να έχει την ανάγκη ασφάλισης της επένδυσης του. Σε αυτήν την περίπτωση τα ελληνικά CDS μετατρέπονται σε ένα χρηματιστηριακό στοίχημα, από το οποίο ο κερδοσκόπος μπορεί να κερδίσει με δύο τρόπους: είτε από την άνοδο της τιμής του CDS και την πώληση του ακριβότερα απ’ ότι το αγόρασε, καθώς το ασφάλιστρο αυξάνεται όσο η χρηματοπιστωτική επίθεση στην Ελλάδα συνεχίζεται είτε από την πραγματική πτώχευση της Ελλάδας και τη λήψη της τεράστιας αποζημίωσης.

Η δυνατότητα αυτή, της αγοράς CDS χωρίς την προϋπόθεση της κατοχής ελληνικών ομολόγων, δημιουργεί ένα κερδοσκοπικό κύκλο ασύλληπτων διαστάσεων, καθώς εμπλέκει, πέρα από hedge funds και κάθε λογής κερδοσκοπικά ιδρύματα και τις μεγαλύτερες τράπεζες / δανειστές της Ελλάδας, τις οποίες αναγκάζει να πουλήσουν ελληνικά ομόλογα εκτινάσσοντας τα επιτόκια τους στα ύψη και επομένως απογειώνοντας το κόστος δανεισμού της Ελλάδας.

Αυτό, γιατί όταν ένας κερδοσκόπος θέλει να στοιχηματίσει αγοράζοντας ελληνικά CDS, πρέπει να στραφεί, κατά κανόνα, στις μεγάλες τράπεζες που είναι οι νόμιμοι διαπραγματευτές αυτών των προϊόντων. Αγοράζοντας ελληνικά CDS από αυτές, στην ουσία ποντάρει εναντίον τους, καθώς θα είναι αυτές που θα κληθούν να τον πληρώσουν αν η Ελλάδα πτωχεύσει Το άμεσο αποτέλεσμα είναι οι τράπεζες να προχωρούν σε στρατηγικές αντιστάθμισης του επενδυτικού κινδύνου που ανέλαβαν, είτε προχωρώντας σε πωλήσεις ελληνικών ομολόγων είτε λαμβάνοντας θέσεις short εναντίον τους, δηλαδή πουλώντας τα, ποντάροντας στην πτώση τους, με την ελπίδα ότι θα τα αγοράσουν, στο μέλλον, φθηνότερα.

Αυτό συμβαίνει γιατί καθώς οι κερδοσκόποι ποντάρουν στην αύξηση της πιθανότητας πτώχευσης της Ελλάδας αγοράζοντας όλο και περισσότερα CDS, οι τράπεζες που τους τα πουλούν είναι σα να ποντάρουν όλο και περισσότερο στο αντίθετο ενδεχόμενο, δηλαδή στη μη πτώχευση της Ελλάδας. Καθώς, όμως, οι περισσότερες από αυτές έχουν, ήδη και ελληνικά ομόλογα, βρίσκονται να ποντάρουν διπλά στη μη πτώχευση της Ελλάδας, από τη μία πλευρά με το να κατέχουν ομόλογα και από την άλλη παίζοντας κόντρα στους κερδοσκόπους των CDS. Το αποτέλεσμα είναι η υπερέκθεση τους στην επένδυση υπέρ της Ελλάδας η οποία τις οδηγεί, σχεδόν αναγκαστικά, στην ανάγκη της μείωσης του επενδυτικού τους ρίσκου πουλώντας ελληνικά ομόλογα ή και ποντάροντας στην πτώση τους. Οι τράπεζες που δεν έχουν, ήδη, επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα, ώστε να μπορούν να πουλήσουν κάποια από αυτά μειώνοντας το ρίσκο τους, αναγκάζονται να τα δανειστούν από άλλες τράπεζες και να τα πουλήσουν short, ποντάροντας και αυτές στην πτώση τους, ώστε να τα αγοράσουν αργότερα χαμηλότερα για να τα επιστρέψουν στις τράπεζες απʼ όπου τα δανείστηκαν.

Απλοποιώντας το παράδειγμα μπορούμε να πούμε πως όταν πραγματοποιείται μία πράξη αγοράς ελληνικών CDS, ενεργοποιείται και μία πράξη πώλησης ελληνικών ομολόγων, με την τελευταία να έχει ως αυτόματη συνέπεια την αύξηση των επιτοκίων των ομολόγων (και των spreads τους με τα γερμανικά), δηλαδή την αύξηση του κόστους δανεισμού της Ελλάδας. Όσο οι κερδοσκόποι συνεχίζουν να σπρώχνουν την τιμή των CDS υψηλότερα, αγοράζοντας τα, τόσο οι τράπεζες που τους τα πουλούν επενδύουν στην πτώση των ελληνικών ομολόγων, σπρώχνοντας τα επιτόκια τους και το κόστος δανεισμού της Ελλάδας υψηλότερα.

Έτσι, η Ελλάδα έχει γίνει ένα τεράστιο χρηματιστηριακό καζίνο (ανάλογο με εκείνο που οδήγησε στην κατάρρευση της αγοράς ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, πάλι με τη χρήση των CDS), το οποίο παρέχει ευκαιρίες για κέρδη σε κερδοσκόπους και τράπεζες σε όλο τον κόσμο, καθώς οι πρώτοι κερδίζουν όσο η κρίση επιδεινώνεται ενώ οι τράπεζες απολαμβάνουν τα κέρδη από τις προμήθειες που λαμβάνουν από το εμπόριο CDS. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη χειρότερο καθώς τα CDS μπορούν να αγοραστούν με μόχλευση, δηλαδή πληρώνοντας τμήμα, μόνο, της πραγματικής αξίας της τιμής τους. Έτσι, μία επένδυση σε ελληνικά CDS της τάξης του 1 εκ δολαρίων, μπορεί να απαιτεί κεφάλαιο μόλις της τάξης των 100 χιλιάδων δολαρίων.

Η μελέτη της πορείας τιμών των ελληνικών CDS αποκαλύπτει ότι η άνοδος τους ξεκίνησε από τον Ιούλιο του 2007, ταυτόχρονα με μία σειρά άλλων χρηματοπιστωτικών εξελίξεων, που αποτελούν τα σημαντικότερα κομμάτια στο διεθνές παζλ που δημιουργεί το έξυπνο χρήμα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του ίδιου αυτού παζλ για περισσότερο από 2,5 χρόνια από σήμερα. Στο διάστημα αυτό έχει πέσει πάνω της μία χρηματοπιστωτική βόμβα 12204 μεγατόνων, όση, δηλαδή, είναι η ποσοστιαία άνοδος των τιμών των CDS από τις 4,6 μονάδες βάσης, τον Ιούλιο του 2007, στις 566 μονάδες βάσης σήμερα, η οποία και είχε ως αντανακλαστική συνέπεια το ξεπούλημα των ελληνικών ομολόγων, την απογείωση των επιτοκίων τους και την εκτίναξη του κόστους δανεισμού για την Ελλάδα.

Ο κερδοσκόπος που επένδυσε 1 εκ δολάρια ποντάροντας στην πτώχευση της Ελλάδας τον Ιούλιο του 2007, σήμερα βλέπει την επένδυση του να αξίζει 12,204 δις δολάρια. Και το πιθανότερο είναι πως για την αρχική επένδυση του 1 εκ δολαρίων δεν πλήρωσε περισσότερο από το 10%, δηλαδή 100 χιλιάδες δολάρια.

Και καθώς στις χρηματοπιστωτικές αγορές το κέρδος του ενός είναι, κατά κανόνα, η απώλεια του άλλου, το λογαριασμό για τα κέρδη των κερδοσκόπων τον λαμβάνει, μέσω της αγοράς ομολόγων, ο Έλληνας πολίτης (και θα συνεχίσει να τον λαμβάνει για πολλά χρόνια ακόμη). Έτσι, όταν η Ελλάδα κόβει μισθούς, λαμβάνει σκληρά δημοσιονομικά μέτρα κλπ, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα για να πληρώσει τους επιπλέον τόκους που προκύπτουν από την αύξηση του κόστους δανεισμού της, στην ουσία ενεργοποιεί το μηχανισμό εκείνο που, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να συγκεντρώσει τα χρήματα που θα πληρωθούν σε όσους πέτυχαν το τζακ ποτ ποντάροντας εναντίον της στην αγορά CDS.

Πάνος Παναγιώτου - Διευθυντής ΕΚΤΑ, info@ekta1.gr

http://www.sofokleous10.gr

http://deltio11.blogspot.com

http://lalei-kairia.blogspot.com
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
totispap
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2381
Εγγραφή: Τετ 06 Ιαν 2010, 20:39
Irc ψευδώνυμο: totispap
Φύλο: Άνδρας

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από totispap » Παρ 23 Απρ 2010, 23:56

Iwn Rwmanos έγραψε:Τότη, καλό θα είναι να πάρεις ότι έχεις από τις τράπεζες και να αφήσεις μόνο ένα λογαριασμό κίνησης για τα τρέχοντα έξοδα. Καλό θα είναι επίσης, αν έχεις χωράφια, να τα ετοιμάζεις για ιδίαν χρήση. Πάρε και τίποτα ζωντανά καλού κακού.

Ποτέ δεν ξέρεις... :wink:
Δεν υπαρχει σεντς στην τραπεζα Δημητρη ουτε για δειγμα,μερσυ παντως για τη συμβουλη :D
Εμεις εδω καπως θα την βγαλουμε για φαι,στις πολεις να δω τι διαολο θα γινει που ο κοσμος και ειδικα οι νεοι νομιζουν οτι τα μαρουλια φυτρωνουν στο ψυγειο...
Οποτε κατσε να κανω ενα προχειρο τιμοκαταλογο..

Μαρουλια 1 λυρα
Παντζαρια-κουνουπιδια 2 λυρες
Κρεμμυδια 1 λυρα
Κοτα 10 λυρες
Κοτα μετα χυλοπιτων (ταλιατελες για τα γκζανια που δε νογαν..) 15 λυρες
Χοιρινο απο 15 εως 30 λυρες
Μοσχαρι 30 λυρες
Αρνι-Κατσικι 35 λυρες
Ψαρια (κατοπιν παραγγελιας) παραχωρηση οικοπεδου
:lol: :lol: :lol:
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 4046
Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 15:16
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΕΛ-ΛΑΣ
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από Dhmellhn » Σάβ 24 Απρ 2010, 01:37

Ο χρυσός είναι διαχρονική επένδυση. Αγοράζω λίρες.

Όσο για την πόλη, άστα καλλίτερα. Όποιος μείνει δεν θα έχει να φάει ούτε τα...τσιμέντα. Γι' αυτό κι εγώ ετοιμάζω το εξοχικό με τον κήπο, τα ζωντανά και το κελάρι. :cool:
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1799
Εγγραφή: Κυρ 14 Μαρ 2010, 19:17
Φύλο: Άνδρας

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από Exciter » Σάβ 24 Απρ 2010, 10:29

Iwn Rwmanos έγραψε:Πως η Moody's πτώχευσε την Ελλάδα
Τα'χει μπερδέψει λίγο ο συντάκτης του άρθρου... στην αγορά των παραγώγων ΜΟΝΟ το παίγνιο είναι μηδενικού αθροίσματος (δλδ το κέρδος του ενός είναι η ζημιά του άλλου). Στην αγορά των αξιών αυτό ισχύει μόνο έμμεσα (σε όρους εναλλακτικού κόστους δλδ, όχι σε χρηματικούς).

Επίσης, αποφεύγει να γράψει ότι πρόκειται για την Titlos pls, θυγατρική της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος... τα έχω γράψει αναλυτικά, από τις 3 Απριλίου, με παραπομπές στο διαφωτιστικότατο zerohedge, εδώ: http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 42#p104142 Το link στο υστερόγραφο μελετήστε το.

Ας το απλουστεύσουμε όμως το θέμα, με απλές ερωτήσεις:

1. Γιατί κάποιος να αγοράσει CDS σε ελληνικό ομόλογο;
Διότι πιστεύει ότι το Ελληνικό κράτος θα βρεθεί σε καθυστέρηση (στην ουσία δεν θα μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει το χρέος του. Αν ήδη κατέχει ελληνικό ομόλογο, το κάνει για να καλύψει πιθανή ζημιά, χωρίς να το πουλήσει άμεσα και να τη γράψει άμεσα. Αν δεν κατέχει ομόλογο, τότε είναι σαν να ποντάρεις στο Μπαρτσελόνα-Ίντερ που γίνεται την Τετάρτη.

2. Ποιος γράφει/πουλάει τα CDS;
Προσοχή: Άλλο το γράφω, άλλο το πουλάω στα δικαιώματα. Στην αγορά πουλάς είτε όταν γράφεις ένα καινούργιο δικαίωμα, είτε όταν "κλείνεις θέση", δλδ πουλάς ένα ήδη υπάρχον και παίρνεις το κέρδος ή τη ζημιά σου.
Προφανώς, λοιπόν, γράφουν CDS όσοι πιστεύουν ότι το Ελληνικό σημόσιο δεν θα βρεθεί σε καθυστέρηση ή, για να'μαστε πιο ακριβείς, ότι το ασφάλιστρο που εισπράτουν αξίζει τον κόπο.

3. Ποιοι χάνουν αν βρεθεί σε καθυστέρηση το Ελληνικό Κράτος;
Προφανώς όσοι έχουν γράψει CDS και όσοι κατέχουν ομόλογα χωρίς να έχουν αγοράσει CDS.

4. Ποιοι έχουν τα ομόλογα χωρίς να κατέχουν ή έχουν γράψει μπόλικα CDS;
Για την πρώτη κατηγορία δεν είναι εύκολο να ξέρει κανείς, το ποιοι όμως κατέχουν γενικώς ομόλογα ανακοινώνεται.
Για το ποιοι έχουν γράψει μπόλικα CDS χρειάζεται λίγη έρευνα... έχω ακούσει ότι είναι κυρίως Deutsche Bank και Goldman Sachs, αλλά το αναφέρω με πολύ μεγάλη επιφύλαξη.

Είναι λοιπόν προφανές ότι κάποιοι έχουν συμφέρον να μην βρεθούμε σε καθυστέρηση, γιατί θα πρέπει να πληρώσουν τα CDS που έχουν γράψει, ακριβώς όπως μία αφαλιστική έχει συμφέρον να μην περάσει τυφώνας πάνω από την περιοχή που έχει ασφαλίσει... μόνο που (με βάση την κρατούσα επιστήμη και διαθέσιμη τεχνολογία) η ασφαλιστική δεν μπορεί να αποτρέψει/εκτρέψει τον τυφώνα στην περιοχή της, αυτός όμως που έχει γράψει τα CDS μπορεί να αναχρηματοδοτήσει το χρέος, οπότε δεν βρίσκεται σε καθυστέρηση το κράτος και τα CDS λήγουν και του μένει το ασφάλιστρο.

Προφανώς αυτό συμφέρει πολύ όταν αναχρηματοδοτείς π.χ. 100, αλλά έχεις γράψει CDS για 500, καθώς υπάρχουν σπεκουλαδόροι (παίκτες που πήραν CDS χωρίς να έχουν ομόλογα στην κατοχή τους, αυτοί που εσφαλμένα αποκαλούνται "κερδοσκόποι" εκ του speculators) ή cross default clauses, ειδικά αν μπορέσεις ν'αναχρηματοδοτήσεις με τοκογλυφικούς όρους και να πάρεις και τον έλεγχο του κράτους που αναχρηματοδοτείς.

Φυσικά, υπάρχει άφθονη βιβλιογραφία για το τι συμβαίνει όταν η υποκείμενη αγορά (στην περίπτωσή μας των ομολόγων) είναι ρηχή ή/και πολύ μικρότερη από την αγορά παραγώγων (στην περίπτωσή μας τα CDS) και το βλέπουμε να εκτυλίσσεται κατά γράμμα σχεδόν.

Μ'αρέσει, πάντως, που προσπαθούσαν να παρουσιάσουν τον GAP ως καλό παίκτη στο πόκερ (αμφιβάλω αν μπορεί να πιάσει τράπουλα και να ρίξει πασιέντζα, τεσπα), όταν το χαρτί της χρεοκοπίας δεν το έπαιξε καθόλου.

exiled


Υ.Γ.: Και δείτε και αυτό, σχόλιο ανωνύμου εδώ: http://www.zerohedge.com/article/titlos ... roy-greece, που είναι είναι link μέσα στο άρθρο που ανέφερα στις 3 Απριλίου
Gs and others on the street got demoed by a firm in Tx which is where they probably got the idea. A company had 79 million bond coming due. Clearly the co. could not pay and the covenants said default and the co. is history. This Tx boutique wrote 500 million on the 79mm bonds in CDS to big firms that the company would default on the bond. They booked the premium paid by the "street" on the CDS and turned around and lent the company the 79mm to make the bond coming due- no default. Result GS is suing the little Tx boutique. I guess they are sore losers..
Υπόμνημα:
Gs: Goldman Sachs
Tx: Texas
boutique: εννοεί ειξειδικευμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών προϊόντων/υπηρεσιών

Χρειάζεται να πω κάτι άλλο;
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1799
Εγγραφή: Κυρ 14 Μαρ 2010, 19:17
Φύλο: Άνδρας

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από Exciter » Σάβ 24 Απρ 2010, 11:10

Και βάζω και ένα ενδιαφέροντα σύνδεσμο, κείμενο του Μάρκου ντε Σαντ... απόσπασμα δε βάζω, γιατί η διαχείριση κοκκινίζει εύκολα και θα το γέμιζε με αστεράκια, καθιστώντας αδύνατη την ανάγνωσή του.

Απολαύστε: http://mavrifatria.blogspot.com/2010/04/blog-post.html
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
totispap
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2381
Εγγραφή: Τετ 06 Ιαν 2010, 20:39
Irc ψευδώνυμο: totispap
Φύλο: Άνδρας

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από totispap » Σάβ 24 Απρ 2010, 11:31

exiled έγραψε:Και βάζω και ένα ενδιαφέροντα σύνδεσμο, κείμενο του Μάρκου ντε Σαντ... απόσπασμα δε βάζω, γιατί η διαχείριση κοκκινίζει εύκολα και θα το γέμιζε με αστεράκια, καθιστώντας αδύνατη την ανάγνωσή του.

Απολαύστε: http://mavrifatria.blogspot.com/2010/04/blog-post.html
Απο τα καλυτερα κειμενα που εχω διαβασει τελευταια (αν βγαλω ενα δυο θεολογικες διαφορες που δεν ειναι και της παρουσης βεβαια).
Φωτια και τσεκουρι,μπερεκετια πραγματα δηλαδη...αιντε φτανει με τα καθως πρεπει κειμενα και τις αναλυσεις σε βαθος..
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Δημοσιεύσεις: 1370
Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 02:22
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Μακεδονία - Ελλάς
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από Aiolos » Σάβ 24 Απρ 2010, 19:01

Max Keiser: «Έλληνες αρνηθείτε να πληρώσετε το χρέος σας»

«Προσπαθούν να σας υποδουλώσουν»

«Έλληνες αρνηθείτε να πληρώσετε το χρέος σας»


Για τις προτάσεις του Max Keiser σας είχαμε γράψει στις 6 Απριλίου 2010, ότι η μόνη λύση είναι η Στάση Πληρωμών των Ελληνικών Ομολόγων!

Το ΔΝΤ είναι η Goldman Sachs, η Wall Street, η Διεθνής Τράπεζα.
Είναι όλοι η ίδια κλίκα.
Όλοι αυτοί είναι συνεργοί όπως αποδείχθηκε προ δύο ετών που ξέσπασε η κρίση.
«Η Γερμανία χρησιμοποιεί την Ελλάδα για να διασπάσει την Ευρωζώνη και να κυνηγήσει τους ιμπεριαλιστικούς της στόχους»

Ο Αμερικανός πρώην χρηματιστής της Wall Street, Max Keiser, είναι αν όχι ο διασημότερος, ένας από τους διασημότερους οικονομικούς αναλυτές του πλανήτη.
Διατήρησε εκπομπή (φυσικά για την οικονομία) στο BBC επί σχεδόν μια δεκαετία και σήμερα είναι ο καλεσμένος των μεγαλύτερων τηλεοπτικών δικτύων του κόσμου στα θέματα που χρήζουν βαθιάς οικονομικής ανάλυσης.
Και ήταν μια τέτοια ανάλυσή του στο Al Jazeera για την κρίση στην Ελλάδα, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε, «ανέβηκε» στο Youtube και έγινε ανάρπαστη. Ήταν τέτοια η απήχηση των λεγομένων του, που στο Διαδίκτυο δημιουργήθηκε site το οποίο τον πρότεινε ως... Υπουργό Οικονομικών της χώρας.
Ίσως γι’ αυτό, ίσως για το γεγονός ότι έχει βαθύτατη γνώση των οικονομικών θεμάτων, των «παιχνιδιών» της Wall Street, των αιτίων της κρίσης, ίσως επειδή δε μασάει τα λόγια του, επιλέξαμε να ζητήσουμε τις απόψεις του για όσα απασχολούν τους Έλληνες και... εσχάτως, τον υπόλοιπο πλανήτη.
Ο Κάιζερ, μιλώντας στην Press Time, από το Παρίσι, όπου βρίσκεται, εξηγεί ότι πίσω από τις επιθέσεις στην Ελλάδα κρύβεται ένα ύπουλο σχέδιο κερδοσκόπων της Wall Street και της Γερμανίας, κατονομάζει τους υπεύθυνους της κρίσης, προτείνει στην Ελλάδα να μην υποδουλωθεί στο ΔΝΤ και να αρνηθεί να πληρώσει το χρέος της, δείχνει μια σειρά μέτρων και προειδοποιεί για «τραπεζικά κανόνια» που θα σκάσουν στην ελληνική αγορά σε δύο- τρεις μήνες...

Ακολουθεί η συνέντευξη:
Στην Ελλάδα μας έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως η μόνη λύση είναι να πιεστούμε όλοι ώστε να σωθεί η χώρα από τα χειρότερα. Είναι έτσι, κατά την άποψή σας;
Όχι! Αυτό δεν είναι αλήθεια.
Επί της ουσίας ζητείται από το λαό να πληρώσει εκ μέρους των τραπεζών!
Η κυβέρνηση βάζει το πιστόλι στον κρόταφο του Έλληνα και του λέει «πλήρωνε, αλλιώς...».
Δηλαδή φορολογούνται οι Έλληνες, αλλά η Goldman Sachs που προκάλεσε το πρόβλημα, δεν πλήρωσε πέρυσι φόρο μεγαλύτερο του 1%.
Αυτό είναι παράλογο!
Είναι γελοίο!
Εκτός και αν οι Έλληνες έχετε μετοχές της Goldman Sachs.
Ή αν σας αρέσει αυτό που γίνεται.
Δηλαδή είναι σαν να πάσχετε από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης:
Είστε όμηροι τραπεζιτών της Goldman Sachs και της Wall Street και κατηγορείτε τον εαυτό σας και αυτομαστιγώνεστε και κατηγορείτε εαυτούς για τη διαφθορά άλλων.
Είναι γελοίο αυτό.
Το ξέρουν όλοι ότι το ποσοστό του ΑΕΠ που ταλαιπωρεί την Ελλάδα είναι ίδιο με του 2000.
Όπως και ότι υπήρξε συνέργεια της Goldman Sachs, τραπεζιτών της Wall Street και της ελληνικής κυβέρνησης για χάλκευση δεδομένων.
Για απόκρυψη δισεκατομμυρίων χρέους.

Και τι θα έπρεπε να γίνει δηλαδή;
Να αρνηθείτε να πληρώσετε! Πείτε όχι!
Κάντε ό,τι και η Ισλανδία.
Δείτε από πού προήλθε αυτό το χρέος.
Χρέος σας είναι να αποφύγετε να μετατραπείτε σε όργανο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Πρέπει να καταλάβετε ότι αν δεν το κάνετε αυτό, χάνετε την ανεξαρτησία σας. Ότι γίνεστε θύματα μιας χρηματοπιστωτικής συμμορίας που διαπράττει απάτη - και αυτό φαίνεται απ’ το 2007 .

Ωραία! Ποιος θα τα πληρώσει αυτά δηλαδή;
Πάντως όχι οι Έλληνες. Αυτό είναι θέμα δημοσίων αρχείων.
Η κυβέρνηση οφείλει να δημοσιεύσει όλες τις δραστηριότητες που είχε με τη Wall Street τα έτη 2000, 2005 και 2009.
Και αυτό, να το αναλάβει κάποιος που θα ερευνήσει την απάτη.
Αυτό, λοιπόν, είναι διαφάνεια.

«Είναι ήδη εκεί»
Θα ήταν πολύ εύκολο να το πούμε και να το κάνουμε αυτό. Να πούμε, «δεν πληρώνω τίποτα». Όμως αυτό δεν θα μας απομόνωνε, έστω οικονομικά; Δεν θα μας οδηγούσε σε μεγαλύτερη φτώχεια;
Εδώ, δυστυχώς, οι Έλληνες θα πρέπει να αναρωτηθούν: Θέλουν πραγματικά να είναι ελεύθεροι;
Γιατί αν το θέλουν, πρέπει να αρνηθούν να πληρώσουν τα χρέη.
Θα πρέπει να ξέρουν ότι το αποτέλεσμα θα είναι όντως, φτώχεια.
Αλλά θα έχουν την ελευθερία τους.
Ειδάλλως, θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν, να χάνουν τις δουλειές τους, να είναι υπόλογοι στο ΔΝΤ.

Εσείς δεν το προτείνετε, απ’ ότι καταλαβαίνω, αλλά πιστεύετε ότι τελικά θα καταλήξουμε να προσφεύγουμε στο ΔΝΤ;
Μα δεν το έχετε καταλάβει!
Το ΔΝΤ είναι ήδη εκεί!
Αυτό σας επιβάλλει τη σκληρή φορολογία και τα υπόλοιπα σκληρά μέτρα.
Σας έχουν εξαπατήσει.
Αν η κυβέρνηση δεν σταματήσει το ΔΝΤ, θα έχει απαρνηθεί το ρόλο της ως δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση από το λαό.
Θα έχει διαπράξει απάτη εις βάρος του.

Τόσο σατανικό είναι πια το ΔΝΤ;
Θα είναι σαν να βγαίνετε από το τηγάνι και να πηδάτε στη φωτιά.
Το ΔΝΤ είναι η Goldman Sachs, η Wall Street, η Διεθνής Τράπεζα.
Είναι όλοι η ίδια κλίκα.
Όλοι αυτοί είναι συνεργοί όπως αποδείχθηκε προ δύο ετών που ξέσπασε η κρίση.

«Να διαλύσει το ευρώ»
Συμφωνούμε για το ΔΝΤ. Οπότε μας μένει ακόμα μια λύση. Αυτή της βοήθειας από την Ευρωζώνη. Αλλά εδώ, έχουμε το σκόπελο της Γερμανίας. Γιατί;
Όταν έγινε η συμφωνία για την επανένωση της Δυτικής και της Ανατολικής Γερμανίας, η χώρα υποχρεώθηκε να δεχθεί το ευρώ.
Αυτό δεν έγινε τυχαία. Κάθε άλλο.
Κανείς δεν ήθελε με την επανένωση η Γερμανία να γίνει ανταγωνιστική με την κακή έννοια.
Έτσι, το ευρώ χρησιμοποιήθηκε για να εμποδίσει τις ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες της Γερμανίας.
Σήμερα, η Γερμανία χρησιμοποιεί την ελληνική κρίση για να κυνηγήσει τις ιστορικές ιμπεριαλιστικές της φιλοδοξίες.

Δηλαδή μου λέτε ότι αν πέσει το ευρώ, η Γερμανία δεν θα ζημιωθεί;
Όχι! Θα είναι ελεύθερη να κάνει ό,τι σας είπα νωρίτερα.
Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας του πλανήτη.
Αν λοιπόν πέσει το ευρώ, η Γερμανία θα κηρύξει τον πόλεμο στην Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, οικονομικά.

Εντάξει, η ΕΕ δεν μπορεί να αντιδράσει;
Μα η ευρωζώνη ήδη καταρρέει.
Της επιτίθεται το hedge fund της Wall Street.
Αυτό επιτίθεται και στη χώρα σας και τη σκοτώνει.
Το ίδιο κάνει και στην ευρωζώνη.

Έχουμε από την άλλη χώρες που αντιστέκονται. Όπως η Ιταλία, ή, ας πάρουμε για παράδειγμα την πολύ ισχυρότερη Γαλλία που αντιτίθεται στη Γερμανία. Αυτή δεν θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο;
Για να το απαντήσουμε αυτό με βεβαιότητα θα πρέπει να ανακαλύψουμε τις σχέσεις της Γαλλίας με τη Γερμανία.
Τις εμπορικές τους συναλλαγές, τις οικονομίες τους, όλα αυτά, ώστε να δούμε αν υπάρχει το ενδεχόμενο να πρόκειται για προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή.
Σε δεύτερη φάση, θα πρέπει να δούμε αν η Γαλλία έχει πραγματικά την οικονομική δύναμη να αντισταθεί στη Γερμανία.

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, μετά από την Ελλάδα, θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες, όπως ο αδύναμος οικονομικά νότος.
Ναι.
Πιθανότατα θα ακολουθήσει η Ισπανία, στη συνέχεια η Ιταλία και άλλες χώρες που με την κρίση χρέους, δεν έχουν δυνατότητα δανεισμού.

Όμως με την παρέμβαση του ΔΝΤ σε όλες αυτές τις χώρες, η Γερμανία δεν χάνει το κύρος της; Θέλω να πω, δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ;
Η Γερμανία χρησιμοποιεί το ΔΝΤ για να διασπάσει το ευρώ.
Βάζει το ΔΝΤ να κάνει τη βρώμικη δουλειά.
Γινόμαστε μάρτυρες μιας μείζονος οικονομικής επίθεσης.
Η Γερμανία επιτρέπει στο ΔΝΤ να γίνει ο «κακός».
Αυτή, απλά δείχνει τους Έλληνες για παράδειγμα λέγοντας ότι «αυτοί έβλαψαν το ευρώ» και αφήνει το ΔΝΤ να κάνει τη βρωμοδουλειά.

Άρα, τη Γερμανία τη βολεύει να διασπασθεί η ευρωζώνη και επιτρέπει κερδοσκοπικά παιχνίδια.
Η Ελλάδα είναι το εξιλαστήριο θύμα και η Γερμανία οφελείται αφάνταστα.
Οι κερδοσκόποι έβαλαν στόχο το ευρώ και αυτό το ξέρει.
Τα αρνητικά στοιχήματα για το ευρώ, έφτασαν στο ιστορικό ζενίθ.
Μιλάμε για πολλά δισεκατομμύρια που έχουν παιχτεί σε στοίχημα υπέρ της πτώσης του ευρώ.
Και από αυτή την πτώση, κερδισμένη είναι η Γερμανία που χρησιμοποιεί την Ελλάδα.

«Οι ελληνικές
τράπεζες
κρύβουν χρέη»

Ξέρετε, στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, έχετε αποκτήσει ένα ρεύμα «οπαδών» που θα ήθελαν να σας δουν ακόμα και... Πρωθυπουργό. Αν υποθέταμε ότι ήσαστε πρωθυπουργός της χώρας, υπουργός Οικονομικών, ή έστω σύμβουλός τους, τι θα κάνατε; Τι θα συμβουλεύατε τον πρωθυπουργό μας;
Θα εθνικοποιούσα άμεσα όλες τις ελληνικές τράπεζες.
Και θα διαπίστωνα ποιες από αυτές είχαν σχέσεις και τι είδους με τη Wall Street. Ποιες έπαιξαν παιχνίδι.
Στη συνέχεια θα δημιουργούσα νέες τράπεζες.
Ξέρετε, η ελληνική οικονομία μπορεί να γίνει άκρως ανταγωνιστική, ακόμα και απέναντι στη γερμανική.
Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να ξεφορτωθείτε τους τραπεζίτες της Wall Street.

Το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα πάντως, δεν φαίνεται να χωλαίνει...
Αυτό θα το δείτε σε δύο με τρεις μήνες.
Είναι πολλά τα δισεκατομμύρια που κρύβουν οι τράπεζες στα βιβλία τους.
Σε δυο- τρεις μήνες λοιπόν, θα σας κάνουν την έκπληξη οι τράπεζες, όταν θα μάθετε ότι σας έκρυβαν τεράστια χρέη.
Θα σας πουν «ξέρετε, δεν σας το είχαμε πει, αλλά έχουμε κάποια θέματα δισεκατομμυρίων»...

Επιμένετε πάντως ότι η λύση είναι να ξεφορτωθούμε τη Wall Street.
Πρέπει να καταλάβετε ότι οι Έλληνες χάνουν τις δουλειές τους και υφίστανται μέτρα λιτότητας που δεν έχουν σχέση με τη ριζική μεταρρύθμιση της οικονομίας.
Οι Έλληνες γίνατε λουκάνικο στο τραπεζικό εργοστάσιο της Wall Street. Απαγορεύστε στη Goldman Sachs να κάνει μπίζνες στην Ελλάδα.
Διώξτε τώρα όλες τις εταιρίες της Wall Street από τη χώρα σας.
Απαλλαγείτε από τους οικονομικούς τρομοκράτες, ειδάλλως θα συνεχίσετε να χάνετε τις δουλειές σας, θα βλέπετε την ανεργία να ανεβαίνει και το βιοτικό σας επίπεδο να πέφτει με τη σφραγίδα του ΔΝΤ.
Αν δεν το καταλαβαίνετε, γίνεστε αιχμάλωτοι, υπόδουλοι του ΔΝΤ.
Πρέπει πραγματικά να αναρωτηθείτε αν θέλετε να είστε ελεύθεροι, με κάθε κόστος.
Και επειδή είμαι σίγουρος ότι το θέλετε, πείτε όχι στο ΔΝΤ, αρνηθείτε το χρέος σας...

Αν δε γίνουν όλα αυτά, τι θα καταλογίζατε στην ελληνική κυβέρνηση;
Πραγματικά, μετά από κάποιους μήνες, αν η κυβέρνηση επιλέξει να μην αντιδράσει στα παραπάνω, θα πρέπει να αναρωτηθείτε, αν πρόκειται για καθαρή βλακεία, ή για διαφθορά...

27-03-2010
ΜΑΞ ΚΑΙΖΕΡ: ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΣΤΗΝ «PRESS TIME»
Στον Γιώργο Καραγιάννη

http://emprosdrama.blogspot.com/2010/04/max-keiser.html

http://www.ellhnismos.org/cgi-bin/em/ik ... entry48844
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 4046
Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 15:16
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΕΛ-ΛΑΣ
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από Dhmellhn » Σάβ 24 Απρ 2010, 19:08

Τα CDS είναι αέρας κοπανιστός. Αυτά διόγκωσαν το έλλειμα. O gap είναι ή πανίβλακας ή εκτελούσε οδηγίες. Και στις δύο περιπτώσεις είναι επικίνδυνος και ακατάλληλος για πρωθυπουργός. Το χαρτί της χρεοκωπίας έπρεπε να παιχθεί έστω και ως μπλόφα. Το μεγαλύτερο μέρος των ομολόγων ευρίσκεται σε χέρια Ευρωπαίων. Οι αμερικανικές τράπεζες έχουν ένα αρκετά μικρό ποσοστό αυτών. Και όμως αυτοί προέβησαν στα παιχνίδια κερδοσκοπίας.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Polikos Arkoudos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 775
Εγγραφή: Πέμ 14 Ιαν 2010, 11:28
Φύλο: Άνδρας

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από Polikos Arkoudos » Σάβ 24 Απρ 2010, 19:10


"Ο Πατριωτισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο, μα εγώ είμαι Εθνικιστής"
-Κωστής Παλαμάς-
-= αλήτες ρουφιάνοι γιουτουμπουτατζήδες =-
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 4046
Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 15:16
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΕΛ-ΛΑΣ
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από Dhmellhn » Σάβ 24 Απρ 2010, 19:24

Ο Αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος είχε πει στο περίφημο εκείνο του διάγγελμα κατά του σχεδίου Αυνάν το 2004 μεταξύ άλλων το εξής: "παρέλαβα κράτος και δεν θα παραδώσω κοινότητα".

Εν έτει 2010 ο gap ή geoffrey ή αβάπτιστος ή ο Έλλην Ο' Μάμα παρέλαβε Κράτος και θα παραδώσει περιφέρεια ή πολιτεία.

Ιδού και η νέα σφραγίς της ελληνικής περιφερείας:

Εικόνα

Uploaded with ImageShack.us
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1799
Εγγραφή: Κυρ 14 Μαρ 2010, 19:17
Φύλο: Άνδρας

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από Exciter » Σάβ 24 Απρ 2010, 23:34

Iwn Rwmanos έγραψε:Τα CDS είναι αέρας κοπανιστός. Αυτά διόγκωσαν το έλλειμα.
Τα CDS είναι στοιχήματα στην αγορά παραγώγων δεν έχουν καμία σχέση με το έλλειμα... αυτό που συμβαίνει, όπως έγραψα παραπάνω, είναι ότι έχουμε ρηχή (δευτερογενή) αγορά και πολύ μεγαλύτερή της αγορά παραγώγων... να το πω και με όρους στοιχήματος: Ποιο ματς είναι πιο εύκολο να στηθεί, όταν ας πούμε παίζονται 10 μύρια ευρώ πάνω στο 2-2 ακριβές σκορ... ένας τελικός τσου λου Τσέλσι - Μίλαν ή το Ατρόμητος - Πανιώνιος, τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, και με τις δύο ομάδες σωσμένες κα μακρυά από τις θέσεις των play-off; (διάλεξα ονόματα ομάδων που είναι οικεία, σαν ενδεικτικά "βάρους φανέλλας," ΔΕΝ υπονοώ ότι θα έστηναν ποτέ ματς, μην παρεξηγηθώ)
Iwn Rwmanos έγραψε: O gap είναι ή πανίβλακας ή εκτελούσε οδηγίες. Και στις δύο περιπτώσεις είναι επικίνδυνος και ακατάλληλος για πρωθυπουργός.
Η βαρεία αμέλεια εξομοιούται με δόλο... νομικόν θέσφατον, που έλεγε και ο Πάντζας στη "Σωφερίνα".
Iwn Rwmanos έγραψε: Το χαρτί της χρεοκωπίας έπρεπε να παιχθεί έστω και ως μπλόφα.
Το χαρτί της χρεοκωπίας παίχτηκε μόνο στο εσωτερικό, αφού δαιμονοποιήθηκε ως ενδεχόμενο (λες και μακροπρόθεσμα ό,τι και να κάνουμε έχει διαφορά, αν δεν αλλάξουμε ως κοινωνία, αλλά μην πάμε τώρα σ'αυτή την κουβέντα), με σκοπό να φοβηθεί ο κόσμος και να συναινέσει στον βιασμό του. Προφανώς θεωρώ αμέλεια και μάλιστα βαρυτάτη, το να μην παιχτεί καν το χαρτί αυτό.
Iwn Rwmanos έγραψε:Το μεγαλύτερο μέρος των ομολόγων ευρίσκεται σε χέρια Ευρωπαίων. Οι αμερικανικές τράπεζες έχουν ένα αρκετά μικρό ποσοστό αυτών. Και όμως αυτοί προέβησαν στα παιχνίδια κερδοσκοπίας.
Εννοείς υποτιμητικής κερδοσκοπίας (η οποία είναι σχεδόν εξ ορισμού βραχυπρόθεσμου ορίζοντα). ΌΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ, δεδομένου ότι εξ'όσων γνωρίζω δεν υπάρχει κάποιος που να είναι χασουροσκόπος... αυτό που διαφέρει είναι το πως ορίζουμε/βατίζουμε το κέρδος και ο χρονικός ορίζοντας. Όπως ανέπτυξα το πρωΐ, η μη καθυστέρηση πληρωμών (καθυστέρηση πληρωμών είναι η ακριβής μετάφραση του default, άντε να δεχθώ το παύση/στάση πληρωμών, bankruptcy είναι η χρεοκοπία*) έχει συγκεκριμένους κερδισμένους και συγκεκριμένους χαμένους... αναρωτήσου ποιος οφελείται, και έχεις αμέσως τη λίστα των υπόπτων για το φόνο.

Το ξαναλέω: ο ελληνικός λαός κάνει θυσίες για να μην πληρώσουν τα CDS αυτοί που τα έχουν γράψει... ποιοι είναι αυτοί, οέο;

Μασημένη τροφή δίνω, όπως θα έλεγε και ο Γεωργίου (για να μείνω πιστός στο ποδοσφαιρικό χρώμα την καταχωρήσεως)

exiled


* Θεωρώ πάντοτε ύποπτη την εμμονή στη χρήση "λάθος" λέξεων, μέχρις αποδείξεως του εναντίου... σπανίως όμως αυτό αποδεικνύεται :wink:
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 4046
Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 15:16
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΕΛ-ΛΑΣ
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Re: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Δημοσίευση από Dhmellhn » Κυρ 25 Απρ 2010, 01:03

Όπως διάβασα τα CDS ξεκίνησαν ως ασφάλεια έναντι των ομολόγων και κατέληξαν να χρησιμοποιούνται ως μηχανισμός πίεσης, ένας είδος στοιχήματος. Αυτά διόγκωσαν το χρέος (έγραψα κατά λάθος έλλειμα). Ο ούτως ή άλλως ανίκανος τύπος που θέλει να το παίξει πρωθυπουργός έπραξε ότι ήταν δυνατόν τους τελευταίους έξι μήνες ώστε να εκτοξευτούν τα spreads` κυρίως με τις βλακώδεις και ανόητες δηλώσεις τόσο του ιδίου όσο και του υπουργού οικονομικών. Μιλάμε για μλκς ανάλογες με εκείνες του ηλιθίου Αλογοσκούφη και της απογραφής του.

Όσο για τον χειρισμό της υπόθεσης "χρεοκωπία" τι άλλο να πω. Εννοείται πως το χαρτί της μπλόφας που αναφέρω την εννοώ ως πολιτικό χειρισμό και όχι ως αχρείαστες δημόσιες πανικόβλητες δηλώσεις. Εδώ ο αρχικαραγκιόζης ήθελε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Κίνα βάζοντας ενδιάμεσο την Goldman Sachs. Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να καρποφορήσει τέτοια προσπάθεια με τέτοιους μεσάζοντες. Αλήθεια γιατί δεν ξεκίνησε απευθείας μυστικές διαπραγματεύσεις; Τι λέω τώρα. Αλλά ακόμη και ράδιο αρβύλα να είναι η συγκεκριμένη πληροφορία, το γεγονός και μόνο της δημοσιοποίησης ανέβασε και άλλο το κόστος δανεισμού. Έπειτα, οι σχέσεις στοργής με τους "περιούσιους" επενδυτές της Goldman Sachs αποδεικνύονται με την τοποθέτηση του κ. Χριστοδούλου, πρώην υπαλλήλου της, στη θέση του προέδρου του Ο.Δ.ΔΗ.Χ

Τέλος, δεν είναι μόνον ο Καραμανλής που κρύβεται και δεν μιλάει. Είναι και ο Σημίτης που δεν έχει βγάλει ούτε φωνήεν.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Oικονομία”