Νέα δημοσκόπηση με μπόλικο μαγείρεμα…

Συντονιστής: Συντονιστής Ενότητας

Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 379 φορές
Έλαβε Likes: 336 φορές

Re: Νέα δημοσκόπηση με μπόλικο μαγείρεμα…

Δημοσίευση από kat_woman » Κυρ 28 Ιούλ 2013, 13:28

Τάλως έγραψε:Γιατι οταν λεω οτι ακομα και μεσω ΑΣΕΠ κακως ειχαν γινει διορισμοι καθως ενα ορισμενο αριθμο εχουμε αναγκη
γινομαι κακος και εμπαθης

=======================================
Αθάνατη Ελλάδα -Στον Αγιο Ευστράτιο φοιτούν 8 μαθητές και διορίστηκαν 29 καθηγητές

Μόνο ως τραγελαφικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν όσο συμβαίνουν στη χώρα μας με τους διορισμούς των καθηγητών, τις αποσπάσεις και τους κοπανατζήδες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Αγίου Ευστράτιου όπου ενώ φοιτούν μόλις 8 μαθητές έχουν διοριστεί 29 καθηγητές (εκ των οποίων οι 17 φυσικής αγωγής). Από αυτούς οι 11 διδάσκουν και οι 18 έχουν αποσπαστεί.

Οπώς αναφέρει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σε ουκ ολίγα σχολεία απουσιάζουν καθηγητές, όχι επειδή είναι κοπανατζήδες, αλλά επειδή το σύστημα διορισμών την τελευταία 20ετία, με μικροκομματική στόχευση, δομήθηκε στη λογική «κάνε περισσότερους διορισμούς και θα δούμε τι θα κάνουμε με τους πλεονάζοντες».

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δηλώνει ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα τη νέα σχολική χρονιά. Βέβαια, το ΥΠΠΑΙΔ είναι και αναγκασμένο να προχωρήσει σε εξορθολογισμό του συστήματος τοποθετήσεων και εκπαιδευτικών, οι οποίοι από την επόμενη χρονιά θα έχουν δυο ώρες επιπλέον υποχρεωτικό ωράριο για να καλυφθούν οι ανάγκες λόγω του παγώματος των διορισμών μονίμων.

http://www.iefimerida.gr/node/116415#ixzz2aElLuxF5

Πριν διαβάσεις το παρακάτω, το οποίο απλά απαντάει και σε αυτό που πόσταρες και στο γεγονός οτι υποστήριξες οτι κανείς δεν αντιδρούσε στα - διαπιστωμένα, δεν διαφώνησα, - κακώς κείμενα της εκπαίδευσης, να σου διευκρινήσω πως απλά το βάζω ως απάντηση και οχι για να δικαιολογήσω κανενός είδους συνδικαλιστικό όργανο για τα οποία-συνδικαλιστικά όργανα-θεωρώ οτι είναι απολύτως υπεύθυνα για το χάλι και την παθογένεια του δημοσίου γενικότερα..

http://www.elme-limnou.gr/806/806/
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
Τάλως
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Τάλως » Κυρ 28 Ιούλ 2013, 19:51

Απο ποσα ατομα αποτελειται η ΕΛΜΕ Λιμνου ? (εχει σημασια )
να υποθεσω ειναι οσοι διδασκουν εκει ? 11 δηλαδη ατομα ? η οχι ?

επισης. ειχα θεσει καποιες θεσεις στις οποιες δεν καταλαβα γιατι δεν απαντησες τις ειχα θεσει ξεκαθαρα για να
μην καθεσαι εσυ να λες πως ειμαι εμπαθης και εγω να λεω πως κανεις συνδικαλιστικο αγωνα . και να κανουμε ποιο ομορφο διαλογο .
μια μια ομορφα και ξεκαθαρα .
φανταζομαι πως δεν τις ειδες? ισως δεν ξερω

Υ.Γ προφανως οταν λεω κανεις δεν εννοω την τοπικη οργανωση . προφανως δεν μπορω να ξερω ΚΑΘΕ οργανωση τι λεει σε ολη τη χωρα .
ομως στις ΚΥΡΙΕΣ διαδηλωσεις των εκπαιδευτικων που τις οργανωνουν συνδικαλιστες (εσεις νομιζω σαν ατομα δεν τους εκλεγετε ?)
δεν ειδα τετοια ανακοινωση οπως αυτη που εκανε η ΕΛΜΕ Λιμνου για αυτο το ειπα .
και αφου το εκαναν στην Λιμνο 1000 ΜΠΡΑΒΟ . :clap:
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 29 Ιούλ 2013, 07:29

Διάβασε αυτό το άρθρο.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/07 ... _7526.html

Τα ίδια έχω πει κατά καιρούς σε διάφορα τόπικ τέσσερα χρόνια τώρα.

Και μία υπόθεση εργασίας στον Τάλω.

Έστω ότι απολύονται 400.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Εσύ σε τι θα ωφεληθείς?
Μάλλον θα ζημιωθείς.
Αφού πράγματα που είχες δωρεάν τώρα θα τα πληρώνεις.
Παιδικούς σταθμούς για το παιδί σου, νοσοκομεία, νερό, κλπ
Τότε σε τι θα ωφεληθείς εσύ σαν ελεύθερος επαγγελματίας?
Μήπως ζημιωθείς.

Αν νομίζεις ότι θα πληρώνεις λιγότερους φόρους πλανάσαι.
Ούτε σαν αστείο δεν το σερβίρουν πλέον.

Το είπε και ο κρατικοδίαιτος από κούνια Κυριάκος.
Τιμωρητικές θα είναι οι απολύσεις για να παρηγορηθούν οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα ότι δεν είναι οι μόνοι χαμένοι.

Με τις υγιές σου
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin

Δημοσίευση από kat_woman » Δευ 29 Ιούλ 2013, 08:46

Τάλω, καλημέρα.
Εννοείται πως ο διάλογος πρέπει να είναι κόσμιος και να μην εκτοξεύονται κατηγορίες και από τις δύο πλευρές. Αν αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τους χαρακτηρισμούς θα δούμε-επαναλαμβάνω-οτι επί της ουσίας δεν διαφωνούμε.Και ποιά είναι η ουσία? Θα στην παραθέσω αμέσως, χρησιμοποιόντας δικά σου λόγια (για να μην λες οτι δεν σε διαβάζω ή οτι απορρίπτω συλλήβδην οτι γράφεις για χ ψ λόγους..):
Ο δημοσιος υπαλληλος που κανει κοπανες που καθεται και δεν παραξει που θα παραβει τα καθηκοντα του
οπως και αυτος του ιδιωτικου πρεπει να απολυονται
επιχειρηματιας που κλεβει η καθε παρανομιες σε βαρος της κοινωνιας
πρεπει να κλεινει η επιχειρηση του
και να ισχυει το ιδιο δικαιο που ισχυει και τους εργαζομενους για τις παρανομες πραξεις.
(εσύ ο ίδιος το είχες τονίσει και με bold!)

Πού είδες να διαφωνώ εγώ σε αυτό? Και αν έβαλα τον κλάδο μου μπροστά, τον έβαλα σαν παράδειγμα και μόνο του γεγονότος οτι μόνο αυτό που προτείνεις εσύ δεν γίνεται από τα καλόπαιδα που κυβερνούν, καθώς οι απολύσεις που γίνονται στον συγκεκριμένο κλάδο, δεν έχουν σαν γνώμονα την αξιολόγηση (την οποία η ΟΛΜΕ δεν την ήθελε, γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε), αλλά είναι οριζόντιες με μόνο κριτήριο τους αριθμούς...

Και για να μείνουμε, αν θες, στους καθηγητές, (σόρυ, αλλά όντας ο εργασιακός μου χώρος, επέτρεψέ μου να έχω άποψη, σωστή ή λάθος, το αφήνω στην κρίση σου), δεν είναι υπεύθυνος ο καθηγητής αν, πριν δέκα χρόνια που περνούσε ΑΣΕΠ και διορίζονταν, στην πραγματικότητα η οργανική θέση την οποία είχε κληθεί να καταλάβει ενδεχομένως και να μην υπήρχε, γιατί οι κυβερνώντες ήθελαν να δείξουν οτι " να , διορίζουμε κόσμο..". Υπεύθυνο ήταν και είναι το Υπουργείο Παιδείας και φυσικά οι συνδικαλισταρέοι που ήξεραν αλλά δεν μιλούσαν..(από αυτό, ελπίζω να καταλαβαίνεις πως μόνο συνδικαλίστρια ΔΕΝ είμαι...σε λίγο θα με πεις και εξωγήινη.. :loco: )

Έχω να σου πω κι άλλα για τον κλάδο μου, και θα μπορούσα να παραθέσω και την προσωπική μου ιστορία αν θέλω να τονίσω το γεγονός οτι έτρεχα, νεοδιόριστη, στις επαρχίες, με ένα μικρό παιδάκι στην αγκαλιά ενώ άλλοι στας Αθήνας, απολάμβαναν ...μόρια Αη Στράτη δίπλα στο σπίτι τους..Δεν θα επεκταθώ όμως γιατί δεν νομίζω να σε ενδιαφέρει, όπως και κανέναν άλλωστε.Αυτή η παθογένεια, όμως, δεν με πείθεις οτι έπρεπε να "λυθεί" με αυτόν τον τρόπο..Εγώ βλέπω πως τα κάθε λογής κομματόσκυλα, οι κοπρίτες, πες τους όπως θες, είναι ακόμα στις θέσεις τους (είναι ο κομματικός στρατός, βλέπεις) και απολύονται αθώοι..

Θα σταθώ σε αυτό που λέει η δόκτωρ πιό πάνω και θα το επεκτείνω: Με αυτές τις απολύσεις, εσύ, εγώ, όλοι μας, σε τι θα ωφεληθούμε?

Ίσως θα έπρεπε να αρχίσουμε να αναρρωτιόμαστε : σε τι θα ζημιωθούμε.Η απάντησή μου είναι, σε πολλά.Και είναι μπροστά μας.
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Δευ 29 Ιούλ 2013, 08:46

doctormarkon έγραψε: Και μία υπόθεση εργασίας στον Τάλω.

Έστω ότι απολύονται 400.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Εσύ σε τι θα ωφεληθείς?
Μάλλον θα ζημιωθείς.
Αφού πράγματα που είχες δωρεάν τώρα θα τα πληρώνεις.
Παιδικούς σταθμούς για το παιδί σου, νοσοκομεία, νερό, κλπ
Τότε σε τι θα ωφεληθείς εσύ σαν ελεύθερος επαγγελματίας?
Μήπως ζημιωθείς.

Αν νομίζεις ότι θα πληρώνεις λιγότερους φόρους πλανάσαι.
Ούτε σαν αστείο δεν το σερβίρουν πλέον.

Το είπε και ο κρατικοδίαιτος από κούνια Κυριάκος.
Τιμωρητικές θα είναι οι απολύσεις για να παρηγορηθούν οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα ότι δεν είναι οι μόνοι χαμένοι.
Ο Κυριακος κανει το παιχνιδι του σαν πολιτικος . ξερει καλα τι κανει .

Απο που θα ωφεληθω αν εχουμε στο κρατος μονον οσους χρειαζομαστε για να λειγουργει ? και δεν πληρωνουμε κηφηνες ?
αυτο μου λες τωρα?

ποτε ειπα εγω οτι θα εχω ωφελος του τυπου οτι δεν θα πληρωνω κατι που εχω δωρεαν?
(επισης νοσοκομεια και νερο απο ποτε ειναι δωρεαν ? :dunno: )

για εσενα μπορει να μην εχει διαφορα οτι απο το ταμειο του κρατους πληρωνονται 400.000 αξιοι εργαζομενοι
και να παψουν να πληρωνονται 200.000 που δεν παραγουν εργο .
για εμενα που ξερω οτι
τα χρηματα αυτα δεν τα γεναει καμια χηνα με χρυσα αβγα αλλα ερχονται απο την φορολογια των πολιτων ομως εχει μεγαλη διαφορα.
και δεν καταλαβαινω για να πληρωνουμε ατομα που δεν παραγουν οσο θα επρεπε .

Δεν θελω να απολυθουν απλα οσοι ειναι στο δημοσιο και δεν εργαζονται .
θελω τους απατεωνες επιχειρηματιες να τους βαλουμε μεσα
και τους βουλευτες επισης .

εχω μαθει στη ζωη μου να ειμαι τιμος και δεν το βλεπω σωστο να επιτρεπουμε να υπαρχουν
πονηρουληδες υπαλληλοι και ιδιωτες που εκμεταλευονται τους αλλους .

Απλα πραγματα . Εγω θελω αλλαγη
δεν θελω ουτε την Ελλαδα του Αντρικου ουτε την Ελλαδα με τα κομμουνιστικα ωραρια εργασιας
αλλα τους καπιταλιστικους μισθους
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Δευ 29 Ιούλ 2013, 08:56

kat_woman έγραψε: Θα σταθώ σε αυτό που λέει η δόκτωρ πιό πάνω και θα το επεκτείνω: Με αυτές τις απολύσεις, εσύ, εγώ, όλοι μας, σε τι θα ωφεληθούμε?

Ίσως θα έπρεπε να αρχίσουμε να αναρρωτιόμαστε : σε τι θα ζημιωθούμε.Η απάντησή μου είναι, σε πολλά.Και είναι μπροστά μας.
Καλημερα!
Εδωσα απαντηση στην doctor .

αλλα δεν ειναι ξερεις τοσο απλο το πραγμα
το εθεσα αλλα απαντηση δεν ελαβα .

ας πουμε ρε παιδι μου οτι οντως ειναι πολυ λιγοι οι κηφηνες οκ? ας δεκτουμε αυτο .

Εχει φανει οτι μεσω ΑΣΕΠ δεν ξερω με ποιο αλλο τροπο πηραν ατομα για κομματικους σκοπους .
δεν φταινε οι εργαζομενοι καθως δεν μπορουσαν να ξερουν τι και πως. δεκτο και αυτο .

αν στο δημοσιο εχουμε ομως πλεονασμα εργαζομενων τι κανουμε ?
το ειχα θεσει μεσα σε 5-6 ΒΑΣΙΚΑ ερωτηματα .

Εγω δεχομαι να μην τους απολυσουμε . αλλα δεν δεχομαι και να τους πληρωνουμε χωρις να εχουν πληρη απασχοληση στις δουλειες τους .
τι θα τους κανουμε? γιατι να μην μεταταχθουν?
γιατι ειναι κακο να γινει αυτο ? και κανουν διαδηλωσεις οταν τους λενε πως δεν θα απολυθειτε αλλα τα μεταταχθειτε ?

εδωσα ενα παραδειγμα του τι μπορει να γινει .

παντως το να πληρωνουμε ατομα που θα καθονται νομιζω δεν ειναι σωστο .
πρεπει να γινει προσπαθεια
1ον. να τους χρησιμοποιησουν οσο ποιο σωστα γινεται ωστε να ειναι παραγωγικοι
ακομα και αν αυτο σημαινει αλλαγη αντικειμενου εργασιας.
δεν θεωρω σωστη τη λογικη οτι εγω αυτο κανω και αυτο θα κανω μια ζωη .
στον ιδιωτικο τομεα αυτο δεν συμβαινει και δεν θα επρεπε να συμβαινει ουτε μεσα στον δημοσιο
και η μονιμοτητα ειναι ενας απο τους λογους που υπαρχει ακομα αυτη η νοοτροπια .

2ον. οντως το κρατος θα απολυσει ισως και ατομα αξιολογα που δεν θα επρεπε για κανενα μα κανενα λογο να απολυθουν .

αλλα δεν ειναι λυση και το να μεινουν ολοι και ολα οπως ηταν .

Ποιο μετα που θα εχω χρονο θα σου γραψω πως ακριβως το εχω στο μυαλο μου .

Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin

Δημοσίευση από kat_woman » Δευ 29 Ιούλ 2013, 09:23

Οκ, μέχρι εδώ.(επιτέλους συννενοηθήκαμε, θέλω να πιστεύω.)
Μόνο μιά μικρή λεπτομέρεια.Θεωρώ οτι οι διαμαρτυρίες-παύλα-διαδηλώσεις δεν γίνονται για τις μετατάξεις...Δυστυχώς κανείς δεν εγγυάται οτι όσοι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα ΔΕΝ θα απολυθούν αλλά θα μεταταχθούν κάπου αλλού, πιό χρήσιμα.Προσωπικά, δεκάρα δεν δίνω αν θα μεταταχθώ ή όχι, θέλω να πιστεύω οτι είμαι αρκετά ευπροσάρμοστη για να αποδώσω τα μέγιστα όπου με πάει η υπηρεσία μου. Όμως, πολύ φοβάμαι οτι α/ η διαθεσιμότητα είναι ο προθάλαμος της απόλυσης και β/ αν και εφόσον γίνει μετάταξη , πολλά ακούγονται για τα κριτήρια που θα γίνει αυτή και για το εργασιακό καθεστώς στο οποίο θα υπάγονται οι μεταταγμένοι, πχ, αν θα μπούν με καθεστώς ΙΔΑΧ , τότε και πάλι η απόλυση, σε δεύτερο χρόνο, είναι πολύ πιθανή..Εξάλλου, και η τρόικα (της οποίας τα χατήρια κάνουν οι κυβερνώντες μας) είναι ξεκάθαρη: ζητά α-πο-λύ-σεις! Ε, όπως και να το κάνεις, όταν υπάρχει τόση αβεβαιότητα,, κανείς δεν κοιμάται ήσυχος...

Τέλος πάντων, αναμένω να τα πούμε αργότερα!
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 29 Ιούλ 2013, 11:46

Να αναρρωτηθείς αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια.
Ναι απολύθηκαν δημόσιοι υπάλληλοι με το Ν.4042/2011

Κριτήρια: Είχαν 33 χρόνια υπηρεσίας και είχαν κλείσει τα 53.
Δεν ήταν τεμπέληδες ούτε κηφήνες.

Πρόκειται για τις διατάξεις περί εφεδρείας.

Με τον ίδιο νόμο μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές του 80% των υπαλλήλων=μισοαπολυμένοι.
Ήταν σαν να απολύθηκαν 200.000 υπάλληλοι.
Αυτό έγινε το Νοέμβρη του 11
Το Κράτος εξοικονόμησε χρήματα. Που πήγαν όμως?
Τα είδες? Είδες καμία μείωση φόρων?

ΟΧΙ

Ούτε θα δεις. Ακόμα και αν απολυθούν όλοι.

Τα χρήματα που εξοικονομούνται πηγαίνουν στους τοκογλύφους και από τα τσιράκια των τοκογλύφων περιμένεις να βάλουν τάξη?

Διαφωνώ και με τους δύο.
Να μην απολυθεί κανείς.

Τώρα το θυμήθηκαν?
Όταν διόριζαν ήταν καλά?
Να μη διόριζαν.

Και το πελατειακό Κράτος ζει και βασιλεύει.
Είναι πολύ εύκολο να χαρακτηρίσουν κηφήνα ή λαμόγιο τον πιό βολικό και αυτόν που δεν έχει "μέσον".

Αν ισχύει με τις απολύσεις ότι ισχύει και με τις προαγωγές τότε θα γίνει χαμός.
Στις προαγωγές υπήρχε ο νόμος 3039/2010 που πρόβλεπε προαγωγές με μόρια και αξιοκρατική διαδικασία. Δεν ίσχυσε ΠΟΤΕ για να μη θιγούν οι θέσεις ημετέρων με χαμηλά προσόντα έναντι άλλων. Έτσι γίνονται προϊστάμενοι με απ ευθείας ανάθεση. Και αυτό διαιωνίζεται 7 χρόνια τώρα (υπήρχε και άλλος προγενέστερος νόμος που πρόβλεπε αξιοκρατικές διαδικασίες που ούτε και αυτός ίσχυσε ΠΟΤΕ).

Έτσι θα έχουμε και τις απ ευθείας "απολύσεις".

Είναι πολύ εύκολο να σε χαρακτηρίσει κάποιος κηφήνα.
Πως?

Με το να σου γυρίζει πίσω χαρτιά να τα κάνεις αλλιώς και αλλιώς και αλλιώς και να σε βρίζει που δεν είσαι μέσα στο κεφάλι του. Να σου βάζει νέα στάδια στη διαδικασία και να μη φεύγει ούτε ένα χαρτί. Έτσι σε χαρακτηρίζει τεμπέλη ότι ξύνεσαι.

Διαδικασία καψονιού που την πληρώνει ο πολίτης.

Δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια να ξερριζωθεί το πελατειακό κράτος απολειφάδι της τουρκοκρατίας.

Και δεν αρχίζει ούτε τελειώνει στους διορισμούς.
Έτσι απλοϊκά θέλουν να μας κάνουν να πιστεψουμε οι δημοσιοκάφροι.

Το πελατειακό κράτος επεκτείνεται και έξω από το δημόσιο.
Η πολιτική ηγεσία προστετεύει και προωθεί τους "δικούς" της επιχειρηματίες μικρούς ή μεγάλους.
Αυτό είναι αντίθετο ακόμα και στις αρχές του "καπιταλιστικού συστήματος" σύμφωνα με το οποίο το κράτος λειτουργεί σε όφελος της αστικής τάξης στο σύνολό της και απρόσωπα και όχι εις όφελος του κάθε καπιταλιστή ονομαστικά και με γνώμονα πόσο στενή είναι η σχέση του με την εξουσία.
Το οικονομικό σύστημα της Ελλάδας ονομάζεται "Σουλτανοσατραπικός Καπιταλισμός" και αυτό δεν θα αλλάξει με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Μάλλον θα επιδεινωθεί όταν αναλάβουν το φοροεισπρακτικό μηχανισμό οι μπράβοι και τραμπούκοι των εισπρακτικών, όταν αφαιρούν ειδικότητες από τα Λύκεια για να στέλνουν τα παιδιά στα ΙΕΚ, όταν χρειάζεσαι 500 ευρώ για να στείλεις το παιδί σου στο νηπιαγωγείο. Όταν η βρύση σου τρέχει βοθρόνερο γιατί δεν συμφέρει την ιδιωτική εταιρεία ύδρευσης να συντηρεί το δίκτυο αλλά και επειδή θέλει να προωθήσει τα εμφιαλωμένα ακόμα και στο πλύσιμο.

Υπερπροβάλλουν τα κακά του δημοσίου τομέα βάζοντας στο στόχαστρο δήθεν τεμπέληδες υπαλλήλους για να δώσουν φιλέτα στους ΔΙΚΟΥΣ τους ιδιώτες.
Οι ιδιώτες είναι καλοί μόνο όταν υπόκεινται σε υγιή ανταγωνισμό και προσφέρουν χρήσιμα αγαθά ή υπηρεσίες τα οποία αν θέλουμε αγοράζουμε.
Όταν ο ιδιώτης πουλάει τραμπουκισμό ή αέρα και πληρώνεται από το κράτος για να κάνει αυτό τότε είναι και αυτός κρατικοδίαιτος.

Είναι ήδη πολλές οι εταιρείες ημετέρων που κάνουν δουλειά που θα μπορούσαν να κάνουν οι υπάλληλοι με πολύ μικρότερο κόστος και πολύ καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Δευ 29 Ιούλ 2013, 12:27

Μπαινω στα γρηγορα ισα ισα για να καταθεσω κατι που συνεβει πριν λιγο. και αφορα ποιο πολυ την kat_woman μια και ειναι του κλαδου της.

Ηρθε πριν λιγο ενας κυριος στο μαγαζι 50+ετων να παρει κατι για εναν ασθενη .
που ειπε πως απορει πως την παλευουν ακομα στα νοσοκομεια και κανουν ακομα τη δουλεια τους και τους επικροτουσε
που ειπε πως δυστιχως τοσα χρονια καποιοι εργαζομενοι/επιχειρηματιες και κομματα διελυσαν τη χωρα.
Και σαν δασκαλος ειπε για τον κλαδο του .
μου εχουν κανει μειωσεις αλλα δεν μπορω να μην παω να κανω μαθημα τα παιδια ειναι παιδια και δεν φταινε .
και 200 ευρω να μου δωσουν εγω θα παω και θα κανω μαθημα.
και του λεω : ειναι ηθικο το ζητημα αυτο !
"Σωστα" μου λεει
του λεω . οταν καποιος εχει τοσες μειωσεις πρεπει να παλεψει για τα δικαια του σκληρα
αλλα οχι να απεχει απο το καθηκον/εργασια του.
ναι μου λεει ετσι ειναι .

αυτο τον αθρωπο δεν μπορω να μην τον σεβαστω και να του πω μπραβο . :clap:

Στο θεμα των απεργειων και των διαδηλωσεων μπορει να μην ειναι για τις μεταταξεις οπως λες.
αλλα πιστευω πως καθε κλαδος πρεπει να κανει ολοκληρωμενες προτασεις.

να πουν: κυριοι δεν δεχομαστε τσεκουρι στον κλαδο μας χωρις κριση πρωτα.
ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΤΑΣΗ .
να φερουν προτασεις να προτεινουν λυσεις και να δειξουν πως θελουν λυση. ετσι πιστευω πως θα ειναι ολοι μαζι τους.

πιστευω καταλαβαινεις το πνευμα μου .

Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin

Δημοσίευση από kat_woman » Δευ 29 Ιούλ 2013, 13:45

Δεν συμφωνώ με τη λογική "και με 200 ευρώ εγώ θα κάνω τη δουλειά μου", γιατί έτσι μπαίνει ο εργαζόμενος στο ρόλο του οσιομάρτυρα που "επιτελεί λειτούργημα μπλα μπλα.." και η όλη φάση γίνεται βούτυρο στο ψωμί αυτών που θέλουν να πάνε ΟΛΟΥΣ τους μισθούς εκεί: στα 200 ευρώ...
Αλλά και δεν συμφωνώ επίσης με τις λογικές των απεργιών έτσι όπως εκφράζονται μέχρι τώρα, γι αυτό και δεν συμμετέχω ποτέ σε αυτού του είδους τις απεργίες-παύλα-κοροιδίες (σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή..)
Πρέπει να έχεις και τον κόσμο με το μέρος σου λοιπόν όταν κινητοποιείσαι κάπως...
Μιά καλή πρόταση (αν και ομολογώ δεν είχα τον χρόνο να τη διαβάσω όλη) είναι αυτή εδώ
http://www.techiechan.com/?p=2011

(είναι το part3, υπάρχουν κάπου και τα άλλα 2, εξίσου ενδιαφέροντα..)

edit: ιδού το μέρος 1 http://www.techiechan.com/?p=1985
και το μέρος 2 http://www.techiechan.com/?p=1989

(αυτά γράφτηκαν όταν έγινε η επιστράτευση των εκπ/ κών, αλλά θεωρώ οτι λεει πολλά σωστά..σου επαναλαμβάνω όμως, οτι δεν τα έχω διαβάσει με λεπτομέρειες.. η έλλειψη χρόνου βλέπεις! :) )
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
firefightergr
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από firefightergr » Δευ 29 Ιούλ 2013, 14:04

Με 200 ευρώ ή και περισσότερα αυτά είναι λόγια μεγάλα και αηδίες,για να μπορώ να είμαι εντάξει στην υπηρεσία μου πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να διαθέτω αυτοκίνητο διότι μένω πολλά χιλιόμετρα μακριά και το κυριότερο δεν έχει συγκοινωνία όλο το 24ωρο.

Επίσης αν δεν τρέφομαι σωστά και δεν είμαι υγειής πάλι δεν είμαι χρήσιμος,το ίδιο αν δεν έχω τη καλή ψυχολογία που απαιτείται (για κάθε επάγγελμα).
Θέλω 100 ευρώ βενζίνη το μήνα και ετήσια 270 τέλη κυκλοφορίας, 185 ασφάλεια, 200 σέρβις.

Ετσι απαντώ στο ηλικιωμένο πως αν έχεις αυτές τις μειώσεις αναγκάζεσαι σε παραίτηση γιατί δε συμφέρει να δανείζεσαι για να προσφέρεις δωρεάν υπηρεσίες.
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 29 Ιούλ 2013, 14:20

Το θέμα ηθικής τάξεως υπάρχει σε πολλούς τομείς του δημοσίου και όχι μόνο στην εκπαίδευση.
Υπάρχουν παντού άνθρωποι που κάνουν καλά τη δουλειά τους αλλά αυτό δεν θα τους έσωζε από την απόλυση με τον τρόπο που γίνονται οι απολύσεις ή που πρόκειται να γίνουν.
Θα την πληρώσουν και πολλοί ευσυνείδητοι.

Από τον ιδιωτικό τομέα που ξέρω όταν σε μια επιχείρηση υπάρχει ισχυρό συνδικάτο οι μισθοί δεν έχουν πέσει σχεδόν καθόλου.
Και φυσικά ο εργοδότης δεν παραβιάζει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Έχω πολλά παραδείγματα πάνω σε αυτό και δεν έχει μόνο σχέση με το μισθό.

1. Μεγάλη επιχείρηση πολύ γνωστή ήθελε να χρησιμοποιήσει περιστασιακά παλιούς εργαζόμενους που ήταν στη σύνταξη σε θέση μηχανικού. Το συνδικάτο θα έφερνε την επιθεώρηση εργασίας και θα πλήρωνε γερό πρόστιμο. Έκανε κάποιους από τους χειριστές μηχανικούς - ειδικότητα ιδιαίτερα ασφαλής εργασιακά.

2. Όταν η επιχείρηση αποφάσισε να απολύσει κάποια άτομα για να μην κάνουν οι εργαζόμενοι απεργία διαρκείας αναγκάστηκε να απολύσει διευθυντές και golden boys-girls με 5.000 το μήνα.

3. Η εταιρεία άφησε 10 μέρες τους εργαζόμενους απλήρωτους προσποιούμενη οικονομικές δυσκολίες. Μέχρι που άφησε το ρεύμα απλήρωτο για να έρθει η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα και να λυπηθούν οι εργάτες και να δεχτούν να κάνουν υπομονή.
Αλλά δεν μάσησαν οι εργάτες. Τα λεφτά μπήκαν στη θέση τους σε λίγες μέρες με την απειλή της απεργίας.

Δεν είναι δυνατόν να μη διεκδικείς τα δικαιώματα σου.
ούτε και η παρανομία και η εκμετάλλευση να γίνεται καθεστώς και νόμος.

Και αν γίνει νόμος να μην εφαρμοστεί ΠΟΤΕ
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Δευ 29 Ιούλ 2013, 17:31

Αυτο το 200 ευρω ρε παιδια δεν ειναι ρεαλιστικο . και προφανως δεν θα βγει κανεις να το φωναξει και πολυ καλα θα κανει.

ειναι ομως αυτο που κρυβει μεσα του ενας ανθρωπος που νοιαζεται για τα παιδια του. γιατι ως δασκαλος η ταξη του ειναι παιδια του .

με αυτη την εννοια το εξεφρασε .

και η ουσια του λογου του ηταν η παρακατω.
οτι θα ζηταω οσα πρεπει σαν ανθρωπος και εργαζομενος
αλλα τα παιδια δεν μου φταινε να χανουν το μαθημα τους .

τοσο απλα .

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 30 Ιούλ 2013, 10:13

Aς μην ξεχνάμε ότι και στο δημόσιο λειτουργεί το "διαίρει και βασίλευε"

Υπάρχουν πολλές "φυλές" Ασεπίτες, συμβασιούχοι, Αορίστου Χρόνου ΙΔΑΧ, Π.Ε (πτυχιούχοι) Τ.Ε (με πτυχίο ΤΕΙ) Δ.Ε (Λυκείου) Υ.Ε (Γυμνασίου ή Δημοτικού), Μεταπτυχιακοί, Δόκτορες, Απόφοιτοι ΕΣΔΔ, Απόφοιτοι ΕΣΔΔ με μεταπτυχιακό, απόφοιτοι ΕΣΔΔ με διδακτορικό κλπ.

Κάθε κατηγορία έχει και τις δικές της προσδοκίες και αντιλήψεις αλλά το "μέσον" τις διαπερνά όλες και έτσι δημιουργούνται διαμάχες και μέσα στην ίδια κατηγορία.

Έτσι στην ίδια κατηγορία κάποιοι είναι........πιο ίσοι.......λόγω ισχυρότερων σχέσεων με πελατειακά δίκτυα.

Το κακό είναι ότι και μέσα στο δημόσιο υπάρχουν φωνές υπέρ των απολύσεων αρκεί να μην αφορά τον εαυτό τους ή την κατηγορία τους.

Παίζουν και διαμάχες για προϊσταμενιλίκι. Οι παλιοί Π.Ε φοβούνται ότι θα τους φάνε τη θέση οι απόφοιτοι, οι μεταπτυχιακοί ή οι διδάκτορες και η κατάσταση εντείνεται ακόμα περισσότερο.
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin

Δημοσίευση από kat_woman » Τρί 30 Ιούλ 2013, 11:08

Μα βεβαίως! Η κλωτσοπατινάδα παίζει πολύ εντός του δημοσίου, αλλά και εντός του ιδίου κλάδου...δυστυχώς.Όπως και η ρουφιανιά και όλα τα συνοδευτικά αυτής...Σημεία των καιρών και όλο αυξάνονται οι οπαδοί του " ο σώζων εαυτόν σωθήτω!". Είναι ένα από τα "καλά" της κρίσης, οτι πέφτουν οι μάσκες και βλέπουμε πιά πόσο γυμνός είναι ο βασιλιάς...
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 30 Ιούλ 2013, 11:31

kat_woman έγραψε:και βλέπουμε πιά πόσο γυμνός είναι ο βασιλιάς...
...και πόσο λίγοι, πονηροί μικρόνοες αλλά και βλάκες,
είναι τόσοι πολλοί από μας...
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Σάβ 03 Αύγ 2013, 10:03

Που θα παει...
δεν θα ερθει ενας η καποιοι που να μην ανηκουν σε παραταξεις?
που να μην εχουν κομματικα συμφεροντα ?
που να ειναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ υπερ του λαου και του εθνους?

ελπιζω πως ναι . και τοτε θα κατσει το καθε κατεργαρης στον παγκο του
σε καθε τομεα της κοινωνιας . απο το πρωτο κομμα μεχρι τον τελευταιο πολιτη .

Οχι για τιποτα αλλο αλλα γιατι η ασυδοσια δεν παει αλλο .

Άβαταρ μέλους
ostrako
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: jim

Δημοσίευση από ostrako » Σάβ 03 Αύγ 2013, 10:45

Αναρωτιεσε,εγω ψαχνω και νομιζω ,οτι εχω βρει.Για δες,https://www.youtube.com/watch?feature=p ... Us#at=1081.

Ο καθενας μπορει να κανει ,ελευθερα,οτι συνειρμους ,του επιτρεπει ,η νοηση του.
Πχ και για τον Καζακη ,λενε ,υπαλληλος ηταν της Morgan,χωρις πτυχειο,μας ωθει σε ,επανασταση για να μας φανε ευκολα,οι λυκοι.

Ολοι κατι θα πουν ,κατι θα σκεφτουν,ελευθερα.Και εσυ, να ηθελες να οδηγησεις τη χωρα,
κατι θα ευρισκαν να σε πουν.
Μακαρι να ξεπερασουμε οσο το δυνατον καλυτερα, την κατασταση ,αυτη που ζουμε.
Ποιος ειναι αυτος ,που βαζει το χερι του,στη φωτια ,για τον καθε μπροσταρη?
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Σάβ 03 Αύγ 2013, 11:03

ostraka sos έγραψε: Ποιος ειναι αυτος ,που βαζει το χερι του,στη φωτια ,για τον καθε μπροσταρη?
Κανενας λογικα δεν μπορει να ξερει απολυτα .
και προφανως δεν ελπιζω στον Σωρρα . ουτε τον αρνουμαι ουτε τον δεχομαι .

αλλα δεν μιλαω για τετιους .
εκεινος που ηγειται δεν περιμενει να βαλει καποιος το χερι του στη φωτια για αυτον.
αλλα βαζει ο ΙΔΙΟΣ το κεφαλι του και παιρνει αποφασεις

Τουλαχιστον ξερω πως τετοιοι ανθρωποι δεν θα ειναι ουτε προδοτες ουτε κλεφτες

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 03 Αύγ 2013, 17:41

Που θα παει...
δεν θα ερθει ενας η καποιοι που να μην ανηκουν σε παραταξεις?
που να μην εχουν κομματικα συμφεροντα ?
που να ειναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ υπερ του λαου και του εθνους?

ελπιζω πως ναι . και τοτε θα κατσει το καθε κατεργαρης στον παγκο του
σε καθε τομεα της κοινωνιας . απο το πρωτο κομμα μεχρι τον τελευταιο πολιτη .
Εδώ συμφωνώ.
Αν και πιστεύεις ότι κάθε δημόσιος υπάλληλος είναι γλύφτης και κοπρίτης.

Δεν είναι έτσι.

Εγώ ποτέ κανένα μέσον δεν είχα και τη θέση που έχω δεν την χρωστάω σε κανέναν.
Μόνο που οι παλιοί συνάδελφοι με τα ίδια προσόντα και χρόνια υπηρεσίας και χωρίς διδακτορικό είναι γενικοί διευθυντές. Εγώ απλή υπάλληλος.

Αυτό κάτι σημαίνει.........Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Σάβ 03 Αύγ 2013, 18:09

doctormarkon έγραψε: Αν και πιστεύεις ότι κάθε δημόσιος υπάλληλος είναι γλύφτης και κοπρίτης.
Γιατι εχω την εντυπωση πως απο τα γραφομενα μου σε διαφορα ποστ δεν εχω ουτε καν υπονοησει κατι τετοιο?
μηπως γενικευεις αυτο που νοιωθω για οσους μας περνανε χαζους ?
Εγώ ποτέ κανένα μέσον δεν είχα και τη θέση που έχω δεν την χρωστάω σε κανέναν.
Μόνο που οι παλιοί συνάδελφοι με τα ίδια προσόντα και χρόνια υπηρεσίας και χωρίς διδακτορικό είναι γενικοί διευθυντές. Εγώ απλή υπάλληλος.

Αυτό κάτι σημαίνει.........Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Δεν χρειαζεται. πες το απλα. οσοι εγλυφαν το κομμα περνουσαν μελι γαλα

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 03 Αύγ 2013, 22:18

Έτσι είναι όπως το λες.
Αν και πιό πολύπλοκο σύστημα απ όσο νομίζεις.

Αλλά αφού αυτό το σύστημα ζει και βασιλεύει και μάλιστα ενισχυμένο δεν είμαι υπέρ των απολύσεων.

Για τις προαγωγές ίσχυε σύστημα με "αντικειμενικά κριτήρια" και μόρια.
Αλλά δεν ίσχυσε Π Ο Τ Ε και δεν έγιναν κρίσεις από το 2006.
Έβαζαν τμηματάρχες με "ανάθεση" και "δικούς" τους έτσι αυθαίρετα.

Ε έτσι αυθαίρετα θα διώχνουν παρά τα δήθεν αντικειμενικά κριτήρια.

Όπου βλέπεις μόρια και αξιοκρατία είναι η "βιτρίνα".
Όπου βλέπεις μόρια δεν ισχύουν Π Ο Τ Ε
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Σάβ 03 Αύγ 2013, 22:46

doctormarkon έγραψε: Όπου βλέπεις μόρια και αξιοκρατία είναι η "βιτρίνα".
Όπου βλέπεις μόρια δεν ισχύουν Π Ο Τ Ε
Το γνωριζω πολυ καλα
για αυτο εχω πει στο παρελθον οτι ακομα και αν εγιναν προσληψεις μεσω διαγωνισμων και καλα δεν εχουν οση αξια νομιζουμε .
επεσε πολυ βυσμα το ξερω καλα

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 03 Αύγ 2013, 23:39

Στους γραπτούς διαγωνισμούς δεν έχει βύσμα.

Κάποτε νόμιζα ότι χωρίς βύσμα δεν γίνεται.
Έδωσα στην ΕΣΔΔ και έγραψα καλά αλλά δεν πίστευα ότι θα έβλεπα το όνομα μου στους επιτυχόντες και μάλιστα σε πολύ καλή σειρά.
Ούτε χάρηκα ιδιαίτερα αφού ήμουν πολύ νέα και υπήρχαν ευκαιρίες για κάτι καλύτερο.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης είναι φιλέτο που δεν το κλωτσάς έτσι εύκολα.

Αλλά δεν θα έβαζα βύσμα για να γίνω δημόσιος υπάλληλος και να προσκυνάω κάποιο μαλάκα πάτρωνα μια ζωή.

Δεν κατηγορώ αυτούς που έβαλαν το....βύσμα.
Αυτό που με χαλάει όταν μιλάω μαζί τους είναι η ευγνωμοσύνη που νοιώθουν γι αυτόν που τους έδωσε τη θέση.
Λες και αν δεν έκανε τη δουλειά το βύσμα θα δούλευαν στα "κόκκινα φανάρια"

Πήγα στο δικαστήριο μάρτυρας υπέρ κάποιων συμβασιούχων συναδέλφων που είχαν απολυθεί και έκαναν ασφαλιστικά μέτρα.
Είδαν απέναντι κάποιους "ομοϊδεάτες" συναδέλφους να υποστηρίζουν τα "συμφέροντα" του δημοσίου και να λένε ότι δεν υπάρχουν ανάγκες.
Έξω από τα δικαστήρια έριξαν άγριες προσβολές στους συμβασιούχους λες και ήταν μπάζα.

Τους υποστήριξα και κέρδισαν τη δίκη επιστρέφοντας για λίγους μήνες στη δουλειά. Αλλά δεν αξίζει τόση ξεφτίλα και προσβολές για μια ελπίδα να μπεις στο δημόσιο.

Ευτυχώς που όλοι και όλες ήταν κάτω των 30.
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Κυρ 04 Αύγ 2013, 00:03

doctormarkon έγραψε: Δεν κατηγορώ αυτούς που έβαλαν το....βύσμα.
αυτο δεν το καταλαβα ποτε.
μια χαρα ενοχοι ειναι .

Απάντηση

Επιστροφή στο “Oικονομία”