O οικονομολόγος κ. Δημήτρης Καζάκης

Συντονιστής: Συντονιστής Ενότητας

Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
Clash
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Re: O οικονομολόγος κ. Δημήτρης Καζάκης

Δημοσίευση από Clash » Τετ 07 Δεκ 2011, 19:23

Eγώ δε μίλησα ποτέ για "πράκτορες ιμπεριαλισμού" και άλλα χαριτωμένα που η δική σου καλπάζουσα φαντασία αναμασάει.
H δική μου φαντασία τ' αναμασάει; Οχι του Καζάκη; :lol: :lol: :lol: :lol:

Αυτό εγώ το έγραψα ή, ο φαντασιόπληκτος οικονομόλογος;
Γι’ αυτό και μπήκαν στον αγώνα και οι εφεδρείες του «βαθέως κράτους» στην αριστερά. Έτσι κάθε τρεις και λίγο έχουμε επιθέσεις ότι είμαστε εθνικιστές, ακόμη και «εθνικοσοσιαλιστές» και μάλιστα από εκείνους που εκ πεποιθήσεως και εξ ιδεολογίας είναι πράκτορες του ιμπεριαλισμού και της Ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας. Τελευταίο κρούσμα υπήρξε στο ιστολόγιο με την επωνυμία «Βαθύ Κόκκινο»
Και αυτό εγώ το έγραψα;
Μας είναι γνωστό από καιρό το γεγονός ότι ορισμένοι που κυκλοφορούν στην αριστερά νιώθουν εξαιρετικά βολικά με το να διακινούν «πληροφορίες» που κατασκευάζονται από το «βαθύ κράτος». Επ’ αμοιβή, ή όχι, μας είναι αδιάφορο. Το γεγονός όμως ότι σχήματα, κόμματα, οργανώσεις και ιστοσελίδες της λεγόμενης αριστεράς ανέχονται αυτές τις διακριτές συγγένειες με την φαιά προπαγάνδα του «βαθέως κράτους», απλά αποδεικνύει τι στ’ αλήθεια κρύβεται πίσω από την δήθεν επαναστατική και ταξική ρητορεία ορισμένων.
Τι έχουν ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ αυτοι που δεν το άκουσα ποτέ;
Πρόσεξε, μιλάω για ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, όχι για αφορισμούς, αντιδραστικές απορρίψεις και κόντρες χάριν κόντρας.
Ε, ναι ρε Βασιλική κανείς δεν έχει προτείνει τίποτα. Μόνο ο μπουρδολόγος οικονομολόγος. Και μου ζητάς να σου παρουσιάσω όλων τα προγράμματα, τις θέσεις τους, τις προτάσεις τους, λες και έχω καμιά υποχρέωση να σας ενημερώνω. Ψάξε βρες τα αν σε ενδιαφέρουν.

Τέλος πάντων...μια ρημαδιασμένη απάντηση σε αυτά που έγραψα...
Ναι ρε γμτ και τα λέει τόσο ωραία. Ειδικά εκεί που αναφέρει ότι για να έχει νόημα η αλλαγή του νομίσματος πρέπει να εκτιναχθεί η ελληνική οικονομία με επενδύσεις κτλ κτλ. Από τη μια υποστηρίζει «κλειστά σύνορα» για το κεφάλαιο εννοώντας δασμούς, από την άλλη θέλει και επενδύσεις. Και ποιος βρε Καζάκη θα κάνει επενδύσεις όταν δίπλα στη Βουλγαρία θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του με μικρότερο κόστος; Ή το άλλο που λέει για την ελληνική ναυτιλία. Ναι πρώτοι πρώτοι θα βάλουν οι εφοπλιστές ελληνική σημαία και θα παρατήσουν τη λιβεριανή ή, των νησιών Βανουάτου που δεν έχουν φορολογία. Επίσης πρώτοι - πρώτοι θα φτιάχνουν τα καράβια τους στο Σκαραμαγκά για να πληρώνουν μεροκάματα 100 ευρώ και θα παρατήσουν τα ναυπηγεία της Κίνας που δίνουν μηνιάτικα 30 ευρώ.
...εχει κανείς να μου δώσει; ΑΠΑΝΤΗΣΗ λέω...όχι τα ...«είσαι οπαδός της ευρωζώνης» και τα άλλα γραφικά.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 07 Δεκ 2011, 20:03

1/ το τόπικ δεν αφορά τις εναλλακτικές προτάσεις, έχει συγκεκριμένο τίτλο.
Ήδη το μπαχάλεψες με τους αφορισμούς...

2/ τώρα μας πέταξες κάτι σεντόνια, τα οποία δε θα πέταγες αν είχες δει κι αυτό http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 56#p156256

3/ προσωπικά δεν με καλύπτει πουθενά ο κουβέλης.
Γενικότερα, δεν με καλύπτουν οι "ευρωπαϊστές" υπέρ ή κατά της ευρωζώνης...
30 χρόνια PLUS (όπως θέλει να γίνει το πασοκ), είδαμε τα καλά της Ευρώπης..
Πιο ουτοπικό-ανέφικτο-ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟ- και και σε κάθε περίπτωση μη πραγματικό θεώρημα από το "μια ευρώπη ευημερίας, ισονομίας, δημοκρατίας και ανάπτυξης", σε ό,τι με αφορά, δεν υπάρχει.

4/ Σταμάτα με τα σεντόνια και χαλάρωσε. Αν/όταν έρθει ο Αχινος κι αν/όταν θελήσει, θα σου απαντήσει στο ερώτημα που επανειλημμένα θέτεις, διότι ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν έχεις δει καμία ομιλία του, όπου και απαντάει αναλυτικά και σε αυτά που προτάσσεις. Μέχρι τότε, άσε το θέμα, γιατί προσθέσαμε ένα κάρο σελίδες εδώ πέρα, χωρίς ουσιώδη λόγο και κουράζουν.

5/Τα 2 ποστς σου (έλεος πότε πρόλαβες) θα τα διασπάσω και θα το κάνω τόπικ με τίτλο "εναλλακτικές λύσεις", (ή όποιον άλλον θέλεις) κι εκεί μπορείς να μας παρουσιάσεις όσες λύσεις γουστάρεις.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 07 Δεκ 2011, 20:07

Εγιναν οι σχετικές διασπάσεις σε νέο τόπικ εδώ http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 14#p157914
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Τετ 07 Δεκ 2011, 20:20

1) Ε, δεν τρώγεσαι. Στο προηγούμενο μήνυμα μου έλεγες να σας παρουσιάσω άλλες προτάσεις - γιατί όπως ισχυριζόσασταν μόνο ο Καζάκης έχει κάνει προτάσεις - και αφού σας έβαλα μόνο δύο προτάσεις μου λες ότι δεν αφορούν το τόπικ. :lol: :lol: :lol:

2) Τα δικά μου σεντόνια σε πείραξαν; Εδώ βλέπω ένα σωρό copy paste σεντονάτα που μου έβαζαν για απαντήσεις. :lol: :lol:

3) Προσωπικά ούτε εμένα με καλύπτει ο Κουβέλης, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει κάνει κάποιες προτάσεις. Και το σωστό είναι να κριθεί γι' αυτές τις συγκεκριμένες προτάσεις και όχι για την ταμπέλα «ευρωπαϊστής», «ΠΑΣΟΚ plus».

4) Δεν θέλετε δηλαδή να βάλω και άλλες προτάσεις; Και ΚΚΕ έχω και ΣΥΡΙΖΑ έχω και αναρχικούς έχω και Φωτόπουλο έχω και ΛΑΟΣ έχω. Πάρτε κόσμε προτάσεις!!!! Αντε να μπει ο Αχινός να δούμε την απάντηση του. Ελπίζω να μην είναι τίποτα copy paste ή, δες αυτό το βιντεάκι.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Τετ 07 Δεκ 2011, 20:53

Clash έγραψε:Ναι ΙΟΝ ξέρω ένα σύστημα, το οποίο δεν στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Και αυτό είναι ο κομμουνισμός. Εννοώ πραγματικός κομμουνισμός και όχι ο κρατικός καπιταλισμός που εφαρμόστηκε στην ΕΣΣΔ.
Αυτή σου η απάντηση με καλύπτει.
Αν μπορούσες να το αναπτύξεις καλύτερα
Δηλ ως προς τα προτεινόμενα μέτρα
αλλά και ως προς το ποιος είναι αυτός ο εκπρόσωπος
αυτού του αληθινού κομμουνισμού εδώ στην Ελλάδα
θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.
Clash έγραψε:Το ανεβασμένο επίπεδο σημαίνει ότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Οσο προχωράει η ζωή, τόσο και οι ανάγκες γίνονται περισσότερες. Π.χ πριν 30 -40 χρόνια το αυτοκίνητο ήταν πολυτέλεια, τώρα είναι ανάγκη. Πριν 60 χρόνια σταθερό τηλέφωνο είχαν τα περίπτερα της γειτονιάς, τώρα όλοι έχουν ανάγκη το κινητό. Συνεπώς δεν είναι απλά καταναλωτισμός.
Εν μέρη συμφωνώ όμως δες τι γίνεται
με το πιο καινούργιο
το πιο σύγχρονο
το πιό μοντέρνο κλπ.
Κινητά πχ αλλάζουν οι άνθρωποι σχεδόν κάθε χρόνο και πολύ λέω.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις τηλεοράσεις και με τα κομπιούτερ
αλλά και με τα ρούχα και τα παπούτσια
και με κάθε τι που δεν είναι πια "μόδα".
Και ο sinner καλά το είπε όλα εις βάρος
του ίδιου του ατόμου που χρεώνεται με κάρτες και δάνεια
για να καλύψει ανάγκες επίπλαστες δημιουργημένες από την αγορά.
Δηλ πως γίνεται και ξαφνικά όλοι κυκλοφορούν με smart phones?
θα βρει το σύστημα έναν τρόπο
να κάνει και τον πιο δύσπιστο να αγοράσει ένα.
Clash έγραψε:Οι σακαράκες και τα βοτσαλάκια αφορούν την σούπερ πρόταση του Καζάκη περί κλεισίματος των συνόρων και να μην γίνονται εισαγωγές. Δεν είναι δυνατό να ξαναγράφω τα ίδια...
Δεν ξέρω αν θα χρειαστεί να ξαναγράψεις τα ίδια,
αλλά αυτό είναι δικό σου θέμα,
γιατί εγώ ξαναλέω ότι είμαστε στο 2011
και είτε με καζάκη είτε με κάποιον άλλον
τα βοτσαλάκια και οι σακαράκες δεν ξαναγυρίζουν.
Αυτό που σίγουρα θα γυρίσει
και πρέπει να έρθει ,είναι μια επιστροφή
στην απλότητα και στα ανθρώπινα μέτρα.
Η φιγούρα και το prestige που κυριαρχούν τώρα είναι απλώς κενό.
Ένα μεγάλο κενό που γεμίζει με χρέη και αέρα κοπανιστό.
Clash έγραψε:Ενα σωρό υπάρχουν. Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι τροτσκιστές, οι αναρχικοί, οι αμεσοδημοκράτες της ΑΚ, οι Σπίθες του Θεοδωράκη, ο Βελόπουλος του ΛΑΟΣ, ο Καμμένος της ΝΔ και ένα σωρό ακόμη. Μήπως περιμένεις να ανοίξω θέμα για τον καθένα για να παρουσιάζω τι λένε και τι προτείνουν; Αν σε ενδιαφέρει ψάξε μόνη σου.
Clash όταν απευθύνομαι σε κάποιον
απευθύνομαι στον ίδιο και ζητώ την γνώμη του.
Δεν χρειάζομαι πολιτική ενημέρωση.
Τι γνώμη σου θέλω για τα ερωτήματα που σου έθεσα προηγουμένως.
Μπορεί να μην έχεις. δεκτό.
Μπορεί να μην θέλεις να μιλήσεις. και αυτό δεκτό.
Αλλά ρε συ Clash μην υποτιμάς τόσο πιά τον συνομιλητή σου.
Δεν θέλω να μου πείς τι λένε οι άλλοι
και μάλιστα όλοι αυτοί οι ετερόκλητοι που παραθέτεις.
Ούτε έχω διάθεση να διαβάζω τα τσιτάτα, τις δηλώσεις
και τα μανιφέστα του ενός και του αλλουνού.
Υπάρχει μια πρόταση, που κατά την γνώμη σου
που θα άξιζε τον κόπο να ασχοληθούμε?
Να την ψάξουμε τέλος πάντων?
Έχει καλώς.
Δεν υπάρχει? Δεν πειράζει.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
Joy

Δημοσίευση από Joy » Τετ 07 Δεκ 2011, 20:57

Από το 0.41.30 ώς το 0.45.47 λέει ότι οι διεθνείς αγορές βάζουν στοιχήματα για το πόσοι θα είναι οι νεκροί αυτό το χειμώνα στην Ελλάδα. Δημιουργούνται παράγωγα με βάση τον δείκτη θνησιμότητας που θα υπάρξει στο τέλος του χειμώνα.
Το ίδιο είχαν κάνει και με την Αργεντινή, το ίδιο και με την Κατρίνα στην Ν. Ορλεάνη, το ίδιο και με το τσουνάμι στην Ινδονησία. (Σε άλλο βίντεο είχε πει ότι είχαν βγεί παράγωγα για την πιθανότητα να γίνει κάποια στιγμή καταστροφικός τυφώνας στην Ν, Ορλεάνη και καταστροφικό τσουνάμι στην Ινδονησία)
Τελευταία, λέει, αναπτύσσεται και μια νέα αγορά που ονομάζεται «επενδυτές καιρού». Επενδύουν στην δυνατότητα να αλλάξει ξαφνικά ο καιρός και να καταστραφούν ολόκληρες περιφέρειες του πλανήτη. Εξ ου και οι αεροψεκασμοί. Τρόπος παρέμβασης στον καιρό έτσι ώστε η αγορά των επενδυτών κεφαλαίου να έχει μέλλον, τζίρο και δυνατότητα να προσελκύσει μεγάλο όγκο κεφαλαίων. Και για να γίνει αυτό δεν μπορει να αφεθεί στις απλές ελεύθερες δυνάμεις της αγοράς, πρέπει κάποιος να παρεμβαίνει. Πρέπει κάποιος να παρέμβει και στον καιρό.
L'état, c'est moi
Άβαταρ μέλους
ostrako
Irc ψευδώνυμο: jim
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από ostrako » Τετ 07 Δεκ 2011, 21:17

Ολα τα δαχτυλα δεν ειναι ιδια.Δεν θελω μια μαστουρωμενη κοινωνια να διπλωνει εσωρουχα 8 ωρες.Ειμαι περηφανος αετος και θελω τα παιδια μου να γινουν το ιδιο.Αετοι οχι ρομποτ.Αυτα για τον κομουνισμο.Οι ποιο πολοι παρεχετε υπηρεσιες και περιμενετε σωτηρες.ΔΕΝ σας νοιαζονται.ΚΑΙ συ με κοπο θα βγαζεις το φαι σου Αδαμ.Πλυση εγκεφαλου απο παλια.Ελευθερη αγορα αλλα για καποια πραγματα φρενο στο ποσοστο κερδους αυτο γουσταρω.Ο Καζακης δεν λεει τιποτα διαφορετικο απο αυτα που σκεφτομουν απο παλια.Δυστηχως οι ποιο πολλοι αστοι ειναι κοτες.Οποιος εζησε πριν το 90 καταλαβαινει την παγιδα του καταναλωτισμου.Δηλαδη εγω ειμαι πανσοφος που δεν επεφτα στις παγιδες που βαζαν οι τραπεζες τοσα χρονια.?
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 07 Δεκ 2011, 21:54

Δηλαδη εγω ειμαι πανσοφος που δεν επεφτα στις παγιδες που βαζαν οι τραπεζες τοσα χρονια.?
Οχι απαραίτητα.
υπαρχουν διαφορετικοι λογοι για τους οποιος μπορει καποιος να πεσει σε μια παγιδα.
Πχ καποιος που ανελαβε μια δουλεια σε μια οικοδομη μπορει να χρωσταει μεροκάματα επειδη επεσε εξω απο την δουλεια.
και αντι να τον κυνηγανε οι αλβανοι, να πει. θα βγάλω μια κάρτα να ξεμπλέξω.
Αλλα απο εκει και περα ενδεχεται να μπλέξει περισσότερο.
και αλλα τέτοια.
Φυσικά υπήρχαν και οι βλάκες που ειναι άλλη περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Τετ 07 Δεκ 2011, 21:58

ΟΚ Φωτη σεβαστο.Εννοω τον αμετρο καταναλωτισμο για να ικανοποιηση καποιος τη ματαιοδοξιατου.Απο το 2000 και μετα οι ποιο πολλοι γινανε πελατες των τραπεζων και δεν ριχνανε χρημαστην αγορα και ολοι υποφερανε.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 07 Δεκ 2011, 22:08

Εγω ειμαι της αποψης οτι οι τραπεζες συμπληρωνανε τους πολιτικους.
Το παιχνιδι ειχε ως εξης.
Τράπεζα. θα προσφέρω λεφτα για να τους υπερχρεωσω.
Πολιτικος. θα μοιρασω επιδοτησεις τις οποιες ξέρω οτι θα φάνε. Δεν θα ελέγχω που ξοδεύουν τα λεφτά των επιδοτήσεων.
Πολιτικός, θα πείσω τον κάθε άσχετο να παίξει στο χρηματιστήριο οσα πήρε απο το δάνειο και οσα λεφτά εχει στην μπάντα.
να πουλησει και το σπίτι του.
Πόλιτικος, τωρα που τα έκανε όλα αυτά, θα πω οτι η χώρα παει σκατά, θα αυξήσω τα δημοτικά τέλη, την φορολογία, το ΦΠΑ, θα βάλω πανω στο ρεύμα των επιχειρήσεων και πράσινα τέλη μιας και ειμαι και πολυ οικολόγος με σκοπό να μην δουλέψει σωστά η ελεύθερη οικονομία και την διάλυση της μεσαίας τάξης.
Πολιτικος. θα αφηνω τους μετανάστες να πουλάνε φθηνοτερα προϊοντα, τον Ελληνα αν δεν κόψει αποδειξη και σχετικα παραστατικα προμηθειων κλπ θα τον κόψω τον κώλο. Αλλο ενα βήμα προς την διάλυση της Ελληνικης οικονομιας.
Πολιτικός. Βλέπω οτι οι εξαγωγες και ο τουρισμος πάνε καλά. αυτο ειναι κακό. θα μας βάλω στην ΟΝΕ για να συμφαίρει τον τουρίστα να παει στην τουρκία και το ξενο κατάστημα να αγοράσει απο ισπανους προμηθευτές.
Αποτερος στόχος η εξαθλίωση του λαου και η δημιουργία προτεκτοράτου.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 07 Δεκ 2011, 22:12

Αν μιλάτε για προτάσεις για το πως μπορεί να είναι μία κομμουνιστική κοινωνία η οποία δεν θα μοιάζει καθόλου με αυτή των χωρών του Πρώην υπαρκτου σοσιαλισμού τις απαντήσεις τις δίνει ο Μάρξ.

Τότε κάποια πράγματα ήταν ουτοπία τώρα είναι απόλυτα εφικτά και μπορούν να γίνουν πργματικότητα.

Clash το Βελόπουλο τι τον βάζεις μέσα?

Διαφέρει από τους άλλους του συναφιού και δεν είναι Άδωνης αλλά δεν παύει να είναι ΛΑΟΣ
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 07 Δεκ 2011, 22:34

Ο Μαρξ έδωσε τα εργαλεία και αρχές που δεν αλλάζουν αλλά μπορούν να εξηγήσουν πολλά από τη σημερινή πραγματικότητα και το τι είναι εφικτό να γίνει σήμερα.

Πηγή του πλούτου είναι η ανθρώπινη εργασία και αξία ενός πράγματος που χρησιμοποιούμε είναι η κοινωνικά αναγκαία εργασία που χρειάζεται για την παραγωγή του.

Σήμερα που μπορεί να παραχθεί οτιδήποτε με κοινωνικά αναγκαίο χρόνο εργασίας ελάχιστο μπορούμε να έχουμε και αυτοκίνητα, και ρούχα και προσβάσεις σε πράγματα και χώρους που δεν υπήρχαν πριν 50 χρόνια.

Όχι μόνο επειδή τα έχουμε απόλυτη ανάγκη αλλά επειδή μπορούμε να τα έχουμε σε άριστη ποιότητα.

Ο Μάρξ δίνει μία έμμεση απάντηση και σε όσους λένε ότι οι δάσκαλοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν παράγουν. Δεν δεν είναι όμως απαραίτητο ο κάθε άνθρωπος να καθορίζεται από το επάγγελμά του με το οποίο δένεται για μια ζωή. Μπορούν όλοι να συμμετέχουν στην κοινωνικά αναγκαία εργασία και σήμερα θα αρκούσαν 2-3 μήνες το χρόνο για να παράγει το αντίστοιχο που αναλογεί για όσα έχει ανάγκη να χρησιμοποιεί.

Σε μια κομμουνιστική κοινωνία η λέξη ανεργία είναι άγνωστη και ανυπόστατη. Δεν υπάρχουν άχρηστοι άνθρωποι ούτε άνθρωποι σκουπίδια. Ο καθένας μπορεί να κάνει πολλές δουλειές και έχει ο καθένας ταλέντα και δυνατότητες.

Και το σπουδαιότερο: Το κράτος, οι οικονομική ζωή, ότι παράγεται έχει σαν κέντρο τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι τα κέρδη του Κεφαλαιοκράτη.

Εκεί είναι που δεν συμφωνώ με τον Καζάκη χωρίς να θέλω να τον απαξιώσω. Αλλά ξεφεύγει αρκετά από το μαρξιστικό μοντέλο σκέψης και λόγου και κάπου μιλάει σαν τεχνοκράτης αλλά και κεϋνσιανίζει.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 07 Δεκ 2011, 22:39

Βασικα το
"αντιπαραγωγικοι δασκαλοι" δεν ειναι φιλελευθερη πεποιθηση αλλα προσωπικη μπουρδα του πάγκαλου.
Στην οικονομικη θεωρια. τα αγαθα
χαρακτηριζονται σε υλικα και αϋλα.
Δηλαδη σε προϊοντα και υπηρεσίες.
και αυτος που παρέχει μια υπηρεσία ειναι παραγωγικος. μιας και χωρις αυτόν δεν θα μπορουσε να υπάρξει παραγωγη προϊοντων.
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Πέμ 08 Δεκ 2011, 00:20

Για να απαντήσω στην Ιοn.
Φυσικά και έχω κάτι πρόχειρο....Παραθέτω το παρακάτω σεντονάκι επειδή οι σύντροφοι έχουν κάνει καλύτερη ανάλυση από αυτή που θα μπορούσα να κάνω εγώ. Αν μου πεις ότι δεν θέλεις να βάζω γραφόμενα άλλων, τότε και εσύ μην ανεβάζεις βιντεάκια του Καζάκη αλλά να γράφεις με δικά σου λόγια το τι λέει.

Τι; Αναρχικός κομμουνισμός; Σίγουρα αυτό αποτελεί μια αντίφαση των όρων. Κομμουνισμός δεν σημαίνει ένα δρακόντειο αστυνομικό κράτος και αναρχισμός την καταστροφή του κράτους; Τότε, δεν είναι σίγουρα ασυμβίβαστοι μεταξύ τους αυτοί οι όροι; Λοιπόν, αυτό το άρθρο υποστηρίζει το αντίθετο. Μια α-κρατική και εθελοντική μορφή κομμουνισμού....

το υπόλοιπο μεταφέρθηκε εδώ http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 89#p157989
Και μην μου πεις ότι είναι μεγάλο. Εδώ ο άλλος αντί απαντήσεως με παρέπεμπε σε μια μπροσούρα 17 σελίδων. :P
Εν μέρη συμφωνώ όμως δες τι γίνεται
με το πιο καινούργιο
το πιο σύγχρονο
το πιό μοντέρνο κλπ.
Κινητά πχ αλλάζουν οι άνθρωποι σχεδόν κάθε χρόνο και πολύ λέω.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις τηλεοράσεις και με τα κομπιούτερ
Φυσικά και υπάρχουν και τα fashion victims, όπως και είναι πραγματικότητα ότι ο υπολογιστής που είχες πριν δέκα χρόνια είναι πλέον άχρηστος. Οπότε οι αλλαγές δεν γίνονται μόνο για μόδα, φιγούρα ή, πρεστίζ.
Δεν ξέρω αν θα χρειαστεί να ξαναγράψεις τα ίδια,
αλλά αυτό είναι δικό σου θέμα,
γιατί εγώ ξαναλέω ότι είμαστε στο 2011
και είτε με καζάκη είτε με κάποιον άλλον
τα βοτσαλάκια και οι σακαράκες δεν ξαναγυρίζουν.
Και βέβαια, δεν ξαναγυρίζουν επειδή δεν είναι δυνατόν να σταματήσουν οι εισαγωγές, όπως προτείνει ο φαντασιόπληκτος Καζάκης.
Δεν θέλω να μου πείς τι λένε οι άλλοι
και μάλιστα όλοι αυτοί οι ετερόκλητοι που παραθέτεις.
Ούτε έχω διάθεση να διαβάζω τα τσιτάτα, τις δηλώσεις
και τα μανιφέστα του ενός και του αλλουνού.
Εσύ δεν με ρώτησες αν υπάρχει κάποιος άλλος που να έχει καταθέσει προτάσεις; Αντί να πεις και ευχαριστώ που κάθισα και βρήκα τι έχουν προτείνει ο Κουβέλης και το ΕΕΚ, μου λες τώρα ότι δεν θέλεις να σου παρουσιάζω τι προτάσεις έχουν κάνει άλλοι εκτός από τον Καζάκη και πως δεν έχεις διάθεση να τις διαβάσεις. :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 08 Δεκ 2011, 00:34

2) Η διανομή θα γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες και όχι με την έννοια του αγοράζω και πουλώ. 3) Η εργασία θα είναι εθελοντική και δεν θα επιβάλλεται σε εργάτες με την έννοια του καταναγκαστικού συστήματος μισθού.
Δηλαδη πως θα ειναι εθελοντικο; αν καποιος δεν θελει να δουλεψει θα συνεχιζει να απολαμβανει τα αγαθα της κοινότητας;
Αυτο δεν αδικει τους αλλους;
Αν όχι τοτε παυει να ειναι εθελοντικο.
Στον καπιταλισμο δεν δουλευεις δεν πληρωνεσαι δεν τρως
Στον αναρχοκομμουνισμο αν δεν δουλεεις..
τρως ή δεν τρως;
Αν τρως τοτε αδικειται η κοινότητα, αν δεν τρως τοτε ειναι το ιδιο εθελοντικος με τον καπιταλισμο.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Πέμ 08 Δεκ 2011, 00:42

Clash έγραψε:Για να απαντήσω στην Ιοn.
Clash έγραψε: Φυσικά και έχω κάτι πρόχειρο....Παραθέτω το παρακάτω σεντονάκι επειδή οι σύντροφοι έχουν κάνει καλύτερη ανάλυση από αυτή που θα μπορούσα να κάνω εγώ. Αν μου πεις ότι δεν θέλεις να βάζω γραφόμενα άλλων, τότε και εσύ μην ανεβάζεις βιντεάκια του Καζάκη αλλά να γράφεις με δικά σου λόγια το τι λέει.
Πρίν συνεχίσω το διάβασμα στο αφιερωμένο σου ποστ
να σου υπενθυμίσω ότι εγώ δεν έχω ανεβάσει βιντεάκια στο παρόν νήμα
και όταν κάτι γράφω το λέω με δικά μου λόγια.
Μάλλον έχεις μπερδευτεί αλλά δεν πειράζει.
Με τέτοιο ακροατήριο πως να μην μπερδευτείς.
Όταν διαβάσω το υπόλοιπο θα σου πώ.
Αν φυσικά έχει μείνει καμιά λέξη ακόμα στο κεφάλι μου μέσα.
Γιατί συχνά πυκνά μένω άναυδη.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Πέμ 08 Δεκ 2011, 00:49

Δηλαδη πως θα ειναι εθελοντικο; αν καποιος δεν θελει να δουλεψει θα συνεχιζει να απολαμβανει τα αγαθα της κοινότητας;
τρως ή δεν τρως;
Αν τρως τοτε αδικειται η κοινότητα, αν δεν τρως τοτε ειναι το ιδιο εθελοντικος με τον καπιταλισμο.
Oχι Φώτη μου, αν είσαι αντικοινωνικό στοιχείο παίρνεις δρόμο από τη κοινότητα. Θα μπορούσα να σου παραθέσω πάνω σε αυτό αρκετά κείμενα ή, αφίσες από τον ισπανικό εμφύλιο που γράφουν «ο τεμπέλης είναι φασίστας». Η διαφορά είναι ότι στον καπιταλισμό και δουλεύεις και σε εκμεταλλεύονται.

Ιον όντως σε μπέρδεψα με την Joy...συνέχισε το διάβασμα. :P
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Πέμ 08 Δεκ 2011, 01:05

doctormarkon έγραψε:Ο Μαρξ έδωσε τα εργαλεία και αρχές που δεν αλλάζουν αλλά μπορούν να εξηγήσουν πολλά από τη σημερινή πραγματικότητα και το τι είναι εφικτό να γίνει σήμερα.

Πηγή του πλούτου είναι η ανθρώπινη εργασία και αξία ενός πράγματος που χρησιμοποιούμε είναι η κοινωνικά αναγκαία εργασία που χρειάζεται για την παραγωγή του.

Σήμερα που μπορεί να παραχθεί οτιδήποτε με κοινωνικά αναγκαίο χρόνο εργασίας ελάχιστο μπορούμε να έχουμε και αυτοκίνητα, και ρούχα και προσβάσεις σε πράγματα και χώρους που δεν υπήρχαν πριν 50 χρόνια.

Όχι μόνο επειδή τα έχουμε απόλυτη ανάγκη αλλά επειδή μπορούμε να τα έχουμε σε άριστη ποιότητα.

Ο Μάρξ δίνει μία έμμεση απάντηση και σε όσους λένε ότι οι δάσκαλοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν παράγουν. Δεν δεν είναι όμως απαραίτητο ο κάθε άνθρωπος να καθορίζεται από το επάγγελμά του με το οποίο δένεται για μια ζωή. Μπορούν όλοι να συμμετέχουν στην κοινωνικά αναγκαία εργασία και σήμερα θα αρκούσαν 2-3 μήνες το χρόνο για να παράγει το αντίστοιχο που αναλογεί για όσα έχει ανάγκη να χρησιμοποιεί.

Σε μια κομμουνιστική κοινωνία η λέξη ανεργία είναι άγνωστη και ανυπόστατη. Δεν υπάρχουν άχρηστοι άνθρωποι ούτε άνθρωποι σκουπίδια. Ο καθένας μπορεί να κάνει πολλές δουλειές και έχει ο καθένας ταλέντα και δυνατότητες.

Και το σπουδαιότερο: Το κράτος, οι οικονομική ζωή, ότι παράγεται έχει σαν κέντρο τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι τα κέρδη του Κεφαλαιοκράτη.

Εκεί είναι που δεν συμφωνώ με τον Καζάκη χωρίς να θέλω να τον απαξιώσω. Αλλά ξεφεύγει αρκετά από το μαρξιστικό μοντέλο σκέψης και λόγου και κάπου μιλάει σαν τεχνοκράτης αλλά και κεϋνσιανίζει.
Οποιος νομιζει οτι οι δασκαλοι ειναι αντιπαραγωγικοι εναι για μπατσες για τα σιδερα ειναι αγραμματος καταδικασμενος δουλος.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 08 Δεκ 2011, 01:09

Ρε συ Νίκο πλάκα μου κάνεις; :swear:
Δεν διεσπασα τα άλλα σεντονια και άνοιξα άλλο νήμα για εναλλακτικές προτάσεις;
Πρέπει να κάνω πάλι τον χαμάλη;
Καλά βλαμένο είσαι;
Έλεος.... :ouf:

Δε μπορώ απόψε, είμαι πτώμα.
Αύριο.
Και έλεος, πήγαινε στο άλλο τόπικ την επόμενη φορά.

Και κάτι άλλο:
Καιρός να διαβάσεις τους κανόνες των ΙΔΕΟ.
Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλους τόπους, αλλά εδώ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να φέρνεις κείμενα από άλλους χώρους χωρίς το λινκ τους.
Ή θα μας δώσεις λινκ ΚΑΙ για τα 3 σεντόνια που έχεις ήδη βάλει, ή θα διαγραφούν.
Για λογοκλοπή από άλλα σάιτς, ΔΕΝ θα κατηγορηθούν τα ΙΔΕΟ, επειδή εσύ θέλεις να κάνεις πολιτικάντικες κόντρες με ρητορική του κώλου .

Και που είσαι, είναι άλλο τα ατελείωτα σεντόνια κειμένου, και άλλο τα βίντεο που ανεβαίνουν σ΄ένα τόπικ.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Πέμ 08 Δεκ 2011, 01:21

Divine Sinner έγραψε:
2) Η διανομή θα γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες και όχι με την έννοια του αγοράζω και πουλώ. 3) Η εργασία θα είναι εθελοντική και δεν θα επιβάλλεται σε εργάτες με την έννοια του καταναγκαστικού συστήματος μισθού.
τρως ή δεν τρως;
εχω ναπω οτι οποιος θελει να καθετε θα ζει με προνοιακο μισθο.ΑΝ προτιμα τη φυλακη αυτη, ας δουλεψει.Η Τεχνολογια και η νεοτεχνεια θα μοιραζει τον πλουτο σε ολους.Να μη αντικαταστα τον ανθρωπο.Εγινε εχθρος μας και δεν το πηραμε χαμπαρι.Αντε μαζεψε τους.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 08 Δεκ 2011, 09:13

Το παρόν νήμα κλειδώνεται και η συνέχειά του εδώ http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 79#p157979
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Oικονομία”