O οικονομολόγος κ. Δημήτρης Καζάκης

Συντονιστής: Συντονιστής Ενότητας

Άβαταρ μέλους
axinosp
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Φύλο: Άνδρας
Επικοινωνία:

Re: O οικονομολόγος κ. Δημήτρης Καζάκης

Δημοσίευση από axinosp » Παρ 02 Δεκ 2011, 01:09

Η απάντηση του Καζάκη στα παπαγαλάκια
Εικόνα
Απάντηση καταπέλτης στα Παπαγαλάκια που τον κατηγορούν για το μεταναστευτικό.
Ο Δημήτρης Καζάκης δίνει μια απάντηση σε όσους νομίζουν ότι ανοιχτά σύνορα εκφράζουν το εργατικό κίνημα και την μεσαία τάξη.
Συγκεκρικένα είπε: "Τα ανοιχτά σύνορα είναι μόνο για τους τραπεζίτες, τους επενδυτές και το κεφάλαιο!"
O δωσιλογισμός δεν έχει χρώμα είναι και στην αριστερά".
"Ο λαός ποτέ δεν έθεσε θέμα εθνικού διχασμού"
http://seisaxthia.blogspot.com/2011/12/ ... .html#more

ΚΑΖΑΚΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΚΟΣ

"Πᾶν γὰρ ἑρπετὸν πληγῇ νέμεται." Ηράκλειτος"
Μετάφραση :Κάθε τι που έρπει εξουσιάζεται με χτυπήματα !!
Με απλά λόγια Ερπετοειδείς έχετε να φάτε, πολύ στυλιάρι από τους Έλληνες!!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
Άβαταρ μέλους
ostrako
Irc ψευδώνυμο: jim

Δημοσίευση από ostrako » Παρ 02 Δεκ 2011, 03:48

Υπαρχουν πολλα συμβολα που δεν εχουνε χρησιμοποιηθει?Το νεο αναζηταμε,αν ειχε σαν συμβολο τον αμπελο την ελια τηθαλασσα τον ηλιο θα μας βολευε?Ο σκουφος ειναι συντροφια ολο το χειμωνα στη θαλασσα αυτο εχω να πω γι'αυτον.Η καχυποψια συντροφευει καθε ανθρωπο που κουβαλαει λιγη σοφια μεσατου.Χρειαζομαστε εργα.Ετσι δεν μου επιτρεπω να κολαω στη σταμπα.[εκτος αν αυτος που τη δημιουργησε εχει πραγματικα σκοτεινους λογους αποδεδειγμενα]
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
axinosp
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από axinosp » Παρ 02 Δεκ 2011, 08:22

Ο πρώτος που χρησιμοποίησε το φρυγικό καπέλο (σκούφο ), ήταν ο Σόλωνας:
"Τον 7ο αι. π.Χ., κύριοι της Σαλαμίνας ήταν οι Μεγαρείς. Για το πότε και πώς άρχισε η κυριαρχία αυτή δεν υπάρχουν μαρτυρίες. Αντίθετα, οι πηγές είναι πλούσιες ως προς τη διαμάχη Αθήνας και Μεγάρων με μήλο της έριδος τη Σαλαμίνα. Κατά τον Πλούταρχο, ο εικοσαετής πόλεμος μεταξύ αυτών των δύο πόλεων εξανάγκασε τους Αθηναίους να παραιτηθούν από τις επιχειρήσεις. Μάλιστα, νομοθετικό διάταγμα επέσυρε την ποινή του θανάτου σε οποιαδήποτε προφορική ή γραπτή αναφορά στο επονείδιστο γεγονός. Σύμφωνα με τον Πλούταρχο, στην κρίσιμη στιγμή παρενέβη ο Σόλων. Υποκρινόμενος τον τρελό, εμφανίστηκε στην αθηναϊκή αγορά, ανέβηκε στο πέτρινο βήμα («επί τον του κήρυκος λίθον») φορώντας ένα περίεργο καπέλο και απ’ εκεί τραγούδησε στο συγκεντρωμένο πλήθος την ελεγεία του «Σαλαμίνα». Η ενέργεια του Σόλωνα είχε άμεσες επιπτώσεις. Ο Πεισίστρατος ανέστειλε το διάταγμα της λογοκρισίας και ο στρατός με επικεφαλής τον ίδιο το Σόλωνα κατέλαβε το νησί, το 570 π.Χ. Ο Πλούταρχος παραθέτει μεν τις λεπτομέρειες αυτής της επιχείρησης, αλλά πιο γλαφυρή είναι η αφήγησή του ως προς το τέχνασμα του πολυμήχανου Σόλωνα: την ημέρα της εορτής της Δήμητρας στην Κωλιάδα Άκρα, φυγάδευσε τις Αθηναίες και μεταμφίεσε τους πολεμιστές σε γυναίκες. Ταυτόχρονα, μέσω ενός «αγγελιοφόρου», έστειλε εκεί τους Μεγαρείς για να απάγουν, τάχα, τις Αθηναίες αριστοκράτισσες. Οι επίδοξοι κατακτητές-εραστές έπεσαν στην παγίδα: ηττήθηκαν κατά κράτος από τους μεταμφιεσμένους πολεμιστές και έχασαν το νησί."
Δεν νομίζω ότι υπήρχαν τότε Μασόνοι και μυστικές εταιρείες !!
Ο φρυγικός σκούφος από τότε συμβολίζει την τρέλα, την επανάσταση, την εξέγερση !!
Δείτε και τους πίνακες των αγωνιστών το 1821, οι περισσότεροι φρυγικό σκούφο φορούν !!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 422 φορές
Έλαβε Likes: 329 φορές

Δημοσίευση από OTTO » Σάβ 03 Δεκ 2011, 23:42

Κατ' αρχάς χαίρομαι που ο προβληματισμός διαδόθηκε και έφτασε στα αυτιά του Καζάκη, οπότε και έδωσε μια απάντηση, όπως τουλάχιστον ήλπιζα.

Σχετικά λοιπόν με την απάντηση που έδωσε, θα πω τα εξής. Έχω μάθει να προβληματίζομαι όταν κάποιοι μου φορούν ταμπέλες. Και δεν μπορώ να δω διαφορετικά από ταμπέλα τον χαρακτηρισμό περί αγράμματων ή αμόρφωτων που έδωσε ο Καζάκης. Άρα μόνος του με τον χαρακτηρισμό που έδωσε μπήκε σε ένα γενικότερο κλαμπ, στο κλαμπ εκείνων που βάζουν ταμπέλες στους άλλους, άσχετα αν μεταξύ τους διαφωνούν κι ενδεχομένως βάζουν ο ένας ταμπέλα στον άλλον.

Είμαι αμόρφωτος, άσχετα αν έχω κάνει κάποιες σπουδές. Το έχω πει και παλιότερα και το ξαναλέω. Ναι, θεωρώ τον εαυτό μου αμόρφωτο. Γι αυτό και ψάχνω συνεχώς με τις δυνάμεις που διαθέτω τη γνώση, και θέλω αυτά που βρίσκω να τα μοιράζομαι με τους άλλους, οπότε και έχω κανάλι στο youtube. Δεν το παίζω γνώστης. Απλά ψάχνω και μοιράζομαι με άλλους αυτά που βρίσκω.

Παρόλο όμως που είμαι αμόρφωτος, βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον με άτομα της ηλικίας του Καζάκη, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας, για τα οποία κανείς δεν μπορεί να μου πει ότι είναι αμόρφωτοι. Αντιθετως και διαβασμένοι είναι, και ψαγμένοι. Και ερωτώ: Γιατί αυτά τα άτομα είτε δεν γνωρίζουν ότι ο φρυγικός σκούφος υπήρξε σύμβολο της δημοκρατίας, είτε απλά γνώριζαν ότι κάποτε χρησιμοποιήθηκε και από Έλληνες, στην αρχαιότητα; Πώς γίνεται, να ξέρουν και να βροντοφωνάζουν ότι είμαστε στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, αλλά να μη ξέρουμε ότι το βασικό σύμβολο της δημοκρατίας είναι ο σκούφος; Και αν κανείς πει ότι ποτέ δεν υπήρξε βασικό σύμβολο της δημοκρατίας, τότε γιατί το ΠΑΜΕ διάλεξε αυτό, αντί για κάνα άλλο, πιο σημαντικό;

Πάμε σε ένα άλλο σκεπτικό. Αν δούμε τα διεθνή γεγονότα τους τελευταίους 2 αιώνες, και ψάξουμε να δούμε ποιοι χρησιμοποιούσαν σκούφους, τι θα διαπιστώσουμε; Κατά βάση ο σκούφος είναι κάτι πολύ διαδεδομένο σε σκοτεινές ή παραθρησκευτικές οργανώσεις, ιδίως για τις τελετές που κάνουν. Επίσης, έχουν ανεβεί βιντεάκια στο youtube τα οποία προβάλλουν ένα προβληματισμό για τη χρήση του σκούφου σε διάφορα κινούμενα σχέδια. Από τον Άη Βασίλη με τα ξωτικά του, έως τον Μίκυ Μάους και τις μάγισσες. Ο προβληματισμός που εισάγουν αυτά τα βίντεο είναι ότι είναι συμβολισμός των Illuminati και κάτι σίγουρα όχι καλό προσπαθούν να περάσουν μέσω των κινουμένων σχεδίων στα παιδιά. Εκτός αν και σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιούν σκούφους ως σύμβολο δημοκρατίας (!!!)

Τέλος να πω ότι τίποτα από μόνο του δεν είναι κακό. Και το 666 είναι ένας φυσικός και αβλαβής αριθμός, και τα τρίγωνα είναι απλά γεωμετρικά σχήματα, και με το μαχαίρι καθαρίζω τα φρούτα μου. ΌΜΩΣ, αυτό που με ενδιαφέρει είναι το τι σημαίνει ένα σύμβολο σε εκείνον που το χρησιμοποιεί. Σε αυτό δεν μπορώ να κάνω τα στραβά μάτια, ούτε να παραγκωνίσω το ένστικτό μου με το οποίο πορεύτηκα εδώ και πολύ καιρό και πιστεύω ακράδαντα ότι τουλάχιστον με γλίτωσε από πολλές κακοτοπιές. Και ο Καζάκης δεν με έπεισε στο τι πραγματικά σημαίνει το σύμβολο του ΠΑΜΕ για τους δημιουργούς του. Στο μόνο που με έπεισε είναι ότι ΛΕΝΕ (ισχυρίζονται) ότι το έβαλαν επειδή είναι σύμβολο της δημοκρατίας.

Λυπάμαι που ο Καζάκης έβαλε ταμπέλες, λυπάμαι που δε στάθηκε στη λογική του πράγματος, παρά μόνο σε θέμα "αμορφωσιάς", λυπάμαι που δεν θεώρησε λογικό να σκεφτεί μέρος της ναιολαίας έτσι, λυπάμαι που περίμενε να βγει ένα βιντεάκι για να δοθεί απάντηση στο τι συμβολίζει ο φρυγικός σκούφος του ΠΑΜΕ. Και όλα αυτά τα λυπάμαι τα λέω γιατί πίστεψα στον Καζάκη.

Βεβαίως, λυπάμαι που το ζήτημα αναδείχτηκε για λόγους κομματικούς. Δηλαδή κάποιοι από το ΛΑΟΣ το ανέδειξαν, από ότι φαίνεται, όχι για να δείξουν απλά τον προβληματισμό, αλλά για να κάνουν κομματική επίθεση και να υποστηρίξουν το κόμμα τους, για το οποίο έχω πολλάκις πει και ξαναλέω ότι είναι ένα από τα χειρρότερα κόμματα που έχουμε (κολοτούμπες και ΣΙΑ).

Ωστόσο, δεν θα κρατήσω εχθρική στάση απέναντι στις ιδέες που πρεσβεύει ο Καζάκης, διότι συμφωνώ με τα περισσότερα που έχει πει ως τώρα. Θα παρακαλούσα να θεωρηθεί ότι άλλαξα στάση απέναντι στον Καζάκη, από φιλική σε ουδέτερη και ότι περιμένω κάτι καλύτερο από αυτόν. Ήμουν και θα είμαι καχύποπτος με τον καθένα, διότι θεωρώ ότι μόνο καλό μου έφερε η καχυποψία μου ως τώρα.

Υ.Γ. Συμφωνώ με τα λεγόμενα του Τότη.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
Άβαταρ μέλους
totispap
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Κυρ 04 Δεκ 2011, 00:11

Η Αλήθεια είναι ότι είχα αρχίσει να νοιώθω λίγο μόνος... :lol:

Συμφωνώ λέξη προς λέξη με το πόστ σου :thumb:
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
freeromios

Δημοσίευση από freeromios » Κυρ 04 Δεκ 2011, 00:40

Κάντε μας 3. Παραμένω μέλος του ΕΠΑΜ ως κίνηση, μέτωπο ή ότι άλλο θέλετε.
Αλλά ένα ΠΟΛΥ καχύποπτο μέλος. Το οποίο διάκειται ουδέτερα προς τον κύριο Καζάκη διότι απλούστατα και αυτόν όπως και πολλούς άλλους στον Δημόσιο βίο της χώρας, είναι δύσκολο να τον εμπιστευτείς.
Ιδιαίτερα μετά από αυτό που έγινε με το σήμα του ΕΠΑΜ αλλά και λόγω του είδους των δράσεων που αναλαμβάνονται από το ΕΠΑΜ, οι οποίες κατά την ταπεινή μου άποψη διαφέρουν ελάχιστα από τις κλασσικές κινήσεις που κάνει η αριστερά, χωρίς να υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ πρακτικό αποτέλεσμα έως τώρα.
Με πρωτοβουλίες που προωθώ προσπαθώ και μέσα στο ΕΠΑΜ και αλλού να υποκινήσω ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ακτιβιστικές ενέργειες που θα έχουν ως αποτέλεσμα την άμεση πτώση του καθεστώτος.
Δεν βλέπω όμως να υπάρχουν ευήκοα ώτα...
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 04 Δεκ 2011, 01:23

Ίσως δεν το'χω πει, οπότε το λέω τώρα. Τον Καζάκη τον ακούω σχεδόν καθημερινά στο ράδιο. Παράλληλα, καθημερινά ακούω Άλεξ που φέρνει ένα σωρό πολιτικούς αναλυτές, όπως Κάιζερ, Ρόμπερτς, Τάρπλεϋ, Τσάπμαν κλπ., σήμερα άκουσα και τη Ναόμι Πρινς, δημοσιογράφο (στα οικονομικα) αλλά και πρώην στέλεχος της GS που ειπε αρκετά σημαντικά πράγματα. Η γενικότερη "γνώση" μου λοιπόν στο τι παίζεται, είναι αρκετά σφαιρική και οσο γίνεται ολοκληρωμένη, υπολογίζοντας ότι σε ό,τι αφορά τα οικονομικά είμαι "αγράμματη". Αντιλαμβάνομαι όμως τι και πώς παίζει η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομική σκακιέρα, όπως αντιλαμβάνομαι ότι αυτή τη στιγμή μας ρημάζουν πέντε έξι ΚΑΡΓΙΟΛΗΔΕΣ που παίζουν κομπίνες μέσω τραπεζών, οίκων αξιολόγησης και χρηματιστηρίου, και παίζουν με την ίδια μας τη ζωή, παντελώς αδιάφοροι για το αν θα ζήσουμε ή θα πεθάνουμε! ΑΥΤΗ είναι η ουσία.

Το έρεισμα του Καζάκη σε γενικές γραμμές μου κάνει σωστό (χωρίς να λέω αλάθητο, πάντως πιο σωστό από τις ΠΙΠΕΣ που ακούω από πολιτικούς και ΜΜΕ). Συγκρίνοντας τις θέσεις/παραθέσεις του με αυτές που έχω ακούσει (τα τελευταία 2 χρόνια) από πλείστους όσους (σε ΗΠΑ και Αγγλία), διαπιστώνω πως έχει πολύ καλή-άρτια γνώση και αντίληψη για το πώς ακριβώς παίζουν το παιχνίδι οι τράπεζες, οι κερδοσκόποι και τα λαμόγια των χρηματιστηριακών αγορών... Αυτά ως προς το υπόβαθρό του στα της οικονομίας και στην κατάσταση που έχει περιέλθει η Ελλάδα εξ αιτίας αυτών των παιχνιδιών.

Από την άλλη, ούτε αλάθητος είναι ούτε ΚΑΡΑμορφωμένος, αφού τον ακούω συχνά πυκνά να κάνει συντακτικά και γραμματικά λάθη... Μπορεί να'ναι "μορφωμένος" στα οικονομικά, στη γλώσσα είναι στούρνος. Συνεπώς, όσον αφορά την "αμορφωσιά" που πρόβαλε ως επιχείρημα, θα μπορούσα να του αντιπροβάλλω τη δική του στη γλώσσα...

Από εκεί και πέρα, νιώθω κι εγώ μόνη, τουλάχιστον σ'αυτό το τόπικ.

Γιατί μέσα από κάτι τέτοια, βλέπω πόσο εύκολα "ξεφεύγουμε" και τρία πουλάκια κάθονται και πλέκανε πουλόβερ... Αντί να εστιάσουμε στην κατάσταση η οποία στην τελική θα μας αφανίσει αν δεν την αντιπαλέψουμε, μια κατάσταση ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ (που μάλλον πολλοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι συνεπάγεται σ'όλη της την έκταση ακομα) εμείς κολλάμε στα σκουφιά και σε παρεμφερείς μαλακίες. Μαλακίες στη νηοστή θα έλεγα. Νιώθω επίσης θλίψη, που ομολογείται ευθέως εδώ και διατυπώθηκε και γραπτώς η λέξη "καχυποψία". Για μένα δεν υπάρχει τίποτα αρνητικότερο σαν προσέγγιση, αφού αυτή πάει χέρι χέρι με το φόβο, την ανασφάλεια, τη διχόνοια και συχνότατα στρεβλώνει οπτικές. Είναι άλλο να'ναι κανείς υποψιασμένος και εντελώς άλλο το να'ναι καχύποπτος...

Αυτά και κάπου εδώ κλείνω τις τοποθετήσεις μου για σκουφιά, ταμπέλες, στραβές του Καζάκη κλπ.

Όταν και αν αποφασίσετε να εστιάσετε στην κατάσταση της χώρας, την οικονομία, το χρέος και στην πρόταση αλλά και τις αναλύσεις του ατόμου (που αυτές με ενδιαφέρουν) μπορεί να επανακάμψω.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ostrako
Irc ψευδώνυμο: jim

Δημοσίευση από ostrako » Κυρ 04 Δεκ 2011, 03:10

Παντως δεν ηθελα να σπειρω τη καχυποψια κυριολεκτικα.Ηθελα να τονισω την αμφισβητιση απεναντι σε καθε σωτηρα.Πως δηλαδη να μη τη ψαξω .Τινα κανω ενα μυαλο χειμωνα καλοκαιρι.Μη μιλας ρεεεε σκτ..τ'κανες.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 351 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 04 Δεκ 2011, 10:24

Η γνώση περνάει μέσα από την αμφισβήτηση της αυθεντίας. Σε αυτό είσαι σωστός.

Ότι ακούει κανείς πρέπει να το διασταυρώνει και να το περνάει από 40 κόσκινα. Ιδιαίτερα σήμερα.

Προτείνω ένα βιβλίο για διασταύρωση σε όσους έχουν κάποιες γνώσεις περί οικονομικών αν και διαβάζεται και από εκείνους που δεν έχουν αν έχουν κριτική σκέψη.

Ο συγγραφέας? Κρατηθείτε στις καρέκλες σας:

Τάσος Γιαννίτσης - Ελληνική Βιομηχανία.

Ο Γιαννίτσης είναι σήμερα Υπουργός Εσωτερικών με την Κυβέρνηση Παπαδήμιου και ήταν και καθηγητής μου στο Οικονομικό.

Εκτός από οικονομικό είναι και ιστορικό βιβλίο με ιστορικές αναδρομές από τη δεκαετία του 40 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 80.

Όταν πέσει στα χέρια σας αυτό το βιβλίο διαβάστε το και θα εκπλαγείτε.

Σε πολλά σημεία δικαιώνει τον Καζάκη αν και την εποχή εκείνη ο Καζάκης θα ήταν ακόμα φοιτητής ίσως και μαθητής.

Πρόκειται για το βιβλίο από το οποίο η 17Ν έπαιρνε ολόκληρα κομμάτια και τα ενσωμάτωνε στις προκηρύξεις της.
Ακόμα και σήμερα ο Κουφοντίνας από τη φυλακή κλέβει αποσπάσματα και τα ενσωματώνει στις επιστολές.

Το βιβλίο έχει ως κεντρική ιδέα ότι η Ελλάδα είχε όλες τις δυνατότητες να αναπτυχθεί και να γίνει μία ισχυρή Ευρωπαϊκή χώρα ίσως ακόμα ισχυρότερη και από τη Γερμανία αλλά έχασε την ευκαιρία λόγω ξενοδουλίας των Κυβερνήσεων οι οποίες υπηρετούσαν ξένα συμφέροντα τότε αμερικανικά που ήθελαν τη χώρα να παίζει περιφερειακό ρόλο της ψωροκώσταινας.
Με το πρόσχημα του Κομμουνισμού διώχθηκαν και καθηγητές και άλλοι διανοούμενοι που καμία σχέση δεν είχαν με τον κομμουνισμό αλλά υποστήριζαν μία σφαιρική ανάπτυξη και εκβιομηχάνιση της χώρας. Παρ όλο που είχαν μία καθαρά αναπτυξιακή και αμιγώς καπιταλιστική λογική τους βάφτισαν κομμουνιστές.

Ο Γιαννίτσης θεωρούσε ότι το άνοιγμα της Ελλάδας στο διεθνές εμπόριο μετά από τον περιφερειακό ρόλο που είχε επιβληθεί επιδείνωνε σταδιακά την οικονομία.
Κάθε άνοιγμα συνόρων συνοδευόταν και με κάποιου βαθμού αποβιομηχάνιση (μιλάει για δεκαετία 70-80)

Στο τέλος του βιβλίου ο Γιαννίτσης θεώρησε την αύξηση των προσλήψεων στο δημόσιο ως κοινωνικοποίηση της ανεργίας που επήλθε εξαιτίας της αποβιομηχάνισης (θα προσθέσω ότι ήταν επιταγή και αποτέλεσμα του Κεϋνσιανού μοντέλου που ήταν ακόμα κυρίαρχο την εποχή εκείνη).

Στο βιβλίο αυτό το οποίο και το έχω στη βιβλιοθήκη μου και το ξαναδιαβάζω κάθε παράγραφος δικαιώνει τον Καζάκη τον Αλεξ, τον Τσάπμαν και όλους τους άλλους που προανέφερε η Αρέλα.

Γιατί αυτά που ο Γιαννίτσης ανέφερε ώς απώλεια ευκαιριών και λάθη των Κυβερνήσεων συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Τώρα που ο συγγραφέας του θρυλικού βιβλίου έγινε Υπουργός αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις και καλά κάνει.

Ελπίζω να μη βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πει πράγματα αντίθετα από αυτά που έγραφε τότε.

Γιατί όταν ο συγγραφέας γράφει ένα βιβλίο το οποίο το έχουν διαβάσει χιλιάδες άνθρωποι και μάλιστα φοιτητές του που επί σειρά ετών πέρασαν από το Πανεπιστήμιο το βιβλίο αυτό αποδεσμεύεται από το πρόσωπο του συγγραφέα και ανεξαρτητοποιείται.

Καμιά φορά στοιχειώνει και γίνεται φάντασμα που κατατρέχει τον ίδιο το δημιουργό.

Γι αυτό όλα τα απλοϊκά για ηλιθίους που μας πλασάρουν ως αίτια της κρίσης αλλά και ως λύσεις δεν έχουν καμία επιστημονική βάση. Και ας αφήσουμε τη μαρξιστική ανάλυση για να μη με πείτε κολλημένη και ας πάμε στην άλλη πλευρά. Απ όποια πλευρά και αν τα πιάσεις δεν έχουν επιστημονική βάση.

Πιό εύκολα πιστεύει κανείς τα Νεφελίμ του Λιακόπουλου παρά ότι ένα σουβλάκι χωρίς απόδειξη ρίχνει έξω την παγκόσμια οικονομία.

Όσοι λένε απλοϊκά πράγματα λές και απευθύνονται σε ηλιθίους ας ξέρουν ότι υπάρχουν ανάμεσα στον κόσμο και απόφοιτοι οικονομικών σχολών που δεν το πήραν νύχτα το πτυχίο τους.

Αν έχω μπροστά μου τον Καζάκη ή τον Γιαννίτση που έχουν πει και έχουν γράψει πράγματα θα τους πω σε ποια σημεία διαφωνώ σε οικονομική επιστημονική βάση.

Αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να αντικρούσεις τα στερεότυπα που δεν στηρίζονται σε καμία επιστημονική βάση γιατί δεν σηκώνουν αντίλογο αφού σαν απάντηση έρχεται λάσπη και κάτι εκφράσεις του τύπου "Μα τι λες τώρα είσαι με τα καλά σου?" με αποτέλεσμα η συζήτηση να υποβαθμίζεται και να πέφτει σε πολύ χαμηλά επίπεδα μέχρι που να γίνεται αδύνατη.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Κυρ 04 Δεκ 2011, 13:44

ArELa έγραψε:Όταν και αν αποφασίσετε να εστιάσετε στην κατάσταση της χώρας, την οικονομία, το χρέος και στην πρόταση αλλά και τις αναλύσεις του ατόμου (που αυτές με ενδιαφέρουν) μπορεί να επανακάμψω.
Η αλήθεια είναι ότι είτε δεν είμαι καλά και δεν αντιλαμβάνομαι τα όσα λες, είτε με εντυπωσιάζεις, διότι με συνήθισες στο να είσαι περισσότερο υποψιασμένη σε πληθώρα θεμάτων. Τώρα μου δίνεις την εικόνα ότι βρήκες από πού να πιαστείς, βρήκες ποιον να ακολουθήσεις. Και είναι λογικό να συμβεί αυτό σε όλους μας, και σε μένα, αλλά όχι χωρίς να ασκήσουμε σκληρή κριτική πρώτα.

Έχουμε χρέος κι εσύ κι εγώ να δίνουμε βάση στο κάθετί που ενδέχεται να είναι απειλητικό. Και οι συμβολισμοί στις μέρες μας - είτε μας αρέσει, είτε όχι - είναι από τα πιο επικίνδυνα πράγματα, καθότι ομολογούν την ύπαρξη υποχθόνιων και απατηλών μελλοντικών σχεδίων. Επίσης, όταν λέω (και έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου) για λύκους με φορεσιά προβάτου, προφανώς και μιλώ για ενδεχόμενες περιπτώσεις ο λύκος να φαντάζει πολύ σωστός, να προτείνει τις πιο λογικές λύσεις, να τον περνάμε για πρόβατο δηλαδή καλό άνθρωπο, αλλά να υπάρχει ο κίνδυνος μελλοντικά να μας "τη φορέσει". Εδώ περίμενα να αφήσεις μια πορτούλα.

Σχετικά με την ελληνικότητα του σκούφου, σε παραπάμπω και σε κάτι άλλο. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες ατόμων που αυτοαποκαλούνται ελληναράδες και πιστεύουν στην πατρώα θρησκεία. Μη με βάλετε στον κόπο να ψάξω το βιντεάκι στο youtube που δείχνει τον συμπαθέστατο (με τα λάθη του βεβαίως) Φουράκη να καταγγέλει ότι όλες αυτές οι ομάδες, που μιλούν για αρχαιολατρεία κλπ, έχουν ηγέτες που είναι μασόνοι.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν έχει σχέση η αρχαία ελλάδα με τη μασονία, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι οι τύποι αυτοί έχουν μια μανία με την αρχαιότητά μας και τα σύμβολά της. Οφείλουμε ρε παιδιά να είμαστε υποψιασμένοι!

Τέλος στο κομμάτι σου που έκανα quote, πες μου για ποιο λόγο ανέφερα ότι συμφωνώ με τα περισσότερα από όσα λέει ο Καζάκης. Αν αυτό δεν δείχνει ότι εστιάζω στην κατάσταση της χώρας, τότε τι δείχνει;;;; Γιατί ξόδευα ώρες ολόκληρες στο να τον παρακολουθώ; Γιατί μπήκα στη διαδικασία να επεξεργαστώ απόσπασμά του και να το ανεβάσω στο κανάλι μου (που βεβαίως τώρα το έβαλα προσωρινά σε κατάσταση "μη καταχωρημένο", λόγω της αλλαγής στάσης μου απέναντί του). Δηλαδή για να σου αποδείξω ότι ασχολούμαι και ενδιαφέρομαι με τα μείζοντα ζητήματα της περιόδου που διανύουμε, τι πρέπει να κάνω; Να δηλώσω δημοσίως ότι θα καραψηφίσω ΕΠΑΜ;;; Ή να κάνω τα στραβά μάτια στα περί σκούφων, που όπως προανέφερα ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ αν θέλουμε να είμαστε υποψιασμένοι στο ελάχιστο να μην τα παραβλέπουμε;

Μια χαρά λοιπόν εστιάζω στην ουσία του προβλήματος Βίκυ, και για να σε βοηθήσω να το εμπεδώσεις, καταθέτω και το εξής. Αυτό που πρέπει να γίνει "ΧΘΕΣ", είναι να βγει ο κόσμος έξω και να απαιτήσει ΕΙΡΗΝΙΚΑ την πτώση της παρούσας κυβέρνησης. Ξέρουμε, θα βγουν πάλι οι εντολοδόχοι κουκουλοφόροι που ΠΑΙΖΕΙ να είναι και αστυνομικοί. Το ποιος θα κυβερνήσει μετά και πώς, έιναι δευτερεύων ζήτημα. Σχετικά με τον Καζάκη, άποψή μου ΠΛΕΟΝ είναι να συμφωνήσουμε στο ότι θα είμαστε καχύποπτοι μαζί του, και εφόσον το συμφωνήσουμε, μπορούμε να συζητήσουμε τις αναλύσεις του και τις προτάσεις του, οι οποίες όπως προανέφερα και βάση έχουν και λογικές είναι.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 04 Δεκ 2011, 15:11

OTTON έγραψε:Η αλήθεια είναι ότι είτε δεν είμαι καλά και δεν αντιλαμβάνομαι τα όσα λες,
ίσως να μην είσαι καλά, δεν ξέρω, πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ δεν αντιλαμβάνεσαι τα όσα λέω.
OTTON έγραψε:Τώρα μου δίνεις την εικόνα ότι βρήκες από πού να πιαστείς, βρήκες ποιον να ακολουθήσεις. Και είναι λογικό να συμβεί αυτό σε όλους μας, και σε μένα, αλλά όχι χωρίς να ασκήσουμε σκληρή κριτική πρώτα.
Από πού την πήρες αυτή την εικονα; Διαβασες καθολου το πιο πάνω ποστ μου; Δε νομίζω... και δεν είναι τυχαίο. Είναι το κλασικό "δεν καταλαβαίνω αυτά που διαβάζω, αλλά διαβάζω αυτά που εγω γουστάρω να καταλάβω".
Όταν ΞΕΡΩ ότι οι διατυπώσεις μου είναι άρτιες και ο καθένας ερμηνεύει τα λόγια μου όπως αυτός γουστάρει, μου τη δίνει άσχημα. :swear:
Το βρίσκω εκ του πονηρού, γιατί ΑΡΝΟΥΜΑΙ να δεχτώ ότι δε γίνομαι κατανοητή λόγω ελλειμματικής νοημοσυνης.

Είπα

[box=]Από την άλλη, ούτε αλάθητος είναι ούτε ΚΑΡΑμορφωμένος, αφού τον ακούω συχνά πυκνά να κάνει συντακτικά και γραμματικά λάθη... Μπορεί να'ναι "μορφωμένος" στα οικονομικά, στη γλώσσα είναι στούρνος. Συνεπώς, όσον αφορά την "αμορφωσιά" που πρόβαλε ως επιχείρημα, θα μπορούσα να του αντιπροβάλλω τη δική του στη γλώσσα...[/box]

Μήπως τον θυμιατίζω εδώ και του αποδίδω κανένα αλάθητο του πάπα;

[box=]Το έρεισμα του Καζάκη σε γενικές γραμμές μου κάνει σωστό (χωρίς να λέω αλάθητο, πάντως πιο σωστό από τις ΠΙΠΕΣ που ακούω από πολιτικούς και ΜΜΕ)[/box]

Όταν κάποια τοποθέτηση και κάποιο σκεπτικό μου κάνει σωστότερο των άλλων ηλιθιοτητω που ακούω, "πιάνομαι" απ'αυτό;
Μήπως να σοβαρευτούμε και λίγο;

Λες ξόδεψες ώρες ολόκληρες να τον παρακολουθείς.
Και τι σου'μεινε ρε ΟΤΤΟ απ'όλα αυτά που άκουσες; Ένα μαμημένο σκουφί;
Σε ό,τι αφορά το σκουφί και τα "ύποπτα" που κάποιοι βλέπετε σ'αυτό, θα το πω ευθέως, ωμά και αγενώς: Το'χω χεσμένο, και δε θ'ασχοληθώ μ'αυτά ΤΩΡΑ.
Το πρόβλημα πολλών ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, είναι η αδυναμία τους να βάλουν προτεραιότητες. Όταν και ΑΝ απαλλαγούμε απ'αυτό που έχει ενσκύψει πάνω μας (ένας αργός θάνατος), τότε θα'χω το χρόνο ν'ασχοληθώ μ'αυτές τις ΕΙΚΟΤΟΛΟΓΙΕΣ. Εμένα με αφορούν άλλα αυτή την ώρα που ΠΡΟΕΧΟΥΝ των καχυποψιών του Βαγγέλη ή της... σχολαστικότητας της δικής σου.

Αν δεν το'χεις συνειδητοποιήσει ακόμα, read my lips που ειπε κι ο κρετίνος: Οι κύριοι ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ σύμβαση που τους παραχωρεί ΟΛΑ τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, και των ιδιωτών. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ! Υπογράφουν αυτοί ΑΝΤΙ ΗΜΩΝ και παραδίδουν στεγνά ό,τι έχουμε και δεν έχουμε.

Εσάς αν σας πάρουν σπίτια, αμάξια, ακόμα και τρόφιμα ή και το βρακί που φοράτε. μπορεί να σας παρηγορήσει η σκέψη ότι σας έπιασαν στον ύπνο, γιατί ασχολιόσασταν με το βαρυσήμαντο έργο της επεξήγησης του νοήματος ενός σκουφιού. Με γειά σας με χαρά σας. Συνεχίστε να το ψάχνετε μέχρι να ξαναπάει στο Δίστομο ο Φρούχτεν πώς τον λένε, κι αφήστε με εμένα έξω απ'αυτό. ΤΕΛΕΙΑ! Άντε μην πω καμιά πιο βαριά μεσημεριάτικα...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 04 Δεκ 2011, 15:26

Και συμπληρώνω:
Είπα:
ArELa έγραψε:Σε ό,τι αφορά το σκουφί και τα "ύποπτα" που κάποιοι βλέπετε σ'αυτό, θα το πω ευθέως, ωμά και αγενώς: Το'χω χεσμένο, και δε θ'ασχοληθώ μ'αυτά ΤΩΡΑ.
Τώρα θ'ασχοληθώ με το πώς θα αποτραπεί αυτή η ηθική και φυσική εξόντωση που μας επιβάλλεται. Αισθάνομαι πως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ κι όχι να καθόμαστε εδώ και να κλωθογυρίζουμε το δήθεν υποχθονιο νόημα ενός σκουφιού. Οι προτάσεις του ΔΚ έχουν και λογικη΄και έρεισμα και μου κάνουν εφικτές. ΑΥΤΟ με ενδιαφέρει, και αυτό είναι που μετράει. Τον άλλον τον κρίνουμε απ'τη διαδρομή και τις πράξεις του, όχι από ένα διφορούμενο σκουφί στο λογοτυπό του!

Αν εχει κάποιος κάτι άλλο ν'αντιπροτείνει, είμαι ανοιχτή και έτοιμη να τον ακούσω. Έχω κάνει και ενότητα μπας και αυτοργανωθούμε, αλλά δεν κουνήθηκε ούτε φύλλο!

Κλείνω ενώνοτας τη φωνή μου με του Καμμένου: Είναι απαραίτητο και ΕΠΕΙΓΟΝ να συσπειρωθούν ΑΠΑΝΤΕΣ, άμεσα, από ΚΑΘΕ ιδεολογικό μετερίζι, ώστε να ΓΙΝΕΙ επιτέλους κάτι που θ'ανατρέψει αυτή την κατάσταση, αντί να καθόμαστε και να τους βλέπουμε να μας πλησιάζουν με τις γκιλοτινες και να καθόμαστε μοιρολατρικά και ακίνητοι στην θέση μας :gilotina:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Κυρ 04 Δεκ 2011, 15:42

ArELa έγραψε:ίσως να μην είσαι καλά, δεν ξέρω, πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ δεν αντιλαμβάνεσαι τα όσα λέω.
Δεν το αποκλείω, αλλά από ότι διαπίστωσα, ούτε εσύ αντιλήφθηκες τα όσα εγώ έγραψα στο τελευταίο μου ποστ. Μάλλον κάτι περίεργο συμβαίνει και δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε. Και πίστεψέμε, δεν κάνω καθόλου πλάκα, ούτε ειρωνεύομαι.
ArELa έγραψε:Είναι το κλασικό "δεν καταλαβαίνω αυτά που διαβάζω, αλλά διαβάζω αυτά που εγω γουστάρω να καταλάβω".
Όταν ΞΕΡΩ ότι οι διατυπώσεις μου είναι άρτιες και ο καθένας ερμηνεύει τα λόγια μου όπως αυτός γουστάρει.
Το "γουστάρω", αν εμπεριέχει την έννοια του ότι έχω κάποιο πονηρό συμφέρον, πολύ απλά δεν ισχύει. Δεν έχω τη δυνατότητα να σας πείσω, αλλά σε ό,τι έχω πει, όχι μόνο σε αυτό το ζήτημα, αλλά και σε όλα όσα κάνω γενικότερα, δεν έχω το παραμικρό όφελος, και δη πονηρό όφελος. Έχω έρθει σε αντιπαράθεση με πολλούς τέτοιους τύπους που περιγράφεις Βίκυ, και μαζί είχαμε αντιπαρατεθεί απέναντί τους, και σε καμμιά περίπτωση δεν θέλω να γίνω κι εγώ έτσι. Δεν μπορώ ίσως να πείσω, αλλά μπορώ να πω ότι εγώ δεν είμαι έτσι.

Αυτά που είπα σχετικά με το "να πιαστείς", αναφέρονταν κυρίως σε ένα παλιότερο πόστ σου, που είχες πει, έστω κι αστειευόμενη, ότι είναι η πρώτη φορά που σκέφτεσαι να δώσεις ψήφο, ενώ δεν ψηφίζεις κανέναν.
ArELa έγραψε:[box=]Από την άλλη, ούτε αλάθητος είναι ούτε ΚΑΡΑμορφωμένος, αφού τον ακούω συχνά πυκνά να κάνει συντακτικά και γραμματικά λάθη... Μπορεί να'ναι "μορφωμένος" στα οικονομικά, στη γλώσσα είναι στούρνος. Συνεπώς, όσον αφορά την "αμορφωσιά" που πρόβαλε ως επιχείρημα, θα μπορούσα να του αντιπροβάλλω τη δική του στη γλώσσα...[/box]

Μήπως τον θυμιατίζω εδώ και του αποδίδω κανένα αλάθητο του πάπα;

[box=]Το έρεισμα του Καζάκη σε γενικές γραμμές μου κάνει σωστό (χωρίς να λέω αλάθητο, πάντως πιο σωστό από τις ΠΙΠΕΣ που ακούω από πολιτικούς και ΜΜΕ)[/box]

Όταν κάποια τοποθέτηση και κάποιο σκεπτικό μου κάνει σωστότερο των άλλων ηλιθιοτητω που ακούω, "πιάνομαι" απ'αυτό;
Μήπως να σοβαρευτούμε και λίγο;
Εντάξει, συμφωνώ ότι του άσκησες κάποια κριτική. Αλλά θα περίμενα περισσότερη στο θέμα που επιμελώς θέλεις να παραβλέψεις για την ώρα. Οφείλω να ομολογήσω ότι σε καταλαβαίνω γιατί θέλεις να το παραβλέψεις. Θέλεις να εστιάσεις στην ουσία που είναι το ξεπούλημα κλπ. Επίσης, θα συμφωνήσω στο να αφήσουμε προς το παρόν αυτό το ζήτημα και να σχοληθούμε με το ξεπούλημα, αλλά πώς; Μόνο με το να βγούμε στους δρόμους τώρα. Δεν υπάρχει άλλη λύση.
ArELa έγραψε:Λες ξόδεψες ώρες ολόκληρες να τον παρακολουθείς.
Και τι σου'μεινε ρε ΟΤΤΟ απ'όλα αυτά που άκουσες; Ένα μαμημένο σκουφί;
Σε ό,τι αφορά το σκουφί και τα "ύποπτα" που κάποιοι βλέπετε σ'αυτό, θα το πω ευθέως, ωμά και αγενώς: Το'χω χεσμένο, και δε θ'ασχοληθώ μ'αυτά ΤΩΡΑ.
Εδώ είναι που δεν με κατάλαβες. Ήμουν πολύ σαφής στο προηγούμενο ποστ σχετικά με το τι μου έμεινε από "αυτές τις ώρες". Αν δεν τον είχα μελετήσει, ποτέ δε θα έλεγα ότι λέει σωστά πράγματα. Εδώ λοιπόν, με αδικείς.
ArELa έγραψε:Το πρόβλημα πολλών ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, είναι η αδυναμία τους να βάλουν προτεραιότητες. Όταν και ΑΝ απαλλαγούμε απ'αυτό που έχει ενσκύψει πάνω μας (ένας αργός θάνατος), τότε θα'χω το χρόνο ν'ασχοληθώ μ'αυτές τις ΕΙΚΟΤΟΛΟΓΙΕΣ. Εμένα με αφορούν άλλα αυτή την ώρα που ΠΡΟΕΧΟΥΝ των καχυποψιών του Βαγγέλη ή της... σχολαστικότητας της δικής σου. Αν δεν το'χεις συνειδητοποιήσει ακόμα, read my lips που ειπε κι ο κρετίνος: Οι κύριοι ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ σύμβαση που τους παραχωρεί ΟΛΑ τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, και των ιδιωτών. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ! Υπογράφουν αυτοί ΑΝΤΙ ΗΜΩΝ και παραδίδουν στεγνά ό,τι έχουμε και δεν έχουμε.

Εσάς αν σας πάρουν σπίτια, αμάξια, ακόμα και τρόφιμα ή και το βρακί που φοράτε. μπορεί να σας παρηγορήσει η σκέψη ότι σας έπιασαν στον ύπνο, γιατί ασχολιόσασταν με το βαρυσήμαντο έργο της επεξήγησης του νοήματος ενός σκουφιού. Με γειά σας με χαρά σας. Συνεχίστε να το ψάχνετε μέχρι να ξαναπάει στο Δίστομο ο Φρούχτεν πώς τον λένε, κι αφήστε με εμένα έξω απ'αυτό. ΤΕΛΕΙΑ! Άντε μην πω καμιά πιο βαριά μεσημεριάτικα...
Επαναλαμβάνω ότι συμφωνώ στο να το αφήσουμε το σκουφί για αργότερα, με την προϋπόθεση ότι ο κόσμος θα βγει στους δρόμους τώρα.
ArELa έγραψε:Τον άλλον τον κρίνουμε απ'τη διαδρομή και τις πράξεις του, όχι από ένα διφορούμενο σκουφί στο λογοτυπό του!
Το αφήνοιμε λοιπόν για την ώρα. Όταν έρθει η ώρα θα κριθεί και για το σκουφί του.

Υ.Γ. ελπίζω να με καταλαβαίνεις καλύτερα τώρα.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
Άβαταρ μέλους
totispap

Δημοσίευση από totispap » Κυρ 04 Δεκ 2011, 15:49

Έχουμε τρακόσια θέματα παρεμφερή,πολιτικά,ευρωπαϊκά,νομισματικά,επίκαιρα,ερωτηματολόγια, κτλ,που έχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας εκτενώς και πολλές φορές επαναλαμβάνοντας τα λεγόμενα μας χάριν της δίκαιης αγανάκτησης που προσφέρει η οργουελικού τύπου καθημερινότητα.
Δεν δέχομαι Βίκυ να μου λες ότι ασχολούμαστε με το σκουφί του Καζάκη και όχι με την επικαιρότητα.
Συμμετέχω με την άποψη μου,(καλή ή κακή),σε πλείστα θέματα επικαιρότητας προσπαθώντας να βγάλω και εγώ άκρη στο κουβάρι που έχει γίνει η κοινωνία.Ένα θέμα ήταν το σκουφί του Καζάκη,αλλά δεν μείνανε μόνο σε αυτό δημιουργώντας ένα ''ιδιότυπο'' τράστ λασπολόγων,αλλά φέραμε παραδείγματα προς τεκμηρίωση για όσους θέλουν.Αντε τώρα,φτάνει με το σκουφί,πάμε να φαγωθούμε αλλού.. :angel:

''Θα έχουμε πάντα το Παρίσι σκουφί''

Cacablanca
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Κυρ 04 Δεκ 2011, 21:40

Arela έγραψε:Από πού την πήρες αυτή την εικονα; Διαβασες καθολου το πιο πάνω ποστ μου; Δε νομίζω... και δεν είναι τυχαίο. Είναι το κλασικό "δεν καταλαβαίνω αυτά που διαβάζω, αλλά διαβάζω αυτά που εγω γουστάρω να καταλάβω".
Όταν ΞΕΡΩ ότι οι διατυπώσεις μου είναι άρτιες και ο καθένας ερμηνεύει τα λόγια μου όπως αυτός γουστάρει, μου τη δίνει άσχημα. :swear:
Το βρίσκω εκ του πονηρού, γιατί ΑΡΝΟΥΜΑΙ να δεχτώ ότι δε γίνομαι κατανοητή λόγω ελλειμματικής νοημοσυνης.
Η αλήθεια είναι ότι ένοιωσα άσχημα διαβάζοντας από σένα φράσεις όπως "γουστάρω", "εκ του πονηρού" κλπ, οι οποίες απευθύνονταν (και) σε μένα. Μπορεί να μη γνωριστήκαμε από κοντά, και αυτό είναι από επιλογή μου, αλλά θυμίσου τον λόγο για τον οποίο πριν χρόνια με κάλεσες στο κανάλι σου. Έχω αλλάξει σε κάτι από τότε; Δρω πλέον εκ του πονηρού;

Θυμάσαι το προσωπικό μήνυμα που σου έστειλα πριν αρκετές ημέρες; Καταλαβαίνω το ότι δεν μπορεσες να απαντήσεις, δεν έχω απαιτήσεις επ' αυτού, αλλά πες μου Βίκυ, πώς μπορώ να μη νοιώθω αδικημένος όταν μου λες ότι δεν ενδιαφέρομαι για τα τρέχοντα ζητήματα, ενώ σου είχα γράψει σχετικά ακόμα και στο προσωπικό μήνυμα πριν αρκετές ημέρες.

Τι να πω... μόνο που δεν με ταύτισες με το ΛΑΟΣ ή τον κάθε δοσίλογο.

Τέσπα, εγώ γενικά ξέρω ότι τις δυνάμεις μου τις εξαντλώ. Θέλω να φύγει αυτή η κυβέρνηση και βλέπουμε μετά. Δεν θέλω να ψηφιστεί το ξεπούλημα τόσο της χώρας μου, όσο και της ιδιωτικής μου περιουσίας στους δανειστές, και επ αυτού αυτό που μπορώ να κάνω το κάνω. Αλλά δεν μπορούσα να μην κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου, μετά από την επαφή μου με την πληροφορία περί του σκούφου.

Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε ο σκούφος στο σήμα, φίλοι με ενημέρωσαν και μετά το διαπίστωσα. Δηλαδή πιστεύεις ότι αν έλεγες "όντως υπάρχει ένα ερώτημα, αλλά ας το δούμε αργότερα", θα διαφωνούσα; Αλλά εσύ είπες το μισό από αυτό. Στο πρώτο μισό είπες ότι δεν σε νοιάζει ο σκούφος.

Και Βίκυ, περισσότερες απαιτήσεις θα πρέπει να έχεις από τη γενιά σου, παρά από εμάς, όπως ο ίδιος ο Καζάκης είπε.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 04 Δεκ 2011, 22:23

Μια παράκληση. σταματειστε να γράφετε σεντονια και να κουοταρετε τα σεντονια των αλλων και να γραφετε αλλο ενα σεντονι σε καθε φράση του συνομιλητη προς απάντηση. Τι σκτ μπορειτε να ταλαντώνετε τον χρόνο και βρίσκετε χρονο να ανταπαντάτε; ενα 24ωρο δεν φτάνει.
Τώρα για τον φρυγικο σκούφο. η αληθεια ειναι οτι ειμαι και γαμώ τους αγράμματους και αμόρφωτους γιατι δεν ειχα ιδέα.
και ειμαι δυο φορές αμόρφωτος γιατι δεν ήξερα καν οτι ειναι μασωνικο σύμβολο.
Ειτε το δεις καζακικα είτε αντι-καζακικα ειμαι ενα αμόρφωτο ρεμάλι του κερατά.
Απο εκει και πέρα χέστηκα για το συμβολο πραγματικά.
Εδω ο πολυς κόσμος νομίζει οτι η πεντάλφα ειναι σύμβολο των σατανιστών και η σβάστιγκα σύμβολο των ναζί.
Αν οι αλλοι εχουν σύγχιση σχετικά με τα σύμβολα δεν αλλάζει το τι σημαινουν στον δικο μου Ελληνικο πολιτισμό (όσο μπορώ να τον αντιληφθώ οντας αμόρφωτο τσουτσέκι).
Αυτά τα όλίγα. απο εκει και περα ως γραφίστας θα πω οτι το σκουφάκι του ΕΠΑΜ δεν ξερω τι σκατα μασωνικό είναι
αλλα ειναι αντι-αισθητικό.
Οπως και το πορτοκαλί χρώμα γενικά στα σύμβολα.
Θα μου πεις. γουστα ειναι αυτα; οχι ειναι κακογουστία.
Αντιλογος στα παραπανω.
Δεν μας χεζεις ρε φώτη ο κόσμος καίγεται και αντι να σταθεις στο νοημα των οσων προτεινει ο καζάκης στέκεσαι στην αισθητικη;
Οχι δεν στεκομαι στην αισθητικη. Συμπαθω εν μερη τα όσα λεει ο καζάκης. Απλα σχολίασα γιατι το κανατε θέμα για το σκουφί.
για μενα ειναι ασημαντο το θεμα με το σκουφί.
Για μενα ειναι σημαντικό το οτι υπάρχει σχέδιο διάλυσης της μεσαίας και της εργατικής τάξης.
Οτι στο κέντρο της θεσσαλονίκης ανάλογα με τα τετραγωνικά του το κάθε κατάστημα θα πληρώσει ενα χαράτσι που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει τα 2500 ευρώ για να στολίσουν δέντρο στην αγίας σοφίας κι αλλες τέτοιες αρχιδιές. (Στην πραγματικότητα για να γονατήσουν το Ελληνικό εμπόριο).
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin
Έδωσε Likes: 393 φορές
Έλαβε Likes: 353 φορές

Δημοσίευση από kat_woman » Κυρ 04 Δεκ 2011, 23:54

Πες τα ρε Φώτη, να αγιάσει το πληκτρολόγιό σου! :clap:
Έχω κοντά δυό μέρες να μπώ να διαβασω τα ποστς σχετικά με τον Καζάκη, ακριβως γιατί βαριέμαι να διαβάζω αναλύσεις επί αναλύσεων για το σκουφί και τιποτα σχεδόν για την ουσία!
Δεν έχω ούτε εγώ την σχετική μόρφωση να αποσυμβολίζω σύμβολα αμφιλεγόμενα που - έχω την εντύπωση- ότι κάποιοι τα βλέπουν όπως αυτοί θέλουν να τα δουν..Τρανό παράδειγμα, όπως και πάλι προείπε ο Φώτης, η πεντάλαφα και η σβάστικα.Τριγύριζαν στο μυαλό μου όλο το Σ/Κ και ο προλαλήσας με πρόλαβε..
Την ουσία παιδιά.Μη χάνουμε την ουσία.Το νιώθουμε πιά στο πετσί μας.Δεν μου φτάνουν να πληρώσω το νοίκι μου, σε λίγο θα ψάχνω να μετακομίσω.Και δεν κάνουμε τίποτα!!
Εγώ τον ακούω τον Καζάκη, όποτε φυσικα μπορώ.Καταλαβαίνω ίσως και τα μισά από όσα λέει.Προσπαθώ να καταλάβω άλλα τόσα.Το ταπεινό μου και απαίδευτο μυαλό , όμως, καταλαβαίνει οτι εδώ εκφράζεται ένας λόγος και μία άποψη διαφορετική από αυτά που σερβίρονται στα τηλεοπτικά παράθυρα.Και μόνο γι αυτό, θα τον προσέξω λίγο παραπάνω.
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
totispap

Δημοσίευση από totispap » Δευ 05 Δεκ 2011, 00:08

Άι Καζάκης
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Δευ 05 Δεκ 2011, 00:44

Εμένα αυτό που με προβληματίζει με το θέμα Καζάκης είναι
οτι χρειάζομαι να ξέρω ακριβώς (λέμε τώρα)
Το σχέδιο που θα εφαρμοστούν όλα αυτά που λέει ο καζάκης.
πχ η χωρα πρέπει να κλείσει τις πύλες
προς τα έξω και πρός τα μέσα σε χρόνο dt.
Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες
(τώρα πως μπορεί να κρατικοποιηθεί μια τράπεζα
πχ εθνική που βασικός μέτοχος και ιδρυτής
- διορθώστε με αν δεν έχω καταλάβει καλά - είναι οι ροθτσαϊλντς,
είναι ένα σοβαρό θέμα)
Να αρχίσουν οι μηχανές να δουλεύουν για να κόβουν το νέο χρήμα
(αυτό έπρεπε να έχει ήδη αρχίσει)
αλλά εδώ κάποιοι λένε ότι δεν έχουμε ούτε
καν τα μηχανήματα πιά . Ελπίζω να είναι ράδιο αρβύλα.
Δηλαδή χρειάζονται πολύ σοβαρές και καλοζυγισμένες κινήσεις
γιατί ο λαός θα αναστατωθεί παρά πολύ.
Τώρα ζούμε ακόμη την παραίσθηση/ψευδαίσθηση σύντομα όμως
Μπορεί και όλοι μας να βρεθούμε
με το δισάκι μας στον ώμο για τον δρόμο. Και μόνο με αυτό.
Ο καζάκης είναι οικονομολόγος και καλά τα λέει.
Όμως δεν είναι υπεράνθρωπος.
Δεν μπορούμε να έχουμε κυβέρνηση του Ενός Ανδρός.
Ποια πολιτική θα τον στηρίξει?
Πρός το παρόν πέραν των επαμιτών και των φίλων,
που είναι οι εν δυνάμει ψηφοφόροι του
εγώ βλέπω ( δεν καλοβλέπω κιόλας ) μια πολιτική μοναξιά.
Και εκτός από την μοναξιά δεν βλέπω και στο κοντινό μέλλον
εκλογές.
(Οι μοναδικές εκλογές που ίσως
να δούμε να είναι αυτές του πασοκ για νέο πρόεδρο
Άλλα αυτές δεν νομίζω να μας ενδιαφέρουν και πολύ.
Άσε που μπορεί να συνεχίσει
το παιχιδάκι πουντο πουντο το δακτυλίδι.αν και το βλέπω χλώμό.
θα κάνουν εκλογές για να μας δείξουν ότι σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες. Μη ****)

Εκλογές λοιπόν δεν έρχονται, (έπρεπε να ήταν ήδη εδώ)
Οι απόψεις του Καζάκη για να εφαρμοστούν
θέλει και χρειάζεται μια βαρβάτη πολιτική δύναμη
και ..
ποια θα είναι αυτή?
Έχουν αρχίσει να γίνονται πολιτικές ζυμώσεις?
Ποιές?
Τι χρονικά περιθώρια έχουμε?
Εγώ μόνο για κάτι
high teck και high intelectuell και smart χούντες ακούω.
Ακόμα και αν η κατάσταση απαιτεί ένα πολίτευμα τέτοιας φύσης
θα συνεργαστούν με τον Καζάκη?
θα συνεργαστεί ο Καζάκης μαζί τους?

Δηλ εν' ολίγοις όλα αυτά που λέει ο Καζάκης
ΠΩΣ και με ΠΟΙΟΝ τρόπο θα εφαρμοστούν.
Αν περιμένουμε τις εκλογές.... βράσε όρυζα.
Αν μας έχει μείνει κόκκος ακόμα στο ντουλάπι.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 05 Δεκ 2011, 09:48

ION 4ever έγραψε:Το σχέδιο που θα εφαρμοστούν όλα αυτά που λέει ο καζάκης.
πχ η χωρα πρέπει να κλείσει τις πύλες
προς τα έξω και πρός τα μέσα σε χρόνο dt.
Έχει πει επανειλημμένα (τον ακούω είπαμε) πως η Ελλάδα ήταν επί μακρόν "εξωστρεφής" σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ. Ότι χρειάζεται άμεσα να γίνει "εσωστρεφης" και να πάρει μπροστά η μηχανή της παραγωγής της που θα την καταστήσει αυτόνομη μακροπρόθεσμα. Οδυνηρή η πάλη για αυτό, αλλά έτσι κι αλλιώς, τώρα βιώνουμε ωδύνες που δεν θα φέρουν και κανένα θετικό (για την Ελλάδα) αποτέλεσμα.
ION 4ever έγραψε:Ο καζάκης είναι οικονομολόγος και καλά τα λέει.
Όμως δεν είναι υπεράνθρωπος.
Δεν μπορούμε να έχουμε κυβέρνηση του Ενός Ανδρός.
Ποια πολιτική θα τον στηρίξει?
Πολύ σωστά. Μόνο υπεράνθρωπος δεν είναι. Προσωπικά θα ήθελα (κι αυτός νομίζω έτσι το αντιλαμβάνεται) να ενώσουν πολύ περισσότεροι (απ'όλα τα μετερίζια) τις δυναμεις τους προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση στην οποία θα συμφωνήσουν όλοι ασχέτως ιδεολογικού υπόβαθρου. Σίγουρα δε μιλάμε για κυβερνηση "ενός ανδρός". (εμένα δηλαδή δε θα με κάλυπτε κάτι τέτοιο)

Η μόνη πολιτική που μπορεί να στηρίξει το επιχείρημα που αρθρώνει, είναι η πολιτική της λογικης και του αυτονόητου, και πάντως όχι του (συστεμικού) κομματισμού
ION 4ever έγραψε:Και εκτός από την μοναξιά δεν βλέπω και στο κοντινό μέλλον
εκλογές.
Για τη "μοναξιά" δεν είμαι σίγουρη, από τη στιγμή που βλέπουμε μια (πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα τουλάχιστον) και γενικευμένη απαξία στο υπαρκτό συστεμικό πολιτικό σκηνικό. Στη λογική αυτής της απαξίας-απογοήτευσης, φρονώ πως δυνητικά ενώνεται η πλειονότητα, η οποία δεν μπορεί πλέον να παραμυθιάζεται και να επενδύει σε κούφιες υποσχέσεις κούφιων ανδρικέλων που πολιτεύονται με κύριο εργαλείο τους το ΨΕΥΔΟΣ.

Κατά τα λοιπά, πολλά και εύλογα τα ερωτήματά σου... Προκύπτουν και σε μένα. :wink:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
axinosp
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από axinosp » Δευ 05 Δεκ 2011, 10:03

Δηλ εν' ολίγοις όλα αυτά που λέει ο Καζάκης
ΠΩΣ και με ΠΟΙΟΝ τρόπο θα εφαρμοστούν.
Αν περιμένουμε τις εκλογές.... βράσε όρυζα.
Αν μας έχει μείνει κόκκος ακόμα στο ντουλάπι.
Με τρελαίνει ρε παλικάρια αυτό που συνέχεια ρωτάτε το πως θα κάνει το ΕΠΑΜ
και ο Καζάκης αυτά που λέει !!
Κανείς όμως ποτέ δεν ρώτησε, όχι ότι είναι λάθος,
για κανένα πούστη που κυβέρνησε πως θα τα κάνει !!

Το νέο τροπάριο που το σύστημα μας έχει κάνει τα μυαλά πουρέ,
είναι το πως θα κάνει η αριστερά, το ΚΚΕ, ο Καζάκης αυτά που λένε!!
Αυτό είναι η συνέχεια της προπαγάνδας του ξεπουλημένου πολιτικού συστήματος
και όχι μόνο, ότι το μνημόνιο είναι αναγκαίο, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική λύση
και άλλες τέτοιες παπαριές που τα παπαγαλάκια στα δελτία των 8, μας σέρβιραν κάθε βράδυ,
εδώ και 2 χρόνια.

Είναι σαν να λες πως θα απελευθερωθούμε από τους Τούρκους και να ζητάς επιτελικό σχέδιο από το Κολοκοτρώνη την ώρα που υψώνετε το λάβαρο της επανάστασης,
γιατί αλλιώς δεν θα συμμετέχετε στην επανάσταση του 1821 !!

Έλεος !!

Εικόνα
Και για μην ξεχνιόμαστε, στην φωτογραφία, ο γνωστός Μασόνος ιλουμινάτι, Νεοταξίτης Οδυσσέας με φρυγικό σκούφο !!

Εικόνα

Για τον Οδυσσέα Ανδρούτσο με το φρυγικό σκούφο, είναι καρατσεκαρισμένο ότι ήταν Μασονάρα του Κερατά!!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από enigma » Δευ 05 Δεκ 2011, 11:11

Φίλε μου Αχινε ...σε παρακαλώ μιας και είσαι μέλος του ΕΠΑΜ σου ζητάω (για δεύτερη φορά )
Να ρωτήσεις το εξής ...
Με την εφαρμογή της πολιτικής (όπου με βρίσκει σύμφωνο ) του Κ Καζάκη θα πρέπει να μπούμε σε μια
περίοδο εσωστρέφειας (εμπορικής )...τι διάστημα θα έχει αυτή η περίοδός δεν ξέρω ....6 μήνες 9 μήνες
1 χρόνο 2 χρόνια ...δεν έχει σημασία ...Αυτό που θέλω να μάθω είναι ποιο είναι το σχέδιο της επόμενης
μέρας για να αντέξουμε αυτήν την περίοδο ...απλή ερώτηση και το μόνο <<κενό >>που μου αφήνει ....
Αν μπορέσεις να θέσεις αυτήν την ερώτηση και μετά να μας μεταφέρεις την απάντηση θα σου είμουν
υπόχρεος
Mornie utúlië
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 05 Δεκ 2011, 11:14

axinosp έγραψε:Αυτό είναι η συνέχεια της προπαγάνδας του ξεπουλημένου πολιτικού συστήματος
και όχι μόνο, ότι το μνημόνιο είναι αναγκαίο, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική λύση
και άλλες τέτοιες παπαριές που τα παπαγαλάκια στα δελτία των 8, μας σέρβιραν κάθε βράδυ,
εδώ και 2 χρόνια.
Αχινέ, έγραψες :thumb:
axinosp έγραψε:Για τον Οδυσσέα Ανδρούτσο με το φρυγικό σκούφο, είναι καρατσεκαρισμένο ότι ήταν Μασονάρα του Κερατά!!
Αχαααααααα :skaw: :xaxas: :rofl:

Να'στε καλά που με κανετε και γελάω πρωινιάτικα!
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 351 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 05 Δεκ 2011, 12:51

Θα συμφωνήσω μαζί σου Αχινέ.

Αν και προτιμώ το παραδοσιακό και ιστορικό σφυροδρέπανο.

Παρ όλα αυτά παραδέχομαι ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που λόγο προπαγάνδας βγάζουν σπυριά στη θέα αυτού του συμβόλου. Και αυτό έχει δεχθεί λάσπη και προπαγάνδα δεκαετιών.

Δεν με ενδιαφέρουν οι σκούφιες αλλά αυτά που λέει ο Καζάκης. Αν και ο Καπιταλισμός δεν γίνεται πιά ανθρώπινος.

Πάντως επειδή θεωρεί το ΕΠΑΜ και τον εαυτό του μεταβατικό στην οργάνωση μιας αντίστασης που να συσπειρώνει πολύ κόσμο πέρα από ιδεολογίες και κόμματα θεωρώ την προσπάθειά του σεβαστή και φυσικά δεν μου αρέσουν όλα τα περί σκούφων.

Εδώ κυβερνάει μέλος της τριμερούς επιτροπής και υπουργοί της Μπίλντενμπεργκ και μασόνοι βρίσκονται σε όλα τα πόστα και η σκούφια του Καζάκη θα μας χαλάσει?
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Δευ 05 Δεκ 2011, 13:43

Αχινέ δεν καταλαβαίνω την επιθετικότητα.
Εγώ τουλάχιστον μόνο επιθετική δεν ήμουν.

Έχω ακούσει τον καζάκη, έχω καταλάβει
(στο όριο που μου επιτρέπει η αντίληψη μου φυσικά)
το σχέδιο του και την σκέψη του όσον αφορά την δραχμή.
Αυτό στον δικό μου κόσμο μεταφράζεται step one.
Τώρα με το προηγούμενο μου ποστ αναρωτιέμαι για το step two.

Ζούμε σε μία χρονική στιγμή που οι πολιτικοί φορείς έχουν ξεγυμνωθεί.
Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο όσο και αν προσπαθούν
οι εντεύθεν και εντεύθεν να μας πείσουν για τον πατριωτισμό
και τις καλές τους προθέσεις.

Ο καζάκης ήρθε και παρουσίασε μια άλλη όψη,
μια άλλη ταχτική, μια άλλη μέθοδο.
Ενδεχομένως αυτή η μέθοδος να μπορεί να εφαρμοστεί
και σε 2 και σε 5 και σε 10 χρόνια.
Μπορούμε να περιμένουμε τόσο?
Θα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να ακυρωθούν
τα μνημόνια τα χρέη και οι όποιοι νόμοι
θα έχουν εν τω μεταξύ θεσπιστεί
μέχρι να γίνουν εκλογές?
axinosp έγραψε:Είναι σαν να λες πως θα απελευθερωθούμε από τους Τούρκους και να ζητάς επιτελικό σχέδιο από το Κολοκοτρώνη την ώρα που υψώνετε το λάβαρο της επανάστασης,
γιατί αλλιώς δεν θα συμμετέχετε στην επανάσταση του 1821 !!
Από αυτή σου την απάντηση να υποθέσω ότι μπαίνουμε σε επαναστατικές διαδικασίες και οπού βγάλει?
Η όποια επανάσταση έχει τον κίνδυνο πάντα της άμεσης καταστολής.
Και αυτό καθόλου δεν συμφέρει.

Αλλά όπως και να έχει μου φαίνεται άτοπο να συζητάμε
για τέτοια παραδείγματα καθώς ζούμε σε άλλον αιώνα
και το πρόβλημα και ο πόλεμος, προς το παρόν τουλάχιστον,
μαίνεται σε οικονομικό επίπεδο.
Άλλωστε δεν άκουσα πουθενά τον καζάκη να λέει να πάρουμε
τα κουμπούρια και να πάρουμε αμπάριζα τα στενά και τις πλατείες.
Με οικονομικούς όρους μιλάει.
Για να εφαρμοστούν όμως όλα όσα λέει
χρειάζονται, κατά την γνώμη μου πάντα,
σταθερές και αφοσιωμένες πολιτικές δυνάμεις στο σκοπό
γιατί όπως λέει και ο ίδιος ούτε εύκολο θα είναι,
ούτε και ευχάριστο, αρχικά τουλάχιστον

Δεν πρόκειται για ένα ενδο/οικογενειακό θέμα.
έχει προεκτάσεις παγκόσμιες η τουλάχιστον ευρωπαϊκές.
Δεν έχουμε έναν εχθρό μέσα στο σπίτι μας
που θα τον χτυπήσουμε και καθαρίσαμε.
Το πράγμα από ότι φαίνεται είναι αρκετά περίπλοκο.

Αυτό που ρωτάω είναι με ποιες πολιτικές συντεταγμένες,
(οκ ίσως αυτό ακόμη να μην είναι ξεκάθαρο
μιας και ο καζάκης μόλις τώρα έχει αρχίσει να γίνεται γνωστός)
θα το πολεμήσει ο καζάκης.
Και πίσω από αυτό μου το ερώτημα δεν κρύβεται τίποτα πονηρό.
Δεν υπαινίσσομαι τίποτα.
Απλώς αναρωτιέμαι.

Για να αλλάξει η πολιτική σκηνή 2 τρόποι
υπάρχουν. Εκλογές η επανάσταση.
Αυτοί που τώρα κυβερνούν απ ότι φαίνεται
δεν είναι διατεθειμένοι να πάνε σε εκλογές
πριν ολοκληρώσουν το έργο τους.
Ας υποθέσω ότι μας συμφέρει εν μέρει η μη προκήρυξη
εκλογών στο άμεσο μέλλον
γιατί δίνει χρόνο στον κόσμο να ενημερωθεί και να τοποθετηθεί.
Επίσης δίνει χώρο και χρόνο σε νέους πολιτικούς σχηματισμούς
να οργανωθούν. Αυτό δεν το βρίσκω κακό.
Με καλή οργάνωση και ανταλλαγή ιδεών
και πληροφοριών/ειδήσεων μπορεί να γίνει πολύ δουλειά.

Τώρα αν μπούμε σε όρους επανάστασης,
α π ό ό τ ι κ α τ α λ α β α ί ν ω,
υπάρχουν πολλοί τριγύρω που φλερτάρουν με την έννοια
και δεν είναι όλοι ομοϊδεάτες.

Και για να τελειώνω την πολυλογία μου να πώ
ότι εγώ το εμπέδωσα
Επιστροφή στην δραχμή μας συμφέρει
αν κάνουμε παιχνίδι με δικούς μας όρους.

Το πώς θα γίνει και το ποιος θα το κάνει έχει πολύ μεγάλη σημασία.
Καθώς επίσης και ποια είναι εκείνα τα μέτρα
που θα βοηθήσουν τον πολίτη
να περάσει το μεταβατικό στάδιο με μια σχετική αξιοπρέπεια
Και παράλληλα θα προστατεύουν τα όποια κεφάλαια
έχουν απομείνει να μην λακίσουν
άμα την ανακοινώσει.. η καλύτερα στο λίγο πρίν.
Και κατά πόσο αυτά, τα όποια μέτρα, είναι εφικτά.

Ούτε αμφισβητώ ούτε επιτίθεμαι.
Και αν δεν είχα στάση φιλική
δεν θα έμπαινα καν στο κόπο να προβληματιστώ.
Γιατί να προβληματίζομαι για κάτι που απορρίπτω?
Προβληματίζομαι.
Αναρωτιέμαι.
Και όταν ο Καζάκης, και ο κάθε Καζάκης
βγαίνει στο κουρμπέτι και ζητά υποστήριξη και βοήθεια
θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μας να θέτουμε ερωτήματα.
Τουλάχιστον.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Oικονομία”