Ληστεία της Κύπρου

Συντονιστής: Συντονιστής Ενότητας

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Ληστεία της Κύπρου

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 20 Μαρ 2013, 12:35

Ναι, το άκουσα και στο ράδιο...
Γιατί δεν το πιστεύω;
Ένας λόγος είναι ότι το διαδίδουν ασταμάτητα τα συστεμικά ΜΜΕ.

Ο άλλος είναι ότι στέκομαι στην άποψη του Φάρατζ, επειδή συμφωνώ απόλυτα.
Την ΕΕ δεν τη συμφέρει να βγει ΚΑΝΕΙΣ από την ευρωζώνη. Αυτό θα σήμαινε αυτόματα κατάρρευση.

Το όλο παιχνίδι με την κύπρο το θεωρώ κατά βάση επικοινωνιακό. Όπως είπε ο Καζάκης, δεν ανακοινώνεις κάτι τέτοιο πρωί πρωί ΚΑΙ ΜΕΤΑ κάνεις διαβουλεύσεις. Το λογικό είναι να γίνουν πρώτα οι διαβουλεύσεις πριν ανακοινωθεί κάτι που θα κατέστρεφε την χώρα ολοσχερώς. Ήθελαν να βολιδοσκοπήσουν αντιδράσεις; Να παίξουν χοντρό επικοινωνιακό πόκερ, πειραματιζόμενοι με την Κύπρο; Ό,τι κι αν ήθελαν, ένα είναι βέβαιο. Διέλυσαν κάθε αξιοπιστία του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος μ'αυτήν την κίνηση. Βιάζονται τόσο, που οι στρατηγικές κινήσεις τους είναι για τα σκουπίδια.

Αυτό εμφανίστηκε σήμερα, διαφορετικά θα το προσκολλούσα με του Φάρατζ.

Ότι λέει ο Καζάκης βασικά, απλά τα λέει αγγλιστί.
Ό,τι λέει ΚΑΘΕ εχέφρων οικονομολόγος ή νοήμων με στοιχειώδη γνώση οικονομικών.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin
Έδωσε Likes: 391 φορές
Έλαβε Likes: 349 φορές

Δημοσίευση από kat_woman » Τετ 20 Μαρ 2013, 12:45

Κι εγώ δεν το πιστεύω.Υπάρχει λόγος που διαδίδονται αυτά και θα συμφωνήσω μαζί σου.
ΕΚΤΟΣ αν η Κύπρος πλέον δεν τους είναι χρήσιμη, ή δεν τους είναι τόσο χρήσιμη όσο εμείς..
Ο Καζάκης κάπου λέει οτι οι τελευταίοι που θα βγούμε από το ευρώ θα είμαστε εμείς, σύμφωνα βέβαια με τις επιθυμίες της Γερμανίας..
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 20 Μαρ 2013, 12:49

.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Lazy Dog
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από Lazy Dog » Τετ 20 Μαρ 2013, 12:55

kat_woman έγραψε:....Ο Καζάκης κάπου λέει οτι οι τελευταίοι που θα βγούμε από το ευρώ θα είμαστε εμείς, σύμφωνα βέβαια με τις επιθυμίες της Γερμανίας..
Ναι, το εχει πει και στο κοντινο παρελθον...λογικο αν σκεφτεις οτι αν και μας γδερνουν 3 χρονια τωρα, ακομη εχουν πολλά μα παρα πολλα να βουτηξουν απο την Ελλαδα μας...

βρε arela μου, βρε καμαρι μου οταν βαζεις βιντεο με τον Κωνστα σε παρακαλω να προειδοποιεις...ηδη εχω σπασει μια τηλεοραση με δαυτον...μην σπασω και το μονιτορ τωρα :loco:
"If you want a vision of the future Winston, imagine a boot stamping on a human face forever"
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 20 Μαρ 2013, 13:14

Lazy Dog έγραψε:βρε arela μου, βρε καμαρι μου οταν βαζεις βιντεο με τον Κωνστα σε παρακαλω να προειδοποιεις...ηδη εχω σπασει μια τηλεοραση με δαυτον...μην σπασω και το μονιτορ τωρα :loco:
:skaw:
συν-Αισθάνομαι απολύτως!
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Dread
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Dread

Δημοσίευση από Dread » Τετ 20 Μαρ 2013, 13:20

ArELa έγραψε:
Lazy Dog έγραψε:βρε arela μου, βρε καμαρι μου οταν βαζεις βιντεο με τον Κωνστα σε παρακαλω να προειδοποιεις...ηδη εχω σπασει μια τηλεοραση με δαυτον...μην σπασω και το μονιτορ τωρα :loco:
συν-Αισθάνομαι απολύτως!
Συμπάσχω.... :lol: :lol:

Αν και στην συγκεκριμένη εκπομπή, ήταν σαν κοτούλα με τον Καζάκη.....τι να έλεγε άλλωστε....
Μαζεύτηκαν πολλοί "γνώστες" και "ειδικοί"....
Η σιωπή αυτοεπιβάλλεται σιγά-σιγά.....
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Τετ 20 Μαρ 2013, 13:53

Ορισμένες επισημάνσεις για το κυπριακό πρόβλημα

1. Είναι ανυπόστατες οι γερμανικές κατηγορίες περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος (ειδικά Ρωσικού) στις κυπριακές τράπεζες. Στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών σχετικά με το ξέπλυμα μαύρων χρημάτων η Κύπρος κατέχει την 114η θέση ενώ η «ηθική» Γερμανία την 68η. Για να μην αναφέρουμε τις αμέτρητες μίζες της Ziemens (Miezens) παγκοσμίως για την προώθηση των προϊόντων της. Κατά συνέπεια, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μπορούν να μιλούν για σχοινί. Όσο για κάτι χώρες όπως το Λουξεμβούργο, καλλίτερα να μην μιλήσουμε.

2. Το 2011 η κυβέρνηση του μπολσεβίκου Τουρκόφια συνήψε ένα δάνειο με τη Ρωσία ύψους 2,5 δις, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρωτοεμφανιζόμενο οικονομικό στένεμα εν τηι γενέσηι του. Έπραξε ελάχιστα, συνεχίζοντας, παράλληλα, τις αλόγιστες δαπάνες.

3. Το καλοκαίρι του 2012 η ίδια κυβέρνησε ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την παροχή οικονομικής βοήθειας, ενώ προσεγγίστει, εκ νέου, η Ρωσία. Τα ήξεις αφίξεις του σαλτιπάγκου πρώην προέδρου παροιμιώδη. Στάσεις του τύπου: «εντός, εκτός και επί τ’ αυτά» δεν περνάνε στη Ρωσία του Πούτιν. Επιπρόσθετα, από τη στιγμή που η Κύπρος είναι στην Ευρωζώνη, η Ρωσία δεν είναι διατεθειμένη να βοηθήσει περισσότερο. Άρα το Ευρώ στην περίπτωση της Κύπρου αποτέλεσε –και αποτελεί- τροχοπέδη γι αυτήν.

4. Η Κύπρος, σε όσους διαφεύγει, έχει ήδη ενταχθεί στο μνημόνιο από τον Δεκέμβριο του 2012 από τον Τουρκόφια. Ήδη από τότε έχουν ξεκινήσει οι περικοπές σε δαπάνες και μισθούς. Έχουν ψηφιστεί 23 νομοσχέδια, όπως απεκάλυψε Κύπριος καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

5. Από τα τέλη του φθινοπώρου του ιδίου έτους κυκλοφορεί, εντέχνως, η φήμη για τη μετακύλιση μέρους του βάρους από το πακέτο βοήθειας στους ώμους των καταθετών. Επομένως, η νεότευκτη κυβέρνηση του αυνάνα αποκλείεται να μην γνώριζε ότι υπήρχε πιθανότητα να επιβαρυνθούν οι καταθέσεις. Πρόκειται, λοιπόν, για ασύστολα ψεύδη από μέρους του και της κυβερνήσεώς του ότι κατελέφθει εξ απήνης.

6. Το δόγμα του «ανήκομεν εις τη δύσιν» του ψευτοεθνάρχη το επεξέτεινε ο τωρινός Κύπριος αυνανοπρόεδρος με το νέο: «ανήκομεν εις την δύση δίχως όρους με κατεβασμένα παντελόνια». Εφόσον ήξερε εκ των προτέρων ότι δεν έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή για να περάσει την όποια επαίσχυντη συμφωνία, θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει αυτό το δήθεν μειονέκτημα ώστε να το μετατρέψει σε πλεονέκτημα με σκοπό να διαπραγματευτεί διαφορετικά. Φυσικά από ένα ορκισμένο δουλικό στη δυτική βρωμιά δεν θα έπρεπε να περιμένουμε και πολλά πράγματα.

7. Η Ρωσία δεν πρόκειται να δώσει ουσιαστική βοήθεια για όσο διάστημα παραμένει πρόεδρος της Κύπρου ο ευρωΠΕΟγλείφτης αυνάνας. Συνεπώς, θα πρέπει να πιεστεί να παραιτηθεί. Επιπλέον, θα πρέπει να επανεξετάσει η Κύπρος το ζήτημα της παραμονής της στη ζώνη του Ευρώ. Δεν ξέρω πως θα το κάνουν πράξη οι Κύπριοι αλλά πρόκειται για ζωτικής σημασίας απόφαση για τη Μεγαλόνησο. Όσο καθυστερούν, τόσο το χειρότερο για εκείνους.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Τετ 20 Μαρ 2013, 13:56

ArELa έγραψε:
συν-Αισθάνομαι απολύτως!
συμφωνω. ακομα και μια μικρή (πολύ μικρή )παράθεση
του τι συμβαίνει στο κάθε βίντεο είναι χρήσιμη.
Δεν βλέπω καθολου τηλεόραση και δεν θέλω να δω.
Κατ'έξαιρεσιν βλέπω αυτά που φέρνεται με τον Καζάκη
αλλά δεν παίζεται να τρώω στην μάπα και όλο το κακοσυναπάντημα.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
Lazy Dog
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Lazy Dog » Τετ 20 Μαρ 2013, 14:21

Εκλεισε το deal: Η Ρωσία αγοράζει την Λαϊκή Τράπεζα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega Kύπρου ρωσικά κεφάλαια παίρνουν τη Λαϊκή Τράπεζα και ταυτόχρονα αναλαμβάνουν την ανακεφαλοποίηση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό το κλίμα δείχνει πως έπεται και σύναψη συμφωνίας σε υψηλό επίπεδο μεταξύ των ηγεσιών Λευκωσίας και Μόσχας για το υπόλοιπο πακέτο διάσωσης. Τα ρώσικα κεφάλαια ενδιαφέρονται για την απόκτηση της κυπριακής τράπεζας και όχι των ελληνικών δραστηριοτήτων της.
"If you want a vision of the future Winston, imagine a boot stamping on a human face forever"
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 20 Μαρ 2013, 14:51

ION θα σου δώσω μόνο το κομμάτι το οποίο αξίζει τον κόπο να ακούσεις.
Ανάμενε. Για την ώρα ανεβάζω ένα άλλο που είναι ακόμα πιο μαμάτο.
4λεπτο, αλλά τα λέει γερά.

αναμείνατε να γουστάρετε
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
axinosp
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από axinosp » Τετ 20 Μαρ 2013, 15:35

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η απόφαση του EUROGROUP για την Κύπρο ισοδυναμεί με πολεμική ενέργεια της ΕΕ εναντίον ανεξάρτητου κράτους – μέλους της.

Η όλη μεθόδευση της ανακοίνωσης του κουρέματος των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου δεν ήταν λάθος χειρισμός. Ήταν μια πολύ καλά προετοιμασμένη και προμελετημένη ενέργεια. Είχε πολύ συγκεκριμένη στόχευση, να καταφερθεί, προς όφελος της ευρωζώνης, συντριπτικό πλήγμα στην οικονομία της μεγαλονήσου, η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στον τραπεζικό πυλώνα, με όλα τα τραγικά και μη αναστρέψιμα συνεπακόλουθα που αυτό το πλήγμα θα επιφέρει στην ίδια την ύπαρξη του Κυπριακού κράτους.

Το πολιτικό θρίλερ που ακολούθησε και η τελική καταψήφιση του σχεδίου, με πρόσχημα τη ριζική αντίθεση του Κυπριακού λαού στη μεθόδευση που ακολουθήθηκε, αποσκοπούσε και αποσκοπεί στο να προστατευθεί το πολιτικό σύστημα και οι τραπεζίτες οι οποίοι έχουν επ’ ωφελεία τους λεηλατήσει, στην κυριολεξία, την καταθετική βάση των τραπεζών.

Τόσο οι Ευρωπαίοι, όσο και η κυπριακή ηγεσία, ήξεραν πολύ καλά από την πρώτη στιγμή, ότι ήταν αδύνατο να αντληθούν τα 5,8 δις από το κούρεμα των καταθέσεων, διότι, πολύ απλά, οι καταθέσεις δεν υπήρχαν στα ταμεία των τραπεζών. Ότι στην πραγματικότητα ήταν απλές λογιστικές εγγραφές, χωρίς κανένα αντίκρισμα.

Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι γνώριζαν – Ευρωπαίοι και κυπριακό πολιτικό σύστημα, στο σύνολό του - την καταλήστευση των τραπεζικών καταθέσεων από τους ίδιους τους τραπεζίτες, αποφάσισαν να παίξουν επικίνδυνα πολιτικά παιγνίδια σε βάρος του κυπριακού λαού και προκειμένου ο ίδιος να επωμισθεί το συνολικό βάρος της κάλυψης της κατάμαυρης τρύπας που έχει δημιουργηθεί με ταυτόχρονη μετατροπή της Κύπρου σε ανυπόληπτο προτεκτοράτο.

Η πολιτική ηγεσία της Κύπρου συνήργησε – σε πλήρη σύμπνοια με τους Ευρωπαίους και τους δωσίλογους των Αθηνών – στο εγκληματικό πλήγμα κατά της οικονομίας της Κύπρου, με την εξαγγελία για κούρεμα των καταθέσεων. Παρέδωσαν έτσι, αμαχητί, την οικονομία του νησιού στους Ευρωπαίους αποικιοκράτες, πρώτα και κύρια στους Γερμανούς. Στη συνέχεια φόρεσαν το μανδύα της δήθεν αντίστασης για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού και να απαλλάξουν εαυτόν και τραπεζίτες από την ευθύνη της εγκληματικής λεηλασίας της καταθετικής βάσης και την αποκάλυψη του γεγονότος, ότι τα ταμεία των τραπεζών είναι άδεια.

Το Ε.Πα.Μ. προειδοποιεί για άλλη μια φορά τον κυπριακό λαό, ότι οι πολιτικοί του θα χρησιμοποιήσουν σαν άλλοθι την καταψήφιση του κουρέματος, για να βάλουν χέρι στα ασφαλιστικά ταμεία, στα αποθεματικά του δημόσιου κορβανά και στη συνέχεια στη δημόσια και ιδιωτική περιουσία του κυπριακού λαού.

Αυτή τη στιγμή η μόνη διέξοδος επιβίωσης για τον κυπριακό λαό είναι η οργάνωση παλλαϊκού αγώνα, για την ανατροπή του σάπιου πολιτικού συστήματος του νησιού, στο σύνολό του, και την απεμπλοκή της Κύπρου, άμεσα, από την ευρωζώνη, με άμεση υιοθέτηση εθνικού νομίσματος. Σε διαφορετική περίπτωση, ο λαός της Κύπρου θα οδηγηθεί σε αδιέξοδα που θα πάρουν μορφή τραγωδίας για την ύπαρξη του κυπριακού ελληνισμού, σαν κρατικής οντότητας.

20 Μαρτίου 2013
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ του Ε.Πα.Μ.
"Πᾶν γὰρ ἑρπετὸν πληγῇ νέμεται." Ηράκλειτος"
Μετάφραση :Κάθε τι που έρπει εξουσιάζεται με χτυπήματα !!
Με απλά λόγια Ερπετοειδείς έχετε να φάτε, πολύ στυλιάρι από τους Έλληνες!!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 20 Μαρ 2013, 15:44

.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
axinosp
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από axinosp » Τετ 20 Μαρ 2013, 15:56

Δήλωση - βόμβα Κύπριου Υπουργού για τις τράπεζες
Δεν πρόκειται να ξανανοίξουν οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος.
Όπως είπε μιλώντας στο Mega δεν γίνεται δεκτό το plan B της Κύπρου από την τρόικα και μάλιστα τόνισε ότι το πιο πιθανό είναι να μην ξανανοίξουν οι δύο τράπεζες αλλά να μπουν σε διαδικασία εκκαθάρισης.
Ανέφερε ότι αν ανοίξουν οι τράπεζες τότε θα πτωχεύσουν γιατί όλοι θα σπεύσουν να βγάλουν τα λεφτά τους.
Επεσήμανε ότι στελέχη της τρόικας επικοινώνησαν με την κυβέρνηση αμέσως μετά το ''όχι'' της Βουλής και τους είπαν να βρουν άμεσα λύση καθώς θα κοπεί η χρηματοδότηση.
Σημείωσε ακόμη ότι: "Αν είχα λεφτά στις δύο τράπεζες θα ανησυχούσα πολύ" τόνισε.
Όταν ρωτήθηκε τι θα γίνουν οι καταθέσεις που υπάρχουν στα δύο πιστωτικά ιδρύματα δεν έδωσε καμία απάντηση.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... hV0FSI03DM

Σημ.axinosp: Τα λαμόγια όλοι πολιτικοί της Κύπρου με το ΌΧΙ που πολλοί νομίσατε
ότι σήκωσαν, ανάστημα στην ΕΕ ήταν για να κρύψουν
την ληστεία των καταθέσεων του κοσμάκη σε ΛΑΙΚΗ και Κύπρου
που έκαναν σε συνεργασία με τους Τραπεζίτες της Κύπρου.
Τυχαίο νομίζετε ήταν η αποχή ακόμα και του κόμματος του Αναστασιάδη !!
Κλείνουν τις Τράπεζες γιατί άμα πάει ο κόσμος να βρεί λεφτά θα βρει άδεια ταμεία,
γιαυτό ετοιμάζονται να δώσουν άμεσα όλα τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων,
μαζί με όλη την Δημόσια περιουσία μαζί με το φυσικό αέριο σε πρώτη φάση αλλά και ιδιωτική σε δεύτερη!!
Το Bank Run είναι προ των πυλών και τα ελικόπτερα με τους πολιτικούς όλων των κομμάτων είναι σε ετοιμότητα για την σίγουρη βία που θα ξεσπάσει τώρα στην Κύπρο !!
Ήδη σε Ισπανία και Ιταλία κλείνουν οι Τράπεζες η μία πίσω από την άλλη
λόγω Bank Run Από Βρετανούς αλλά και άλλους πολίτες !!
Εσείς εδώ ακούτε τις θριαμβολογίες του Τσίπρα για το περήφανο ,τάρχίδια μου , ΟΧΙ των Κυπρίων Πολιτικών
και μαζί με τα Τούρκικα Σήριαλ και τα Παπαγαλάκια των ΜΜΕ σας έχουν κάνει το μυαλό πίτουρο.
Ξυπνάτε Ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε σας πούλησαν ακόμα μια φορά οι πολιτικοί
σας έφαγαν τα λεφτά και ακόμα λέτε και μπράβο !!
"Πᾶν γὰρ ἑρπετὸν πληγῇ νέμεται." Ηράκλειτος"
Μετάφραση :Κάθε τι που έρπει εξουσιάζεται με χτυπήματα !!
Με απλά λόγια Ερπετοειδείς έχετε να φάτε, πολύ στυλιάρι από τους Έλληνες!!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Τετ 20 Μαρ 2013, 16:19

"Σοβαρή" εκπομπή και "σοβαρός" υπουργός
μιας επίσης "σοβαρής" κυβέρνησης.

εκφοβιστικά παιγνιδάκια. Γνώμη μου.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 20 Μαρ 2013, 16:40

Συμφωνώ και με ΙΟΝ και με Αχινό και με τον Ρόκγουελ, που λέει την ουσία
σ'ένα τετράλεπτο.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 20 Μαρ 2013, 17:10

ΙΟΝ για σένα αυτό

Βέβαια πάλι μπαίνει ο Κώνστας σαν εκνευριστική κλανιά.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Τετ 20 Μαρ 2013, 17:31

σε ευχαριστώ αρελα για την αφιέρωση. :giverose:
Από ότι γνωρίζουμε η κύπρος
πάντα ήταν ένα από τα πιο πολύπλοκα
ζητήματα.
Όλοι έχουν συμφέροντα σε αυτό το νησί.
Άλλοι φανερά άλλοι κρυφά.

Έχουν πάλι συνεδρίαση στις 6:30.

Εγώ βλέπω ότι πάνω στην εαρινή ισημερία βουίζει πάλι ο κόσμος.
Μπορεί και ο george(δεν ξέρω αν άκουσες το τελευταίο βίντεο)
να έχει δίκιο εκεί που λέει οτι θα γίνουν σημεία και τέρατα διότι
ξέρουν και θέλουν να hijack την ενέργεια που υπάρχει
καθώς είναι πολύ κρίσιμη στιγμή για τον πλανήτη.

Παιδιά άλλα πάνελ ειδήσεων δεν θα δω.
Θα περιμένω τις εξελίξεις.
Πόσο θα πάρουν? Άλλα δυο 24ωρα? Το πολύ.
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Dhmellhn » Τετ 20 Μαρ 2013, 17:41

Όταν έχεις τέτοιους συνΕταίρους τι χρείαν έχεις των εχθρών. Πιο κάτω η κατάπτυστη δήλωση του υπουργού οικονομικών της Μάλτας για την Κύπρο:

Υπό πτώχευση ικέτης ο Μ.Σαρρής, λέει ο ΥΠΟΙΚ της Μάλτας

Βαλέτα, Μάλτα: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναξιοπρεπές από το θέαμα ενός προσώπου σε πτώχευση ικετεύοντας για βοήθεια».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο... υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, Έντουαρντ Σιλούνα (Edward Scicluna), τον υπουργό Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, κατά τις κρίσιμες ώρες της διαπραγμάτευσης στο Eurogroup την περασμένη Παρασκευή.

Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, στη εφημερίδα της Μάλτας «Times of Malta», υπό τον τίτλο «Κύπρος: Ένα μάθημα ζωής» («Cyprus: a lesson for life»), ο κ. Σιλούνα αναφέρει ότι «οι αντιθέσεις ανάμεσα στο θερμό κλίμα που υπήρχε και την πολυτέλεια που δέσποζε στο χώρο, μερικές φορές, πριν από την εκδήλωση και την κατάσταση της απελπισίας και της ανέχειας, γίνονται γρήγορα και άμεσα έντονες. Ενώ τα γενναιόδωρα άτομα μπορεί να έρθουν προς τα εμπρός για να προσφέρουν τη βοήθειά τους, ξέρουν καλά ότι ο δανεισμός χρημάτων σε κάποιο άτομο υπό πτώχευση είναι πολύ επικίνδυνο», κάνοντας έναν παραλληλισμό με το πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί η διάσωση ενός ατόμου που κινδυνεύει να πνιγεί και να συμπαρασύρει μαζί του και αυτόν που πάει να τον διασώσει.

«Στην Ευρωζώνη», συνεχίζει ο Μαλτέζος υπουργός Οικονομικών «το θέαμα που αφορά μια ολόκληρη χώρα που πτωχεύει αρχίζει και γίνεται αρκετά σύνηθες φαινόμενο. Την κλασική και ξεχωριστή περίπτωση της Ελλάδας ακολούθησαν σύντομα πρώτα η Ιρλανδία, μετά η Πορτογαλία, στη συνέχεια η Ισπανία και τώρα η Κύπρος. Κάθε μία έχει τη δική της ιστορία να πει, αλλά όλες αυτές οι περιπτώσεις δείχνουν ξεκάθαρα ένα μάθημα σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Μάλτας».

Για την Κύπρο, ο κ. Σιλούνα αναφέρει ότι αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση όχι τόσο σε σχέση με τα στοιχεία που την οδήγησαν στην οικονομική κρίση, αλλά ως μια «περιπτωσιολογική μελέτη» για το πώς ένα μικρό μεσογειακό κράτος-μέλος της ΕΕ αναμένεται να αντιμετωπιστεί (από τους εταίρους του) «εάν ποτέ έχει την ατυχία να ζητήσει βοήθεια από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ένωσης».

Ειδικότερα για τη διαπραγμάτευση που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή στο Eurogroup, σημειώνει ότι καθόταν δίπλα από τον ομόλογό του της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και απέναντί τους βρισκόταν ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής. «Αυτό μου θύμισε μια αναπόφευκτη υπερατλαντική πτήση, όπου δεν επιτρέπεται να κινηθεί κανείς από τη θέση του, παρά τα γεύματα και τα ποτά που σου προσφέρουν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια αυτού του ατελείωτου ταξιδίου», γράφει χαρακτηριστικά για να δείξει πόσο επίπονη ήταν η διαπραγμάτευση.

Τονίζει πως παρά το γεγονός ότι η βοήθεια που συζητείτο για την Κύπρο ήταν μερικά δισεκατομμύρια ευρώ άρα σχεδόν ασήμαντη, εντούτοις, οι Ευρωπαίοι έβλεπαν κινδύνους σε «θέματα αρχής» όπως αναφέρει. Μιλά ξεκάθαρα ότι στην περίπτωση της Κύπρου οι «κίνδυνοι» ήταν οι Ρώσοι και οι επιπτώσεις από το αναγνωρίζεται από τους Ευρωπαίους το νησί ως φορολογικός παράδεισος και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

«Έτσι», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, «το πακέτο διάσωσης έπρεπε να δημιουργήσει ένα προηγούμενο: Να τιμωρεί τον καταθέτη και όχι τον φορολογούμενο».

Και ωμά παραδέχεται ότι «βέβαια, όπως όλες οι επιθέσεις, οι "παράπλευρες απώλειες" που θα υποστεί ο κυπριακός λαός δεν θα μπορούσαν να αποφευχθούν». Και ως «παράπλευρες απώλειες» χαρακτηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών, την πώληση αποθεμάτων χρυσού από την Κυπριακή Δημοκρατία, το «κούρεμα» του συνόλου των καταθέσεων και την συρρίκνωση του εγχώριου τραπεζικού τομέα τους σε ευρωπαϊκό μέσο όρο αναλογίες.

Σε όλες αυτές τις απαιτήσεις, λέει ο κ. Σιλούνα, ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης (εννοώντας τον κ. Σαρρή) συμφώνησε, όπως συμφωνεί κάποιος που του έχουν βάλει ένα πιστόλι στον κρόταφο. Χρειάστηκαν όμως 10 ολόκληρες ώρες μέχρι να πει το «ναι». Και μόλις έγινε αυτό, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απαίτησε όπως όλες οι μεταφορές χρηματικών ποσών από και προς τις κυπριακές τράπεζες σταματήσουν αμέσως.

Κατακληγοντας σημειώνει ότι κανένας δε θέλει στη ζωή του να ζήσει μια τέτοια εμπειρία. «Αυτό είναι πράγματι χρήσιμο σε κάθε υπουργό Οικονομικών, ώστε να του υπενθυμίζει ότι οποιαδήποτε φορολογική επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών της χώρας του μπορεί να φέρει μεγάλο κίνδυνο για την οικονομική ευημερία».

http://taxalia.blogspot.com/2013/03/blo ... .html#more
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Joy

Δημοσίευση από Joy » Τετ 20 Μαρ 2013, 17:50

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΟΥΝΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΕΤΕΣ!!!

Πλήρης επιβεβαίωση
ΕΞΩ η ΚΥΠΡΟΣ, ΜΕΣΑ η ΤΟΥΡΚΙΑ;;; Ο “ΚΡΥΦΟΣ” ΠΟΘΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!

Δεν έχει περάσει ένας μήνας από την επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία. Είχαμε κρατήσει από τότε, ένα πρωτοσέλιδο του Reuters που μας έκανε εντύπωση (θα δείτε στο τέλος τον λόγο).

Ξεκινάμε με τις δηλώσεις του Επιτρόπου Ενέργειας της Ε.Ε Γκίντερ Έτινγκερ τρεις μόλις μέρες πριν την επίσκεψη Μέρκελ. “Στοιχηματίζω ότι την επόμενη δεκαετία θα συρθούν στα γόνατα μέχρι την Άγκυρα ο Γερμανός ή η Γερμανίδα Καγκελάριος μαζί με τον ομόλογο τους από το Παρίσι, για να παρακαλέσουν και να πουν στους Τούρκους, φίλοι ελάτε σε εμάς”!

Cyprus remains stumbling block in Turkey’s EU ambition: Merkel

Μέχρι τώρα η Κύπρος, η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, (η ΕΛΛΑΔΑ δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ!) σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, αντιδρούσαν ΣΘΕΝΑΡΑ μιας και η Τουρκία κατηγορείται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την ελευθερία του λόγου.
ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ!!! Ο Ολάντ δηλώνει έτοιμος να ξεμπλοκάρει τις συνομιλίες, πράγμα στο οποίο ο προκάτοχός του Νικολά Σαρκοζί αντιστεκόταν σθεναρά!
Σήμερα το μεσημέρι στο ραδιόφωνο της DW φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του Γκέρχαρντ Σρέντερ. Ο Σρέντερ τάχθηκε ΥΠΕΡ, της άμεσης ένταξης της Τουρκίας στην Ευρώπη μιας και τόνισε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αφήνει εκτός της Ένωσης, μία τόσο γοργά αναπτυσσόμενη οικονομία!!!

olympia.gr
L'état, c'est moi
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Τετ 20 Μαρ 2013, 18:06

Ένα ευχάριστο διάλειμμα.

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 20 Μαρ 2013, 18:57

ION 4ever έγραψε:Παιδιά άλλα πάνελ ειδήσεων δεν θα δω.
Θα περιμένω τις εξελίξεις.
πολύ καλά θα κάνεις!

Πόσο θα πάρουν? Άλλα δυο 24ωρα? Το πολύ.
κοίτα να δεις που θα βγουν αληθινοί οι Γαλαξιακοί. (πλάκα θα'χει)
Σε ένα μήνυμα που μετέφρασα (ανάθεση), μεταξύ άλλων ο...Σείριος (?) λέει:
Ανοίξτε τις καρδιές σας στη ζεστασιά που θα λάβετε από τις 27 του Μάρτη και μετά. Αυτή είναι η αρχή της Μεγάλης Αλλαγής, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από εσάς.
μάλλον το ξεφτίλισα λίγο το τόπικ, αλλά δε βαριέσαι, ας κάνουμε και λίγο διάλειμμα από τη... "σοβαρή" πραγματικότητα.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Τετ 20 Μαρ 2013, 21:33

ION 4ever έγραψε:Ένα ευχάριστο διάλειμμα.

Για πλάκα το κάνανε αλλά κοίτα να δεις που βγήκανε και αληθινοί.
«Έσπασε» το γραφείο του ο Στουρνάρας από τα νεύρα του με τους Κύπριους

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαρτίου 20, 2013

http://olympia.gr/2013/03/20/%CE%AD%CF% ... ore-250231

Έξαλλος με την απόφαση των Κυπρίων βουλευτών φέρεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, χθες το βράδυ έκανε το γραφείο του «γυαλιά-καρφιά».

Πηγές που ξέρουν καλά τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς – θρίλερ στο υπουργείο, λένε ότι ο κ. Στουρνάρας, άλλοτε με παράπονο, άλλοτε με οργή, επαναλάμβανε ότι «τον εξέθεσαν οι Κύπριοι, παρά τα όσα έκανε ο ίδιος για να τους βοηθήσει».
Άβαταρ μέλους
skion
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: skion
Έδωσε Likes: 3 φορές
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skion » Τετ 20 Μαρ 2013, 21:54

Στο χωριό μου κάποτε οι δάσκαλοι λέγανε, στουρνάρ ντιπ βρε παιδίμ!
..you are God in your universe, you're not God in God's universe.
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Dhmellhn » Πέμ 21 Μαρ 2013, 02:48

Το παρακάτω φαντάζει αρκετά πιθανό μετά την αδιαλλαξία των σιχαμένων φρίτσιδων. Δεν ξέρω εάν τελικά θα προκριθεί αυτή η λύση αλλά τα πράγματα δείχνουν να ζορίζουν για την κατάπτυστη Ε/Ε, η οποία σίγουρα θα βγει αρκετά τραυματισμένη, ίσως και να τελειώσει μετά από αυτή την απαίσια και αντι-εταιρική στάση.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ

Έτοιμη για έξοδo από την ευρωζώνη η Κύπρος - Θυσιάζουν το νόμισμα-σώζουν τις καταθέσεις

΄Ώρες δύσκολων αποφάσεων για την Κύπρο, αλλά οι Κύπριοι φαίνεται ότι είναι φτιαγμένοι για τα δύσκολα και ετοιμάζουν άσχημες εκπλήξεις τόσο στην τρόικα και στην Γερμανία, όσο και σε όσους Ελλαδίτες εζήλωσαν την δόξα των προδοτών του 1974-ειδικά ορισμένοι σχολιαστές σε ελληνικά ΜΜΕ ούτε να ήταν στο pay-roll των μαύρων ταμείων της τρόικα στην Αθήνα δεν θα έκαναν τα σχόλια που κάνουν.

Έτσι οι Κύπριοι αν δουν τα αλεπάλληλα εναλλακτικά σχέδιά τους να απορρίπτονται, παγιδευμένοι όντες στην απόφαση του Eurogroup από μία καθαρά μειοδοτική συμπεριφορά του προέδρου του Ν.Αναστασιάδη και του υπουργού Οικονομικών Μ.Σαρρή, είναι έτοιμοι για κάτι που θα εκπλήξει πολλούς: Να φύγουν από την ευρωζώνη και να αναλάβουν μόνοι τους τις τύχες του κράτους τους.

Σε μια τέτοια περίπτωση πολλά είναι τα αρνητικά, αλλά τα θετικά είναι περισσότερα: Τα ξένα κεφάλαια θα μείνουν στην Κυπρο ή εν πάση περιπτώσει δεν θα υπάρξει αυτό το κακό που θα γινόταν αν η Βουλή συναινούσε στην κατάσχεση του ποσοστού των καταθέσεων. Άλλωστε θα έχουν στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον πλανήτη ότι προτίμησαν να φύγουν από την ευρωζώνη για να προστατέψουν τα χρήματα αυτών που τους τα εμπιστεύθηκαν.

Ποια καλύτερη απόδειξη χρειάζεται ότι μετανόησαν και ανέτρεψαν το αμάρτημα στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου; Με "ατόφια προίκα" κάπου 120 δισ. ευρώ στις καταθέσεις τους έστω και εκτός ευρωζώνης θα προχωρήσουν στο περίφημο Plan B της εσωτερικής δανειοδότησης.

Τα πραγματικά κεφάλαια που χρειάζονται οι τράπεζες της Κύπρου, δεν ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ για να σταθούν στα πόδια τους. Όλα τα άλλα είναι επισφάλειες και εγγυήσεις επί εγγυήσεων που σκαρφίστηκε η τρόϊκα για να κάνει "ασήκωτο" τον τελικό λογαριασμό και να καταφέρει να δέσει την Κύπρο.

Ακόμα και για τα 17 δισ. ευρώ θα μπορούσε να βρεθεί λύση, αν άφηναν τα 10 στο τραπεζί οι Γερμανοί, αλλά το Βερολίνο παίζει άτιμα: Ενώ μέχρι χθες ο Ντασενμπλουμ έλεγε ότι "Αρκεί απλά η Κύπρος να βρει τα υπόλοιπα 5,8 δισ. ευρώ" ο Σόϊμπλε έδειξε διατεθειμένος να εκδικηθεί για το στραπάτσο που έπαθε από την απόφαση της κυπριακής Βουλή. Δεν συναινεί σε καμία πρόταση και σίγουρα δεν θέλει σε καμία περίπτωση την Ρωσία ως "εταίρο" στην περίπτωση της Κύπρου.

Ή η Κύπρος θα παραδοθεί με μία λύση που δεν θα απέχει παρά ελάχιστα από αυτή της 16ης Μαρτίου ή θα σταματήσει η ΕΚΤ την χρηματοδότηση. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ακόμα και αν η Ρωσία δάνειζε το σύνολο του ποσού των 17 δισ. ευρώ, πάλι δεν θα το έκαναν δεκτό στο Eurogroup: Η Μέρκελ χθες το πρωί το ξεκαθάρισε: "Η Κύπρος πρέπει να διαπραγματευθεί μόνο με την τρόικα".

Άρα η έξοδος από την ευρωζώνη για την Κύπρο είναι πολύ πιο κοντά απ΄ότι πιστεύει το Βερολίνο και οι ήσσονος εθνικής αντίληψης κυβέρνηση της Αθήνας.

Γιατί οι Κύπριοι είναι ψυχολογικά έτοιμοι να το δεχθούν αυτό, αντίθετα με τους Έλληνες. Γνωρίζουν ότι είναι μία μικρή οικονομία που μέχρι να μπει στην ευρωζώνη "σάρωνε" τις καταθετικές προτιμήσεις ολόκληρου του πλανήτη και αυτό δεν θέλουν να το χάσουν. Ζημιά τους έχει κάνει το ευρώ, όχι καλό και αυτό είναι άσχετο με την τωρινή κρίση.

Άρα για όσους πιστεύουν ότι υπάρχει περιθώριο μικτής λύσης με δάνειο από την Ρωσία, "ψαλίδισμα" των απαιτήσεων της τρόϊκα (δεν συζητούν σε καμία περίπτωση ούτε ένα ευρώ κατάσχεση καταθέσεων) και εσωτερικό δανεισμό, είναι βέβαιο ότι θα διαψευσθούν.

Αν η Ρωσία εμπλακεί θα εμπλακεί μετά την αποχώρηση της Κύπρου από την ευρωζώνη για να ελέγξει την κατάσταση.

Η Εκκλησία που παίζει κρίσιμο ρόλο στην Κύπρο, όχι απλώς ως θρησκευτικός πόλος, αλλά και το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο του νησιού σπρώχνει προς την κατεύθυνση εξόδου από την ευρωζώνη:

Στην χθεσινή συνάντηση του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β' με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, εκφράστηκε ρητά η επιθυμία της Κυπριακής Εκκλησίας για αποχώρηση της Κύπρου από την ευρωζώνη ενώ έθεσε σε αυτή την περίπτωση στην διάθεση του κράτους την τεράστια εκκλησιαστική περιουσία αξίας πολλών δισ. ευρώ

Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι "μπορούμε να υποθηκεύσουμε την εκκλησιαστική περιουσία και το αντίτιμο να το επενδύσουμε στο ομόλογο, που θα μας απαλλάξει από την τρόικα . Ο λαός και η Εκκλησία θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Όλη η εκκλησιαστική περιουσία είναι στη διάθεση του τόπου, προκειμένου να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα και να σωθεί ο τόπος και να σταθούμε στα δικά μας πόδια, χωρίς τη στήριξη των ξένων''.

Μακάρι να το έλεγαν και αυτό οι δικοί μας ιεράρχες...

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας δήλωσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης του ανέφερε ότι ειδική Επιτροπή θα επεξεργαστεί την πρόταση.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται σε εγρήγορση και άμεση επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας και σε αυτόν τον τομέα δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση.

''Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προβεί σε έκδοση ομολόγου. Ο λαός αγαπά την πατρίδα και θα την στηρίξει. Και φυσικά η Εκκλησία θα στηρίξει αυτήν την προσπάθεια'. 'Αντιπροσωπεία της Κύπρου βρίσκεται ήδη στην Μόσχα και οι Αρχές μας είναι σε επικοινωνία με τις τράπεζες, με τους οικονομολόγους, αλλά και με όλους όσους μπορούν να προσφέρουν'', πρόσθεσε, ο Χριστόδουλος καταθέτοντας την άποψή του ότι κατά τον ίδιο η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Καταλήγοντας, συνεχάρη τους βουλευτές γιατί έστειλαν μήνυμα στην Ευρώπη ότι πρέπει να σέβονται και τους μικρούς, όπως είπε.

Την ίδια στιγμή δρομολογείται η επίσκεψη του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη στην Ρωσία και συνάντησής του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, εντός των επόμενων 48 ωρών.

Μάλιστα όπως αναφέρεται το μεγαλύτερο μέρος της ατζέντας των κρίσιμων συνομιλιών που θα απασχολήσουν τους δύο ηγέτες έχει συμφωνηθεί και το μόνο που απομένει είναι η ρύθμιση διαδικαστικών λεπτομερειών και μόνο.

Στο πολυαναμενόμενο αυτό ταξίδι του Κύπριου προέδρου στη Μόσχα αναμένεται να συζητηθεί το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου με ρωσικά κεφάλαια σε μια περίοδο όπου η Λευκωσία εναγωνίως αναζητά εναλλακτικές λύσεις από τη δήμευση των καταθέσεων που ως γνωστόν είχε αποφασίσει το Εurogroup της περασμένης Παρασκευής και καταψήφισε η κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων εχθές.

Σε αυτό όμως που συγκλίνουν όλες οι εκτιμήσεις είναι πως καμία συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας δεν πρόκειται να επιτευχθεί εάν οι δύο ηγέτες δεν πραγματοποιήσουν πρώτα την αναμεταξύ τους συνάντηση, αλλά και - επαναλαμβάνουμε, είναι απίθανο η Γερμανία να δεχθεί λύση με την Ρωσία μέσα.

Ταυτόχρονα όμως αυξάνονται και οι δηλώσεις Ρώσων επισήμων αναφορικά με το μέλλον των ρωσικών κεφαλαίων στην Κύπρο. Όπως δήλωσε πριν από λίγο ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ η Ρωσία θα καταγγείλει την συμφωνία που διατηρεί με την Κύπρο για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης κεφαλαίων στην περίπτωση που το κυπριακό τραπεζικό σύστημα σταματήσει να ικανοποιεί τα συμφέροντα των ρωσικών κεφαλαίων.

"Έχουμε μια συμφωνία", είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός "για την αποφυγή της διπλής φορολογίας με την Κύπρο. Δεν γνωρίζω εάν χρειαζόμαστε αυτή τη συμφωνία σε μια τέτοια περίπτωση".

Αυτό αφορούσε τους οπαδούς της κατάσχεσης των καταθέσεων εντός της κυπριακής κυβέρνησης και τον "τραπεζικό Αρμαγεδόνα" που περιμένει την Κύπρο, αν υπακούσει στα κελεύσματα του Βερολίνου.

Και μάλιστα αιτιολόγησε και με σαφήνεια το γιατί: "Έχουμε τους λόγους μας και τα εθνικά μας συμφέροντα όπου τόσο τράπεζες αλλά και Ρώσοι επιχειρηματίες κρατούν τα κεφάλαιά τους εκεί. Και αυτό δε σημαίνει ότι προσπαθούν να κρύψουν κάτι πίσω από την “κουρτίνα” της ειδικής δικαιοδοσίας της Κύπρου. Όχι. Αυτό απλά είναι ένα βολικό είδος συνεργασίας. Όλοι ξέρετε πως ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων δρά μέσω εταιρειών ειδικού σκοπού (SPV) καθώς αυτό είναι μια συνήθης διεθνής πρακτική», είπε καλύπτοντας απόλυτα του επιχειρηματίες και ταπώνοντας τους συκοφάντες Γερμανούς Μέρκελ και Σόιμπλε.

http://www.defencenet.gr/defence/item/% ... E%BF%CF%83
Απάντηση

Επιστροφή στο “Oικονομία”