ΜΑΝΟΣ
Συντονιστής: Συντονιστής Ενότητας
- doctormarkon
- Επίτιμος

- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 347 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Re: ΜΑΝΟΣ
Άλλος ένας νεοφιλελεύθερος μαλάκας.
Αυτός και ο Ανδριανόπουλος κάνουν καλό ντουέτο.
Στην παρέα είναι και κάποιοι άλλοι λιγότερο γνωστοί όπως ένας καθηγητής μου που ανέβηκε κοινωνικά δια μέσου ενός "καλού" γάμου αφού πρώτα χώρισε τη γυναίκα που τον έκανε καθηγητή.
Και αυτός ο γνωστός μου κάτι τέτοιες
κίες λέει αφού είναι του νεοφιλελεύθερου κλαμπ και στην παρέα των άλλων δύο.
Έκανε η μύγα κ@λο και έχεσε τον κόσμο όλο.
Εδώ φαίνεται και πόσο κοντή μνήμη έχει ο κοσμάκης.
Το Αλτσχάιμερ κοντεύει να πάρει διαστάσεις επιδημίας.
Κάποτε ο ΓΑΠ είχε βάλει Μάνο και Ανδριανόπουλο στα ψηφοδέλτια του πασοκ μαζί με Ανδρουλάκη Δαμανάκη για να μαζέψει αριστερα ψηφαλάκια.
Αυτοί οι δύο νεοφιλελεύθεροι παπάρες ήταν πυξίδα που έδειχναν την κατεύθυνση που θα έπαιρνε αυτό το κόμμα.
Αλλά ο κόσμος ξέχασε και στην επόμενη τετραετία ψηφισε ΠΑΣΟΚ.
Αυτοί οι δύο ήταν καμπανάκι κινδύνου. Αλλά κανείς δεν άκουσε τον ήχο του.
Αυτός και ο Ανδριανόπουλος κάνουν καλό ντουέτο.
Στην παρέα είναι και κάποιοι άλλοι λιγότερο γνωστοί όπως ένας καθηγητής μου που ανέβηκε κοινωνικά δια μέσου ενός "καλού" γάμου αφού πρώτα χώρισε τη γυναίκα που τον έκανε καθηγητή.
Και αυτός ο γνωστός μου κάτι τέτοιες
Έκανε η μύγα κ@λο και έχεσε τον κόσμο όλο.
Εδώ φαίνεται και πόσο κοντή μνήμη έχει ο κοσμάκης.
Το Αλτσχάιμερ κοντεύει να πάρει διαστάσεις επιδημίας.
Κάποτε ο ΓΑΠ είχε βάλει Μάνο και Ανδριανόπουλο στα ψηφοδέλτια του πασοκ μαζί με Ανδρουλάκη Δαμανάκη για να μαζέψει αριστερα ψηφαλάκια.
Αυτοί οι δύο νεοφιλελεύθεροι παπάρες ήταν πυξίδα που έδειχναν την κατεύθυνση που θα έπαιρνε αυτό το κόμμα.
Αλλά ο κόσμος ξέχασε και στην επόμενη τετραετία ψηφισε ΠΑΣΟΚ.
Αυτοί οι δύο ήταν καμπανάκι κινδύνου. Αλλά κανείς δεν άκουσε τον ήχο του.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Εγώ πάλι ψάχνω για τους ισολογισμούς της βιομηχανίας που διηύθυνε ο Μάνος πριν κατεβεί για βουλευτής... να δούμε πόσο καλός είναι στη διοίκηση επιχειρήσεων.
Στο βιογραφικό του ελάχιστα αναφέρονται γι'αυτή την περίοδο της ζωής του.
Στο βιογραφικό του ελάχιστα αναφέρονται γι'αυτή την περίοδο της ζωής του.
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
- doctormarkon
- Επίτιμος

Εννοείς την Αλλατίνη. Μετά την πήρε ο Φιλίππου και είναι μέρος της ELBISCO
Την Αλλατίνη εννοούσα, φυσικά.
Αλλά είμαι πολύ μικρός για να θυμάμαι και τι έκανε ως εταιρεία όταν την διοικούσε ο Μάνος, ενώ το Εθνικό Τυπογραφείο δίνει ισολογισμούς από το 94 και μετά, πολύ αργά δλδ γι'αυτό το σκοπό.
Αλλά είμαι πολύ μικρός για να θυμάμαι και τι έκανε ως εταιρεία όταν την διοικούσε ο Μάνος, ενώ το Εθνικό Τυπογραφείο δίνει ισολογισμούς από το 94 και μετά, πολύ αργά δλδ γι'αυτό το σκοπό.
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
- doctormarkon
- Επίτιμος

Ούτε εγώ θυμάμαι ακριβώς την εποχή που ήταν ο Μάνος στην Αλλατίνη.
Ήταν ιδιοκτήτης ή δούλευε εκεί ως στέλεχος ή διευθυντής?
Τα μπισκότα αλλατίνη κυκλοφορούν ακόμα και τα βγάζει η ELBISCO.
Πως μπορούμε να μάθουμε την διαδρομή της αλλατίνης μετά το Μάνο.
Ποιά εποχή ήταν?
Πόσο επιτυχημένος ήταν στη δουλειά του ως επιχειρηματίας.
Ακόμα και σε ένα φανταστικό βιβλίο του Τόλιου για τους επιχειρηματικούς ομίλους δεν υπήρχε ούτε ο Μάνος ούτε η Αλλατίνη.
Θολό τοπίο. Θα ρωτήσω κανέναν που να θυμάται και να ασχολείται. Ενδιαφέρον θέμα με πολύ ζουμί.
Ήταν ιδιοκτήτης ή δούλευε εκεί ως στέλεχος ή διευθυντής?
Τα μπισκότα αλλατίνη κυκλοφορούν ακόμα και τα βγάζει η ELBISCO.
Πως μπορούμε να μάθουμε την διαδρομή της αλλατίνης μετά το Μάνο.
Ποιά εποχή ήταν?
Πόσο επιτυχημένος ήταν στη δουλειά του ως επιχειρηματίας.
Ακόμα και σε ένα φανταστικό βιβλίο του Τόλιου για τους επιχειρηματικούς ομίλους δεν υπήρχε ούτε ο Μάνος ούτε η Αλλατίνη.
Θολό τοπίο. Θα ρωτήσω κανέναν που να θυμάται και να ασχολείται. Ενδιαφέρον θέμα με πολύ ζουμί.
-
Divine Sinner
Μαρια επειδη δεν τα πολυπαω καλα με τα πολιτικα.
Ως οικονομολογος κι οχι ως κκε.
που θεωρεις οτι ο μανος κανει λαθος;
δεν με πειραζει να γραψεις και κατεβατο.
θα ήθελα να καταδειξεις που ειναι λαθος η ολη οικονομικη του θεωρια.
και συγκρινοντας τον καπιταλισμο με τον κομμουνισμο την τελευταια δεκαετια,
η μεση οικογενια ποιου συστηματος ειχε καλυτερες ανέσεις περισσότερη ελευθερία (κυριως οικονομικη μιας και γι αυτο μιλαμε αλλα οχι μονο) κλπ
Ως οικονομολογος κι οχι ως κκε.
που θεωρεις οτι ο μανος κανει λαθος;
δεν με πειραζει να γραψεις και κατεβατο.
θα ήθελα να καταδειξεις που ειναι λαθος η ολη οικονομικη του θεωρια.
και συγκρινοντας τον καπιταλισμο με τον κομμουνισμο την τελευταια δεκαετια,
η μεση οικογενια ποιου συστηματος ειχε καλυτερες ανέσεις περισσότερη ελευθερία (κυριως οικονομικη μιας και γι αυτο μιλαμε αλλα οχι μονο) κλπ
- doctormarkon
- Επίτιμος

Ο Καπιταλισμός έχει μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις θεωρίες τα στάδιά του και τις "σχολές" του.
Ο Καζάκης για παράδειγμα παρ όλο που ήταν πρώην κομμουνιστής σήμερα εκφράζει κατά μεγάλο μέρος το Κευνσιανό μοντέλο.
Έτσι τον έχω καταλάβει αφού δεν μιλάει για ανατροπή του Συστήματος αλλά για επιστροφή του Κεϋνσιανού μοντέλου.
Από την άλλη ο Μάνος είναι ακραίος νεοφιλελεύθερος. Μαζί με τον Ανδριανόπουλο είναι της ακραίας νεοφιλελεύθερης σχολής.
Είτε με μνημόνιο είτε χωρίς είναι και οι δύο υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, μείωση μισθών, κοινωνικοποίηση χρεών και ιδιωτικοποίηση κερδών. Μείωση φόρων στους μεγάλους επιχειρηματίες αλλά αύξηση φόρων στους μισθωτούς και στους φτωχούς πολίτες. Είναι της σχολής Φρήντμαν και Χαϋεκ γνωστής ως σχολή του Σικάγου.
Ο Κεϋνσιανισμός δίνει ευκαιρίες ή μάλλον έδινε γιατί μας τελείωσε.
Αν συγκρίνεις τον Καπιταλισμό με τον Κομμουνισμό συγκρίνεις εσύ τον Κευνσιανισμό του 60-70 με τον κομμουνισμό της ίδιας ακριβώς εποχής.
Εχω καταλάβει τι εννοείς.
Προτιμάς ένα σύστημα που καλύπτει τις βασικές σου ανάγκες ή μάλλον αν εργαστείς σκληρά και είσαι έξυπνος να μπορείς να καλύψεις όχι μόνο τις βασικές σου ανάγκες αλλά και να πλουτίσεις ή ακόμα και να διακριθείς από το σωρό και να ανέβεις κοινωνικά.
Είχες γράψει κάποτε και για την πυραμίδα των αναγκών του Maslow.
Απ ότι έχω καταλάβει από τις συζητήσεις εδώ αλλά και από τις συζητήσεις που έχουμε κάνει μαζί σε ενδιαφέρει να αναγνωρίζεται η δουλειά σου, να έχεις κάτι να αγωνίζεσαι να έχεις στόχους, να παλεύεις για να πας μπροστά, να ξεχωρίσεις, να πλουτίσεις.
ΔΕΚΤΟ και εγώ το ίδιο θέλω. Πιστεύω ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θέλουν το ίδιο.
Σε ποιό Σύστημα μπορείς να πετύχεις περισσότερο αυτό? Δηλαδή να αναγνωριστεί η δουλειά σου και να μπορέσεις να πας μπροστά με την αξία σου και να ξεχωρίσεις?
Αλλά καλύτερα ας το αντιστρέψουμε.
Που αποκλείεται να πετύχεις αυτό? Στην Ελλάδα των μνημονίων της μίζας και των ημετέρων.
Ο Καζάκης για παράδειγμα παρ όλο που ήταν πρώην κομμουνιστής σήμερα εκφράζει κατά μεγάλο μέρος το Κευνσιανό μοντέλο.
Έτσι τον έχω καταλάβει αφού δεν μιλάει για ανατροπή του Συστήματος αλλά για επιστροφή του Κεϋνσιανού μοντέλου.
Από την άλλη ο Μάνος είναι ακραίος νεοφιλελεύθερος. Μαζί με τον Ανδριανόπουλο είναι της ακραίας νεοφιλελεύθερης σχολής.
Είτε με μνημόνιο είτε χωρίς είναι και οι δύο υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, μείωση μισθών, κοινωνικοποίηση χρεών και ιδιωτικοποίηση κερδών. Μείωση φόρων στους μεγάλους επιχειρηματίες αλλά αύξηση φόρων στους μισθωτούς και στους φτωχούς πολίτες. Είναι της σχολής Φρήντμαν και Χαϋεκ γνωστής ως σχολή του Σικάγου.
Ο Κεϋνσιανισμός δίνει ευκαιρίες ή μάλλον έδινε γιατί μας τελείωσε.
Αν συγκρίνεις τον Καπιταλισμό με τον Κομμουνισμό συγκρίνεις εσύ τον Κευνσιανισμό του 60-70 με τον κομμουνισμό της ίδιας ακριβώς εποχής.
Εχω καταλάβει τι εννοείς.
Προτιμάς ένα σύστημα που καλύπτει τις βασικές σου ανάγκες ή μάλλον αν εργαστείς σκληρά και είσαι έξυπνος να μπορείς να καλύψεις όχι μόνο τις βασικές σου ανάγκες αλλά και να πλουτίσεις ή ακόμα και να διακριθείς από το σωρό και να ανέβεις κοινωνικά.
Είχες γράψει κάποτε και για την πυραμίδα των αναγκών του Maslow.
Απ ότι έχω καταλάβει από τις συζητήσεις εδώ αλλά και από τις συζητήσεις που έχουμε κάνει μαζί σε ενδιαφέρει να αναγνωρίζεται η δουλειά σου, να έχεις κάτι να αγωνίζεσαι να έχεις στόχους, να παλεύεις για να πας μπροστά, να ξεχωρίσεις, να πλουτίσεις.
ΔΕΚΤΟ και εγώ το ίδιο θέλω. Πιστεύω ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θέλουν το ίδιο.
Σε ποιό Σύστημα μπορείς να πετύχεις περισσότερο αυτό? Δηλαδή να αναγνωριστεί η δουλειά σου και να μπορέσεις να πας μπροστά με την αξία σου και να ξεχωρίσεις?
Αλλά καλύτερα ας το αντιστρέψουμε.
Που αποκλείεται να πετύχεις αυτό? Στην Ελλάδα των μνημονίων της μίζας και των ημετέρων.
- doctormarkon
- Επίτιμος

Αλλά ας πάμε πιό πίσω να δούμε πως, γιατί, και κάτω από ποιες συνθήκες εμφανίστηκε ο Κεϋνσιανισμός.
Ο Κεϋνσιανισμός αναφέρεται στο κράτος το οποίο είναι διευρυμένο και παρεμβατικό αλλά οι παρεμβάσεις του βοηθούσαν την ανάπτυξη και τις επιχειρήσεις.
Το αντίστοιχο στον ιδιωτικό τομέα λεγόταν φορντισμός που σήμαινε μαζική παραγωγή αγαθών με την ανάπτυξη της τεχνολογίας με αντάλλαγμα την κατανάλωση αλλά και την πρόσβαση σε πράγματα που προορίζονταν κάποτε για ανώτατες κοινωνικές τάξεις κυρίως αυτοκίνητα. Αλλά και ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα κλπ
Το αυτοκίνητο άλλαξε τη ζωή αλλά και το τοπίο. Για να κυκλοφορήσει χρειάζονταν υποδομές δρόμοι γέφυρες δημόσια έργα αλλά και έλεγχο από το κράτος.
Φορντισμός και Κεϋνσιανισμός είναι δύο έννοιες που πάνε πακέτο.
Την εποχή που δούλευε το "πακέτο" υπήρχε και το αντίπαλο δέος του κομμουνισμού οπότε ο καπιταλισμός είχε ένα λόγο να είναι και πιό γενναιόδωρος. Αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς γιατί οι επιχειρηματίες θα έβαζαν τα αυτοκίνητα στον κwlο τους αν οι μισθοί ήταν μισθοί πείνας.
Έτσι η σημερινή κρίση είναι κρίση υπεραφθονίας και υπερκερδών.
Ότι φτιάχτηκε από αυτοκίνητα και συσκευές φτιάχτηκε, οι δρόμοι φτιάχτηκαν, τα μηχανήματα αντικατέστησαν πολλές δουλειές.
Αυτό θα μπορούσε σε μια άλλη κοινωνία να είναι ευλογία αλλά στον καπιταλισμό είναι κατάρα.
Αυτό που στον καπιταλισμό συνεπάγεται ανεργία. Σε μια άλλη κοινωνία σημαίνει ελεύθερο χρόνο.
Γι αυτό λέω και το πιστεύω ότι δεν θα διστάσουν να εξολοθρεύσουν αυτούς που δεν δουλεύουν αλλά και δεν μπορούν να καταναλώσουν. Αυτούς που τα προσόντα και οι ικανότητες τους δεν είναι χρήσιμα σε κάποιον εργοδότη.
Ο Κεϋνσιανισμός αναφέρεται στο κράτος το οποίο είναι διευρυμένο και παρεμβατικό αλλά οι παρεμβάσεις του βοηθούσαν την ανάπτυξη και τις επιχειρήσεις.
Το αντίστοιχο στον ιδιωτικό τομέα λεγόταν φορντισμός που σήμαινε μαζική παραγωγή αγαθών με την ανάπτυξη της τεχνολογίας με αντάλλαγμα την κατανάλωση αλλά και την πρόσβαση σε πράγματα που προορίζονταν κάποτε για ανώτατες κοινωνικές τάξεις κυρίως αυτοκίνητα. Αλλά και ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα κλπ
Το αυτοκίνητο άλλαξε τη ζωή αλλά και το τοπίο. Για να κυκλοφορήσει χρειάζονταν υποδομές δρόμοι γέφυρες δημόσια έργα αλλά και έλεγχο από το κράτος.
Φορντισμός και Κεϋνσιανισμός είναι δύο έννοιες που πάνε πακέτο.
Την εποχή που δούλευε το "πακέτο" υπήρχε και το αντίπαλο δέος του κομμουνισμού οπότε ο καπιταλισμός είχε ένα λόγο να είναι και πιό γενναιόδωρος. Αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς γιατί οι επιχειρηματίες θα έβαζαν τα αυτοκίνητα στον κwlο τους αν οι μισθοί ήταν μισθοί πείνας.
Έτσι η σημερινή κρίση είναι κρίση υπεραφθονίας και υπερκερδών.
Ότι φτιάχτηκε από αυτοκίνητα και συσκευές φτιάχτηκε, οι δρόμοι φτιάχτηκαν, τα μηχανήματα αντικατέστησαν πολλές δουλειές.
Αυτό θα μπορούσε σε μια άλλη κοινωνία να είναι ευλογία αλλά στον καπιταλισμό είναι κατάρα.
Αυτό που στον καπιταλισμό συνεπάγεται ανεργία. Σε μια άλλη κοινωνία σημαίνει ελεύθερο χρόνο.
Γι αυτό λέω και το πιστεύω ότι δεν θα διστάσουν να εξολοθρεύσουν αυτούς που δεν δουλεύουν αλλά και δεν μπορούν να καταναλώσουν. Αυτούς που τα προσόντα και οι ικανότητες τους δεν είναι χρήσιμα σε κάποιον εργοδότη.
- doctormarkon
- Επίτιμος

Και να αλλάξουμε λίγο θέμα περί Μάνου.
Η "Δεξιά" του Μάνου δεν είναι η συντηρητική γνωστή δεξιά.
Έβαλε στο ψηφοδέλτιο τον Βαλλιανάτο.
Και τι δήλωση που έκανε σήμερα.
Είπε τον Μητροπάνο ομοφοβικό.
Ο Μητροπάνος δεν είχε κάνει ποτέ δηλώσεις κατά των ομοφιλοφίλων.
Οι απόψεις του γενικά δεν ήταν "συντηρητικές"
Αλλά σύμφωνα με μία πολύ...........μοντέρνα............."προοδευτική" άποψη όλοι οι άντρες θα πρέπει να κουνιούνται σαν βάρκες. Η φωνή τους να είναι...........................ναζιάρικη.
Το θέμα το είχε θίξει η Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της για τη μέρα της γυναίκας.
Είπε ότι επιδιώκουν ένα...............ενιαίο φύλο.
Ότι υπάρχει τρίτο φύλο τέταρτο, και σε λίγο δέκατο, δέκατο πέμπτο κλπ
Εγώ προσωπικά δεν είμαι κατά των ομοφιλοφίλων. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άνθρωποι στο κρεβάτι τους.
Αλλά όποιος εμφανίζεται και συμπεριφέρεται σαν παραδοσιακός άντρας χωρίς να ακολουθεί τη μόδα του ενιαίου φύλου και το λαιφ σταιλ του τοιούτου δεν είναι κατ ανάγκη ούτε ομοφοβικός ούτε φασίστας.
Η "Δεξιά" του Μάνου δεν είναι η συντηρητική γνωστή δεξιά.
Έβαλε στο ψηφοδέλτιο τον Βαλλιανάτο.
Και τι δήλωση που έκανε σήμερα.
Είπε τον Μητροπάνο ομοφοβικό.
Ο Μητροπάνος δεν είχε κάνει ποτέ δηλώσεις κατά των ομοφιλοφίλων.
Οι απόψεις του γενικά δεν ήταν "συντηρητικές"
Αλλά σύμφωνα με μία πολύ...........μοντέρνα............."προοδευτική" άποψη όλοι οι άντρες θα πρέπει να κουνιούνται σαν βάρκες. Η φωνή τους να είναι...........................ναζιάρικη.
Το θέμα το είχε θίξει η Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της για τη μέρα της γυναίκας.
Είπε ότι επιδιώκουν ένα...............ενιαίο φύλο.
Ότι υπάρχει τρίτο φύλο τέταρτο, και σε λίγο δέκατο, δέκατο πέμπτο κλπ
Εγώ προσωπικά δεν είμαι κατά των ομοφιλοφίλων. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άνθρωποι στο κρεβάτι τους.
Αλλά όποιος εμφανίζεται και συμπεριφέρεται σαν παραδοσιακός άντρας χωρίς να ακολουθεί τη μόδα του ενιαίου φύλου και το λαιφ σταιλ του τοιούτου δεν είναι κατ ανάγκη ούτε ομοφοβικός ούτε φασίστας.
-
Divine Sinner
Ο βαλιανατος ειναι μια κομπλεξικη αδερφη κι εκτος αυτου περναει κλιμακτηριο.
κριμα που οι ομοφυλοφιλοι στον συνδικαλισμο τους εχουν ενα τετοιο σιχαμερο
και σκοτεινο ατομο να τους εκπροσωπει.
κριμα που οι ομοφυλοφιλοι στον συνδικαλισμο τους εχουν ενα τετοιο σιχαμερο
και σκοτεινο ατομο να τους εκπροσωπει.
- firefightergr
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

- Φύλο: Άνδρας
- Έλαβε Likes: 6 φορές
όσο ήμουν Αθήνα πήρε το αυτί μου ότι ο γίγας καλλιτέχνης ήταν και πολύ αρσενικός, δεν έκανε το χατήρι της λούγκρας και αυτή το πήρε βαριά,λέω εγώ τώρα υποθετικά.
πάνω στο σχόλιο του sinner
πάνω στο σχόλιο του sinner
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
έχω φάει να βρώ το βίντεο με τον Μάνο σε μια εκπομπή που είχε φέρει και το ζώον αν θυμάμαι καλά
μια φωτό απο μια γελάδα και μια μύγα ....και παρομοίαζε την γελάδα με την Ελλάδα και την μύγα με
τα Σκόπια ....για να δείξει τον παραλογισμό μας ...στο να φοβόμαστε τα σκόπια ....και να νομίζουμε
ότι θα μας πάρουν εδάφη αν τους δώσουμε το όνομα Μακεδονία ...
Σε γενικές γραμμές η θέση του ήταν να αφήσουμε της μπούρδες με τα ονόματα και να ασχοληθούμε
με τις επιχειρήσεις και τα χρήματα απο επενδύσεις που μπορούμε να κάνουμε εκεί
Στην εποχή Καραμανλή αυτά λέμε μην τα ψάχνεται σε χθεσινά βίντεο !
μια φωτό απο μια γελάδα και μια μύγα ....και παρομοίαζε την γελάδα με την Ελλάδα και την μύγα με
τα Σκόπια ....για να δείξει τον παραλογισμό μας ...στο να φοβόμαστε τα σκόπια ....και να νομίζουμε
ότι θα μας πάρουν εδάφη αν τους δώσουμε το όνομα Μακεδονία ...
Σε γενικές γραμμές η θέση του ήταν να αφήσουμε της μπούρδες με τα ονόματα και να ασχοληθούμε
με τις επιχειρήσεις και τα χρήματα απο επενδύσεις που μπορούμε να κάνουμε εκεί
Στην εποχή Καραμανλή αυτά λέμε μην τα ψάχνεται σε χθεσινά βίντεο !
Mornie utúlië
- doctormarkon
- Επίτιμος

Ο Μάνος έχει ιστορία.
Ξεκινάει πριν τη γέννηση των περισσοτέρων εδώ με την Αλλατίνη. Τα ίχνη κάπου χάνονται και γίνεται θολό το πότε και που τελειώνει η Αλλατίνη και που αρχίζει η πολιτική. Ο πατέρας μου τον έλεγε ο Αλλατίνης και παρ όλο που ο μπαμπάς ήταν δεξιός μέχρι κόκκαλο ο ενθέματι ήταν ο μόνος δεξιός που αντιπαθούσε σφόδρα. Μιλούσε με κάτι άλλους Ν.Δκράτες και όλοι έβριζαν αυτόν τον συγκεκριμένο. Είχε πάντα κάτι πολύ περίεργες ιδέες που ξέφευγαν πολύ από τον δεξιό συντηρητισμό.
Όχι ότι αυτές οι ιδέες ήταν προοδευτικές. Μάλλον έβαζε όπισθεν.
Κάτι είχε κάνει με όσους είχαν εξοχικά σπίτια που ήθελε να τα απαλλοτριώσει και να τα γκρεμίσει για να φτιάξει ξενοδοχειακές μονάδες. Τα αποκαλούσε "κουνελόσπιτα" της φτωχολογιάς που ασχημίζουν το τοπίο και είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
Κρίμα που δεν ζει πιά ο πατέρας μου. Όλο ιστορίες γι αυτόν έλεγε. Ήταν Υπουργός χωροταξίας επί Καραμανλή θείο όταν έκανε αυτά με τα εξοχικά. Λεπτομέρειες δεν ξέρω.
Ξεκινάει πριν τη γέννηση των περισσοτέρων εδώ με την Αλλατίνη. Τα ίχνη κάπου χάνονται και γίνεται θολό το πότε και που τελειώνει η Αλλατίνη και που αρχίζει η πολιτική. Ο πατέρας μου τον έλεγε ο Αλλατίνης και παρ όλο που ο μπαμπάς ήταν δεξιός μέχρι κόκκαλο ο ενθέματι ήταν ο μόνος δεξιός που αντιπαθούσε σφόδρα. Μιλούσε με κάτι άλλους Ν.Δκράτες και όλοι έβριζαν αυτόν τον συγκεκριμένο. Είχε πάντα κάτι πολύ περίεργες ιδέες που ξέφευγαν πολύ από τον δεξιό συντηρητισμό.
Όχι ότι αυτές οι ιδέες ήταν προοδευτικές. Μάλλον έβαζε όπισθεν.
Κάτι είχε κάνει με όσους είχαν εξοχικά σπίτια που ήθελε να τα απαλλοτριώσει και να τα γκρεμίσει για να φτιάξει ξενοδοχειακές μονάδες. Τα αποκαλούσε "κουνελόσπιτα" της φτωχολογιάς που ασχημίζουν το τοπίο και είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
Κρίμα που δεν ζει πιά ο πατέρας μου. Όλο ιστορίες γι αυτόν έλεγε. Ήταν Υπουργός χωροταξίας επί Καραμανλή θείο όταν έκανε αυτά με τα εξοχικά. Λεπτομέρειες δεν ξέρω.
- ION 4ever

- Έλαβε Likes: 1 φορά
Ο Μάνος εκφράζει κατά την άποψη μου πάντα,
(εννοώ δεν είναι τεκμηριωμένη μέσα από έρευνα και ανάλυση των θέσεων του)
τον αστό Έλληνα.
Εκείνο τον αστό που ο λαός είναι λαουτζίκος
που του ρίχνει πάντα μια υποτιμητική ματιά.
σαν αναγκαίο κακό, ένα πράμα.
Όλο του το στήσιμο εκφράζει τον αστό του Κολωνακίου
η της εκάλης και του ψυχικού.
Σημ. Καθόλου δεν κατηγορώ τις περιοχές αυτές και τους ανθρώπους.
γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις
και ιδέες σε πολλά θέματα σε αυτούς τους κύκλους.
Ο Μάνος εκφράζει αυτή την αστική οπτική της διακυβέρνησης
και νομίζει ότι είμαστε πριγκιπάτο.
Αν το βιωτικό επίπεδο της Ελλάδος ήταν υψηλό
και οι πολίτες της ζούσαν σε ευημερία
τότε οι απόψεις και η πολιτική του Μάνου να μπορούσε
να εφαρμοστεί.
Θεωρώ ότι είναι έντιμος.
Όμως αυτό δεν φθάνει.
(εννοώ δεν είναι τεκμηριωμένη μέσα από έρευνα και ανάλυση των θέσεων του)
τον αστό Έλληνα.
Εκείνο τον αστό που ο λαός είναι λαουτζίκος
που του ρίχνει πάντα μια υποτιμητική ματιά.
σαν αναγκαίο κακό, ένα πράμα.
Όλο του το στήσιμο εκφράζει τον αστό του Κολωνακίου
η της εκάλης και του ψυχικού.
Σημ. Καθόλου δεν κατηγορώ τις περιοχές αυτές και τους ανθρώπους.
γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις
και ιδέες σε πολλά θέματα σε αυτούς τους κύκλους.
Ο Μάνος εκφράζει αυτή την αστική οπτική της διακυβέρνησης
και νομίζει ότι είμαστε πριγκιπάτο.
Αν το βιωτικό επίπεδο της Ελλάδος ήταν υψηλό
και οι πολίτες της ζούσαν σε ευημερία
τότε οι απόψεις και η πολιτική του Μάνου να μπορούσε
να εφαρμοστεί.
Θεωρώ ότι είναι έντιμος.
Όμως αυτό δεν φθάνει.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
- doctormarkon
- Επίτιμος

Ο Μάνος εκφράζει τον Αστό του Κολωνακίου και των Βορείων προαστίων όντως.
Τα έργα και οι ημέρες του όταν ήταν Υπουργός είχαν εκνευρίσει πρωτίστως τους Νεοδημοκράτες δεξιούς και τη Μεσαία Τάξη.
Οι επιθέσεις του, όπως φαίνεται από τις συνεντεύξεις του στρέφονται ενάντια στη Μεσαία Τάξη σε όλα τα κομμάτια της.
Οι εργάτες και οι φτωχοί γι αυτόν είναι σαν να μην υπάρχουν καθόλου. Δεν μπαίνει στον κόπο να αναφερθεί καν σε αυτούς.
Και αυτοί φαίνεται να τον έχουν χεσμένο όπως τους έχει χεσμένους και αυτός.
Ο Μάνος δεν θέλει να υπάρχει Μεσαία Τάξη. Γι αυτόν είναι κάτι σαν κόκκινο πανί.
Την εποχή που ήταν Υπουργός χωροταξίας τα είχε βάλει με όλους όσους είχαν κάποιο οικόπεδο και έστησαν εκεί κάποιο μικρό σπίτι λυόμενο ή μη όχι απαραίτητα αυθαίρετο.
Ήταν γύρω στο 79-80 και αν συναντήσω κάποιον γνωστό μεγάλο που να θυμάται τα γεγονότα της εποχής θα τον ρωτήσω αν δεν έχει κάνει delete ή format στο σκληρό δίσκο του μυαλού του.
Περσσότερα εδώ.
http://www.nooz.gr/ekloges2012/stefanos-manos
Όταν έβαλε υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ έπρεπε ο κόσμος να καταλάβει την νεοφιλελεύθερη στροφή του κόμματος και να μαυρίζει αυτό το κόμμα εις τους αιώνας των αιώνων.
Μαζί με τον Ανδριανόπουλο κάνουν συνδυασμό που σκοτώνει. Εκρηκτικό Μείγμα.
Εσύ Φώτη ξέρω ότι κλείνεις προς τα δεξιά για τους λόγους που έχεις αναφέρει πολλές φορές. Και είναι σεβαστοί.
Αλλά το κομμάτι της μεσαίας τάξης στο οποίο αναφέρεσαι που ξεκινάει από το μηδέν και με επιμονή, υπομονή, μυαλό και σκληρή δουλειά καταφέρνει να πραγματοποιήσει κάποια από τα όνειρά του δεν το εκφράζει ο Μάνος. Το κομμάτι αυτό αντιπροσωπεύεται από τον Καμένο (με επιφυλάξεις και συγκρατημένη αισιοδοξία............εννοείται!!!!!!!!!!!!!)
Τα έργα και οι ημέρες του όταν ήταν Υπουργός είχαν εκνευρίσει πρωτίστως τους Νεοδημοκράτες δεξιούς και τη Μεσαία Τάξη.
Οι επιθέσεις του, όπως φαίνεται από τις συνεντεύξεις του στρέφονται ενάντια στη Μεσαία Τάξη σε όλα τα κομμάτια της.
Οι εργάτες και οι φτωχοί γι αυτόν είναι σαν να μην υπάρχουν καθόλου. Δεν μπαίνει στον κόπο να αναφερθεί καν σε αυτούς.
Και αυτοί φαίνεται να τον έχουν χεσμένο όπως τους έχει χεσμένους και αυτός.
Ο Μάνος δεν θέλει να υπάρχει Μεσαία Τάξη. Γι αυτόν είναι κάτι σαν κόκκινο πανί.
Την εποχή που ήταν Υπουργός χωροταξίας τα είχε βάλει με όλους όσους είχαν κάποιο οικόπεδο και έστησαν εκεί κάποιο μικρό σπίτι λυόμενο ή μη όχι απαραίτητα αυθαίρετο.
Ήταν γύρω στο 79-80 και αν συναντήσω κάποιον γνωστό μεγάλο που να θυμάται τα γεγονότα της εποχής θα τον ρωτήσω αν δεν έχει κάνει delete ή format στο σκληρό δίσκο του μυαλού του.
Περσσότερα εδώ.
http://www.nooz.gr/ekloges2012/stefanos-manos
Όταν έβαλε υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ έπρεπε ο κόσμος να καταλάβει την νεοφιλελεύθερη στροφή του κόμματος και να μαυρίζει αυτό το κόμμα εις τους αιώνας των αιώνων.
Μαζί με τον Ανδριανόπουλο κάνουν συνδυασμό που σκοτώνει. Εκρηκτικό Μείγμα.
Εσύ Φώτη ξέρω ότι κλείνεις προς τα δεξιά για τους λόγους που έχεις αναφέρει πολλές φορές. Και είναι σεβαστοί.
Αλλά το κομμάτι της μεσαίας τάξης στο οποίο αναφέρεσαι που ξεκινάει από το μηδέν και με επιμονή, υπομονή, μυαλό και σκληρή δουλειά καταφέρνει να πραγματοποιήσει κάποια από τα όνειρά του δεν το εκφράζει ο Μάνος. Το κομμάτι αυτό αντιπροσωπεύεται από τον Καμένο (με επιφυλάξεις και συγκρατημένη αισιοδοξία............εννοείται!!!!!!!!!!!!!)
- doctormarkon
- Επίτιμος

Οι απόψεις που είχε τη δεκαετία του 70, 80 και 90 δείχνουν ότι αυτά τα μέτρα που παίρνουν τώρα ήταν προαποφασισμένα και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή.
Μέτρα για τη διάλυση της Μεσαίας Τάξης.
Πως προέκυψε η Μεσαία Τάξη?
Ας μην ξεχνάμε ότι δεν υπήρξε ποτέ κοινωνικό Κράτος στην Ελλάδα.
Το Κράτος δεν ήταν ποτέ γενναιόδωρο στους πολίτες.
Κάποιες δραστηριότητες κινήθηκαν μέσα στους κόλπους της μεσαίας τάξης και μέσα από τις δραστηριότητες αυτές έγινε αναδιανομή του πλούτου χωρίς το κράτος να δώσει ούτε ένα Ευρώ.
Μία από τις δραστηριότητες αυτές ήταν ο θεσμός της αντιπαροχής. Όλη η δραστηριότητα κινήθηκε από μικρομεσαίους εργολάβους, και φτωχά στρώματα βρέθηκαν να έχουν δύο τρία διαμερίσματα ενώ οι εργαζόμενοι στην οικοδομή και κυρίως οι ειδικευμένοι (υδραυλικοί, πλακάδες κλπ) είδαν υψηλότερα εισοδήματα.
Μέτρα για τη διάλυση της Μεσαίας Τάξης.
Πως προέκυψε η Μεσαία Τάξη?
Ας μην ξεχνάμε ότι δεν υπήρξε ποτέ κοινωνικό Κράτος στην Ελλάδα.
Το Κράτος δεν ήταν ποτέ γενναιόδωρο στους πολίτες.
Κάποιες δραστηριότητες κινήθηκαν μέσα στους κόλπους της μεσαίας τάξης και μέσα από τις δραστηριότητες αυτές έγινε αναδιανομή του πλούτου χωρίς το κράτος να δώσει ούτε ένα Ευρώ.
Μία από τις δραστηριότητες αυτές ήταν ο θεσμός της αντιπαροχής. Όλη η δραστηριότητα κινήθηκε από μικρομεσαίους εργολάβους, και φτωχά στρώματα βρέθηκαν να έχουν δύο τρία διαμερίσματα ενώ οι εργαζόμενοι στην οικοδομή και κυρίως οι ειδικευμένοι (υδραυλικοί, πλακάδες κλπ) είδαν υψηλότερα εισοδήματα.
Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και τα ονόματα των Ελλήνων που συμμετείχαν σε διασκέψεις της από το 1954 έως σήμερα.
Μάνος Στέφανος (1993, 2001). Υπουργός Οικονομικών. Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου καί πρώην Υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Πρόεδρος του Φιλελεύθερου κόμματος.
L'état, c'est moi
- doctormarkon
- Επίτιμος

Χμμμμμμ. Δεν το ήξερα.
Έγραψα ολόκληρα σεντόνια για να εξηγήσω αυτό ακριβώς.
Έγραψα ολόκληρα σεντόνια για να εξηγήσω αυτό ακριβώς.
Και αυτά που έγραψες μου θύμισαν ότι είχε γίνει θέμα τότε, το 2001 νομίζω, επειδή είχε παραβρεθεί στην διάσκεψη αλλά δεν θυμάμαι γιατί. Κάτι έγινε μετά ή πρίν, δεν θυμάμαι.
L'état, c'est moi
- Eva Luna
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Αυτος ο ανθρωπος παντα μου εδινε την εντυπωση οτι μιλαει μεσα απο ενα βαρελι, ετσι που βγαινει η φωνη του.
Ως ουσια με φοβιζουν οι προτασεις του.
Ως ουσια με φοβιζουν οι προτασεις του.
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
-
Divine Sinner
Αν οι προτασεις του εφαρμοζονταν σε εποχες αφθονιας πιστευω οτι τωρα η οικονομια θα ηταν μια χαρα.
Αν εφαρμοστουν τωρα, ισως να γινουμε ποιο τριτοκοσμικοι απο οτι ειμαστε.
- doctormarkon
- Επίτιμος

Όποτε μιλάει αυτός και ο Ανδριανόπουλος θέμα γίνεται.
- ION 4ever

- Έλαβε Likes: 1 φορά
Χαίρομαι που συνετίζεσαι.Divine Sinner έγραψε:Αν οι προτασεις του εφαρμοζονταν σε εποχες αφθονιας πιστευω οτι τωρα η οικονομια θα ηταν μια χαρα.
There is a crack, a crack in everything