Υποστηρίξτε το Ελληνικό εμπόριο γούνας.

Συντονιστής: Συντονιστής Ενότητας

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 345 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Re: Υποστηρίξτε το Ελληνικό εμπόριο γούνας.

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 08 Σεπ 2011, 23:52

Σε πολλά τόπικ που αναφέρονται στην οικολογία είχα μιλήσει για "επιλεκτική ευαισθησία" και φυσικά εννοούσα την "ευαισθησία" των ατόμων που κατέχουν εξουσία και τους πιάνει ξαφνικά ο πόνος για τη φύση, τα ζώα, την πράσινη ανάπτυξη.
Αν η καταστροφή των μονάδων που παράγουν γούνα στην Καστοριά είναι αποτέλεσμα κυβερνητικής πολιτικής ή Τρόϊκας τότε όλοι αυτοί δεν μας έχουν πείσει για τις ευαισθησίες τους ούτε για τους ανθρώπους ούτε για τη φύση ούτε για τα ζώα.

Δεν τρώω κρέας εκτός από περιστασιακά όταν βρίσκομαι κάπου σε τραπέζι και δεν υπάρχει τίποτε άλλο.
Ο άντρας μου δεν έχει φάει κρέας εδώ και 4 χρόνια.

Το κρέας δεν είναι απαραίτητο ή τουλάχιστον σε ελάχιστες ποσότητες.

Σε μία κοινωνία μη καπιταλιστική θα μπορούσαμε να ζούμε σε αρμονία με τη φύση και τα ζώα δουλεύοντας ελάχιστα και καλύπτοντας τις ανάγκες μας εξασφαλίζοντας μία ανώτερη ποιότητα ζωής με τη μεγαλύτερη δυνατή οικονομία σε φυσικούς πόρους.

Αλλά από τη στιγμή που παίζει ο παράγοντας "άγριος καπιταλισμός" έχω επιφυλάξεις σε κάθε οικολογική ιδέα όταν προέρχεται εκ των άνω και από ανθρώπους (????) που έχουν άλλες βλέψεις και στόχους (πχ μείωση πληθυσμού)
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 09 Σεπ 2011, 00:08

Ένας καλός λόγος να μην τρώει κάποιος κρέας είναι αυτός:

Κάνει το στομάχι του νεκροταφείο άρρωστων ζώων

Ή τρώει "βάσανα" και "αγωνίες"

Εδώ δεν παίζει μόνο ότι τα ζώα σφάζονται, αλλά πριν σφαχτούν περνούν μαρτύρια στο όνομα του κέρδους.

Για τις γούνες έχω επιφυλάξεις γιατί με αυτές στην Ελλάδα ασχολούνται μικρομεσαίοι παραδοσιακοί γουνέμποροι στην Καστοριά.

Αν η παραγωγή γούνας ήταν στα χέρια μεγάλων καρτέλ θα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η γούνα έχει θεραπευτικές ιδιότητες, ότι είναι απαραίτητη, ότι αν δεν βάλουμε γούνα θα πάθουμε κρυοπαγήματα και θα μας κόβουνε τα πόδια και τα χέρια και άλλα ωραία.

Η ευαισθησία των ιθυνόντων και τις πλουτοκρατίας εξαρτάται από το ποιός έχει στα χέρια του τα μέσα παραγωγής
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 09 Σεπ 2011, 00:26

Nyxtovamwn έγραψε:Οχι τις τυψεις τις βαζουν οι ακτιβισστες στην κουβέντα.
Το άρθρο μου σε αυτους απαντάει.

Μετά μια φορά ακόμα μίλησα για τα παιδιά του γουνέμπορου οταν η κάρυ υπεραπλουστευοντας είπε οτι προκειται
για τουν γουνεμπορο.
Ε δεν προκειται μονο γι αυτον
Προκειται και για τα παιδιά του και για την μεσαία τάξη.
Αναρωτήθηκε κανεις γιατι τόσοι σελέμπριτυ κάνουν καμπάνιες κατά της γούνας;
Επειδη γίναν αγαπησιάρηδες;
Η μήπως επειδη ήταν ενας τομέας της οικονομιας με ευμάρια.
και αυτό απαγορεύετια δια ροπάλου.
Γιατι το πλαν ειναι να ειμαστε υπάληλοι των μακντοναλτς.
Καταλαβαίνω τον τρόπο σκέψης σου και δεν μπορώ να τον καταδικάσω γιατί ξερω από που εκπορεύεται...

Όμως δε θα μπορούσα ποτε να υποστηρίξω εμπόριο γούνας, αν και θέλω την ευμάρεια όλων των συνανθρώπων μου, πίστεψέ με. Δε θα μπορούσα, όπως δε θα μπορούσα να δεχτώ να ξεπετσιάσουν εσενα για να φτιάξουν (και να πουλήσουν) τσάντες, ή παπούτσια. (μη γελιέσαι ότι δε φτιάχνονται αυτά και με το δικό μας πετσί)
Από παιδι αγαπουσα τα ζώα. Το πήρε και η κορη μου κι ο γιος αυτό το χούι μου, η κόρη δε, στη νηοστή... Τα τελευταία χρόνια, δεν νιώθω απλά το "αγαπάω τα ζωάκια"... Νιώθω πως έχουν ΙΣΑ δικαιώματα μ'εμάς στη ζωή, ότι είναι ψυχές που δεν έχει το δικαίωμα κανένας μαλάκας άνθρωπος να βασανίζει φρικτά και να θανατώνει, για να κερδοσκοπήσει... Κάποτε πρέπει να σταματήσουν οι ποικιλότροποι βασανισμοί, η εκμετάλλευση και η θανάτωση των ζώων... Αν χρειαστεί, να σταματήσω να τρώω και κρέας τελικά. Όχι γιατί θα κάνω πιο υγιεινή διατροφή, σ'αυτό ποτέ δε θα συμφωνήσω. (για την ιδιάζουσα δική μου περίπτωση δε, δεν ισχύει με την καμία) Παρ'όλα αυτά, είμαι έτοιμη να πω ότι κοβω το κρέας εντελώς, (κι ας πάει κι η υγειά μου στο διάβολο) αν αυτό θα συνέβαλε πραγματικά στο να σταματήσουν να τα εκτρέφουν και να τα σκοτώνουν για να φάμε εμείς...

Όσο μεγαλώνω ή αφυπνίζομαι ή και τα δυο τέλος πάντων, τόσο μαλακοφέρνω, κι αγαπάω σε βαθύτερο βαθμό όλα τα έμβια... ακόμα και τα φυτά, και τα βότσαλα, δεν ξέρω, ίσως να παλάβωσα... Όπως και να'χει, θέλω να πω ότι δεν μπορώ να υποστηρίξω την συγκεκριμένη ομαδα (τους γουνεμπορους). Λυπάμαι. :sorry:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 09 Σεπ 2011, 00:54

Δυστυχώς όμως Καπιταλισμός και οικολογία δεν πάνε μαζί.

Σε μία άλλη κοινωνία μη καπιταλιστική μικρότερη ή καθόλου παραγωγή προϊόντων όπως γούνες, πάνες, κρέατα και άλλα προϊόντα που να είναι επιζήμια ή μη αναγκαία θα σήμαινε λιγότερες ώρες δουλειάς και περισσότερος ελεύθερος χρόνος για την εξέλιξη της προσωπικότητας και ψυχαγωγίας και όχι ανεργία.

Μη καπιταλιστική κοινωνία δεν είναι μόνο η Κομμουνιστική των Σοβιέτ αλλά και κοινωνίες που περιγράφει ο Αντρέ Γκορτζ και ο Μάραιη Μπούκτσιν. Ριζοσπαστική, αναρχική οικολογία δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Κελαινώ

Δημοσίευση από KELAINO » Παρ 09 Σεπ 2011, 10:09

Να μη ξεχνάμε και τις συνθήκες διαβίωσης των γουνοφόρων ζώων στις φάρμες αναπαραγωγής. Ή μήπως νομίζετε ότι οι γούνες προέρχονται από ζώα που κυνηγήθηκαν με τόξο και βέλη;

Εγώ έχω δερμάτινα, ζώνες, τσάντες, παπούτσια, γάντια. Αλλά είναι όλα είτε αγορασμένα στα σέκοντ χεντ, ή από σάιτ ανταλλαγής συμπράγκαλων, ή προϊόντα ρακοσυλλογής (από τα σκουπίδια). Έχω και γούνα, που τη βρήκα στα σκουπίδια. Μια χαρά ήτανε, μόνο ένα κουμπί της έλλειπε.
Just close your eyes and smell the seagulls
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 22 Σεπ 2011, 07:01

Κάποιες "κακιές" γλώσσες λένε ότι οι καστοριανοί γουνέμποροι κάνουν χρυσές δουλειές αυτή την εποχή.

Το λέει ο Τράγκας κάθε μέρα.

"Έρχονται γουνάκια"

Ράβονται, ράβονται στην Καστοριά. :thumb:

Θα θυσιαστούν ζώα.
Αλλά θα πιάσει τόπο η θυσία τους.

Πριν θυσιαστούν 10 εκατομμύρια Έλληνες στο βωμό της ληστοσυμμορίας του Τέταρτου Ράιχ.

Για όσους δεν ξέρουν για ποιά γουνάκια μιλάμε τους εξηγώ.

Ο Τράγκας εννοεί τα γουνάκια που φορούν οι δικαστές των ανώτατων δικαστηρίων και εδώ εννοούν το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο που θα πάνε οι πολιτικοί και όσοι μας έφεραν μέχρι εδώ

Γουνάκια ή Γουδάκια?

Τα γουδάκια είναι πιό οικολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον.

Αλλά εγώ προσωπικά είμαι κατά της θανατικής ποινής για οποιονδήποτε λόγο και για οποιονδήποτε.

Η πιό δίκαιη τιμωρία είναι η "Κοινωνική εργασία" με 500 Ευρώ μισθό ή σύνταξη 300 ευρώ με δήμευση περιουσίας και χαράτσια.

Και είναι δίκαιη γιατί εκείνοι την πρότειναν για όλους εμάς και την αποκάλεσαν δίκαιη.

Υπάρχουν πολλές τουαλέτες βρώμικες που θέλουν καθάρισμα.
Αυτή θα έπρεπε να είναι η τιμωρία τους μετά τα "γουνάκια"
Καθαρισμοί με τον τρέχοντα μισθό καθαρίστριας.

3 Ευρώ την ώρα και πολλά τους είναι.

Φανταστείτε τους δύο χοντρούς να καθαρίζουν τουαλέτες.
Στο φυσικό τους χώρο
Άβαταρ μέλους
Eva Luna
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Eva Luna » Πέμ 22 Σεπ 2011, 10:51

doctormarkon έγραψε:
"Έρχονται γουνάκια"

Ράβονται, ράβονται στην Καστοριά. :thumb:
:thumb: :clap: :thumb: :clap: :thumb: :clap: :clap: :clap: :clap:
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Απάντηση

Επιστροφή στο “Oικονομία”