IKA

Συντονιστής: Συντονιστής Ενότητας

Άβαταρ μέλους
chrisvelis
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα
Φύλο: Άνδρας

IKA

Δημοσίευση από chrisvelis » Σάβ 07 Αύγ 2010, 17:39

Περισυ ήμουν φαντάρος. όλα καλά μέχρι εδώ.... Τελειωσα κανονικά τι θητεία μου και αμέσως πήγα στο ικα να ασφαλιστώ ξανά. Εκεί μου έδωσαν 6 μήνες ιατροφαρμακευτική ασφάλιση. Μετά τους 6 μήνες όμως δεν είχα βρει δουλειά και για αυτό μου κόπηκε. Τέλος πάντων μετά από περίπου 10 μήνες βρήκα δουλειά σε λιγνιτοορυχεία και εργάζομαι ως σήμερα. έτσι κι εγώ πήγα στο ΙΚΑ για να ζητήσω ξανά ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όμως εκεί μου είπαν το έξεις τραγικό και ανήκουστο για ένα κράτος (πρόνοιας): κυριε συγγνώμη αλλά δεν γίνεται να σας ασφαλίσουμε γιατί δεν έχετε ένσημα από τον προηγούμενο χρόνο και για να σας ανανεώσουμε το βιβλιάριο θα πρέπει να συμπληρώσετε 75 ένσημα. Τότε εγώ τους λέω ωραία θα έρθω σε 20 μέρες που θα τα έχω συμπληρώσει και όλα καλά. Αμ δε όμως γιατί ακούω πάλι την υπάλληλο με ένα υφάκι να μου λέει δεν καταλάβατε καλά κύριε, εφόσον συμπληρώσετε τα απαιτούμενα ένσημα μου λέει τότε θα πρέπει να περάσουν και άλλοι 2 μήνες ακόμα για να σας καλύψουμε. εκείνη τι στιγμή μου ερχεται να μπω μέσα και να τις πω εγώ. Τέλος πάντων μέχρι σήμερα δουλεύω χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περιμενω να καλύψω τους μήνες. πάντως αν ήταν δημοκρατία σήμερα όταν θα έπιανα δουλειά θα με ασφάλιζε αμέσως και αν σε περιπτώσει έφευγα από τι δουλειά σε ένα διάστημα 5-6 μηνών τότε ορθώς να μου έκοβε την περιλθαψηι. ΕΞΩ TA ΛΑΜΟΓΙΑ MONO ΑYΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ............. :embar: :thumbsdown: :jerk:
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Re: IKA

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 07 Αύγ 2010, 20:19

Καλώς ήρθες στην παρέα μας. Το κείμενό σου είναι πολύ καλό και πρέπει να το διαβάσουν όλοι γιατί αναφέρεται σε προσωπική ιστορία ταλαιπωρίας με το ΙΚΑ ή άλλους δημόσιους οργανισμούς. Ίσως ο κάθε ένας έχει μία τέτοια προσωπική εμπειρία που δείχνει ότι το κράτος εμφανίζεται εχθρικό και εκμεταλευτικό προς τον πολίτη και μόνο κατ' όνομα τα ασφαλιστικά ταμεία....ασφαλίζουν ενώ στην πραγματικότητα τα χρήματα των ασφαλισμένων χρησιμοποιούνται για σκοπούς άσχετους με την ασφάλιση. Γι αυτό να μη μας λένε ότι όλοι φταίμε για την κρίση και να μη μας δουλεύουν. Ξέρω και περιπτώσεις που πλήρωναν τις εισφορές τους σε ασφαλιστικά ταμεία και αυτοί και οι εργοδότες τους αλλά τα ένσημα τους πήγαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος αλλά η Πατρίδα περνά τώρα κρίση και στα ασφαλιστικά ταμεία δεν υπάρχει σάλιο όπως έλεγε ο Βασιλάκης Καίλας ο Δεύτερος. Μιλάω για μια μεγάλη κατηγορία γυναικών εργαζομένων που κάποτε δούλευαν για να κάνουν την "προίκα" τους και να συμβάλουν στο άνοιγμα του σπιτικού τους. Όταν έβρισκαν γαμπρό που ήθελε τη γυναίκα του σπίτι ή μόλις έκαναν το πρώτο παιδί έβγαιναν για πάντα έξω από την αγορά εργασίας μετά από 10-16 χρόνια δουλειάς και τότε σταματούσε και το δικαιωμα σύνταξης και περίθαλψης (συνέχιζαν στο ταμείο του άντρα τους). Αυτές οι γυναίκες δεν θα έπαιρναν ποτέ σύνταξη και τα χρήματα που έδωσαν θα τα έχαναν. Αυτή η κατηγορία είναι μεγάλη. Εδωσαν αρκετά χωρίς ανταπόδωση. Τι έγιναν αυτά τα λεφτά? Και τώρα κάποιοι που δουλεύουν στην Δεύτερη επισφαλή αγορά εργασίας δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη, αφού οι μερικής απασχόλησης θα πάρουν σύνταξη μετά από 150 χρόνια δουλειάς. Που ξέρεις μπορεί να επαληθευτεί μέχρι τότε η θεωρία του Αργύρη Τσακαλία για την αειζωία και να ζούμε επάπειρον. Αλλά ο Βασιλάκης Καιλας θα κλαίει και θα λέει ότι ζούμε πολύ ρε γμτ.
Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι πονεμένη ιστορία και όλοι έχουν αδικηθεί από αυτά. Πολλά πληρώνουν λίγα παίρνουν.
Και μην ξαναπεί κανείς ότι φταίμε για την κατάσταση.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
chrisvelis
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα

Δημοσίευση από chrisvelis » Σάβ 07 Αύγ 2010, 20:48

έχεις δίκιο όντως είναι και άλλοι πιο αδικημένοι από εμενα σίγουρα!! αυτοί η κατάσταση που πάει να επικράτηση μου θυμίζει πολύ τους αμερικανους που δουλεύουν πολύ και δεν πληρώνονται k ζούνε μονο για να πληρώνουν τα δάνεια, είναι ανασφάλιστοι,δεν ξέρουν τι πάει να πει ελευθερια, οι νέοι είναι όλοι σε συμμορίες, που η εγκληματικότητα είναι στα ύψη k.a. πολλά. πάντως χωρίς να θέλω να σας ζαλίσω με εμενα θα επανέρθω δριμύτερος και με άλλες τέτοιες "ιστορίες" τις καθημερινότητας μου σε άλλους πόλους τομείς τις ζωή μου για να δείξω τι σήψη που επικρατεί σε αυτό το κράτος που ζούμε όλοι. a και οποιος έχει ανάλογες "ιστορίες" ας γράψει και τις δικες του..
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Σάβ 07 Αύγ 2010, 21:48

Το χειρότερο για το ΙΚΑ είναι ότι τα ακούν οι τηλεφωνήτριες και οι κοπέλες στην γραμματεία... γιατί; γιατί μέχρι εκεί τον παίρνει τον Έλληνα να το παίξει μάγκας. Στον γιατρό δεν τον παίρνει (τον φοβάται), στον διευθυντή του ΙΚΑ δεν πάει (που να τρέχει) και αφού έχει πάντα δίκιο (ακόμη κι όταν δεν έχει) την πληρώνουν οι υπάλληλοι που όταν παίρνουν 3+60 κάνουν πάρτυ γιατί σπάνια ξεπερνούν τα 3+30.
Δεν λέω πως το ΙΚΑ είναι άγιο... λέω πως την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε. Και σίγουρα δεν αναφέρομαι σε εσάς προσωπικά.. απλά ήθελα να το πω κι αυτό... να το βγάλω από μέσα μου =)
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Σάβ 07 Αύγ 2010, 21:59

Εγώ όταν τα έχω πάρει στο κρανίο με την αντιπετώπιση από ένα τηλεφωνικό κέντρο, επειδή ξέρω ότι δεν είναι κάτι για το οποίο ο τηλεφωνητής (γιατί ντε και καλά "τηλεφωνήτρια";) φταίει, εξάλλου πολύ λίγα μπορεί να κάνει, λέω πολύ απλά ότι καταλαβαίνω ότι δεν είναι κάτι που ο ίδιος μπορεί να με βοηθήσει, γι'αυτό να με συνδέσει με τον προϊστάμενό του, που έχει περισσότερες εξουσίες ώστε να βρούμε λύση.

Συυνήθως προχωρά το πράγμα.

Το έχω κάνει αρκετές φορές σε τηλεφωνικά κέντρα εταιρειών... δεν έχει τύχει να το χρειαστώ σε δημόσιες υπηρεσίες, αλλά με αυτές πρακτικά δεν έχω παρτίδες.
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
Aristogenos
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Aristogenos » Σάβ 07 Αύγ 2010, 22:55

chrisvelis έγραψε: Μετά τους 6 μήνες όμως δεν είχα βρει δουλειά και για αυτό μου κόπηκε. Τέλος πάντων μετά από περίπου 10 μήνες βρήκα δουλειά σε λιγνιτοορυχεία και εργάζομαι ως σήμερα...... πάντως αν ήταν δημοκρατία σήμερα όταν θα έπιανα δουλειά θα με ασφάλιζε αμέσως και αν σε περιπτώσει έφευγα από τι δουλειά σε ένα διάστημα 5-6 μηνών τότε ορθώς να μου έκοβε την περιλθαψηι. ΕΞΩ TA ΛΑΜΟΓΙΑ MONO ΑYΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ............. :embar: :thumbsdown: :jerk:

Καλως ήλθες φίλε και καλώς ήλθες και στο πραγματικό κατεστημένο του τόπου αυτού. Οπου το κάθε λογής δημόσιο έχει βαλθεί με τον Α η Β τρόπο και για τον Α ή Β λόγο να φέρεται στους πολίτες του σαν να είναι σκλάβοι.
Μιας και έχω ζήσει και στο εξωτερικό , μπορώ άνετα να σας πώ ότι αυτό το "ἁντιανθρωπικό" κεθεστώς, η κατεστημένο δεν υπάρχει πουθενά. Ναι και δεν θά έλεγα ότι είναι θέμα δημοκρατίας ,μιας και ουτε από αυτη έχουμε. Ειναι θέμα ανθρωπιάς , θεττικότητας ,υπευθηνότητας και ΛΟΓΙΚΗΣ. πραγμα που εδώ οσοι είναι σε "θέσεις" δεν έχουν ( η ενα από αυτά ή όλα μαζί)

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι στους πολίτες στην Ελλάδα το επονομαζόμενο "κρατος" σε όλους τους τομείς,φερεται σαν να απευθήνεται σε σκλάβο..και αυτό συμβαίνει ...ας πώ από "ἁπελευθερώσεως" μετά το '21...

¨Ετσι που ο πολίτης να αγανακτεί σε τετοιο βαθμό που να μισεί ή τον τόπο , η τους άλλους δίπλα του. ( λάθος , με αυτους πρεπει να αγανακτήσει και να τους διώξει -διώξουμε.)

Είμαι σίγουρος αλλα δεν μπορώ να το αποδείξω (μεσα σε ένα τόπικ) ότι όλα αυτα είναι εξ επίτηδες έτσι δομημένα. Δέν είναι τυχαίο που η τυφλη υπακοή , ο παπαγαλισμός ,η ανεκτικότητα , η φίμωση της έκφρασης της προσωπικότητας ενός ατόμου υπάρχει σε όλους τους τομείς... σε αυτό τον τόπο , τα βλέπουμε απο τότε που γεννηθήκαμε αυτά..... οπως και δεν είναι τυχαίο , τα άτομα που προσλαμβανονται πρώτοι και προωθούνται , από πανεπιστήμια, μέχρι , σε δουλειές στο δημόσιο και περισσότερο στις κοινωνικές υπήρεσίες είναι οι κατ εξοχήν παπαγάλοι , με 0 προσωπικότητα , η εκεί περιπου.

Έτσι εχει δομηθεί ένα γκέτο... το γκέτο των ανικάνων με τους ποιό ανίκνους που κυβερνουν από πάνω. Μια προσεκτική ματιά αρκεί ,για να δείς που ανήκουν όλοι αυτοι και δεν θέλει πολλά για να καταλάβεις και από που προωθούντε όλα αυτά.

Κατα καιρούς χωρίζουν τον κόσμο μέσω ιδεολογιών, θρησκειών , η ακόμα και ταξικών διαφορών για να στρέψουν την προσοχή του αλλου, τόσο όσο αναφορά την προέλευση του προβλήματος όσο και την λύση του....και έτσι ο φαύλος κύκλος επαναλαμβάνεται.

Ο κόσμος πρεπει να ξυπνησει , να πετάξει από πάνω του ταμπέλες κάθε είδους και να απαιτήσει αυτα που του ανήκουν., να διώξει όλα αυτα τα σούργελα που μας εχουν φορτωθεί πάνω απο την πλάτη τους, μαζί και τα παπαγαλακια και δειλά τσιράκια τους που τους στηρίζουν.Και έχουν καταντήσει ένα τόπο με πολλές και καλές προοπτικές σε ένα κρατος-τόπο που έχει βουλιάξει...
Καλό κουράγιο.

Προτείνω και μια ματιά εδώ.... μια διαφορετικά εκφρασμένη αποψη για το ίδιο θέμα , αλλα πολυ αναλυτική.
http://mavrifatria.blogspot.com/2010/07/blog-post.html
Άβαταρ μέλους
chrisvelis
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα

Δημοσίευση από chrisvelis » Σάβ 07 Αύγ 2010, 23:12

νομίζω ότι η συζήτηση πάει εκεί που ξεκινάει το πρόβλημα! θα με ρωτήσεις πιο είναι αυτό?? το πρόβλημα δεν μονο πολιτικο αλλα είναι κοινωνικό και με βαθείες ρίζες μάλιστα! τι εννοω? λέω ότι όλοι έχουν μάθει στις αρπαχτές στην μίζα, όλα για την πάρτη τους, πως να βολευτούν, πως να φάνε τον άλλον, πως να κάνουν περισσότερα λεφτά και η λίστα συνεχίζεται... για εμενα όλα ξεκινάνε από το σπίτι και το σχολειό. όταν δεν υπάρχει παιδιά και ηθική τότε έχουμε αυτό το φαινόμενο γιατί όλοι συνηγορούν ώστε να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 07 Αύγ 2010, 23:50

Και στο δημόσιο ισχύει αυτό. Ίσως να είναι και ο κανόνας
Εχω να προτείνω ένα βιβλίο πάνω σε αυτό το θέμα που λέγεται η Αναρχία του Δημοσίου Υπαλλήλου και γράφτηκε από δύο δημοσίους υπαλλήλους που χρησιμοποιούν υα ψευδώνυμα Ιούλιος Αυγουστος γιατί για ευνόητους λόγους δεν ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα πραγματικά τους ονόματα.
http://www.greekbooks.gr/BookDetails.aspx?id=171464
Το βιβλίο αυτό σε μερικά σημεία σε κάνει να πεφτεις κάτω από τα γέλια.
Ότι γράφει ισχύει και το περιγράφει με πολύ χιούμορ.
Πάνω στο θέμα συζητάμε υπάρχουν οι μαγικές προτάσεις κλειδί που ανοίγουν πόρτες.
Παράδειγμα: Πολύ καλά τα λέτε αλλά θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη του προισταμένου σας
ή Να ξέρετε ότι θα απευθυνθώ όπου χρειαστεί προκειμένου να...............

Ετσι ξεχωρίζεις το λαμόγιο από τον ευσυνειδητο υπάλληλο. Ο σωστός υπάλληλος θα σε στείλει μόνος του στον προιστάμενο αν ξέρει ότι εκείνος μπορεί να πάρει μία ευθύνη που δεν μπορεί να πάρει ο ίδιος.
Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και σπάνια φταίνε οι υπάλληλοι ή και οι προιστάμενοι ακόμα.
Απλά ο προιστάμενος μπορεί να πάρει μία ευθύνη που ο υπάλληλος δεν μπορεί να πάρει ή να δώσει μία λύση σε ένα πρόβλημα.

Η πολυνομία είναι αυτή που καίει τη Δημόσια Διοίκηση και όχι η τεμπελιά του υπαλλήλου.
Στο ΥΠΕΠΘ που έκανα τη διατριβή μου για τη γραφειοκρατία υπήρχε ένα τμήμα νομοθετικού Συντονισμού αλλά οι υπάλληλοι εκεί δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Όχι δεν ήταν τεμπέληδες αλλά το τμήμα υπήρχε για τα μαυρα ματια. Τη δουλειά την έκαναν οι Σύμβουλοι του Υπουργού που δεν καταδέχονταν να έρθουν σε συνενόηση ούτε με τους υπαλλήλους του συγκεκριμένου τμήματος ούτε με τους προισταμένους άλλων τμημάτων και διευθύνσεων. Κατάστρωναν νομοσχέδια στον αέρα χωρίς να νοιάζονται πως θα εφαρμοστούν ή αν είναι αντιφατικοί με άλλους νόμους που προυπήρχαν. Ετσι οι υπάλληλοι τραβούσαν τα μαλλιά τους γιατί ήταν υποχρεωμένοι να τσακώνονται με τον κόσμο.
Οι νόμοι είναι φταγμένοι έτσι ώστε να εξαναγκάζεται ο κοσμάκης να καταφεύγει στα πολιτικά γραφεία.
Στα πολιτικά γραφεία δεν καταφεύγει μόνο για να διορίσει το παιδί του στο Δημόσιο αλλά για χίλιες δύο αιτίες που σχετίζονται με την τεχνητή και σκόπιμη δυσλειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.
Η πιό συνηθισμένη αιτία που κάνει τον κόσμο να καταφεύγει στα πολιτικά γραφεία είναι οι λίστες των νοσοκομείων και οι παντος είδους λίστες προτεραιότητας. Η πρακτική των υτπαλλήλων είναι να ξεφορτώνονται πρώτα τις εύκολες και συνηθισμένες υποθέσεις ανεξάρτητα από προτεραιότητες. Αν τους υποχρεώσει κάποιος από πάνω να τηρούν προτεραιότητα τότε ο πολιτικός που το κάνει επιδιώκει περισσότερη πελατεία στο μαγαζί του και όχι καλύτερη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.
Η καλύτερη λύση για να γίνει η δουλειά σου στο δημόσιο είναι να βρείς τον υπάλληλο που χειρίζεται την υπόθεσή σου και τον προιστάμενο κι τον διευθυντή του αν η υπόθεση είναι πολύπλοκη. Η προσωπική επαφή είναι η μαγική συνταγή και 9 στις 10 φορές η δουλειά γίνεται.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 08 Αύγ 2010, 00:11

Θα πρότεινα να αλλάξει ο τίτλος του νήματος σε Δημόσια διοικηση ή "δυσλειτουργίες της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης" γιατί το ΙΚΑ είναι ένα κομάτι μόνο του θέματος.
Πολλοί υπάλληλοι έχουν το σύνδρομο του Κάφκα αφού η ελληνική Δημόσια Διοίκηση έχει τα χαρακτηριστικά της "Δικης" και του "Πύργου"
Ο ίδιος ο Φραντνς Κάφκα ήταν δημόσιος υπάλληλος και πάλευε με τη συνειδησή του. Αυτή η πάλη έγινε έμπνευση να γράψει τα μυθιστορήματα αυτά. Οι ήρωες των μυθιστορημάτων είναι πρόσωπα με θέσεις εξουσίας που όμως μπλέκονται σε γραφειοκρατικούς λαβύρινθους και που ποτέ δεν καταφέρνουν να βρούν τον αρμόδιο.
Ο Κάφκα πάλευε με τη συνειδηση του γιατί έπρεπε να εφαρμόσει νόμους και να κάνει πράγματα που ήταν ενάντια σε ότι πίστευε.

Ο υπάλληλος δεν πρέπει να μπλέκει στη δουλεια του τις πολιτικές πεποιθήσεις ή ιδεολογίες ή οποιεσδήποτε προκαταλήψεις.

Επειδή έχουμε θίξει και το θέμα μετανάστες θέτω ένα επίμαχο ερώτημα:
Υπάρχουν υπηρεσίες με πάρα πολλούς υπαλλήλους που ασχολούνται με θέματα ματαναστών και έχουν κοινό αλλοδαπούς.
Αυτοί οι υπάλληλοι πρέπει να είναι ρατσιστές ή να βλέπουν τους μετανάσες με προκατάληψη?
Είναι καλός υπάλληλος αυτός που προσπαθεί να δημιουργήσει εμπόδια στον κάθε μετανάστη ή θα πρέπει να τον πληροφορεί για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του που του δίνουν οι νόμοι?
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 08 Αύγ 2010, 02:24

Βασικα εινα φαυλος κύκλος.
Οκ λεμε οτι ο μεσος Ελληνας κοιτάζει την αρπαχτή. Ομως οι συνθήκες δεν διαμορφώνουν τον χαρακτήρα;
Αν δηλαδη οι συνθήκες ηταν καλύτερες θα υπήρχαν καλύτερες προϋποθέσεις να μορφωθεί καποιος και να κοιτάξει την ηθική.
Οταν ομως αγωνίζεσαι να επιβιώσεις (και δεν τα καταφέρνεις κιολας) και βλεπεις απο μικρη ηλικία να συμβαίνει το ιδιο με τους γονείς σου. Τοτε ειναι λογικό να ονειρεύεσαι να μπεις στο δημοσιο. Να συμβουλευεις τα παιδια σου να κοιτάξουν να μπουν στο δημοσιο. Να μην σκεφτεσαι αξιοκρατικά κλπ.
Γιατι σου λεει. Οι αλλοι θα ζουν καλα κι εγώ θα παω με το σταυρό στο χέρι;
Απο την αλλη ομώς αυτη η νοοτροπια φέρνει κι αλλη παρακμή (που την βλέπουμε τώρα).
Η Ελλάδα είναι ευλογημένη χώρα απο τον θεο απο τους θεους απο την φυση απο οποιον θές.
Εχει τέλειες παραλίες, εχει ήλιο. Εχει πολιτισμό, ιστορία.
Εχει χίλια δυό καλα του θεού. Κι ομως εμεις ζουμε σε μια κόλαση;
Γιατι; Γιατι ενω θα μπορουσαμε να ζουμε απο τον τουρισμό , (τον ποιοτικό τουρισμό κι οχι απο τα τσιμπουκοπαρτυ στα μάλια), εμεις φέρνουμε χαμηλής ποιότητας τουρίστες, εχουμε σε επίπεδο κράτους και υποδομών χεσμένο τον τουρισμο κλπ;
Γιατι αυτο που θα μπορουσε να μας φέρει τεράστια ευημερία εμεις δεν του δίνουμε καμια σημασία;
Γιατι ο χώρος των υπηρεσιών τουρισμού δεινοπαθεί στην Ελλάδα;
Που ρε παιδια στην Ελλαδα; που αμα ρωτησεις ξένο εχει συνδέσει την Ελλαδα με τις διακοπές τον ήλιο και τα γλέντια;
Που έχουμε την μεγαλύτερη κι αρχαιότερη ναυτιλία στον κόσμο (και αυτήν πάνε να την καταστρέψουνε).
και εμεις αντι να ζουμε απο τον τουρισμό, (οχι σαν βασιλιάδες αλλα σαν εργαζόμενοι και επιχειρηματιες που ανταμοίβονται και ζουνε καλά) πεινάμε;
Λιγη υπευθηνότητα κι οργάνωση θέλει το θέμα.
Να κάτσει ο καθε κατεργάρης στο πάγκο του και να κάνει τη δουλειά του να ευημερίσουμε ΟΛΟΙ.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 08 Αύγ 2010, 09:27

Η επιθυμία να μπεί κάποιος στο Δημόσιο δεν είναι αρπαχτή. Ούτε μπαίνοντας στο Δημόσιο κάνεις την τύχη σου. Απλώς έχεις ένα μινιμουμ δικαιωμάτων που κατωχυρώνει ο νόμος και που στις θέσεις του ιδιωτικού τομέα καταπατούνται και σου δείχνουν την πόρτα αν τα διεκδικήσεις.
Όπως για παράδειγμα στο Δημόσιο μπορείς να απεργήσεις (γιατί όμως δεν απεργει κανείς? αυτό είναι άλλο θέμα), μπορείς να κάνεις οικογένεια (γιατί υπάρχουν τόσοι ανύπαντροι κάποιας ηλικίας εκεί? αυτό είναι το άλλο παράδοξο) χωρίς να σου πουν αν είσαι γυναίκα ή το ρίχνεις ή απολύεσαι. Δικαιούσαι τις γονικές άδειες και το μειωμένο ωράριο, κάτι που ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα και καταπατέιται.
Όποιος βρίζει τους Δημοσίους υπαλλήλους ανοιχτά όπως ο δημοσιοκάφρος Βέλιος με το τσιμπούκι είναι σαν να ζητά να ξηλωθεί ότι δικαίωμα έχει απομείνει από τους εργαζόμενους. Γιατί πρέπει οι εργαζόμενοι να απεμπολούν από μόνοι τους τα δικαιώματά τους κάτι που έχει αρχίσει να συμβαίνει και στο δημόσιο επειδή κάποιοι δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο και θέλουν να παραστήσουν τα καλά παιδιά και να μην έχουν φασαρίες (ο υπάλληλος σπασίκλας είναι η γραφική φιγούρα στο δημόσιο και είναι και εκείνος που καταταλαιπωρεί τον κόσμο).
Όπως έχω ξαναπεί οι καλές θέσεις σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κατά κανόνα κληρονομούνται από τον παπού στον εγγονό. Αν δεις το γενεολογικό δένδρο των πολιτικών, των δημοσιοκάφρων των επώνυμων κι των στελεχών επιχειρήσεων θα εκπλαγείς. Όλοι είχαν μπαμπάδες κι παππούδες επώνυμους. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους διπλωμάτες και τους καθηγητές Πανεπιστημίου (αν και ξέρω κάποια κοπέλα που πέρασε στο Διπλωματικό σώμα αξιοκρατικά με την πέμπτη προσπάθεια και με διάβασμα μέχρι θανάτου).
Το Δημόσιο χρησίμευε πάντα ως κυματοθράυστης για εξεγέρσεις. Είναι ένα μεγάλο μαντρί που σου επιτρέπει να μπεις δίνοντας εξετάσεις αξιοκρατικά αλλά μετά να κάτσεις στα αυγά σου και να γίνεις συντηρητικός σαν αυτούς που κάποτε κορόιδευες για να ανέβεις στα σκαλιά της ιεραρχίας με επίδομα θέσεις 30 ή 70 (διευθυντής) παραπάνω. Η να σε χώσουν σε καμιά επιτροπή να έχεις τα τυχερά.
Αν δεις και τις επιχειρήσεις που στήνονται και δουλεύουν για το δημόσιο και κεί οι λίγοι και οι εκλεκτοί. Πολλές καλές δουλειές που θα μπορούσαν να τις κάνουν οι υπάλληλοι με τον πενιχρό μισθό τους και μάλιστα πολύ καλά τις δίνουν σε εταιρείες πληρώνοντας αστρονομικά ποσά. Γιατί? Γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι παιδιά της πλέμπας και είναι πλέμπα και οι ίδιοι. Δίνοντας τους να κάνουν κάτι πολύ σημαντικό αν το κάνουν πολύ καλά θα φανεί η αξία τους και τα παιδιά της πλέμπας δεν πρέπει να έχουν αξία γιατί έτσι θα μπορούν οι δημοσιοκάφροι να κελαιδάνε και να λένε τους δημοσίους υπαλλήλους τεμπέληδες και χαραμοφάηδες ενώ εκείνοι κληρονόμησαν τη θέση από τον επώνυμο μπαμπά που είχε κι εκείνος επώνυμο μπαμπά και παππού.
Ο προκομένος και πετυχημένος στην Ελλάδα είναι αυτός που έχει επώνυμο μπαμπά και παππού και σε μερικές περιπτώσεις ο παππούς ήταν μαυραγορίτητης και μαυροκουκουλάς στην κατοχή. Όλοι οι άλλοι είμαστε μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα είμαστε οι απόκληροι και η πλέμπα. Ετσι μας βλέπουν και έτσι μας θέλουν. Ελπίζω να έρθει σύντομα η ώρα της εξέγερσης
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Κυρ 08 Αύγ 2010, 10:47

doctormarkon έγραψε: Όπως για παράδειγμα στο Δημόσιο μπορείς να απεργήσεις (γιατί όμως δεν απεργει κανείς? αυτό είναι άλλο θέμα), μπορείς να κάνεις οικογένεια (γιατί υπάρχουν τόσοι ανύπαντροι κάποιας ηλικίας εκεί? αυτό είναι το άλλο παράδοξο) χωρίς να σου πουν αν είσαι γυναίκα ή το ρίχνεις ή απολύεσαι.
Γιατί κάθε απεργία σημαίνει 50 -60 ευρώ μείον όχι μόνο από το μισθό αλλά και από τα δώρα (όταν υπήρχαν) Γιατί το επίδομα γάμου στο Δημόσιο είναι 35 ευρώ το μήνα, του πρώτου παιδιού 17 ευρώ το μήνα.

Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει ο συναλλασόμενος με το Δημόσιο είναι ότι δε φταίει ο υπάλληλος αλλά οι νόμοι. Στο παράδειγμα με το ΙΚΑ, ο φίλος και στον Δ/ντή του ΙΚΑ να πάει δεν πρόκειται να γίνει τίποτα γιατί έτσι είναι ο Νόμος του Κράτους. Οι υπάλληλοι δεν είναι τυπολάτρες, οφείλουν όμως να ακολουθούν επακριβώς τα όσα ορίζουν οι Νόμοι γιατί αν δεν το κάνουν αυτοί θα βρεθούν υπόλογοι και υπεύθυνοι. Και μπορεί να μη σας φαίνεται σοβαρό αλλά συνήθως κάτι τέτοιες "παρατυπίες" που έγιναν για διευκόλυνση συναλλασόμενων, χωρίς απολαβές, κυνηγούν οι Επιθεωρητές, ενώ τους μιζαδόρους τους αφήνουν ανέγγιχτους...
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,

ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.

Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.

Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS
Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Κυρ 08 Αύγ 2010, 11:03

Δημόσιο… ώρα μηδέν…πιάσαμε πάτο και δεν πάει παρακάτω

Αφορμή για τις αράδες αυτές αποτέλεσε η δυσάρεστη εμπειρία που είχα προσφάτως επισκεπτόμενος άλλη μια δημόσια υπηρεσία. Δεν θα σταθώ στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη. Αυτό το θέμα είναι ανεξάντλητο και έχει απαιτήσει τόνους μελάνι η προσέγγισή του κατά καιρούς (κυρίως προεκλογικούς…). Εξάλλου, δεν είμαι υπέρμαχος μίας άκριτης και γενικευμένης ιδιωτικοποίησης των πάντων που θα θέσει εν κινδύνω πλείστα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, ασφάλεια, άμυνα, πρόνοια, συγκοινωνία, επικοινωνίες, υδροδότηση, ηλεκτροδότηση κλπ) και εργασιακά κεκτημένα (άδειες, πληρωμές υπερωριών, αποζημιώσεις κλπ).
Έτσι, αυτό που με προβλημάτισε είναι η θέση των εργαζομένων σε μια τέτοια υπηρεσία. Συζήτησα με κάποιους από αυτούς για να καταλάβω πού οφείλεται το σκυθρωπό προσωπείο τους, το αγέλαστο και απρόθυμο ύφος τους, να ακούσω την άποψη – απολογία τους σε όσα τους προσάπτει (δικαιολογημένα) η κοινή γνώμη.
Ένα ασφαλές συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ίδιοι, απλά (όπως λέει ο κυρίαρχος λαός) μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά…Γενικά, σε κάθε τέτοιο οργανισμό υπάρχει ένα διαπλεκόμενο 90% (‘’έξυπνοι’’-‘’άρχοντες’’-‘’παραλίες’’-κηφήνες) περίπου που υπολειτουργεί προκλητικά και ένα 10% (‘’κορόιδα’’-‘’βλάκες’’-ευσυνείδητοι) που υπερβάλλει εαυτό ώστε να καλύψει τα κενά του 90%. Κατά παράδοξο τρόπο, οι διοικήσεις όλων των κομματικών αποχρώσεων επινοούν μεθόδους με τις οποίες να πριμοδοτούν το καρκίνωμα του βισματικού 90% και να απαξιώνουν το 10% διαιωνίζοντας τη σήψη στο δημόσιο τομέα. Συγκεκριμένα, οι κηφήνες (90%) αμείβονται υψηλότερα, λαμβάνουν αποζημιώσεις για υπερωρίες και για σαββατοκύριακα ενώ απλά πηγαίνουν στη δουλειά για καφέ κάθε Τρίτη – Πέμπτη, 10:00 – 12:00…και θεωρούνται και από τους καλούς…Ο κηφήν θα αιτηθεί και θα λάβει επίδομα Η/Υ ενώ χρησιμοποιεί το CD ROM drive μόνο για να τοποθετεί το φραπέ του. Ο κηφήν θα λάβει (χωρίς καν να το αιτηθεί) επίδομα γλωσσομάθειας παρόλο που οι γνώσεις του δεν ξεπερνάν το γκουντμόρνινγκ και –κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μόνον- το γιου αρ μπιούντιφουλ, αη λοβ γιου…Βέβαια, την ώρα των κρίσεων ο κηφήν (90%) θα προαχθεί χάριν των γνωριμιών του (‘’κονέ’’) ενώ ο εργατικός (10%) θα παραμείνει στάσιμος ως αναντικατάστατος και ως μη έχων επικοινωνιακές-διοικητικές-ηγετικές ικανότητες…
Την ώρα των αδειών ο κηφήν (ως άχρηστος κι αχρείαστος…) μπορεί να φύγει όποτε θέλει, για όσο θέλει συνδυάζοντας 30 μέρες κανονική άδεια (που το βρήκε τόσο υπόλοιπο?), 10 μέρες μούφα επίσημη αναρρωτική (με περίπου 100 γιούρο ‘’λαδάκι’’…στο γιατρό που είναι φίλος ενός φίλου…) και λίγη άδεια υπηρεσιακών αναγκών για τα οδοιπορικά….Στον αντίποδα, το δέκα το καλό – εργατικός θα πρέπει εκ των προτέρων να λάβει έγκριση της ολιγοήμερης αδείας του από τον κλητήρα έως τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας…
Ως εκ τούτου, εδραιώνεται το δόγμα των αντικινήτρων στο δημόσιο…ποιος ο λόγος να δουλέψεις…ωχ αδερφέ…εσύ θα σώσεις την Ελλάδα…κάνε καμιά αρπακτή…καβαντζώσου…γίνε λαμόγιο…θα σε καταπιεί το σύστημα….και όλα αυτά υπό την κακουργηματική ανοχή (ίσως και καθοδήγηση) των εκάστοτε διοικήσεων.
Το μόνο ελαφρυντικό των αφασιακών διοικούντων είναι ότι ζούνε αρχικά σε μια φαντασίωση ότι αυτοί διοικούν, βιώνουν ένα παραλήρημα μεγαλείου πως κινούν τα νήματα της χώρας. Αποσπούν τις κομματικές θέσεις γλυψηματικά και από την επαύριον…την βλέπουν μάνατζερς της ελεύθερης αγοράς. Συχνά η προσγείωση είναι ανώμαλη καθότι γρήγορα αντιλαμβάνονται ότι γύρω τους υπάρχει ένας παγιωμένος νοσηρός μηχανισμός παραδιοίκησης που ελέγχει κάθε βήμα της επίσημης διοίκησης προερχομένης εκ της διακομματικής και του ΦΕΚ. Έτσι, αργά ή γρήγορα επέρχεται ο προαναγγελθείς επαίσχυντος συμβιβασμός. Επισημοποιείται το ειδύλλιο μεταξύ των διαπλεκομένων παραγόντων (θεσμικών και μη) και ξαναστήνεται το χιλιοειπωμένο γαϊτανάκι με τις αειθαλείς σκιώδεις συνδικαλιστικές αυλές, τις παράγκες, τους ρουφ, τους οσφιοκάμπτες.
Τέλος, το καινοφανές της φαρσοτραγωδίας αυτής είναι ότι μερικά από τα μονολιθικά κομματικά κριτήρια - στεγανά του γκρίζου παρελθόντος έχουν περάσει στην αφάνεια. Με αυτόν τον τρόπο οι πάλαι ποτέ κομματικές νομενκλατούρες (πράσινες ή μπλε) δίνουν τη θέση τους σε μια νέας μορφής «παρεοκρατία» που δείχνει να αντλεί τα μέλη της από όλους τους μέχρι τώρα γνωστούς χώρους. Όμως, ποια είναι πλέον τα κριτήρια επιλογής?? Τι είναι αυτό που ενώνει τα μέλη της νέας ‘’αδελφότητας’’?? Βιώνουμε μια ψευδαίσθηση ‘’αξιοκρατίας’’?? Ή μήπως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά…???

Μετά τιμής ,
Βαρναβάκος
---------------
το ανασυρω για νιοστη φορα απο ιδεογραφες απλα επειδη με εκφραζει εν πολλοις περι δημοσιου
χαος χαος χαος υπομονη αδερφια
kala kouragia---αφου οι οποιες διαδικασιες ομοιαζουν με μακαροναδα χωρις ξεκαθαρες απαντησεις ενεκα πολυπλοκων νομων αλληλοαυτοαναιρουμενων ωστε να προκυπτουν παραθυρακια και να παιζουν μπαλα λαμογια κορακια βυζματα και αλλοι κακοηθεις ογκοι
του ελλαδικου :thumbsdown: κρατιδιου μας-δημοσιας διοικησης :banghead:
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει...
"

"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
Aristogenos
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Aristogenos » Κυρ 08 Αύγ 2010, 16:39

doctormarkon έγραψε:

Η πολυνομία είναι αυτή που καίει τη Δημόσια Διοίκηση και όχι η τεμπελιά του υπαλλήλου.
Στο ΥΠΕΠΘ που έκανα τη διατριβή μου για τη γραφειοκρατία υπήρχε ένα τμήμα νομοθετικού Συντονισμού αλλά οι υπάλληλοι εκεί δεν έκαναν απολύτως τίποτα.
Όχι δεν ήταν τεμπέληδες αλλά το τμήμα υπήρχε για τα μαυρα ματια.
Άρα ήταν αυτό που λέμε "χαραμοφάηδες" .... Οχι "Γιαννης" αλλα "Γιαννάκης"
Συμφωνω΄ότι η δομή είναι αυτο που πρεπει να αλλάξει και αυτό έθειξα. Και σε αυτο το θέμα όλα ξεκινάνε από "πάνω"
doctormarkon έγραψε: Τη δουλειά την έκαναν οι Σύμβουλοι του Υπουργού που δεν καταδέχονταν να έρθουν σε συνενόηση ούτε με τους υπαλλήλους του συγκεκριμένου τμήματος ούτε με τους προισταμένους άλλων τμημάτων και διευθύνσεων. Κατάστρωναν νομοσχέδια στον αέρα χωρίς να νοιάζονται πως θα εφαρμοστούν ή αν είναι αντιφατικοί με άλλους νόμους που προυπήρχαν. Ετσι οι υπάλληλοι τραβούσαν τα μαλλιά τους γιατί ήταν υποχρεωμένοι να τσακώνονται με τον κόσμο.
Οι νόμοι είναι φταγμένοι έτσι ώστε να εξαναγκάζεται ο κοσμάκης να καταφεύγει στα πολιτικά γραφεία.
Πολύ ακριβές το περιέγραψες , έτσι έχουν κατορθώσει να υπάρχει αυτό το χάος ώστε να καταλήγουν πελατιακές σχέσεις οι πολιτικοί με τον κόσμο.
doctormarkon έγραψε: Στα πολιτικά γραφεία δεν καταφεύγει μόνο για να διορίσει το παιδί του στο Δημόσιο αλλά για χίλιες δύο αιτίες που σχετίζονται με την τεχνητή και σκόπιμη δυσλειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.
Η πιό συνηθισμένη αιτία που κάνει τον κόσμο να καταφεύγει στα πολιτικά γραφεία είναι οι λίστες των νοσοκομείων και οι παντος είδους λίστες προτεραιότητας. Η πρακτική των υτπαλλήλων είναι να ξεφορτώνονται πρώτα τις εύκολες και συνηθισμένες υποθέσεις ανεξάρτητα από προτεραιότητες. Αν τους υποχρεώσει κάποιος από πάνω να τηρούν προτεραιότητα τότε ο πολιτικός που το κάνει επιδιώκει περισσότερη πελατεία στο μαγαζί του και όχι καλύτερη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.
Η καλύτερη λύση για να γίνει η δουλειά σου στο δημόσιο είναι να βρείς τον υπάλληλο που χειρίζεται την υπόθεσή σου και τον προιστάμενο κι τον διευθυντή του αν η υπόθεση είναι πολύπλοκη. Η προσωπική επαφή είναι η μαγική συνταγή και 9 στις 10 φορές η δουλειά γίνεται.
Μωρέ όλα μέσον είναι, καί ετσι το τεμπελχανείο των δημοσίων υπαλληλων συνεχίζει το ίδιο βιολί.
Θυμάμαι παλιά στην τοπική εφορία που ποιό παλιά ( και όχι τότε) εκεί ένα συγγενές μου πρόσωπο ήταν διευθηντής
Είχα πάει για μια υπόθεση που απαιτουσε πολύ χαρτομάνι , και αφου έτρεχα απο τον ένα στον άλλο βρήκα τον "ὑπευθηνο"
όπου του ζήτησα να μου βρεί τα χαρτιά της υπόθεσης. Μου το ανέβαλε για άλλη μέρα "περάστε την άλλη τρίτη" γιατί και καλά. είχε δουλειά.
Κατα τύχη μπαίνει μέσα ο διευθυντής τμήματος που τύχενε να ξέρει το όνομα μου- ότι ήταν συγγενής με ενα πρόην διευθηντή
και μου λέει γειά σας κύρις ταδε , όλα καλά,?Όλα καλά του απαντώ , να εδώ τρέχω για αυτό και αυτό.....πρίν καλά καλά τελειώσω την φράση....
πετάγεται ο υπάλληλος και μου λέει περάστε σε 10 λεπτακια θα τα έχω ετοιμα... έτσι από μια βδομάδα έγιναν 10 λεπτάκια.
Εξεπλάγην ο υπάλληλος διότι δεν του είχε σφυριχτεί τίποτα, δεν είχα πάει από πρίν κατ ευθείαν στο "μεσον" ( όπως και ποτέ δεν )
να βοηθήσει να κάνω την δουλειά μου ποιό γρήγορα.
Μπορώ να σας φέρω και άλλα παραδείγματα με υπαλλήλους που θέλαν λάδωμα για να παραδώσουν μια άδεια για όχημα ποιο γρήγορα και ένα σωρό
αλλα αυτό δεν είναι επι του θέμματος. Και σε αυτό το θέμα δεν φταίει ο απο πάνω ο πολιτικός αν και αυτοί είναι σε άλλα.

PELTASTIS VARNAVAS έγραψε:Δημόσιο… ώρα μηδέν…πιάσαμε πάτο και δεν πάει παρακάτω

Ένα ασφαλές συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ίδιοι, απλά (όπως λέει ο κυρίαρχος λαός) μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά…Γενικά, σε κάθε τέτοιο οργανισμό υπάρχει ένα διαπλεκόμενο 90% (‘’έξυπνοι’’-‘’άρχοντες’’-‘’παραλίες’’-κηφήνες) περίπου που υπολειτουργεί προκλητικά και ένα 10% (‘’κορόιδα’’-‘’βλάκες’’-ευσυνείδητοι) που υπερβάλλει εαυτό ώστε να καλύψει τα κενά του 90%. Κατά παράδοξο τρόπο, οι διοικήσεις όλων των κομματικών αποχρώσεων επινοούν μεθόδους με τις οποίες να πριμοδοτούν το καρκίνωμα του βισματικού 90% και να απαξιώνουν το 10% διαιωνίζοντας τη σήψη στο δημόσιο τομέα. Συγκεκριμένα, οι κηφήνες (90%) αμείβονται υψηλότερα, λαμβάνουν αποζημιώσεις για υπερωρίες και για σαββατοκύριακα ενώ απλά πηγαίνουν στη δουλειά για καφέ κάθε Τρίτη – Πέμπτη, 10:00 – 12:00…και θεωρούνται και από τους καλούς…Ο κηφήν θα αιτηθεί και θα λάβει επίδομα Η/Υ ενώ χρησιμοποιεί το CD ROM drive μόνο για να τοποθετεί το φραπέ του. Ο κηφήν θα λάβει (χωρίς καν να το αιτηθεί) επίδομα γλωσσομάθειας παρόλο που οι γνώσεις του δεν ξεπερνάν το γκουντμόρνινγκ και –κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μόνον- το γιου αρ μπιούντιφουλ, αη λοβ γιου…Βέβαια, την ώρα των κρίσεων ο κηφήν (90%) θα προαχθεί χάριν των γνωριμιών του (‘’κονέ’’) ενώ ο εργατικός (10%) θα παραμείνει στάσιμος ως αναντικατάστατος και ως μη έχων επικοινωνιακές-διοικητικές-ηγετικές ικανότητες…
Την ώρα των αδειών ο κηφήν (ως άχρηστος κι αχρείαστος…) μπορεί να φύγει όποτε θέλει, για όσο θέλει συνδυάζοντας 30 μέρες κανονική άδεια (που το βρήκε τόσο υπόλοιπο?), 10 μέρες μούφα επίσημη αναρρωτική (με περίπου 100 γιούρο ‘’λαδάκι’’…στο γιατρό που είναι φίλος ενός φίλου…) και λίγη άδεια υπηρεσιακών αναγκών για τα οδοιπορικά….Στον αντίποδα, το δέκα το καλό – εργατικός θα πρέπει εκ των προτέρων να λάβει έγκριση της ολιγοήμερης αδείας του από τον κλητήρα έως τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας…
Ως εκ τούτου, εδραιώνεται το δόγμα των αντικινήτρων στο δημόσιο…ποιος ο λόγος να δουλέψεις…ωχ αδερφέ…εσύ θα σώσεις την Ελλάδα…κάνε καμιά αρπακτή…καβαντζώσου…γίνε λαμόγιο…θα σε καταπιεί το σύστημα….και όλα αυτά υπό την κακουργηματική ανοχή (ίσως και καθοδήγηση) των εκάστοτε διοικήσεων.
Το μόνο ελαφρυντικό των αφασιακών διοικούντων είναι ότι ζούνε αρχικά σε μια φαντασίωση ότι αυτοί διοικούν, βιώνουν ένα παραλήρημα μεγαλείου πως κινούν τα νήματα της χώρας. Αποσπούν τις κομματικές θέσεις γλυψηματικά και από την επαύριον…την βλέπουν μάνατζερς της ελεύθερης αγοράς. Συχνά η προσγείωση είναι ανώμαλη καθότι γρήγορα αντιλαμβάνονται ότι γύρω τους υπάρχει ένας παγιωμένος νοσηρός μηχανισμός παραδιοίκησης που ελέγχει κάθε βήμα της επίσημης διοίκησης προερχομένης εκ της διακομματικής και του ΦΕΚ. Έτσι, αργά ή γρήγορα επέρχεται ο προαναγγελθείς επαίσχυντος συμβιβασμός.
ΠΕΣΤΑ ΦΙΛΕ ...ΠΕΣΤΑ...ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ...ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Κυρ 08 Αύγ 2010, 17:57

Peltasti θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Τα ποσοστά είναι αντίστροφα. Κακοί δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν, όπως υπάρχουν και κακοί ιδιωτικοί υπάλληλοι και κακοί ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ο μισθός των Δ.Υ. είναι καθορισμένος από νόμο, επίδομα υπολογιστή δεν παίρνουν όσοι το χρησιμοποιούν αλλά όσοι έχουν διορισθεί σε θέσεις Χειριστού Η/Υ, τεχνικού Η\Υ και σας διαβεβαιώ δεν είναι πάνω από 3-4 άτομα σε κάθε υπηρεσία, επίδομα ξένων γλωσσών δεν υπάρχει, οι υπερωρίες είναι περίπου στα 3 με 4,5 ευρώ ακαθάριστα την ώρα και έχει πλαφόν 40 τον μήνα.

Υπάρχουν χιλιάδες νοσηλεύτριες που τους χρωστούν άδειες από το 2008 και δεκάδες ρεπό, ενώ την ίδια ώρα τρέχουν σαν τρελές στους διαδρόμους για να καλύψουν τις κενές θέσεις. Το ξέρατε ότι κανονικά έπρεπε να κάνουν 1 νύχτα την εβδομάδα και ποτέ δεν ισχύει κάτι τέτοιο;; Κάνουν βάρδιες πρωί 7 - 15 και μετά καπάκι 22 - 6 για 1200 τον μήνα και 25 χρόνια υπηρεσία.

Και το φαινόμενο δεν περιορίζεται μόνο στις νοσηλεύτριες αλλά και σε άλλους κλάδους. Ξαναλέω, η δυστοκία του δημοσίου οφείλεται κατα κυριο λόγο στους ανεκδιήγητους νόμους που συντάσσουν οι κυβερνώντες και σε ένα λογιστικό σύστημα του 1920.

Δεύτερος σημαντικός λόγος είναι οι συνδικαλιστές και το κακό που επιτέλεσαν από την δεκαετία του 1980 και μετά. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που εμφανίστηκε και στον ιδιωτικό τομέα με αποτέλεσμα να κλείσουν εργοστάσια. Γιατί οι εργατοπατέρες δε νοιάζονται για τους εργαζομένους αλλά για την ικανοποίηση μικροπολιτικών συμφερόντων τους. Και εκεί γίνεται η ζημιά.

Τρίτος λόγος οι άσχετες διοικήσεις που διορίζονται κάθε φορά με σκοπό να βολέψουν οι υπουργοί τους δικούς τους

Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Κυρ 08 Αύγ 2010, 20:01

Αν και προσωπική μου αντίληψη είναι ότι είναι περίπου μισοί μισοί (ίσως κατάτι λιγότερα τα "λαμόγια"), δεν είναι ανάγκη να μαλώσουμε για τα ποσοστά :)

Φυσικά και έχει καλλιεργηθεί η εικόνα του υπερτοφικού δημοσίου, με τους υψηλά αμοιβόμενους υπαλλήλους, όμως αν δούμε την υπόλοιπη ΕΕ, και ιδιαίτερα την ΕΕ-15, θα δούμε ότι τόσο σε αριθμό όσο και σε μισθοδοσία υπαλλήλων, είμαστε κάτω από το μέσο όρο, ενώ και οι μισθοί (σε σχέση με το μέσο μισθό της κάθε χώρας) πάλι στο μέσο όρο είναι.

Αυτό που διαφέρει είναι το λεγόμενο "γραφειοκρατικό βάρος" για τις επιχειρήσεις (και υποθέτω και για τους ιδιώτες), το οποίο είναι το υψηλότερο στην ΕΕ (μαζί με την Ουγγαρία). Είναι συνολικότερα μία νοοτροπία αντιπαλότητας μεταξύ πολίτη και κράτους (και μόνο το ότι θεωρείσαι εξ'ορισμού φοροφυγάς φτάνει), η οποία συνεχώς ανατροφοδοτείται.

Για μένα είναι τελικά σύμπτωμα κρίσεως του αξιακού μας συστήματος ως κοινωνία. Και αυτό είναι μία μεγάλη κουβέντα από μόνο του :wink:
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 08 Αύγ 2010, 22:21

Tι εννοεις οτι ειμαστε κατω απο το μεσο ορο; δηλαδη εχουμε λιγοτερους ΔΥπαληλους σε σχεση με τις αλλες χώρες σε αναλογια με τον πληθυσμο; δεν νομιζω
Άβαταρ μέλους
Aristogenos
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Aristogenos » Κυρ 08 Αύγ 2010, 22:28

Divine Sinner έγραψε: ... δηλαδη εχουμε λιγοτερους ΔΥπαληλους σε σχεση με τις αλλες χώρες σε αναλογια με τον πληθυσμο; δεν νομιζω

Φίλε εξαρτάται πως θα το πάρει κανείς. Για αφαίρεσε από τους δημόσιους που έχουμε και το παπαδαριό που τους χρησοπληρώνουμε, τσάμπα και βερεσέ και θα βγούμε σε καλύτερα νουμερα...και ας το πάρουμε απο κεί....Καποτε πρεπει και αυτών αν τους κοπεί ο αμανές που τους έχουμε στην πλάτη μας.
Προσωπικά πιστεύω ότι έχουμε λογο δομής περιττούς εκει που δεν χρειάζονται και σε μερικους τομείς ελειπείς εκει που χρειάζονται... ¨Ολα αυτα βεβαια σε ένα άκρως γραφειοκρατικο δημόσιο λόγω νόμων και δομής...... που θα πρεπει να αλλάξουν και αυτά... Για να πλησιάσει έστω το ύγειές, ή το επίπεδο άλλων Ευρωπαικών κρατών , που εκεί ο σκοπός του δημόσιου είναι και στην θεωρία και στην πράξη , να εξυπηρετεί τον πολίτη και όχι να του φέρεται σαν σκλάβος όπως εδώ..
Άβαταρ μέλους
chrisvelis
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα

Δημοσίευση από chrisvelis » Κυρ 08 Αύγ 2010, 23:00

νομίζω ότι είναι λάθος η άποψη το ότι η δημόσιοι υπάλληλοι δεν δουλεύουν και ότι είναι πολύ και τέτοια. προσωπικά γνωρίζω πολύ καλά λόγω ότι έχω δουλέψει κιόλας ότι στην δεη ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα!! εχει πολύ λίγο προσωπικό γιατί δεν ανανεώνουν όσους φεύγουν με σύνταξη, δουλεύουν σαν τα σκυλιά στα ορυχεία η εργαζομενη και τώρα με της περικοπες τους κατάστρεψε. εγώ μιλάω για τους εργαζομενους όμως, γιατί και εκεί υπάρχουν και τα λαμόγια και τα λαμόγια ξεκινάνε από τους μηχανικούς και φτάνουν μέχρι τους διευτινταδες. έχουν βάλει όλους τους εργολάβους και κωνόμανε τα άντερα τους. έχω παραδείγματα πολλά να πω από συμπεριφορά στους εργαζομενους τις διοικήσεις. το θέμα δεν είναι μονο η συμπεριφορά!! το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να τους παίρνει όλους η μπάλα!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
Aristogenos
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Aristogenos » Κυρ 08 Αύγ 2010, 23:26

chrisvelis έγραψε:εχει πολύ λίγο προσωπικό γιατί δεν ανανεώνουν όσους φεύγουν με σύνταξη,
Αυτό ενοούσα στο προηγούμενο μυνημά μου εκεί που λέω "..και σε μερικους τομείς ελειπείς εκει που χρειάζονται " Πάντα λίγοι είναι αυτοί που βγάζουν την πολλή δουλειά.. θα ήταν άδικο να τους βάλουμε όλους στο ίδιο τσυβάλι. Οι περισσότεροι άλλωστε όταν μιλουν για δημόσιο ενοούν τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες...
που και εκεί ακόμα λιγότεροι είναι που δουλεύουν.... Τι θέμα είναι πως θα απαλαχτουμε απο αυτό το σύμπλεγμα των λουφαδόρων, και όχι απο αυτους που δουλέυουν πραγματικά.
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Δευ 09 Αύγ 2010, 01:02

Aristogenos έγραψε:
Divine Sinner έγραψε: ... δηλαδη εχουμε λιγοτερους ΔΥπαληλους σε σχεση με τις αλλες χώρες σε αναλογια με τον πληθυσμο; δεν νομιζω
Φίλε εξαρτάται πως θα το πάρει κανείς. Για αφαίρεσε από τους δημόσιους που έχουμε και το παπαδαριό που τους χρησοπληρώνουμε, τσάμπα και βερεσέ και θα βγούμε σε καλύτερα νουμερα...και ας το πάρουμε απο κεί....Καποτε πρεπει και αυτών αν τους κοπεί ο αμανές που τους έχουμε στην πλάτη μας.
Συγκρίνοντας την αναλογία ΔΥ προς τον ενεργό πληθυσμό, η Ελλάδα είναι λίγο κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ. Πρόσφατα κοίταζα τα στοιχεία, όπως και άλλους μύθους σχετικούς με τους ΔΥ (όπως το ότι παίρνουν πολλά ας πούμε).

Οι ιερείς Αριστόγενε μισθοδοτούνται από το Δημόσιο στο πλαίσιο συμφωνίας με την εκκλησία, όπου παρέδοσε σε ακτήμονες το μέγιστο μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας, την οποία είχε συσωρεύσει μέσω δωρεών, κληροδοτημάτων κλπ (αυτά δεν έχουν σταματήσει, εννοείται, αλλά είναι δικαίωμα του καθενός να διαθέτει την περιουσία του όπως νομίζει). Το δημόσιο δεν το συμφέρει σε καμία περίπτωση να υπαναχωρήσει από εκείνη τη συμφωνία, διότι απλούστατα τα ποσά που δίνει για τους ιερείς είναι πολύ μικρότερα από την αξία της περιουσίας που διανεμήθηκε και τα φορολογικά έσοδα που προέκυψαν/προκύπτουν από αυτήν.

Συνολικότερα, υπάρχει κακή κατανομή των ΔΥ, αυτό είναι το μόνο βέβαιο, αλλά δεν είναι η μόνη, ούτε καν η κύρια αιτία της κακοδιοικήσεως και των ελλειμμάτων.

Αναζητείστε τα περισσότερο στην έλλειψη ορθολογικής διοικήσεως, θεσμούς όπως η αρχαιότητα ας πούμε, στις σχέσεις με τους διάφορους προμηθευτές και στην πολυνομία... η διαφθορά δε πρώτα κυριαρχεί στα ανώτερα κλιμάκια (εκεί είναι και τα χοντρά λεφτά άλλωστε) και μετά κατεβαίνει προς τα κάτω (καθώς ο διευθαρμένος αφ'ενός δεν έχει το ηθικό κύρος να επιβάλει κυρώσεις, αφ'ετέρου χρειάζεται και άλλους ενόχους, έστω και σαφώς μικρότερης κλίμακας, για να εξασφαλίζεται η σιωπή όλων).
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
Aristogenos
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Aristogenos » Δευ 09 Αύγ 2010, 01:56

exiled έγραψε: Οι ιερείς Αριστόγενε μισθοδοτούνται από το Δημόσιο στο πλαίσιο συμφωνίας με την εκκλησία, όπου παρέδοσε σε ακτήμονες το μέγιστο μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας, την οποία είχε συσωρεύσει μέσω δωρεών, κληροδοτημάτων κλπ (αυτά δεν έχουν σταματήσει, εννοείται, αλλά είναι δικαίωμα του καθενός να διαθέτει την περιουσία του όπως νομίζει). .
Σου θυμίζω ότι το 1456 ο Μωαμεθ ο Β ο πορθητής αναγκασε όλους τους κατοίκους της Ελλάδας να δώσουν το 1/3 της περιουσίας τους στην εκκλησία..... να το βάλουμε και και αυτό στις δωρεες , σωστά ? ΥΠάρχουν και άλλου είδους "δωρεών"που λάβανε η εκκλησία. Θεωρείς λοιπόν ότι αυτα τους ανήκουν η πρεπει να τους ανηκουν. Συμφωνίες με απατεώνες και κλέφτες δεν γίνονται ας το παρουμε χαμπάρ.
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Δευ 09 Αύγ 2010, 09:20

Θα συμφωνήσω με τον Αριστόγενο (ξανά).

Στους 768000 Δ.Υ. περιλαμβάνονται περίπου 100.000 στρατιωτικοί, αριθμός που δεν μπορεί να μειωθεί λόγω της ιδιαιτερότητας των γειτόνων μας και εξαιτίας της απόφασης να υπάρχει ημιεπαγγελματικός στρατός και να μην στρατεύονται οι γυναίκες.

Οι παππάδες πρέπει να είναι άλλες 100.000, μπορεί και περισσότεροι αν σκεφτείς πως κάθε εκκλησία έχει 4-5 και υπάρχει εκκλησία ανα 2 τετράγωνα...

Αμέσως ο αριθμός πέφτει στους 568.000. Αφαίρεσε και τους συμβασιούχους στους οποίους επέβαλλε να απογραφούν... και μετά κάνε τη διαίρεση με τον ενεργό πληθυσμό.

Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Δευ 09 Αύγ 2010, 10:02

xifomaxos έγραψε:Οι παππάδες πρέπει να είναι άλλες 100.000, μπορεί και περισσότεροι αν σκεφτείς πως κάθε εκκλησία έχει 4-5 και υπάρχει εκκλησία ανα 2 τετράγωνα...
Καλό θα αντί για υποθέσεις, να αναζητάτε τα πραγματικά νούμερα.
Το κουτί της Πανδώρας έγραψε:το Κράτος πληρώνει 268.000.000 ευρώ γα μισθοδοσία και συντάξεις ιερέων.
Από http://www.koutipandoras.gr/ArticleDeta ... cleId=2032
Με 14.000 ευρώ το χρόνο (1.000 εωρώ το μήνα δλδ) μιλάμε για λιγότερα από 20.000, συμπεριλαμβάνοντας και τους συνταξιούχους.

Για τους στρατιωτικούς κοίταξα με διάφορους συνδυασμόυς στη μηχανή αναζήτησης, αλλά δεν μπόρεσα να βρω αριθμό ή ποσό... μάλλον θα πρέπει να κάτσω και να ψάξω στον προϋπολογισμό :wink:
Aristogenos έγραψε:Σου θυμίζω ότι το 1456 ο Μωαμεθ ο Β ο πορθητής αναγκασε όλους τους κατοίκους της Ελλάδας να δώσουν το 1/3 της περιουσίας τους στην εκκλησία
Δεν μπορείς να μου θυμίσεις κάτι το οποίο δεν έχω υπ'όψιν, και για το οποίο μολονότι αναζήτησα (επίσης με διάφορους συνδυασμούς), δεν μπόρεσα να βρω σχετική αναφορά στον ιστό. Θα με υποχρέωνες αν μου έδινες ένα σχετικό λινκ, με αναφορά στην ιστορική πηγή.
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 09 Αύγ 2010, 10:09

Οι παπάδες και οι στρατιωτικοί αποτελούν μία ιδιαιτερότητα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και αυτό φουσκώνει κάπως τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Τελικά οι Δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι πολλοί σε σχέση με τον ενεργό πληθυσμό και δεν είναι περισσότεροι σε σχέση με άλλες χώρες. Αλλη μία ιδιομορφία είναι ο μεγάλος αριθμός πτυχιούχων που δεν είναι κάτι θετικό αλλά μάλλον παίζει αρνητικό ρόλο. Αυτό για δύο λόγους. Από τη μία σπρώχνει πολλούς προς τα πανεπιστήμια όχι από δίψα για μάθηση αλλά επειδή βλέπουν το πτυχίο σαν εισητήριο για μια θέση στο δημόσιο. Το σημόσιο είναι ελκυστικό για τους λόγους που προανέφερα και αυτόματα γίνεται ελκυστικό και το Πανεπιστήμιο. Αλλά όταν το πτυχίο γίνεται απαραίτητη προυπόθεση για μια θέση στο Δημόσιο δεν γίνεται για να χρησιμοποιηθούν οι γνώσεις πάνω στη δουλειά αλλά για να αποκλειστούν οι "άλλοι" που δεν έχουν πτυχίο. Οι πανεπιστημιακές γνώσεις δεν χρησιμοποιούνται και οι δουλειές που απαιτούν γνώσεις δίνονται σε εταιρείες. Οι πτυχιούχοι παροπλίζονται και απαξιώνονται. Ενας λόγος που είναι ο μεγάλος αριθμός πτυχιούχων αρνητικό στοιχείο είναι επειδή όλοι αυτοί διεκδικούν σύντομα θέσεις στην ιεραρχία και εκεί στο συνωστισμό παιζει το ρουσφέτι. Όχι τόσο για την είσοδο (στο Δημόσιο ως μόνιμος μπαίνεις και κυρίως με εξετάσεις οι συμβασιούχοι γίνονται αορίστου χρόνου και όχι μόνιμοι) όσο για την άνοδο στη γραφειοκρατική ιεραρχία.
Αλλη δυσλειτουργική όψη της ελληνικής δημόσιας διοίκησης είναι η "κολοβή ιεραρχική πυραμίδα" με την έννοια ότι η κορυφή για τους μόνιμους υπαλλήλους δεν είναι τόσο ψηλή και πάνω από αυτήν υπάρχουν κλιμάκια πολιτικής ιεραρχίας που κάνουν τη Διοίκηση ερμαιο στις ανορθολογικές αποφάσεις των εκάστοτε κυβερνώντων. Η Δημόσια Διοίκηση - η γραφειοκρατία όπως λέει ο Weber είναι ένα εργαλείο που χαρακτηρίζεται από ακρίβεια, συνέχεια, συνέπεια και έλλειψη συναισθημάτων πάθους εμπάθειας αγάπης ή μίσους (λόγω συγγενειας ή πολιτικών θρησκευτικών πεποιθήσεων). Κατά τον Weber η μονιμότητα είναι απαραίτητη προυπόθεση για τη σωστή λειτουργία μιάς γραφειοκρατικής οργάνωσης και όχι μόνο δημόσιας αλλά και ιδιωτικής.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Oικονομία”