ΤΑΞΙΚΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ!
-
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Άνδρας
- Έλαβε Likes: 5 φορές
ΤΑΞΙΚΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ!
Ανάμεσα στους αναρχομπάχαλους που συλλαμβάνονται κατα καιρούς, συμπεριλαμβάνονται:
- Ο γιος του Καφετζόπουλου.
Πασίγνωστος ηθοποιός, τηλε-μαϊντανός, ηγετικό στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων.
- Η δεσποινίς Αντιγόνη Χελιώτη, κόρη πολύ εύπορης οικογένειας με βίλλα στην Πεντέλη.
- Ο κ.Δημητράκης, γόνος επίσης εύπορης οκογένειας.
- Η κόρη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δραγασάκη. Συνελήφθη για υπόθεση όπλων και ναρκωτικών.
- Ο γιος του Βούτση, ηγετικό στελέχους του ΣΥΝ.
- Τα παιδιά του Νιώτη, βουλευτή και παλιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, και νυν αντιπροέδρου της Βουλής.
- Τα παιδιά του Κουράκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
- Ο εγγονός του Μίκυ Θεοδωράκη, φυσιογνωμία-φετίχ της αριστεράς, που φυσικά έγινε και υπουργός επί ΝΔ....
Πολύ πρόχειρα θυμήθηκα αυτούς. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί ακόμα.
Νομίζω πως κάτι παραπλήσιο έχει ακουστεί για τον γιο του μεγαλοδημοσιογράφου Βαρεμένου, αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Υποθέτω ότι όλοι αυτοί αγωνίζονται για την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας, του κράτους, της εξουσίας και την εγκαθίδρυση της αταξικής κοινωνίας.
Λένε ότι μισούν τους εξουσιαστές, τους πλούσιους, όλους αυτούς τέλοσπάντων που έχουν κάποια δύναμη (πολιτική, κοινωνική, οικονομική).
Δηλαδή μισούν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους, αφού και οι ίδιοι είναι καλοβολεμένοι του κερατά.
Εξυπακούεται πως όταν τους συλλάβουν, ο δικτυωμένος φραγκάτος μπαμπάκας τους κάνει τα πάντα για να την βγάλουν καθαρή (δεν τα καταφέρνει πάντα βέβαια), τους καλύπτει και εμμέσως ή αμέσως τους παροτρύνει να συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά του κατεστημένου....
- Ο γιος του Καφετζόπουλου.
Πασίγνωστος ηθοποιός, τηλε-μαϊντανός, ηγετικό στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων.
- Η δεσποινίς Αντιγόνη Χελιώτη, κόρη πολύ εύπορης οικογένειας με βίλλα στην Πεντέλη.
- Ο κ.Δημητράκης, γόνος επίσης εύπορης οκογένειας.
- Η κόρη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δραγασάκη. Συνελήφθη για υπόθεση όπλων και ναρκωτικών.
- Ο γιος του Βούτση, ηγετικό στελέχους του ΣΥΝ.
- Τα παιδιά του Νιώτη, βουλευτή και παλιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, και νυν αντιπροέδρου της Βουλής.
- Τα παιδιά του Κουράκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
- Ο εγγονός του Μίκυ Θεοδωράκη, φυσιογνωμία-φετίχ της αριστεράς, που φυσικά έγινε και υπουργός επί ΝΔ....
Πολύ πρόχειρα θυμήθηκα αυτούς. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί ακόμα.
Νομίζω πως κάτι παραπλήσιο έχει ακουστεί για τον γιο του μεγαλοδημοσιογράφου Βαρεμένου, αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Υποθέτω ότι όλοι αυτοί αγωνίζονται για την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας, του κράτους, της εξουσίας και την εγκαθίδρυση της αταξικής κοινωνίας.
Λένε ότι μισούν τους εξουσιαστές, τους πλούσιους, όλους αυτούς τέλοσπάντων που έχουν κάποια δύναμη (πολιτική, κοινωνική, οικονομική).
Δηλαδή μισούν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους, αφού και οι ίδιοι είναι καλοβολεμένοι του κερατά.
Εξυπακούεται πως όταν τους συλλάβουν, ο δικτυωμένος φραγκάτος μπαμπάκας τους κάνει τα πάντα για να την βγάλουν καθαρή (δεν τα καταφέρνει πάντα βέβαια), τους καλύπτει και εμμέσως ή αμέσως τους παροτρύνει να συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά του κατεστημένου....
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Re: ΤΑΞΙΚΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ!
Ανάβεις φωτιές
ανοίγεις πληγές...
ανοίγεις πληγές...
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Apomakros
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Κάποτε η λαϊκίστικη δεξιά έλεγε πως δεν πάει να είσαι κομμουνιστής και πλούσιος. Σήμερα η λαϊκίστικη αριστερά λέει πως δεν υπάρχει δημοκρατική αστυνομία, επειδή το κράτος δεν είναι παρά αποκλειστικά και μόνο το πεδίο ταξικών συγκρούσεων. Επομένως, λένε, δεν μπορεί να υπάρξει ως προοπτική μια κοινωνία με ειρήνη και ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες. Η ουτοπία δεν χωράει, μόνον ο πόλεμος.
Μιλάνε εκ του ασφαλούς βέβαια, διότι ο καλός μπαμπάκας θα τους ξελασπώσει όποτε χρειαστεί, πράγμα σύνηθες και καθόλου ουτοπικό.
Νομίζω πως κανείς υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος δεν πιστεύει ότι η τρομοκρατία (ή το αντάρτικο πόλεων) μπορεί να τελεσφορήσει σε μια δημοκρατία.
Σε απολυταρχικά καθεστώτα ίσως.
Διαφαίνεται πως ο χώρος της ελληνικής μη κομμουνιστικής αριστεράς θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ομηρία από τον κάθε αυτόκλητο "επαναστάτη", εκτός αν ληφθούν συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες.
(Και μια απ' αυτές είναι το διαζύγιο)
Μιλάνε εκ του ασφαλούς βέβαια, διότι ο καλός μπαμπάκας θα τους ξελασπώσει όποτε χρειαστεί, πράγμα σύνηθες και καθόλου ουτοπικό.
Νομίζω πως κανείς υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος δεν πιστεύει ότι η τρομοκρατία (ή το αντάρτικο πόλεων) μπορεί να τελεσφορήσει σε μια δημοκρατία.
Διαφαίνεται πως ο χώρος της ελληνικής μη κομμουνιστικής αριστεράς θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ομηρία από τον κάθε αυτόκλητο "επαναστάτη", εκτός αν ληφθούν συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες.
- PELTASTIS VARNAVAS
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
ΧΕΧΕ
οι γνωστοι και καθολου αγνωστοι, και που σακομα κασσανδρ?
η χαβιαρο[ψευτο]αριστερα των βορειων προαστιων και της αστακομακαροναδας σβισμενης με ντιμπλ 15 ετων..
κατι σαν λαηβ διαδραστικο νιντεντο επι της πανεπιστημιου στρητ
ξεφτιλα και απαξιωση του γνησιου εργατικου φοιτητικου αγροτικου κινηματος..οι [γκριζοι] λυκοι φορεσαν την προβια του προλεταριου και μπηκαν στο μαντρι....μαζι με αρκετους ασφαλιτες απο κεντρα αποφασεων εντος και εκτος...ΕΕ [πεστα ρε αλεκαρα περσι στον χατζηνικολαου] και εδεσε η πουτιγκα....εχω βρει αρκετα ενδιαφερουσα βιβλιογραφια...θα την αγορασω με το δωρο χριστουγεννων...αν μου αποδοθει φετος....
οι γνωστοι και καθολου αγνωστοι, και που σακομα κασσανδρ?
η χαβιαρο[ψευτο]αριστερα των βορειων προαστιων και της αστακομακαροναδας σβισμενης με ντιμπλ 15 ετων..
κατι σαν λαηβ διαδραστικο νιντεντο επι της πανεπιστημιου στρητ
ξεφτιλα και απαξιωση του γνησιου εργατικου φοιτητικου αγροτικου κινηματος..οι [γκριζοι] λυκοι φορεσαν την προβια του προλεταριου και μπηκαν στο μαντρι....μαζι με αρκετους ασφαλιτες απο κεντρα αποφασεων εντος και εκτος...ΕΕ [πεστα ρε αλεκαρα περσι στον χατζηνικολαου] και εδεσε η πουτιγκα....εχω βρει αρκετα ενδιαφερουσα βιβλιογραφια...θα την αγορασω με το δωρο χριστουγεννων...αν μου αποδοθει φετος....
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει..."
"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
να μην αγριέψει..."
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
- PELTASTIS VARNAVAS
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
ασχετον σχετικον..
επιτρεψατε μου να εκδοσω εκτακτο δελτιο ακραιων...φαινομενων
εγκληματικοτητας την περιοδο που θακολουθησει....
ουσιαστικο ή επικοινωνιακο-φαινομενικο?
πραγματικο ή φτιασιδομενο ακομα δεν ξερω....μπορει να εχουν μεινει τιποτα αποθεματα απο καμερες σε καναν μπατζανακη υφυπουργου νυν ή τεως
μπορει να ειναι η κριση, ισως να σκεφτουν καποιοι οτι οσοι εχουν 14 μισθο θα εχουν τα ριαλια στην πουγγα...ευκαιρια για απαλλοτριωση και αναδιανομη...
[με σωστη στοχοθετηση να το συζηταγα ισως..... --καπου μεταξυ τσεροκε και Α6 οχι ομως το βιοπαλαιστη και την πωλητρια κινητης τηλεφωνιας των 800 μεικτα με απληρωτα ρεπα και πληρωμη καθε τριτη πανσεληνο--ροαρρρρ]
ισως να παιξουν ρολο και οι νομοι περι ευκολης αποφυλακισης διαφορων
[δεν εχω ακομα πληρη αμφιπλευρη ενημερωση επι τουτου---μηδενι δικη δικασης πριν αμφοιν μυθον ακουσεις...που λεν και οι φιλοι νομικοι... ]
επιτρεψατε μου να εκδοσω εκτακτο δελτιο ακραιων...φαινομενων
εγκληματικοτητας την περιοδο που θακολουθησει....
ουσιαστικο ή επικοινωνιακο-φαινομενικο?
πραγματικο ή φτιασιδομενο ακομα δεν ξερω....μπορει να εχουν μεινει τιποτα αποθεματα απο καμερες σε καναν μπατζανακη υφυπουργου νυν ή τεως
μπορει να ειναι η κριση, ισως να σκεφτουν καποιοι οτι οσοι εχουν 14 μισθο θα εχουν τα ριαλια στην πουγγα...ευκαιρια για απαλλοτριωση και αναδιανομη...
[με σωστη στοχοθετηση να το συζηταγα ισως..... --καπου μεταξυ τσεροκε και Α6 οχι ομως το βιοπαλαιστη και την πωλητρια κινητης τηλεφωνιας των 800 μεικτα με απληρωτα ρεπα και πληρωμη καθε τριτη πανσεληνο--ροαρρρρ]
ισως να παιξουν ρολο και οι νομοι περι ευκολης αποφυλακισης διαφορων
[δεν εχω ακομα πληρη αμφιπλευρη ενημερωση επι τουτου---μηδενι δικη δικασης πριν αμφοιν μυθον ακουσεις...που λεν και οι φιλοι νομικοι... ]
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει..."
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
να μην αγριέψει..."
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
-
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Μία διόρθωση: Για τον γιο του Σόμπολου εέει ακουστεί, όχι για τον γιο του Βαρεμένου.
Ο Βαρεμένος ήταν απλά υποψήφιος με τον μεγάλο εχθρό του κατεστημένου τον ΣΥΡΙΖΑ...
Ο Βαρεμένος ήταν απλά υποψήφιος με τον μεγάλο εχθρό του κατεστημένου τον ΣΥΡΙΖΑ...
Καλά οι αρχικές χαζομάρες που προορίζονται για το τηλε-κοινό του Τηλε-Πιάστη είναι ανάξιες σχολιάσμου, αφού μόνο γέλιο προκαλούν. Θα σταθώ στην παρατήρηση του Αντώνη.
«Το κράτος λοιπόν δεν υπαρχει από καταβολής κόσμου. Υπήρξαν κοινωνίες, που τα βγάζανε πέρα χωρίς αυτό, που δεν είχαν ιδέα για κράτος και κρατική εξουσία. Σε μιαν ορισμένη βαθμίδα της οικονομικής εξέλιξης, που συνδεόταν αναγκαστικά με τη διάσπαση της κοινωνίας σε τάξεις, το κράτος έγινε αναγκαιότητα εξαιτίας αυτής της διάσπασης. Πλησιάζουμε τώρα με βήματα γοργά σε μια τέτοια βαθμίδα ανάπτυξης της παραγωγής, όπου η ύπαρξη αυτών των τάξεων όχι μόνο έπαψε ν' αποτελεί αναγκαιότητα, μα και γίνεται πραγματικά εμπόδιο της παραγωγής. Οι τάξεις θα εξαφανιστούν τόσο αναπόφευκτα, όσο αναπόφευκτα είχαν γεννηθεί στο παρελθόν. Με την εξαφάνιση των τάξεων θα εξαφανιστεί αναπόφευκτα και το κράτος. Η κοινωνία, που θα οργανώσει με νέο τρόπο την παραγωγή πάνω στη βάση της ελεύθερης και ισότιμης ένωσης των παραγωγών, θα στείλει ολόκληρη την κρατική μηχανή εκεί, όπου θα είναι τότε η θέση της: στο μουσείο των αρχαιοτήτων, δίπλα στο ροδάνι και στο μπρούντζινο τσεκούρι».
Λαθεμένη θέση. Η αριστερά, όχι σήμερα, αλλά από την εποχή του Μαρξ υποστηρίζει ότι το κράτος είναι μηχανισμός κυριαρχίας της άρχουσας τάξης και όχι το πεδίο των ταξικών συγκρούσεων. Αταξικό κράτος ή, κράτος πάνω από τις τάξεις δεν υπάρχει, ούτε και είναι δυνατόν να υπάρξει.Σήμερα η λαϊκίστικη αριστερά λέει πως δεν υπάρχει δημοκρατική αστυνομία, επειδή το κράτος δεν είναι παρά αποκλειστικά και μόνο το πεδίο ταξικών συγκρούσεων.
Στα πλαίσια της καπιταλιστικής κοινωνίας είναι αδύνατον. Οταν, όμως, εξαφανιστούν οι τάξεις, τότε ναι μπορεί να υπάρξει. Ο Ενγκελς στο Αντιντύρινγκ είχε γράψει:Επομένως, λένε, δεν μπορεί να υπάρξει ως προοπτική μια κοινωνία με ειρήνη και ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες.
«Το κράτος λοιπόν δεν υπαρχει από καταβολής κόσμου. Υπήρξαν κοινωνίες, που τα βγάζανε πέρα χωρίς αυτό, που δεν είχαν ιδέα για κράτος και κρατική εξουσία. Σε μιαν ορισμένη βαθμίδα της οικονομικής εξέλιξης, που συνδεόταν αναγκαστικά με τη διάσπαση της κοινωνίας σε τάξεις, το κράτος έγινε αναγκαιότητα εξαιτίας αυτής της διάσπασης. Πλησιάζουμε τώρα με βήματα γοργά σε μια τέτοια βαθμίδα ανάπτυξης της παραγωγής, όπου η ύπαρξη αυτών των τάξεων όχι μόνο έπαψε ν' αποτελεί αναγκαιότητα, μα και γίνεται πραγματικά εμπόδιο της παραγωγής. Οι τάξεις θα εξαφανιστούν τόσο αναπόφευκτα, όσο αναπόφευκτα είχαν γεννηθεί στο παρελθόν. Με την εξαφάνιση των τάξεων θα εξαφανιστεί αναπόφευκτα και το κράτος. Η κοινωνία, που θα οργανώσει με νέο τρόπο την παραγωγή πάνω στη βάση της ελεύθερης και ισότιμης ένωσης των παραγωγών, θα στείλει ολόκληρη την κρατική μηχανή εκεί, όπου θα είναι τότε η θέση της: στο μουσείο των αρχαιοτήτων, δίπλα στο ροδάνι και στο μπρούντζινο τσεκούρι».
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
-
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Ρε διασκεδαστή. Το πόσο γελοία είναι αυτά που αναφέρεις, μπορεί να το αντιληφθεί όποιος έχει λίγο μυαλό να σκεφτεί και δεν του το έχουν κάψει ο Καρατζαφύρερ ή, ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής. Ο κόρη του Δραγασάκη π.χ. από που και ως που συνδέεται με τους αναρχικούς; Η δε εγγονός του Μίκυ πάλι;
Φωτογραφία από τη βίλα της Πεντέλης που έμενε η Αντιγόνη έχεις;
Φωτογραφία από τη βίλα της Πεντέλης που έμενε η Αντιγόνη έχεις;
-
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Ο εγγονός του Θεοδωράκη συνελλήφθη επειδή συμμετείχε σε επεισόδια στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο. Το αν ανήκει στους αναρχικούς, σε κάποιο αριστερίστικο κομματίδιο ή σε άλλη συγγενική συνομοταξία, είναι δευτερεύον...
Η κόρη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δραγασάκη άνηκε σε σπείρα με όπλα και ναρκωτικά.
Ως γνωστόν, οι αναρχικοί δεν έχουν καμμία σχέση με τέτοια πράγματα.... ούτε φυσικά με τον ΣΥΡΙΖΑ....
Για την Αντιγόνη Χελιώτη (μην ντρέπεσαι να πεις το επώνυμό της) τι αμφισβητείς;
Ότι προέρχεται από πλούσια οικογένεια;
Όλοι αυτοί οι γόνοι της άρχουσας τάξης αγωνίζονται για την ίδρυση της αταξικής κοινωνίας...
Η κόρη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δραγασάκη άνηκε σε σπείρα με όπλα και ναρκωτικά.
Ως γνωστόν, οι αναρχικοί δεν έχουν καμμία σχέση με τέτοια πράγματα.... ούτε φυσικά με τον ΣΥΡΙΖΑ....
Για την Αντιγόνη Χελιώτη (μην ντρέπεσαι να πεις το επώνυμό της) τι αμφισβητείς;
Όλοι αυτοί οι γόνοι της άρχουσας τάξης αγωνίζονται για την ίδρυση της αταξικής κοινωνίας...
O εγγονός του Θοδωράκη συνελήφθη έξω από το σπίτι του την ώρα που έφευγε για να πάει στη δουλειά του. Το ότι οι μπάτσοι κατασκεύασαν κατηγορητήριο - το οποίο μπάζει από παντού - δεν μου λέει τίποτα. Αφού είναι γνωστό πως κατασκευάζουν κατηγορητήρια οι μπάτσοι - φάνηκε και στην Θεσσαλονίκη με την περίπτωση του 23χρονου φοιτητή με τις πυτζάμες.
Δηλαδή όποιος ανήκει σε σπείρες με όπλα και ναρκωτικά είναι αναρχικός; Πας πολύ καλά, σου αξίζει εκπομπή στο Τηλε-Πιάστη μεταξύ μπουμπούκου και Βελόπουλου.Η κόρη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δραγασάκη άνηκε σε σπείρα με όπλα και ναρκωτικά.
Ως γνωστόν, οι αναρχικοί δεν έχουν καμμία σχέση με τέτοια πράγματα.
Για τη βίλα στη Πεντέλη σε ρώτησα. Εχεις καμιά φώτο να δούμε και εμείς αυτή τη βίλα. Ξέρεις τι δουλειά κάνει ο πατέρας της και η μητέρα της;Για την Αντιγόνη Χελιώτη (μην ντρέπεσαι να πεις το επώνυμό της) τι αμφισβητείς;
Αυτή είναι η άρχουσα τάξη; Και εγώ που νόμιζα ότι ήταν ο Κόκκαλης, ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης, ο Σάλας και οι άλλοι.Όλοι αυτοί οι γόνοι της άρχουσας τάξης αγωνίζονται για την ίδρυση της αταξικής κοινωνίας
-
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Ναι, όντως. Όλες οι συλλήψεις που έχουν γίνει είναι προϊόν σκευωρίας και συνωμοσίας προκειμένου να χτυπηθεί το μεγαλειώδες αναρχικό κίνημα...O εγγονός του Θοδωράκη συνελήφθη έξω από το σπίτι του την ώρα που έφευγε για να πάει στη δουλειά του. Το ότι οι μπάτσοι κατασκεύασαν κατηγορητήριο - το οποίο μπάζει από παντού - δεν μου λέει τίποτα. Αφού είναι γνωστό πως κατασκευάζουν κατηγορητήρια οι μπάτσοι - φάνηκε και στην Θεσσαλονίκη με την περίπτωση του 23χρονου φοιτητή με τις πυτζάμες.
Εάν είναι και γόνος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τότε κάτι τρέχει...Δηλαδή όποιος ανήκει σε σπείρες με όπλα και ναρκωτικά είναι αναρχικός;
http://www.fimes.gr/2009/11/antigonh-xelioti/Για τη βίλα στη Πεντέλη σε ρώτησα. Εχεις καμιά φώτο να δούμε και εμείς αυτή τη βίλα. Ξέρεις τι δουλειά κάνει ο πατέρας της και η μητέρα της;
Εδώ υπάρχει φωτογραφία της διώροφης βίλας στο φτωχικό προάστιο της Πεντέλης.
Ο πατέρας της είναι τοπογράφος και η μάνα της εκπαιδευτικός, και πρόκειται περί εύπορης οικογένειας.
Δεν είναι μόνο αυτοί.Αυτή είναι η άρχουσα τάξη; Και εγώ που νόμιζα ότι ήταν ο Κόκκαλης, ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης, ο Σάλας και οι άλλοι.
Άρχουσα τάξη είναι το σύνολο των ανθρώπων που κατέχουν εξουσία πάσης μορφής.
Όχι μονο οικονομική.
To αντίθετο συμβαίνει, όταν συλλαμβάνονται άσχετοι. Και ο έγγονος του Θεοδωράκη δεν είχε καμιά σχέση.Όλες οι συλλήψεις που έχουν γίνει είναι προϊόν σκευωρίας και συνωμοσίας προκειμένου να χτυπηθεί το μεγαλειώδες αναρχικό κίνημα
Τότε ανήκει στους αναρχικούςΕάν είναι και γόνος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τότε κάτι τρέχει...
Ωραία!!! Τώρα φέρε μας και μια φωτογραφία από το φτωχικό του συναγωνιστή Παναγιώταρου στο Ψυχικό.Εδώ υπάρχει φωτογραφία της διώροφης βίλας στο φτωχικό προάστιο της Πεντέλης.
Η άρχουσα τάξη!!! Τοπογράφος και εκπαιδευτικός!!! Οντως κατέχουν ....«εξουσία πάσης μορφής».Ο πατέρας της είναι τοπογράφος και η μάνα της εκπαιδευτικός,
Βλέπεις Κώστα μου, γιατί δεν αξίζει να σε παίρνει κανείς στα σοβαρά. Με αυτές τις χαζομαρίτσες μπορεί να τσιμπίσει καμιά Αρέλα, κανένας πρώην ή, νυν θαυμαστής του Καρατζαφύρερ, κανέναν τηλεθεατής του Τηλε-Πιάστη, αλλά λίγο να τις εξετάσει κάποιος καταλαβαίνει τη γελοιότητα τους.
- Apomakros
Γιατί είναι λαθεμένη θέση; Ποιος αριστερός αρνείται την πάλη των τάξεων; Σύμφωνα με την αριστερή ιδεολογία, δεν είναι το κράτος πεδίο ταξικών συγκρούσεων; Και πού συγκρούονται οι τάξεις δηλαδή; Στο γήπεδο ή στο διάστημα; Μέσα στο κράτος συγκρούονται, το οποίο είναι βέβαια μηχανισμός κυριαρχίας της άρχουσας τάξης, όπως λες.Απόμακρος έγραψε:Σήμερα η λαϊκίστικη αριστερά λέει πως δεν υπάρχει δημοκρατική αστυνομία, επειδή το κράτος δεν είναι παρά αποκλειστικά και μόνο το πεδίο ταξικών συγκρούσεων.
Clash έγραψε:Λαθεμένη θέση. Η αριστερά, όχι σήμερα, αλλά από την εποχή του Μαρξ υποστηρίζει ότι το κράτος είναι μηχανισμός κυριαρχίας της άρχουσας τάξης και όχι το πεδίο των ταξικών συγκρούσεων.
Αλλά ας αφήσουμε τον Μαρξ και τον Ένγκελς κι ας δούμε τα πράγματα κάτω από τη σύγχρονη οπτική.
Στο ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική και αποτελεσματική αστυνομία, ο Τσίπρας και οι περί αυτόν έχουν σαφέστατα απαντήσει αρνητικά. Γι’ αυτό και δεν τη θέλουν στα Εξάρχεια, στα Πανεπιστήμια κλπ.
Ο ναρκισσισμός από τον οποίο διακατέχονται κάποιες από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ δεν τους επιτρέπει να αντιληφθούν, πρώτον, πως η εγκληματικότητα είναι μείζον κοινωνικό πρόβλημα και, δεύτερον, πως πλήττει κυρίως τα χαμηλά κοινωνικο-οικονομικά στρώματα. Οι πλούσιοι δεν έχουν ανάγκη την Αστυνομία, πληρώνουν στρατούς και χτίζουν σπίτια–κάστρα. Ο φτωχοί και οι αδύναμοι την έχουν ανάγκη. Διαφορετικά, οι ζωές και οι περιουσίες τους θα βρεθούν στο έλεος της κάθε λογής μαφίας.
Ο φτωχός και ο εξαθλιωμένος δεν έχει άλλο καταφύγιο από το οργανωμένο κράτος και τους θεσμούς του. Το ζητούμενο είναι η δημοκρατική λειτουργία της Αστυνομίας και όχι η απαξίωση της.
Γι' αυτό το λόγο είδα με καλό μάτι από την αρχή τις εξαγγελίες. Αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση πως θα γίνω συνήγορος του Υπουργού όταν κάνει κωλοτούμπες ή της Αστυνομίας όταν αυθαιρετεί. Τα λάθη και οι παραλείψεις πρέπει να επισημαίνονται και να στηλιτεύονται, διότι στο φινάλε, όλοι θέλουμε μια αστυνομία που να επιβάλλει το νόμο αλλά και να τον τηρεί.
Η σιωπηλή συγκατάβαση προς όσους την πολεμούν δεν έχει κανένα αριστερό έρεισμα.
(Αντιθέτως, το αίτημα για μια πιο δυνατή και πιο δημοκρατική αστυνομία είναι κοινωνικό και οικουμενικό)
-
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Ε, αφού το λες εσύ...To αντίθετο συμβαίνει, όταν συλλαμβάνονται άσχετοι. Και ο έγγονος του Θεοδωράκη δεν είχε καμιά σχέση.
Από την στιγμή που:Τότε ανήκει στους αναρχικούς
-Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατ'επανάληψη καλύψει τους αναρχικούς.
- Πολλοί γόνοι στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μόνο, έχουν αποδεδειγμένα σχέση με αναρχικούς
- Οι αναρχικοί δεν είναι και τελείως άσχετοι (...) με τα ευγενή σπορ των όπλων και των ναρκωτικών
τότε δεν είναι και απίθανο η θυγατήρ Δραγασάκη που είναι χοντρά μπλεγμένη σε υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών και κατοχής όπλων να έχει σχέση με σας..
Δεν θα είναι άλλωστε ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία...
Ζήτησες την φωτογραφία της βίλας της οικογένειας Χελιώτη... Στην έδειξα..Ωραία!!! Τώρα φέρε μας και μια φωτογραφία από το φτωχικό του συναγωνιστή Παναγιώταρου στο Ψυχικό.
Τώρα μου ζητάς φωτογραφία του σπιτιού του Παναγιώταρου (στελέχους της Χ.Α)..
Κλασική περίπτωση προσπάθειας αποπροσανατολισμού της συζήτησης..
Ουδεμία σχέση με το θέμα, αφού εδώ μιλάμε για τα αναρχοπλουσιόπαιδά σας που έχουν συλληφθεί.
Αλλά για να μην σε αφήσω παραπονεμένο θα σου πω ότι νομίζω πως δεν μένει στο Ψυχικό και δεν ξέρω φυσικά πως είναι το σπίτι του.
Αλλά και πάλι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Η δικιά μας ιδεολογία δεν θέτει οικονομίστικους φραγμούς. Αν κάποιος άνθρωπος δούλεψε, έφτιαξε περιουσία και έχει συγχρόνως σωστές απόψεις και πράττει αναλόγως, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αντιθέτως, εσείς είστε οι υποκριτές, αφού κραυγάζετε κατά των πλουσίων και των προνομιούχων, ενώ συγχρόνως η πλειοψηφία σας ανήκει σε αυτά τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα.
ΑΝ παρατήρησες, η απάντησή μου περί "άρχουσας τάξης" δεν αφορούσε στους γονείς της Χελιώτη, αλλά σε αυτό που είπες περί "Βαρδινογιάννη, Σάλα, Λάτση κτλ"Η άρχουσα τάξη!!! Τοπογράφος και εκπαιδευτικός!!! Οντως κατέχουν ....«εξουσία πάσης μορφής».
Μην προσπαθείς αδίκως να σπεκουλάρεις.
Η οικογένεια της Χελιώτη είναι μία εύπορη οικογένεια που μένει σε ένα ακριβό σπίτι σε μία ακριβή περιοχή.
Η κόρη τους είναι σεσημασμένη αναρχικιά και προφανέστατα ισχυρίζεται ότι διεξάγει ταξικό αγώνα υπέρ των καταπιεσμένων...
Κοινώς δουλεύεστε μεταξύ σας.
Καραγκιοζιλίκια.
- Apomakros
Να τη... (βρίσκαμε...)
Δεν ξέρω αν θα προλάβουμε να τη δούμε ποτέ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να την απαξιώνουμε. Η δημοκρατική λειτουργία είναι το ζητούμενο γι' αυτό και χαιρετίζουμε κάθε βήμα, όσο μικρό κι αν είναι, προς την κατεύθυνση αυτή. Γι' αυτό επίσης στηλιτεύουμε κάθε αυθαιρεσία των οργάνων της.
(Συμφωνώ πως ο νόμος πρέπει να είναι αυστηρότερος στα πρόσωπα που ασκούν κρατική εξουσία)
Δεν ξέρω αν θα προλάβουμε να τη δούμε ποτέ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να την απαξιώνουμε. Η δημοκρατική λειτουργία είναι το ζητούμενο γι' αυτό και χαιρετίζουμε κάθε βήμα, όσο μικρό κι αν είναι, προς την κατεύθυνση αυτή. Γι' αυτό επίσης στηλιτεύουμε κάθε αυθαιρεσία των οργάνων της.
(Συμφωνώ πως ο νόμος πρέπει να είναι αυστηρότερος στα πρόσωπα που ασκούν κρατική εξουσία)
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Apomakros έγραψε:Κάποτε η λαϊκίστικη δεξιά έλεγε πως δεν πάει να είσαι κομμουνιστής και πλούσιος. Σήμερα η λαϊκίστικη αριστερά λέει πως δεν υπάρχει δημοκρατική αστυνομία, επειδή το κράτος δεν είναι παρά αποκλειστικά και μόνο το πεδίο ταξικών συγκρούσεων. Επομένως, λένε, δεν μπορεί να υπάρξει ως προοπτική μια κοινωνία με ειρήνη και ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες. Η ουτοπία δεν χωράει, μόνον ο πόλεμος.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Mantam Froufrou
Ξέχασες να πεις, βέβαια, πως η αστυνομία γίνεται όργανο των πλουσίων και κρατούντων και στέκονται τελικά ΑΠΕΝΑΝΤΙ στον εξαθλιωμένο... Επέτρεψέ μου, δηλαδή. Σε οικογένεια αστυνομικών μεγάλωσα. Ο θείος μου, θεός σχωρέστον, ήταν αρχηγός των ΜΑΤ, ο πατέρας μου αστυνόμος Α' κι όλοι οι θείοι μου αστυνομικοί...Ο ναρκισσισμός από τον οποίο διακατέχονται κάποιες από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ δεν τους επιτρέπει να αντιληφθούν, πρώτον, πως η εγκληματικότητα είναι μείζον κοινωνικό πρόβλημα και, δεύτερον, πως πλήττει κυρίως τα χαμηλά κοινωνικο-οικονομικά στρώματα. Οι πλούσιοι δεν έχουν ανάγκη την Αστυνομία, πληρώνουν στρατούς και χτίζουν σπίτια–κάστρα. Ο φτωχοί και οι αδύναμοι την έχουν ανάγκη. Διαφορετικά, οι ζωές και οι περιουσίες τους θα βρεθούν στο έλεος της κάθε λογής μαφίας.
Επομένως, και βέβαια η αστυνομία είναι ταξικό όργανο, και βέβαια δεν μπορεί να γίνει δημοκρατική, όσο το κράτος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ! Αυτό είναι η ουτοπία, Αντώνη μου. Να πιστεύεις ότι μπορεί η Εξουσία να σταματήσει να χρησιμοποιεί άλλα όργανα εξουσίας για να επιβληθεί στις κατώτερες τάξεις. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, που είναι εκ των πραγμάτων όργανο επιβολής της τάξης από ένα κράτος ΜΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και ΕΞ'ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΑΞΙΚΟ. Εϊναι σαν να λες, πως γίνεται να υπάρξει τιμωρός και δήμιος...δημοκρατικός! Δεν γίνεται!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- Mantam Froufrou
Και δεδομένης της ανωτέρω απάντησής μου, από πού κι ως πού, βρε Κάσσανδρε, θεωρείται πως πρέπει ένας άνθρωπος να είναι αντίγραφο των γονέων του στα πιστεύω και τις πράξεις του, και υπόλογος για τα πιστεύω και τις πράξεις εκείνων;;; Κι εγώ, παιδί της αστυνομίας είμαι. Μήπως πρέπει να με δικάσει όποιος καταφέρεται ενάντια στην αστυνομία, γι'αυτό;;;
Τι σόι λογική είναι αυτή πάλι; (δεν υποστηρίζω κανέναν σύριζα, ούτε μιλάω ως αριστερή εδώ... ως Πέγκυ μιλάω, που θα τραβάει τα μαλλιά της σε λίγο)
Τι σόι λογική είναι αυτή πάλι; (δεν υποστηρίζω κανέναν σύριζα, ούτε μιλάω ως αριστερή εδώ... ως Πέγκυ μιλάω, που θα τραβάει τα μαλλιά της σε λίγο)
- Apomakros
Δεν βλέπω μαντάμ, σε ποιο σημείο ακριβώς διαφωνούμε, αν διαφωνούμε.Μαντάμ Φρουφρού έγραψε:Επομένως, και βέβαια η αστυνομία είναι ταξικό όργανο, και βέβαια δεν μπορεί να γίνει δημοκρατική, όσο το κράτος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ! Αυτό είναι η ουτοπία, Αντώνη μου. Να πιστεύεις ότι μπορεί η Εξουσία να σταματήσει να χρησιμοποιεί άλλα όργανα εξουσίας για να επιβληθεί στις κατώτερες τάξεις. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, που είναι εκ των πραγμάτων όργανο επιβολής της τάξης από ένα κράτος ΜΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και ΕΞ'ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΑΞΙΚΟ.
Δεν παραβλέπω ότι οι κοινωνικές ανισότητες δημιουργήθηκαν μέσω των ίδιων μηχανισμών που στηρίζουν το κράτος σε ένα καθεστώς (φιλελεύθερου) καπιταλισμού.
Νομίζω πως με το να αγωνίζεται κανείς για την εξομάλυνση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων, ουσιαστικά αγωνίζεται για την ανατροπή του κράτους όπως το ξέρουμε σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι με το να ξεκινάει κανείς από την ανατροπή του κράτους θα φτάσει νομοτελειακά στην εξάλειψη των ανισοτήτων. Η προσωπική μου άποψη είναι αντίθετη, ότι δηλαδή οφείλει κανείς να ξεκινήσει από την εξάλειψη της ανισότητας και της αδικίας, ώστε να επιφέρει νομοτελειακά την ανατροπή του καπιταλισμού και συνεπώς την ανασύσταση του κράτους επί το δικαιότερο.
Το ζητούμενο της σύγχρονης Αριστεράς πρέπει να είναι, νομίζω, η μείωση της ανισότητας μέσα από την ενίσχυση της δημοκρατίας και των θεσμών της. Και βέβαια, όπως λες, δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική αστυνομία σε ένα κράτος μη-δημοκρατικό. Όσο πιο δημοκρατικό είναι ένα κράτος τόσο πιο δημοκρατικούς θεσμούς θα έχει, άρα και Αστυνομία. Δεν νομίζω ότι θα τολμούσε κανείς να υποστηρίξει το αντίθετο, εκτός κι αν μπορούσε να μας δείξει ένα (υπαρκτό) μοντέλο κράτους χωρίς Αστυνομία.
(Προσωπικά, για να φτάσω σε μια κοινωνία ισότητας θα προτιμήσω να πάρω τον δημοκρατικό δρόμο)
Για μενα ΟΛΟΙ οι δημοσιοι υπαλληλοι. ειτε ειναι εφοριακοι ειτε δουλευουν στο ΙΚΑ, στο ΤΕΒΕ στον στρατό, στην αστυνομια, είτε το βλέπουν ως μεροκάματο ειτε ως λειτούργημα...
Και συνεχίζουμε με τον διασκεδαστικό Κάσσανδρο.
Αυτό είναι δική σου υπόθεση και βέβαια, εσύ μπορείς να υποθέτεις ότι θέλεις, μόνο που για να σταθεί κάτι ως αντικειμενική πραγματικότητα χρειάζονται τεκμήρια. Και μια και ανέφερες για σχέσεις αναρχικών με ναρκωτικά, μήπως θέλεις να δούμε φωτογραφίες από τη καλοκαιρινή συγκέντρωση της Χ.Α έξω από το Εφετείο που ήταν όλοι οι πρεζάκηδες της Ομόνοιας;
Σιγά προλετάριε μην επαναστατείς τόσο θα πάθεις τίποτα.
ΥΓ. Τα παιδιά του Κουράκη πως προέκυψαν; Από υποθέσεις σου πάλι;
.Τότε δεν είναι και απίθανο η θυγατήρ Δραγασάκη που είναι χοντρά μπλεγμένη σε υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών και κατοχής όπλων να έχει σχέση με σας..
Δεν θα είναι άλλωστε ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία..
Αυτό είναι δική σου υπόθεση και βέβαια, εσύ μπορείς να υποθέτεις ότι θέλεις, μόνο που για να σταθεί κάτι ως αντικειμενική πραγματικότητα χρειάζονται τεκμήρια. Και μια και ανέφερες για σχέσεις αναρχικών με ναρκωτικά, μήπως θέλεις να δούμε φωτογραφίες από τη καλοκαιρινή συγκέντρωση της Χ.Α έξω από το Εφετείο που ήταν όλοι οι πρεζάκηδες της Ομόνοιας;
Της Χελιώτη βρήκες εύκολα. Του Παναγιώταρου δεν διαθέτεις, για να δούμε που μένουν τα στελέχη του Λαϊκού Συνδέσμου; Τι επάγγελμα έκανε ο πατέρας του γνωρίζεις τουλάχιστον;Τώρα μου ζητάς φωτογραφία του σπιτιού του Παναγιώταρου (στελέχους της Χ.Α)..
Oχι αυτό στον Κολωνό...Αλλά για να μην σε αφήσω παραπονεμένο θα σου πω ότι νομίζω πως δεν μένει στο Ψυχικό
.Αντιθέτως, εσείς είστε οι υποκριτές, αφού κραυγάζετε κατά των πλουσίων και των προνομιούχων, ενώ συγχρόνως η πλειοψηφία σας ανήκει σε αυτά τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα
Σιγά προλετάριε μην επαναστατείς τόσο θα πάθεις τίποτα.
Σοβαρά; Μάλλον κάποιος άλλος Κάσσανδρος έγραψεΑΝ παρατήρησες, η απάντησή μου περί "άρχουσας τάξης" δεν αφορούσε στους γονείς της Χελιώτη, αλλά σε αυτό που είπες περί "Βαρδινογιάννη, Σάλα, Λάτση κτλ"
Μην προσπαθείς αδίκως να σπεκουλάρεις.
καιΛένε ότι μισούν τους εξουσιαστές, τους πλούσιους, όλους αυτούς τέλοσπάντων που έχουν κάποια δύναμη (πολιτική, κοινωνική, οικονομική).
Δηλαδή μισούν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους, αφού και οι ίδιοι είναι καλοβολεμένοι του κερατά
Τουλάχιστον να συνεννοείστε και όχι άλλα να γράφει ο ένας και άλλα ο άλλος.Όλοι αυτοί οι γόνοι της άρχουσας τάξης αγωνίζονται για την ίδρυση της αταξικής κοινωνίας...
ΥΓ. Τα παιδιά του Κουράκη πως προέκυψαν; Από υποθέσεις σου πάλι;
Και από τα χιουμοριστικά του Κάσσανδρου περνάμε στα σοβαρά του Απόμακρου.
Και για πες μου ρε Αντώνη πόσο δημοκρατική είναι η σημερινή αστυνομία και πόσο ειλικρινής είναι ο Χρυσοχοϊδης όταν:
- Διεξάγει πογκρόμ. Πως θα σου φαινότανε εσένα όταν για να πας στο περίπτερο να πάρεις τσιγάρα θα πρέπει να περάσεις τρία - τέσσερα μπλόκα και με κίνδυνο να ταλαιπωρηθείς και μερικές ώρες στη ΓΑΔΑ αν σε κάποιο μπάτσο δεν αρέσει η φάτσα σου;
- Διεξάγει μαζικές προσαγωγές. Περίπου 900 άτομα την Κυριακή θεωρήθηκαν στα καλά καθούμενα ύποπτοι.
- Κατασκευάζει κατηγορητήρια. Και μην μου πεις ότι ήταν μεμονωμένο περιστατικό ή, ότι πρώτη φορά το έκαναν.
- Δείχνει απίστευτη βιαιότητα, με τελευταίο κρούσμα τους καμικάζι μπάτσους που εφορμούν με μηχανές στο πλήθος και όποιον πάρει ο Χάρος. Για να μην πιάσουμε τις τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις που βρίσκουν στο ψαχνό.
- Οι μπάτσοι επιθυμούν να δρουν ως ανώνυμοι τραμπούκοι, ώστε να μην μπορεί κανείς να τους ελέγξει. Αν διάβασες στο Βήμα το 80% των ΜΑΤ, Δέλτα κτλ είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν μετάθεση αν επιβληθεί να φέρουν διακριτικά με το όνομα και τον αριθμό τους, όπως έχει πει ο Χρυσοχοϊδης. Και τώρα υποχρεωτικό είναι, αλλά δεν το τηρούν. Δηλαδή έχουμε ήδη μια αστυνομία που από τη στιγμή που βγαίνει από το τμήμα ήδη παρανομεί και όπως είπε ένας επικεφαλής των ΜΑΤ σε βιντεάκι που σου έδειξα ...«γράφω στα @@ μου τον υπουργό».
Θεωρείς εσύ ότι όλα τα παραπάνω είναι προϊόντα προσωπικής βούλησης και όχι συγκεκριμένης πολιτικής που εκπορεύεται από την εξουσία;
Οχι Αντώνη. Το κράτος είναι μέρος του εποικοδομήματος που ορθώνεται πάνω στην υλική βάση της κοινωνίας, εντός της οποίας διεξάγετε η ταξική πάλη. Μπορεί να σου φαίνεται λεπτομέρεια, αλλά είναι ιδιαίτερη σημαντική, γιατί έτσι εξηγείται ο ρόλος του κράτους ως μηχανισμού ταξικής κυριαρχίας. Οταν αλλάζει η υλική βάση της κοινωνίας, αλλάζει και το εποικοδόμημα, συνεπώς έχουμε και την καταστροφή του υπάρχοντος κράτους.Γιατί είναι λαθεμένη θέση; Ποιος αριστερός αρνείται την πάλη των τάξεων; Σύμφωνα με την αριστερή ιδεολογία, δεν είναι το κράτος πεδίο ταξικών συγκρούσεων; Και πού συγκρούονται οι τάξεις δηλαδή; Στο γήπεδο ή στο διάστημα; Μέσα στο κράτος συγκρούονται, το οποίο είναι βέβαια μηχανισμός κυριαρχίας της άρχουσας τάξης, όπως λες.
Δεν ερμηνεύεις σωστά τις θέσεις του Τσίπρα. Θα ήμουν προσωπικά ευτυχής αν έλεγε αυτό το πράγμα, όμως λέει κάτι διαφορετικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται ότι μπορεί να υπάρξει δημοκρατική αστυνομία το υπάρχον καπιταλιστικό κράτος, αλλά η πολιτική που ακολουθείται δεν προσανατολίζεται προς τα εκεί. Πρόκειται φυσικά για καλλιέργεια ψευδαισθήσεων και δικαίως θα έλεγα ότι η Μαντάμ Φρουφρού - με την οποία συμφωνώ απόλυτα στα όσα έγραψε για το ρόλο της αστυνομίας - θα μπορούσε να καταγγείλει τον Τσίπρα για ρεβιζιονιστή, συμφιλιωτή κτλ.Στο ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική και αποτελεσματική αστυνομία, ο Τσίπρας και οι περί αυτόν έχουν σαφέστατα απαντήσει αρνητικά. Γι’ αυτό και δεν τη θέλουν στα Εξάρχεια, στα Πανεπιστήμια κλπ.
Και για πες μου ρε Αντώνη πόσο δημοκρατική είναι η σημερινή αστυνομία και πόσο ειλικρινής είναι ο Χρυσοχοϊδης όταν:
- Διεξάγει πογκρόμ. Πως θα σου φαινότανε εσένα όταν για να πας στο περίπτερο να πάρεις τσιγάρα θα πρέπει να περάσεις τρία - τέσσερα μπλόκα και με κίνδυνο να ταλαιπωρηθείς και μερικές ώρες στη ΓΑΔΑ αν σε κάποιο μπάτσο δεν αρέσει η φάτσα σου;
- Διεξάγει μαζικές προσαγωγές. Περίπου 900 άτομα την Κυριακή θεωρήθηκαν στα καλά καθούμενα ύποπτοι.
- Κατασκευάζει κατηγορητήρια. Και μην μου πεις ότι ήταν μεμονωμένο περιστατικό ή, ότι πρώτη φορά το έκαναν.
- Δείχνει απίστευτη βιαιότητα, με τελευταίο κρούσμα τους καμικάζι μπάτσους που εφορμούν με μηχανές στο πλήθος και όποιον πάρει ο Χάρος. Για να μην πιάσουμε τις τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις που βρίσκουν στο ψαχνό.
- Οι μπάτσοι επιθυμούν να δρουν ως ανώνυμοι τραμπούκοι, ώστε να μην μπορεί κανείς να τους ελέγξει. Αν διάβασες στο Βήμα το 80% των ΜΑΤ, Δέλτα κτλ είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν μετάθεση αν επιβληθεί να φέρουν διακριτικά με το όνομα και τον αριθμό τους, όπως έχει πει ο Χρυσοχοϊδης. Και τώρα υποχρεωτικό είναι, αλλά δεν το τηρούν. Δηλαδή έχουμε ήδη μια αστυνομία που από τη στιγμή που βγαίνει από το τμήμα ήδη παρανομεί και όπως είπε ένας επικεφαλής των ΜΑΤ σε βιντεάκι που σου έδειξα ...«γράφω στα @@ μου τον υπουργό».
Θεωρείς εσύ ότι όλα τα παραπάνω είναι προϊόντα προσωπικής βούλησης και όχι συγκεκριμένης πολιτικής που εκπορεύεται από την εξουσία;
- Mantam Froufrou
Συγγνώμη, Αντώνη μου, αλλά μ'αυτό που έγραψες για πλούσιους και φτωχούς έβγαζες (και βγάζεις, όσες φορές και να το διαβάσω) άλλο νόημα. Μπορεί να φταίω εγώ, μπορεί η διατύπωση. Δεν έχει σημασία. Πάμε στα σημαντικά.
Αυτά είναι όνειρα, Αντώνη μου, και με τα όνειρα τα δικά σου και τα δικά μου (παλιότερα, ναι...το πίστευα κι εγώ κάποτε) μας πατάνε αυτά τα καθάρματα ακόμα πιο έντονα, έχουμε γίνει κατσαρίδες στα τακούνια τους, ακριβώς επειδή 'ονειρευόμαστε'...
Δυστυχώς, πλέον ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, κρίνω πως μόνο με φωτιά και λάβρα μπορεί να αλλάξει κάτι. Και εσωτερικά και πολιτικά, και κοινωνικά και....σε όλα τα επίπεδα (το ξαναλέω)... Δεν υπάρχουν περιθώρια για δημοκρατίες και 'ευγένειες'. Το λιοντάρι δεν το παλεύεις με λόγια και με τα 'Με συγχωρείτε, μήπως μπορείτε να μην με φάτε σήμερα;". Παίρνεις ό,τι όπλο έχεις και ρίχνεις, ή απλά τρέχεις μέχρι να σε πιάσει λίγο παρακάτω και να σε κατασπαράξει. Το λιοντάρι δεν το νικάει ο άνθρωπος ούτε τρέχοντας, ούτε παθαίνοντας μαλάκυνση μπροστά του. Η μόνη του ελπίδα είναι να το χτυπήσει με ό,τι βρει (αποδεδειγμένα πράγματα σε λέω!!!)
ΑΥτό είναι ακόμα πιο ουτοπικό, βέβαια. Γιατί είναι σαν να λες ότι μπορεί κάποιος που έχει την εξουσία, να δεχτεί να την παραδώσει. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο και δεν νομίζω πως υπάρχει ούτε ένα διαφορετικό παράδειγμα, πως όποιος έχει εξουσία, και ξεζουμίζει το κράτος και τους αποκάτω του με διάφορους τρόπους, δεν παραδίδει 'δημοκρατικά' αυτή την εξουσία, αντιθέτως πιέζει για να πάρει περισσότερα. Εδώ υπάρχει ρητό που λέει πως η εξουσία διαφθείρει. Αυτό σημαίνει πως ακόμα κι όταν κάποιος ξεκίνησε με την προοπτική να κάνει αυτό ακριβώς, να πάρει δηλαδή την εξουσία για να μπορέσει να την διαχειριστεί υπέρ της κοινωνίας, στο τέλος έγινε αυτό που 'πολεμούσε'...Νομίζω πως με το να αγωνίζεται κανείς για την εξομάλυνση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων, ουσιαστικά αγωνίζεται για την ανατροπή του κράτους όπως το ξέρουμε σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι με το να ξεκινάει κανείς από την ανατροπή του κράτους θα φτάσει νομοτελειακά στην εξάλειψη των ανισοτήτων. Η προσωπική μου άποψη είναι αντίθετη, ότι δηλαδή οφείλει κανείς να ξεκινήσει από την εξάλειψη της ανισότητας και της αδικίας, ώστε να επιφέρει νομοτελειακά την ανατροπή του καπιταλισμού και συνεπώς την ανασύσταση του κράτους επί το δικαιότερο.
Αυτά είναι όνειρα, Αντώνη μου, και με τα όνειρα τα δικά σου και τα δικά μου (παλιότερα, ναι...το πίστευα κι εγώ κάποτε) μας πατάνε αυτά τα καθάρματα ακόμα πιο έντονα, έχουμε γίνει κατσαρίδες στα τακούνια τους, ακριβώς επειδή 'ονειρευόμαστε'...
Δυστυχώς, πλέον ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, κρίνω πως μόνο με φωτιά και λάβρα μπορεί να αλλάξει κάτι. Και εσωτερικά και πολιτικά, και κοινωνικά και....σε όλα τα επίπεδα (το ξαναλέω)... Δεν υπάρχουν περιθώρια για δημοκρατίες και 'ευγένειες'. Το λιοντάρι δεν το παλεύεις με λόγια και με τα 'Με συγχωρείτε, μήπως μπορείτε να μην με φάτε σήμερα;". Παίρνεις ό,τι όπλο έχεις και ρίχνεις, ή απλά τρέχεις μέχρι να σε πιάσει λίγο παρακάτω και να σε κατασπαράξει. Το λιοντάρι δεν το νικάει ο άνθρωπος ούτε τρέχοντας, ούτε παθαίνοντας μαλάκυνση μπροστά του. Η μόνη του ελπίδα είναι να το χτυπήσει με ό,τι βρει (αποδεδειγμένα πράγματα σε λέω!!!)
- Dhmellhn
- Επίτιμος
- Έδωσε Likes: 27 φορές
- Έλαβε Likes: 71 φορές
Ο αριστερός ντετερμινισμός έχει ως βάση του την μαρξιστική θεώρηση, η οποία εκκινά από τον Ιστορικό Υλισμό. Σύμφωνα με την ίδια, ο Ταξικός Αγών δεν αποτελεί τον πρωταρχικό μοχλό της κοινωνίας, αλλά το σύμπτωμα, το οποίο εμφανίζεται κάθε φορά που λόγωι της αλλαγής των οικονομοτεχνικών συνθηκών της παραγωγής επιβάλλεται και μία αλλαγή του νομικού επιστεγάσματος. Δηλαδή μία αλλαγή της κρατούσης εννόμου τάξεως εις βάρος των εργατών και υπέρ της αρχούσης τάξης.
Το παραπάνω σύμπτωμα εκμεταλλεύονται στο έπακρο οι πάσης φύσεως αριστεριστές, προκειμένου να κατευθύνουν τον αδαή όχλο. Σε αυτό το σημείο, όμως, είναι που χωρίζουν οι δρόμοι των "ορθοδόξων" μαρξιστών από τους νεοταξικούς αριστερούς συνοδοιπόρους των νεοφιλελευθέρων απάτριδων. Οι πρώτοι ονειρεύονται την κατάργηση της κεφαλαιοκρατικής δικτατορίας με την αντίστοιχη ανέγερση μίας νέας: αυτής του διεθνούς προλεταριάτου, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την αταξική κομμουνιστική κοινωνία. Οι δεύτεροι σέρνονται, κυριολεκτικά, πίσω από τα πόδια του παγκόσμιου οικονομισμού, όντες οι χρήσιμοι ηλίθιοι πλασιέ των νεοταξικών ιδεών με σκοπό και αυτοί τη διάλυση των Εθνών για τη δημιουργία του νέου τύπου ανθρώπου: του δήθεν απελευθερωμένου, του δήθεν χειραφετημένου Μαζανθρώπου Καταναλωτού. Προσωπικά, θεωρώ τους πρώτους περισσότερο ειλικρινείς, παρά το ότι η ιδεολογία τους μόνο επιστημονική δεν είναι όπως ισχυρίζονται (επιστημονικός σοσιαλισμός), αλλά ουτοπική και ανεφάρμοστη.
Στα υπόλοιπα περί Δημοκρατικής αστυνομίας, έχω να πω ότι πρώτα θα πρέπει να εξετάσουμε εάν πραγματικά υπάρχει δημοκρατία στον σύγχρονο κόσμο. Αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης του αγγλικού παρλιαμενταρισμού που πλασάρεται δεν έχει ουδεμία σχέση με την πραγματική Δημοκρατία. Ένα πολίτευμα όπου δήθεν κυβερνούν οι χρυσές μετριότητες, μόνο και μόνο επειδή είναι κληρονόμοι ενός ονόματος, αλλά στην ουσία τους καθορίζουν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν οι Πολυεθνικές, δεν είναι δημοκρατικό αλλά ολιγαρχικό. Πρόκειται για την πλέον αηδιαστική κληρονομιά μιας εκτεταμένης προπαγάνδας των ΕΧΟΝΤΩΝ. Αυτός ο Δημοκρατικός Φονταμενταλισμός δείχνει την αλαζονική χρήση της έννοιας "Δημοκρατία" όπου η εφαρμογή της εμπεριέχει το αντίθετο από εκείνο που ετυμολογικώς εκφράζει` και, μαζί, τη δυσανεξία προς κάθε άλλη μορφή πολιτικής οργάνωσης, πέραν του "κοινοβουλευτισμού", την αγοραπωλησία της ψήφου και την πολιτική αγορά.
Επομένως, κατά τη γνώμη μου, αυτό το σύστημα δεν ιάσεται, ανατρέπεται. Όταν το κράτος στρέφεται κατά του Έθνους που το δημιούργησε τότε θα πρέπει ν'ανατραπεί, όπως πολύ σωστά έλεγε και ο Αείμνηστος Ίων Δραγούμης.
Το παραπάνω σύμπτωμα εκμεταλλεύονται στο έπακρο οι πάσης φύσεως αριστεριστές, προκειμένου να κατευθύνουν τον αδαή όχλο. Σε αυτό το σημείο, όμως, είναι που χωρίζουν οι δρόμοι των "ορθοδόξων" μαρξιστών από τους νεοταξικούς αριστερούς συνοδοιπόρους των νεοφιλελευθέρων απάτριδων. Οι πρώτοι ονειρεύονται την κατάργηση της κεφαλαιοκρατικής δικτατορίας με την αντίστοιχη ανέγερση μίας νέας: αυτής του διεθνούς προλεταριάτου, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την αταξική κομμουνιστική κοινωνία. Οι δεύτεροι σέρνονται, κυριολεκτικά, πίσω από τα πόδια του παγκόσμιου οικονομισμού, όντες οι χρήσιμοι ηλίθιοι πλασιέ των νεοταξικών ιδεών με σκοπό και αυτοί τη διάλυση των Εθνών για τη δημιουργία του νέου τύπου ανθρώπου: του δήθεν απελευθερωμένου, του δήθεν χειραφετημένου Μαζανθρώπου Καταναλωτού. Προσωπικά, θεωρώ τους πρώτους περισσότερο ειλικρινείς, παρά το ότι η ιδεολογία τους μόνο επιστημονική δεν είναι όπως ισχυρίζονται (επιστημονικός σοσιαλισμός), αλλά ουτοπική και ανεφάρμοστη.
Στα υπόλοιπα περί Δημοκρατικής αστυνομίας, έχω να πω ότι πρώτα θα πρέπει να εξετάσουμε εάν πραγματικά υπάρχει δημοκρατία στον σύγχρονο κόσμο. Αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης του αγγλικού παρλιαμενταρισμού που πλασάρεται δεν έχει ουδεμία σχέση με την πραγματική Δημοκρατία. Ένα πολίτευμα όπου δήθεν κυβερνούν οι χρυσές μετριότητες, μόνο και μόνο επειδή είναι κληρονόμοι ενός ονόματος, αλλά στην ουσία τους καθορίζουν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν οι Πολυεθνικές, δεν είναι δημοκρατικό αλλά ολιγαρχικό. Πρόκειται για την πλέον αηδιαστική κληρονομιά μιας εκτεταμένης προπαγάνδας των ΕΧΟΝΤΩΝ. Αυτός ο Δημοκρατικός Φονταμενταλισμός δείχνει την αλαζονική χρήση της έννοιας "Δημοκρατία" όπου η εφαρμογή της εμπεριέχει το αντίθετο από εκείνο που ετυμολογικώς εκφράζει` και, μαζί, τη δυσανεξία προς κάθε άλλη μορφή πολιτικής οργάνωσης, πέραν του "κοινοβουλευτισμού", την αγοραπωλησία της ψήφου και την πολιτική αγορά.
Επομένως, κατά τη γνώμη μου, αυτό το σύστημα δεν ιάσεται, ανατρέπεται. Όταν το κράτος στρέφεται κατά του Έθνους που το δημιούργησε τότε θα πρέπει ν'ανατραπεί, όπως πολύ σωστά έλεγε και ο Αείμνηστος Ίων Δραγούμης.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)