Σελίδα 1 από 1

Προς επανάληψη η δίκη των 6 ;

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 19 Νοέμ 2009, 21:25
από Apomakros
Εικόνα

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου παρέπεμψε στην Ολομέλεια του ΑΠ, να κριθεί οριστικά εάν θα επαναληφθεί ή όχι η αποκαλούμενη "δίκη των 6" που έγινε το 1922, μετά την Μικρασιατική καταστροφή, καθώς οι απόψεις των αρεοπαγιτών του Τμήματος ήταν αντίθετες (3 έναντι 2) και ελήφθησαν με διαφορά μιας ψήφου.

Στον Άρειο Πάγο αίτηση επανάληψης της δίκης υπέβαλε στις 20.1.2008 ο Μιχάλης Πρωτοπαδάκης ο οποίος είναι εγγονός του Πέτρου Πρωτοπαδάκη, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν νέα γεγονότα και νέες αποδείξεις που καθιστούν πρόδηλη την πλάνη περί των πραγμάτων κατά την διεξαγωγή της δίκης το 1922.

Η πλειοψηφία του Ποινικού Τμήματος (Γ. Μάμαλης αντιπρόεδρος και οι αρεοπαγίτες Ν. Κωνσταντόπουλος και Π. Ρουμπής) τάχθηκε υπέρ της επανάληψης της δίκης των 6, καθώς έχουν αποκαλυφθεί νέα άγνωστα γεγονότα, σύμφωνα με τα οποία οι έξι ήταν αθώοι. Οι τρεις αρεοπαγίτες επικαλούνται επιστολές και αγορεύσεις στη Βουλή του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Η μειοψηφία, δηλαδή, οι αρεοπαγίτες Ν. Ζαίρης και Κ. Φράγκου πρότειναν να απορριφθεί η αίτηση επανάληψης της δίκης, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν δεν θεμελιώνουν την βασιμότητα της επανάληψης της δίκης των 6. Ακόμη, η μειοψηφία υποστηρίζει ότι όσα ανέφερε υπέρ των έξι ο Ελευθέριος Βενιζέλος αποτελούν «προσωπικές του κρίσεις και εκτιμήσεις και όχι νέα γεγονότα». Τέλος, επικαλούνται οι δύο αρεοπαγίτες ότι δεν υπάρχει η καταδικαστική απόφαση σε βάρος των 6 και τα πρακτικά της δίκης.

Υπέρ της επανάληψης της «δίκης των 6» τάχθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθαν. Κονταξής, ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

http://www.news247.gr/a/4!91910

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=79829&cid=4



Το 1922 μετά την Μικρασιατική Καταστροφή εκδηλώθηκε στρατιωτικό κίνημα υπό τους συνταγματάρχες Πλαστήρα και Γονατά και τον αντιπλοίαρχο Φωκά, που προκάλεσε την παραίτηση της κυβέρνησης Τριανταφυλλάκου και του Βασιλιά Κωνσταντίνου (14 Σεπτεμβρίου 1922) υπέρ του υιού του Γεωργίου Β’.

Στη συνέχεια στην Αθήνα συγκροτήθηκε Επαναστατική Επιτροπή, η οποία έκανε εκτεταμένες συλλήψεις αντιβενιζελικών πολιτικών. Σε μεγάλη διαδήλωση 100.000 ανθρώπων στην Πλατεία Συντάγματος στις 9 Οκτωβρίου τέθηκε το αίτημα εκτέλεσης των υπευθύνων της τραγωδίας.

Οι Πάγκαλος, Οθωναίος, Χατζηκυριάκος αλλά και ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου απαίτησαν εκτελέσεις. Οι Πλαστήρας, Δαγκλής, Γονατάς ζήτησαν να γίνει κανονική δίκη. Οι δύο πλευρές συμβιβάστηκαν και αποφασίστηκε η ίδρυση Εκτάκτου Στρατοδικείου.

Επικεφαλής της ανακριτικής επιτροπής ανέλαβε ο υποστράτηγος Θεόδωρος Πάγκαλος. Στο πόρισμα της Επιτροπής (24 Οκτωβρίου), παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Έκτακτο Στρατοδικείο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας οκτώ πρόσωπα, που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο την περίοδο 1920-1922, οι:

Δημήτριος Γούναρης, 59 ετών, πρώην Πρωθυπουργός,

Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, 68 ετών, πρώην Πρωθυπουργός,

Νικόλαος Στράτος, 50 ετών, πρώην Πρωθυπουργός,

Νικόλαος Θεοτόκης, 44 ετών, υπουργός Στρατιωτικών στην Κυβέρνηση Πρωτοπαπαδάκη,

Γεώργιος Μπαλτατζής, 56 ετών, υπουργός Εξωτερικών στις κυβερνήσεις Γούναρη, Πρωτοπαπαδάκη,

Ξενοφών Στρατηγός, υποστράτηγος, ε.α., 53 ετών, υπουργός Συγκοινωνιών στην κυβέρνηση Γούναρη,

Μιχαήλ Γούδας, υπονάυαρχος ε.α., 54 ετών, υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Γούναρη,

Γεώργιος Χατζηανέστης, αντιστράτηγος, 59 ετών, Αρχιστράτηγος Μικράς Ασίας και Θράκης.

Η δίκη διεξήχθη από 31 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 1922 στην Παλαιά Βουλή. Το Στρατοδικείο κήρυξε παμψηφεί τους μεν Γεώργιο Χατζηανέστη, Δημήτριο Γούναρη, Νικόλαο Στράτο, Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη, Γεώργιο Μπαλτατζή και Νικόλαο Θεοτόκη επιβάλλοντας την ποινή του θανάτου και τους Μιχαήλ Γούδα και Ξενοφώντα Στρατηγό επιβάλλοντας την ποινή των ισοβίων δεσμών. Διέταξε την στρατιωτική καθαίρεση των Γεωργίου Χατζηανέστη αρχιστράτηγου, Ξενοφώντος Στρατηγού υποστράτηγου και Μιχαήλ Γούδα υποναυάρχου, ενώ επέβαλε και χρηματικές ποινές.

Αμέσως μετά, ο επαναστατικός επίτροπος Νεόκοσμος Γρηγοριάδης μετέβη στις φυλακές Αβέρωφ, όπου εκρατούντο οι έξι και τους ανακοίνωσε την καταδικαστική απόφαση και ότι η εκτέλεση θα γίνει σε δύο ώρες. Δύο φορτηγά τους παρέλαβαν και τους μετέφεραν στο Γουδί, όπου εκτελέστηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ



(Αναμένεται με ενδιαφέρον η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου)

Re: Προς επανάληψη η δίκη των 6 ;

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 19 Νοέμ 2009, 23:28
από Dhmellhn
Πραγματικά θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ενδεχόμενη επανάληψη της δίκης. Ίσως ν' αποκαλυφθούν και ορισμένες άγνωστες πτυχές της Μικρασιατικής Τραγωδίας. Υπάρχουν όμως τα πρακτικά του τότε στρατοδικείου;

Επιπρόθετα οι κινηματίες απώλεσαν την Ανατολική Θράκη δίχως να πέσει μισή ντουφεκιά. Εκεί υπερτερούσαμε στρατιωτικά, ενώ η Τσατάλτζα βρίσκονταν μία ανάσα από την Κωνσταντινούπολη. :cool:

Re: Προς επανάληψη η δίκη των 6 ;

Δημοσιεύτηκε: Παρ 20 Νοέμ 2009, 02:02
από Apomakros
ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ έγραψε:Πραγματικά θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ενδεχόμενη επανάληψη της δίκης. Ίσως ν' αποκαλυφθούν και ορισμένες άγνωστες πτυχές της Μικρασιατικής Τραγωδίας. Υπάρχουν όμως τα πρακτικά του τότε στρατοδικείου;
Ένας λόγος που η μειοψηφία των αρεοπαγιτών λέει όχι στην επανάληψη της δίκης είναι ότι δεν υπάρχει η καταδικαστική απόφαση ούτε και τα πρακτικά της δίκης. Να δούμε λοιπόν τι θα πει η Ολομέλεια μετά και την πρόσφατη θετική εισήγηση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Συμφωνώ ότι η επανάληψη της δίκης θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον από την άποψη ότι θα μπορούσε να φωτίσει πολλές πτυχές της νεότερης ιστορίας μας, η οποία έχει πολλά να μας διδάξει.

Προτείνω, ως πιο σχετικός που είσαι, να ετοιμάσεις και αναρτήσεις εν καιρώ ανάλογο θέμα στην ενότητα της σύγχρονης ιστορίας.


(Αν αποφασισθεί επανάληψη της δίκης θα βοηθούσε πάρα πολύ στην παρακολούθησή της)

Re: Προς επανάληψη η δίκη των 6 ;

Δημοσιεύτηκε: Παρ 20 Νοέμ 2009, 02:15
από Divine Sinner
θα υπαρχει παντα η πιθανοτητα η δικη να ξεστρατησει σε μαθημα ιστοριας.

Re: Προς επανάληψη η δίκη των 6 ;

Δημοσιεύτηκε: Παρ 20 Νοέμ 2009, 02:24
από Apomakros
Divine Sinner έγραψε:θα υπαρχει παντα η πιθανοτητα η δικη να ξεστρατησει σε μαθημα ιστοριας.
Και γιατί όχι; Εγώ θα' λεγα ακόμη και να ξανα-καθίσουμε στα θρανία αν χρειαστεί.

Πόσοι διαβάζουμε ή ξέρουμε την Ιστορία μας;


(Όταν μάλιστα φτάνουμε στο σημείο να την παραποιούμε εμείς οι ίδιοι με ...συνωστισμούς στις αποβάθρες και άλλα ανεκδιήγητα που αφήνουμε να διδάσκουν στα παιδιά μας)

Re: Προς επανάληψη η δίκη των 6 ;

Δημοσιεύτηκε: Παρ 20 Νοέμ 2009, 09:19
από ArELa
Πόσοι διαβάζουμε ή ξέρουμε την Ιστορία μας;
Εγώ τελικά τώρα μαθαίνω τα περισσότερα, ειδικά για τη Νεότερη Ιστορία μας...
Η μόνη μου δικαιολογία είναι ότι στην Αφρική παρακολουθούσα μόνο το μάθημα της γλώσσας κι ό,τι έμαθα τότε από ιστορία ήταν από δική μου πρωτοβουλία και διάβασμα.

Επειδή έχω μαύρα μεσάνυχτα για τη συγκεκριμένη δίκη (και θα'πρεπε να ντρέπομαι :blush: , αλλά δεν πρέπει να ντρέπομαι να ομολογήσω την αμάθειά μου :punch: ) και δε θέλω να περιμένω να επαναληφθεί για να μάθω, παρακαλώ να με ξεστραβώσετε κάποια στιγμή, είτε στο παρόν νήμα, είτε σε ξέχωρο που θ'ανοιχτεί στην ενότητα τις Ιστορίας. Ευχαριστώ.

Re: Προς επανάληψη η δίκη των 6 ;

Δημοσιεύτηκε: Παρ 20 Νοέμ 2009, 17:30
από Divine Sinner
Εγω δεν γνωριζω πολλα απο την νεοτερη ιστορια.
η αληθεια ειναι πως ειμαι φαν της αρχαιοτητας.
αυτο δεν αποτελει δικαιολογια γιατι η ιστορια ειναι μια ολοτητα.
αλλα τι να γινει. ειναι μια πραγματικοτητα.

Re: Προς επανάληψη η δίκη των 6 ;

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 21 Νοέμ 2009, 00:05
από karipis
<<Εγώ υπήρξα ο αίτιος διότι εδιχάσθη ο ελληνικός λαός κατά τον μέγαν πόλεμον. Εγώ, καλώς ή κακώς, είμαι εκείνος που επροκάλεσε τον διχασμόν αυτόν>>. (Αγόρευση του Ε. Βενιζέλου στην Βουλή 17 Δεκεμβρίου 1929)

Μιλούσε, κυρίως, για την αρχή των "παθών" τα οποία οδήγησαν σ' εκείνη την εκτέλεση και την μετά από αυτήν τρομερή δυσμένεια που έπεσε η χώρα μας απ' όλους τους ευρωπαίους. Εκείνη η δίκη κόστισε πολύ περισσότερο από τις ψυχές των ανθρώπων...
Ευτυχώς, ο ελληνικός λαός με τον τρόπο του έκανε "αναιρετική" δίκη, αθώωσε τους καταδικασθέντες και έκτισε μικρά εκκλησάκια στους τάφους τους.

Re: Προς επανάληψη η δίκη των 6 ;

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 21 Νοέμ 2009, 19:49
από Dhmellhn
Θα συγκεντρώσω υλικό και θα ανοίξω σχετικό θέμα. Κατά τη γνώμη μου η περίοδος 1919-1922 υπήρξε η κρισιμότερη από καταβολής του νεοελληνικού κράτους. Τότε παίχθηκε στην κυριολεξία το χαρτί της πραγματικά ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ των δύο Ηπείρων και των πέντε θαλασσών (όχι της σημιτικής μούφας) και χάθηκε από την αδεξιότητα και την ανικανότητα ορισμένων.

Re: Προς επανάληψη η δίκη των 6 ;

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 21 Νοέμ 2009, 21:15
από karipis
Αν δεν με απατά η μνήμη μου τα πρακτικά της δίκης των εξ υπάρχουν και μάλιστα κάποτε κυκλοφορούσε σε βιβλίο των εκδόσεων "Δημιουργία" του Κου Χαρίση. Ίσως να έχουν ανατυπωθεί και από τον "Πελασγό".

Re: Προς επανάληψη η δίκη των 6 ;

Δημοσιεύτηκε: Δευ 23 Νοέμ 2009, 14:27
από Apomakros
Εικόνα


Ανοίγει παρένθεση... Μετά από τόσα χρόνια καθόμαστε και συζητάμε γιατί χάσαμε την Μικρασία;

Μα στο ερώτημα απαντάει μόνη της η φωτογραφία. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι αγέρωχος. Μέχρι που ο μικρούλης της φωτογραφίας του ευχήθηκε και του είπε: "Καλή επιτυχία, νονέ..." .

Μετά την ευχή του Μητσοτάκη όλα πήγαν στραβά για την χώρα μας και τον Βενιζέλο...

Κλείνει η παρένθεση...



(Αναμένουμε με ενδιαφέρον το θέμα του Δημητρίου - Σταυραετού)

Re: Προς επανάληψη η δίκη των 6 ;

Δημοσιεύτηκε: Δευ 21 Δεκ 2009, 22:29
από karipis
Την επανάληψη της «δίκης των 6» του 1922 αποφάσισε ο Αρειος Πάγος

ΑΠΕ
Να ισχύσει η απόφαση του Ποινικού Τμήματος αποφάσισε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου Αθήνα


Υπέρ της επανάληψης της «δίκης των έξι» τάχθηκε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, κάνοντας δεκτή εισήγηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθαν.Κονταξή. Σύμφωνα με τον Αρειο Πάγο, εσφαλμένα παραπέμφθηκε η υπόθεση και ζήτησε την ισχύ της απόφασης του Ποινικού Τμήματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κονταξής έχει υποστηρίξει ότι εσφαλμένα παραπέμφθηκε από το Ποινικό Τμήμα στην Ολομέλεια, λόγω της διαφοράς μιας ψήφου, το ζήτημα της επανάληψης της «δίκης των έξι» που έγινε το 1922, μετά την Μικρασιατική καταστροφή.

Κατά συνέπεια αναβιώνει η απόφαση του Ποινικού Τμήματος και η «δίκη των έξι» θα επαναληφθεί, ενώ αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία της δίκης.

Ειδικότερα, η υπόθεση της «δίκης των έξι» απασχόλησε την Ολομέλεια του ΑΠ μετά από παραπομπή από το Ποινικό Τμήμα, καθώς οι αρεοπαγίτες του εν λόγω Τμήματος αποφάσισαν για το θέμα αυτό με διαφορά μιας ψήφου (3-2).

Η πλειοψηφία είχε ταχθεί υπέρ της επανάληψης της δίκης, καθώς έχουν αποκαλυφθεί νέα άγνωστα γεγονότα, σύμφωνα με τα οποία οι έξι ήταν αθώοι, ενώ η μειοψηφία είχε προτείνει να απορριφθεί η αίτηση επανάληψης της δίκης, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν δεν θεμελιώνουν την βασιμότητα της επανάληψης της «δίκης των έξι».

Η Ολομέλεια έκρινε ότι εσφαλμένα παραπέμφθηκε το ζήτημα λόγω της διαφοράς μιας ψήφου, καθώς αυτό ισχύει μόνο στις περιπτώσεις των αναιρέσεων και όχι για τις αιτήσεις επανάληψης των δικών.

Στον Αρειο Πάγο αίτηση επανάληψης της δίκης υπέβαλε τον Ιανουάριο του 2008 ο Μιχάλης Πρωτοπαδάκης ο οποίος είναι εγγονός Πέτρου Πρωτοπαδάκη, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν νέα γεγονότα και νέες αποδείξεις που καθιστούν πρόδηλη την πλάνη περί των πραγμάτων κατά την διεξαγωγή της δίκης το 1922.

Το 1922 μετά την Μικρασιατική Καταστροφή εκδηλώθηκε στρατιωτικό κίνημα υπό τους συνταγματάρχες Πλαστήρα και Γονατά και τον αντιπλοίαρχο Φωκά, που προκάλεσε την παραίτηση της κυβέρνησης Τριανταφυλλάκου και του Βασιλιά Κωνσταντίνου (14 Σεπτεμβρίου 1922) υπέρ του υιού του Γεωργίου Β'.

Στη συνέχεια, συγκροτήθηκε στην Αθήνα Επαναστατική Επιτροπή, η οποία έκανε εκτεταμένες συλλήψεις αντιβενιζελικών πολιτικών. Σε διαδήλωση 100.000 ανθρώπων στην Πλατεία Συντάγματος, στις 9 Οκτωβρίου, ζητήθηκε η εκτέλεση των υπευθύνων της τραγωδίας.

Οι Πάγκαλος, Οθωναίος, Χατζηκυριάκος αλλά και ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου απαίτησαν εκτελέσεις. Οι Πλαστήρας, Δαγκλής, Γονατάς θέλησαν κανονική δίκη. Οι δύο πλευρές συμβιβάστηκαν και αποφασίστηκε η ίδρυση Εκτάκτου Στρατοδικείου.

Επικεφαλής της ανακριτικής επιτροπής ανέλαβε ο υποστράτηγος Θεόδωρος Πάγκαλος. Με το πόρισμα της Επιτροπής (24 Οκτωβρίου), παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Έκτακτο Στρατοδικείο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας οκτώ πρόσωπα, που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο την περίοδο 1920-1922, οι Δημήτριος Γούναρης, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης και Νικόλαος Στράτος(πρώην πρωθυπουργοί), Νικόλαος Θεοτόκης, υπουργός Στρατιωτικών στην Κυβέρνηση Πρωτοπαπαδάκη, Γεώργιος Μπαλτατζής, υπουργός Εξωτερικών στις κυβερνήσεις Γούναρη και Πρωτοπαπαδάκη, Ξενοφών Στρατηγός, υπουργός Συγκοινωνιών στην κυβέρνηση Γούναρη, Μιχαήλ Γούδας, υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Γούναρη και Γεώργιος Χατζηανέστης, αντιστράτηγος, 59 ετών, Αρχιστράτηγος Μικράς Ασίας και Θράκης.

Η δίκη διεξήχθη από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου 1922 στην Παλαιά Βουλή. Το Στρατοδικείο παμψηφεί επέβαλε στους μεν Γεώργιο Χατζηανέστη, Δημήτριο Γούναρη, Νικόλαο Στράτο, Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη, Γεώργιο Μπαλτατζή και Νικόλαο Θεοτόκη την ποινή του θανάτου και στους Μιχαήλ Γούδα και Ξενοφώντα Στρατηγό την εσχάτη των ποινών. Διέταξε την στρατιωτική καθαίρεση του αρχιστράτηγου Γεωργίου Χατζηανέστη, του υποστράτηγου Ξενοφώντος Στρατηγού και του υποναυάρχου Μιχαήλ Γούδα, ενώ τους επέβαλε και χρηματικές ποινές.

Αμέσως μετά, ο επαναστατικός επίτροπος Νεόκοσμος Γρηγοριάδης μετέβη στις φυλακές Αβέρωφ, όπου κρατούντο οι έξι και τους ανακοίνωσε την καταδικαστική απόφαση και ότι η εκτέλεση θα γινόταν σε δύο ώρες. Δύο φορτηγά τους παρέλαβαν και τους μετέφεραν στο Γουδή, όπου εκτελέστηκαν.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Re: Προς επανάληψη η δίκη των 6 ;

Δημοσιεύτηκε: Δευ 21 Δεκ 2009, 23:12
από Dhmellhn
Η πλειοψηφία είχε ταχθεί υπέρ της επανάληψης της δίκης, καθώς έχουν αποκαλυφθεί νέα άγνωστα γεγονότα, σύμφωνα με τα οποία οι έξι ήταν αθώοι, ενώ η μειοψηφία είχε προτείνει να απορριφθεί η αίτηση επανάληψης της δίκης, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν δεν θεμελιώνουν την βασιμότητα της επανάληψης της «δίκης των έξι».
Δεν έχουν καν προϊδεάσει ως προς το τι είδους στοιχεία είναι αυτά. Μπορεί ο Βενιζέλος να εκκίνησε την διαδικασία για την εκστρατεία στη Μικρασία, αλλά οι θιασώτες του Κωνσταντίνου τη συνέχισαν, τη στιγμή που εξελέγησαν με το περιβόητο σύνθημα: "ΟΙΚΑΔΕ" (θα φέρουμε τα παιδιά σας πίσω). Πρόκειται για ξεκάθαρη πολιτική απατεωνιά, είδος που ευδοκιμεί εν αφθονία στο ελλαδικό κράτος από καταβολής του (π.χ geoffrey: "Λεφτά υπάρχουν" :P ). Και μόνον για αυτό το λόγο, καθώς και για την απαράδεκτη κωλλυσιεργία τους ως προς την ανακατάληψη της Κωνσταντινουπόλεως, θα έπρεπε να καταδικαστούν.

Θα επανέλθω με λεπτομέρειες για τα στοιχεία της τότε δίκης.

Re: Προς επανάληψη η δίκη των 6 ;

Δημοσιεύτηκε: Τετ 23 Δεκ 2009, 01:31
από Apomakros
Ήταν, φίλοι μου, αναμενόμενη η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.


Εκείνο που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι το παρόν θέμα το παρακολουθούν φίλοι που έχουν γνώσεις ιστορίας και είναι διατεθειμένοι να εκθέσουν ελεύθερα τη γνώμη τους.

Δημήτριε και ... Τάσο (karipi ντε) και λοιποί πραγματογνώμονες...


The stage is yours!



(LOL huh)