Ξεπούλημα του ΟΛΠ
Ξεπούλημα του ΟΛΠ
Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση του Παπανδρέου. Καλές οι προεκλογικές υποσχέσεις, καλά τα περί πράσινης ανάπτυξης, αλλά κάποια στιγμή έρχετε η ώρα των επιλογών, μπαίνει το δίλημμα ή, με το κεφάλαιο ή, με την εργασία. Οι λιμενεργάτες στον Πειραιά είναι σε απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ από την κινεζική μαφίοζικη εταιρεία COSCO, η οποία τον έχει αγοράσει έναντι 500 εκ. ευρώ. Ποσό που θεωρείται εξευτελιστικό, μια και πρόκειται για ένα από το πιο σημαντικά λιμάνια της Μεσογείου. Η σύμβαση που υπογράφτηκε επί ΝΔ έπρεπε τυπικά να επικυρωθεί την 1/10, όμως μεσολάβησαν οι εκλογές και οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων.Και τώρα τι κάνουμε;
Η Κατσέλη στη συνάντηση της με τους απεργούς ουσιαστικά τους έδωσε δίκιο, αλλά τα μάζεψε. Από το ΠΑΣΟΚ ψελλίζουν για επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης και όχι την ακύρωσή της. Η Μπακογιάννη από την άλλη βγήκε χθες σαν εκπρόσωπος της COSCO και ζήτησε να προχωρήσει η παραχώρηση του λιμανιού, όπως είχε συμφωνηθεί. Το επιχείρημα, μάλιστα, που πρόβαλε ήταν το κλασικό που επιστρατεύουν οι πατριωτάρες ...«να μην εκτεθεί η χώρα». Οι άλλοι της ΝΔ δεν έχουν πάρει θέση, αφού έχουν να ασχοληθούν με το ζήτημα της διαδοχής, οπότε που καιρός να περισέψει για ένα τέτοιο δευτερεύων ζήτημα όπως το ξεπούλημα του ΟΛΠ.
Το ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ της ακύρωσης της σύμβασης, αλλά με κρύα καρδιά. Μην ξεχνάμε ότι η Αλέκα είχε σπεύσει να συναντηθεί με τους εκπρόσωπους της Κίνας όταν είχαν έρθει για να παραλάβουν ότι ξεπούλαγε ο Καραμανλής και να ανταλλάξουν όρκους αγάπης και αφοσίωσης στα ιδανικά του ανύπαρκτου σοσιαλισμού τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτός τάχθηκε υπέρ της ακύρωσης και τουλάχιστον δεν είχε δεχτεί να συναντηθεί με τους λεγόμενους κομμουνιστές της Κίνας, όπως είχαν κάνει οι σταλινικοί του Περισσού. Το δε ΛΑΟΣ πήρε την ίδια θέση με τον ΠΑΣΟΚ, αφού ζητάει επαναδιαπραγμάτευση των όρων. Το θέμα δηλαδή να μην βγει το κλαρί σαν πόρνη η δημόσια περιουσία και ένας τέτοιος στρατηγικός τομέας όπως ο ΟΛΠ, αλλά να βγει ως πόρνη πολυτελείας. Πρόκειται για τον λεγόμενο πατριωτισμό της τσέπης, στον οποίο επιδίδεται άψογα ο Καρατζαφύρερ και ο λοιπός θίασος του. Αλλωστε για το ΛΑΟΣ και κυρίως για τους οπαδούς του το μείζον θέμα ήταν πως θα ορκιζότανε στη βουλή ο Τσίπρας.
Βλέπουμε λοιπόν, πως έχουν συνταχθεί οι πολιτικές δυνάμεις και από κοντά άρχισε και ο πόλεμος εναντίον των απεργών από τα ΜΜΕ. Τα δημοσιεύματα του στυλ «μπλακ άουτ στο λιμάνι, sos στην αγορά» δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες μέρες. Η συνέχεια θα είναι πιο σκληρή.
Η Κατσέλη στη συνάντηση της με τους απεργούς ουσιαστικά τους έδωσε δίκιο, αλλά τα μάζεψε. Από το ΠΑΣΟΚ ψελλίζουν για επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης και όχι την ακύρωσή της. Η Μπακογιάννη από την άλλη βγήκε χθες σαν εκπρόσωπος της COSCO και ζήτησε να προχωρήσει η παραχώρηση του λιμανιού, όπως είχε συμφωνηθεί. Το επιχείρημα, μάλιστα, που πρόβαλε ήταν το κλασικό που επιστρατεύουν οι πατριωτάρες ...«να μην εκτεθεί η χώρα». Οι άλλοι της ΝΔ δεν έχουν πάρει θέση, αφού έχουν να ασχοληθούν με το ζήτημα της διαδοχής, οπότε που καιρός να περισέψει για ένα τέτοιο δευτερεύων ζήτημα όπως το ξεπούλημα του ΟΛΠ.
Το ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ της ακύρωσης της σύμβασης, αλλά με κρύα καρδιά. Μην ξεχνάμε ότι η Αλέκα είχε σπεύσει να συναντηθεί με τους εκπρόσωπους της Κίνας όταν είχαν έρθει για να παραλάβουν ότι ξεπούλαγε ο Καραμανλής και να ανταλλάξουν όρκους αγάπης και αφοσίωσης στα ιδανικά του ανύπαρκτου σοσιαλισμού τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτός τάχθηκε υπέρ της ακύρωσης και τουλάχιστον δεν είχε δεχτεί να συναντηθεί με τους λεγόμενους κομμουνιστές της Κίνας, όπως είχαν κάνει οι σταλινικοί του Περισσού. Το δε ΛΑΟΣ πήρε την ίδια θέση με τον ΠΑΣΟΚ, αφού ζητάει επαναδιαπραγμάτευση των όρων. Το θέμα δηλαδή να μην βγει το κλαρί σαν πόρνη η δημόσια περιουσία και ένας τέτοιος στρατηγικός τομέας όπως ο ΟΛΠ, αλλά να βγει ως πόρνη πολυτελείας. Πρόκειται για τον λεγόμενο πατριωτισμό της τσέπης, στον οποίο επιδίδεται άψογα ο Καρατζαφύρερ και ο λοιπός θίασος του. Αλλωστε για το ΛΑΟΣ και κυρίως για τους οπαδούς του το μείζον θέμα ήταν πως θα ορκιζότανε στη βουλή ο Τσίπρας.
Βλέπουμε λοιπόν, πως έχουν συνταχθεί οι πολιτικές δυνάμεις και από κοντά άρχισε και ο πόλεμος εναντίον των απεργών από τα ΜΜΕ. Τα δημοσιεύματα του στυλ «μπλακ άουτ στο λιμάνι, sos στην αγορά» δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες μέρες. Η συνέχεια θα είναι πιο σκληρή.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
-
KASSANDROS
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Φύλο: Άνδρας
- Έλαβε Likes: 5 φορές
Re: Ξεπούλημα του ΟΛΠ
Συμπληρώνω με μία πολύ χρήσιμη πληροφορία επί του θέματος:
http://www1.rizospastis.gr/page.do?publ ... irection=1
Με νομικούς συμβούλους που εκπροσώπησαν τα συμφέροντα ξένων πολυεθνικών και συνέβαλαν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στελέχωσε το πρωθυπουργικό του γραφείο ο Γ. Παπανδρέου, εγκαινιάζοντας τη δήθεν «νέα πορεία» της διαφάνειας και της «προστασίας της δημόσιας περιουσίας», την οποία επαγγέλθηκε και προεκλογικά! Ο Γ. Παπανδρέου έχρισε υπουργό Επικρατείας τον Χάρη Παμπούκη, ο οποίος διατέλεσε νομικός σύμβουλος της κινέζικης πολυεθνικής «Cosco», αναλαμβάνοντας τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό της εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο για την εξαγορά του λιμανιού του Πειραιά! Ο Γ. Παπανδρέου που δήθεν κατήγγειλε την πλήρη ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και έταζε «επαναδιαπραγμάτευση» της συμφωνίας, φαίνεται ότι πήρε το κατάλληλο πρόσωπο για την κατάλληλη θέση...
http://www1.rizospastis.gr/page.do?publ ... irection=1
Με νομικούς συμβούλους που εκπροσώπησαν τα συμφέροντα ξένων πολυεθνικών και συνέβαλαν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στελέχωσε το πρωθυπουργικό του γραφείο ο Γ. Παπανδρέου, εγκαινιάζοντας τη δήθεν «νέα πορεία» της διαφάνειας και της «προστασίας της δημόσιας περιουσίας», την οποία επαγγέλθηκε και προεκλογικά! Ο Γ. Παπανδρέου έχρισε υπουργό Επικρατείας τον Χάρη Παμπούκη, ο οποίος διατέλεσε νομικός σύμβουλος της κινέζικης πολυεθνικής «Cosco», αναλαμβάνοντας τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό της εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο για την εξαγορά του λιμανιού του Πειραιά! Ο Γ. Παπανδρέου που δήθεν κατήγγειλε την πλήρη ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και έταζε «επαναδιαπραγμάτευση» της συμφωνίας, φαίνεται ότι πήρε το κατάλληλο πρόσωπο για την κατάλληλη θέση...
- Apomakros
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Και με ποιούς ήθελες εσύ να το στελέχωνε το γραφείο του δηλαδή; Με τον απόμακρο;ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ έγραψε:Με νομικούς συμβούλους που εκπροσώπησαν τα συμφέροντα ξένων πολυεθνικών και συνέβαλαν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στελέχωσε το πρωθυπουργικό του γραφείο ο Γ. Παπανδρέου
(Άσε δε που εξ' όσων γνωρίζω, ο παλάβρας δεν θ' άφηνε με τίποτα τα ΙΔΕΟ για να τρέχει σε υπουργεία)
- PELTASTIS VARNAVAS
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

- Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
διαβημα κινεζων...
απο τη μια οι κωρωνες περι θα γινουμε διεθνως ρεζιλι...
ψαρωσαμε με το διαβημα
απο την αλλη η λουκα κατσελη φατσα με την μη ακαδημαικη αγριοτητα της ελλαδικης καθημερινοτητας, τις αλληλοαντικρουομενες απαιτησεις της πολιτικης και το τραβηγμενο αυτι απο τον παιδονομο παγκαλο..
σιγα σιγα θαρχιζαν τα δυσκολα...
εδω σε θελω καβουρα να περπατεις στα καρβουνα
βαρναβακος αισιοδοξος κριτικος χαμουτζης και κυπριος
[θεος φυλαξοι...]
ψαρωσαμε με το διαβημα
απο την αλλη η λουκα κατσελη φατσα με την μη ακαδημαικη αγριοτητα της ελλαδικης καθημερινοτητας, τις αλληλοαντικρουομενες απαιτησεις της πολιτικης και το τραβηγμενο αυτι απο τον παιδονομο παγκαλο..
σιγα σιγα θαρχιζαν τα δυσκολα...
εδω σε θελω καβουρα να περπατεις στα καρβουνα
βαρναβακος αισιοδοξος κριτικος χαμουτζης και κυπριος
[θεος φυλαξοι...]
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει..."
"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
να μην αγριέψει..."
"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
«Πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης, αλλά να μην κάνουμε το λάθος και διώξουμε τους Κινέζους από τη Μεσόγειο». Δήλωσε ο κατά τ' άλλα μέγας πατριώτης Καρατζαφύρερ, δείχνοντας ξεκάθαρα πως οι πατριωτικές φανφάρες διαγράφονται αυτομάτως όταν πέφτει το χρήμα ακόμη κι αν αυτό προέρχεται από δήθεν κομμουνιστές. Η παραχώρηση λιμανιών, βέβαια, είναι παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, αλλά περνάει στα ψιλά. Αλλωστε ο αστείος πατριωτισμός στην Ελλάδα κατοχυρώνεται με κραυγές για το πως θα ορκιστεί ο Τσίπρας και με γελοιότητες για την κατάργηση ενός υπουργείου - φάντασμα.
Ποιοι είναι, λοιπόν, αυτοί οι Κινέζοι της Cosco για τους οποίους καίγεται τόσο πολύ ο Καρατζαφύρερ. Πρόκειται για την εταιρεία - εμπροσθοφυλακή του κινεζικού ιμπεριαλισμού. Το έργο της είναι να μεταφέρει σε όλο τον κόσμο φτηνά κινέζικα προϊόντα και βέβαια, τις κλασικές «μαϊμούδες». Εχει υπό τον έλεγχο της σε συνεργασία με την Καμόρα το λιμάνι της Νάπολης, το οποίο είναι η κυριότερη πύλη εισόδου του λαθροεμπορευματών από την Κίνα. Το ότι περνάνε λαθραία διατηρεί ακόμη και πιο χαμηλή την τιμή τους με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει την αγορά, οδηγόντας σε χρεωκοπία πολλές μικρές βιοτεχνείες και καταστήματα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό. Το ότι η τιμή τους είναι πολύ πιο χαμηλή, οφείλεται φυσικά στο ότι στην «σοσιαλιστική» Κίνα επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας με ανύπαρκτες συνδικαλιστικές ελευθερίες. Εκτός, όμως, από τους Κινέζους συμφέρον έχουν και οι Ελληνες εφοπλιστές για να δοθεί η διαχείριση του ΟΛΠ στην Cosco και μάλιστα, έχουν αναλάβει να πιέσουν την κυβέρνηση του Παπανδρέου προκειμένου να υλοποιηθεί η σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Από την άλλη έχουμε τον πρεσβευτή της Κίνας να ζητάει να μην υπάρχει άλλη καθυστέρηση και εμμέσως την καταστολή των απεργών. Εντάξει «κομμουνιστής» είναι ο άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί πως γίνεται να κολλάει το deal σε 1500 απεργούς. Στην πατρίδα του στην καλύτερη περίπτωση θα τους έστελναν όλους μαζί σε κανένα ορυχείο να σκάβουν 500 μέτρα κάτω από γη, ενώ στη χειρότερη θα τους έστηναν στον τοίχο. Τέλος πάντων οι Κινέζοι την δουλειά τους θέλουν να κάνουν, το θέμα είναι εδώ τι γίνεται.
Ποιοι είναι, λοιπόν, αυτοί οι Κινέζοι της Cosco για τους οποίους καίγεται τόσο πολύ ο Καρατζαφύρερ. Πρόκειται για την εταιρεία - εμπροσθοφυλακή του κινεζικού ιμπεριαλισμού. Το έργο της είναι να μεταφέρει σε όλο τον κόσμο φτηνά κινέζικα προϊόντα και βέβαια, τις κλασικές «μαϊμούδες». Εχει υπό τον έλεγχο της σε συνεργασία με την Καμόρα το λιμάνι της Νάπολης, το οποίο είναι η κυριότερη πύλη εισόδου του λαθροεμπορευματών από την Κίνα. Το ότι περνάνε λαθραία διατηρεί ακόμη και πιο χαμηλή την τιμή τους με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει την αγορά, οδηγόντας σε χρεωκοπία πολλές μικρές βιοτεχνείες και καταστήματα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό. Το ότι η τιμή τους είναι πολύ πιο χαμηλή, οφείλεται φυσικά στο ότι στην «σοσιαλιστική» Κίνα επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας με ανύπαρκτες συνδικαλιστικές ελευθερίες. Εκτός, όμως, από τους Κινέζους συμφέρον έχουν και οι Ελληνες εφοπλιστές για να δοθεί η διαχείριση του ΟΛΠ στην Cosco και μάλιστα, έχουν αναλάβει να πιέσουν την κυβέρνηση του Παπανδρέου προκειμένου να υλοποιηθεί η σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Από την άλλη έχουμε τον πρεσβευτή της Κίνας να ζητάει να μην υπάρχει άλλη καθυστέρηση και εμμέσως την καταστολή των απεργών. Εντάξει «κομμουνιστής» είναι ο άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί πως γίνεται να κολλάει το deal σε 1500 απεργούς. Στην πατρίδα του στην καλύτερη περίπτωση θα τους έστελναν όλους μαζί σε κανένα ορυχείο να σκάβουν 500 μέτρα κάτω από γη, ενώ στη χειρότερη θα τους έστηναν στον τοίχο. Τέλος πάντων οι Κινέζοι την δουλειά τους θέλουν να κάνουν, το θέμα είναι εδώ τι γίνεται.
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
H αφεντιά μου έτσι κι αλλιώς τάσσεται και τασσόταν ΚΑΤΑ του ξεπουλήματος της Ελλάδας, που όλο και σε μεγαλύτερη έκταση βλέπουμε καθώς περνούν τα χρόνια...
Για το προκείμενο (ξεπούλημα) η ξανθιά γκλάβα μου σκέφτεται τα εξής:
)
Όταν έχεις δίκιο, τι μπορώ να πω εγώ; Προσυπογράφω απλά.
Για το προκείμενο (ξεπούλημα) η ξανθιά γκλάβα μου σκέφτεται τα εξής:
Πότε έδωσε τα χέρια με τα κινεζόπουλα η ΝΔ και πότε έγινε αυτή η απεργία; Γιατί περίμεναν τόσο για να "ξεσηκωθούν"; Μου κάνει ύποπτο αυτό.Οι λιμενεργάτες στον Πειραιά είναι σε απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ από την κινεζική μαφίοζικη εταιρεία COSCO, η οποία τον έχει αγοράσει έναντι 500 εκ. ευρώ. Ποσό που θεωρείται εξευτελιστικό, μια και πρόκειται για ένα από το πιο σημαντικά λιμάνια της Μεσογείου. Η σύμβαση που υπογράφτηκε επί ΝΔ έπρεπε τυπικά να επικυρωθεί την 1/10, όμως μεσολάβησαν οι εκλογές και οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων.
Μην ορκίζεσαι πως τάχθηκε υπέρ με "κρύα καρδιά". Είναι τόσο χολωμένοι με το ΠΑΣΟΚ που δεν αποκλείεται να έβαλαν το χεράκι τους σ'αυτήν την ετεροχρονισμένη κινητοποίηση, στη ζούλα φυσικά, για να μην καταφαίνεται η διγλωσσία τους απ'τη στιγμή που ήδη φλερτάρισαν με τους Κινέζους.Το ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ της ακύρωσης της σύμβασης, αλλά με κρύα καρδιά. Μην ξεχνάμε ότι η Αλέκα είχε σπεύσει να συναντηθεί με τους εκπρόσωπους της Κίνας όταν είχαν έρθει για να παραλάβουν ότι ξεπούλαγε ο Καραμανλής και να ανταλλάξουν όρκους αγάπης και αφοσίωσης στα ιδανικά του ανύπαρκτου σοσιαλισμού τους.
Κι ο Τσίριζα ετεροχρονισμένα βγήκε με δηλωσάρες. Τουλάχιστον το ΛΑΟΣ δεν ακολουθεί την ίδια ξεφτίλα. (έχει ήδη πολλές ξεφτίλες στη φαρέτρα του, κι είπαν να συγκρατηθούν αυτή τη φοράΟ ΣΥΡΙΖΑ και αυτός τάχθηκε υπέρ της ακύρωσης και τουλάχιστον δεν είχε δεχτεί να συναντηθεί με τους λεγόμενους κομμουνιστές της Κίνας, όπως είχαν κάνει οι σταλινικοί του Περισσού. Το δε ΛΑΟΣ πήρε την ίδια θέση με τον ΠΑΣΟΚ, αφού ζητάει επαναδιαπραγμάτευση των όρων.
Εγώ να σου πω την αλήθεια μου, αν και τείνω πάντα να υποστηρίζω την εργατιά (φύση και θέση δε θα μπορούσα να κάνω αλλιώς), αλλά στην προκειμένη δεν έχω καταλάβει Χριστό απ'τα... αιτήματά τους. Απ'αυτούς που άκουσα στα παράθυρα, παρατηρώ άνευ προηγουμένου διγλωσσία ή/και πολιτικό τραμπουκισμό. Βέβαια αυτοί είναι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, δε σημαίνει πως τους εκφράζουν κι όλας. Ήρθε ένα ταλαιπωράκι στο μαγαζί προχθές, να μου πουλήσει ημερολόγιο υπέρ του αγώνα τους. Το πήρα φυσικά, παράλληλα τον ρώτησα ποια ακριβώς είναι τα αιτήματά τους, και μου τα μάσαγε με αοριστίες... Υποκινούμενοι/καθοδηγούμενοι, ακολουθούν "τυφλά" τις... "εντολές"; Δεν ξέρω, αλλά αυτή την αίσθηση είχα ...Βλέπουμε λοιπόν, πως έχουν συνταχθεί οι πολιτικές δυνάμεις και από κοντά άρχισε και ο πόλεμος εναντίον των απεργών από τα ΜΜΕ. Τα δημοσιεύματα του στυλ «μπλακ άουτ στο λιμάνι, sos στην αγορά» δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες μέρες. Η συνέχεια θα είναι πιο σκληρή.
Το παίρνω πίσω αυτό που είπα πιο πάνω. Ακολουθεί την ίδια και χειρότερη ξεφτίλα, σε άλλα επίπεδα ο Καρατζα-τζάμπα-μάγκας.«Πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης, αλλά να μην κάνουμε το λάθος και διώξουμε τους Κινέζους από τη Μεσόγειο». Δήλωσε ο κατά τ' άλλα μέγας πατριώτης Καρατζαφύρερ, δείχνοντας ξεκάθαρα πως οι πατριωτικές φανφάρες διαγράφονται αυτομάτως όταν πέφτει το χρήμα ακόμη κι αν αυτό προέρχεται από δήθεν κομμουνιστές. Η παραχώρηση λιμανιών, βέβαια, είναι παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, αλλά περνάει στα ψιλά. Αλλωστε ο αστείος πατριωτισμός στην Ελλάδα κατοχυρώνεται με κραυγές για το πως θα ορκιστεί ο Τσίπρας και με γελοιότητες για την κατάργηση ενός υπουργείου - φάντασμα.
Όταν έχεις δίκιο, τι μπορώ να πω εγώ; Προσυπογράφω απλά.
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
H συμφωνία της κυβέρνησης με την Cosco αν δεν κάνω λάθος πρέπει να πέρασε τον περασμένο Μάρτιο από τη βουλή. Από τότε το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν ταχθεί υπέρ της ακύρωσης της, συνεπώς μάλλον εσύ δεν τα παρακολουθείς προσεκτικά τα τεκτενόμενα και κατηγορείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φωνάζει ετεροχρονισμένα. Από τότε έχει βγάλει κατά καιρούς ανακοινώσεις, έχουν υπάρξει δημόσιες τοποθετήσεις του Δρίτσα (Α' Πειραιά) και του Λαφαζάνη (Β' Πειραιά) και το είχε θίξει προεκλογικά.
Η τελευταία (γιατί έχουν προηγηθεί κι άλλες, όπως και νομικοί αγώνες) απεργία ξεκίνησε την 1/10 γιατί τότε είχε οριστεί η επικύρωση της σύμβασης μεταξύ ελληνικού κράτους και Cosco. Λόγω εκλογών, όμως, αφέθηκε να το ζήτημα να το χειριστεί η νέα κυβέρνηση. Και επειδή αφήνεις υποννοούμενα για τους απεργούς να σε ενημερώσω ότι το συνδικάτο τους είναι πασοκικό. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας λιμενοεργατών είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και βέβαια, το μόνο που δεν ήθελε να κάνει ήταν να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβέρνηση του κόμματός του.
Η τελευταία (γιατί έχουν προηγηθεί κι άλλες, όπως και νομικοί αγώνες) απεργία ξεκίνησε την 1/10 γιατί τότε είχε οριστεί η επικύρωση της σύμβασης μεταξύ ελληνικού κράτους και Cosco. Λόγω εκλογών, όμως, αφέθηκε να το ζήτημα να το χειριστεί η νέα κυβέρνηση. Και επειδή αφήνεις υποννοούμενα για τους απεργούς να σε ενημερώσω ότι το συνδικάτο τους είναι πασοκικό. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας λιμενοεργατών είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και βέβαια, το μόνο που δεν ήθελε να κάνει ήταν να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβέρνηση του κόμματός του.
-
Divine Sinner
Ο "πατριωτης" καρατζαφερης ειναι υπερ του να δωσουμε γη και υδωρ.
...με το αζημίωτο όμως. Δεν γνωρίζεις Φώτη τον πατριωτισμό της τσέπης; Για πρόσεξε λίγο τις προτάσεις του Καρατζαφύρερ για την οικονομία και μην στέκεσε στις άνευ περιεχόμενου κραυγές αφοσίωσης στα «ιδανικά του έθνους και της πατρίδος».
- Mantam Froufrou

Βϊκυ, μην τα λες αυτά! ΟΙ άνθρωποι είναι μήνες σε απεργία, και ζήτησαν κι έκτακτο επίδομα (το οποίο τους το είχαν υποσχεθεί προεκλογικά, έτσι κι αλλιώς) για να μπορέσουν να επιβιώσουν, γιατί είναι απλήρωτοι από Μάρτιο!Πότε έδωσε τα χέρια με τα κινεζόπουλα η ΝΔ και πότε έγινε αυτή η απεργία; Γιατί περίμεναν τόσο για να "ξεσηκωθούν"; Μου κάνει ύποπτο αυτό.
Και μάλιστα, πρόκειται για την πιο συντονισμένη απεργία στα χρονικά, αφού ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ η απόφαση του σωματείου (δηλαδή, την υπερψήφισαν νεοδημοκράτες, πασόκοι, κκουέδες, συνασπίτες, κι ό,τι άλλο κυκλοφορεί εκεί μέσα)
Το ότι αποφάσισαν να σπάσουν το υπουργείο, έχει μάλλον να κάνει με το ότι άλλα τους υποσχέθηκαν προεκλογικά, κι άλλα πάνε να κάνουν τώρα. ΕΓώ θα έσπαγα και κεφάλια, όχι μόνο ντουβάρια!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Εχμ...τα μπέρδεψες λιγάκι Μαντάμ. Αυτοί που πήγαν στο υπουργείο εργασίας ήταν οι εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος και όχι οι λιμενοεργάτες του ΟΛΠ. Επειδή είμαι στη δουλειά τώρα θα συνεχίσω αύριο με νεότερα για το τι σημαίνει ο αγώνας των λιμενοεργατών, ο οποίος κατά τη γνώμη μου είναι ο πιο σημαντικός που δίνει ένα τμήμα της εργατικής τάξης τα τελευταία 35 χρόνια.
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Όντως δε δηλώνω πλήρως ενημερωμένη για το θέμα, όμως σε μια γρήγορη αναζήτηση είδα ότι η συμφωνία μεταξύ κινέζων και καραμανλή υπεγράφη πέρσι στις 26/11 και φέτος το Μάρτη πήγε στη βουλή για κύρωση.
Τουλάχιστον έτσι λένε τα ΜΜΕ. Αν λένε ψέματα αυτά, λέω ψέματα κι εγώ.
Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ η βλαμμένη, γιατί δεν έγινε τότε η μαζική αντίδραση κι η απεργία, παρά ξεκίνησε φέτος και δη λιγες μέρες πριν τις εκλογές? Εύλογο δεν είναι το ερώτημα (και η καχυποψία μου) ρε παιδιά, ή γκάγκεψα τελείως;
Τι μήνες ρε Πεγκι μου; Απ'τις αρχές του Οκτώβρη ξεκίνησε η απεργία...ΟΙ άνθρωποι είναι μήνες σε απεργία
Τουλάχιστον έτσι λένε τα ΜΜΕ. Αν λένε ψέματα αυτά, λέω ψέματα κι εγώ.
Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ η βλαμμένη, γιατί δεν έγινε τότε η μαζική αντίδραση κι η απεργία, παρά ξεκίνησε φέτος και δη λιγες μέρες πριν τις εκλογές? Εύλογο δεν είναι το ερώτημα (και η καχυποψία μου) ρε παιδιά, ή γκάγκεψα τελείως;
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Ο αγώνας των λιμενεργατών ξεκίνησε από το Ιανουάριο του 2008. Αρχικά σταμάτησαν να δουλεύουν τις υπερωρίες, έγιναν διάφορες 24ωρες και 48ωρες απεργίες, στάσεις εργασίες. Ακολούθησαν προσφυγές στο συμβούλιο της επικρατείας που εκδίκασε την υπόθεση την προηγούμενη εβδομάδα και αναμένεται απόφαση, στο ελεγκτικό συνέδριο το οποίο την απέρριψε γιατί έκρινε ότι οι λιμενεργάτες δεν είχαν έννομο συμφέρον από τις φοροαπαλλαγές της Cosco και στην Ε.Ε που ακόμη δεν έχει απαντήσει. Να σημειωθεί ότι η πρώτη απόπειρα να δοθεί το λιμάνι στους Κινέζους 2006 με τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Κίνας μπλοκαρίστηκε από την Ε.Ε λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού.
Την 1η Οκτωβρίου, τρεις μέρες πριν τις εκλογές, ήταν προγραμματισμένο το λιμάνι να δινότανε στην Cosco. Σε αυτά τα πλαίσια επιχειρήθηκε να γίνει η απογραφή των στοιχείων, αλλά η αντίδραση των εργαζομένων ήταν άμεση. Προχώρησαν αμέσως στην κατάληψη του κτιρίου και κήρυξαν απεργία μπλοκάροντας τη διαδικασία έτσι ώστε να μην κοπεί τιμολόγιο ή, κάποια λογιστική πράξη της νέας εταιρίας. Κι εφόσον όλα έδειχναν ότι θα υπήρξε αλλαγή κυβέρνησης έτσι δεν θα βρισκόταν προ τετελεσμένων γεγονότων. Παραμονές, μάλιστα, των εκλογών ο Παπανδρέου είχε επισκεφτεί τους εργαζόμενους του ΟΛΠ και είχε υποστηρίξει ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη σύμβαση με όρους που θα εξασφαλίζει τα δικά τους συμφέροντα και του δημοσίου. Οπως άλλωστε ανέφερα και προηγουμένως το συνδικάτο τους είναι πασοκικό. Ετσι μάλιστα όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση συμφέρει και την κυβέρνηση η απεργία, γιατί δεν θέλει να πάρουν οι Κινέζοι το λιμάνι πριν φτάσει μαζί τους σε νέα συμφωνία. Γιατί κακά τα ψέματα αν η Cosco πατήσει το πόδι της μετά δεν μπορεί κανείς να την υποχρεώσει σε επαναδιαπραγμάτευση.
Το πρωτοφανές στην υπόθεση είναι ότι ο ΟΛΠ ήταν κερδοφόρα επιχείρηση αφού την τελευταία χρονιά είχε παρουσιάσει κέρδη 35 εκ. ευρώ. Ουδέποτε έχει επιβαρύνει το δημόσιο, ενώ δεν έχει ούτε δανειακές υποχρεώσεις. Κι όμως αυτόν τον οργανισμό, ο οποίος έχει και εθνική στρατηγική σημασία, τον παραχωρούν στο κεφάλαιο και ο μέγας πατριώτης Καρατζαφύρερ καίγεται μην τυχόν κάνουμε το λάθος και διώξουμε τους Κινέζους. Για να επιτευχθεί, μάλιστα, η συμφωνία με τους όρους που ήθελε η Cosco ανασύρθηκε ένας νόμος του Μαρκεζίνη από το 1953 περί προστασίας των επενδύσεων. Ηταν τότε που οι πατριώτες αφού έσωσαν χάρη στους Αγγλους και τους Αμερικάνους «τα ιερά και τα όσια της πατρίδος από τον επάρατον κομμουνισμόν» τα έβγαλαν στο σφυρί για τις διάφορες Πεσινέ.
Τι προβλέπει λοιπόν η συμφωνία με την Cosco. Της παραδίνει τον προβλήτα ΙΙ, ενώ ο προβλήτας Ι παραμένει στον ΟΛΠ. Επίσης της παρέχει το προνόμιο της απαλλαγής από τέλη χαρτοσήμου για όλα τα δανειακά κεφάλαια που αντλήθηκαν για τη χρηματοδότηση του έργου, την άμεση επιστροφή ΦΠΑ και σε περίπτωση καθυστέρησης άνω των 60 ημερών έντοκα, την επ’ αόριστον μεταφορά συσσωρευμένων ζημιών προς συμψηφισμό με φορολογητέα κέρδη κ.α. Κι όλα αυτά όχι για ένα ή, δύο αλλά για 35 χρόνια. Δημιουργείται δηλαδή ένας φορολογικός παράδεισος για μια οφσόρ εταιρεία, μια και τη δουλειά την παίρνει η θυγατρική της Cosco, η Cosco Pasific Ltd που εδρεύει στις Μπαχάμες. Επίσης στους Κινέζους δίνονται τα φορτία του μεγαλύτερου πελάτη του ΟΛΠ, που είναι η εταιρεία Μediterranean, ενώ ο ΟΛΠ δεσμεύεται ότι δεν θα αναπτύξει σε άλλη περιοχή τομέα εμπορευματοκιβωτίων και πως δεν θα αυξάνει τα λιμενικά τέλη πάνω από τον πληθωρισμό. Ολα τα παραπάνω οδηγούν σε τεράστια απώλεια εσόδων του δημοσίου και σε χρεοκοπία τον ΟΛΠ, αφού είναι αδύνατον να ανταγωνιστεί την κινεζική εταιρεία με τον προβλήτα Ι, με αυτοδεσμεύσεις, χωρίς τα φορτία του μεγαλύτερου πελάτη του και ταυτόχρονα η Cosco να χρησιμοποιεί χαμηλόμισθο προσωπικό.
Και πάμε στο εργασιακό καθεστώς. Η σύμβαση προβλέπει ότι η Cosco θα απασχολήσει 600 από τους 1600 εργαζόμενους στον ΟΛΠ για οκτώ μήνες. Κατόπιν η κινεζική εταιρεία θα κάνει προσλήψεις με βάση την εθνική νομοθεσία και όχι με βάση τις συλλογικές συμβάσεις του συνδικάτου λιμενεργατών. Τι σημαίνει αυτό; Θα παίρνει προσωπικό με το κατώτατο βασικό μισθό, με προγράμματα ενοικίασης ωρομισθίων (δηλαδή να τους δίνει ο ΟΑΕΔ 350 ευρώ και η Cosco άλλα 350) και με διάφορες άλλες τέτοιες ρυθμίσεις, που έχουν σκοπό να περιορίσουν τα λειτουργικά έξοδα και να αυξήσουν τα κέρδη. O βασικός, ωστόσο, στόχος της Cosco είναι τα κέρδη που θα αποκομίσει από το παρεμπόριο. Θα δημιουργήσει μια ακόμη ανοιχτή πύλη μετά τη Νάπολη για μεταποιητικά προϊόντα, δηλαδή μαϊμούδες, τα οποία δεν θα έχουν την ένδειξη made in China. Στην Κίνα υπάρχουν εκατοντάδες μεταποιητικές επιχειρήσεις, οι οποίες μέσω της Cosco έχουν κατακλύσει την αγορά της Ευρώπης. Επίσης τεράστια κέρδη έχει από το λαθρεμπόριο στο οποίο επιδίδεται συστηματικά. Κάθε κοντέινερ έχει έναν μοναδικό αριθμό στον κόσμο. Στη Νάπολη αποκαλύφθηκε πρόσφατα ότι εκτελωνίσανε με τον ίδιο αριθμό 5.000 κοντέινερ.
Για αυτούς τους λόγους καίγεται η Κίνα να προχωρήσει η συμφωνία που έκανε με την ΝΔ. Για αυτό πιέζει και απειλεί με προσφυγές στα αγγλικά δικαστήρια, με τις ρήτρες κ.α. Για αυτό και παραμονές των εκλογών οι Κινέζοι βλέποντας όχι χάνει ο συνέταιρος τους Καραμανλής την εξουσία εξέφραζαν μέσω του υπουργείου εξωτερικών την ανησυχία τους για τα περί επαναδιαπραγμάτευσης.
Κατά τ’ άλλα μην κάνουμε το λάθος και διώξουμε τους Κινέζους, όπως μας συμβουλεύει ο υπερπατριώτης Καρατζαφύρερ και χωρίς ντροπή πρόσθεσε σε νέα δήλωση …«με αυτά που συμβαίνουν ποιός θα θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα; Κάποιοι ποντάρουν στην ανωμαλία βλάπτοντας κάθε προοπτική του έθνους».
Μετά την αγωνία της Μπακογιάννη για «να μην εκτεθεί η χώρα», έχουμε και τον Καρατζαφύρερ που θεωρεί ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων για να αποτρέψουν ένα τέτοιο ξεπούλημα βλάπτουν το έθνος. Η ειρωνεία είναι ότι ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιθυμεί να δοθεί γη και ύδωρ στην Cosco, την ίδια ώρα η νομαρχιακή επιτροπή του ΛΑΟΣ στη Λάρισα έβγαλε ανακοίνωση με αφορμή το αντιρατσιστικό φεστιβάλ που θα γίνει εκεί, στην οποία έλεγε: «Στην εποχή μας δεν υπάρχει μετανάστευση με την ευρεία έννοιά της αλλά εποικισμός της χώρας από αλλόφυλους, αλλόθρησκους και τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες οι οποίοι δεν έχουν τίποτα κοινό πολιτιστικά και πολιτισμικά με τον Ελληνα Ευρωπαίο πολίτη. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».
Πραγματικά κωμικό. Σύμφωνα με τον πατριωτικό θίασο του Καρατζαφύρερ η «ιερά Ελλάς» οφείλει μπροστά στο ξένο κεφάλαιο να στηθεί στα τέσσερα και να ξεπουληθεί ως πόρνη, αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με κάποιον εξαθλιωμένο μετανάστη θυμόμαστε τον Κολοκοτρώνη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση της ρήσης του Σάμουελ Τζόνσον ότι …«ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων».
Την 1η Οκτωβρίου, τρεις μέρες πριν τις εκλογές, ήταν προγραμματισμένο το λιμάνι να δινότανε στην Cosco. Σε αυτά τα πλαίσια επιχειρήθηκε να γίνει η απογραφή των στοιχείων, αλλά η αντίδραση των εργαζομένων ήταν άμεση. Προχώρησαν αμέσως στην κατάληψη του κτιρίου και κήρυξαν απεργία μπλοκάροντας τη διαδικασία έτσι ώστε να μην κοπεί τιμολόγιο ή, κάποια λογιστική πράξη της νέας εταιρίας. Κι εφόσον όλα έδειχναν ότι θα υπήρξε αλλαγή κυβέρνησης έτσι δεν θα βρισκόταν προ τετελεσμένων γεγονότων. Παραμονές, μάλιστα, των εκλογών ο Παπανδρέου είχε επισκεφτεί τους εργαζόμενους του ΟΛΠ και είχε υποστηρίξει ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη σύμβαση με όρους που θα εξασφαλίζει τα δικά τους συμφέροντα και του δημοσίου. Οπως άλλωστε ανέφερα και προηγουμένως το συνδικάτο τους είναι πασοκικό. Ετσι μάλιστα όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση συμφέρει και την κυβέρνηση η απεργία, γιατί δεν θέλει να πάρουν οι Κινέζοι το λιμάνι πριν φτάσει μαζί τους σε νέα συμφωνία. Γιατί κακά τα ψέματα αν η Cosco πατήσει το πόδι της μετά δεν μπορεί κανείς να την υποχρεώσει σε επαναδιαπραγμάτευση.
Το πρωτοφανές στην υπόθεση είναι ότι ο ΟΛΠ ήταν κερδοφόρα επιχείρηση αφού την τελευταία χρονιά είχε παρουσιάσει κέρδη 35 εκ. ευρώ. Ουδέποτε έχει επιβαρύνει το δημόσιο, ενώ δεν έχει ούτε δανειακές υποχρεώσεις. Κι όμως αυτόν τον οργανισμό, ο οποίος έχει και εθνική στρατηγική σημασία, τον παραχωρούν στο κεφάλαιο και ο μέγας πατριώτης Καρατζαφύρερ καίγεται μην τυχόν κάνουμε το λάθος και διώξουμε τους Κινέζους. Για να επιτευχθεί, μάλιστα, η συμφωνία με τους όρους που ήθελε η Cosco ανασύρθηκε ένας νόμος του Μαρκεζίνη από το 1953 περί προστασίας των επενδύσεων. Ηταν τότε που οι πατριώτες αφού έσωσαν χάρη στους Αγγλους και τους Αμερικάνους «τα ιερά και τα όσια της πατρίδος από τον επάρατον κομμουνισμόν» τα έβγαλαν στο σφυρί για τις διάφορες Πεσινέ.
Τι προβλέπει λοιπόν η συμφωνία με την Cosco. Της παραδίνει τον προβλήτα ΙΙ, ενώ ο προβλήτας Ι παραμένει στον ΟΛΠ. Επίσης της παρέχει το προνόμιο της απαλλαγής από τέλη χαρτοσήμου για όλα τα δανειακά κεφάλαια που αντλήθηκαν για τη χρηματοδότηση του έργου, την άμεση επιστροφή ΦΠΑ και σε περίπτωση καθυστέρησης άνω των 60 ημερών έντοκα, την επ’ αόριστον μεταφορά συσσωρευμένων ζημιών προς συμψηφισμό με φορολογητέα κέρδη κ.α. Κι όλα αυτά όχι για ένα ή, δύο αλλά για 35 χρόνια. Δημιουργείται δηλαδή ένας φορολογικός παράδεισος για μια οφσόρ εταιρεία, μια και τη δουλειά την παίρνει η θυγατρική της Cosco, η Cosco Pasific Ltd που εδρεύει στις Μπαχάμες. Επίσης στους Κινέζους δίνονται τα φορτία του μεγαλύτερου πελάτη του ΟΛΠ, που είναι η εταιρεία Μediterranean, ενώ ο ΟΛΠ δεσμεύεται ότι δεν θα αναπτύξει σε άλλη περιοχή τομέα εμπορευματοκιβωτίων και πως δεν θα αυξάνει τα λιμενικά τέλη πάνω από τον πληθωρισμό. Ολα τα παραπάνω οδηγούν σε τεράστια απώλεια εσόδων του δημοσίου και σε χρεοκοπία τον ΟΛΠ, αφού είναι αδύνατον να ανταγωνιστεί την κινεζική εταιρεία με τον προβλήτα Ι, με αυτοδεσμεύσεις, χωρίς τα φορτία του μεγαλύτερου πελάτη του και ταυτόχρονα η Cosco να χρησιμοποιεί χαμηλόμισθο προσωπικό.
Και πάμε στο εργασιακό καθεστώς. Η σύμβαση προβλέπει ότι η Cosco θα απασχολήσει 600 από τους 1600 εργαζόμενους στον ΟΛΠ για οκτώ μήνες. Κατόπιν η κινεζική εταιρεία θα κάνει προσλήψεις με βάση την εθνική νομοθεσία και όχι με βάση τις συλλογικές συμβάσεις του συνδικάτου λιμενεργατών. Τι σημαίνει αυτό; Θα παίρνει προσωπικό με το κατώτατο βασικό μισθό, με προγράμματα ενοικίασης ωρομισθίων (δηλαδή να τους δίνει ο ΟΑΕΔ 350 ευρώ και η Cosco άλλα 350) και με διάφορες άλλες τέτοιες ρυθμίσεις, που έχουν σκοπό να περιορίσουν τα λειτουργικά έξοδα και να αυξήσουν τα κέρδη. O βασικός, ωστόσο, στόχος της Cosco είναι τα κέρδη που θα αποκομίσει από το παρεμπόριο. Θα δημιουργήσει μια ακόμη ανοιχτή πύλη μετά τη Νάπολη για μεταποιητικά προϊόντα, δηλαδή μαϊμούδες, τα οποία δεν θα έχουν την ένδειξη made in China. Στην Κίνα υπάρχουν εκατοντάδες μεταποιητικές επιχειρήσεις, οι οποίες μέσω της Cosco έχουν κατακλύσει την αγορά της Ευρώπης. Επίσης τεράστια κέρδη έχει από το λαθρεμπόριο στο οποίο επιδίδεται συστηματικά. Κάθε κοντέινερ έχει έναν μοναδικό αριθμό στον κόσμο. Στη Νάπολη αποκαλύφθηκε πρόσφατα ότι εκτελωνίσανε με τον ίδιο αριθμό 5.000 κοντέινερ.
Για αυτούς τους λόγους καίγεται η Κίνα να προχωρήσει η συμφωνία που έκανε με την ΝΔ. Για αυτό πιέζει και απειλεί με προσφυγές στα αγγλικά δικαστήρια, με τις ρήτρες κ.α. Για αυτό και παραμονές των εκλογών οι Κινέζοι βλέποντας όχι χάνει ο συνέταιρος τους Καραμανλής την εξουσία εξέφραζαν μέσω του υπουργείου εξωτερικών την ανησυχία τους για τα περί επαναδιαπραγμάτευσης.
Κατά τ’ άλλα μην κάνουμε το λάθος και διώξουμε τους Κινέζους, όπως μας συμβουλεύει ο υπερπατριώτης Καρατζαφύρερ και χωρίς ντροπή πρόσθεσε σε νέα δήλωση …«με αυτά που συμβαίνουν ποιός θα θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα; Κάποιοι ποντάρουν στην ανωμαλία βλάπτοντας κάθε προοπτική του έθνους».
Μετά την αγωνία της Μπακογιάννη για «να μην εκτεθεί η χώρα», έχουμε και τον Καρατζαφύρερ που θεωρεί ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων για να αποτρέψουν ένα τέτοιο ξεπούλημα βλάπτουν το έθνος. Η ειρωνεία είναι ότι ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιθυμεί να δοθεί γη και ύδωρ στην Cosco, την ίδια ώρα η νομαρχιακή επιτροπή του ΛΑΟΣ στη Λάρισα έβγαλε ανακοίνωση με αφορμή το αντιρατσιστικό φεστιβάλ που θα γίνει εκεί, στην οποία έλεγε: «Στην εποχή μας δεν υπάρχει μετανάστευση με την ευρεία έννοιά της αλλά εποικισμός της χώρας από αλλόφυλους, αλλόθρησκους και τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες οι οποίοι δεν έχουν τίποτα κοινό πολιτιστικά και πολιτισμικά με τον Ελληνα Ευρωπαίο πολίτη. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».
Πραγματικά κωμικό. Σύμφωνα με τον πατριωτικό θίασο του Καρατζαφύρερ η «ιερά Ελλάς» οφείλει μπροστά στο ξένο κεφάλαιο να στηθεί στα τέσσερα και να ξεπουληθεί ως πόρνη, αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με κάποιον εξαθλιωμένο μετανάστη θυμόμαστε τον Κολοκοτρώνη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση της ρήσης του Σάμουελ Τζόνσον ότι …«ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων».
- alexandros
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις η αλήθεια βρίσκεται συνήθως στη μέση αυτό που πιστεύω είναι ότι η συμφωνία που έχει κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση με την COSCO μπάζει. Υπάρχουν άρθρα που μάλλον θα δημιουργήσουν πρόβλημα ενώ και το τίμημα που εισπράξαμε θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Σας παραπέμπω στο άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη για περισσότερες λεπτομέρεις και με το οποίο συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 009_334039
Από την άλλη ακούω να υπάρχει μία διάχυτη συμπάθεια προς τους κατατρεγμένους λιμενεργάτες, η οποία απορρέει κυρίως από την αριστερά. Αλλά για ποιους κατατρεγμένους λιμενεργάτες μιλάμε που αυτοί οι άνθρωποι δηλώνουν εισοδήματα υπέρογκα; Παραπέμπω σε 2-3 άρθρα από το πλήθος των άρθρων που υπάρχουν για το θέμα
http://www.capital.gr/tax/Article.aspx?id=833675
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... id=1093222 (ναι μέχρι και στο indymedia υπάρχουν αναφορές)
http://akida-eu.blogspot.com/2009/10/blog-post_18.html (εδώ μπορεί να δει κανείς τις αποδοχές των λιμενεργατών σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο του 2005)
Πολλοί επιχειρηματίες μιλούν για "μαφία των λιμανιών", για ενοικίαση αλλοδαπών και υπεργολαβίες και άλλα εντυπωσιακά πράγματα που δεν γίνεται να παραβλέψουμε. Δυστυχώς δεν ξέρω αν η COSCO είναι η εταιρεία που φέρνει τις "μαϊμούδες" στην Ευρώπη αλλά παρατηρώ ότι "μαϊμούδες" και μάλιστα πάμπολλες υπάρχουν ήδη σε πολλά καταστήματα της Ελλάδας και δίχως την παρουσία της COSCO. Αν οι κινέζοι εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους στη Κίνα είναι θέμα διεθνές και θα έπρεπε να έχουν παρθεί μέτρα. Αλλά δεν πιστεύω ότι η ακύρωση της συμφωνίας στην Ελλάδα θα επηρεάσει τις εργασιακές σχέσεις των κινέζων εργατών.
Τέλος, πρέπει επιτέλους σε αυτή την χώρα να παλεύουμε για να γίνει κάτι καλύτερο. Όχι να υπάρχει μία μόνιμη άρνηση όσον αφορά την πρόοδο. Επειδή δηλαδή μία σκανδαλωδώς ευνοημένη από τις συνθήκες ομάδα εργαζομένων δεν θέλει να χάσει τους πλουσιοπάροχους μισθούς και τις σκανδαλώδεις υπερωρίες τους θα πρέπει να ζημιωθεί η οικονομία μας λόγω της έλλειψης κινήτρων ανταγωνισμού;
Από την άλλη ακούω να υπάρχει μία διάχυτη συμπάθεια προς τους κατατρεγμένους λιμενεργάτες, η οποία απορρέει κυρίως από την αριστερά. Αλλά για ποιους κατατρεγμένους λιμενεργάτες μιλάμε που αυτοί οι άνθρωποι δηλώνουν εισοδήματα υπέρογκα; Παραπέμπω σε 2-3 άρθρα από το πλήθος των άρθρων που υπάρχουν για το θέμα
http://www.capital.gr/tax/Article.aspx?id=833675
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... id=1093222 (ναι μέχρι και στο indymedia υπάρχουν αναφορές)
http://akida-eu.blogspot.com/2009/10/blog-post_18.html (εδώ μπορεί να δει κανείς τις αποδοχές των λιμενεργατών σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο του 2005)
Πολλοί επιχειρηματίες μιλούν για "μαφία των λιμανιών", για ενοικίαση αλλοδαπών και υπεργολαβίες και άλλα εντυπωσιακά πράγματα που δεν γίνεται να παραβλέψουμε. Δυστυχώς δεν ξέρω αν η COSCO είναι η εταιρεία που φέρνει τις "μαϊμούδες" στην Ευρώπη αλλά παρατηρώ ότι "μαϊμούδες" και μάλιστα πάμπολλες υπάρχουν ήδη σε πολλά καταστήματα της Ελλάδας και δίχως την παρουσία της COSCO. Αν οι κινέζοι εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους στη Κίνα είναι θέμα διεθνές και θα έπρεπε να έχουν παρθεί μέτρα. Αλλά δεν πιστεύω ότι η ακύρωση της συμφωνίας στην Ελλάδα θα επηρεάσει τις εργασιακές σχέσεις των κινέζων εργατών.
Τέλος, πρέπει επιτέλους σε αυτή την χώρα να παλεύουμε για να γίνει κάτι καλύτερο. Όχι να υπάρχει μία μόνιμη άρνηση όσον αφορά την πρόοδο. Επειδή δηλαδή μία σκανδαλωδώς ευνοημένη από τις συνθήκες ομάδα εργαζομένων δεν θέλει να χάσει τους πλουσιοπάροχους μισθούς και τις σκανδαλώδεις υπερωρίες τους θα πρέπει να ζημιωθεί η οικονομία μας λόγω της έλλειψης κινήτρων ανταγωνισμού;
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Βίκτωρ Ουγκώ
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Και αντίθετα από τη δεξιά υπάρχει πάντα μια αντιπάθεια για τους εργαζόμενους και όσους διεκδικούν. Είτε είναι λιμενεργάτες, είτε στη ΔΕΗ, είτε σκουπιδιάρηδες, πάντα θα υπάρχει προσπάθεια σπίλωσής τους. Τώρα για το θέμα των μισθών. Αυτό ξεκίνησε στην πρώτη απόπειρα ιδιοτικοποίησης του ΟΛΠ, όταν ο Κεφαλογιάννης έβγαλε μια λίστα με τις αμοιβές των 60 εναεριτών από τους 1500 εργαζόμενους. Πρόκειται σίγουρα για καλούς μισθούς - που βέβαια δεν φτάνουν σε αντίστοιχους των διάφορων golden boys - αλλά είναι χρήματα τα οποία τα έχουν δουλέψει σε μια σκληρή και επικίνδυνη δουλειά. Ο καθένας από αυτούς της λίστας έκανε 500 μεροκάματα σε ένα χρόνο. Το ότι οι ίδιοι άνθρωποι έκαναν τόσες υπερωρίες οφείλεται ότι παρά τις εισηγήσεις του συνδικάτου ο οργανισμός δεν έκανε προσλήψεις νέου προσωπικού.Από την άλλη ακούω να υπάρχει μία διάχυτη συμπάθεια προς τους κατατρεγμένους λιμενεργάτες, η οποία απορρέει κυρίως από την αριστερά. Αλλά για ποιους κατατρεγμένους λιμενεργάτες μιλάμε που αυτοί οι άνθρωποι δηλώνουν εισοδήματα υπέρογκα; Παραπέμπω σε 2-3 άρθρα από το πλήθος των άρθρων που υπάρχουν για το θέμα
Οι διάφοροι τώρα που αναπαράγουν την λίστα του Κεφαλογιάννη, γιατί δεν παραθέτουν και τους ισολογισμούς του ΟΛΠ; Εκεί θα δούμε πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για τους 1500 εργαζόμενους συνολικά και ποιος μ.ο αντιστοιχεί.
Ο ΟΛΠ επίσης είπαμε ήταν κερδοφόρα επιχείρηση. Το 2007 παρουσίασε κέρδη 35 εκ. ευρώ. Πως προκύπτουν τα κέρδη; Από την υπεραξία, δηλαδή από την εργασία την οποία δεν καρπώνονται οι εργαζόμενοι. Συνεπώς όσα και αν έπαιρναν οι εναερίτες και πάλι λίγα ήταν, γιατί ο πλούτος θα πρέπει κάποτε να ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν.
Το κάτι καλύτερο είναι το ξεπούλημα στο μεγάλο κεφάλαιο; Εχω διαφορετική γνώμη. Αλλωστε η τελευταία μεγάλη οικονομική κρίση απέδειξε ότι ο οικονομικός φιλελευθερισμός και η λατρεία της ελεύθερης αγοράς δεν οδηγούν σε πρόοδο, αλλά σε αδιέξοδα. Για να επιβιώσει το σύστημα και να μην καταρρεύσει χρειάστηκαν τεράστιες κρατικές παρεμβάσεις ακόμη και των πιο νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων.Τέλος, πρέπει επιτέλους σε αυτή την χώρα να παλεύουμε για να γίνει κάτι καλύτερο. Όχι να υπάρχει μία μόνιμη άρνηση όσον αφορά την πρόοδο. Επειδή δηλαδή μία σκανδαλωδώς ευνοημένη από τις συνθήκες ομάδα εργαζομένων δεν θέλει να χάσει τους πλουσιοπάροχους μισθούς και τις σκανδαλώδεις υπερωρίες τους θα πρέπει να ζημιωθεί η οικονομία μας λόγω της έλλειψης κινήτρων ανταγωνισμού;
-
Divine Sinner
Οι εναεριτες ειναι λογικο να περνουν παχουλους μισθους.
γιατι αξιοκρατικα.. δεν μπορει ο καθενας να γινει εναεριτης.
ειναι..... ψηλα...
γιατι αξιοκρατικα.. δεν μπορει ο καθενας να γινει εναεριτης.
ειναι..... ψηλα...
- karipis

- Επικοινωνία:
Clash έγραψε:Τώρα για το θέμα των μισθών. Αυτό ξεκίνησε στην πρώτη απόπειρα ιδιοτικοποίησης του ΟΛΠ, όταν ο Κεφαλογιάννης έβγαλε μια λίστα με τις αμοιβές των 60 εναεριτών από τους 1500 εργαζόμενους. Πρόκειται σίγουρα για καλούς μισθούς - που βέβαια δεν φτάνουν σε αντίστοιχους των διάφορων golden boys - αλλά είναι χρήματα τα οποία τα έχουν δουλέψει σε μια σκληρή και επικίνδυνη δουλειά. Ο καθένας από αυτούς της λίστας έκανε 500 μεροκάματα σε ένα χρόνο. Το ότι οι ίδιοι άνθρωποι έκαναν τόσες υπερωρίες οφείλεται ότι παρά τις εισηγήσεις του συνδικάτου ο οργανισμός δεν έκανε προσλήψεις νέου προσωπικού.
Ας δούμε όμως τα ποσά αυτών των "καλών μισθών".
Διαβάστε το παρακάτω κείμενο όπως το πήρα.
Αυτοί είναι οι μισθοί, τώρα αν τύχει και υπάρχει κανένα κοντεινερ κάτω από άλλα 50 και πρέπει να φύγει πρώτο, ε! σίγουρα τα παιδία θα βάλουν ένα χέρι με το αζημίωτο (με τέτοιους μισθούς όμως τίθεται δίλημμα).
Την ώρα, που το λιμάνι του Πειραιά έχει παραλύσει από την απεργία των λιμενεργατών, και στα δημόσια ταμεία δεν μπαίνουν περί τα 3 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα, από τους φόρους και τους δασμούς των εκτελωνισμών, ίσως λίγοι από εσάς έχετε σκεφτεί ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν πρωτοστατήσει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης στην ελληνική οικονομία!
Ίσως, ούτε και ο πρώην υπουργός Οικονομίας το είχε υπολογίσει, όταν τον περασμένο Μάρτιο ανακοίνωνε την επιβολή έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ, με στόχο οι έχοντες να συμβάλουν στην ενίσχυση των εσόδων.
Με μισθούς, που μαζί με τις υπερωρίες φτάνουν έως και τα 140.000 ευρώ το χρόνο -με βάση τις λίστες που έχει δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Ναυτιλίας-, ανήκουν στους 130.000 φορολογούμενους, οι οποίοι έλαβαν το σχετικό εκκαθαριστικό για τον κεφαλικό φόρο.
Έτσι, μαζί με επιχειρηματίες, μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων και άλλα golden boys, οι λιμενεργάτες -στην πλειονότητά τους, όχι όλοι -συγκαταλέγονται στο περίπου 5% των Ελλήνων φορολογουμένων, οι οποίοι έχουν εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ!
Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι ο μέσος όρος αποδοχών των συγκεκριμένων εργαζομένων κυμαίνεται -μαζί με τις υπερωρίες πάντα- στα 70.000 με 80.000 ευρώ. Οι φορτοεκφορτωτές βρίσκονται στην κορυφή αυτής της λίστας, με αποδοχές από 120.000 - 140.000 ευρώ.
Η πρακτική είναι γνωστή και δοκιμασμένη: Εργαζόμαστε με τέτοιους ρυθμούς κατά τη διάρκεια του κανονικού μας ωραρίου, ώστε -για να βγει η δουλειά- να χρειάζεται επιπλέον εργασία, δηλαδή υπερωρίες.
_________________________________________________________________________________
Υ.Γ karipi: Οι πίνακες-λίστες είναι του 2004/2005 και μιλάμε για μισθούς 8.500 με 10.000 τον μήνα.