Χούντα,δημοκρατία κλπ

Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Φύλο: Άνδρας

Χούντα,δημοκρατία κλπ

Δημοσίευση από Lionheart » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 14:24

Και στην Ελλάδα Όμως Κάσσανδρε, υπήρξε μία εποχή, όπου "πατριώτες εθνικιστές" ανέλαβαν την εξουσία και πλούτισαν... Μπορείς να μου πεις ποια ήταν αυτή;
Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 5 φορές

Re: ΚΑΙ Η "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΤΗΣ

Δημοσίευση από KASSANDROS » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 14:26

Και στην Ελλάδα Όμως Κάσσανδρε, υπήρξε μία εποχή, όπου "πατριώτες εθνικιστές" ανέλαβαν την εξουσία και πλούτισαν... Μπορείς να μου πεις ποια ήταν αυτή;
Καμμία.... αν θες μπορώ να στο εξηγήσω.. για να μάθεις και συ πέντε πραγματάκια...
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 14:30

Να μάθω κι εγώ πέντε πραγματάκια, ναι;
Ξέρω, ότι όσα καλά και να πιστεύεις ότι κάνανε Κάσσανδρε, και πάλι πλουτίσανε...
Θα μου πεις, κρίμα γιατί τους εξορίσαμε... αλλά έτσι είναι... πήγαν στη Γαλλία... Το κρασί παλιό... το τυρί μουχλιασμένο... το φαγητό βαρύ.... και καθόλου καλά μέρη για να πας....
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KASSANDROS » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 14:33

Ξέρω, ότι όσα καλά και να πιστεύεις ότι κάνανε Κάσσανδρε, και πάλι πλουτίσανε...
Θα μου πεις, κρίμα γιατί τους εξορίσαμε... αλλά έτσι είναι... πήγαν στη Γαλλία... Το κρασί παλιό... το τυρί μουχλιασμένο... το φαγητό βαρύ.... και καθόλου καλά μέρη για να πας....

Για πότε και για ποιους μιλάς;;;;
Υπήρξαν ποτέ εθνικιστές στην Ελλάδα που είχαν την εξουσία, πλούτισαν και μετά εξορίστηκαν στην Γαλλία;;;;;;;;;;;

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Άντε για πες.... Είμαι ανυπόμονος....
:cool: :cool: :cool:
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 14:39

Η χούντα τι ήταν Κάσσανδρε; Να σου θυμίσω ότι η λέξη Εθνικιστής είναι συνώνυμη του "φασισμού" για εμένα.
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KASSANDROS » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 14:50

Η χούντα τι ήταν Κάσσανδρε; Να σου θυμίσω ότι η λέξη Εθνικιστής είναι συνώνυμη του "φασισμού" για εμένα.
Α καλά... μαθήματα για αρχαρίους...
α) Η χούντα δεν ήταν ούτε κατα διάννοια φασιστικό καθεστώς. Αν διαβάσεις τον αντιφασίστα Στάνλει Πέιν ή τον ***** ******** κομμουνιστή Πουλαντζά μπορεί και να πάρεις μυρωδιά για τις διαφορές μεταξύ φασισμού και διαφόρων δικτατοριών... Το ότι ταυτίζεις τον εθνικισμό με τον Φασισμό, δεν μου κάνει εντύπωση....

β) Δεν κατηγορήθηκαν ποτέ για οικονομικές ατασθαλίες.

γ) Δεν εστάλησαν ποτέ εξόριστοι όπως έγραψες... Φυλακίστηκαν.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Απλή συμβουλή: Μάθε πρώτα κάποια πολύ βασικά πραγματάκια (άσε τα παραπάνω που σου έγραψα για τον Φασισμό, αυτά είναι βαθειά νερά), και μετά μπορούμε να περάσουμε στο επόμενο μάθημα.
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 14:53

Χαχ... το ότι δεν κατηγορήθηκαν ΠΟΤΕ δεν σημαίνει ότι δεν τα κάνανε κι όλας.

Απλή συμβουλή: Μάθε πρώτα κάποια πολύ βασικά πραγματάκια (άσε τα παραπάνω που σου έγραψα για τον Φασισμό, αυτά είναι βαθειά νερά), και μετά μπορούμε να περάσουμε στο επόμενο μάθημα.
Κάσσανδρε... κι ο Κωνσταντίνος του ίδιου καθεστώτος ήταν. Κοίτα. Μπορείς να τα λες και να τα ξαναλές. Αλλά ένα πράγμα με μάθατε εσύ κι οι όμοιοί σου εδώ μέσα. Όσο και να μιλάτε λοιπόν, μπορώ ΑΚΟΜΑ να έχω την ίδια άποψη.
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KASSANDROS » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 15:05

Χαχ... το ότι δεν κατηγορήθηκαν ΠΟΤΕ δεν σημαίνει ότι δεν τα κάνανε κι όλας.
Α... καινούρια λογική είναι αυτή.. Οκ.
Κάποιος θεωρείται ένοχος για κάτι για το οποίο ποτέ δεν κατηγορήθηκε.

Οπότε, η Παπαρήγα είναι πρεζέμπορος και ο Τσίπρας παιδεραστής.
Το ότι δεν έχουν κατηγορηθεί ποτέ δεν σημαίνει ότι δεν τα έχουν κάνει κιόλας.
Κάσσανδρε... κι ο Κωνσταντίνος του ίδιου καθεστώτος ήταν. Κοίτα
Υποννοείς ότι ο Κωνσταντίνος ήταν φασίστας/εθνικιστής;;;;; :shock: :shock: :shock: :shock:
Παρτο αλλιώς ρε μεγάλε.. είπαμε να λέτε ότι σας κατέβει, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια..
Πάντως πληροφοριακά ο Κωνσταντίνος και γενικότερα η βασιλική οικογένεια ήταν στα πράγματα πολύ πριν την 21η Απριλίου.. Και ήταν ο μοναδικός (μαλάκας) που προσπάθησε να την ρίξει. Απέτυχε παταγωδώς και την κοπάνησε για το εξωτερικό....

Ότι άλλη απορία έχεις, εδώ είμαστε..
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KASSANDROS » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 15:08

Και για να μην ξεχνιόμαστε...

**************** ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

:xara: :xara: :xara: :xara: :xara: :xara: :xara: :xara: :xara: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator
Irc ψευδώνυμο: _XRHSTOS_

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 18:35

Squall Leonhart έγραψε:Και στην Ελλάδα Όμως Κάσσανδρε, υπήρξε μία εποχή, όπου "πατριώτες εθνικιστές" ανέλαβαν την εξουσία και πλούτισαν... Μπορείς να μου πεις ποια ήταν αυτή;
Πολύ θα 'θελα να μάθω ποια στην Ελλάδα είχαν αναλάβει την εξουσία εθνικιστές.

Κι αφού μάθω ποι ήταν αυτοί που εσύ αποκαλείς "εθνικιστές",πολύ θα 'θελα να μάθω επίσης πως ακριβώς πλούτισαν αυτοί που ισχυρίζεσαι ότι πλούτισαν.
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 18:41

Squall Leonhart έγραψε:Η χούντα τι ήταν Κάσσανδρε; Να σου θυμίσω ότι η λέξη Εθνικιστής είναι συνώνυμη του "φασισμού" για εμένα.

Η χούντα Βασίλη ήταν στρατιωτική δικτατορία που σαφώς δεν είχε εθνικιστική ιδεολογία. Η "ιδεολογία" της χούντας ήτανε "η αποκατάσταση κι επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας",δηλαδή του παλιαού καθεστώτος με τα προδικτατορικά κόμματα, και αυτό το ιδεολόγημα σαφώς δεν είναι εθνικισμός!
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από Salome » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 18:43

_XRHSTOS_ έγραψε:
Squall Leonhart έγραψε:Η χούντα τι ήταν Κάσσανδρε; Να σου θυμίσω ότι η λέξη Εθνικιστής είναι συνώνυμη του "φασισμού" για εμένα.

Η χούντα Βασίλη ήταν στρατιωτική δικτατορία που σαφώς δεν είχε εθνικιστική ιδεολογία. Η "ιδεολογία" της χούντας ήτανε "η αποκατάσταση κι επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας",δηλαδή του παλιαού καθεστώτος με τα προδικτατορικά κόμματα, και αυτό το ιδεολόγημα σαφώς δεν είναι εθνικισμός!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :skaw: :skaw: :skaw: :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl: :rofl: :rofl:
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 18:54

Squall Leonhart έγραψε:Χαχ... το ότι δεν κατηγορήθηκαν ΠΟΤΕ δεν σημαίνει ότι δεν τα κάνανε κι όλας.

Κάσσανδρε... κι ο Κωνσταντίνος του ίδιου καθεστώτος ήταν. Κοίτα. Μπορείς να τα λες και να τα ξαναλές. Αλλά ένα πράγμα με μάθατε εσύ κι οι όμοιοί σου εδώ μέσα. Όσο και να μιλάτε λοιπόν, μπορώ ΑΚΟΜΑ να έχω την ίδια άποψη.

Βρες μου έναν που να κατηγόρησε τους επικεφαλής του καθεστώτος της 21ης Απριλίου για συμμετοχή τους σε οικονομικές ατασθαλίες του δημοσίου χρήματος και να είχε αποδείξεις επί αυτού!

Όσο για το βασιλιά Κωνσταντίνο,αυτός ήταν ο πρώτος που επιχείρησε αντιπραξικόπημα εναντίων τους,αλλά απέτυχε και γι' αυτό τον έδιωξαν (και πολύ καλά έκαναν για πολλούς λόγους).

Είμαι σίγουρος Βασίλη πως ακόμη κι αν σε πείσω για την πραγματική αλήθεια,εσύ θα πιστεύεις αυτό που θέλεις να πιστεύεις γιατί θέλεις να το πιστεύεις κι όχι γιατί ξέρεις πως αυτό είναι η αλήθεια (πάντα σε ότι αφορά την πολιτική). Κοινώς η πολιτική σου κριτική σκέψη είναι αυτήν,την οποία ισχυρίζεσαι πως έχουμε εμείς.
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
Apomakros
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Apomakros » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 20:50

Η "ιδεολογία" της χούντας ήτανε "η αποκατάσταση κι επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας",δηλαδή του παλιαού καθεστώτος με τα προδικτατορικά κόμματα, και αυτό το ιδεολόγημα σαφώς δεν είναι εθνικισμός!
κλαυσίγελως...

Τέτοιου είδους ατάκες για την χούντα του 67

από νέους μάλιστα,

εν έτει 2008

είναι πράγματι τόσο μα τόσο ....

(Μα τις χίλιες ομπρέλες του Ξέρξη δηλαδή)
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 22:30

Απόμακρε,αν κάποιος πει ότι τα πραξικοπήματα των Βενιζέλου-Πλασήρα-Πάγκαλου-Κονδύλη έγιναν όχι μόνο με ιδεολόγημα,αλλά ακόμη κι αν πει ότι είχαν ως στόχο "την αποκατάσταση κι επαναφορά" της δημοκρατίας στον τόπο,όχι μόνο δε θα του πουν τις γνωστές βλακείες που λένε για την 21η Απριλίου,αλλά θα το θεωρήσουν μια "καθωσπρέπει πολιτική άποψη".

Ξέρεις γιατί Απόμακρε; Γιατί στο σπίτι,στο σχολείο και άτομα που εκτιμούν,τους είπανε πως αυτές οι δικτατορίες ήτανε "καλές" εώς και ότι έγιναν για το "καλό της δημοκρατίας". Και βέβαια τα ιστορικά βιβλία,αναφέρονται επιφανειακά σε εκείνα τα πραξικοπήματα και δεν αναφέρονται στα αρνητικά γεγονότα εκείνων των δικτατοριών,εναντιθέσει με αυτό που κάνουν σε ότι αφορά της 21η Απριλίου.

Εαν Απόμακρε ζούσαμε στο 1912 κι εγώ σου 'λεγα πως το κομμουνιστικό κόμμα είναι ένα καλό κόμμα,θα μου απαντούσες σε ανάλογο ύφος με αυτό που μου απάντησες τώρα σε ότι αφορά το ιδεολόγημα της 21ης Απρλίου. Ξέρεις γιατί θα μνου απαντούσες έτσι; Γιατί έτσι θα σου είχανε μάθει στο σπίτι/στο σχολείο/άνθρωποι που εκτιμάς. Γιατί όπως τώρα,έτσι και τότε,δε θα ψαχνες σφαιρικότερα τα γεγονότα,παρα μόνο θα δεχόσουν τις έτοιμες γνώσεις που θα σου 'χαν σερβίρει,όπως κάνεις και τωρα και νομίζεις ότι έχεις και "άποψη επί αυτού".

Και για να έρθω στην ουσία αυτών που έγραψα Απόμακρε,γιατί άλλο έγραψα εγώ κι άλλο κατάλαβες εσύ,θα σου πω για το ιδεολόγημα της 21ης Απριλίου. Τρία είναι τα ποιο γνωστά είδη δικτατοριών στον κόσμο. Οι εθνικιστικές δικτατορίες,οι κομμουνιστικές δικτατορίες και οι στρατιωτικές Χούντες και άλλα είδη λιγότερο γνωστά που δε μας απασχολούν στην εν λόγω συζήτηση.

Οι εθνικιστικές και οι κομμουνιστικές δικτατορίες έχουν τη δική τους ιδεολογία,η οποία έχει τη δική της κοσμοθεώρηση. Οι στρατιωτικές χούντες,δεν έχουν ιδεολογία,αλλά ένα ιδεολόγημα,σύμφωνα με το οποίο προκαλείται πραξικόπημα κι επιβολή στρατιωτικού καθεστώτος "με σκοπό τον τερματισμό της πολιτικής ανταρραχής την επανόρθωση του κράτους,την κάθαρση απο τις σάπιες πολιτικές και άλλες δυνάμεις που εμποδίζουν την ευημερία του τόπου κι εν συνεχεία την επαναφορά του δημοκρατικού πολιτεύματος". Αυτό είναι το ιδεολόγημα της εκάστοτε στρατιωτικής χούντας. Το κατα πόσο εφαρμόζεται και το αν εφαρμόζεται είναι άλλο θέμα,όμως αυτό είναι το ιδεολόγημά τους. Και το σταλινικό καθεστώς,είχε ως ιδεολογία τον κομμουνισμό. Το κατα πόσο τον εφάρμοζε και το εαν τον εφάρμοζε,είναι άλλη ιστορία. Όμως αυτήν ήταν η ιδεολογία του. Αυτό λοιπόν ήτανε και το ιδεολόγημα της 21ης Απριλίου. Το κατα πόσο κι εαν το εφάρμοζε είναι άλλο θέμα,το οποίο μπορούμε να το συζητήσουμε εαν το θες. Όμως άνθρωπέ μου,άλλο εγώ έγραψα κι άλλο κατάλαβες κι εσύ και η Σαλόμη.

Ξέρεις Απόμακρε,υπάρχουνε στιγμές που νοιώθω σαν γιατρός,του οποίου δουλειά κρίνουν,αμόρφωτοι τσοπαναραίοι που δε σκαμπάζουν γρι απο ιατρική,αλλά νομίζουν πως έχουν "γνώμη" επί αυτής. Κι έχω δίκιο πολλές φορές. Και η κριτική αυτήν είναι για γέλια και για κλάμματα που λες κι εσύ με άλλον τρόπο. Είναι ... (που λες κι εσύ).
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
Fountikos_Xasistas
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Fountikos_Xasistas » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 23:13

Απόμακρος έγραψε:
Η "ιδεολογία" της χούντας ήτανε "η αποκατάσταση κι επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας",δηλαδή του παλιαού καθεστώτος με τα προδικτατορικά κόμματα, και αυτό το ιδεολόγημα σαφώς δεν είναι εθνικισμός!
κλαυσίγελως...

Τέτοιου είδους ατάκες για την χούντα του 67

από νέους μάλιστα,

εν έτει 2008

είναι πράγματι τόσο μα τόσο ....

(Μα τις χίλιες ομπρέλες του Ξέρξη δηλαδή)

Δε πειράζει Απόμ... Δε θα γίνει καμμιά στραβή να ξανάρθει η Χούντα?
Να δεις πως θα τους πετάξουν πέρα τους χαρωπούς "Απολογητές", σα βρεγμένες γόπες... :ups:
Τα άστρα και τα ζώδια, μας φέρνουνε εμπόδια...
http://www.youtube.com/watch?v=HtUFhbH1UZ4
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 23:21

Fountikos_Xasistas έγραψε:Δε πειράζει Απόμ... Δε θα γίνει καμμιά στραβή να ξανάρθει η Χούντα?
Να δεις πως θα τους πετάξουν πέρα τους χαρωπούς "Απολογητές", σα βρεγμένες γόπες... :ups:
Μόνο αυτό; Μή σου πω ότι όσοι εξ "αυτών" είμαστε εθνικιστές μπορεί να φάμε και φυλακή. Εδώ η..."Επταετία" φυλάκισε τον Κώστα Πλεύρη το Μάη του '74 ενω ποιο παλιά του λογόκρινε την εφημερίδα και στο τέλος του την είχαν κλείσει!

Αλλά κανείς δεν του αναγνωρίζει αντιστασιακή δράση και αγώνες για τη δημοκρατία. Την ίδια στιγμή που αποκαλούν "αντιστασιακούς" ανθρώπους που ελάχιστα ενόχλησε το καθεστώς ή "αγωνιστές της δημοκρατίας" ανθρώπους που δεν πίστευσαν στο δημοκρατικό πολίτευμα!
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Παρ 18 Ιούλ 2008, 01:32

εμένα μη μ΄ανακατατεύετε

εγώ ψηφίζω Ξέρξη

:angel:
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Παρ 18 Ιούλ 2008, 03:26

_XRHSTOS_ έγραψε:

Χρήστο, αν τώρα είχαμε χούντα δεν θα υπήρχαν ιδεογραφήματα, κι ο Κάσσανδρος θα μας είχε στο αμώνι κρατώντας το μαστίγιό του στο δεξί χέρι και ένα αμερικανικό τσιγάρο στο αριστερό.
Κι αυτό γιατί η Χούντα, όπως και πολλοί άλλοι για το "ευρύτερο συμφέρον" έκλειναν στόματα και πολλά άλλα τέτοια.
Και μη γελιέσαι. Κόψε το πολύ το διάβασμα, πήγαινε σε άτομα που έχουν ζήσει τη χούντα, σε άτομα που απλώς ήθελαν να είναι στους δρόμους και να μπορούν να λένε στα ίσα ο ένας στον άλλον τι άθλια υποκείμενα τους κυβερνούσαν και τότε θα δεις τι ήταν πραγματικά η χούντα.
Ένας απο τους λόγους που λυπάμαι τον Κάσσανδρο και τους ομοίους του, ίσως κι εσένα Χρήστο, είναι γιατί διαβάζετε πολύ, αλλά δε νιώθετε τη ζωή.
Πήγαινε να πεις στους ανθρώπους που πέρασαν 20 χρόνια στην εξορία αυτά τα όμορφα λόγια και τους απώτερους σκοπούς της χούντας και άλλα τέτοια, και πες τους ότι δικαιολογημένα πέρασαν τόσα χρόνια μακριά απο την οικογένειά τους, απλώς και μόνο επειδή φώναξαν σε μία πλατεία 'Ζήτω η δημοκρατία' ή το ακόμα καλύτερο επειδή οι γυναίκες τους δεν κάθησαν στους ρουφιάνους.
Τώρα Χρήστο, ο Εθνικισμός δεν είναι κακό. Αλλά πες μου τι είναι έθνος και θα σου πω γιατί είναι κακός.
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KASSANDROS » Παρ 18 Ιούλ 2008, 10:57

Χρήστο, αν τώρα είχαμε χούντα δεν θα υπήρχαν ιδεογραφήματα, κι ο Κάσσανδρος θα μας είχε στο αμώνι κρατώντας το μαστίγιό του στο δεξί χέρι και ένα αμερικανικό τσιγάρο στο αριστερό.
Τέτοιες υποθέσεις κάνει και η κουτσή Μαρία... Ο μόνος τρόπος για να διαψευσθείς ή να επιβεβαιωθείς είναι να ξαναγίνει δικτατορία... έτσι δεν είναι;; Όχι όμως σαν αυτή της 21ης Απριλίου.... Κανονική δικτατορία και όχι γιαλαντζί...
Λυπάμαι που θα σου χαλάσω την φαντασίωση, αλλά με τα μαστίγια δεν είμαι ιδιαίτερα εξοικειωμένος... Ούτε δα είμαι και τόσο φανατικός καπνιστής..
:urock: :urock:
Κι αυτό γιατί η Χούντα, όπως και πολλοί άλλοι για το "ευρύτερο συμφέρον" έκλειναν στόματα και πολλά άλλα τέτοια.

Λογικό αυτό, αφού το συλλογικό συμφέρον υπερτερεί του ατομικού.
Και μη γελιέσαι. Κόψε το πολύ το διάβασμα, πήγαινε σε άτομα που έχουν ζήσει τη χούντα, σε άτομα που απλώς ήθελαν να είναι στους δρόμους και να μπορούν να λένε στα ίσα ο ένας στον άλλον τι άθλια υποκείμενα τους κυβερνούσαν και τότε θα δεις τι ήταν πραγματικά η χούντα.
Πήγαινε να πεις στους ανθρώπους που πέρασαν 20 χρόνια στην εξορία αυτά τα όμορφα λόγια και τους απώτερους σκοπούς της χούντας και άλλα τέτοια, και πες τους ότι δικαιολογημένα πέρασαν τόσα χρόνια μακριά απο την οικογένειά τους, απλώς και μόνο επειδή φώναξαν σε μία πλατεία 'Ζήτω η δημοκρατία' ή το ακόμα καλύτερο επειδή οι γυναίκες τους δεν κάθησαν στους ρουφιάνους.
Ξέρεις Βασιλάκη, όλοι έχουμε συγγενείς και γνωστούς που ζούσαν τότε... Και η άποψη μας για την δικτατορία δεν προέρχεται τόσο από τα βιβλία (αφού τα φιλοδικτατορικά βιβλία είναι ελάχιστα ούτως ή άλλως), όσο από αυτά που έχουμε ακούσει από ανθρώπους που δεν έχουν απολύτως καμμία σχέση με τον πολιτικό μας χώρο...
Λαϊκό έρεισμα είχε η δικτατορία, οι διώξεις που έκανε ήταν της πλάκας, μια χαρά ζούσε ο κόσμος. Μετά βέβαια οι κομμουνιστές υπερδιόγκωσαν τις όποιες διώξεις της πλάκας υπέστησαν, προκειμένου να φανούν σαν τα αθώα θύματα και να εκδηλώσουν τα συμπλέγματά τους...
Είχε βέβαια και στραβά η δικτατορία, αλλά αυτά δεν έχουν απολύτως καμμία σχέση με την δημοκρατική μπουρδολογία.

Πάντως, επειδή συνεχίζεις να κάνεις επίδειξη ασχετοσύνης, να σου πω ότι η δικτατορία κράτησε 7 χρόνια, συνεπώς είναι αδύνατον να έστειλε κάποιον 20 χρόνια εξορία..... όπως ευφυέστατα είπες.
Όσο για το ποιων οι γυναίκες κάθονται στους ρουφιάνους, βγες μία βόλτα στην κανονική ζωή να δεις από που προέρχονται οι περισσότερες πουτάνες. Από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες...
Με λίγα λόγια, αν επικρατούσαν οι κομμουνιστές, σήμερα οι γυναίκες-μάνες-αδελφές των Ελλήνων θα ήταν ΠΟΥΤΑΝΕΣ.

Κατάλαβες μεγάλε;
Γι'αυτό καλά θα κάνεις να ευγνωμονείς αυτούς που τότε πολέμησαν και τσάκισαν τους κομμουνιστές. Τουλάχιστον γλίτωσαν τις γυναίκες-μάνες-αδελφές των σημερινών Ελλήνων από το πουτανιλίκι...

Πάρτο χαμπάρι...
Αν δεν ήταν οι κακοί "φασίστες" να τσακίσουν τους κομμουνιστές, οι γυναίκες όλων μας θα παίρνανε πίπες σε βρωμιάρηδες στα μπουρδέλα του Αμβούργου και της Μασσαλίας...
Ένας απο τους λόγους που λυπάμαι τον Κάσσανδρο και τους ομοίους του, ίσως κι εσένα Χρήστο, είναι γιατί διαβάζετε πολύ, αλλά δε νιώθετε τη ζωή.
Εγώ δεν μπορώ να πω ότι σε λυπάμαι, διότι για να σε λυπηθώ σημαίνει ότι θα πρέπει να μου έχεις κινήσει -έστω και στοιχειωδώς- το ενδιαφέρον... Πάντως, αν σε λυπόμουνα, θα σε λυπόμουνα διότι επιμένεις να συζητάς για πολιτικά-ιστορικά θέματα για τα οποία έχεις μαύρα μεσάνυχτα...
Καλό είναι να ακούς τα παραμύθια που ακούς δεξιά-αριστερά, αλλά εξίσου καλό είναι να την ψάχνεις και λίγο... Αυτό είναι η διαφορά του ανθρώπου από τα ζώα.. Η ικανότητα έρευνας, αξιολογήσης και κριτικής σκέψης.
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Παρ 18 Ιούλ 2008, 11:07

Δε θα σου απαντήσω Κάσσανδρε, επειδή περίμενα κάτι τέτοιο για απάντηση κι επειδή δεν έχω λόγια να εκφράσω πόσο απογοητευμένος είμαι. Πρέπει να μιλήσουμε απο κοντά κάποια στιγμή, αλλά αδυνατώ να απαντήσω όπως θέλω εδώ κι αν το κάνω θα μισήσω τον εαυτό μου.
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KASSANDROS » Παρ 18 Ιούλ 2008, 11:13

Προσωπικά δεν έχω με κανέναν. Μέσω διαδικτύου δεν κάνω ούτε φιλίες ούτε έχθρες.
Ζητώ συγνώμη αν παραφέρθηκα και πρόσβαλα κάποιον. Δυστυχώς το θέμα ξέφυγε από την καθαρά πολιτική-ιστορική του διάσταση και εξετράπη σε ανούσιες προσωπικές αντιπαράθεσεις. Φέρω μέρος της ευθύνης για αυτό. Άλλοι φέρουν σαφώς μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης, αλλά δεν θα σταθώ εκεί.
Για μένα το θέμα έκλεισε.
Δεν επανέρχομαι.
Λήξις.
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Παρ 18 Ιούλ 2008, 11:27

Κατάλαβες μεγάλε; Γι'αυτό καλά θα κάνεις να ευγνωμονείς αυτούς που τότε πολέμησαν και τσάκισαν τους κομμουνιστές. Τουλάχιστον γλίτωσαν τις γυναίκες-μάνες-αδελφές των σημερινών Ελλήνων από το πουτανιλίκι...

Πάρτο χαμπάρι... Αν δεν ήταν οι κακοί "φασίστες" να τσακίσουν τους κομμουνιστές, οι γυναίκες όλων μας θα παίρνανε πίπες σε βρωμιάρηδες στα μπουρδέλα του Αμβούργου και της Μασσαλίας...
χμ... προσπαθώ να καταλάβω

Δηλαδή μ' αυτή τη ...λογική

αν πχ την Ελλάδα την είχε καταλάβει ο Ξέρξης
εμείς όλοι θα κάναμε αλαξοκωλιές;

Ένα τέτοιο επιχείρημα θα το ζήλευε ακόμη κι ο Αριστοτέλης!

Νομίζω αγαπητέ πως τέτοιες απόψεις έχουν θέση μόνο στο sex and the IDEOcity

(ευτυχώς που σφύριξες λήξη δηλαδή)
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Παρ 18 Ιούλ 2008, 17:45

Βασίλη,ότι κι αν σου γράψω,εσύ και πάλι πέρα βρέχει. Νομίζεις ότι έχεις πιει το νερό της αλήθειας και προσπαθείς να μου "παραδώσεις μαθήματα μέσα απο τη ζωή".

Αυτή την "τάξη" Βασίλη στην οποία έμεινες στάσιμος εδώ και πολλά πολλά χρόνια,εγώ την έχω περάσει προ πολλού. Γι' αυτό και δε δέχομαι μαθήματα πολιτικής ιστορίας απο εσένα.

Έχω συγγενείς που έφαγαν ξύλο απο αστυνομικούς επι χούντας,σε ηλικία κάτω των 18 ετών,επειδή τους έβριζαν,όντας πολιτικοποιημένοι. Αν σου φέρω μερικούς απο αυτούς να σου πουνε τί άποψη έχουνε σήμερα για τη χούντα,είμαι σίγουρος πως θα διαφωνήσεις μαζί τους.

Ξέρεις τί θα μου πεις; Ότι "τα ξέχασαν". Θα μου πεις Βασίλη ότι "κάνουν λάθος" και αυτοί!!!

Ναι,εσύ που δεν τα έζησες,θα νομίζεις και πάλι ότι "έχεις τη σωστή άποψη" και ότι αυτοί που τα έζησαν (και μάλιστα απο την άσχημη πλευρά) "έχουν τη λάθος άποψη".

Ξέρεις γιατί; Επειδή έτσι έμαθες κάποτε και νομίζεις πως τα ξέρεις όλα.

Κι εγώ σου λέω,πως αν νικούσαν οι κομμουνιστές στον εμφύλιο,τώρα δε θα υπήρχαν ιδεογραφήματα και η Παγώνα θα μας είχε στο αμώνι κρατώντας το μαστίγιό της στο δεξί χέρι κι ένα πούρο Αβάννας στο αριστερό. :P

Κι αυτό γιατί ο Ζαχαριάδης,όπως και πολλοί άλλοι,για το "ευρύτερο συμφέρων" έκλειναν στόματα και πολλά άλλα τέτοια. Το 'καναν οι όμοιοί τους όπου έγιναν εξουσία,το 'καναν και οι ίδιοι μέσα στο κόμμα τους. Λοιπόν,τί θέλεις να μου πεις;

Ξέρεις Βασίλη γιατί θεωρείς τους Απριλιανούς άθλια υποκείμενα; Γιατί οι δικοί τους υποστηρικτές δεν κατόρθωσαν να περάσουν στην εξουσία την προπαγάνδα τους,όπως έκαναν οι υποστηρικτές άλλων δικτατόρων. Αλλιώς Βασίλη τώρα μπορεί να τους θεωρούσες και "αγίους".

Το ότι θεωρείς τους Απριλιανούς "άθλια υποκείμενα" οφείλεται σε συγκυριακούς λόγους κι όχι σε δική σου πολιτική κρίση.

Είσαι ένας απο αυτούς,που σε άλλες πιθανές συγκυρίες θα πίστευαν ότι ο Ζαχαριάδης είναι "ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στο διάστημα" ή ότι ο Βενιζέλος ήταν ένας στυγνός δικτάτορας (που υπήρξε κι απ' αυτό) ή ότι ο Μεταξάς ήταν ένας "αγωνιστής της δημοκρατίας". Αναλόγως του πως θα κατάφερναν να αντιμετωπίσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους,του πως θα προπαγάνδιζαν στο λαό τα γεγονότα και του πως θα δίδασκαν την ιστορία στις επόμενες γενές οι εκάστοτε ισχυροί. Αυτήν είναι η "δική" σου "αντίληψη" για την 21η Απριλίου Βασίλη.

Μου λες για 20 χρόνια εξορία,αλλά οι Απριλιανοί ήταν μόνο για 6 χρόνια εξουσία (κι αν θες να τους τσουβαλιάσεις με τη δικτατορία του Ιωαννίδη,7). Και βέβαια το '49 δε μας κυβερνούσαν οι Απριλιανοί!

Κατα πρώτον,το ότι υπέφεραν 20 χρόνια στην εξορία δεν αποτελεί κριτήριο ορθών γνώσεων για όλα τα γεγονότα ή πολιτικής κοσμοαντίληψης.

Κατά δεύτερον,κι αυτοί (τουλάχιστον οι ηγεσίες τους),τα ίδια και χειρότερα θα έκαναν στους πολιτικούς τους αντιπάλους,εαν γινόντουσαν εξουσία.

Ξύπνα Βασίλη! Αυτοί που το '49 έστελναν εξορία τους κομμουνιστές,στα χρόνια της χούντας ενώθηκαν μαζί τους και το ΚΚΕ σήμερα τους αποκαλεί "ευρύτερες δημοκρατικές δυνάμεις".

Και μόνο που κατηγορείς τους Απριλιανούς για 20ετείς εξορίες,μου αρκεί για να καταλάβω πόσο μπεδεμμενος αλλά και φανατισμένος είσαι με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Έθνος είναι μία πολιτισμική κοινότητα ατόμων με κοινή καταγωγή και κοινή συνείδηση.

Αν δεν υπήρχε ο Εθνικισμός Βασίλη,θα ζούσαμε ακόμη στα Φέουδα των Φεουδαρχών και στις Αυτοκρατορίες των Σουλτάνων.

Και τώρα θέλω να μου πεις γιατί οι Απριλιανοί ήταν εθνικιστές. Το ότι έχουν εθνικιστές οπαδούς,δε σημαίνει ότι ήταν και οι ίδιοι. Και ο Παπανδρέου είχε κομμουνιστές οπαδούς. Αυτό δε σημαίνει ότι ήταν και ο ίδιος.
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Παρ 18 Ιούλ 2008, 18:37

Κι εγώ σου λέω,πως αν νικούσαν οι κομμουνιστές στον εμφύλιο,τώρα δε θα υπήρχαν ιδεογραφήματα και η Παγώνα θα μας είχε στο αμώνι κρατώντας το μαστίγιό της στο δεξί χέρι κι ένα πούρο Αβάννας στο αριστερό.
Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα Χρήστο. Απλώς αν σήμερα εμείς οι νεοέλληνες βρίζουμε τους δικούς μας πολιτικούς, εκείνους τι έπρεπε να τους κάνουμε; Χρήστο δεν πρόκειται να ξυπνώ κάθε πρωί και να λέω: Ευχαριστώ Γεώργιε Παπαδόπουλε που σκότωσες τον παπούλη, γιατί τελικά πολύ έτρωγε, που έστειλες διακοπές τον πατερούλη, γιατί πολύ κουράστηκε στη ζωή του και το είχε ανάγκη, που οι αστυνομικοί ρουφιάνοι σου βιάσαν τη μητέρα μου, επειδή ο πατέρας μου έφυγε διακοπές κι εκείνης θα της έλειπε.
Το ότι θεωρείς τους Απριλιανούς "άθλια υποκείμενα" οφείλεται σε συγκυριακούς λόγους κι όχι σε δική σου πολιτική κρίση.
Επιτέλους! ΠΟΤΕ δε μίλησα με δική μου πολιτική κρίση, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΕΤΟΙΑ! Αν θεωρούμουν πολιτικοποιημένος θα ήμουν αριστερός ίσως και κομμουνιστής.
Και τώρα θέλω να μου πεις γιατί οι Απριλιανοί ήταν εθνικιστές. Το ότι έχουν εθνικιστές οπαδούς,δε σημαίνει ότι ήταν και οι ίδιοι. Και ο Παπανδρέου είχε κομμουνιστές οπαδούς. Αυτό δε σημαίνει ότι ήταν και ο ίδιος.
Έθνος είναι μία πολιτισμική κοινότητα ατόμων με κοινή καταγωγή και κοινή συνείδηση.
Κι αν ένας εθνικιστής θέλει το καλό του έθνους ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ, τότε ναι, είναι πολύ σωστός.
Αλλά το καλό του έθνους για εμένα είναι διαφορετικό απο αυτό που μου δείχνουν άτομα σαν τον Κάσσανδρο Χρήστο. Get it?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”