NATO

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 4505
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Irc ψευδώνυμο: alexandros
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 443 φορές
Έλαβε Likes: 609 φορές

NATO

Δημοσίευση από Jackal » Τετ 04 Δεκ 2019, 21:26

Μηνύματα που δεν είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού και μπορεί να αναγκάσουν πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα, να μεταβάλλουν ευρύτερους γεωστρατηγικούς και γεωοικονομικούς σχεδιασμούς, περιείχε η κοινή διακήρυξη του NATO, που προέκυψε από τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο Λονδίνο.

Παρά τις πολλές και διάχυτες αντιπαραθέσεις, πληγές και αντεγκλήσεις, το NATO βρήκε τη συνοχή που απαιτούνταν για να τοποθετηθεί απέναντι σε Ρωσία και Κίνα, δημιουργώντας μέτωπο κατά των αναθεωρητικών δυνάμεων, που επιχειρούν να ξαναγράψουν το βιβλίο κανόνων της διεθνούς κοινότητας.

Στο ανακοινωθέν της Συμμαχίας εκτός από τις αναφορές στην αύξηση των “επενδύσεων’ σε εξοπλισμό, υποδομές και τεχνολογία, σκιαγραφείται το πλέγμα απειλών έναντι του οποίου αμύνεται το NATO, οριοθετώντας το μέτωπο μεταξύ κυβερνοαπειλών, υβριδικών και της παράτυπης μετανάστευσης. Παράλληλα, όμως προσδιορίζονται η Κίνα και η Ρωσία ως παράγοντες αστάθειας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το έκτο εδάφιο της ανακοίνωσης όπου γίνεται αναφορά και στα δίκτυα 5G, κατά τρόπο αποτρεπτικό για τη διείσδυση της Κίνας τόσο στα δίκτυα όσο και στις υποδομές, με αναφορά μάλιστα στην ανάγκη προσέγγισης ευκαιριών και προκλήσεων στη βάση της Συμμαχίας.

“6. Για να παραμείνουμε ασφαλείς, πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον μαζί. Αντιμετωπίζουμε το εύρος και την κλίμακα των νέων τεχνολογιών για να διατηρήσουμε το τεχνολογικό μας πλεονέκτημα διατηρώντας ταυτόχρονα τις αξίες και τους κανόνες μας. Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την ανθεκτικότητα των κοινωνιών μας, καθώς και της κρίσιμης υποδομής και της ενεργειακής μας ασφάλειας. Το ΝΑΤΟ και τους Συμμάχους, στο πλαίσιο της αντίστοιχης εξουσίας τους, δεσμεύονται να διασφαλίσουν την ασφάλεια των επικοινωνιών μας, συμπεριλαμβανομένης της 5G, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να βασίζονται σε ασφαλή και ανθεκτικά συστήματα. Έχουμε κηρύξει το διάστημα ως επιχειρησιακό τομέα για το ΝΑΤΟ, αναγνωρίζοντας τη σημασία του για να είμαστε ασφαλείς και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις ασφάλειας, διατηρώντας παράλληλα το διεθνές δίκαιο.
Αυξάνουμε τα εργαλεία μας για να ανταποκριθούμε στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και ενισχύουμε την ικανότητά μας να προετοιμάζουμε, να αποτρέψουμε και να υπερασπιστούμε τις υβριδικές τακτικές που επιδιώκουν να υπονομεύσουν την ασφάλεια και τις κοινωνίες μας. Ενισχύουμε τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην ανθρώπινη ασφάλεια.
Αναγνωρίζουμε ότι η αυξανόμενη επιρροή και οι διεθνείς πολιτικές της Κίνας παρουσιάζουν τόσο ευκαιρίες όσο και προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί ως Συμμαχία”.


Οι διατυπώσεις αυτές παγώνουν οποιεσδήποτε συζητήσεις και προοπτικές για ανάπτυξη δικτύων 5G σε χώρες της Συμμαχίας από την Κίνα, ενώ θέτουν το πλήρες πλέγμα των σχέσεων με την Κίνα στο πλαίσιο και υπό τον έλεγχο του NATO. Η διακήρυξη αυτή, βέβαια, έχει μικρότερες επιπτώσεις στους μεγάλους και ισχυρούς της Συμμαχίας και μεγαλύτερο στους μικτούς, οι οποίοι θα κληθούν να αποδείξουν την αξία τους στο σύνολο μέσα από την ευθυγράμμισή τους με τέτοιες δεσμεύσεις.

Έτσι, χώρες όπως η Ελλάδα τίθενται στο μέσο του γεωπολιτικού ανταγωνισμού ΗΠΑ-Κίνας, ενώ και η Ευρώπη δεσμεύεται να μην κινηθεί εντελώς ανεξάρτητα στο μέτρο του συντονισμού που επιτρέπει κοινές επενδύσεις και απαντήσεις που δεν υπονομεύουν την ασφάλεια υποδομών και επικοινωνιών. Το σκηνικό αυτό δεν αποκλείεται να αναγκάσει αρκετές κυβερνήσεις χωρών του NATO, ιδιαίτερα στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, να αναθεωρήσουν τις σχέσεις τους με τον Κίνα, περιορίζοντας τα σημεία ανάπτυξης τους, με αποκλεισμό ευαίσθητων τομέων.

Το σκηνικό βέβαια μπορεί να αλλάξει άρδην μετά από ενδεχόμενη υπογραφή εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας, στα μέσα-τέλη Ιανουαρίου ή μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ. Σε κάθε περίπτωση, κινήσεις πάνω σε τόσο ευαίσθητους για την ασφάλεια τομείς θα βρίσκονται υπό έλεγχο και διαρκή αναθεώρηση για καιρό. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένα ιδιαίτερα δυσχερές περιβάλλον για επενδύσεις, υποσκάπτοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας και αυξάνοντας το γεωοικονομικό ρίσκο.


https://www.crisismonitor.gr/2019/12/04 ... kai-o-olp/

Κανονικός ψυχρός πόλεμος....θα δούμε πως θα εξελιχθεί.
Σίγουρα οι ΗΠΑ/Κίνα έχουν τεράστια κόντρα συμφερόντων αλλά όλο αυτό μπορεί να βγεί σε πολύ καλό τελικά.
Μπορεί το 5G να καθηστερήσει, μπορεί δώσει τον χρόνο που χρειάζετε ο κόσμος για να ενημερωθεί για τις πιθανές επιπτώσεις του
στην υγεία και να δούμε κι άλλα παραδείγματα που σταματούν το 5g σαν την Καλαμάτα,την Ρώμη, τις Βρυξέλλες και το Βέλγιο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 4505
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Irc ψευδώνυμο: alexandros
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 443 φορές
Έλαβε Likes: 609 φορές

Re: NATO

Δημοσίευση από Jackal » Τετ 11 Δεκ 2019, 21:03

NATO researchers: Social media failing to stop manipulation

Μετάφραση τίτλού : Ερευνητές του ΝΑΤΟ : τα σοσιαλ μίντια αποτυγχάνουν να σταματήσουν την χειραγώγηση.

συγνώμη το ΝΑΤΟ τι δουλειά έχει να ασχολείται με το διαδίκτυο, τα σόσιαλ μίντια κ.τλ ;
αυτός είναι ο λόγος δημιουργίας του ; γι αυτό το πληρώνουμε ;; :banghead:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5271
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 104 φορές
Έλαβε Likes: 142 φορές

Re: NATO

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Τετ 11 Δεκ 2019, 21:28

Οι κινέζοι έχουν σε δοκιμή 6g.
Απλά η αναφορά γίνεται για τους φοβους υβριδικού πολέμου το οποίο εξ ορισμού συμπεριλαμβάνει και τον κυβερνοπολεμο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”