Έλληνες εκατομμυριούχοι/δισεκατομμυριούχοι.

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 6506
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 554 φορές
Έλαβε Likes: 768 φορές

Έλληνες εκατομμυριούχοι/δισεκατομμυριούχοι.

Δημοσίευση από Jackal » Τρί 17 Σεπ 2019, 17:32

Στην τελική ευθεία το deal Μαρινάκη για τη Nova

Μετά το One, η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη βρίσκεται μία ανάσα από το να αποκτήσει και την Nova.

Νέα δεδομένα στο τηλεοπτικό τοπίο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα με το νέο ιδιοκτήτη της Nova.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr, όλα δείχνουν οτι η συνδρομητική τηλεόραση είναι στην τελική ευθεία προκειμένου να καταλήξει στα χέρια του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει: «Συγκεκριμένα, η Αlter Ego του Ευαγ. Μαρινάκη είναι στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες για την αγορά της Forthnet.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες έχουν παραχωρήσει στην Αlter Ego δικαίωμα αποκλειστικής διαπραγμάτευσης το οποίο λήγει στο τέλος Οκτωβρίου. Ταυτόχρονα οι ανέθεσαν στη Νomura και στην Grand Thorton να αξιολογήσουν την πρόταση της Αlter Ego προκειμένου στη συνέχεια τα δύο πορίσματα να τεθούν υπόψη των αρμόδιων τραπεζικών επιτροπών, οι οποίες και θα λάβουν τις αποφάσεις . Παράλληλα οι τράπεζες ανέθεσαν στα νομικά τους τμήματα την προετοιμασία των συμβάσεων που θα υπογράψουν με την Αlter Ego.

Όλες οι παραπάνω διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου τον Οκτώβριο να υπογραφεί η συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αlter Ego θα καταβάλει στις τράπεζες μετρητοίς το ποσό των 45 εκατ. ευρώ, που συνιστά και την υψηλότερη προσφορά που έχουν δεχθεί έως τώρα οι τράπεζες για τη Forthnet, ενώ η συμφωνία προβλέπει και διαγραφή δανείων.

Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες στα πλαίσια διαδικασίας που έτρεχε η Νοmura αναζητούν αγοραστή για τη Forthnet από τα τέλη 2017. Μετά από διαγωνιστική διαδικασία έγιναν διαπραγματεύσεις που διήρκησαν πάνω από ένα χρόνο με τις Vodafone-Wind και όταν αυτές κατέρρευσαν, ξεκίνησαν αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το ANTENNA GROUP. Κατά πληροφορίες, η βελτιωμένη προσφορά του ANTENNA ήταν ύψους 12 εκατ. εύρω και ανάληψη μέρους του χρεών της εταιρίας αναλόγως με την μελλοντική πορεία της επένδυσης στη Forthnet. Στη συνέχεια ήρθε η προσφορά της Αlter Ego.

Κατά πληροφορίες η εξαγορά της Forthnet από την Αlter Ego αποτελεί την αρχή ενός κύκλου ευρύτερων επιχειρηματικών συμφωνιών . Δημιουργεί νέες ισορροπίες στο τηλεοπτικό τοπίο καθώς η Αlter Ego έχει ήδη άδεια για επίγεια τηλεόραση (με το ΟΝΕ) και τώρα αποκτά και καλωδιακή μέσω της ΝΟVA. Αυτή η εξέλιξη δίνει σημαντικές δυνατότητες για συνεργασίες στο τομέα του περιεχομένου, διάφορες άλλες οικονομίες κλίμακας αλλά και δυνατότητες προσέκλυσης εσόδων».

http://www.gazzetta.gr/stili/media-cafe ... ia-ti-nova

&
Χρέη εκατομμυρίων για την Nova!Λοιπόν....έχουμε και λέμε. Θέλει ο Μαρινάκης να αγοράσει την Forthnet (που κατέχει και τη Nova) διαγράφοντας όμως ΌΛΑ τα μέχρι τώρα χρέη της. Δηλαδή θα δώσει μόνο 45 εκατομμύρια ευρώ ( το 2012 η wind είχε προσφαίρει 200 εκατομμυρια για το 80% των μετοχών),αν ισχύει αυτό ακριβώς το ποσό του άρθρου και θα διαγραφούν 325 εκατομμύρια ευρώ χρέη . Έχει τις εφημερίδες τα Νέα και το Βήμα, πήρε και τηλεοπτική άδεια για το ONE .Αυτά είναι....

αυτά δεν τα λέω για να κράξω. Αυτός επιχειρηματίας είναι και εκμεταλεύεται το υπάρχον σύστημα...η κρίση γεννά τρελές ευκαιρίες..και κορόιδα..εμάς που πληρώνουμε τα χρέη :P
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”