Σελίδα 1 από 7

Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Δευ 04 Νοέμ 2013, 09:57
από firefightergr
Του χρειάζεται ένα νήμα γιατί θα μας απασχολήσει στο μέλλον.

http://allnewz.weebly.com/5/post/2013/11/124.html

Ως νέο Ανδρέα Παπανδρέου υποδέχονται οι Αμερικανοί τον Αλέξη Τσίπρα στο Τέξας!
11/02/2013


Στην αγκαλιά Αμερικανών και Ευρωπαίων ο Αλέξης Τσίπρας. Ήδη ταξιδεύει για Αμέρικα με τελικό προορισμό το Τέξας των πετρελαιάδων και των καμπόυδων. Στο πρόσωπο του Τσίπρα οι Αμερικανοί βλέπουν τον νέο Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος όμως ετοιμάζεται να κυβερνήσει μια χώρα που πλέον θα μπορεί να καλύπτει (μαζί με την Κύπρο και το Ισραήλ) τις ανάγκες της Ευρώπης σε πετρέλαιο.

Εδώ και καιρό λοιπόν έχει αρχίσει η διαδικασία μύησης του Αλέξη στα βαθιά νερά της αμερικανικής διπλωματίας προκαλώντας την οργή της μαντάμ Μέρκελ. Στο μεταξύ η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτέλεση των χρυσαυγιτών ήταν ευθυγραμμισμένη με τις οδηγίες που θα μπορούσε να δώσει ένας σύμβουλος ηγετών με διεθνείς περγαμηνές. Ο Τσίπρας με την βοήθεια του Στουρνάρα και των Αμερικανών καλπάζει προς την εξουσία.

Στις ΗΠΑ θα βρεθεί τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας και στο Οστιν του Τέξας, όπου θα παρευρεθεί και θα μιλήσει σε συνέδριο στο πανεπιστήμιο της πολιτείας ομιλητής σε διήμερο συνέριο διοργανώνεται από το LBJ School of Public Affairs του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Ώστιν με θέμα: «Μπορεί να διασωθεί η Ευρωζώνη;»
Το συνέδριο διοργανώνεται από την έδρα στην οποία διδάσκει ο γιος τού Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ, Τζέιμς, με τον οποίο ως γνωστόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συναντηθεί στο συνέδριο που είχε συνδιοργανώσει στην Αθήνα το Ινστιτούτο Levy με το «ΙΝΕΡΠΟΣΤ» του Γεράσιμου Αρσένη και την «Κοινωνική Συμφωνία» της Λούκας Κατσέλη.

Στο συνέδριο στο πανεπιστήμιο του Τέξας θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων:

Ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, καθηγητής του Χάρβαρντ, Ρίτσαρντ Πάρκερ. Θα είναι η πρώτη παρουσία του Τσίπρα εκτός συνόρων που δεν θα εκπροσωπεί μόνον την ελληνική Αριστερά, αλλά και την ευρωπαϊκή, με την ιδιότητά του ως υποψήφιου προέδρου της Κομισιόν.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν προσωπικότητες διεθνούς κύρους, Ευρωπαίοι πολιτικοί και αξιωματούχοι, οικονομικοί αναλυτές καθώς επίσης καθηγητές Πανεπιστημίων σε τομείς των Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα 04.11

15:45-17:15 Ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο του Τέξας υπό τον τίτλο «Alternatives for Greece» (Οι εναλλακτικές λύσεις για την Ελλάδα) (LBJ School of Public Affairs 2315 Red River St. Sid Richardson Hall Unit 3 Austin, TX )

Tρίτη 05.11

10:45-12:15 Συμμετοχή του Α. Τσίπρα σε συζήτηση (στρογγυλό τραπέζι) με θέμα : «Advice to Governments to Come» (Συμβουλές σε μία Μελλοντική Κυβέρνηση)-άλατις!


πηγή: kourdistoportocali.com/

Μόνο στα χνάρια του Αντρέα; Και του Γιωργάκη μαζί!!!

Τι δεν καταλαβαίνεις, βρε Συριζαίε, ψηφοφόρε; (το κέρατό μου...) Δεν έχει ξεκινήσει η 'μύηση' εδώ και καιρό, αλλά ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!!!! Μας τον κρατάνε ζεστό-ζεστό να αναλάβει όταν όλα θα έχουν ξεπουληθεί και να πει, Αμ... λεφτά τώρα δεν υπάρχουν, τι να σας κάνω; Ακόμα περιμένετε από κόμματα και αποκόμματα;

Αλήθεια... το πρόγραμμα δεν αναφέρει... Η επίσκεψη στη... lodge (στοά) πότε είναι;


Η Ιστορία, λένε, επαναλαμβάνεται... μέχρι να την μάθουμε...

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Τρί 05 Νοέμ 2013, 16:32
από ArELa
"Μία έξοδος της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας σε κρίση θα ήταν μια καταστροφή για την Ευρώπη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο του Τέξας για την κρίση στην ευρωζώνη."

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας παρενέβη και στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να διερευνήσει τα αίτια της αποτυχίας των πολιτικών που εφαρμόζονται στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου και την Ιρλανδία και ζήτησε να υπάρξει η δυνατότητα κλήσης πρώην και νυν πρωθυπουργών και υπουργών Οικονομικών και δεσμεύθηκε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ευρωζώνη μπορεί να ήταν λάθος, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι οι Συνθήκες και οι Χάρτες της είναι εσφαλμένες και πρέπει να αλλάξουν θεμελιωδώς. Κάποιοι λένε ότι ορισμένες χώρες, θα έπρεπε ίσως να μην είχαν ενταχθεί. Θα μπορούσαμε, σημείωσε, να συζητήσουμε αυτά τα θέματα, αλλά εγώ προτιμώ να αφήσουμε στους ιστορικούς αυτή τη συζήτηση, γιατί σήμερα δεν έχει σημασία, γιατί η Ευρωζώνη υπάρχει...

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι μια έξοδος δεν θα ωφελήσει κανέναν, αντίθετα, θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα - διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, φαινόμενα bank run, πληθωρισμό, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων. Για το λόγο αυτό και μόνο, είπε ο κ. Τσίπρας, η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δεν θα εξέλθει εθελοντικά από την ευρωζώνη.

Για την απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να διερευνήσει τις ενέργειες της τρόικας στις χώρες της κρίσης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι το κόμμα του αναμένει τη συγκρότηση μιας εξεταστικής επιτροπής ή υποεπιτροπής με ισχυρή και διευρυμένη πολιτική εντολή, καθώς και δυνατότητα κλήσης όλων των εμπλεκομένων μερών, περιλαμβανομένων τέως και νυν πρωθυπουργών και υπουργών Οικονομικών στις χώρες της κρίσης, κεντρικών τραπεζιτών, εταιρειών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στις δηλώσεις του Μάρτιν Σουλτς, ανέφερε ότι κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για αυτό που έχει συμβεί στις χώρες που ακολούθησαν τις πολιτικές της τρόικα. Είμαστε σύμφωνοι με αυτή τη θέση και θα συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ζήτησε από τον κ. Σουλτς να απαντήσει στο ερώτημα: «Εάν κάποιος όπως αναφέρει πρέπει να αναλάβει την ευθύνη, γιατί θα πρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος;»

Οι Ευρωπαίοι πολίτες εν όψει των ευρωεκλογών θα απαιτήσουν και θα πρέπει να έχουν καθαρές απαντήσεις», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Τσίπρας.

http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 08&catid=9


Τσίπρας έγραψε:Μία έξοδος της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας σε κρίση θα ήταν μια καταστροφή για την Ευρώπη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο του Τέξας για την κρίση στην ευρωζώνη.
Προσέχετε πρεμούρα για την ευρώπη ο... ταγός της αριστεράς περιστεράς;
Άρπαξε το φετίχ για το ευρώ απ'τον GAP και μετέπειτα τον Σαμαρά, ο οποίος ήταν κι αυτός (επί ΓΑΠ) "αντιμνημονιακός"....

Όταν μυρίζονται εξουσία, γίνονται σαν τους καρχαρίες όταν μυρίζουν αίμα...
Και μνημονιακοί γίνονται και με το παραπάνω... τα δε περί επανα-διαπραγμάτευσης,
δεν είναι άξια ούτε συζήτησης...
Η Μακρή έλεγε στον real το μεσημέρι (τριγυρνούσα σαν την άδικη κατάρα και τι να'κανα, ράδιο άκουγα, μέχρι κι αυτήν άκουσα... φανταστείτε απελπισία :P ) πως μ'αυτές τις θέσεις που εκφράζει το παιδί στο αμέρικα, στοχεύει να μαζέψει κι άλλο κόσμο... Εγώ πάλι γιατί νιώθω πως μάλλον το αντίθετο θα γίνει; Ιδομεν... κυριακή κοντογιορτή με τις ευρωεκλογές στο εγγύς μέλλον.

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Τετ 06 Νοέμ 2013, 17:24
από firefightergr
Οι τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών ότι θα καταγγελθεί το μνημόνιο και ταυτόχρονα θα παραμείνει σίγουρα η Ελλάδα στο ευρώ, δημιούργησε σοβαρούς τριγμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζεται από στελέχη όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και άλλοι, θεωρεί ότι αυταπατάται η ηγεσία, εάν θεωρεί ότι μπορεί να κάνει διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, χωρίς να συγκρουστεί μαζί τους και να είναι έτοιμη ακόμη και για έξοδο από την ευρωζώνη.

Είναι, δε, φανερό ότι υπάρχει δυσθυμία και απογοήτευση στις τάξεις της αριστερής πτέρυγας, η οποία θεωρεί ότι ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί μόνο στην εσωτερική πολιτική σκηνή τη θέση για μονομερείς ενέργειες μίας αριστερής κυβέρνησης, ενώ στις ομιλίες του στο Τέξας όχι μόνο δεν έθιξε καν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά προσχώρησε στην κινδυνολογία σχετικά με τις επιπτώσεις από μία έξοδο από το ευρώ, όπως οι θιασώτες του μνημονίου.

Με άρθρο του στην ιστοσελίδα iskra.gr, που απηχεί απόψεις της αριστερής πτέρυγας, ο Άκης Μπαδογιάννης, εξ απορρήτων του κ. Λαφαζάνη και μέλος της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του κόμματος, περιγράφει ουσιαστικά την αδιέξοδη στρατηγική της Κουμουνδούρου, προβλέπει ότι η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων θα οδηγήσει σε ρήξη με τους δανειστές και σε διακοπή χρηματοδότησης της χώρας, άρα θα καταστήσει αναγκαία την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Ολόκληρο το άρθρο έχει ως εξής:

Του ΑΚΗ ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ*

Δεν ξέρω πόσο εξέπληξαν τα όσα είπε ο Α. Τσίπρας στο Ώστιν του Τέξας. Το βέβαιο είναι ότι ξαναθέτουν το ερώτημα, που γίνεται όλο και πιο επίκαιρο.

Μπορεί η Ελλάδα να ακυρώσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους και να ακολουθήσει μια ριζοσπαστική προοδευτική πολιτική εντός της ευρωζώνης;

Ας μην έχουμε αυταπάτες.

Η ακύρωση μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων δεν μπορεί να γίνει με διαπραγμάτευση με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Θα είναι αποτέλεσμα μονομερούς, όπως λέγεται, ενέργειας.

Η κίνηση αυτή, που οδηγεί από τα πράγματα και σε ταυτόχρονη καταγγελία και αθέτηση των δανειακών συμβάσεων, θα έχει ως βέβαιο, σχεδόν, αποτέλεσμα τη διακοπή της τροϊκανής χρηματοδότησης στη χώρα αλλά και τη διακοπή της χορήγησης ρευστότητας από την ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες.

Οι συνέπειες θα είναι αναμενόμενες. Η Ελλάδα θα καταφύγει σε στάση πληρωμών, αφού δεν θα μπορεί να αποπληρώσει τα ομόλογα που λήγουν, ενώ οι τράπεζες θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.

Τι θα κάνει τότε η ελληνική κυβέρνηση; Ό,τι έκανε και η Κύπρος; Άτακτη αναδίπλωση; Ή η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συντεταγμένη έξοδο από την ευρωζώνη;

Πέραν αυτών.

Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση χρειάζεται να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει γενναία χρηματοδότηση και με ευνοϊκούς όρους στην οικονομία της αλλά και να ανακουφίσει στοιχειωδώς την τελευταία ή τουλάχιστον βασικούς κλάδους της, από τον άγριο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα της ενιαίας αγοράς της ΕΕ.

Αυτά και αρκετά άλλα, που δεν είναι της ώρας και του χώρου, σημαίνουν την ανάγκη να ανακτήσει η χώρα με νέους όρους την άσκηση εθνικής νομισματικής πολιτικής.

Με δύο λόγια εθνικό νόμισμα.

Φοβούμαι ότι όλα αυτά παραμερίζονται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν η έξοδος από την ευρωζώνη αλλά και η σύγκρουση με την ΕΕ ξορκίζονται. Αν δεν υπάρχει γι' αυτήν την έξοδο σοβαρή και καλή πολιτική και οικονομική προετοιμασία και ταυτόχρονα καλή και ανοικτή ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις δυσκολίες αλλά και τις δυνατότητες. Αν δεν υπάρχουν όλα τούτα, τότε φοβούμαι ότι μπορεί η χώρα να περιέλθει σε μια τέτοια δυσχερή κατάσταση μετά την απομάκρυνση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, που ούτε καν διαπραγμάτευση να μπορεί να διεξάγει. Ίσως και κάτι χειρότερο...

*Ο Άκης Μπαδογιάννης είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/item/o ... νημονιακών

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Τετ 06 Νοέμ 2013, 17:38
από Τάλως
Ωρα να αλλαξουμε το λεξικο (2 χρονια τωρα επρεπε)


κωλοτουμπα
συνωνυμα "συριζα"

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Τετ 06 Νοέμ 2013, 17:46
από firefightergr
Τη κωλοτούμπα την έχουν όλοι οι πολιτικοί στο αίμα τους,των άλλων έχουν καταγραφεί,να δούμε ο Αλέξης πόσες θα κάνει;

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Τετ 06 Νοέμ 2013, 18:01
από Τάλως
Στις ποσες κωλοτουμπες μπορω να το λεω πιθηκο χωρις να θεωρηθω ρατσιστης ? :loco:

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Τετ 06 Νοέμ 2013, 18:46
από ArELa
Ο σύριζα ξεπέρασε και τον Καρατζαφέρη.
Είναι το μοναδικό κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης στα χρονικά, που άλλαξε θέσεις στη διάρκεια της αντιπολιτευτικής της θητείας. Τουλάχιστον οι αλλοι, κρατούσαν τα προσχήματα... άλλαζαν στυλάκι, ρότα και πολιτική, ΑΦΟΥ είχαν πάρει την εξουσία. Το τρελό αγόρι, είπε να αλλάξει και να φύγει απ'την πεπατημένη.

Ο Καζάκης ήταν κορυφαίος στην αντίδραση και ανάλυσή του :thumb:
Είναι τέτοιας λογικής, που δε θα μπορέσει κανείς (οποιασδήποτε ιδεολογίας)
να αμφισβητήσει... Αξίζει να τον ακούσετε

http://www.tubechop.com/watch/1622135

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Δευ 16 Δεκ 2013, 21:50
από firefightergr
Σόρος, ΣΥΡΙΖΑ, Δολάριο και Διαμελισμός Ελλάδος



Δημήτρης Κιτσίκης
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE ... E%B7%CF%82

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Τρί 17 Δεκ 2013, 00:50
από doctormarkon
Αλλη μια κυβέρνηση που θα καταπιεί η κρίση.
Καταπίνουν οι κρίσεις 4-5 κυβερνήσεις.
Και μετά πάπαλα τελείωσαν τα γνωστά κόμματα.

Βρε μπας και θα είναι ο Κιτσίκης ο μεθεπόμενος πρωθυπουργός.
Δεν κάνω πλάκα. Παίζει.......Είναι στους Πανέλληνες του Μυστρά

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Τρί 17 Δεκ 2013, 03:10
από ION 4ever
doctormarkon έγραψε: Και μετά πάπαλα τελείωσαν τα γνωστά κόμματα.

Βρε μπας και θα είναι ο Κιτσίκης ο μεθεπόμενος πρωθυπουργός.
Δεν κάνω πλάκα. Παίζει.......Είναι στους Πανέλληνες του Μυστρά
Μάλλον πλάκα κάνεις ντοκτορεσσα.
Οι Έλληνες ξυπνούν πλέον....
και είναι Ωραίοι ως Έλληνες
και κομίζουν το ωραίο και το αληθινό
Οι εκπλήξεις είναι πολλές....
και τα γεγονότα ραγδαία....

Μαντεψιές σε αυτή την φάση του χρόνου δεν υπάρχουν
όλα είναι απρόβλεπτα.

ότι παλαιό έχει ... τελειώσει.

και μιας και είμαστε στο νήμα τσιπρα να διευκρινίσω
ότι δεν υπαινίσσομαι σε καμία περίπτωση οτι το Νέο το κομίζει ο τσιπρας
doctormarkon έγραψε: Και μετά πάπαλα τελείωσαν τα γνωστά κόμματα.
και μετά παπαλα ... μας τελείωσαν... όχι τα γνωστά.... αλλά γενικώς τα κόμματα.

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Τρί 17 Δεκ 2013, 07:25
από doctormarkon
Τους Πανέλληνες τους αναφέρω γιατί τυχαίνει να βρίσκεται σε αυτούς και ένας παλιός μου φίλος.
Σκάει μύτη αλλά δεν είναι γνωστός.
Το άλλο περίεργο χαρακτηριστικό είναι ότι στην ομάδα περιλαμβάνονται άτομα διαφόρων ιδεολογιών αλλά όχι απολιτικ.
Ο παλιός μου φίλος κλείνει προς το ΛΑΟΣ αλλά με απόψεις που θυμίζουν Βελόπουλο Λιακόπουλο.

Οι ιδεολογίες μπορούν να "παντρεύονται" στο μέτρο που συγκλίνουν σε κοινά σημεία.

Αλλά δεν είναι δυνατόν να απαλειφθούν.

Το άχρουν άοσμον άγευστον δεν παίζει με τίποτα.

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Τρί 17 Δεκ 2013, 08:00
από Τάλως

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Τετ 18 Δεκ 2013, 06:56
από doctormarkon
Ο Ψύριζα είναι κάτι σαν στέγαστρο Καλατράβα.
Θα στεγάσει όλα τα ορφανά.

Έτσι ώστε οι "πασοκάνθρωποι" να είναι στα πράγματα πάντα.

Τι ελιές και πράσινα άλογα.
Οι ελιές θα πάνε και θα στεγαστούν εκεί μια μέρα.

Οι πασοκάνθρωποι θα κυριαρχούν αιώνια.


Πασοκάνθρωποι είναι αυτοί με μια ιδιαίτερη κουλτούρα που καταλήγει να γίνεται τρόπος ζωής.

Το ΠΑΣΟΚ εξαφανίστηκε??????? :lol: :lol:

Μπααααα

Στεγάστηκε στον Ψύριζα.
Μάζεψαν τα κουβαδάκια τους και πήγαν σε άλλη παραλία.

Είναι αυτοί που κάνουν το πελατειακό σύστημα επιστήμη και ύψιστη αρετή.
Και τις "άκρες" κοινωνικό κεφάλαιο και περιουσία.
Αυτοί που ο νόμος δεν τους πιάνει αλλά τον υπερασπίζονται για άλλους.

Το όχι στα κόμματα δε μου λέει κάτι.

Ακόμα και αν τα κόμματα καταργηθούν αυτοί θα κυριαρχούν μέσα από άλλα κανάλια.
Ίσως και να προωθούν οι ίδιοι το απολιτίκ γιατί τους βολεύει.

Μέσα από πελατειακά κανάλια δρουν υπόγεια και πιό ύπουλα.
Γεννήθηκαν μέσα από ένα κόμμα αλλά τώρα δεν το θέλουν πιά.

Αυτό είναι το "αυγό του φιδιού"

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Παρ 20 Δεκ 2013, 01:35
από AnonymosEreynhths
Προσέξτε τι υπόσχεται....και τι κωλοτούμπες θα κάνει αφού, είναι προφανές,θα βγει κυβέρνηση:

Δείτε ακριβώς τι ψηφίστηκε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, για μνημόνια, χρέος, οικονομία και τράπεζες

Η ακύρωση των μνημονίων, η ανασυγκρότηση του ασφαλιστικού συστήματος και η κατάργηση της «μαύρης» εργασίας αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε αναλυτικά τα πάντα παρακάτω, αντιγράφουμε από τα πρακτικά:

1. Ακυρώνουµε τα µνηµόνια και τους εφαρµοστικούς νόµους. Εφαρµόζουµε ένα πρόγραµµα οικονοµικής, κοινωνικής ανόρθωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα επουλώνει τα πλήγµατα που έχουν δεχθεί οι εργαζόµενοι και θα αποκαθιστά σταδιακά τους όρους ασφαλούς εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης, µε τους ανάλογους µισθούς και συντάξεις, δηµιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.
Πρώτο βήµα αποτελεί η αποκατάσταση στα προ του µνηµονίου επίπεδα των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών διαπραγµατεύσεων, του κατώτερου µισθού, της κατώτερης σύνταξης, του επιδόµατος ανεργίας και των οικογενειακών επιδοµάτων.

2. Αποτρέπουµε τη µετατροπή της χώρας µας σε αποικία χρέους. Επαναδιαπραγµατευόµαστε τις δανειακές συµβάσεις και ακυρώνουµε τους επαχθείς όρους τους, θέτοντας ως πρώτο θέµα τη διαγραφή του µεγαλύτερου µέρους του χρέους, πραγµατοποιώντας λογιστικό έλεγχο. Όπως ήθελε να συµπυκνώσει το σύνθηµα «καµιά θυσία για το ευρώ», απόλυτη προτεραιότητα για εµάς είναι η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι η υποταγή σε υποχρεώσεις που άλλοι ανέλαβαν υποθηκεύοντας τη χώρα. ∆εσµευόµαστε ότι θα αντιµετωπίσουµε τις ενδεχόµενες απειλές και τους εκβιασµούς των δανειστών µε όλα τα δυνατά όπλα που µπορούµε να επιστρατεύσουµε, ενώ είµαστε ήδη έτοιµοι να αναµετρηθούµε µε τη δυσµενέστερη εξέλιξη, σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός θα µας στηρίξει.

3. Υψώνουµε ασπίδα προστασίας απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση. ∆εν θα υπάρχει κανείς πολίτης χωρίς το ελάχιστο εγγυηµένο εισόδηµα για την επιβίωσή του, χωρίς περίθαλψη και κοινωνική προστασία, χωρίς πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της τροφής και της αξιοπρεπούς κατοικίας.

4. Προχωρούµε σε µια αποτελεσµατική και κοινωνικά δίκαιη αντιµετώπιση των ελλειµµάτων, προτάσσοντας την αναδιανοµή του παραγόµενου πλούτου και την περιβαλλοντικά ασφαλή ανάπτυξη, µε στόχο τη σταδιακή αύξηση των µισθών και των κοινωνικών δαπανών. Συγκροτούµε πλήρες κτηµατολόγιο και περιουσιολόγιο, για την αποκατάσταση της οικονοµικής δηµοκρατίας. Τα δηµόσια έσοδα θα προέλθουν από τη φορολόγηση του πλούτου, των καθαρών κερδών, των υψηλών εισοδηµάτων, της µεγάλης ακίνητης και της εκκλησιαστικής περιουσίας, από την ακύρωση των προνοµίων της ολιγαρχίας και των πολυεθνικών επιχειρήσεων και από την ανάσχεση της ύφεσης της οικονοµίας.

5. ∆ιαµορφώνουµε τις προϋποθέσεις για την παραγωγική και οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας. Η παραγωγή, που εξειδικεύεται ανά τοµέα και κλάδο και λαµβάνει υπ’ όψιν την περιφερειακή συγκρότηση της χώρας, θα βασιστεί στον δηµόσιο τοµέα, σε συνεταιριστικά και αυτοδιαχειριστικά σχήµατα, σε εταιρίες λαϊκής βάσης, εγχειρήµατα κοινωνικής οικονοµίας, µικρές και µεσαίες επιχειρήσεις µε καινοτόµες δράσεις. Οι πόροι θα προκύψουν από ένα δίκαιο ριζοσπαστικό φορολογικό σύστηµα, από την πάταξη των τοµέων της παραοικονοµίας που συσσωρεύουν ανεξέλεγκτο πλούτο σε βάρος της εργασίας, από την περιβαλλοντικά ασφαλή αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και την αύξηση της παραγωγής.

6. Θέτουµε το τραπεζικό σύστηµα υπό την ιδιοκτησία και τον έλεγχο του δηµοσίου, µε ριζική τροποποίηση του τρόπου λειτουργίας του και των στόχων που σήµερα υπηρετεί, µε αναβάθµιση του ρόλου των εργαζοµένων και των καταθετών. Ιδρύουµε δηµόσιες τράπεζες ειδικού σκοπού µε αντικείµενο την αγροτική πίστη, τη µικρή και µεσαία επιχείρηση και τη λαϊκή στέγη.

7. Ακυρώνουµε τις προβλεπόµενες ιδιωτικοποιήσεις και τη λεηλασία του δηµόσιου πλούτου, επαναφέρουµε υπό δηµόσιο έλεγχο και ταυτόχρονα ανασυγκροτούµε πλήρως τις επιχειρήσεις στρατηγικής σηµασίας που έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης, ώστε να διαµορφώσουµε έναν ισχυρό, παραγωγικό, αποτελεσµατικό και ανοιχτό σε συνεργασίες, δηµόσιο τοµέα νέου τύπου

8. Προωθούµε µια νέα ριζοσπαστική πολιτική στον αγροτικό τοµέα, µε στόχο τη διατροφική επάρκεια της χώρας. Επιδιώκουµε τη στροφή στην παραγωγή επώνυµων πιστοποιηµένων προϊόντων, ενισχύουµε την ολοκληρωµένη διαχείριση και τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία. Στόχος είναι η διασφάλιση της απασχόλησης και ενός σταθερού και ικανοποιητικού εισοδήµατος στην οικογενειακή αγροτική εκµετάλλευση και τους µικροµεσαίους αγρότες, ιδιαίτερα τους νέους. Προϋπόθεση για την υλοποίηση της πολιτικής µας είναι ο κριτικός επαναπροσδιορισµός των περιορισµών που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Προχωρούµε στην εκ βάθρων ανασυγκρότηση του συνεργατισµού, των συνεταιρισµών και των επαγγελµατικών οργανώσεων, µε δηµοκρατικές διαδικασίες και συµµετοχή των αγροτών.

9. Αποκαθιστούµε και ενισχύουµε το κοινωνικό κράτος και τον εκδηµοκρατισµό των λειτουργιών του: προστασία της εργασίας, των ανέργων, της περίθαλψης, της πρόνοιας, της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης. Το ασφαλιστικό σύστηµα, που αντιµετωπίζει πρόβληµα ύπαρξης, χρειάζεται τεράστια ανασυγκρότηση µε άξονες την ενίσχυση της εργασίας, τον έλεγχο της εισφοροδιαφυγής και τη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης και µε αρχές την καθολικότητα, την αλληλεγγύη, τον δηµόσιο κοινωνικό χαρακτήρα υπό την εγγύηση του κράτους και την τριµερή χρηµατοδότηση. ∆ιασφαλίζουµε πλήρως τη λειτουργία των δηµόσιων νοσοκοµείων και των δοµών πρωτοβάθµιας φροντίδας υγείας, διατηρούµε και αναπτύσσουµε ένα δηµόσιο σύστηµα υγείας και δοµών πρόνοιας υψηλής ποιότητας, προσιτό σε όλους, στο κέντρο και στην περιφέρεια.

10. Λαµβάνουµε άµεσα µέτρα κατά της ακρίβειας, µε έλεγχο των τιµών στις πηγές διαµόρφωσης του κόστους προϊόντων και υπηρεσιών, µε παράλληλα µέτρα κατά των µονοπωλιακών και ολιγοπωλιακών καταστάσεων στην αγορά και µε καθιέρωση ενός γνήσιου τιµάριθµου που θα αποτυπώνει τις πραγµατικές αυξήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Εφαρµόζουµε ιδιαίτερα αυστηρό έλεγχο στα πετρελαιοειδή.

11. Καταργούµε όλες τις ρυθµίσεις και κρατικές δοµές έκτακτης ανάγκης, τα αυταρχικά και κατασταλτικά νοµοθετήµατα και αναδιοργανώνουµε σε βάθος το πολιτικό σύστηµα, εξαλείφοντας κάθε εστία διαφθοράς και διαπλοκής, τηρώντας µε συνέπεια τη διάκριση των εξουσιών, τον διαχωρισµό εκκλησίας και κράτους και αποκαθιστώντας την εύρυθµη και διαφανή λειτουργία όλων των συναφών θεσµών. Αναβαθµίζουµε τη δηµοκρατική δοµή και λειτουργία της αντιπροσωπευτικής δηµοκρατίας στο επίπεδο του κεντρικού κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, θεσπίζοντας την απλή αναλογική και εισάγοντας µορφές άµεσης δηµοκρατίας. Η θεµελίωση ενός νέου αυτοδιοικητικού χάρτη, η αναθεώρηση του Συντάγµατος σε δηµοκρατική κατεύθυνση, µε βάση την αρχή της επικουρικότητας και η συναφής πολιτειακή αναθεµελίωση αποτελούν στόχους µας.

12. Επαναφέρουµε και αναβαθµίζουµε το θεσµικό πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις και το πλαίσιο συλλογικής διαπραγµάτευσης. Οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγµατεύσεις, η προστασία από τις απολύσεις, η αναβάθµιση των ελεγκτικών µηχανισµών, η κατάργηση της µαύρης, επισφαλούς και ενοικιαζόµενης εργασίας, η ενίσχυση του ρόλου των συνδικάτων και η ελεύθερη και ακώλυτη άσκηση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας, αποτελούν πυλώνες της πολιτικής µας και της παραγωγικής διαδικασίας. Η προώθηση της δηµοκρατίας στους τόπους εργασίας, η καθιέρωση θεσµών εργατικού και κοινωνικού ελέγχου ανεξάρτητων από το συνδικαλιστικό κίνηµα, µε εκπροσώπους των εργαζοµένων που θα εκλέγονται και θα ανακαλούνται από εκείνους, αποτελούν βασικούς στόχους µας.

13. Αλλάζουµε ριζικά τον τρόπο λειτουργίας του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθιερώνοντας τη δηµοκρατία, την αποκέντρωση, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία ελέγχοντας τη διαπλοκή, τη διαφθορά, τον κοµµατισµό και τις πελατειακές σχέσεις. Εγκαθιδρύουµε διαδικασία δηµοκρατικού προγραµµατισµού και κοινωνικού ελέγχου σε όλες της βαθµίδες της κεντρικής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης. Επανεξετάζουµε τη διοικητική δοµή σε περιφερειακό και δηµοτικό επίπεδο και εξασφαλίζουµε τους αναγκαίους πόρους για την άσκηση του κοινωνικού και αναπτυξιακού ρόλου περιφερειών και δήµων. Καθιερώνουµε ένα νέο πλαίσιο εργασίας µε κατοχύρωση της µονιµότητας και µε σταθερές εργασιακές σχέσεις.

14. Ο πολιτισµός αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ τον πνευµατικό και υλικό πλούτο, ένα ιδιαίτερο πλούτο που έρχεται από τα βάθη των αιώνων και φτάνει ως τις µέρες µας. Εκτός από δηµόσιο κοινωνικό αγαθό αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα δηµιουργίας και ανάπτυξης. Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας µας είναι συνυφασµένη µε την πολιτιστική µας αναγέννηση. Ο πολιτισµός είναι η γλώσσα, οι τέχνες, η παιδεία, ο αθλητισµός, η πολιτιστική κληρονοµιά, οι µνήµες, τα έθιµα, οι παραδόσεις, αλλά εξίσου και οι εργασιακές σχέσεις, οι µορφές κοινωνικής αλληλεγγύης, η επικοινωνία και η πληροφόρηση, οι πάσης φύσεως παρεµβάσεις στον δηµόσιο χώρο και γενικά όλο τοπλέγµα της κοινωνικής ζωής. Στηρίζουµε την επιστηµονική έρευνα, τα γράµµατα και τις τέχνες, τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτισµικής κληρονοµιάς, όλες τις µορφές πολιτισµού. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασφαλίσει την καθολική πρόσβαση στα πολιτισµικά αγαθά σε όλους/ες µε ιδιαίτερη έµφαση στην αντιµετώπιση της «πολιτισµικής φτώχειας» και τον αποκλεισµό των φτωχών και περιθωριοποιηµένων κοινωνικών οµάδων από την δυνατότητα παραγωγής και απόλαυσης των προϊόντων του πολιτισµού. Στηρίζουµε τον ερασιτεχνικό και µαζικό αθλητισµό, καταπολεµούµε την εµπορευµατοποίηση, τον παραγοντισµό, τον πρωταθλητισµό και όλα τα αρνητικά τουπαρεπόµενα. Συµβάλλουµε στην επανασύνδεση των αθλητικών φορέων µε το δηµοκρατικό κίνηµα της παιδείας, της υγείας, του πολιτισµού και της οικολογίας.

15. Η δηµόσια εκπαίδευση αποτελεί αδιαπραγµάτευτο, καθολικό κοινωνικό αγαθό που οφείλει να παρέχεται δωρεάν σε όλους/ες που ζουν στην χώρα, σε όλες τις βαθµίδες της, από την προσχολική µέχρι την µεταπτυχιακή. Η φροντιστηριακή εκπαίδευση αποτελεί παθογένεια η οποία οφείλει να εξαλειφθεί µέσω της αναβάθµισης και ουσιαστικοποίησης της δηµόσιας. Το εκπαιδευτικό σύστηµα πρέπει να πάψει να στηρίζεται στις εξετάσεις και να µετατραπεί σε ένα σύστηµα συστηµατικής παροχής της γνώσης και κριτικού έλεγχου της, µε ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθµίδες του και οργανική διασύνδεση των Πανεπιστηµίων µε τα Ερευνητικά Κέντρα. Το εκπαιδευτικό σύστηµα θα καλλιεργεί την ανεξιθρησκεία, την κριτική γνώση, τη συλλογική δράση και την αλληλεγγύη, θα είναι αντίθετο σε κάθε µιλιταριστικό πνεύµα, σε ρατσιστικές αντιλήψεις και σε φαινόµενα αποκλεισµού και κοινωνικών διακρίσεων. Το εκπαιδευτικό σύστηµα θα εξασφαλίζει όρους δηµοκρατικής λειτουργίας των σχολικών µονάδων µε την ισότιµη συµµετοχή διδασκοµένων και διδασκόντων και θα εξασφαλίζει όρους απρόσκοπτης επαγγελµατικής λειτουργίας και µονιµότητα στους λειτουργούς του. Το εκπαιδευτικό σύστηµα θα ενισχύει το αυτοδιοίκητο και ακαδηµαϊκό χαρακτήρα των ΑΕΙ και θα κατοχυρώνει το πανεπιστηµιακό άσυλο.

16. Καταπολεµούµε τη ρατσιστική και οµοφοβική βία, όλες τις διακρίσεις λόγω φυλετικής ή εθνικής καταγωγής, θρησκείας, χρώµατος, αναπηρίας, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισµού ή ταυτότητας φύλου, που ενδηµούν σε πολλούς τοµείς του κοινωνικούβίου και εγγυόµαστε την αλλαγή του νοµοθετικού πλαισίου που νοµιµοποιεί, άµεσα ή έµµεσα, τέτοιες διακρίσεις. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουµε απολύτως το δικαίωµα στον αυτοπροσδιορισµό σε σχέση µε τη σεξουαλικότητα και την επιλογή φύλου, όπως και τη θέσµιση πολιτικού γάµου οµοφύλων µε πλήρη και ίσα δικαιώµατα, καθώς και την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

17. Αντιµετωπίζουµε το µεταναστευτικό ζήτηµα µε τον σύνθετο χαρακτήρα του ως ανθρωπιστικό, ταξικό και διεθνές ζήτηµα. Απαιτείται η κατάργηση της συµφωνίας «∆ουβλίνο ΙΙ» και του Συµφώνου Μετανάστευσης, για να απεγκλωβιστούν από τη χώρα µας οι πρόσφυγες και µετανάστες που δεν επιθυµούν να παραµείνουν, ο εξανθρωπισµός του θεσµικού πλαισίου νοµιµοποίησης, παροχής ασύλου και παραχώρησης ταξιδιωτικών εγγράφων, η επανάκτηση των αδειών παραµονής και εργασίας από τους µετανάστες και τους πρόσφυγες που τις στερήθηκαν λόγω των διαδικασιών απονοµιµοποίησης των τελευταίων χρόνων. Απαιτείται µια νέα διαδικασία νοµιµοποίησης για τους µετανάστες «χωρίς χαρτιά» και µια νέα διαδικασία πολιτογράφησης για όσους ζουν και εργάζονται επί χρόνια στην Ελλάδα, η ισότιµη και δίκαιη αντιµετώπιση των µεταναστών που εργάζονται και η άµεση παροχή ιθαγένειας σε όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα. Προχωρούµε στη κατάργηση των σηµερινών απάνθρωπων κέντρων κράτησης αλλοδαπών και στη δηµιουργία ανοιχτών κέντρων διαβίωσης µε αξιοπρεπείς όρους.

18. Η κοινωνική ειρήνη και η ασφάλεια προϋποθέτουν δικαιοσύνη και άµβλυνση των ανισοτήτων. Η µαζική φτώχεια και η εξαθλίωση οδηγούν στη βία της επιβίωσης. Το σχέδιό µας για την κοινωνική ανασυγκρότηση θα έχει ως άµεση θετική επίδραση και τον περιορισµό της εγκληµατικότητας. Η εξάρθρωση του µεγάλου οργανωµένου εγκλήµατος, του εµπορίου ναρκωτικών και όπλων, των κυκλωµάτων προστασίας, του τράφικινγκ, της εργασίας υπό συνθήκες δουλείας, της υπερεκµετάλλευσης της στέγης, αποτελούν αντικείµενο κρατικών υπηρεσιών και δυνάµεων ασφαλείας, ριζικά αναπροσανατολισµένων και δηµοκρατικά εκπαιδευµένων.

19. Προβάλλουµε την ανάγκη και διεκδικούµε µε όλα τα πρόσφορα µέσα την ανατροπή της σηµερινής µορφής ολοκλήρωσης της Ευρώπης, της σηµερινής αρχιτεκτονικής του ευρώ και της νεοφιλελεύθερης λογικής που διέπει το κοινό νόµισµα, ώστε να επαναθεµελιωθεί συνολικά η Ευρώπη στην κατεύθυνση της δηµοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του σοσιαλισµού. Μέσα από το Κόµµα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, µε τη δράση µας στο ευρωκοινοβούλιο και όλα τα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα συνεργαζόµαστε µε άλλες αριστερές δυνάµεις και αναπτύσσουµε θερµές συντροφικές σχέσεις µε τις πολιτικές δυνάµεις και τα κοινωνικά κινήµατα στις διάφορες χώρες της Ευρώπης που αντιµετωπίζουν τα θέµατα µε ανάλογους τρόπους.

20. Αποκαθιστούµε στη θεωρία και την πράξη, τις έννοιες «εθνικό» και «πατριωτικό», συνδέοντάς τες µε το γνήσια λαϊκό. Ο εθνικισµός και η πατριδοκαπηλία βρίσκονται σε διαρκή αντιπαράθεση µε τον δηµοκρατικό-διεθνιστικό πατριωτισµό των λαϊκών τάξεων και της Αριστεράς. Θα προχωρήσουµε, µε γνώµονα τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών, στην επίλυση των ανοιχτών θεµάτων εξωτερικής πολιτικής, άµυνας και ασφάλειας της χώρας και των κατοίκων της.

21. Προωθούµε την ένταξη στο διεθνές γίγνεσθαι της χώρας µας µέσω µιας ανεξάρτητης, πολυδιάστατης και φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής, που θα εδράζεται, στην ισότιµη συνεργασία, στην εθνική ανεξαρτησία και στην προστασία της εδαφικής µας ακεραιότητας. Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρώπης και ταυτόχρονα των Βαλκανίων και της Μεσογείου, σε εγγύτατη συνάφεια µε τις εστίες µόνιµης έντασης που αποτελούν οι χώρες της Μέσης Ανατολής. Η σύνθετη αυτή πραγµατικότητα εγκυµονεί κινδύνους, αλλά παρέχει και ευκαιρίες. Οι δεσµοί φιλίας και καλής γειτονίας µε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες στη βάση του σεβασµού των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωµάτων και οι εγκάρδιες σχέσεις µε τα προοδευτικά κινήµατα και τις προοδευτικές κυβερνήσεις παντού στον κόσµο, µπορούν να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας απέναντι στην εξαιρετικά επισφαλή παγκόσµια κατάσταση αλλά και φιλειρηνική ενεργό παρέµβαση στις διεθνείς εντάσεις που αναπτύσσονται. Η στήριξη της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας για την επίλυση του Κυπριακού, ο σεβασµός των διεθνών συµβάσεων και των σχετικών ψηφισµάτων του ΟΗΕ, η απεµπλοκή από το ΝΑΤΟ, η κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων, η αποτροπή της στρατιωτικής συνεργασίας µε το Ισραήλ και η εφαρµογή της αρχής «κανείς Έλληνας στρατιώτης σε πολεµικά µέτωπα έξω από τα σύνορα της χώρας» συνιστούν άξονες της εξωτερικής µας πολιτικής. Ο αγώνας για την ειρήνη και τον πυρηνικό αφοπλισµό διατηρεί για εµάς την προτεραιότητά του και συνδέεται στενά µε τους αγώνες για τη δηµοκρατία.

22. Θεσµοθετούµε κανόνες δηµοκρατικής ρύθµισης και κοινωνικού ελέγχου στα ΜΜΕ, ιδιαίτερα στα ηλεκτρονικά που χρησιµοποιούν δηµόσιες συχνότητες. Οι άδειες εξετάζονται από µηδενική βάση, θα είναι ορισµένης διάρκειας, µε δυνατότητα ανανέωσης αλλά καιανάκλησης από το ΕΣΡ. Αναβαθµίζουµε τα δηµόσια ΜΜΕ, διαµορφώνοντας ένα δηµοκρατικό περιβάλλον στη δηµόσια ζωή και εξασφαλίζοντας την έκφραση της κοινωνίαςχωρίς τη σηµερινή επικυριαρχία µηχανισµών χειραγώγησης, δίνοντας έµφαση στη δυνατότητά της να αποτελέσει παραγωγό ενηµέρωσης και όχι απλό καταναλωτή της άποψης εµπορικών και επιχειρηµατικών συµφερόντων.

Πηγή: skoyrasnet.blogspot.gr

=================

Εντωνμεταξύ τον κάλεσαν στο Άγιο Όρος για να συζητήσουν....κάποια αντιπροσωπεία μοναχών. Φαίνεται πως σίγουρα θα είναι η επόμενη κυβέρνηση και φοβούνται μην τυχόν και καταργήσουν το άβατο και κάνουν άλλα πράγματα αντίθετα προς τα συμφέροντα των μοναχών....και της μάσας.

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Παρ 20 Δεκ 2013, 07:37
από firefightergr
Προεκλογικές υποσχέσεις τύπου λεφτά υπάρχουν και αυτοί στο άγιο όρος μετά το γλύψιμο στο χίτλερ δε με εκπλήσσει τίποτα πιά.

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 21 Δεκ 2013, 13:42
από AnonymosEreynhths
OTI ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ. ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ. ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ....ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ Η ΧΑ.
ΣΩΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΛΙΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.
ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ.
ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ.
ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕ ΧΑ.../ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ...

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ
Η δημοσκόπηση έγινε με πανελλαδικό δείγμα 2000 ατόμων με την μέθοδο της κάλπης, δηλαδή, εξασφαλιζόταν το μυστικό της ψηφοφορίας και πιθανό αυτό να δικαιολογεί και το υψηλό ποσοστό της ΧΑ.
Η δημοσκόπηση που έχει διαρρεύσει σε ιστότοπο γεωστρατηγικού αναλυτή με άριστη πληροφόρηση από την πρεσβεία, δείχνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα με τα δύο κυβερνητικά κόμματα να καταρρέουν (χαρακτηριστικό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ το δίνει στο 2,9% ως πρόθεση ψήφου), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτά άνετα την πρωτιά με 23,5% στην πρόθεση ψήφου και ... δεύτερο κόμμα τη ΧΑ, η οποία μετά τις συλλήψεις των στελεχών της δείχνει να έχει εκτοξευτεί στο 17,5% ως πρόθεση ψήφου. Η ΝΔ ακολουθεί στο 13,5%! Το ΚΚΕ εμφανίζεται στο 5,5%, οι ΑΝΕΛ στο 4,5%, ενώ εκτός Βουλής φαίνεται η ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 2,2%.
Το "Plan B" του Α.Αλαβάνου κατακτά το 2,5% και υπάρχει ένα ποσοστό περί το 10% αναποφάσιστων.

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ BΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ
Δείτε τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης:
ΣΥΡΙΖΑ 27,5 %
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 18%
Ν.Δ 17%
ΑΝΕΛ 5,5%
ΚΚΕ 7,5 %
ΠΑΣΟΚ 3,5 %
Ότι δεν διαβάζετε είναι εκτός βουλής….

Πηγή: https://www.facebook.com/pages/Athanasi ... 5919197300

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 21 Δεκ 2013, 13:56
από ICAROS
Τσίπρας
<=> Τσα πρρρ

μετά θυμάσαι και οτι τον εμπνέει για ρομαντισμούς το όνομα... Περιστέρα :P πολύ ισορροπημένοι άνθρωποι όλοι τους

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 22 Δεκ 2013, 09:07
από doctormarkon
O πιό ρεζίλης ψυριζαίος παίρνει μεταγραφή για τη Νουδούλα για ενισχύσεις τώρα που έφυγε ο Πολύδωρας.

Ποιος είναι ο ρεζίλης. Αυτός ο τσουτσουνέιρος που έχει πηδήξει τη μισή Αθήνα.
Εγώ πάντως τη γλίτωσα :loco:

Μαζί του και η συνωστισμένη της ΡΗΜΑΔ που λέει ότι τα Αρχαία είναι νεκρά.

Να τους χαίρεται και τους δυο η Νουδούλα.

Συμπεράσματα:
1. Από την κυβέρνηση δεν γλιτώνουμε
2. Δεν διαφέρει ο Ψύριζα και πολύ από τη Νουδούλα μόλις κάλεσε ενισχύσεις αμέσως ο τσουτσουνέιρος έσπευσε για να πηδήξει και την άλλη μισή Αθήνα και όλη την επαρχία και τη Θεσσαλονίκη και την Θράκη και την Κρήτη. Κρυφτείτε μη σας βρει.
3. Οι κατηγόριες των δεξιών προς τον Ψύριζα για αντεθνικές απόψεις από τους δεξιούς πέφτουν στο κενό. Μετά από αυτούς τους δύο κατιμάδες που πρόκειται να αγκαλιάσει δεν θα μπορούν να μιλούν για πατριωτισμό.

4. Και αυτοί οι δύο αριστεροπροοδευτικοί :jerk: θα ψηφίζουν ΝΑΙ σε όλα. Γι αυτό λέω ο τσουτσουνέιρος μετά από τη μισή Αθήνα θέλει να πηδήξει όλη την Ελλάδα Να μην αφήσει το έργο του ανολοκλήρωτο.

5. Ο Ψύριζα τέτοιους έχει. Χωρίς σταθερή "ιδεολογία" Όπου φυσήξει ο άνεμος.

Ένας τύπος που ξεχωρίζει εννοώ τον καθηγητή Τόλιο μάλλον τον βλέπω στο ΕΠΑΜ.
Ο Τόλιος έχει γράψει ένα βιβλίο βόμβα. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τη διαπλοκή με το πολιτικό σύστημα.
Μέσα έχει ένα κεφάλαιο σχετικό με τα αμυντικά συστήματα. Θα μπορούσε το ελληνικό "στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα" να γίνει από τα καλύτερα παγκοσμίως. Αλλά αυτό ήταν αντίθετο σε κάποια συμφέροντα.

Με τον Καζάκη θα έκαναν το αχτύπητο δίδυμο.

Θα ανοίξω τόπικ για τον Τόλιο ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Τετ 25 Δεκ 2013, 23:45
από firefightergr
ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΙΛΙΓΓΟ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ
Μόνο 1.329.600 ευρώ σε μετοχές, ομόλογα και καταθέσεις το ζεύγος Παπαδημούλη!

Προκλητικές επενδύσεις στους αμαρτωλούς οίκους κερδοσκοπίας σε βάρος της Ελλάδας της κρίσης από σκιώδεις υπουργούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί.
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο από όσα παρουσιάζει είναι ότι οι «θεωρητικοί» της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν επενδύσει τις οικονομίες τους στον ναό του παγκόσμιου καπιταλισμού και σε «αμαρτωλούς» οίκους που σχετίζονται με την Ελλάδα της κρίσης:

http://kourdistoportocali.com/post/3213 ... eraxaviari

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Παρ 03 Ιαν 2014, 12:03
από AnonymosEreynhths
Τετραπλες εκλογες μεσα στο 2014;

γραφει ο δρ αθανασιος.ε.δρουγος

*τελικα μεσα στο 2014 θα εχουμε τετραπλες εκλογες. Ηδη εχουμε μεσα στον μαιο ευρωεκλογες και αυτοδιοικητικες.

*τα μηνυματα ειναι απελπιστικα για τα κομματα της συγκυβερνησης. Μιλαμε για πρωτοφανη αρνητικα ποσοστα.λογω του ναδιρ της νδ στις ευρωεκλογες-αν δεν γινει κατι μεχρι τοτε....ΓΙΑΤΙ Διαφορα ειναι κυοφορουμενα-ο συριζα που ειναι εμφανεστατα πρωτος στις ευρωεκλογες, και με την χα σε υπολογισιμα ποσοστα θα ζητησει αμεσα εθνικες εκλογες, λογω της διαφορας που θα εχει απο τη νδ, ενω το πασοκ/αν θα ειναι, θα βρισκεται σε απιστευτα χαμηλα ποσοστα. Το αποτελεσμα των ευρωεκλογων, απο τωρα προδιαγραφει εθνικες εκλογες και επικρατηση συριζα, σε ποσοστα μπορω να πω που θα ειναιεκπληξη..../Αυτα βεβαια αν φθασουμε μεχρι εκει...

*ηδη σας εχω αποκαλυψει και εγινε χαμος στο διαδικτυο για τα ακρως αποκαλυπτικα ποσοστα που δινουνε οι πρεσβειες....ΜΙΛΑΜΕ Για συντριβη των κομματων της δικομματικης. Μαλιστα πρεσβεις τριτης χωρας θα κανει επιπροσθετη ερευνα μεσα στι φεβρουαριο. Τα κομματα της συγκυβερνησης με νυχια και με δοντια μεσα στο 2014 θα προσπαθησουν να αποτρεψουν την οποιαδηποτε περιπτωση αυτοδυναμιας του συριζα, μου ελεγε ξενος αναλυτης που βρεθηκε επι τετραημερο στην χωρα μας. Ειναι τοσο στα βραχια ο κοσμος που θα εκδικηθει ποικιλοτροπως στις καλπες αυτα τα κομματα....ΗΔΗ Δημοσκοπικες εταιρειες του συστηματος βγαζουνε δειλα δειλα τον συριζα σε πρωτια, την χα αρκετα ψηλα και τον α.τσιπρα να εχει περιορισει την διαφορα απο σαμαρα, στο γνωστο και ιδιοτυπο ερωτημα περι καταλληλοτητας, που ετσι και αλλοιως δεν λεει πολλα....

*αισθηση εχει επισης προκαλεσει το γεγονος οτι το τελευταιο εξαμηνο ο συριζα διεισδυει δυναμικα και στους χωρους των ενοπλων δυναμεων και σωματων ασφαλειας....

*ο συριζα σε οποιαδηποτε εξελιξη ζηταει αμεσα εκλογες. Σταδιακα διαφορα μμε αρχιζουν να χαλαρωνουν...ΓΙΑΤΙ Βλεπουνε την μεταστροφη, ενω η κυβερνηση ανησυζει μην τυχον υπαρξει τωρα και συντομα...ΚΑΠΟΙΟ Θεμα που φερει...ΕΜΠΛΟΚΗ Εν μεσω της ετσι και αλλοιως καρατομημενης και ανουσιας προεδριας της εε το πρωτο εξαμηνο του 2014.

*τελος βλεποντας την απιστευτα δυσκολη κατασταση δεν αποκλειεται με 2-3 τροπους συντομευση της προεδριας παπουλια μεσα στο 2014. Η συγκυβερνηση πιθανοτητα να προτεινει καποιον. Αλλα ακομα και με την δημαρ και πιθανο 2-3 ανεξαρτητους δεν μπορει να εκλεξει. Ο συριζα δεν προκειται να υποστηριξει προσωπο, ακομα και αν ειναι αριστερος....ΑΡΑ Διαλυση βουλης, προκηρυξη εκλογων , επικρατηση συριζα και εκλογη προεδρου με 151 ψηφους τοτε.

*πληροφοριες μου φερουνε να εχουμε σοβαρες και δραματικες πολιτικες, κοινωνικες και οικονομικες εξελιξεις μεσα στο 2014.

Πηγή: https://www.facebook.com/drougos?fref=ts

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Δευ 13 Ιαν 2014, 18:35
από AnonymosEreynhths
Η παρακάτω είδηση κάλλιστα θα μπορούσε να μπει στα ανέκδοτα ή στην κατηγορία με τις πιο ''συμπυκνωμένες μαλ....'' μαζί:

Ν.Δ.: Ο Τσίπρας θέλει να εγκαταστήσει «επαναστατική κυβέρνηση»

Νέα επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε η Ν.Δ. μέσω της Εκπροσώπου Τύπου της, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

Μεταξύ άλλων η κυρία Ασημακοπούλου -πέραν του θέματος της τρομοκρατίας- κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι θέλει να καταργήσει τη Δημοκρατία, την επιχειρηματικότητα, τον ελληνικό στρατό, την αστυνομία αλλά και να μας βγάλει από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Η ανακοίνωση:
«Ο κ. Τσίπρας έδιωξε τον κ. Τατσόπουλο και έμεινε με το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που φλερτάρει με τρομοκράτες – δολοφόνους, και θέλει:
• 75% φόρο για όλους
• κατάργηση της επιχειρηματικότητας από ιδιώτες
• κατάργηση του Ελληνικού στρατού και της αστυνομίας
• έξοδο από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Ο κ. Τσίπρας δεν καλύπτει, λοιπόν, μόνον τη “συνιστώσα της τρομοκρατίας”. Θέλει την πλήρη κατάργηση της Δημοκρατίας και την αντικατάστασή της με “επαναστατική κυβέρνηση”, πράγμα που επιβραβεύει δημόσια ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βίτσας. Τι φοβάται ο κ. Τσίπρας και δεν διαγράφει το μισό του κόμμα με αυτές τις αδιανόητες θέσεις που πρεσβεύει;

Μήπως γιατί οι θέσεις αυτές αποτελούν την κοινή συνισταμένη του με τα υπόλοιπα περιθωριακά κόμματα της Ε.Ε. που υποστηρίζουν Τσίπρα, όπως τα κόμματα της αιματοβαμμένης, κατεχόμενης Κύπρου;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά. Κάποτε θα πρέπει και να κρύβεται!».

Πηγή: topontiki.gr

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 17 Μάιος 2014, 19:12
από firefightergr

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 09 Απρ 2015, 20:14
από Hlios

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Δευ 01 Ιουν 2015, 22:29
από AnonymosEreynhths
Ο Τσίπρας μνημονεύει Χέμινγουεϊ κι αναλύει με επιχειρήματα στη «Le Monde» γιατί δεν φταίει που δεν έχουμε ακόμα συμφωνία

«Αν δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, δεν οφείλεται στη δική μας αδιαλλαξία», υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», το οποίο τιτλοφορείται «Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι».

Ο έλληνας πρωθυπουργός, μάλιστα, μνημονεύει κι Ερνεστ Χέμινγουεϊ προκειμένου να περάσει καλύτερα το μήνυμά του. Διαβάστε το άρθρο του Αλ.Τσίπρα:

** Το ζήτημα της Ελλάδας δεν αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, αλλά αποτελεί το επίκεντρο της σύγκρουσης δύο εκ διαμέτρου αντίθετων στρατηγικών για το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

** Κάποιοι θέλουν να αποδεχτούμε να διορίζονται οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί από τους θεσμούς και οι πολίτες να αποστερούνται από το δικαίωμα του εκλέγειν μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος. Κάτι τέτοιο σημαίνει την ολοκληρωτική κατάργηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη, το τέλος κάθε προσχήματος και την αρχή μιας διάσπασης και ενός απαράδεκτου διχασμού της Ενωμένης Ευρώπης. Σημαίνει, εν τέλει, την αρχή για τη δημιουργία ενός τεχνοκρατικού τερατουργήματος, που θα οδηγήσει σε μια Ευρώπη εντελώς ξένη προς τις ιδρυτικές της αξίες.

** Υπάρχει στρατηγική που επιδιώκει τη διάσπαση και τον διχασμό της Ευρωζώνης και συνακόλουθα της Ε.Ε. Πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η δημιουργία μιας Ευρωζώνης δύο ταχυτήτων, όπου ο σκληρός πυρήνας θα θέτει σκληρούς κανόνες λιτότητας και προσαρμογής και θα διορίζει έναν Υπερυπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης με απεριόριστη εξουσία, με τη δυνατότητα δηλαδή να απορρίπτει ακόμη και προϋπολογισμούς κυρίαρχων κρατών που δεν ευθυγραμμίζονται με τα δόγματα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

** Για όσες χώρες αρνούνται να υποκύψουν στην νέα εξουσία η λύση θα είναι απλή: Σκληρή τιμωρία. Υποχρεωτική λιτότητα. Και, ακόμη περισσότερο, περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, πειθαρχικές κυρώσεις, πρόστιμα, ακόμη και παράλληλο νόμισμα. Έτσι οικοδομείται η νέα ευρωπαϊκή εξουσία με πρώτο θύμα την Ελλάδα η οποία στο μυαλό αρκετών αποτελεί χρυσή ευκαιρία παραδειγματισμού για όλους τους υποψήφιους απείθαρχους.

** Η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Μετά από τις σοβαρές παραχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης η απόφαση είναι στα χέρια όχι των θεσμών που άλλωστε -με εξαίρεση την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- δεν εκλέγονται και δεν λογοδοτούν στους λαούς, αλλά στα χέρια των ηγετών της Ευρώπης.

Στις 25 του περασμένου Γενάρη ο ελληνικός λαός πήρε μια γενναία απόφαση. Τόλμησε να αμφισβητήσει το μονόδρομο της σκληρής λιτότητας του μνημονίου και να επιδιώξει μια νέα συμφωνία. Μια νέα συμφωνία που επιτρέπει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός του ευρώ με ένα οικονομικό πρόγραμμα βιώσιμο, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος.
Αυτά τα λάθη, άλλωστε, τα πλήρωσε ακριβά ο ελληνικός λαός, αφού μέσα σε πέντε χρόνια η ανεργία σκαρφάλωσε στο 28% (60% για τους νέους), το μέσο εισόδημα μειώθηκε κατά 40%, ενώ η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, έγινε η χώρα της Ε.Ε. με τον υψηλότερο δείκτη κοινωνικής ανισότητας.

Και το χειρότερο: Το πρόγραμμα αυτό, παρά τα βαρύτατα πλήγματα στον κοινωνικό ιστό, δεν κατάφερε την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Το δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε από το 124% στο 180% του ΑΕΠ, η ελληνική οικονομία -παρά τις βαριές θυσίες του λαού της- παραμένει εγκλωβισμένη σε ένα κλίμα διαρκούς αβεβαιότητας, που γεννούν οι ανέφικτοι στόχοι δημοσιονομικής εξισορρόπησης που την υποχρεώνουν να πορεύεται σε έναν φαύλο κύκλο λιτότητας και ύφεσης.

Βασικός στόχος της νέας ελληνικής κυβέρνησης τους τελευταίους τέσσερις μήνες είναι να δοθεί τέλος σε αυτό τον φαύλο κύκλο, τέλος σε αυτή την αβεβαιότητα. Μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία που θέτει ρεαλιστικούς στόχους πλεονασμάτων, ενώ ταυτόχρονα επαναφέρει την ατζέντα της ανάπτυξης και των επενδύσεων, μια οριστική λύση στο ελληνικό ζήτημα, είναι σήμερα πιο ώριμη και πιο αναγκαία από ποτέ.

Μια τέτοια συμφωνία, εξάλλου, θα σημάνει και το τέλος της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης που ξέσπασε επτά χρόνια πριν, κλείνοντας τον κύκλο της αβεβαιότητας για την Ευρωζώνη.

Σήμερα η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να πάρει αποφάσεις που θα πυροδοτήσουν μια ραγδαία ανάκαμψη της ελληνικής και της ευρωπαϊκής οικονομίας, δίνοντας τέλος στα σενάρια περί Grexit, που εμποδίζουν μια μακροπρόθεσμη σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας και μπορούν ανά πάσα στιγμή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη, τόσο των πολιτών όσο και των επενδυτών στο κοινό μας νόμισμα.

Λένε, όμως, πολλοί ότι η ελληνική πλευρά δεν βοηθάει σ’ αυτή τη κατεύθυνση γιατί προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις αδιάλλακτη και χωρίς προτάσεις.

Είναι πράγματι έτσι;

Επειδή οι στιγμές είναι κρίσιμες, ίσως και ιστορικές, όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας αλλά και για την πορεία της Ευρώπης, θα ήθελα με τη σημερινή μου παρέμβαση να αποκαταστήσω την αλήθεια και να ενημερώσω υπεύθυνα την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις πραγματικές προθέσεις και θέσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η ελληνική κυβέρνηση, στη βάση της απόφασης του Eurogroup της 20ης του Φλεβάρη, έχει καταθέσει ένα ευρύτατο πακέτο μεταρρυθμιστικών προτάσεων, με στόχο μια συμφωνία που θα συνδυάζει τόσο το σεβασμό στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού όσο, όμως, και το σεβασμό στους κανόνες και τις αποφάσεις που διέπουν τη λειτουργία της Ευρωζώνης.
Βασική κατεύθυνση των προτάσεών μας είναι η δέσμευση σε χαμηλότερα -και ως εκ τούτου εφικτά- πρωτογενή πλεονάσματα το 2015 και το 2016 και σε υψηλότερα για τα επόμενα χρόνια, δεδομένου ότι προσδοκούμε ανάλογη αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Εξίσου βασικό σημείο των προτάσεών μας είναι η δέσμευση για αύξηση των δημοσίων εσόδων, μέσω, όμως, αναδιανομής των βαρών από τα χαμηλά και μεσαία στα υψηλά εισοδήματα, που μέχρι σήμερα απέφευγαν να πληρώσουν το δικό τους μερίδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς στη χώρα μου προστατεύτηκαν αποτελεσματικά, τόσο από την πολιτική ελίτ, όσο και από τα «στραβά μάτια» της τρόικα.

Από την πρώτη στιγμή της νέας διακυβέρνησης, άλλωστε, δείξαμε αυτές τις προθέσεις και την αποφασιστικότητά μας, νομοθετώντας συγκεκριμένη ρύθμιση που αντιμετωπίζει την απάτη των τριγωνικών συναλλαγών, εντατικοποιώντας τους τελωνειακούς και φορολογικούς ελέγχους, ώστε να περιορίσουμε ουσιαστικά το λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια καταλογίσαμε τα οφειλόμενα χρέη των ιδιοκτητών των μέσων ενημέρωσης προς το ελληνικό δημόσιο.

Η αλλαγή κλίματος στη χώρα είναι σαφής και αποδεικνύεται από το γεγονός ότι και τα δικαστήρια επιταχύνουν το έργο τους για την απονομή δικαιοσύνης σε υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής. Οι ολιγάρχες, με άλλα λόγια, που είχαν συνηθίσει στην προστασία του πολιτικού συστήματος έχουν, πλέον, πολλούς λόγους να χάνουν τον ύπνο τους.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι βασικές κατευθύνσεις, αλλά και οι εξειδικευμένες προτάσεις που έχουμε καταθέσει στο πλαίσιο των συζητήσεων με τους θεσμούς που έχουν καλύψει ένα τεράστιο μέρος της απόστασης που μας χώριζε πριν από μερικούς μήνες. Συγκεκριμένα, η ελληνική πλευρά έχει αποδεχθεί την υλοποίηση σειράς θεσμικών μεταρρυθμίσεων, όπως η ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) και της Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), παρεμβάσεις για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης αλλά και παρεμβάσεις στις αγορές προϊόντων ώστε να αρθούν στρεβλώσεις και προνόμια.
Επίσης, παρά την κάθετη αντίθεσή μας στο μοντέλο ιδιωτικοποιήσεων που προωθείται από τους θεσμούς, γιατί δεν δημιουργεί αναπτυξιακή προοπτική και δεν μεταφέρει πόρους στην πραγματική οικονομία, αλλά στο, ούτως ή άλλως, μη βιώσιμο χρέος, αποδεχθήκαμε να ολοκληρώσουμε, με κάποιες μικρές τροποποιήσεις, το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, αποδεικνύοντας έμπρακτα την διάθεσή μας για βήματα προσέγγισης.

Συμφωνήσαμε, επίσης, να υλοποιήσουμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση στο ΦΠΑ απλοποιώντας το σύστημα και ενισχύοντας την αναδιανεμητική διάσταση του φόρου, ώστε να επιτύχουμε αύξηση τόσο της εισπραξιμότητας όσο και των εσόδων.

Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις μέτρων που θα επιφέρουν περαιτέρω αύξηση των εσόδων: Έκτακτη εισφορά στα πολύ υψηλά κέρδη, φόρο στο ηλεκτρονικό στοίχημα, εντατικοποίηση των ελέγχων των μεγαλοκαταθετών / φοροφυγάδων, μέτρα για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, ειδικό φόρο πολυτελείας, διαγωνισμό για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες τις οποίες η τρόικα ξέχασε συμπτωματικά επί πενταετία και άλλα.

Τα μέτρα αυτά όχι μόνο αυξάνουν τα έσοδα, αλλά ταυτόχρονα δεν δημιουργούν υφεσιακό αποτέλεσμα, αφού δεν μειώνουν ακόμη περισσότερο την ενεργό ζήτηση και δεν προσθέτουν περισσότερα βάρη στα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα.

Συμφωνήσαμε, επιπλέον, να υλοποιήσουμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα. Με την ενοποίηση ταμείων και την κατάργηση διατάξεων που κακώς επιτρέπουν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, γεγονός που αυξάνει το πραγματικό όριο συνταξιοδότησης. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν δημιουργήσει το μεσοπρόθεσμο πρόβλημα βιωσιμότητάς τους, οφείλονται κατά κύριο λόγο σε πολιτικές επιλογές για τις οποίες σοβαρότατη ευθύνη φέρουν τόσο οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις όσο και κυρίως η τρόικα (μείωση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων κατά 25 δισ. ευρώ μέσω του PSI αλλά και υψηλότατη ανεργία που οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στο ακραίο πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται στη χώρα από το 2010).

Τέλος, και παρά τη δέσμευσή μας προς τους εργαζόμενους να αποκαταστήσουμε άμεσα την ευρωπαϊκή νομιμότητα στην αγορά εργασίας που αποδιαρθρώθηκε πλήρως την τελευταία πενταετία υπό το πρόσχημα της ανταγωνιστικότητας, αποδεχθήκαμε να υλοποιήσουμε την εργασιακή μεταρρύθμιση μόνο μετά από διαβούλευση με τον ILO, που ήδη έχει τοποθετηθεί θετικά στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Με δεδομένα τα παραπάνω εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί αυτή η επιμονή σε μονότονες δηλώσεις θεσμικών αξιωματούχων ότι η Ελλάδα δεν καταθέτει προτάσεις; Ποιον σκοπό εξυπηρετεί αυτή η παρατεταμένη στάση ρευστότητας προς την Ελληνική οικονομία, τη στιγμή μάλιστα που η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι θέλει να σεβαστεί τις εξωτερικές της υποχρεώσεις, πληρώνοντας από τον Αύγουστο του 2014 περισσότερα από 17 δισ. ευρώ σε τόκους και χρεολύσια (περίπου 10% του ΑΕΠ της) χωρίς καμία απολύτως εξωτερική χρηματοδότηση; Και, τέλος, ποια η σκοπιμότητα των συντονισμένων διαρροών ότι δεν είμαστε κοντά σε μια συμφωνία που θα βάλει ένα τέλος στην πανευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα που συντηρείται εξαιτίας του ελληνικού ζητήματος;
Η ανεπίσημη απάντηση από την μεριά ορισμένων είναι ότι δεν είμαστε κοντά σε συμφωνία επειδή η ελληνική πλευρά εμμένει στις θέσεις της για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και αρνείται να προχωρήσει στην περαιτέρω μείωση των συντάξεων.
Οφείλω, λοιπόν, ορισμένες διευκρινήσεις.

Σ’ ό,τι αφορά το πρώτο ζήτημα, η θέση της ελληνικής πλευράς είναι ότι δεν είναι δυνατόν η νομοθεσία προστασίας των εργαζομένων στην Ελλάδα να μην ανταποκρίνεται στα ευρωπαϊκά στάνταρ ή, πολύ περισσότερο, να παραβιάζει κατάφωρα την ίδια την ευρωπαϊκή εργατική νομοθεσία. Αυτό που ζητάμε δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτά που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Και γι’ αυτό άλλωστε, πρόσφατα, προχώρησα και σε κοινή δήλωση για το θέμα με τον Πρόεδρο Ζ. Κλ. Γιούνγκερ.

Σ’ ό,τι αφορά το δεύτερο ζήτημα, αυτό των συντάξεων, η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι απολύτως τεκμηριωμένη και λογική. Στην Ελλάδα οι συντάξεις έχουν μειωθεί σωρευτικά στα χρόνια του μνημονίου από 20% μέχρι και 48%, ενώ αυτή τη στιγμή το 44,5% των συνταξιούχων παίρνουν σύνταξη κάτω από το σταθερό όριο της σχετικής φτώχειας, ενώ και ένα ποσοστό, περίπου 23,1% των συνταξιούχων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ζει σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Είναι, λοιπόν, προφανές ότι αυτή η εικόνα, αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα.

Ας πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομά τους.

Η μη επίτευξη συμφωνίας, μέχρι στιγμής, δεν οφείλεται σε μια υποτιθέμενη άτεγκτη, αδιάλλακτη και ακατανόητη στάση της Ελλάδας. Αλλά στην επιμονή ορισμένων θεσμικών παραγόντων να καταθέτουν προτάσεις παράλογες και να δείχνουν παντελή αδιαφορία τόσο στην πρόσφατη δημοκρατική επιλογή του ελληνικού λαού, όσο και στη δημόσια παραδοχή και των τριών θεσμών ότι θα υπάρξει η αναγκαία ευελιξία, ώστε να γίνει σεβαστή η λαϊκή ετυμηγορία.

Για ποιο λόγο όμως αυτή η επιμονή ;

Μια πρώτη αβίαστη σκέψη θα ήταν ότι η επιμονή οφείλεται στην επιθυμία ορισμένων να μη παραδεχθούν τα λάθη τους και να επιβεβαιώσουν εαυτούς παραγνωρίζοντας την αποτυχία τους. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δημόσια παραδοχή, πριν από λίγα χρόνια, του ΔΝΤ ότι έσφαλε στον υπολογισμό της ύφεσης που θα προκαλούσε το μνημονιακό πρόγραμμα. Ωστόσο θεωρώ ότι αυτή είναι μια ρηχή προσέγγιση. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από το πείσμα ή την εμμονή κάποιων παραγόντων.
Καταλήγω, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι το ζήτημα της Ελλάδας δεν αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, αλλά αποτελεί το επίκεντρο της σύγκρουσης δύο εκ διαμέτρου αντίθετων στρατηγικών για το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Η πρώτη στρατηγική επιδιώκει την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης σε ένα πλαίσιο ισότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών και των πολιτών της. Οι υπέρμαχοι αυτής της στρατηγικής ξεκινούν από το δεδομένο ότι δεν είναι δυνατόν να ζητείται από την νέα ελληνική κυβέρνηση να κάνει τα ίδια με την προηγούμενη –η οποία, δεν πρέπει να ξεχνάμε, απέτυχε παταγωδώς. Και ξεκινούν από αυτό το δεδομένο, γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να καταργήσουμε τις εκλογές σε όσες χώρες βρίσκονται σε πρόγραμμα. Να αποδεχτούμε, δηλαδή, να διορίζονται οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί από τους θεσμούς και οι πολίτες να αποστερούνται από το δικαίωμα του εκλέγειν μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Καταλαβαίνουν ότι κάτι τέτοιο σημαίνει την ολοκληρωτική κατάργηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη, το τέλος κάθε προσχήματος και την αρχή μιας διάσπασης και ενός απαράδεκτου διχασμού της Ενωμένης Ευρώπης. Σημαίνει εν τέλει την αρχή για την δημιουργία ενός τεχνοκρατικού τερατουργήματος, που θα οδηγήσει σε μια Ευρώπη εντελώς ξένη προς τις ιδρυτικές της αξίες.

Η δεύτερη στρατηγική επιδιώκει ακριβώς αυτό: Τη διάσπαση και τον διχασμό της Ευρωζώνης και συνακόλουθα της Ε.Ε.

Πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η δημιουργία μιας Ευρωζώνης δύο ταχυτήτων, όπου ο σκληρός πυρήνας θα θέτει σκληρούς κανόνες λιτότητας και προσαρμογής και θα διορίζει έναν Υπερυπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης με απεριόριστη εξουσία, με τη δυνατότητα δηλαδή να απορρίπτει ακόμη και προϋπολογισμούς κυρίαρχων κρατών που δεν ευθυγραμμίζονται με τα δόγματα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

Για όσες χώρες δε αρνούνται να υποκύψουν στην νέα εξουσία η λύση θα είναι απλή: Σκληρή τιμωρία. Υποχρεωτική λιτότητα. Και, ακόμη περισσότερο, περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, πειθαρχικές κυρώσεις, πρόστιμα, ακόμη και παράλληλο νόμισμα. Έτσι οικοδομείται η νέα ευρωπαϊκή εξουσία με πρώτο θύμα την Ελλάδα η οποία στο μυαλό αρκετών αποτελεί χρυσή ευκαιρία παραδειγματισμού για όλους τους υποψήφιους απείθαρχους.

Το πρόβλημα, όμως, που δεν φαίνεται να λαμβάνει υπόψη της η δεύτερη αυτή στρατηγική είναι το υψηλό ρίσκο που επωμίζεται και τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί. Διότι όχι μόνο διακινδυνεύει να αποτελέσει την αρχή του τέλους για το εγχείρημα της ενωμένης Ευρώπης, μετατρέποντας την ευρωζώνη από νομισματική ένωση σε ζώνη συναλλαγματικών ισοτιμιών, αλλά επίσης πυροδοτεί και μια διαδικασία οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας που είναι πολύ πιθανό να μετασχηματίσει πλήρως τις οικονομικές και πολιτικές ισορροπίες σε ολόκληρη τη Δύση.

Η Ευρώπη, λοιπόν, βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Μετά από τις σοβαρές παραχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης η απόφαση είναι στα χέρια όχι των θεσμών που άλλωστε -με εξαίρεση την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- δεν εκλέγονται και δεν λογοδοτούν στους λαούς, αλλά στα χέρια των ηγετών της Ευρώπης.

Ποια στρατηγική θα επικρατήσει; Εκείνη του ρεαλισμού για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ισότητας και της δημοκρατίας ή η στρατηγική της ρήξης και της διχοτόμησης;
Αν κάποιοι, πάντως, νομίζουν ή, θέλουν να πιστεύουν, ότι η απόφαση αυτή αφορά αποκλειστικά και μόνο την Ελλάδα διαπράττουν μεγάλος λάθος. Θα τους πρότεινα απλώς να ξαναδιαβάσουν το αριστούργημα του Χέμινγουεϊ: «Για ποιον χτυπά η καμπάνα;».

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr/article/142 ... -giati-den

Re: Τσίπρας Αλέξης

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 18 Ιουν 2015, 19:25
από Hlios
Αλέξη τι ώρα είναι;

Εικόνα